Η επιλογή των εξαρτημάτων για γυψοσανίδα

 Η επιλογή των εξαρτημάτων για γυψοσανίδα

Η γυψοσανίδα είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό φινιρίσματος, το οποίο χρησιμοποιείται για να τελειώσει και να δημιουργήσει μια ποικιλία αρχιτεκτονικών κατασκευών, που χρησιμεύουν ως πρόσθετη ηχομόνωση. Αλλά για την εγκατάστασή του απαιτεί ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ειδικών εξαρτημάτων, διαφορετικών στο σκοπό του. Για να επιλέξετε σωστά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, πρέπει να έχετε μια ιδέα για τις κύριες λειτουργίες και τις λειτουργίες τους.

Λεπτομέρειες που απαιτούνται για την εγκατάσταση γυψοσανίδων

Εάν το προβλεπόμενο έργο δεν περιορίζεται σε μια απλή επένδυση με τη βοήθεια γυψοσανίδων, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο στο οποίο θα προσαρτηθεί το υλικό, επειδή έχει σημαντικό βάρος.Αυτό το κιβώτιο τοποθετείται χρησιμοποιώντας μικτά προφίλ, διασυνδεδεμένους συνδετήρες.

Κύρια εξαρτήματα για γυψοσανίδα:

 • τα προφίλ γυψοσανίδων.
 • συνδετικά μεταλλικά στοιχεία.
 • συνδετήρες.

Πρέπει να κάνει αμέσως κράτηση ότι όλα τα εξαρτήματα πρέπει να είναι ανθεκτικά και με αξιοπρεπή ποιότητα, ώστε να εξασφαλίζεται η αντοχή και η αξιοπιστία του σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, αξίζει να δοθεί προσοχή στο βάρος των προϊόντων, ώστε να μην δημιουργηθεί περιττό φορτίο.

Ένα ισχυρό πλαίσιο είναι η βάση για περαιτέρω εργασία, έτσι οι επαγγελματίες τεχνίτες συνιστούν να μην σώσετε το πάχος των προφίλ ραφιών.

Κατά κανόνα, τα εξαρτήματα έχουν τυποποιημένα μεγέθη εργοστασίων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η αγορά τους με ατομική παραγγελία.

Προφίλ γυψοσανίδας

Για την εργασία με γυψοσανίδες, στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μεταλλικά προφίλ από γαλβανισμένο ατσάλι, τα οποία διαφέρουν στο λειτουργικό τους φορτίο. Δημιουργούνται στη διαδικασία της ψυχρής έλασης και είναι εφοδιασμένα με διαμήκεις νευρώσεις για να αυξάνουν τη δύναμή τους. Το τυποποιημένο μήκος προφίλ είναι 3000 mm, αν και στην πράξη παράγονται τμήματα άλλων μεγεθών - από 2.700 έως 6.000 mm.

Τα προϊόντα χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

 • Το προφίλ ράβδου κατασκευάζεται με τη μορφή καναλιού που έχει εγκάρσια διατομή σχήματος U και έχει καμπυλωτά ράφια. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο του πυρήνα - χρησιμοποιείται ως κάθετο ράφι. Ειδικά αυλάκια στην πλάτη του εξασφαλίζουν τη σύνδεση φύλλων γυψοσανίδας. Οι αυλακώσεις στις πλευρές είναι απαραίτητες για τις βίδες. Το συνηθισμένο βάθος είναι 50 mm με πλάτος από 50 έως 100 mm.
 • Το προφίλ του οδηγού έχει μορφή U και χρησιμεύει ως βάση για την κατεύθυνση των προϊόντων rack. Έχει το ίδιο πλάτος με το πλάτος του, αλλά διαφέρει σε ύψος - 40 mm. Τοποθετημένα αντικείμενα σε ζεύγη.
 • Τα τμήματα οροφής χρησιμοποιούνται για οροφές επενδύσεων, μονής και πολλαπλών επιπέδων. Με τη μορφή, είναι παρόμοια με τα εξαρτήματα στήριξης με ράφια, έχουν τα ίδια ενισχυτικά και καμπύλα ράφια. Στην πραγματικότητα, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται συχνά για τοίχους από γυψοσανίδες. Το πλάτος τους είναι 60 mm και το βάθος είναι 27 mm.
 • Συνδυάζονται με οροφή, χρησιμοποιούν συχνά ένα προφίλ οροφής με πλάτος 27 mm και βάθος 28 mm.
 • Τα γωνιακά τμήματα είναι απαραίτητα για την αξιοπιστία των εξωτερικών και εσωτερικών γωνιών, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραμορφώσεις.

Τα προφίλ χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων, καθώς και για την κατασκευή χωρισμάτων. Στην τελευταία περίπτωση, κατά την επιλογή ενός προφίλ, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το ύψος της δομής. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο ευρύτερο και παχύτερο πρέπει να είναι το μέταλλο. Αυτά τα προϊόντα, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να συντομευτούν με ένα τροχό κοπής, ένα μύλο ή ειδικό ψαλίδι.

Πρόσθετη προσάρτηση πλαισίου

Για να συνδέσετε σταθερά τους οδηγούς και τα εξαρτήματα ραφιών, χρειάζονται βοηθητικά στοιχεία.

Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται συνδετικά στοιχεία που έχουν κάθετες κατευθύνσεις μεταξύ τους. Για την τοποθέτηση απαιτείται βίδες. Χρησιμοποιείται ένας διαμήκης σύνδεσμος για την επέκταση των προφίλ. Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται όταν δημιουργούνται ψευδοροφές και άλλες δομές.

Ένα ειδικό μέρος στην εγκατάσταση του γυψοσανίδας λαμβάνεται από το "καβούρι" - αυτό είναι ένα συνδετικό εξάρτημα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο μέταλλο, το οποίο έχει σχήμα σταυρού με λυγισμένα πόδια, που καθιστούν δυνατή τη στερέωση του τμήματος στο προφίλ. Τα πρόσθετα σκέλη έχουν οπές για τη στερέωση των βιδών. Ο σύνδεσμος μπορεί να συνδεθεί στην επιφάνεια και μέσω της ανάρτησης, χάρη στις βοηθητικές οπές στις πλευρές και στο κέντρο.Αυτό το στοιχείο μπορεί να αντέξει φορτίο 20 κιλών και περισσότερο.

Τα "καβούρια" είναι:

 • Μονοεπίπεδο - λειτουργικά σχεδιασμένο για να συνδέει τα προφίλ στο ίδιο επίπεδο με μια μεγάλη περιοχή του δωματίου, όταν το μήκος των προϊόντων δεν είναι αρκετό. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για να επεκτείνουν τα φέροντα τμήματα στη δομή οροφής, τοποθετημένα κάθετα το ένα στο άλλο. Το πάχος τους δεν είναι μεγαλύτερο από 0,06 mm. Με υψηλά φορτία, υπάρχει μια αίσθηση πρόσθετης στερέωσης με βίδες.
 • Προϊόντα δύο επιπέδων - στερεώστε κάθετα, σε ορθή γωνία σε διαφορετικά επίπεδα εξαρτημάτων. Η στερέωση διπλής όψης εξασφαλίζει τη δύναμη της δομής.

Επίσης για τη σύνδεση του γυψοσανίδας με την επένδυση οροφής εφαρμόζεται άμεση ανάρτηση. Πρόκειται για μεταλλική πλάκα με ειδικές περικοπές και διατρήσεις. Η μία πλευρά του εξαρτήματος συνδέεται με την οροφή, ενώ η άλλη καθορίζει το προφίλ σε ένα ορισμένο ύψος. Είναι σε θέση να αντέχει φορτίο μέχρι 40 kg. Η ανάρτηση αγκύρωσης εκτελεί την ίδια λειτουργία όταν το μήκος του ευθύγραμμου στοιχείου δεν είναι αρκετό. Μπορεί να αντέξει το πολύ 25 kg ανά τετραγωνικό μέτρο. m

Συνδετήρες

Οποιεσδήποτε μορφές μεταλλικών προφίλ και στοιχείων σύνδεσης απαιτούν πρόσθετη στερέωση για σταθερότητα και ανθεκτικότητα.

Κατά την εφαρμογή της εγκατάστασης φύλλων από γυψοσανίδας που χρησιμοποιούνται κυρίως:

 • Βίδες αυτορύθμισης - αυτά τα εξαρτήματα σχετίζονται με τη σύνδεση του γυψοσανίδας με μεταλλικές επιφάνειες. Σε διαφορετικές περιπτώσεις, είναι λογικό να χρησιμοποιούνται προϊόντα διάτρησης ή διάτρησης (όπως LB και LN). Μπορούν να αντικατασταθούν από ένα κομμάτι με μια πρέσα πρέσας που έχει ένα λιγότερο ογκώδες πώμα. Εάν υπάρχει ένα στρώμα γυψοσανίδων, τότε είναι κατάλληλοι οι συνδετήρες με μήκος 25 mm, με μεγαλύτερο αριθμό στρώσεων - 40 mm.
 • Απαιτείται σφήνα αγκύρωσης για τις αναρτήσεις · αυτή είναι η καλύτερη λύση όταν δημιουργείτε επένδυση στην οροφή. Αυτός ο σύνδεσμος κρατά σταθερά το βάρος και αντέχει στη διάβρωση.
 • Το καρφί-καρφί είναι σχεδιασμένο για να στερεώνεται σε τούβλα, σκυρόδεμα, πέτρινα θεμέλια. Για να πραγματοποιήσετε σταθεροποίηση υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιείται ένα τρυπάνι, μετά το οποίο τοποθετείται μια κασέτα και χτυπάται με το χέρι με σφυρί.

Κατά την τοποθέτηση σε τοίχους, οι πείροι πολυμερούς λαμβάνονται συνήθως από πολυπροπυλένιο ή νάιλον · για τις οροφές των κτιρίων χρησιμοποιούνται μεταλλικά μέρη που παρέχουν αυξημένη αντοχή.

Χρήσιμες συστάσεις

Προκειμένου η κατασκευή γυψοσανίδων να διήρκεσε πολύ καιρό, Είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Κατά την επιλογή ενός προφίλ, χαρακτηριστικά όπως το μήκος και το πλάτος είναι σημαντικά, καθώς η γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση εξαρτάται από αυτό.
 • τα λεπτά μεταλλικά μέρη δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της δομής, έτσι ώστε για τη μακροπρόθεσμη λειτουργία απαιτεί ακριβή υπολογισμό του πλάτους των προϊόντων?
 • δεν μπορείτε να αγοράσετε υλικά με ακόμη και το παραμικρό ίχνος σκουριάς, είναι καλύτερο να επιλέξετε γαλβανισμένο χάλυβα?
 • για την εγκατάσταση γυψοσανίδας δεν είναι σκόπιμο να αγοράσετε καρφιά, επειδή βλάπτουν το γυψοσανίδα?
 • πρέπει να δίνουν προσοχή στην εγκοπή - πρέπει να είναι σαφής και έντονη.
 • Βαρέλια, αμβλύ συνδετικά άκρη, οζίδια στα πείρους - αυτά είναι ελαττώματα και σημάδια αγαθών αγαθών.

Γνωρίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να αποφύγετε την απογοήτευση στην εργασία. Δεν βλάπτει να ρωτήσει για το πιστοποιητικό ποιότητας - θα είναι μια πρόσθετη εγγύηση για την ποιότητα των εξαρτημάτων και την εξασφάλιση της επιτυχούς βελτίωσης του δωματίου.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός προφίλ για γυψοσανίδα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο