Οι λίστες GVL: τύποι και πεδίο εφαρμογής

Γύψος γυψοσανίδας εισήλθε σταθερά στη ζωή μας. Το εύρος της εφαρμογής τους είναι εξαιρετικά ευρύ - είναι απαραίτητο για τη διακόσμηση των τοίχων και την ανέγερση δομών σχεδίασης στο εσωτερικό - καμάρες, κόγχες, οροφή πολλαπλών επιπέδων. Ταυτόχρονα, το υλικό έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δεν αντέχει τα βαριά αντικείμενα, επομένως, για να στερεώσει πάνω του ένα στοιχείο διακόσμησης μεγάλου βάρους, απαιτείται να τοποθετηθεί ειδικές βάσεις.

Λίγοι γνωρίζουν, αλλά αυτό το πρόβλημα είναι πολύ εύκολο να λυθεί. Η γυψοσανίδα έχει ένα ανάλογο που μπορεί να αντέξει τη βαρύτητα - πρόκειται για γύψο γυψοσανίδα ή φύλλο γυψοσανίδας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα φύλλα ινών γύψου είναι ένα υλικό φινιρίσματος από γύψο με την προσθήκη κυτταρίνης, το οποίο είναι απαραίτητο για την ισχυρότερη πρόσφυση των σωματιδίων του γύψου.Οπτικά, είναι παρόμοιο με το GCR, αλλά έχει μεγαλύτερη αντοχή.

Γύψος στη σύνθεση του γυψοσανίδες κατέχει περίπου το 80%, το μερίδιο της κυτταρίνης αντιπροσωπεύει το 20%. Η πρώτη ύλη αναδεύεται και συμπιέζεται και ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας λαμβάνεται ένα τυποποιημένο φύλλο γυψοσανίδας. Πρόκειται για μια ομοιογενή πλάκα δομής χωρίς κέλυφος χαρτιού.

Με τον τρόπο αυτό, οι ίνες γύψου είναι ένα υλικό που είναι ασφαλές για το περιβάλλον και η κυτταρίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά, γεγονός που καθιστά δυνατή όχι μόνο τη φροντίδα ενός καθαρού περιβάλλοντος αλλά και τη σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής πλάκας και επομένως καθιστά το κόστος των προϊόντων προσιτό στους Ρώσους.

Εκτός από την ομοιομορφία και τη σκληρότητα, η συγκεκριμένη παράμετρος των ινών γύψου είναι η ικανότητα να διατηρείται το επίπεδο υγρασίας. Με αυξημένο ρυθμό, η πλάκα απορροφά την υπερβολική υγρασία, και όταν ο αέρας είναι ξηρός, αντίθετα, το εκπέμπει.

Με την ευκαιρία, παράγουν πλάκες GVLV, ανθεκτικές στην υγρασία, οι οποίες είναι ένας τύπος GFL.

Λόγω της υψηλής αντοχής του, το ιξώδες του υλικού βελτιστοποιείται. Η πλάκα είναι αρκετά πλαστική, αλλά δεν καταρρέει, η οποία διακρίνει το υλικό από το γυψοσανίδα.Έτσι, αν στο GVL χτυπήσει ένα καρφί, τότε το φύλλο θα το κρατήσει σαν ξύλο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε οικοδομικό υλικό, οι ίνες γύψου έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Το GVL έχει πολλά πλεονεκτήματα που του επιτρέπουν να χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε τελική εργασία.

 • Οικολογική ασφάλεια. Δεδομένου ότι ο γύψος και ο πολτός κυριαρχούν στις ίνες γύψου χωρίς την προσθήκη συνθετικών συστατικών, το υλικό αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, δεν εκπέμπει βλαβερές και τοξικές ουσίες, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στα παιδικά δωμάτια και στα κέντρα υγείας. Δεν προκαλεί αλλεργίες.
 • Διατηρήστε ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Το φύλλο ινών γύψου έχει μια μικροπορώδη δομή, η οποία οδηγεί στο γεγονός ότι η πλάκα "αναπνέει", ο αέρας διεισδύει ελεύθερα διαμέσου αυτού, εμποδίζοντας την εμφάνιση μύκητα και την αναπαραγωγή επικίνδυνου καλουπιού.

Το GVL χαρακτηρίζεται από καλή υγροσκοπικότητα και αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, επομένως μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους με υψηλή ή χαμηλή υγρασία, καθώς και σε κρύες κατοικίες χαμηλής θερμοκρασίας.

 • Ανθεκτικότητα και αντοχή στη φθορά.Οι ίνες γύψου είναι εξαιρετικά ανθεκτικές, μπορούν να αντέξουν σε σημαντικό βάρος, γι 'αυτό δικαιολογείται η χρήση τους όταν δημιουργούνται τα πιο ποικίλα εσωτερικά σχέδια - κόγχες, βάθρα κλπ. βιδώστε τη βίδα, όπως γίνεται με ξύλινες επιφάνειες.
 • Ανθεκτικό σε φθορά υλικό Δεν παραμορφώνεται κατά την κρούση, επομένως χρησιμοποιείται συχνά για τοποθέτηση ενός δαπέδου δαπέδου ή ως υπόστρωμα για δάπεδα.
 • Το υψηλό ιξώδες σας επιτρέπει να κόψετε ίνες γύψου χωρίς απόβλητα και βίδες με βίδες μέσα σε αυτό.
 • Η ειδική δομή του υλικού το καθιστά πρακτικό και ανθεκτικό - τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν αμετάβλητα για πολλά χρόνια υπηρεσίας. Αυτό, παρεμπιπτόντως, διακρίνει το GVL από το γυψοσανίδα, το οποίο μπορεί να διασπαστεί με την πάροδο του χρόνου και να απελευθερώσει σκόνη με σωματίδια γύψου στον αέρα. Συχνά, η καταστροφή αυτή προκαλεί αλλεργίες και ασθένειες του πνευμονικού συστήματος των ενηλίκων και των παιδιών.
 • Το υλικό έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επομένως χρησιμοποιείται για τη θερμομόνωση των χώρων.
 • Η εγκατάσταση του GVL μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου. Ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου GVL, αυτό το μέγεθος μπορεί να μειωθεί κατά 35-40 dB, επομένως, οι ίνες γυψοσανίδας είναι οι βέλτιστες για το τελείωμα των δωματίων και των υπνοδωματίων.
 • Χαμηλό βάρος. Το GVL κατά βάρος είναι περισσότερο από ένα φύλλο γυψοσανίδας, ωστόσο δεν απαιτούνται ειδικοί μηχανισμοί για τη μεταφορά του - μπορεί εύκολα να μεταφερθεί μόνος του, να ανυψωθεί και να κρατηθεί στην επιθυμητή θέση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • Αντίσταση παγετού. Ένα άλλο πλεονέκτημα του GVL είναι η αντίσταση στις ακραίες θερμοκρασίες. Αποδεικνύεται ότι το υλικό δεν σχηματίζει ρωγμές ακόμη και μετά από δέκα φορές κατάψυξης που ακολουθείται από απόψυξη. Αυτό καθιστά τη χρήση γυψοσανίδων κατάλληλη για εργασίες φινιρίσματος σε χώρους χαμηλής θερμοκρασίας, οι οποίοι σπάνια και ανεπαρκώς θερμαίνονται.

Με όλα τα πλεονεκτήματα του υλικού, έχει αρκετά μειονεκτήματα.

Υψηλή αντοχή δίνει και μείον - GVL είναι δύσκολο να λυγίσει, ως εκ τούτου, στην κατασκευή των εσωτερικών δομών με καμπυλωτά σχήματα, προτίμηση θα πρέπει να δοθεί σε γυψοσανίδας.

Οι ίνες γύψου είναι πιο δύσκολο να κοπεί: αν το GCL εγχυθεί και στη συνέχεια διαλύσει, τότε οι πλάκες από το GVL πρέπει να περικοπούν από την αρχή μέχρι το τέλος.Εάν παραβιάσετε αυτόν τον κανόνα, αυξάνεται η πιθανότητα θραύσης κατά την εγκατάσταση και περαιτέρω παραμορφώσεις.

Το υψηλό κόστος του φύλλου αποτελεί επίσης σημαντικό μειονέκτημα - το φύλλο GVL είναι πολύ πιο ακριβό από μια πλάκα γυψοσανίδας. Σήμερα, η τιμή του GVL είναι υψηλότερη από την τιμή του ίδιου μεγέθους των κόντρα πλακέ, DSV και OSB, επομένως η χρήση του είναι αδύνατη υπό συνθήκες περιορισμένου προϋπολογισμού για επισκευές.

Όπως λένε κριτικές, φύλλα γύψου ινών εγχώριων παραγωγών λίγο σκόνη. Ωστόσο, τα ξένα αναλογικά στερούνται αυτού του μειονεκτήματος.

Εδώ, ίσως, και όλες τις ελλείψεις πλάκες από γυψοσανίδες. Φυσικά, είναι ασήμαντα σε σχέση με τα πλεονεκτήματα του υλικού. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον προγραμματισμό των επισκευών.

GVL και GKL: ποια είναι η διαφορά;

Είναι προφανές ότι οι γυψοσανίδες και οι ίνες γύψου έχουν πολλές ομοιότητες και διαφορές. Η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις συνθήκες και τις παραμέτρους των χώρων όπου θα πραγματοποιηθεί το φινίρισμα. Έτσι, η GVL είναι ιδανική για το λιανικό, βιομηχανικό και αποθηκευτικό χώρο. Για την κατασκευή κολώνων και τόξων σε σπίτια και διαμερίσματα, οι ειδικοί συνιστούν να προτιμούν τις πλάκες από γυψοσανίδες.

Ας δούμε ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο υλικών με βάση το γύψο.

Αρχικά, η τεχνολογία παραγωγής των GFL και GCR είναι διαφορετική. Με την παραγωγή χαρτονιού γύψου βασίζονται στην αρχή ενός σάντουιτς (δύο στρώματα από ένα πυκνό χαρτόνι και ένα πυκνό στρώμα από γύψο μεταξύ τους). Στην GVL, τα κυτταρινικά θραύσματα αρχικά εισάγονται στο μίγμα γύψου και πιέζονται επανειλημμένα, οδηγώντας στην αντοχή και τη φωτιά της GVL.

Το γυψοσανίδα έχει ετερογενή δομή, γι 'αυτό είναι δύσκολο να το κόψετε - όταν πριονίζετε, σχηματίζονται μάρκες και καταρρέει. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν το φύλλο σε ολόκληρα κομμάτια, ενώ οι ίνες γύψου προσφέρονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε κοπή και τοποθέτηση στα απαιτούμενα σχήματα και μεγέθη.

Το πλεονέκτημα της γυψοσανίδας είναι το γεγονός ότι όταν βρέχεται, γίνεται εύκαμπτο και καθώς στεγνώνει, αποκαθιστά το φρούριο.

Εάν η πλάκα θα καλυφθεί αργότερα με ταπετσαρία, το GCR θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι πλάκες GKL δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο το GKL, που δεν είναι τόσο κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση. Αλλά η απόδοση κρύου αντοχής των ινών γύψου είναι υψηλότερη από αυτή των γυψοσανίδων. Τα ελαττώματα στο πρώτο συμβαίνουν μόνο μετά από 15 παγίδες, αλλά στο GCR - μετά τον 4ο.

Η αντίσταση στη φωτιά των ινών γύψου είναι υψηλότερη, το υλικό είναι δύσκολο να αναφλεγεί και δεν υποστηρίζει την καύση.

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης των δύο τύπων πλακών προκαλούν διαφορές στις περιοχές χρήσης. Έτσι, για οροφές καλύτερα να πάρετε γυψοσανίδας - αυτό είναι ένα ελαφρύ υλικό. Το βάρος του κάνει τις εργασίες εγκατάστασης βολικό και εάν η κατασκευή καταρρεύσει στο μέλλον όταν συμβαίνουν περιπτώσεις ανωτέρας βίας, δεν θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στην υγεία και την περιουσία των κατοίκων διαμερισμάτων.

Κατά την εγκατάσταση εσωτερικών χωρισμάτων στην επιλογή των πλακών θα επηρεάσει την προβλεπόμενη μορφή κατασκευής. Είναι επιθυμητό να σχηματιστούν ορθογώνια ανοίγματα από το GVL, θα δημιουργηθεί η απαιτούμενη ακαμψία και ηχομόνωση. Εδώ για την τοποθέτηση των στρογγυλών διακοσμητικών τόξων είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις συνθέσεις γυψοσανίδων.

Σε δωμάτια με υψηλά επίπεδα υγρασίας - λουτρό, κουζίνα, ντους, ίνες γύψου είναι κατάλληλη λόγω της υψηλής υγροσκοπικότητας. Γυψοσανίδα δεν έχει τέτοια ιδιότητες, οπότε θα πρέπει να αφεθεί να χειριστεί τα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια.

Και τα δύο υλικά έχουν καλή περιβαλλοντική ευελιξία., παρουσιάζουν καλή θερμομόνωση και ηχοαπορρόφηση.Στη σύνθεσή τους δεν υπάρχουν τοξικές ουσίες, δεν εκπέμπουν οσμή και δεν εκτελούν ρεύμα. Ως εκ τούτου, τόσο το GVL όσο και το GKL μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία στην κατασκευή ξύλινων και τούβλων.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Στην ελεύθερη αγορά υπάρχουν δύο τύποι υλικών από γυψοσανίδες:

 1. πρότυπο.
 2. ανθεκτικό στην υγρασία.

Ανοξείδωτες ίνες γυψοσανίδας συνιστάται για εγκατάσταση σε κουζίνες, καντίνες και άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία. Το υλικό επικαλύπτεται με ειδικό υδρόφοβο εμποτισμό που εμποδίζει την είσοδο νερού μέσα στις πλάκες, έτσι ώστε η δομή γύψου να διατηρείται στην αρχική του μορφή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης της υψηλής ικανότητας του γύψου να απορροφήσει το νερό. Αυτός ο τύπος GVL μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνήθεις εγκαταστάσεις, ειδικά επειδή οι τιμές για αυτό δεν υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος ενός τυποποιημένου φύλλου GVL.

Τα φύλλα γύψου διαιρούνται επίσης κατά τύπο άκρου:

 • ορθογώνιο που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση ξηρής επίστρωσης.
 • με άκρη falsetto - είναι ιδανική για τοποθέτηση χωρισμάτων, τοίχων και κόγχων.

Ανάλογα με το βαθμό των τελικών πλακών, το GVL χωρίζεται σε:

 • έδαφος ·
 • μη κατεργασμένο.

Το μέγεθος των πλακών για τους περισσότερους κατασκευαστές είναι παραδοσιακό: το πάχος είναι 10 και 12 mm, το μήκος είναι 2500 mm και το πλάτος είναι 1200 mm. Τα φύλλα με πάχος 1 cm είναι κατάλληλα για τοίχους και 2 cm για τα δάπεδα.Οι άλλοι κατασκευαστές μπορούν να έχουν και άλλα μεγέθη: το μήκος μπορεί να είναι 2,5, 2,7 m και 3 m, ενώ το πλάτος είναι 0,5 m και 1 m. Το βάρος του φύλλου είναι 17 kg.

Για να αξιολογήσετε την ποιότητα των ινών γύψου αξίζει να γνωρίσετε τις φυσικές παραμέτρους της.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, το GVL είναι 80% αποτελούμενο από γύψο και 20% κυτταρίνη. Το ποσοστό αυτό μπορεί να διαφέρει κατά +/- 5%. Η παράμετρος αντοχής είναι 1,2-1,25 τόνους / cm3. Παρεμπιπτόντως, αυτός ο δείκτης είναι ισοδύναμος με την πυκνότητα του διογκωμένου σκυροδέματος και είναι διπλάσιος από το αντίστοιχο επίπεδο ενός κόκκινου τούβλου. Πυκνότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη με το πάχος του φύλλου: για την παραγωγή ινών γύψου 10 ή 12 mm, που είναι 1,2tng / cm3 και σε ένα πάχος παραμέτρου 14 και 19 mm, 1,25tn / cm3.

Η υπολογιζόμενη αντοχή σε εφελκυσμό σημειώνεται επίσης σε αρκετά υψηλό επίπεδο: σε κάμψη είναι 0,053 t / cm2 και υπό συμπίεση είναι 0,1 t / cm2. Για σύγκριση - με μια παρόμοια τιμή, ακόμη και μια ισχυρή πίεση ενός κοφτερού τακουνιού από στυλό δεν θα μπορεί να βλάψει την επιφάνεια του φύλλου.

Αγωγιμότητα θερμότητας - έως 0,36 W mK. Η διόγκωση στο υγρό φτάνει το 1,5% μετά από μία ημέρα. Το GVL είναι ανθεκτικό στην καύση. Πρόκειται για μια σύνθεση που επιβραδύνει τη φλόγα και δεν αναφλέγεται αυθόρμητα και δεν επεκτείνει τις πυρκαγιές στην επιφάνεια.

Αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης αποδίδονται στην ειδική επεξεργασία εμποτισμού λατέξ που εκτελείται στο εργοστάσιο.

Το υλικό παρουσιάζει καλή απορρόφηση ήχου - 40 dB.

Για σύγκριση, ένας παρόμοιος δείκτης άλλων υλικών φινιρίσματος είναι:

 • OSB των πλακών - 18 DB?
 • DSP - 9 dB.
 • MDF - 20 dB.
 • Γυψοσανίδα - 35Db;
 • Ο τοίχος είναι σε μισό τούβλο - 44 dB.
 • Διάσπαση σκυροδέματος (16 cm) - 48 dB.

Ποια να επιλέξει;

Μια ευρεία επιλογή υλικών από το GVL καθιστά δυνατή την επιλογή της πλέον συμφέρουσας επιλογής φινιρίσματος σε συγκεκριμένες συνθήκες, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση της απουσίας των ιδιοτήτων των καταναλωτών που δεν είναι απαραίτητες.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το GVL είναι πρότυπο και ανθεκτικό στην υγρασία. Για την τελική επεξεργασία της κουζίνας, της τραπεζαρίας, των ντους και των υγειονομικών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιούνται φύλλα ανθεκτικά στην υγρασία. Για κανονικούς χώρους, προτιμούν συνηθισμένες πλάκες, είναι πιο ευέλικτες και βέλτιστες για εγκατάσταση σε δωμάτια με τυπικούς δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας αέρα.

Πεδίο εφαρμογής GVL ευρεία. Οι ίνες γύψου έχουν χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση οικιακών χώρων, καθώς και σε μονάδες παραγωγής, εμπορικά κέντρα, αποθήκες, υπόστεγα κλπ.

Το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως για την εγκατάσταση κομψών τειχών και χωρισμάτων.Με τη χρήση ινών, βελτιώνονται τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των επιφανειών στις αποθήκες, στις σοφίτες και τα ρετιρέ. Οι πλάκες τοποθετούνται συχνά σε υπόγεια ως βάση στο δάπεδο και στους τοίχους, καθώς και στη βάση για ένα ντουλάπι.

Η αντιλλεργικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον του GVL επέτρεψαν τη χρήση πινακίδων σε παιδικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και κέντρα πρόσθετης εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους. Και αυτό είναι δικαιολογημένο - η φυσική ακτινοβολία της επίστρωσης είναι τρεις φορές χαμηλότερη από αυτή του κόκκινου τούβλου!

Ο υψηλός βαθμός δυσκαμψίας επέτρεψε τη χρήση ινών γύψου όπου υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για δομική σταθερότητα (σε γήπεδα τένις, σε γυμναστήρια κλπ.).

Η υψηλή αντοχή στη φωτιά έχει οδηγήσει στη δημοτικότητα των πλακών στα ορυχεία του ανελκυστήρα, στις οδούς διαφυγής, στους ηλεκτρικούς υποσταθμούς. Ωστόσο, για την επισκευή των τοίχων του λέβητα, της διανομής του διανομέα και άλλων κατασκευών, συνιστάται η αγορά ενός GKLVO.

Η χρήση γυψοσανίδας στο πάτωμα είναι πολύ δημοφιλής. Για να γίνει αυτό, πάρτε τον πίνακα που μπορεί να αντέξει υψηλή υγρασία. Λόγω του χαμηλού συντελεστή διαστολής, όλες οι αρθρώσεις παραμένουν σφιχτές. Το GVL τοποθετείται εξίσου αποτελεσματικά σε ξύλινα και μεταλλικά πλαίσια και δημιουργεί μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια, η οποία περικλείεται περαιτέρω με κεραμίδια ή βαμμένο.

Οι ίνες γύψου χρησιμοποιούνται συχνά για πόρτες και παράθυρα στη διάταξη των πλαγιών.

Εργαλεία και πρόσθετα υλικά

Για να εγκαταστήσετε σωστά τις ίνες γύψου, πρέπει να ακολουθήσετε απλούς κανόνες. Πριν από την εφαρμογή του στόκου δεν πρέπει να αφαιρέσετε τη λοξοτομή. Στο έργο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές βίδες για το GVL.

Για την προετοιμασία των πλακών πρέπει να σημειώνονται και να κόβονται. Αυτό γίνεται με ένα παζλ ή ηλεκτρικό πριόνι, και η άκρη επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας ένα ξεφλούδισμα.

Για την ποιοτική εργασία απαιτούνται ορισμένα υλικά.

Πλάκες:

 • πρότυπο GVL.
 • ανθεκτικό στην υγρασία GVL.

Υπάρχουν τρεις τύποι προφίλ για τη συσκευή πλαισίου έναρξης:

 • σύνδεση?
 • Ράκ-mount?
 • τοίχου.

Οι ράβδοι χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν ορισμένα στοιχεία της δομής ή ως εναλλακτική λύση στο προφίλ. Συνδετήρες - βίδες, πείροι, άγκυρες, αγκύλες και άλλες συσκευές που απαιτούνται για την τοποθέτηση των μεταλλικών προφίλ στους τοίχους.

Για την προετοιμασία των τοίχων απαιτείται:

 • γενικός εκκινητής.
 • στόκος για εσωτερική εργασία?
 • ταινία serpyanka?
 • ειδικές επενδύσεις.

Για την αγορά διακοσμητικών επενδύσεων:

 • εσωτερική βαφή?
 • μη υφασμένα, βινυλίου ή χαρτιού ταπετσαρία?
 • διακοσμητικό γύψο;
 • πλακάκια, κλπ.

Κάθε εργαλείο μπορεί να αντιμετωπίσει τις ίνες γύψου, η ακαμψία και η αντοχή του απαιτούν ειδικές συσκευές:

 • διατρητής;
 • κατσαβίδι?
 • ψαλίδια για μέταλλο.
 • είδε στο GVL.
 • ένα σύνολο τυπικών εργαλείων.
 • συσκευές τελικής επεξεργασίας.

Τα κατάλληλα επιλεγμένα και ομαλά εργαλεία θα σας επιτρέψουν να εκτελέσετε όλη την εργασία στο υψηλότερο επίπεδο και να αποφύγετε παραμορφώσεις και σπάσιμο των ινών γύψου.

Τεχνολογία

Πολύ συχνά οι πλοίαρχοι που πραγματοποιούν την εγκατάσταση γυψοσανίδας από μόνοι τους πιστεύουν ότι η εργασία με γυψοσανίδες γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος - οι ίνες γύψου είναι πιο ανθεκτικές και ταυτόχρονα πιο εύθραυστες στο σπάσιμο. Το υλικό είναι εύκολα σπασμένο και δεν λυγίζει, έτσι ώστε η επεξεργασία του απαιτεί περισσότερη ικανότητα και τεχνική εκπαίδευση από την επεξεργασία του γυψοσανίδας.

Εργαλεία κοπής GVL.

 • Κατασκευαστικό μαχαίρι πάχους τουλάχιστον 12 mm. Φροντίστε για μια αντικαταστάσιμη ομάδα λεπίδων. Στη διαδικασία της εργασίας, θα γίνονται συχνά αμβλύ και θα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.
 • Το ειδικό μηχάνημα GVL σας επιτρέπει να κόβετε την πλάκα χωρίς να δημιουργείτε σκόνη.
 • Πριόνι κυκλοφορίας - ο ταχύτερος τρόπος κοπής ινών γύψου, αλλά ταυτόχρονα το πιο σκονισμένο.Η χρήση αλεστικών επιτρέπεται μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο με τη χρήση προστασίας για τα μάτια και την αναπνευστική οδό.
 • Το Jigsaw με ενσωματωμένη ηλεκτρική σκούπα είναι μια άλλη αποτελεσματική επιλογή. Ωστόσο, όπως και το προηγούμενο, απαιτεί τη χρήση γυαλιών κατασκευής και αναπνευστήρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει για την ασφάλεια στην εργασία.

Πρέπει να ενεργεί ως εξής:

 • πρώτα θα πρέπει να σημειώσετε το φύλλο GVL - η γραμμή σήμανσης είναι απαραίτητη για να είναι σε θέση να συνδέσετε ακριβώς το χάρακα?
 • με ένα μαχαίρι, με την προσπάθεια να πραγματοποιείται σήμανση αρκετές φορές μέχρι το μέγεθος της αυλάκωσης να είναι 2/3 του συνολικού πάχους του φύλλου.
 • βάλτε μια ειδική σιδηροτροχιά κάτω από την υποδοχή?
 • με μια γρήγορη κίνηση των χεριών σας για να σπάσει το υλικό.

Κατά κανόνα, όταν κόβετε το GVL, σχηματίζονται λείες άκρες και δεν υπάρχουν προβλήματα με τη διάταξη. Σε περίπτωση που μια μικρή προσαρμογή είναι ωστόσο απαραίτητη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο κοινό επίπεδο ξεφλούδισμα.

Για μια τυπική έκπτωση, η χρήση ενός κόφτη υποδημάτων είναι η βέλτιστη.

Με σημαντικό έργο είναι να δώσετε προτίμηση στον δρομολογητή. - Η χρήση μύλων με βήμα 2-4 mm σας επιτρέπει να εκτελέσετε την απαραίτητη εργασία για μερικές προσεγγίσεις. Μετά την τομή, μην περιστρέψετε ή ανυψώσετε το φύλλο, διαφορετικά ενδέχεται να σκάσει.

Πλαίσιο

Εγκατάσταση γυψοσανίδας μπορεί να γίνει με δύο βασικούς τρόπους - πλαίσιο και frameless. Στην πρώτη περίπτωση, ένα πλαίσιο είναι προκατασκευασμένο, πάνω στο οποίο οι πλάκες στερεώνονται στη συνέχεια. Στη δεύτερη πλάκα είναι κολλημένα απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου με μια ειδική κόλλα.

Το καλύτερο υλικό για τη δημιουργία πλαισίου ψευδοροφών θα είναι το μεταλλικό προφίλ.

Οι εργασίες εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • Ετικέτα δωματίου - με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων τοποθετούνται σήματα στην επιφάνεια, πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το πλαίσιο.
 • Η τοποθέτηση του προφίλ εκκίνησης επιτρέπει την τοποθέτηση του πλαισίου γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια άγκυρα με μανίκια από πλαστικό ή μέταλλο. Βιδώνονται σε προ-διάτρητες οπές με βάθος 40 mm. Στα τμήματα του προφίλ με τις κύριες κατασκευές επικάλυψη.
 • Η τοποθέτηση του ανοίγματος του ράφι ξεκινά με το άνοιγμα της πόρτας, τα άκρα του είναι τοποθετημένα από δύο στοιχεία που τοποθετούνται ακριβώς μεταξύ τους. Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα είναι ασφαλώς στερεωμένα με ξύλινες ράβδους. Ο βραχυκυκλωτήρας είναι κατασκευασμένος από ένα προφίλ για ράφια λυγισμένα σε σχήμα U.
 • Ο σχηματισμός κάθετων ράβδων - εισάγονται στο αρχικό προφίλ από την κορυφή και τον πυθμένα, ο πάχος υπολογίζεται έτσι ώστε οι άκρες της πλάκας γυψοσανίδας κατά τη διάρκεια της επίστρωσης να πέφτουν ακριβώς στο κέντρο του οδηγού. Το κυριότερο είναι ότι και στις δύο πλευρές του διαμορφωμένου διαμερίσματος τοποθετήθηκαν φύλλα GVL με μικρούς αρμούς εκτροπής.

Κατά την εγκατάσταση του πλαισίου, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε τις επικοινωνίες · για το σκοπό αυτό, κατασκευάζονται ειδικές τρύπες για καλώδια και ηλεκτρικά καλώδια στα ράφια.

Καλύπτοντας τα πλαίσια πλαισίων - η εργασία είναι αρκετά χρονοβόρα, απαιτώντας χρόνο και προσπάθεια:

 • Το φύλλο GVL κόβεται έτσι ώστε κατά την ένωση των πλακών να παραμένει ένα κενό τουλάχιστον 5 mm. Αν δεν ακολουθηθεί αυτός ο κανόνας, ενδέχεται να εμφανιστούν παραμορφώσεις στο μέλλον.
 • Ένα κομμένο φύλλο από ίνες γύψου εφαρμόζεται στον πυρήνα και ισοπέδωσε. Σε περίπτωση που η άκρη του πέφτει, προστίθεται μια πρόσθετη μεταλλική γέφυρα στο σχέδιο.
 • Χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, η πλάκα είναι σταθερή, οι βίδες πρέπει να λαμβάνονται με μήκος 4 cm και να περιστρέφονται σε βήματα των 30 cm.

Το περίβλημα εκτελείται πρώτα από το εσωτερικό του χωρίσματος, μετά τοποθετούνται οι επικοινωνίες και μόνο μετά την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, το εξωτερικό μέρος της εγκατάστασης είναι επενδυμένο με πλάκες.

Η δομή των ινών γύψου είναι πορώδης, προκαλεί συχνά ομοιόμορφη εφαρμογή χρώματος ή κόλλας με περαιτέρω επιφανειακή φινίρισμα της σανίδας από ίνες γύψου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιχρίσετε προσεκτικά την επιφάνεια ολόκληρης της επιφάνειας των πιάτων. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο κοινό στόκο γύψου. Μόνο μετά από αυτό ο τοίχος γίνεται κατάλληλος για όλους τους τύπους υλικών φινιρίσματος.

Μερικές συμβουλές

Κατά την εγκατάσταση του πλαισίου, συνιστάται η χρήση μεταλλικών ή ξύλινων προφίλ. Εάν χρησιμοποιούνται ξύλινες σχάρες, η ελάχιστη επιτρεπόμενη διατομή τους πρέπει να είναι 30x50 mm στην οροφή και 25x75 mm στους ορθοστάτες. Οι βαθμίδες δεν πρέπει να είναι ήδη το πλάτος του φύλλου GVL.

Όλες οι πλάκες πρέπει να τοποθετηθούν χειροκίνητα από το κέντρο. χώρους και αυστηρά κάθετα. Για την μόνωση του χώρου μεταξύ των ράφια πρέπει να συμπληρωθεί με γυάλινο μαλλί.

Η μέθοδος πλαισίου χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου οι τοίχοι είναι παλιές, με ανωμαλίες και ελαττώματα.

Η τοποθέτηση GVL σε σκελετό δεν είναι τόσο συνηθισμένη, αλλά για ένα κτίριο κατοικιών προτιμάται αυτή η επιλογή.

Οι εργασίες για την εγκατάσταση πλακών απευθείας στους τοίχους εκτελούνται με μια συγκεκριμένη σειρά:

 • Εάν η μέγιστη ανομοιομορφία του τοιχώματος δεν υπερβαίνει τα 4 mm, τότε οι πλάκες στερεώνονται με ένα στόκο - εφαρμόζεται με τακτοποιημένο στρώμα κατά τη διαμήκη κατεύθυνση κατά μήκος της περιμέτρου του φύλλου GFB.
 • Εάν οι ανωμαλίες είναι της τάξης των 4-20 mm, συνιστάται η χρήση ειδικής κόλλας, εφαρμόζεται απευθείας στην πλάκα ινών γύψου στο κέντρο και κατά μήκος της περιμέτρου.
 • Αν οι ανωμαλίες υπερβαίνουν τα 20 mm, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο πλαισίου. Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε η εργασία θα πρέπει να διεξαχθεί σε διάφορα στάδια. Αρχικά, με τη βοήθεια κόλλας, οι ταινίες GVL πλάτους 10 εκατοστά συνδέονται στον τοίχο και μόνο μετά από αυτό κόβουν τα φύλλα του επιθυμητού μεγέθους χρησιμοποιώντας στόκος στις ταινίες.

Σκεφτείτε ότι εάν ο σχεδιασμός επίπλων ή βαρέων εσωτερικών αντικειμένων σχεδιάζεται για πλάκες GVL, τότε η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του φύλλου και όχι μόνο γύρω από την περίμετρο.

Οι τοίχοι είναι κολλημένοι ξεκινώντας από τη γωνία, στη συνέχεια - στην άκρη. Όταν αντιμετωπίζουν ξύλινες επιφάνειες, προσκολλώνται επιπλέον σε φύλλα στερέωσης με βίδες αυτοκαθαρισμού ή καρφιά στέγης. Ομοίως, η εργασία πραγματοποιείται όταν τελειώνουν το μπαλκόνι με τα χέρια τους.

Όπως στην περίπτωση της μεθόδου τοποθέτησης πλαισίου, το τελικό στάδιο τοποθέτησης ινών γύψου θα πρέπει να είναι διακοσμητικό φινίρισμα - στόκος όλων των αρμών και των συνδέσμων.Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι ομαλή, θα επιτρέψει την επισκευή σας να είναι αισθητική και ανθεκτική.

Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση ινών γύψου στο πάτωμα. Κατ 'αρχάς, καθαρίστε απαλά την επιφάνεια, αφαιρέστε όλα τα απορρίμματα, συλλέξτε τη σκόνη. Όλες οι ρωγμές και οι ρωγμές καλύπτουν. Προκειμένου να προστατευθεί από την υγρασία, τοποθετείται φιλμ πολυαιθυλενίου και κατά μήκος της περιμέτρου επεξεργάζεται με ταινία άκρων. Δεν στερεώνει μόνο την επίστρωση, αλλά συμβάλλει επίσης στην καλύτερη ηχομόνωση. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τους φάρους και ρίξτε ένα στρώμα από διογκωμένο πηλό. Μόνο μετά από αυτό αρχίζουν να τοποθετούνται φύλλα από ίνες γύψου με υψηλή αντίσταση στην υγρασία. Το πρώτο στρώμα είναι στερεωμένο με κόλλα ή μαστίχα, ένα δεύτερο στρώμα πλακών τοποθετείται στην κορυφή του, οι βίδες χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίησή τους.

Συμβουλές και κόλπα

Η θερμοκρασία του δωματίου δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 11 βαθμούς Κελσίου. Εάν η εργασία πραγματοποιείται το χειμώνα, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση.

Τα φύλλα GVL πριν από την εγκατάσταση πρέπει να είναι μερικές ημέρες για να υπομείνουν στο δωμάτιο όπου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση, έτσι ώστε να είναι εγκλιματισμένα.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να τηρούνται σταθερά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας. Διαφορετικά, είναι δυνατή η μη ευθυγράμμιση και τα ελαττώματα εγκατάστασης, ακόμη και αν χρησιμοποιείται υλικό ίνας γύψου στην εργασία.

Εάν προγραμματίζεται η τοποθέτηση πολλών στρώσεων πιάτων, τότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκτελέσετε όλη την εργασία σε μια μέρα.

Κριτικές

Κριτικές σχετικά με τη χρήση των υλικών ινών γύψου στη διακόσμηση των πιο αντιφατικών. Από τη μία πλευρά, οι καταναλωτές από αρμόδιες πηγές λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα των φύλλων GVL, τα πλεονεκτήματα, την αξιοπιστία, την πρακτικότητα και την αντοχή τους. Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι σταματούν να αγοράζουν υψηλή τιμή για ένα προϊόν που υπερβαίνει σημαντικά το κόστος των φύλλων γυψοσανίδας, του κόντρα πλακέ και των μοριοσανίδων.

Σύμφωνα με τους χρήστες, η χρήση εναλλακτικών υλικών δεν έχει λιγότερη επίδραση, παρέχει δομική αντοχή, θερμομόνωση και απορρόφηση υπερβολικού θορύβου, ενώ απαιτεί πολύ λιγότερη προσπάθεια και χρήματα.

Οι αγοραστές σημειώνουν το μεγάλο βάρος των πλακών, γεγονός που καθιστά αδύνατο για ένα άτομο να ολοκληρώσει το έργο, προκειμένου να μεταφέρει και να συγκρατήσει το φύλλο στη σωστή θέση κατά τη διάρκεια των συνδετήρων, απαιτείται σημαντική σωματική προσπάθεια.

Είναι αμφίβολο ο ισχυρισμός ότι οι ίνες γύψου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο και στο ντους.

Οι καταναλωτές αμφιβάλλουν ότι ο γύψος, αν και ειδικά επεξεργασμένος, μπορεί να είναι ανθεκτικός στην υγρασία. Δυστυχώς, το υλικό είναι σχετικά καινούριο και δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τις συνέπειες της υγρασίας μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, οι καταναλωτές που αγόρασαν ακόμη πλακίδια από γυψοσανίδες ικανοποιούν την ποιότητα αυτού του υλικού φινιρίσματος.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των φύλλων GVL που είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο