Συγκολλητικό γυψοσανίδας: Κριτήρια επιλογής

Ανάμεσα στην ποικιλία των σύγχρονων υλικών για την κατασκευή, τα οποία χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα των τοίχων, το γυψοσανίδας είναι απολύτως δημοφιλές. Μια τέτοια επιλογή της πλειοψηφίας των αγοραστών και κατασκευαστών βασίζεται στο γεγονός ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η φιλικότητα προς το περιβάλλον και μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια μετά το φινίρισμα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα. Αυτό το υλικό εκδηλώνεται τέλεια σε επαφή με υλικά φινιρίσματος, αν η κόλλα έχει επιλεγεί σωστά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης φύλλων γυψοσανίδας χρησιμοποιώντας προφίλ, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να γίνει αυτό το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά ειδικής κόλλας.

Εκτός από τον κύριο σκοπό, η κόλλα ξηρού τοιχώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

 • στερέωση ορυκτής μόνωσης.
 • γυψοσανίδες;
 • πλάκες από αέριο σκυρόδεμα.
 • αφρώδες υλικό από πολυστυρένιο.

Κόλλα για GKL - προϊόντα που χρησιμοποιούνται μόνο για εσωτερική εργασία. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, η σύνθεση έχει πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η ευκολία στη χρήση και η γρήγορη εγκατάσταση. Η επιφάνεια για την επικόλληση φύλλων γυψοσανίδας δεν χρειάζεται να προ-επίπεδο, είναι αρκετό για να το καθαρίσετε από τη βρωμιά. Αυτή η σύνθεση είναι οικονομική. Επιλέγοντας μια παρόμοια μέθοδο τοποθέτησης προϊόντων, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και την ποσότητα κόλλας σε σύγκριση με εργασίες που αφορούν τη χρήση προφίλ. Η εργασία με μια παρόμοια πολυλειτουργική σύνθεση θα επιτρέψει την επίτευξη υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας στην εσωτερική διακόσμηση στο δωμάτιο.

Τύποι και χαρακτηριστικά της κόλλας

Τα χαρακτηριστικά του συγκολλητικού διαλύματος εξαρτώνται άμεσα από τη σύνθεσή του.

Κατασκευαστική κόλλα

Η συγκολλητική ουσία κατασκευής απαιτεί αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την προετοιμασία της. Οι κατασκευαστές αναφέρουν αυτές τις πληροφορίες απευθείας στη συσκευασία. Η δουλειά μαζί του γίνεται με μια σπάτουλα. Η σύνθεση εφαρμόζεται στην επιφάνεια με κυκλική κίνηση. Τα διαστήματα μεταξύ των εγκεφαλικών επεισοδίων πρέπει να είναι από 15 έως 30 cm.

Κατά τη συγκόλληση των γυψοσανίδων υπό ειδικό έλεγχο, θα πρέπει να υπάρχει ομαλότητα της εγκατάστασής τους. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε το επίπεδο του κτιρίου. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να διορθώσετε τη θέση των φύλλων γυψοσανίδας, αλλά όχι αργότερα από 10-15 λεπτά μετά τη συγκόλληση του υλικού στην επιφάνεια. Η κόλλα κατασκευής για πλαστικά γύψου χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως σύνθεση πλακιδίων. Ωστόσο, λόγω της αντοχής στην υγρασία, της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της ανθεκτικότητας σε χαμηλές θερμοκρασίες, η σύνθεση θεωρείται καθολική.

Αφρός πολυουρεθάνης

Οι εργασίες με αφρό συναρμολόγησης πραγματοποιούνται σύμφωνα με την ακόλουθη τεχνολογία:

 • 8-9 τρύπες γίνονται στο φύλλο, η διάτρηση εκτελείται γύρω από το καθένα.
 • κομμάτια από αφρώδες λάστιχο κολλούν στο πλαίσιο, αφήνοντας ένα κενό 10 cm από τις τρύπες.
 • φύλλο στερεωμένο στον τοίχο με βίδες και ροδέλες.
 • ρίξτε τη σύνθεση μέσα στις οπές.
 • οι ροδέλες αφαιρούνται.
 • Οι βίδες σφίγγονται όλο το μήκος.

Μαστίχα σε βάση γύψου

Η ποικιλία γύψου αποτελείται από κόλλα και ασβέστη. Για να κάνετε μια τέτοια μαστίχα, χρειαστεί να χύσετε την κόλλα με νερό για 15 ώρες, μετά την διόγκωσή της, προστέθηκε στη σύνθεση ο ασβέστος που έχει ήδη αραιωθεί σε νερό. Συνήθως, ένα ατμόλουτρο ή μια σόμπα αερίου χρησιμοποιείται για να αποκτήσει μια πυκνή συνοχή.Συμπερασματικά, εισάγεται γύψος στο διάλυμα. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου κόλλας περιλαμβάνουν την απουσία συρρίκνωσης μετά από πλήρη ξήρανση και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, μια τέτοια σύνθεση συνιστάται να αγοράσετε για δωμάτια με υψηλή πιθανότητα εμφάνισης μούχλας και ωίδιο.

Με πριονίδι

Υπάρχει μαστίχα με την προσθήκη πριονιδιού. Ένα τέτοιο συγκολλητικό διάλυμα σε πάχος μοιάζει με ξινή κρέμα. Για την παρασκευή μαστίχας γύψου, πρέπει να αναμίξετε γύψο και πριονίδι σε αναλογία 4: 1 και να προσθέσετε κόλλα στη σύνθεση (απαιτούνται 25 γραμμάρια ξηρής σύνθεσης ανά λίτρο νερού).

Το μίγμα θειικού αλκοόλης περιλαμβάνει την ανάμιξη νερού και μπαρών σε αναλογία 4: 1. Η κατανάλωση γύψου προσδιορίζεται με βάση την συνοχή της σύνθεσης που λαμβάνεται. Τα έτοιμα έτοιμα γύψια είναι αξιοσημείωτα για την καλή ολκιμότητα τους και παρέχουν πρόσθετη ηχομόνωση. Ένα θετικό χαρακτηριστικό αυτής της σύνθεσης είναι η ικανότητά του να παίρνει τη μορφή μιας επιφάνειας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε καταστάσεις όπου είναι απαραίτητη η στάθμη του τοίχου.

Ειδικές συνθέσεις

Ειδική κόλλα για γυψοσανίδα που παράγεται σε κυλίνδρους. Συνήθως αρκεί για 15 τετράγωνα της περιοχής. Η τεχνολογία εφαρμογής περιλαμβάνει την επεξεργασία της σύνθεσης της επιφάνειας γύρω από την περίμετρο με την περαιτέρω επικάλυψη του επιπέδου ανεξάρτητα.Ταυτόχρονα, οι ταινίες κόλλας γίνονται στη βάση κάθε 30 cm.

Ελαστική σύνθεση πολυουρεθάνης που παράγεται σε κυλίνδρους. Είναι σχεδιασμένο για την τοποθέτηση γυψοσανίδων και κολλητικών ραφών. Επιπλέον, έδειξε τον εαυτό του καλά ως κόλλα για γύψο ή κεραμικά πλακίδια. Οι εργασίες μαζί του πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ενός ειδικού πιστόλι κατασκευής. Μερικές φορές, η κόλλα πολυστυρενίου περιέχει ίνες από αφρώδες πολυστυρένιο που έχουν ευεργετική επίδραση στο πάχος.

Πώς να επιλέξετε;

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή κατά την αγορά κόλλας για φύλλα γυψοσανίδας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο επιφάνειας με τον οποίο πρέπει να εργαστείτε. Πιο συχνά, οι ειδικοί πρέπει να εργάζονται με συγκεκριμένους τοίχους από τούβλα. Μερικές φορές στο έργο πρέπει να ασχοληθείς με το penoplex, το οποίο θερμαίνει την επιφάνεια. Γυψοσανίδα για το ραβδί penoplex με σύνθεση γύψου. Οι τοίχοι από τούβλα, το αεριωμένο σκυρόδεμα, το μπλοκ αερίου και το κοκίνο περιλαμβάνουν την τοποθέτηση γυψοσανίδων σε γύψο. Αυτή η επιλογή είναι η πιο οικονομική και αποτελεσματική, καθώς κατά μέσο όρο 1 m2 θα χρειαστεί 5 kg μίγματος.

Για συγκεκριμένες βάσεις με ελάχιστη καμπυλότητα, συνιστάται να επιλέξετε μία από τις ακόλουθες επιλογές:

 • αφρός πολυουρεθάνης.
 • κόλλα γύψου?
 • σύνθεση τσιμέντου για κεραμίδια.
 • ακρυλικό ή σοβά βάσης στόκος?
 • συγκολλητική σύνθεση πολυουρεθάνης.

Για να κολλήσετε τα φύλλα του γυψοσανίδας σε αφρό πολυστερίνης, τοποθετήστε το ακρυλικό στόκο και τον αφρό κόλλας. Stick γυψοσανίδες στην επιφάνεια γυψοσανίδας μπορεί να είναι σχεδόν κάθε είδους κόλλα. Ωστόσο, για μια μικρή ραφή μεταξύ των υλικών και τη μέγιστη διατήρηση του χώρου δαπέδου, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια ένωση σιλικόνης ή υγρά καρφιά. Για την κόλληση σε πλακάκια γυψοσανίδας στην κουζίνα ή το μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στεγανωτικά σιλικόνης ή συγκολλητικές συνθέσεις για κεραμίδια. Εάν πρέπει να εργαστείτε με τις πλαγιές παραθύρου γυψοσανίδας, οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να κολλήσουν την επιφάνεια μαζί με ακρυλικό στόκο.

Τα διακοσμητικά στοιχεία οροφής θα διατηρούνται καλύτερα στη βάση, αν τα κολλήσετε με υγρά καρφιά ή συνθετική κόλλα (θα σας επιτρέψουν να προσαρτήσετε προσεκτικά την επιφάνεια του πλίνθου ή της μπαγκέτας). Επιλέγοντας κόλλα για εργασία σε μεγάλους χώρους, είναι σημαντικό να είστε ορθολογικοί σχετικά με το στοιχείο δαπάνης, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε τα μείγματα σε σάκους.HL πολλοί άνθρωποι αποκαλούν "στεγνό σοβά", επειδή μετά την εγκατάσταση του υλικού, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως την τελική εργασία.

Κατασκευαστές

Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες, στα ράφια των κτιρίων σούπερ μάρκετ παρουσιάζονται προϊόντα ενός τεράστιου αριθμού κατασκευαστών για επισκευές. Τα προϊόντα αυτά αντιπροσωπεύονται από γνωστά παγκόσμια εμπορικά σήματα και εγχώριες επιχειρήσεις.

Knauf

Η εταιρεία Knauf παραμένει στον κατάλογο των ηγετών στην παραγωγή κατασκευαστικών αγαθών. Πολλοί ειδικοί προτιμούν αυτό το συγκεκριμένο προϊόν. Οι συγκολλητικές συνθέσεις που παρουσιάζονται από την εταιρεία είναι άριστης ποιότητας με ελάχιστο επίπεδο κατανάλωσης κατά την εγκατάσταση γυψοσανίδας.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των γερμανικών προϊόντων είναι:

 • εγγύηση για όλα τα είδη αγαθών.
 • μικρά μείγματα βράχων με ροκ?
 • εξαιρετική συμβατότητα με το GKL που κατασκευάζονται από άλλους κατασκευαστές.

Volma

Επίσης, στη ζήτηση μίγματος γύψο μάρκας "Volma". Έχει τους καλύτερους δείκτες πλαστικότητας του υλικού. Αυτή η σειρά είναι πιο προσιτή από τα γερμανικά προϊόντα Knauf PerlFix. Αλλά η ροή της συγκολλητικής σύνθεσης είναι περίπου η ίδια.

"Τιτάν"

Μια σειρά παγκόσμιων συγκολλητικών "Τιτάν" στη ρωσική κατασκευαστική αγορά είναι πολύ δημοφιλής. Τα μέσα έχουν καλή πρόσφυση. Είναι συμβατό με πολλά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των γυψοσανίδων.

Henkel

Η Henkel κατασκευάζει μια σειρά συγκολλητικών οικοδομών Ceresit. Τα μείγματα είναι δημοφιλή στην Ευρώπη και τη ρωσική αγορά, χάρη σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Για το γυψοσανίδα, χρησιμοποιείται κόλλα Ceresit CM 11, συνιστάται για εγκατάσταση σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Συμβουλές

Για τα φύλλα γυψοσανίδας καλύτερα κολλημένα, πρέπει να προετοιμαστεί η επιφάνεια κάτω από την εγκατάσταση. Αυτή η διαδικασία συνίσταται στην προετοιμασία και τον καθαρισμό. Η προετοιμασία κόλλας για εργασία (στην περίπτωση χρήσης σκευασμάτων σκόνης γύψου) περιλαμβάνει αραίωση και ανάδευση με ένα τρυπάνι με ακροφύσιο.

Η τεχνολογία εφαρμογής του μείγματος συνίσταται στην τοποθέτηση της σύνθεσης με τη μορφή μικρών κέικ. στην επιφάνεια του φύλλου σε απόσταση 20 cm Μπορείτε να διανείμετε τη σύνθεση απευθείας στην επιφάνεια εργασίας. Στη συνέχεια, η γυψοσανίδα εφαρμόζεται στον τοίχο και είναι καλά συμπιεσμένη για κόλλα υψηλής ποιότητας. Η ευθυγράμμιση του υλικού πραγματοποιείται με ελαστικό σφυρί.

Για την κόλληση της οροφής γυψοσανίδας, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθεί για τη στερέωση των πτερυγίων. Θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το υλικό μέχρι να στεγνώσει τελείως, έτσι ώστε το φύλλο να μπορεί να κολληθεί στη μέγιστη δυνατή ποιότητα. Γυψοσανίδα - ποιοτικό υλικό για τη δημιουργία διαφόρων σχεδίων, τοίχου και οροφής. Ωστόσο, η ακατάλληλη σφράγιση των ραφών μεταξύ των φύλλων μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ρωγμών. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε αυτά τα έργα χρησιμοποιώντας γύψο. Ο τύπος της σύνθεσης θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης του φινιρίσματος. Αφού στεγνώσει η σύνθεση, η επιφάνεια είναι τελείως έτοιμη για φινίρισμα: οι τοίχοι είναι κολλημένοι με ταπετσαρία, βαμμένοι ή διακοσμημένοι με οποιοδήποτε επιλεγμένο τρόπο.

Σχετικά με τις περιπλοκές της επικόλλησης γυψοσανίδας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο