Κασέτα Knauf: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους

Για τη δημιουργία ομαλών και ομαλών εσωτερικών τοίχων κατά τη φάση κατασκευής των πολυκατοικιών χρησιμοποιούνται φύλλα γυψοσανίδας. Το επίπεδο αντοχής στην υγρασία και αντοχή στη φωτιά της επίστρωσης εξαρτάται από την ποιότητά τους. Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες προτιμούν γυψοσανίδες που παράγονται από τη διάσημη γερμανική εταιρεία Knauf.

Αφού τελειώσει το δωμάτιο με τέτοιο υλικό, αποκτάται χώρος με τέλειους τοίχους. Αλλά η χαρά του έργου που έχει γίνει μπορεί να χαλάσει την ανόητη εμφάνιση των αρθρώσεων μεταξύ των φύλλων. Η αιτία μπορεί να είναι λοξές τομές κατά μήκος των άκρων του υλικού.

Υπάρχει μια απλή διέξοδος από αυτή την κατάσταση - να επικαλυφθεί η επιφάνεια των φύλλων με μείγματα που προορίζονται για τις αρθρώσεις του γυψοσανίδας και να χρησιμοποιηθεί ενισχυτική ταινία.

Είναι σημαντικό τόσο η ταινία όσο και τα μείγματα να είναι ιδανικά κατάλληλα για γυψοσανίδα Knauf, καθώς η επισκευή εξαρτάται από τη συμβατότητα των δομικών υλικών.

Ο σωστός σχεδιασμός των αρμών που σχηματίζονται κατά την τοποθέτηση φύλλων γυψοσανίδων, εγγυάται όχι μόνο την αισθητική αλλά και τη δύναμη της δομής, διότι οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσει μικρές τρύπες που είναι επικίνδυνες για την κατασκευή αλλά ρωγμές.

Γιατί χρειαζόμαστε ενισχυτική ταινία

Εάν το τσιμέντο των τοίχων γίνεται χωρίς ενίσχυση, μετά από λίγο λόγω διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, ο σοβάς στα σημεία επαφής μεταξύ των φύλλων θα σπάσει. Στο μέλλον, τα κενά αυτά θα αυξηθούν μόνο, πράγμα που θα οδηγήσει στην ανάγκη για μια νέα, καλύτερη επισκευή.

Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ενισχυτική ταινία για γυψοσανίδα. Επιπλέον, η χρήση αυτού του υλικού συμβάλλει στο σχηματισμό ομαλής και ομοιόμορφης επιφάνειας.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Πρόσφατα, οι κατασκευαστές προτιμούν διάφορους τύπους ταινιών.

Διάτρητο χαρτί

Διάτρητη χαρτοταινία - πολύ αξιόπιστο χαρτί ενισχυμένο με γυαλί.Προκειμένου να παρέχεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση, οι κατασκευαστές έχουν κάνει την πλευρά συγκολλητικού ακατέργαστη, δηλαδή διάτρητη. Για να καταστεί το μέγεθος των γωνιών πιο βολικό, το υλικό ήταν εφοδιασμένο με μια συμπιεσμένη αναδίπλωση στη μέση, έτσι ώστε η ταινία χρησιμοποιείται ως ένα γωνιακό.

Η Knauf μπορεί επίσης να προσφέρει ειδική ταινία γωνίας προστασίας. Knauf-aluxπου είναι κατασκευασμένο από ειδικό χαρτί με μεταλλικά ένθετα. Μια τέτοια ταινία θα είναι σε θέση να αντέχει τόσο το τέντωμα όσο και το τσακίρισμα. Μπορεί να ονομάζεται σφράγιση, καθώς χρησιμοποιείται συχνά για την ενίσχυση και την αύξηση της αντοχής των δομών. Μια τέτοια ταινία πωλείται σε ρολά των 50 m, 75 m ή 153 m.

Ωστόσο, αυτό το υλικό έχει κάποια μειονεκτήματα. Η διαδικασία τοποθέτησης χαρτιού είναι αρκετά χρονοβόρα. Αν δεν έχετε εμπειρία στη χρήση αυτού του υλικού, μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα στο στάδιο της συγκόλλησης ραφών κάτω από την ταινία. Ο λόγος μπορεί να είναι μια ανεπαρκής ποσότητα στόκου κάτω από την ταινία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να καλύψετε όλες τις αρθρώσεις με μια ένωση σύνθετων. Είναι επίσης καλύτερο να επιλέξετε μικρο-διάτρητη χαρτοταινία.

Σερπίνακα

Αυτοκόλλητη serpyanka - πλέγμα, που παράγεται σε λωρίδες πλάτους 45 ή 50 χιλιοστών.Για τη συγκόλληση αυτού του υλικού, δεν απαιτούνται ειδικές συνθέσεις, αφού ήδη υπάρχει μια συγκολλητική βάση πάνω σε αυτό. Η Serpyanka είναι κατασκευασμένη από ίνες από ίνες υάλου, που χαρακτηρίζονται από ειδική αξιοπιστία, ρόλους μήκους 20, 45 και 90 μέτρων.

Η ενίσχυση της ταινίας από ίνες γυαλιού μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα της serpyanka. Knauf-fireboard για πλάκες και διάφορες αρθρώσεις.

Μπορείτε να αγοράσετε μια φθηνότερη επιλογή - χωρίς λωρίδα κόλλας. Τέτοια προϊόντα, με τη σειρά τους, στερεώνονται με ένα συρραπτικό κατασκευής.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, η Serpyanka έχει αρκετά μειονεκτήματα:

 • λιγότερη ανθεκτικότητα από την ταινία χαρτιού.
 • η σημασία της επιλογής μιας λύσης που είναι απολύτως κατάλληλη για serpyanka?
 • την ανάγκη για πλήρη καθαρισμό των αρθρώσεων (διαφορετικά μπορεί να σχηματιστούν "ρυτίδες").
 • την ανάγκη παρακολούθησης της ομοιόμορφης κατανομής του στρώματος του στόκου σε όλη την άρθρωση.

  Όταν χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητη serpyanka στο τέλος της εργασίας, είναι καλύτερο να συσκευάσετε το υπόλοιπο τμήμα της ταινίας σε μια πλαστική σακούλα. Διαφορετικά, η κόλλα θα στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου και το υλικό αργότερα θα είναι ακατάλληλο για χρήση.

  Επιλέγοντας υλικό για τη στεγανοποίηση αρθρώσεων, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Οι διαμήκεις ραφές στη γυψοσανίδα σφραγίζονται με serpianka, και η εγκάρσια - με χαρτοταινία.

  Damper

  Αν χρειαστεί να τοποθετήσετε γυψοσανίδα στο πάτωμα, τότε για την επιτυχή εγκατάσταση θα χρειαστεί ένα αποσβεστήρα ή ταινία στεγανοποίησης. Είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυαιθυλενίου που έχει τη δυνατότητα να κωνοποιείται. Αυτό παρέχει στο υλικό τη δυνατότητα να αντισταθμίσει σημαντικά την επέκταση των πατωμάτων του γυψοσανίδας.

  Είναι ενδιαφέρον ότι η Knauf ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε να σοβάσει το πάτωμα με γυψοσανίδα.

  Αυτή η λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Η εγκατάσταση γίνεται σε ξηρό δάπεδο. Αυτό καθιστά δυνατή την εξάλειψη της σταθερής υγρασίας στα δωμάτια.
  2. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα από τον εαυτό σας.
  3. Το γυψοσανίδα δεν φορτώνει επικαλυπτόμενες πλάκες, καθώς το υλικό έχει μικρή μάζα.
  4. Η χαμηλή τιμή των φύλλων γυψοσανίδας είναι ένα ωραίο επίδομα.
  5. Το υλικό γίνεται εύκολα και απλά επεξεργασμένο.
  6. Τα φύλλα γυψοσανίδων ενισχύουν την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση.

   Ωστόσο, τα φύλλα γυψοσανίδας είναι πολύ πορώδη. Η υγρασία διεισδύει εύκολα μέσα τους, προκαλώντας τους να διογκωθούν. Επομένως, μεταξύ του τοίχου και του γυψοσανίδας, πρέπει να τοποθετήσετε μια ειδική ταινία στεγανοποίησης, για παράδειγμα Knauf Flehendihtband, σχεδιασμένη για στεγανοποίηση αρμών τοίχων και οροφών.

   Ρύθμιση υλικού

   Για το γυψοσανίδα της Knauf, είναι καλύτερο να επιλέγετε υλικά στεγανοποίησης του ίδιου κατασκευαστή. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε κασέτα Knauf-kurt σε κυλίνδρους 25 μ. ή χαρτοταινία 52x150xS. Το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από ειδικό λευκό χαρτί, το οποίο περιλαμβάνει ενισχυτικές συνθετικές ίνες.

   Η εγκατάσταση της χαρτοταινίας πραγματοποιείται με μια συγκεκριμένη σειρά:

   • Στην αρχή είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στόκος, αλλά μόνο στην άρθρωση που αποφασίστηκε να σφραγίσει αυτή τη στιγμή. Το Putty δεν μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως σε όλα, διαφορετικά το μίγμα θα στεγνώσει και θα γίνει άχρηστο και η εργασία θα είναι πιο δύσκολη λόγω της πιθανής εμφάνισης φυσαλίδων αέρα.
   • Το πλέγμα ρυθμίζεται από δύο ραφές στο κέντρο. Πρέπει να την κρατάτε συνεχώς τεντωμένη. Εφαρμόζοντας μια μικρή προσπάθεια, θα πρέπει να καρφιτσώσετε την ταινία στο στρώμα του στόκου. Τα άκρα του υλικού πρέπει να επικαλύπτονται.
   • Στη συνέχεια, πρέπει να εξομαλύνετε την ταινία με δύο σπάτουλες, ακολουθώντας αυστηρά το κέντρο από τις πλευρές των ραφών. Είναι σημαντικό να ασκείτε αρκετή προσπάθεια για την ασφαλή πρόσφυση του υλικού στην άρθρωση και να πιέσετε μια υπερβολική ποσότητα κονιάματος. Κάτω από την άκρη του χαρτιού θα πρέπει να είναι περίπου 0,8 χιλιοστά του μείγματος, και κάτω από το κεντρικό τμήμα - περίπου 2 χιλιοστά.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν το μείγμα συμπιέζεται πάρα πολύ, τότε η ταινία δεν θα μπορεί να κολλήσει.
   • Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των χειρισμών, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το περίσσεια από τις άκρες.
   • Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει τελικά να εξομαλύνετε τη ραφή με μια σπάτουλα φαρδιάς λεπίδας (πάνω από 100 χιλιοστά). Είναι σημαντικό η ραφή να μην υπερβαίνει το επίπεδο του γυψοσανίδας.
   • Στο τέλος της εργασίας είναι απαραίτητο να στρώσετε καλά το στρώμα.

    Η εγκατάσταση αυτοκόλλητων ματιών απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη κινδύνου για φυσαλίδες αέρα. Η ίδια η διαδικασία χωρίζεται επίσης σε διάφορα στάδια:

    • Πριν από την εγκατάσταση, θα πρέπει να προετοιμάσετε το διάλυμα στόκου και να το εφαρμόσετε με ένα λεπτό στρώμα στην άρθρωση, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα πλάτους 40 έως 50 χιλιοστών.
    • Στη συνέχεια, χωρίς καθυστέρηση, θα πρέπει να τοποθετήσετε την άκρη του πλέγματος στην ανώτερη άκρη της ραφής και να την πιέσετε ελαφρά στο γύψο. Ταυτόχρονα είναι αδύνατο να πιέσετε σκληρά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση "ρυτίδων" στο πλέγμα ή να προκαλέσει ζημιά στην ταινία από ισχυρές μηχανικές κρούσεις.
    • Ο κύλινδρος πρέπει να ξετυλίγεται στον πυθμένα, να κολλάει ταινία κατά μήκος του γύψου και να το εξομαλύνει με μια σπάτουλα.
    • Το πλέγμα δαπέδου πρέπει να κοπεί.
    • Στη συνέχεια θα πρέπει να "περπατήσετε" πάλι στο πλέγμα, εξομαλύνοντας τις πτυχές.
    • Top serpyanka πρέπει να καλυφθεί με ένα άλλο στρώμα γύψου και αφήστε να στεγνώσει εντελώς.

     Η αυτοκόλλητη serpyanka μπορεί απλά να στερεωθεί σε μια στεγνή επιφάνεια και στην κορυφή να καλύψει με ένα λεπτό στρώμα γύψου.

     Η τοποθέτηση της ταινίας αποσβεστήρα είναι απαραίτητη για την παραγωγή ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου δαπέδου. Συνήθως κατά την τοποθέτηση γυψοσανίδων στο πάτωμα, οι οικοδόμοι αφήνουν ένα μικρό κενό πλάτους περίπου 1 εκατοστού, μέσα στο οποίο στη συνέχεια τοποθετείται η υδατοστεγανωτική ταινία και κολλάται στο διάκενο μεταξύ του τοίχου και του δαπέδου. Μετά από αυτό, η ταινία γεμίζεται με ξηρή σκόνη για εγκατάσταση.

     Κριτικές

     Κριτικές για την εταιρεία Knauf αποκλειστικά ενθουσιώδεις. Αυτό είναι φυσικό, επειδή οι ενισχυτικές ταινίες που παράγει η εταιρεία είναι υψηλής ποιότητας.

     Οι τεχνολογίες παραγωγής που είναι σημαντικά μπροστά από το χρόνο τους, εξασφαλίζουν την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα των ταινιών, καθώς και την ευκολία χρήσης του υλικού.

     Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά επιβεβαιώνονται και από ικανοποιημένους πελάτες που χρησιμοποιούν ενισχυτικές ταινίες κατάλληλες γι 'αυτό σε γυψοσανίδα της Knauf.

     Για τα πλεονεκτήματα της ταινίας οπλισμού τοίχου Knauf, δείτε παρακάτω.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο