Πώς να σοβάσετε το γυψοσανίδας με τα χέρια σας;

Το γυψοσανίδα χρησιμοποιείται σήμερα για την επίλυση πολλών προβλημάτων κατά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Με αυτό, ευθυγραμμίστε τις οροφές και τους τοίχους, καθώς και τα διαμερίσματα ή άλλα παρόμοια φράχτες. Αυτό το υλικό έχει ήδη αρχικά παραχθεί με μια επίπεδη επιφάνεια. Αλλά για την καλύτερη εκπαίδευσή του, οι ειδικοί συστήνουν γυψοσανίδας γύψο. Έτσι, μπορείτε να πάρετε τέλεια λεία επιφάνεια που είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους φινιρίσματος.

Πότε φουσκώνουν;

Η χρήση φύλλων γυψοσανίδας δεν παρέχει πάντα καλή βάση. Επιλύστε τα προβλήματα αυτά με τη βοήθεια ειδικών μειγμάτων που εφαρμόζονται τόσο στις αρθρώσεις όσο και σε όλο το επίπεδο του υλικού.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση του στόκου σε αρκετές περιπτώσεις:

 • Βάλτε το τοίχο ή το ταβάνι. Αν αυτό δεν γίνει, θα υπάρξουν αισθητές σταγόνες στους τοίχους που το χρώμα δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί.
 • Τοποθέτηση διακοσμητικών σοβάδων. Με τη βοήθεια λύσεων φινιρίσματος η προσκόλληση με παρόμοιες συνθέσεις αυξάνεται.
 • Οπτική ευθυγράμμιση της υπέρβασης που μπορεί να επηρεάσει την τοποθέτηση υλικών φινιρίσματος. Συχνά, ο σοβάς εφαρμόζεται κάτω από την ταπετσαρία.

Το γύψο πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε τοίχους γυψοσανίδας που είναι ανθεκτικές στην υγρασία, καθώς είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλή υγρασία. Όταν τα συμβατικά μείγματα χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απρόβλεπτο.

Επιλέγουμε τη λύση

Η ποιότητα της επίστρωσης γυψοσανίδων και η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας επιφάνειας εξαρτάται από τη σύνθεση που θα εφαρμοστεί σ 'αυτήν.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει διάφορους τύπους γυψοσανίδων γύψου:

 • Μίγματα γύψου. Τα προϊόντα είναι ιδανικά για φύλλα γυψοσανίδας, αφού τεχνικά είναι μια και η ίδια ουσία. Το μειονέκτημα αυτών των διαλυμάτων είναι η ταχεία απορρόφηση της υγρασίας. Επομένως, θα είναι σωστό να εφαρμόσετε γυψοσανίδα μόνο σε ξηρούς χώρους, όπου δεν υπάρχει μεγάλη πτώση της υγρασίας.
 • Σκευάσματα τσιμέντου. Λύσεις αυτού του τύπου αντιστέκονται σε υψηλή υγρασία καλά. Ως εκ τούτου, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να προστατεύσετε επιπρόσθετα φύλλα γυψοσανίδας από το νερό. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • Πολυμερές σοβά. Εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Η σύνθεσή τους μπορεί να περιλαμβάνει τόσο γύψο όσο και τσιμέντο. Αλλά για να αλλάξετε τις βασικές φυσικές ιδιότητες, προστίθενται διάφοροι τύποι πολυμερών. Ως εκ τούτου, τα μείγματα αυτά αντέχουν τέλεια την υψηλή υγρασία. Είναι ευπροσάρμοστα και κατάλληλα για πολλές εργασίες. Το μόνο μειονέκτημα των πολυμερών σοβάδων μπορεί να θεωρηθεί το υψηλό κόστος τους.

Εάν είστε αρχάριος και αποφασίζετε να κάνετε το δικό τους σοβάτισμα, τότε οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να δώσετε προτίμηση στις καθολικές λύσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστούν, πράγμα που θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε μια επίπεδη επιφάνεια με ελάχιστη ποσότητα ελαττωμάτων.

Εργαλεία αποθήκευσης

Τα φύλλα και τα μείγματα διακινούνται από διάφορα εξαρτήματα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία, καθώς και να έχετε υψηλή ποιότητα επιφάνειας.

Για το σοβάτισμα χρειάζεστε μερικά στοιχεία:

 • Διάτρηση και ακροφύσιο για την ανάμιξη του διαλύματος. Εάν η περιοχή είναι μικρή, τότε αυτές οι λειτουργίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με το χέρι.
 • Κατσαβίδι και διάφορα ακροφύσια διαφόρων μεγεθών.
 • Σπάτουλες. Θα χρειαστείτε ένα εργαλείο διαφόρων μεγεθών. Είναι σημαντικό το άκρο της σπάτουλας να είναι ομαλό.
 • Ενίσχυση ματιών. Μερικοί ειδικοί χρησιμοποιούν για αυτό το ειδικό χαρτί.
 • Λεπτό γυαλόχαρτο. Μπορείτε να αγοράσετε πολλούς από τους τύπους του, καθώς αυτό θα επιτρέψει την επεξεργασία του γύψου με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν από την εφαρμογή του κύριου στρώματος του σοβά, θα πρέπει να επίπεδη επιφάνεια γυψοσανίδας.

Τα έργα αυτά είναι αρκετά απλά και περιλαμβάνουν την υλοποίηση τέτοιων εργασιών:

 • Πρώτα απ 'όλα, οπτικά και με το άγγιγμα ελέγχουν αν τα καπάκια των βιδών προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια του φύλλου. Εάν ναι, τότε συνιστάται να τα πνίξετε κάπως κάτω από αυτό το επίπεδο. Για να το κάνετε αυτό, βιδώστε απλά ένα κατσαβίδι στο κομμάτι λίγο. Μην χρησιμοποιείτε κατσαβίδι, καθώς μπορείτε απλά να διοχετεύσετε το υλικό ή να οδηγήσετε το συνδετήρα πολύ βαθιά.
 • Δώστε προσοχή στις αρθρώσεις. Πρέπει να υπάρχει μια άκρη σε αυτά τα μέρη.Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι παρούσα, καθώς οι κατασκευαστές το εξοπλίζουν με φύλλα. Αλλά αν απουσιάζει, θα πρέπει να κόψετε προσεκτικά τα άκρα του γυψοσανίδας με ένα χαρτοπωλείο με γωνία 45 μοίρες.
 • Αστάρι. Η επεξεργασία του γυψοσανίδας πραγματοποιείται με ειδικές λύσεις που ενισχύουν τη δομή του. Αλλά είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιούνται μίγματα με βάση τα αλκυδικά, καθώς αυτά τα συστατικά διαβρώνουν γρήγορα το χαρτί. Μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • Σφραγίδα παρατυπιών και αρθρώσεων. Αρχικά, κάθε οπή από τη βίδα γεμίζει με στόκο. Εφαρμόστε με μια στενή σπάτουλα σταυρωτά. Είναι σημαντικό να μην σχηματίζεται μια προεξοχή που προεξέχει πάνω από την κύρια επιφάνεια. Πριν την πλήρωση των αρθρώσεων, προσαρτάται στην επιφάνεια τους ένα ειδικό πλέγμα. Μετά από αυτό, σταθεροποιείται με ένα υγρό διάλυμα. Παρέχει επίσης μέγιστη ευθυγράμμιση επιφάνειας.
 • Εάν σχηματίζεται μια πολυόροφη οροφή ή αψίδα από γυψοσανίδα, τότε πρέπει να την ενισχύσετε με ειδικές γωνίες. Σημειώστε ότι μπορούν να είναι εξωτερικοί και εσωτερικοί. Τοποθετώντας τα με βίδες ή την ίδια λύση.Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο, συμπληρώστε όλες τις τεχνικές οπές με το τελικό μείγμα.

Όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να αφήσετε την επιφάνεια μόνο για μία ημέρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η σύνθεση είναι εντελώς στεγνή και μπορεί να περικοπεί περαιτέρω με σμύριδο χαρτί. Μετά από αυτό, ολόκληρη η επιφάνεια καλύπτεται με αστάρια. Είναι δυνατό να εφαρμόσετε μια αυλάκωση στο γυψοσανίδα μία φορά αφού γεμίσετε πλήρως όλες τις αρθρώσεις και βλάβες.

Αλγόριθμος εργασίας

Η τεχνολογία εφαρμογής της λύσης είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί την τήρηση κάποιων απλών κανόνων:

 • Το μαγείρεμα πρέπει να είναι μια μικρή ποσότητα του μείγματος, καθώς σκληραίνει γρήγορα. Αυτό είναι σημαντικό εάν δεν έχετε εμπειρία και δεν μπορείτε να εφαρμόσετε γρήγορα τη λύση στο γυψοσανίδα.
 • Η σοβάτισμα αρχίζει πάντα με γωνίες, κινούνται σταθερά προς το κέντρο του τοίχου ή της οροφής.
 • Το πάχος της εφαρμοζόμενης στρώσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 mm. Εάν καλύψετε αμέσως το φύλλο με ένα παχύ στρώμα γύψου, τότε αυτό θα οδηγήσει σε ταχεία ρωγμή του υλικού κατά την ξήρανση.
 • Μην πιέζετε σκληρά την σπάτουλα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αυτό δεν θα επιτρέψει να πάρετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
  • Κάθε νέο κομμάτι εφαρμόζεται με μια μικρή εισροή στον προηγουμένως στερεωμένο γύψο. Έτσι, αποδίδεται ένα είδος σύνδεσης, το οποίο επιτρέπει την επίτευξη ενός ολόκληρου στρώματος.
  • Οι σπάτουλες με γύψο είναι υπό γωνία όχι μεγαλύτερη από 15 μοίρες. Αν αυτή η τιμή είναι αυξημένη, τότε δεν είναι πάντα εφικτή η επίτευξη μιας ομαλής επιφάνειας μετά την πρώτη εφαρμογή.
  • Όταν γεμίζετε, προσέξτε τις διαφορές ύψωσης. Μην προσπαθήσετε να τα ευθυγραμμίσετε με πολλαπλά στρώματα. Είναι καλύτερα να τους δώσετε να στεγνώσουν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν ένα νέο λεπτό τμήμα της σύνθεσης.
  • Η κονίαμα πρέπει να είναι σε πολλούς κύκλους. Μετά από κάθε επέμβαση, πρέπει να δώσετε τουλάχιστον μία ημέρα στην αποξηραμένη σύνθεση.
  • Το τελικό βήμα είναι η ισοπέδωση του σοβά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε διάφορους τύπους χαρτιού γύψου. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια με ελάχιστο αριθμό διαφορών. Αυτή η εργασία μπορεί να βελτιστοποιηθεί με τη χρήση ειδικού πλωτήρα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (γυαλιά, γάντια και αναπνευστήρα).

  Η εργασία με το γυψοσανίδα ή μάλλον το σοβάτισμά του είναι μια απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο χρόνο και υπομονή.Για να έχετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε υλικά υψηλής ποιότητας και να ακολουθείτε τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, όλες οι εργασίες θα πρέπει να διεξάγονται προσεκτικά, σύμφωνα με την τεχνολογία.

  Πώς να σοβάσετε το γυψοσανίδας με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο