Γύπες γυψοσανίδας στο εσωτερικό σχεδιασμό

Ολοκλήρωση του δωματίου μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους διαφοροποίησης του εσωτερικού είναι η χρήση κόγχων γυψοσανίδας. Αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό όσο το δυνατόν πιο σωστά για να επιτύχετε την υψηλότερη απόδοση αυτού του κομψού σχεδιασμού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Γυψοσανίδα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα οικοδομικά υλικά. Σπάνιες επισκευές μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση των φύλλων. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων επιλογών για τη χρήση του - οροφές με ένα ή περισσότερα επίπεδα, πλαγιές, λείους τοίχους, χωρίσματα και οθόνες. Μεταξύ αυτών και πολλές άλλες επιλογές για τη χρήση της θέσης γυψοσανίδας δεν είναι η τελευταία θέση.

Τα πλεονεκτήματα του GCR είναι αρκετά προφανή:

 • έλλειψη τοξικών ιδιοτήτων.

 • αυστηρά τυποποιημένες διαστάσεις.

 • δυνατότητα εφαρμογής υπό τις πιο διαφορετικές συνθήκες.

 • ευκολία διακόσμησης.

Η πλάκα γυψοσανίδας είναι πάντα πλάτους 120 cm και το μήκος είναι είτε 250 είτε 300 cm. Το υλικό που χρησιμοποιείται για τους τοίχους είναι πάχους 1.25 mm.

Στις οροφές υπάρχει μια λεπτότερη γυψοσανίδα (0,95 cm), και για τις καμάρες χρειάζεστε την επιλογή ακόμη λεπτότερη (0,65 cm).

Οι κόγχες γυψοσανίδας είναι πολύ καλύτερες από τις συνήθεις εξαιρετικές έπιπλα, επειδή επιτρέπουν να εγκαταλείψουν τα ογκώδη ράφια και τα ράφια, από τα στηρίγματα της αρχικής μορφής. Τέτοιες κατασκευές δεν είναι πολύ πρακτικές, δεν είναι κατάλληλες για κάθε εσωτερικό χώρο και εξυπηρετούν συχνά μόνο ως συγκεντρωτές σκόνης. Με τη βοήθεια αυλακώσεων, είναι εύκολο να τοποθετήσετε τα πιο σημαντικά και ευχάριστα πράγματα στους ανθρώπους στους τοίχους, να τους δώσετε ένα νέο ήχο και να αλλάξετε ριζικά την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, για να αλλάξετε την εμφάνιση του δωματίου μπορεί να είναι πολύ γρήγορα και με ελάχιστο κόστος.

Είδη

Χρησιμοποιώντας κόγχες μπορείτε να τοποθετήσετε, για παράδειγμα, ένα γείσο για κρεμαστά κουρτίνες, κουρτίνες. Η κρυφή έκδοση μιας τέτοιας συσκευής δεν μπορεί να δει από έξω, ο παρατηρητής ανιχνεύει μόνο τα καμβά που κατεβαίνουν από κάπου πάνω. Δεν περισπασμούς!

Η πύλη σχηματίζεται συχνότερα με βάση γαλβανισμένα προφίλ., το τοίχωμα προετοιμάζεται εκ των προτέρων και καλύπτεται με το αρχικό στρώμα GCR. Για τη δημιουργία κόγχων συνιστάται η χρήση φύλλων πάχους 1,5 εκατοστών, επειδή μεμονωμένα στοιχεία τέτοιων αυλακώσεων μπορεί να είναι μεγάλα και έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στην ανάρτηση των τηλεοράσεων και άλλων κατασκευών βάρους μέχρι 10 κιλών.

Έχει νόημα να φωτίζετε τις θυρίδες για τα ψυγεία μέσα, έχοντας μια λωρίδα ενσωματωμένων οδηγήσεων στην άκρη της οροφής. Όπως και με τη δημιουργία άλλων επιλογών φωτισμού, η θέση των καλωδίων πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης στις κόγχες που μπορείτε να κρύψετε:

 • γωνία τοίχου?

 • ντουλάπα;

 • κουρτίνες και μπαταρία.

Σχεδιασμός

Οι λειτουργίες των κόγχων και των χωρισμάτων μπορούν να μειωθούν σε τέσσερις κύριους τομείς:

 • κομψό στοιχείο σχεδιασμού?

 • άνετη, πρακτική τοποθεσία των αντικειμένων.

 • κατανομή του χώρου σε περιοχές ·

 • εξοικονομώντας έπιπλα.

Κάνοντας ένα κενό τοίχο με γυψοσανίδες σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τηλεοράσεις και διακοσμητικά τζάκια σε αυτά. Σε αυτές τις αυλακώσεις υπάρχει ένας χώρος για διακοσμητικά φυτά, μεγάλα έπιπλα και συλλογές βιβλίων. Ο θεαματικός φωτισμός LED συμβάλλει στην ολοκλήρωση του σχηματισμού ενός όμορφου χώρου.

Εάν προσθέσετε έναν άνετο καναπέ στην περιοχή, προσθέστε υφάσματα, μπορείτε να επιτύχετε μια πολύ κομψή εμφάνιση.

Ελκυστική σχεδιαστική κίνηση - συντριβή της επικράτειας με χωρίσματα (για παράδειγμα, το τμήμα εργασιακών και ψυχαγωγικών εξαρτημάτων στο νηπιαγωγείο ή στο γραφείο στο σπίτι). Συνδυάζοντας τη δημιουργία ενός φράγματος με κόγχες, θα είναι δυνατή η χαλάρωσή του και η μείωση του φορτίου στα στοιχεία στήριξης. Είναι εύκολο να τοποθετήσετε ένα λουλούδι, παιδικά παιχνίδια και άλλα όχι πολύ σημαντικά αντικείμενα στις εσοχές. Διακοσμητικές κόγχες σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα γκαρνταρόμπα ή ντουλάπα σε διάφορα δωμάτια - τα ίδια υπνοδωμάτια, φυτώρια, στους διαδρόμους και τους διαδρόμους. Για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία ενός πλήρους χώρου αποθήκευσης, χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε πόρτες ανοίγματος ή συρόμενες.

Μια θέση στο διαμέρισμα, σε συνδυασμό με μια διακοσμητική οθόνη, δεν κακό μάσκες τα πιο αντιαισθητικά καλοριφέρ. Αλλά μπορεί να έχουν ένα άλλο καθήκον, το οποίο η εξειδίκευση στη μορφή ραφιού επιλύει επιτυχώς. Τα προϊόντα αυτά τοποθετούνται εύκολα στην κουζίνα και στο καθιστικό, στο μπάνιο, στο διάδρομο και στο μπαλκόνι. Σας επιτρέπουν να οργανώσετε μια ποικιλία αντικειμένων και να ορίσετε σαφή εστίαση για ολόκληρο το εσωτερικό.δωμάτια Για να βελτιωθεί η ασφάλεια μιας ελκυστικής εμφάνισης επιτρέπει τη χρήση ανθεκτικών στην υγρασία ποικιλιών GCR.

Για το γυψοσανίδα που τελειώνει, ειδικά τοποθετημένο στο μπάνιο ή στην κουζίνα, συνιστάται η χρήση ακρυλικών χρωμάτων προσόψεων που αντιστέκονται αποτελεσματικά στην υγρασία και τις μηχανικές βλάβες. Μερικές φορές οι τοίχοι τοποθετούνται σε πλακάκια, μωσαϊκά πλακίδια προτιμώνται για μπάνια. Οι περισσότερες εξελίξεις στο σχεδιασμό συμπληρώνονται από λαμπτήρες, μεταξύ των οποίων οι λαμπτήρες LED είναι πιο εκτιμημένοι. Ο λόγος είναι όχι μόνο η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, αλλά και η αυξημένη ασφάλεια σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

Μεγάλα ράφια, όπου εκτίθενται πολλά αντικείμενα, είναι καλύτερο να τοποθετηθούν πίσω από την πόρτα. Τότε το φαινομενικό χάος δεν θα ενοχλήσει όσους έρχονται σε ένα τέτοιο σαλόνι και δεν θα ενοχλήσει το ίδιο το νοικοκυριό.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή μιας θέσης γυψοσανίδας αρχίζουν πάντα με την προετοιμασία και τη συλλογή των απαραίτητων μερών υλικού.

Οι τεχνίτες του σπιτιού θα χρειαστούν:

 • αρκετοί οδηγοί (κατασκευασμένοι από ξύλο ή μέταλλο).

 • φύλλα γυψοσανίδας?

 • επίπεδο κτιρίου ·

 • κατσαβίδι και τρυπάνι.

 • πείροι και βίδες.

 • στόκος ·

 • σπάτουλα.

Το πλαίσιο στήριξης πρέπει να είναι σύμφωνο με τα σχέδια. η στερέωση των οδηγών στους τοίχους γίνεται με τη βοήθεια πείρων, μεταξύ τους μπορούν να τραβηχτούν με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Ωστόσο, οι δομές που περιλαμβάνονται στο μεταλλικό προφίλ επιτρέπεται να συνδέονται με ένα συρραπτικό. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αποφύγετε το ρωγμές γυψοσανίδας ή να μην το εφαρμόσετε αρκετά σφιχτά στους οδηγούς.

Τα φύλλα που είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο είναι επενδυμένα με γυψοσανίδες και στρώματα. Οι επιλογές για μεταγενέστερη διακόσμηση είναι αρκετά ποικίλες. Αυτές περιλαμβάνουν τη χρώση, την ταπετσαρία, την εφαρμογή διακοσμητικής πέτρας και την επένδυση με κεραμικά πλακίδια. Τα ράφια, τοποθετημένα εκτός από τις κόγχες, μπορούν να είναι ξύλινα ή γυάλινα. Η απόφαση πρέπει να γίνει σύμφωνα με το κυρίαρχο στυλ της αίθουσας. Απομένει μόνο να τοποθετήσετε εκεί το επιθυμητό εσωτερικό και να απολαύσετε το αποτέλεσμα.

Προετοιμασία μιας θέσης για την εγκατάσταση της τηλεόρασης με τα χέρια σας είναι αρκετά δυνατή. Οι εργασίες θα απαιτούν προφίλ από αλουμίνιο (οροφή και τοίχο, οδηγοί και εύκαμπτοι). Βεβαιωθείτε ότι χρειάζεστε αρκετές αναρτήσεις, στοιχεία σύνδεσης, γωνίες και καλώδια επέκτασης.Η γυψοσανίδα και το προφίλ στερεώνονται με βίδες, μερικές φορές χρησιμοποιούν πείρους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να πάρετε από τα τυπικά φύλλα του γυψοσανίδας, αλλά μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όπου το υλικό τόξου είναι απαραίτητο.

Το GKL θα χρειαστεί να το στόκο και το αστάρι, και όλες οι ραφές και οι αρμοί σφραγίζονται με ταινία serpyanka.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή της εξειδικευμένης γυψοσανίδας, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σαφώς αν πρόκειται να προεξέχει προς τα έξω ή να εσοχή στο εσωτερικό. Η δεύτερη μέθοδος θα απαιτήσει μεγάλο μέρος του τοίχου να καλύπτεται με φύλλα υλικού, αλλά αυτή η λύση καθιστά τον χώρο πιο εκφραστικό.

Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε τη διαμόρφωση του στοιχείου που δημιουργείται:

 • ορθογώνια (οριζόντια ή κατακόρυφα).

 • τετράγωνο.

 • οβάλ?

 • καμπύλο σχήμα.

 • αρχική σχεδίαση.

Οι αρχές είναι γνωστές σε όλους - αν η γραμμή επεκταθεί προς τα πάνω, θα βοηθήσει στην ανύψωση της οροφής, και αν κατευθύνεται οριζόντια, θα επεκτείνει πολύ στενούς τοίχους. Η άτυπη γεωμετρία δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που το ίδιο το δωμάτιο έχει διαφορετική μορφή από την τυπική. Αλλά με τα συνηθισμένα ίσια τοιχώματα, διάφορα πειράματα δεν είναι πάντα συμβατά και αν μπορούν να πραγματοποιηθούν, τότε μόνο προς την κατεύθυνση ενός έμπειρου σχεδιαστή.

Για να εξοπλίσετε την περιοχή γύρω από την τηλεόραση, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα ράφια για εξοπλισμό ήχου και διακοσμητικά στοιχεία. Συχνά δημιουργούν ράφια ή ντουλάπια, σχηματίζοντας μαζί με το εξειδικευμένο σύνολο. Σημαντικό: Από το πίσω μέρος της τηλεόρασης μέχρι την εξειδίκευση αφήστε πάντα τα 50-70 mm, ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε τα καλώδια με ασφάλεια και να παρέχετε αερισμό. Θα πρέπει να αφήσετε ελεύθερο χώρο γύρω από την περίμετρο της οθόνης.

Κατά την τοποθέτηση των προφίλ οδηγών, οι πείροι μπορούν να τοποθετηθούν το πολύ 0,4 m. Στη συνέχεια έρχεται η σειρά των κάθετων τμημάτων (οροφή και πάτωμα). Το πλαίσιο καλύπτεται σταδιακά με γυψοσανίδες και κυρίως λειτουργεί με τα πιο σύνθετα στοιχεία. Η τοποθέτηση των βιδών γίνεται σε απόσταση 25-30 cm.

Εκτός από το αστάρι, στόκος και serpyanki, πρέπει να εφαρμόσετε μια μεταλλική γωνία με διάτρηση (κλείνουν τα εξωτερικά άκρα).

Πώς να κανονίσετε;

Η ιδανική τοποθέτηση γυψοσανίδας στην αίθουσα απαιτεί εξοικείωση με τις βασικές αρχές σχεδιασμού. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες κατασκευές καταλαμβάνουν το κέντρο του δωματίου, αν και είναι δυνατόν να τις φτιάξουμε στο μακρύτερο τοίχο ή στον τοίχο. Εάν το δωμάτιο έχει μια άδεια γωνία ή άλλο αχρησιμοποίητο χώρο, είναι εκεί που αξίζει να τοποθετήσετε την εσοχή.Στο υπνοδωμάτιο, μια ευρύχωρη θέση με ράφια γίνεται αντικαταστάτης της ντουλάπας και πρέπει να την τοποθετήσετε στο ίδιο μέρος όπου ήταν πριν.

Υπάρχουν και άλλες προτάσεις:

 • είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε μια θέση στο μπάνιο είτε στον απομακρυσμένο τοίχο είτε να το βάλετε στο πλάι (για να μην απορροφήσετε χώρο).
 • στο διάδρομο αξίζει να τοποθετήσετε αυτή την κατασκευή μπροστά από την πόρτα της πόρτας λίγα βήματα μακριά από αυτό, ώστε να διευκολύνεται η αναδίπλωση και η λήψη των πραγμάτων.
 • στην κουζίνα, η βέλτιστη θέση της εγκοπής είναι ο τόπος όπου θα βρεθεί η τηλεόραση, δεδομένου ότι είναι γι 'αυτόν ότι προετοιμάζεται η εσοχή.
 • στο υπνοδωμάτιο θα ήταν καλή ιδέα να εγκαταστήσετε μια δομή στην οποία το κρεβάτι είναι εντελώς ή μερικώς κρυμμένο.
 • στους διαδρόμους όπου η αχρησιμοποίητη γωνία παραμένει, δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για ένα χώρο εργασίας με φύλλα γυψοσανίδας.

Συμβουλές και κόλπα

Η θέση της συσκευής γυψοσανίδας είναι δυνατή σε όλες τις εγκαταστάσεις, αλλά για να αποφύγετε λάθη, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του υλικού. Η τυπική επίστρωση χαρακτηρίζεται ως γκρι GCR με μπλε σημάδια. Τα κόκκινα σημάδια δείχνουν αυξημένη αντοχή στη φωτιά (GKLO), και η πράσινη πλάκα με κόκκινα σημάδια - ταυτόχρονα ανθεκτικά στην υγρασία και πυρκαγιά.

Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, μια θέση θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε ορισμένα αντικείμενα ή χωριστά τμήματα του χώρου · αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Συνιστάται η συμπλήρωση των γυψοσανίδων με κομψά αντικείμενα., συμπεριλαμβανομένων των αντίκες. Εάν δεν είναι δυνατό να αποκτήσετε νέα εσωτερικά αντικείμενα, μπορείτε να αναδιατάξετε υπάρχοντα αντικείμενα, μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι πολύ ελκυστικό. Κάνοντας μια τηλεόραση σε μια θέση στο σαλόνι και συμπληρώνοντάς την με πολλές καρέκλες, μπορείτε να αισθανθείτε τον εαυτό σας σε ένα μη τυποποιημένο περιβάλλον.

Με τη βοήθεια του αυλακιού, μπορείτε να αλλάξετε την εντύπωση των υπνοδωματίων, να ρυθμίσετε την τοποθέτηση των επίπλων σε αυτά. Στις κουζίνες, ένα τέτοιο στοιχείο σχεδιασμού είναι σε θέση να προσθέσει χώρο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός στα μικρά διαμερίσματα.

Η κλασική λύση είναι ένας συνδυασμός κόγχων με χωρίσματα και καμάρες από το ίδιο γυψοσανίδα. Οι τοίχοι, συμπληρωμένοι με εσοχές, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας όταν ένας έφηβος ζει στο σπίτι. Είναι ευκολότερο από το να δημιουργήσετε συνδυασμούς επίπλων, να τοποθετήσετε οθόνες, να τοποθετήσετε κουρτίνες ή εσωτερικές πόρτες. Αλλά για να αποφευχθούν τα λάθη, θα είναι απαραίτητο να μελετήσουμε αρκετά καλά τη ροή εργασίας, αλλιώς η δύναμη των δομών θα είναι ανεπαρκής και δεν θα εκπληρώσουν το έργο.

Συνιστάται να προετοιμαστείτε σωστά για εργασία, να μεγιστοποιήσετε την επιφάνεια των τοίχων, η οποία θα αποτελέσει στήριξη για τη δημιουργία της δομής. Διαφορετικά, για να εξασφαλιστεί η δύναμή του δεν θα είναι καν αληθινοί επαγγελματίες. Η χάραξη με μια γραμμή και μια κλωστή είναι η απλούστερη λύση, αλλά είναι πολύ καλύτερο να ελέγξετε όλες τις γραμμές χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο λέιζερ. Στη διαδικασία εγκατάστασης επίπεδο και plumb είναι οι πρώτοι βοηθοί του κάθε πλοίαρχος. Μόνο θα επιτρέψουν να αποφευχθούν οι στρεβλώσεις και η ταχεία καταστροφή του δημιουργημένου ντεκόρ.

Τα καπέλα με βίδες πρέπει να ταφούν σε γυψοσανίδα, αλλά το μέγιστο είναι 0,2 εκ. Αυτό θα τους επιτρέψει να στέκονται σταθερά και να μην διαταράσσουν τη δομή του υλικού, ώστε να μην εξασθενίζουν τις ιδιότητες του ρουλεμάν. Η εξοικονόμηση στη χρήση φύλλων για εξωτερική επένδυση είναι ένα ηλίθιο πράγμα, επειδή το φανταστικό όφελος καταστρέφεται από την μη καλή εμφάνιση και την ανεπαρκή αντοχή της θέσης. Εάν γίνει επιπλέον φινίρισμα, τα κεραμικά πλακίδια πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως έσχατη λύση. Η ελαφριά ταπετσαρία είναι πολύ πιο κατάλληλη για τη διακόσμηση γυψοσανίδας.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Μια εξειδικευμένη γυψοσανίδα μπορεί να διακοσμηθεί με το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιείται για να τελειώσει το ανώτατο όριο στο δωμάτιο.Μια κλιμακωτή εξάρτηση με ράφια, στο ελεύθερο μέρος της οποίας είναι αναρτημένη μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης, φαίνεται πολύ, πολύ ελκυστική. Αλλά η τηλεόραση δεν είναι η μόνη επιλογή. Η φωτογραφία δείχνει πόσο ελκυστική είναι η εμφάνιση πανομοιότυπων τετράγωνων κόγχων, στο άνω μέρος της οποίας δημιουργείται μια σημειακή πηγή κατευθυντικού φωτός.

Το ενιαίο, μονότονο χρώμα δεν περιορίζει τη φαντασία των σχεδιαστών. Το λουλούδι στολίδι φαίνεται πολύ καλό με οπίσθιο φωτισμό και χωρίς αυτό.

Δείτε πώς να δημιουργήσετε μια εξειδικευμένη θέση στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο