Εξαρτήματα για γυψοσανίδες: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Γυψοσανίδα - ένα από τα πιο δημοφιλή οικοδομικά υλικά. Χρησιμοποιείται για την ευθυγράμμιση των επιφανειών τοιχοποιίας, καθώς και για το σχηματισμό χωρισμάτων και άλλων συστημάτων γυψοσανίδας. Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι η ευθραυστότητα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί συνδετήρες που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τέτοια προϊόντα. Η σωστή επιλογή των συνδετήρων θα σας επιτρέψει να έχετε ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό σχέδιο που μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γυψοσανίδας διαφέρουν από τις παραμέτρους άλλων υλικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το προϊόν αποτελείται από χαλαρό γύψο, το οποίο συγκρατείται με εξωτερικά φύλλα χαρτιού.Επομένως, η εργασία με ένα τέτοιο προϊόν πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και προσεκτική. Σήμερα, για την επίλυση αυτών των προβλημάτων χρησιμοποιούνται διάφοροι σύνδεσμοι και μπουλόνια. Εξωτερικά, τα προϊόντα αυτά δεν διαφέρουν από τις συνήθεις βίδες σε ξύλο ή μέταλλο και αποτελούνται από πολλά κύρια μέρη.

Dowel

Αυτό το στοιχείο δεν είναι υποχρεωτικό, χρησιμοποιείται στην περίπτωση που πρέπει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ των συνδετήρων και του γυψοσανίδας. Εξωτερικά, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα. Είναι προσαρμοσμένο στο υλικό στο οποίο βρίσκεται το πώμα. Σχεδόν πάντα χρησιμοποιούνται όταν πρέπει να στερεώσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας στον τοίχο.

Βίδες βιδώματος

Κάντε τα προϊόντα αυτά από μέταλλο ή πλαστικό. Η μορφή αυτού του υλικού μπορεί να είναι διαφορετική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε μία από αυτές τις βίδες πρέπει να αντέχει διαφορετικά φορτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται σε ζεύγη με ένα συγκεκριμένο είδος πείρου.

Είδη

Από τεχνική άποψη, το εξάρτημα για γυψοσανίδες είναι προσαρμοσμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται ένα σύστημα που κατανέμει το φορτίο όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και δεν είναι σε θέση να καταστρέψει το προϊόν υπό υψηλά φορτία. Το υλικό για την εργασία με γυψοσανίδα διαφέρει σε διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά.Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κλασικές βίδες που κρατούν ξύλο ή μέταλλο μαζί. Συμβατικά, τέτοια συστήματα μπορούν να χωριστούν σε βίδες και πείρους. Είναι ανεξάρτητα στοιχεία, αλλά συχνά συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ισχυρή σύνδεση. Μπορείτε να διορθώσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας ή να εργαστείτε μαζί του χρησιμοποιώντας διάφορα είδη βιδών.

Tn

Αυτή η κατηγορία βιδών είναι η πιο κοινή. Τέτοια προϊόντα είναι συμβατικοί σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται για την εργασία με ξύλο ή μέταλλο. Διαφέρουν μόνο σε γήπεδο και χρώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συστήματα συμπληρώνονται με κλασικούς πλαστικούς πείρους. Συνιστάται η χρήση τους σε περιπτώσεις που ένα φύλλο γυψοσανίδας είναι στερεωμένο σε ξύλινη ή σκυρόδετη βάση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό περιλαμβάνει την κάλυψη των τοίχων ή της οροφής.

Lb

Τα προϊόντα αυτά διαφέρουν σε μικρό μήκος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιοι σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται για τη στερέωση του μεταλλικού προφίλ από το οποίο σχηματίζεται ολόκληρο το σύστημα γυψοσανίδων. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του προϊόντος είναι η παρουσία ενός είδους τρυπανιού στο τέλος της βίδας.Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να τρυπώνετε τρύπες γι 'αυτούς στο μέταλλο, καθώς αυτοί καταστρέφουν το ίδιο καλά το υλικό.

Ln

Οι βίδες αυτής της κλάσης χρησιμοποιούνται για τη στερέωση των μεταλλικών μερών από τα οποία σχηματίζεται το πλαίσιο. Είναι μικρού μεγέθους, η άκρη αυτών των προϊόντων είναι απότομη. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν συρραφή μεταλλικών προφίλ με πάχος φύλλου δεν υπερβαίνει τα 1,2 mm με κατσαβίδια. Σε μια άλλη περίπτωση, τα προϊόντα αυτά δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Όσον αφορά τους πείρους, έρχονται επίσης σε διάφορους τύπους.

Πεταλούδα

Αυτός ο σύνδεσμος χρησιμοποιείται για τη στερέωση προϊόντων με χαμηλό βάρος απευθείας στην επιφάνεια γυψοσανίδας (για παράδειγμα, λάμπες, πίνακες ζωγραφικής). Οι πεταλούδες είναι κατασκευασμένες από ειδικούς τύπους πολυπροπυλενίου. Οι τεχνικές διαστάσεις του πείρου μπορεί να είναι διαφορετικές. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι η παρουσία στοιχείων ανοίγματος. Όταν βιδώνετε τη βίδα, ο πείρος συμπιέζεται σχηματίζοντας ένα επιπρόσθετο επίπεδο.

Driva

Ένας πείρος αυτού του είδους μοιάζει με μια βίδα αυτοεπιπεδώματος, δεδομένου ότι υπάρχουν αυτοεπιπεδούμενα στοιχεία στην εξωτερική του επιφάνεια. Αυτό σας επιτρέπει να επιταχύνετε σημαντικά την εγκατάσταση τέτοιων δομών. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και μέταλλο.Χρησιμοποιήστε αυτόν τον πείρο για να στερεώσετε το γυψοσανίδα στη βάση.

Molly

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του πείρου είναι παρόμοια με τα είδη πεταλούδας. Η κοχλιωτή βίδα προκαλεί τη συρρίκνωση του πλαισίου, σχηματίζοντας πρόσθετη στήριξη. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του συνδετήρα είναι το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Ως εκ τούτου, Molly είναι σε θέση να αντέξει αρκετά υψηλά φορτία.

Στυλό-καρφιά

Αυτός ο τύπος συγκράτησης είναι πιο συνηθισμένος. Αυτός είναι ένας κλασικός πείρος, ο οποίος για τη στερέωση οδηγείται σε μια τρύπα που είχε προηγουμένως τρυπηθεί. Η παρουσία ειδικής αποσφράγισης δεν του επιτρέπει να γλιστρήσει έξω από την τρύπα. Για να επιτευχθεί αξιόπιστη σταθεροποίηση, η διάμετρος της οπής πρέπει να είναι μικρότερη από το αντίστοιχο μέγεθος του πείρου. Σε μια άλλη περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι εύκολα έξω από το αυλάκι.

Η τοποθέτηση πολυελαίων και άλλων παρόμοιων συστημάτων ανάρτησης στις περισσότερες περιπτώσεις παράγεται στην κύρια οροφή. Εάν χρειάζεστε να ρυθμίσετε ένα μη πολύ βαρύ φανό, χρησιμοποιήστε μια ειδική άγκυρα. Είναι εξοπλισμένα με γλυπτά και συμπληρώνονται με διάφορα είδη πείρων. Από τεχνική άποψη, μπορούν να θεωρηθούν μια ποικιλία βιδών. Συχνά, κατά την εγκατάσταση συστημάτων γυψοσανίδας χρησιμοποιούνται μεταλλικές βοηθητικές δομές (για παράδειγμα, μια γωνία ολίσθησης).Με τον τρόπο τους, είναι επίσης συνδετήρες, αλλά για τη στερέωση τους σε γυψοσανίδας, σχεδόν πάντα χρησιμοποιούνται οι τύποι υλικού που περιγράφηκαν προηγουμένως.

Τι να επιλέξετε;

Ο τύπος του συνδετήρα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την αξιοπιστία και την ποιότητα της στερέωσης γυψοσανίδων. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους.

Αγοράζοντας βίδες, είναι επιθυμητό να εξετάσετε μερικούς απλούς κανόνες.

  • Προτιμήστε βιδωτές βίδες. Αυτό θα καταστήσει εύκολο να τους πνίξει στη δομή του γυψοσανίδας. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιούνται για τέτοιες εργασίες υλικό, το οποίο έχει μια κεφαλή με τη μορφή ημισφαιρίου.
  • Η βίδα αυτόματης κοπής πρέπει να πλησιάσει υπό τον τύπο της βάσης. Για παράδειγμα, σε μια ξύλινη κατοικία χρησιμοποιούνται ξύλινοι σύνδεσμοι, οι οποίοι θα εισέλθουν εύκολα στο δέντρο και θα στερεώσουν το φύλλο. Ένας παρόμοιος αλγόριθμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξύλινα πλαίσια, τα οποία σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της στέγης της οροφής ή των τοίχων.
  • Το μήκος της βίδας επιλέγεται ξεχωριστά για μια συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι σημαντικό να εισέρχεται στο πλαίσιο τουλάχιστον 2-3 cm. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για βίδες με αυτοκόλλητη τομή, οι οποίες δεν είναι συμπληρωμένες με πείρους και αποτελούν το κύριο στοιχείο στερέωσης.
  • Σημαντικά θέματα. Σχεδόν όλες οι βίδες είναι κατασκευασμένες από χάλυβα, αλλά η δομή του μετάλλου μπορεί να είναι διαφορετική. Οι φτηνότερες είναι οι μαύρες σκληρυμένες βίδες. Αντέχουν τέλεια το φορτίο, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σκουριάσει. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν το διακοσμητικό στρώμα φινιρίσματος.

Η επιλογή των πτερυγίων για τις κατασκευές γυψοσανίδας είναι ένα σημαντικό βήμα και περιλαμβάνει την αξιολόγηση πολλών παραμέτρων.

Σκοπός

Σήμερα, οι πείροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση γυψοσανίδας στη βάση ή για την στερέωση άλλων προϊόντων πάνω από αυτό το υλικό. Εάν πρέπει να συνδέσετε μια μπαγκέτα ή ένα πλίνθο στην κουζίνα, τότε μια πεταλούδα ή driva μπορεί να είναι η λύση. Το dowel-molly αντιμετωπίζει με ράφια συνδετήρων ή υδραυλικά.

Τεχνολογία τοποθέτησης

Το βιδωτό πείρο δεν είναι δύσκολο. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλους τύπους δομών, πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζονται επιπλέον χώρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν η πεταλούδα είναι ανοιχτή, τα συστήματα υποστήριξης κινούνται. Επομένως, εάν ένα φύλλο γυψοσανίδας είναι στερεωμένο σφικτά στον κύριο τοίχο, είναι τεχνικά μη ρεαλιστικό να χρησιμοποιούνται τέτοιες συνδετήρες. Η λύση αυτού του προβλήματος είναι τα συνηθισμένα καρφιά-καρφιά και το σωστό μέγεθος της βίδας.

Χωρητικότητα φορτίου

Σχεδόν όλες οι ποικιλίες χρησιμοποιούνται για τη στερέωση των δομών πάνω από το γυψοσανίδα. Η τοποθέτηση βαρέων προϊόντων (για παράδειγμα, μαζικοί πολυελαίοι, ράφια, ερμάρια) πραγματοποιείται μόνο με τη βοήθεια ειδικών άγκυρων ή πτερυγίων. Αυτά τα συστήματα είναι σε θέση να αντέξουν βάρος μέχρι 50 κιλά. Η Driva λειτούργησε καλά κατά την τοποθέτηση δομών βάρους έως και 30 κιλών. Τα πιο απλά και αναξιόπιστα είναι οι πεταλούδες, με τις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε σχέδια που ζυγίζουν μέχρι 11 κιλά.

Πώς να υπολογίσετε τη ροή;

Ο αριθμός των συνδετήρων επηρεάζει την αξιοπιστία της στερέωσης της οροφής του γύψου ή του διαχωριστικού τοίχου. Επομένως, είναι σημαντικό να εκτελέσετε τον υπολογισμό όλων των εξαρτημάτων πριν ξεκινήσετε την εργασία για να τα προ-αγοράσετε. Δεν υπάρχει καθολική φόρμουλα για τον υπολογισμό των βιδών ή των πείρων. Τα τελευταία στοιχεία δεν χρησιμοποιούνται χωρίς υλικό. Με τον υπολογισμό του αριθμού των βιδών μπορείτε να βρείτε τον όγκο των βοηθητικών προϊόντων.

Προκειμένου να υπολογιστεί σωστά το ποσό του υλικού, θα πρέπει να καθοδηγείται από διάφορους κανόνες:

  • Εξετάστε το βήμα στερέωσης μεταξύ των βιδών. Μια απόσταση 35 cm θεωρείται βέλτιστη. Σημειώστε ότι οι ακραίοι συνδετήρες δεν πρέπει να στερεώνονται κοντά στο άκρο του φύλλου.Είναι επιθυμητό να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον 1 cm γύρω από την περίμετρο.
  • Εάν τοποθετείτε μια οροφή δύο επιπέδων ή μια πολυστρωματική δομή, στη συνέχεια στην πρώτη στρώση οι βίδες είναι σταθερές 60 εκατοστά μεταξύ τους. Στο πάνω φύλλο, το υλικό τοποθετείται με βήμα 35 cm.

Είναι σημαντικό να διαμορφωθεί σωστά το κιβώτιο, το οποίο συχνά λειτουργεί ως πλαίσιο για την στερέωση γυψοσανίδας. Εάν οι διαστάσεις δεν είναι πολλαπλάσιες των τιμών που έχουν καθοριστεί προηγουμένως, μπορείτε να ελαττώσετε ελαφρώς την απόσταση μεταξύ των στοιχείων για να έχετε την επιθυμητή ποιότητα στερέωσης.

Συμβουλές

Η εργασία με γυψοσανίδα είναι εξαιρετικά απλή, αλλά απαιτεί τη συμμόρφωση με ορισμένες αποχρώσεις. Ειδικά συχνά αφορά το υλικό.

Για να έχετε μια υψηλής ποιότητας και ανθεκτική κατασκευή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες:

  • Οι σύνδεσμοι κατά την εγκατάσταση θα πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε ορθή γωνία με τη βάση. Αυτό ισχύει για βίδες και πείρους. Αν τα πιο πρόσφατα προϊόντα είναι τοποθετημένα εσφαλμένα, βιδώστε το υλικό σε ένα τέτοιο σύστημα δεν θα λειτουργήσει.
  • Εάν βιδώσετε τη βίδα υπό γωνία, είναι απαραίτητο να την αφαιρέσετε και να το εγκαταστήσετε σωστά. Οι ειδικοί δεν προτείνουν να τοποθετήσετε τη βίδα στην ίδια οπή. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να παρεκκλίνετε από την πλευρά της κατά 5 εκατοστά.
  • Όλοι οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι εντελώς κρυμμένοι στο φύλλο γυψοσανίδας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να εμβαθύνουν, αφού το υλικό μπορεί να καταστραφεί.
  • Κατά την τοποθέτηση των φύλλων, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα τρίτων μεταξύ τους και το πλαίσιο. Σε μια άλλη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση της δομής ή εμφάνιση ρωγμών.

Το εξάρτημα για γυψοσανίδες είναι το κύριο στοιχείο στο οποίο εξαρτάται η διάρκεια ζωής αυτού του υλικού. Χρησιμοποιήστε για αυτά τα έργα μόνο μοναδικά και υψηλής ποιότητας αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα που αποδεικνύονται καλά στην αγορά. Μην ξεχνάτε ότι η εργασία πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί το γυψοσανίδα.

Σχετικά με τα εξαρτήματα που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν εργάζεστε με γυψοσανίδα, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο