Knauf Drywall: Ιδιότητες και λεπτότητα χρήσης

Η γυψοσανίδα Knauf είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό για εσωτερική διακόσμηση και αντιπροσωπεύεται στην εγχώρια αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Με τη βοήθεια αυτής της μοναδικής πρώτης ύλης, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τις πιο τολμηρές ιδέες σχεδίασης και τη σύνθεση του εσωτερικού συγγραφέα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα φύλλα γυψοσανίδας είναι καλά κομμένα με τη βοήθεια ενός συνηθισμένου κοφτερού μαχαιριού, και είναι επίσης καλά πριονισμένα και τέλεια λυγισμένα. Στοιχεία οποιουδήποτε σχήματος μπορούν να αποκοπούν από το υλικό, πριονισμένα μέσα από διαμορφωμένες οπές διαφόρων μεγεθών. Ο χρόνος που απαιτείται για την τελική επεξεργασία του γυψοσανίδας και το κόστος εργασίας είναι κατά το ήμισυ περισσότερο από ό, τι κατά την εκτέλεση του ίδιου όγκου εργασίας με γύψο και γύψο. Η εγκατάσταση των γυψοσανίδων πραγματοποιείται με βίδες, βίδες, κόλλα γύψου και ειδική ταινία.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το γυψοσανίδα Knauf διατίθεται σε πλάκες και αποτελείται από γύψο τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο φύλλα από χαρτόνι. Για να δώσουν το υλικό ορισμένων ιδιοτήτων στον γύψο προστίθενται διάφορα συστατικά. Αυξάνουν τη δύναμη, την αντοχή στην υγρασία και την ολκιμότητα. Ως πρόσθετα χρησιμοποιούνται ενισχυτικά, συγκολλητικά και τροποποιητικά πρόσθετα. Το υλικό αντιστοιχεί στο GOST 6266-97, καθώς και τα πιστοποιητικά του ευρωπαϊκού προτύπου DIN-18180.

Η γυψοσανίδα χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση πολυστρωματικών οροφών, για τη διακόσμηση τοίχων, τη δημιουργία κόγχων και τόξων, για την ανέγερση χωρισμάτων και τη δημιουργία διακοσμητικών εσωτερικών στοιχείων. Το χρώμα των φύλλων χαρτονιού αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες ιδιότητές τους. Αυτό διευκολύνει την οπτική επιλογή υλικού σε εργοτάξια και καταστήματα.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του φύλλου εξαρτώνται από το σκοπό του γυψοσανίδας και μπορούν να κυμαίνονται από 2-4 μέτρα μήκος με πλάτος 60 και 120 cm. Το πάχος του υλικού είναι 6,5-24 mm. Το πιο συνηθισμένο είναι το μέγεθος των 2,5 x1,2 m με πάχος 12,5 mm.

Διάρκεια ζωής

Το Knauf Drywall είναι ένα αρκετά ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας, η διάρκεια ζωής είναι τουλάχιστον 25 έτη.

Οφέλη

Οι γυψοσανίδες Knauf θεωρούνται το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία τους, λόγω ορισμένων αναμφισβήτητων πλεονεκτημάτων:

 • ο χαμηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού εξαλείφει την απώλεια θερμότητας και συμβάλλει στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • οι υψηλές ιδιότητες απορρόφησης του ήχου επιτρέπουν τη χρήση γυψοσανίδων στο φινίρισμα όλων των τύπων οικιστικών και δημόσιων κτιρίων, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλή προστασία του δωματίου από τον ανεπιθύμητο ακουστικό θόρυβο.
 • πλήρης περιβαλλοντική ασφάλεια εξαιτίας της απουσίας τοξικών και τοξικών ουσιών στη σύνθεση των πινακίδων, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμόρφωσης ·
 • η εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και οι καλές ιδιότητες αποτρίχωσης επιτρέπουν στο υλικό να χρησιμοποιηθεί για χώρους τελικής επεξεργασίας με υψηλό επίπεδο υγρασίας καθώς και αιφνίδιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τάση συμπύκνωσης.
 • η υγιεινή του υλικού εγγυάται την απουσία επιβλαβών βακτηρίων, καθώς και την εμφάνιση μούχλας και περονόσπορου.
 • η επιφάνεια γυψοσανίδας είναι καθολική και κατάλληλη για επένδυση με όλα τα υλικά φινιρίσματος.
 • η ικανότητα του υλικού να απορροφήσει την περίσσεια υγρασίας και, αν είναι απαραίτητο, να την επιστρέψει, συμβάλλει στον σχηματισμό ενός ευνοϊκού μικροκλίματος στον χώρο.
 • η μη καύσιμο του γυψοσανίδας σας επιτρέπει να αντέξετε τη δράση της ανοικτής φωτιάς, χωρίς να αναφλέξετε και να μην καπνίζετε.

Πεδίο εφαρμογής

Οι γυψοσανίδες Knauf χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά τελειώματα. Το υλικό χρησιμοποιείται ευρέως για την τοποθέτηση τοίχων και τη δημιουργία εσωτερικών συνθέσεων. Με τη βοήθειά του, το σχηματισμό πολυεπίπεδων σχεδίων οροφών, την κατασκευή κόγχων και την κατασκευή εσωτερικών και διακοσμητικών χωρισμάτων. Η δυνατότητα των φύλλων να παίρνουν στρογγυλεμένα σχήματα σας επιτρέπει να εφαρμόσετε ασυνήθιστες αποφάσεις σχεδιασμού κατά τη δημιουργία καλλιτεχνικών εικόνων και προσφέρει ένα ευρύ πεδίο για το έργο των σχεδιαστών.

Τα φύλλα χρησιμοποιούνται συχνά ως ηχομονωτικά υλικά. Για το σκοπό αυτό, ευθείες ή επιμήκεις διάτρητες κρεμάστρες στερεώνονται στον τοίχο ή στην οροφή, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε ενισχυμένο προφίλ οδηγού με την επακόλουθη τοποθέτηση ενός απομονωμένου και γυψοσανίδας. Η στεγανοποίηση των ραφών πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής ταινίας με περαιτέρω γέμιση και πλήρωση της επιφάνειας.Αυτή η τεχνολογική λύση θα επιτρέψει την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων ηχομόνωσης και θα εξασφαλίσει μια άνετη διαμονή στο δωμάτιο.

Είδη

Η Knauf ξεκίνησε διάφορες τροποποιήσεις αυτού του εύκαμπτου, αδιάβροχου και πυρίμαχου υλικού.

Στον τόπο εφαρμογής διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι προϊόντων:

 • τοίχος - που έχει πάχος μεγαλύτερο από 12,5 mm και χρησιμοποιείται για τοποθέτηση κάθετων επιφανειών.
 • ανώτατο όριο - που έχει πάχος 9,5 χιλιοστά, βάρος όχι μικρότερο από 30 χιλιόγραμμα και προορίζεται για το σχηματισμό δομών οροφής πολλαπλών επιπέδων.
 • τοξωτό, πάχους 6,5 mm και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία καμπύλων επιφανειών.

Σύμφωνα με τις συνθήκες λειτουργίας και τα εφαρμοσμένα πληρωτικά γύψου, το υλικό χωρίζεται σε τέσσερις τύπους.

 • Γυψοσανίδα GSP-DFH 3IR είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή αντοχή, αντοχή στην κρούση, υψηλή πυκνότητα και αντοχή στην υγρασία. Χρησιμοποιείται για επένδυση τοίχων, εγκατάσταση ψευδοροφών και κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων. Οι πλάκες είναι εφοδιασμένες με ημικυκλικές άκρες, εξασφαλίζοντας το σχηματισμό στενών αρμών. Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας κατασκευάζεται σύμφωνα με το GOST 32 614 2012.Το έγχρωμο φύλλο από χαρτόνι έχει μπλε χρώμα. Η σήμανση υποδεικνύει τον τύπο του υλικού, το πρότυπο, τον τύπο των διαμήκων ακμών και τις διαστάσεις. Για παράδειγμα, μια πλάκα με ημικυκλικές ακμές μήκους 2,5 m, πλάτους 1,2 m και πάχους 12,5 θα επισημανθεί ως εξής: DFH 3IR GOST - 32 614 2012 (EN 520 - 2009) PLUK 12,5 = 12 00 = 25 00

Το υλικό χρησιμοποιείται ως βάση για όλους τους τύπους διακοσμητικών τελειωμάτων, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών πλακιδίων και βαριάς ταπετσαρίας. Όταν χρησιμοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία, η επιφάνεια του γυψοσανίδας πρέπει να έχει προστατευτικό στρώμα με τη μορφή αδιάβροχου αστάρι, βαφής ή κεραμιδιού. Για να διορθώσετε αυτόν τον τύπο γυψοσανίδας, χρησιμοποιήστε βίδες XTN. Η περιοχή ενός φύλλου είναι 3 m2, βάρος - 37, 5 kg. Το υλικό αντιστοιχεί στην κατηγορία πυρασφάλειας KM1.

 • Πυρίμαχο γυψοσανίδα GSP-DF είναι ένα προϊόν με υψηλή αντοχή του στρώματος γύψου στη δράση ανοικτής φωτιάς. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή εσωτερικών και διακοσμητικών χωρισμάτων, κατασκευών επιβραδυντικών πυρκαγιάς και δομών αρθρωτής οροφής. Οι πλευρικές άκρες διπλώνονται από τις άκρες του στρώματος από χαρτόνι, ο πυρήνας γύψου κατασκευάζεται με τη χρήση τσιμεντοειδών συστατικών και ενισχυτικών παραγόντων.Η προσκόλληση φύλλων από χαρτόνι στον πυρήνα πραγματοποιείται με τη βοήθεια συγκολλητικών ουσιών που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα της ακεραιότητας των πλακών και αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους. Το υλικό είναι κατάλληλο ως βάση για το φινίρισμα όλων των τύπων διακοσμητικών επιχρισμάτων και επιτρέπεται για χρήση σε όλους τους τύπους οικιστικών και δημόσιων κτιρίων.

Ένα παράδειγμα σήμανσης ενός πυρίμαχου φύλλου GKL με διαστάσεις 2500x1200x12,5 mm: DF GOST 32 614 2012 (EN 52 = 2009) PLUK 12,5 = 12 00 = 25 00. Γυψοσανίδες αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Η μπροστινή πλευρά του φύλλου έχει μια ροζ απόχρωση και η πλάτη είναι γκρίζα. Το μήκος των πλακών κυμαίνεται από 2 έως 4 m με πλάτος 60 και 120 cm και πάχος 12,5, 14 και 16 mm. Το υλικό έχει πολύ υψηλή αντοχή στη φωτιά, η ευφλεκτότητα αντιστοιχεί στο G1 και διέπεται από το GOST 30244. Οι πλάκες δεν περιέχουν τοξικές ουσίες και έχουν οξύτητα παρόμοια με τους δείκτες της οξύτητας του ανθρώπινου σώματος. Εξαιτίας αυτού, το GCR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδικά και ιατρικά ιδρύματα, καθώς και για τη διακόσμηση χώρων για άτομα που πάσχουν από αλλεργικές αντιδράσεις.

 • Γυαλιστερό χαρτόνι ανθεκτικό στην υγρασία GSP-N2 είναι ένας οικοδομικός πίνακας γύψου, ο πυρήνας του οποίου περιλαμβάνει πρόσθετα που μειώνουν την απορρόφηση υγρασίας. HL χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση αρθρωτών οροφής σε διαφορετικά επίπεδα, δημιουργώντας εσωτερικά και διακοσμητικά χωρίσματα και τόξα, καθώς και δομές απορρόφησης ήχου σε ιδιαίτερα υγρούς χώρους. Οι ημικυκλικές λεπτές άκρες είναι διπλωμένες με χάρτινα άκρα και εξασφαλίζουν το σχηματισμό στενών αρμών μεταξύ των πλακών.

Το υλικό είναι κατάλληλο ως βάση για την εφαρμογή οποιουδήποτε διακοσμητικού τελικού στρώματος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ταπετσαριών, τοποθέτηση κεραμιδιών ή βαφή. Η απουσία στη σύνθεση επιβλαβών συνιστωσών επιτρέπει τη χρήση γυψοσανίδας σε όλους τους τύπους οικιστικών και δημόσιων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων παιδικών και ιατρικών ιδρυμάτων. Το GKLV παράγεται σε μήκη από 2000 έως 4000 mm με πλάτος 600 και 1200 mm και πάχος 6,5, 9,5, 12,5, 14 και 16 mm, έχει πράσινο χρώμα από κελύφη από χαρτόνι. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι 2500x1200x9.5 mm. Η πυκνότητα του γύψου είναι 1250 kg / m3.

 • Γυψοσανίδα αδιάβροχο GSP-DF H2 συνδυάζει τις βασικές ιδιότητες των ανθεκτικών στην υγρασία και των ανθεκτικών στη φωτιά ειδών.Αυτό το καθολικό μη εύφλεκτο υλικό, κατάλληλο για επένδυση με οποιουδήποτε είδους διακοσμητικά επιχρίσματα, χρησιμοποιείται στη διαμόρφωση πολυστρωματικών οροφών, στη δημιουργία εσωτερικών και διακοσμητικών χωρισμάτων, στην κατασκευή τόξων και κόγχων καθώς και στη διακόσμηση τοίχων. Το πλευρικό άκρο διπλώνεται με ένα μπροστινό στρώμα από χαρτόνι και έχει ημικυκλικό λεπτό σχεδιασμό. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία των πιο πυκνών αρμών μεταξύ των πλακών. Η απουσία τοξικών και τοξικών συμπτωμάτων στη σύνθεση επιτρέπει τη χρήση γυψοσανίδων για την τελική επεξεργασία όλων των τύπων χώρων.

Η εγκατάσταση εξαρτημάτων και η εγκατάσταση γυψοσανίδας θα πρέπει να γίνει πριν από την εγκατάσταση καθαρού δαπέδου σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από 10 μοίρες, όλες οι υγρές, υδραυλικές και ηλεκτρικές εργασίες πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Πριν από την τοποθέτηση, οι πλάκες πρέπει να υφίστανται εγκλιματισμό στο επισκευασμένο δωμάτιο σε περίπτωση που μεταφέρθηκαν ή αποθηκεύτηκαν σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας. Το υλικό είναι καλά αεριζόμενο και παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Τα φύλλα συμμορφώνονται με όλα τα διεθνή πρότυπα και διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και πιστοποιητικά. Το κέλυφος από χαρτόνι των προϊόντων έχει ένα κόκκινο χρώμα.Οι πλάκες παράγονται σε διαφορετικά μεγέθη, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι 3000x1200x12.5 mm.

Κριτικές

Το Knauf Drywall είναι ένα δημοφιλές υλικό φινιρίσματος και έχει πολλές θετικές κριτικές. Οι καταναλωτές σημειώνουν υψηλά ποσοστά περιβαλλοντικής ασφάλειας του υλικού και τη δυνατότητα χρήσης του σε όλους τους τύπους κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων παιδικών δωματίων και υπνοδωματίων. Εφιστάται επίσης η προσοχή στη βελτίωση της αντοχής στην υγρασία του γυψοσανίδας, η οποία επιτρέπει τη χρήση του για το τελείωμα του μπάνιου, του μπάνιου και της κουζίνας. Αυτό το εξαιρετικό ηχοαπορροφητικό υλικό μειώνει την ακουστική στο δωμάτιο. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν καλή ελαστικότητα των φύλλων, έτσι ώστε αυτό το υλικό κάμψης να προσφέρει την ευκαιρία να υλοποιηθούν τολμηρές αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές λύσεις στο σχεδιασμό γραφείων, διαμερισμάτων και δημόσιων χώρων. Υπάρχει επίσης η διαθεσιμότητα και το χαμηλό κόστος του υλικού.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη διαφορά μεταξύ του χρώματος του στρώματος του χαρτονιού και του σκοπού του υλικού, το οποίο, αν και σπάνιο, συμβαίνει. Ως εκ τούτου, κατά την αγορά, θα πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στο χρώμα του κελύφους του χαρτονιού, αλλά και να διαβάσετε προσεκτικά την επισήμανση του προϊόντος.Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό τύπο γύψου και να ολοκληρώσετε το δωμάτιο σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα πρότυπα.

Μια κύρια τάξη για την τοποθέτηση οροφών από γυψοσανίδες Knauf, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο