Γωνία γυψοσανίδας TV: επιλογές σχεδιασμού

Μια εξειδικευμένη γυψοσανίδα είναι μια ιδέα για ένα καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο ή μια κουζίνα. Αυτή η λύση σχεδιασμού έχει πολλές παραλλαγές και μεθόδους κατασκευής. Ακόμη και οι άπειροι τεχνίτες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια θέση που να μπορεί να αναβαθμίσει το υπάρχον εσωτερικό και να τονίσει τα χρώματα και τα υλικά του.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Μια σπιτική θέση για μια γυψοσανίδα (γυψοσανίδα) μπορεί να είναι τόσο θεαματική όσο και λειτουργική. Μπορείτε να προσδιορίσετε το μέγεθος, τον αριθμό των διαμερισμάτων, το χρώμα και το σχήμα σας, συνδέοντας όλα τα στοιχεία του εσωτερικού. Στο εσωτερικό, μπορείτε εύκολα να κρύψετε τα καλώδια και ο πρόσθετος φωτισμός θα φέρει τις απαραίτητες προεκτάσεις.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης είναι τα εξής:

 • μια τέτοια θέση σε σχεδόν οποιαδήποτε απόδοση θα είναι φθηνότερη από τα έπιπλα γραφείου για να παραγγείλετε?
 • η εγκατάσταση δεν παίρνει πολύ χρόνο, ακόμη και ένας αρχάριος οικοδόμος?
 • με σωστή εκκαθάριση, η θέση θα φανεί ακριβή και τακτοποιημένη.
 • η διακοσμητική εμβάθυνση θα προστατεύσει την τηλεόραση από πτώση.
 • μια θέση αντικαθιστά τα ράφια που κρέμονται, τα ογκώδη βάθρα και τα σουβέρ που τρώνε ένα μεγάλο χώρο.
 • ιδανικό για το διαχωρισμό χώρου χωρίς τη χρήση χωρισμάτων ή μεγάλων γραφείων.
 • εκτός από την τηλεόραση, σε μια θέση, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα ηχείων, να αποκτήσετε ένα πλήρες home cinema;
 • η μόνωση είναι ένα επιπρόσθετο επίδομα σε όλα τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα.

  Αυτό το σχέδιο έχει ένα μείον, αλλά ίσως μόνο ένα: οπτικά το δωμάτιο φαίνεται μικρότερο.

  Ωστόσο, συχνά τοποθετούνται γυψοσανίδες στη μέση ενός δωματίου μόνο για το σκοπό της κοινής χρήσης χώρου.

  Μοντέλα

  Μεταξύ των πολλών λαϊκών μορφών κόγχες για την τηλεόραση, οι πιο δημοφιλείς είναι τρεις.

  • Ο τοίχος. Μοιάζει με ένα γεμάτο τοίχο με εγκοπές για τηλεόραση και διακοσμητικά στοιχεία.
  • Τζάκι. Κάτω από την τηλεόραση υπάρχει ένα διακοσμητικό τζάκι, το οποίο μπορεί να διακοσμηθεί με πρόσθετο φωτισμό για περισσότερη άνεση. Το τζάκι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως κομμωτήριο για τηλεόραση.
  • Παράθυρο Η αναρτημένη κατασκευή σε διάφορα επίπεδα δημιουργεί ένα είδος πύλης στο σαλόνι.

   Ο φωτισμός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της τελικής δομής. Η ασφαλέστερη λύση θα είναι οι προβολείς ή η ταινία LED. Μπορείτε να επιτύχετε ένα κομψό εφέ με νήματα από νέον. Τοποθετούνται συνήθως πίσω από την τεχνική και κατά μήκος της περιμέτρου της θέσης. Με αυτό το σχέδιο αξίζει να σκεφτείτε ότι το φως δεν θα πρέπει να κατευθύνεται στο δωμάτιο, διαφορετικά θα φαίνεται πολύ φωτεινό. Το ίδιο ισχύει για τους φανούς σημείου.

   Η βέλτιστη απόχρωση του φωτός είναι ζεστή κίτρινη ή άσπρη. Τα χρώματα νέον (κόκκινο, μπλε, πράσινο) θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόνο κατά την παρακολούθηση της τηλεόρασης.

   Μπορείτε επίσης να κόψετε το αρχικό σχήμα σε γυψοσανίδα, δημιουργώντας ένα είδος πλαισίου γύρω από την τηλεόραση. Στη λειτουργία οπίσθιου φωτισμού, θα εμφανιστούν ενδιαφέρουσες σκιές.

   Η εξειδικευμένη γωνία έχει επίσης ένα μέρος για να είναι, αλλά υποθέτει μια μεγάλη περιοχή του δωματίου, διαφορετικά το σχέδιο μπορεί να φαίνεται περίπλοκο.

   Η στάση της τηλεόρασης έχει χάσει από καιρό τη συνάφεια της, επειδή οι εξειδικευμένες θέσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη: η ευκολία εγκατάστασης και κατασκευής και το φθηνό υλικό παίζουν κάποιο ρόλο.

   Ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις

   Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να σκεφτείτε το έργο από την άποψη του σχεδιασμού ολόκληρου του δωματίου και του μεγέθους του.

   Οι μεταβολές των σχεδιαστικών λύσεων μπορεί να είναι οι εξής:

   • εσοχή με τοξοειδή στοιχεία.
   • τετράγωνη ή ορθογώνια αυλάκωση.
   • μια θέση με επιπλέον ράφια για διακοσμητικά αγγεία, βιβλία, στήλες κ.λπ.
   • οπίσθιο φωτισμό.

   Με τον τρόπο τοποθέτησης στον τοίχο, μπορεί κανείς να διακρίνει ανοικτό (ένα μεγάλο άκρο στον τοίχο, στον πίσω τοίχο του οποίου τοποθετείται η τηλεόραση) και ενσωματωμένο (η τηλεόραση δεν προεξέχει, αλλά είναι πλήρως ενσωματωμένη σε μια θέση) εγκοπές.

   Μια ιδέα σχεδιασμού με τη μορφή μιας θέσης είναι αρκετά δημοφιλής, η σχεδίαση του οποίου καταλαμβάνει όλο το χώρο από την οροφή μέχρι το ίδιο το πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε με έναν ειδικό τρόπο να κόψετε ένα τμήμα του τοίχου πίσω από την τηλεόραση, συνδυάζοντάς το με το χρώμα των τοίχων στο δωμάτιο.

   Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διακοσμητική θέση με τη μορφή ντουλάπι και να κρύψετε την τηλεόραση πίσω από μια κουρτίνα ή μια πόρτα.

   Συχνά, σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, γυψοσανίδες για τηλεόραση είναι διακοσμημένες με τεχνητή πέτρα. Συνδέεται σε υγρά καρφιά ή κόλλα στερέωσης. Για το ύφος υψηλής τεχνολογίας, αυτή η λύση δεν θα λειτουργήσει. Πιο συχνά διακοσμημένα με πέτρινες διακοσμητικές κόγχες με τη μορφή τζακιού.

   Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η τηλεόραση και το τζάκι δεν θα πρέπει να "ωθούνται" οπτικά ο ένας στον άλλο, δηλαδή να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.

   Η ίδια η τηλεόραση είναι μερικές φορές πλαισιωμένη. Αυτή είναι μια δουλειά για τους επαγγελματίες από τα εργαστήρια πλαισίωσης, αλλά με μια ισχυρή επιθυμία μπορείτε να δοκιμάσετε και να κάνετε κάτι παρόμοιο μόνοι σας.

   Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση χρησιμοποιώντας εικόνες. Η λύση αυτή μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, επειδή η επιλογή πλαισίων και οι ίδιοι οι πίνακες περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Αλλά αν δεν έχετε αρκετές καλές ιδέες για την επιλογή και συνδυασμό ζωγραφικής, υπάρχει μια απλούστερη λύση - έτοιμα αυτοκόλλητα βινυλίου. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα: με τη μορφή ζώων, φυτών, τη διάταξη μιας πόλης ή απλώς γεωμετρικά σχήματα. Εδώ πρέπει να προσπαθήσετε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου δωματίου.

   Αν θέλετε κάτι ασυνήθιστο και μοναδικό, διακοσμήστε τον τοίχο πίσω από το μπαμπού της τηλεόρασης. Ένας τέτοιος καμβάς σε φιλικό προς το περιβάλλον στυλ θα ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

   Συχνά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα χρησιμοποιούνται επίσης για να τερματίσουν κόγχες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φυσικά υφάσματα που συνδυάζονται σε χρώμα με έπιπλα και ταπετσαρίες.Εάν το σχέδιο είναι ο κεντρικός αριθμός του σχεδιασμού του δωματίου, η αντίθεση θα είναι επίσης κατάλληλη.

   Ανεξάρτητη παραγωγή

   Δεν είναι τόσο δύσκολο να δημιουργήσετε μια θέση γυψοσανίδας με τα χέρια σας. Ακολουθώντας απλές οδηγίες βήμα προς βήμα, μπορείτε να το διαχειριστείτε σε μερικές ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ευχάριστο για να θαυμάσετε όταν γνωρίζετε ότι έχετε κάνει τέτοια ομορφιά χωρίς τη βοήθεια ειδικών επισκευών.

   • Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση της θέσης και το μέγεθός της. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε την επιθυμητή περιοχή, να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση μπαίνει εκεί χωρίς προβλήματα και να κάνετε σήμανση. Για μεγαλύτερη σαφήνεια και κατανόηση της διαδικασίας, μπορείτε να κάνετε σχέδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τηλεόραση δεν πρέπει να έρχεται κοντά, είναι καλύτερα να αφήσετε λίγο ελεύθερο χώρο για τον αερισμό και τον επακόλουθο πιο βολικό καθαρισμό.
   • Δεν είναι απαραίτητο να παραμείνετε σε ορθογώνια αυλάκωση. Η φόρμα μπορεί να είναι οποιαδήποτε - σκεφτείτε τι είναι πιο ευεργετικό τονίζει το εσωτερικό.
   • Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφαρμοσμένη σήμανση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε προφίλ οδηγών, εξασφαλίζοντας τους με βίδες. Αυτά τα προφίλ κατασκευάζονται από χαλύβδινη ταινία και χρησιμεύουν ως πλαίσιο για την στερέωση της σανίδας γύψου.
   • Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε τα καλώδια από την τηλεόραση, τις υποδοχές και τα εσωτερικά φωτιστικά, αν αυτά παρέχονται.
   • Το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδας. Όταν κόβετε εξαρτήματα, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε ότι οι αρμοί συμπίπτουν με την ακρίβεια και δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε προεξοχές ή κοιλότητες οπουδήποτε, ακόμα και αν είναι μικρές.
   • Κατά μήκος της περίμετρος των φύλλων γυψοσανίδας, πρέπει να εγκατασταθούν πρόσθετα προφίλ (έχουν το ίδιο μέγεθος με εκείνα που είχαν εγκατασταθεί νωρίτερα). Αυτό είναι απαραίτητο για την πρόσθετη δύναμη του προϊόντος. Χρησιμοποιώντας βίδες, στερεώστε όλες τις λεπτομέρειες στο προφίλ οδηγού.
   • Μένει να ολοκληρωθεί η τελική θέση. Αυτή είναι η πλήρωση των αρμών, το αστάρι, το τρίψιμο, η βαφή, η εγκατάσταση φωτισμού και οποιεσδήποτε άλλες απαραίτητες στη συγκεκριμένη περίπτωση του φινιρίσματος.
   • Όταν τελειώσει η εργασία, μπορείτε να κρεμάσετε την τηλεόραση. Συνήθως, το κιτ περιλαμβάνει βραχίονες που πρέπει να στερεωθούν στο γυψοσανίδας με πείρους.
   • Και, βεβαίως, ντεκόρ. Κεριά, διακοσμητικά στοιχεία, αγγεία, λουλούδια, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες - όλα εξαρτώνται από την εφευρετικότητα και τη φαντασία.

   Χρήσιμες συμβουλές

   • Αν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στυλ, τα καλύτερα θα φαίνονται συμμετρικά ράφια και αυλάκια.Αυτό θα βοηθήσει ολόκληρη τη σύνθεση να φαίνεται πιο στατική.
   • Η ασυμμετρία θα είναι κατάλληλη για τον μινιμαλισμό και την υψηλή τεχνολογία. Εδώ μπορείτε να κρεμάσετε την τηλεόραση δεν είναι στο κέντρο του τοίχου. Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνότερα σε δωμάτια χωρισμένα σε ζώνες.
   • Είναι σημαντικό να αποφασίσετε πριν ξεκινήσετε τη δουλειά εάν η τηλεόραση θα σταθεί σε ένα περίπτερο ή θα κρεμάσει σε έναν τοίχο. Από αυτό εξαρτάται το μέγεθος της θέσης.
   • Παίξτε με το χρώμα - εάν επικρατούν ελαφριές αποχρώσεις σε ένα δωμάτιο, τότε η θέση πρέπει να είναι πιο σκούρα από διάφορους τόνους και αντίστροφα.
   • Εάν υπάρχει πολύς χρόνος και η επιθυμία να γίνει η θέση σας πρωτότυπη και μοναδική, τότε θα είναι η τέλεια λύση ένα σχέδιο με μωσαϊκό. Η εργασία αυτή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει σίγουρα όλες τις προσδοκίες.
   • Άνθιση θάμνοι γύρω από την περίμετρο θα είναι λιγότερο περίπλοκο, αλλά όχι λιγότερο όμορφα στοιχεία του ντεκόρ.
   • Κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου και ενός σχεδίου εργασίας, για ευκολία, μπορείτε να χωρίσετε τον τοίχο εξίσου με ένα μολύβι, περιγράφοντας τα περιγράμματα της μελλοντικής θέσης εκ των προτέρων.
   • Υπάρχουν διάφοροι τύποι γυψοσανίδας. Για οποιαδήποτε θέση, πρέπει πρώτα να επιλέξετε μια ανθεκτική στην υγρασία επιλογή. Επιλέξτε το επιθυμητό πάχος θα πρέπει ήδη να βασίζεται στο σχήμα και τις διαστάσεις της θέσης, καθώς και τη σοβαρότητα των στοιχείων για τη διακόσμηση των ράφια.
   • Μέρος της καλωδίωσης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την πλίνθο. Τα σύγχρονα πλαστικά μοντέλα προτείνουν αυτή τη χρήση.
   • Συχνά είναι πιο βολικό να συναρμολογήσετε πρώτα το πλαίσιο και στη συνέχεια να το συνδέσετε στον τοίχο.
   • Εάν η θέση φτάνει μέχρι το πάτωμα, τότε πιθανότατα δεν θα υπάρχουν αρκετές τοίχους. Κάτω από όλα τα τμήματα της δομής θα πρέπει επίσης να καθοριστεί.
   • Εάν το τελείωμα περιλαμβάνει κολλήσει ταπετσαρία, συνιστάται η επεξεργασία ολόκληρης της θέσης με ένα αστάρι για καλύτερη κόλληση.
   • Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο με παράθυρο για να δημιουργήσετε μια θέση, καθώς είναι δυνατόν να διαταραχθεί ο φωτισμός στο δωμάτιο.
   • Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση όλων των υποδοχών, καθώς και να σκεφτούμε ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν και πού θα τρέξουν τα ηλεκτρικά καλώδια.
   • Κατά τον υπολογισμό του μεγέθους μιας θέσης, θυμηθείτε ότι με τον καιρό, μπορείτε να αποκτήσετε ένα άλλο πλάσμα μεγαλύτερου μεγέθους. Αλλά ακόμα κι αν ο νέος εξοπλισμός δεν ταιριάζει στο υπάρχον "πλαίσιο", θα είναι μόνο ένας άλλος λόγος για να ξεκινήσει πάλι μια μικρή κατασκευή και να δείξει φαντασία και εφευρετικότητα σε ένα νέο ύφος.
   • Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ξύλο για διακόσμηση. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος παρά μόνο ζωγραφική ή στόκος, αλλά θα προσθέσει ζεστασιά και άνεση στη συνολική εικόνα.
   • Εάν χρησιμοποιείτε κομμάτια γυαλιού ή καθρέφτη για να φινίρετε μια θέση, πρέπει να συμμορφώνεστε με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Είναι καλύτερο για τη σύνθλιψη να χρησιμοποιείτε μια σακούλα παχιάς υφάσματος (και κατά προτίμηση αρκετές) και ένα σφυρί. Βεβαιωθείτε ότι τα μικρά κομμάτια δεν έχουν εξαπλωθεί στο πάτωμα μετά την εργασία. Κατοικίδια κατά την τελική εργασία στο δωμάτιο είναι καλύτερα να μην αφήσει.

   Όμορφα παραδείγματα για έμπνευση.

   • Ένα όμορφο παράδειγμα κατασκευής στον μινιμαλισμό είναι ένα μακρύ ντουλάπι και απλά ράφια παράλληλα μεταξύ τους.
   • Σε αυτό το παράδειγμα, η διακόσμηση τεχνητής πέτρας ξεχωρίζει στο φόντο του δωματίου, αλλά φαίνεται πολύ κατάλληλη και πρωτότυπη.
   • Οι λάτρεις του κλασικού εσωτερικού θα αρέσουν στο πλαίσιο ανοικτού πλαισίου που πλαισιώνει την τηλεόραση. Είναι απίθανο ότι ένας μη επαγγελματίας θα είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο ανεξάρτητα, αλλά τα εργαστήρια πλαισίωσης θα έρθουν στη διάσωση.
   • Μια θέση με μια πλήρως ενσωματωμένη τηλεόραση φαίνεται πολύ κομψή. Αυτός ο σχεδιασμός, ωστόσο, μπορεί να μειώσει οπτικά το χώρο του δωματίου, οπότε θα είναι ιδανικό μόνο σε μεγάλα δωμάτια.
   • Μια άλλη επιλογή για μια θέση στην αίθουσα. Τα πάντα είναι συνυφασμένα εδώ: μια πέτρα, ράφια, ένα τζάκι, και ένα μικρό ντουλάπι.
   • Η κατασκευή με ξύλινη επένδυση από ξύλο φαίνεται πολύ ακριβή και υψηλής ποιότητας.
   • Τα τοξοειδή σχήματα δίνουν σε όλη την εσωτερική απαλότητα και ζεστασιά. Δεν φαίνεται τόσο αυστηρό όσο οι ορθογώνιες και οι τετράγωνες κόγχες.
   • Και εδώ είναι η επιλογή να τοποθετήσετε μια θέση για την τηλεόραση στην κουζίνα. Πολύς χώρος δεν παίρνει και δεν είναι εκτός οράματος.
   • Η εγγραφή με εικόνες θα είναι ιδανική για μια θέση σε ένα υπνοδωμάτιο.
   • Η τηλεόραση στην κουζίνα μπορεί επίσης να είναι πολύ οργανικά κατάλληλη ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγείρεμα δείχνει και να μαγειρέψουν την ίδια στιγμή.
   • Το τελείωμα με τη μορφή ενός στερεού ξύλινου καμβά φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Αυτό το σχέδιο ταιριάζει καλά στο σαλόνι με κλασικό και μινιμαλιστικό ύφος.
   • Λίγοι άνθρωποι το κάνουν αυτό, αλλά μια χαμηλή θέση μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά στο παράθυρο. Με έναν επιτυχημένο συνδυασμό επίπλων, ταπετσαριών και αντικειμένων διακόσμησης, θα φανεί πολύ ασυνήθιστο.

   Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας θέσης για μια τηλεόραση έξω από γυψοσανίδας με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο