Γυαλί γυψοσανίδας: επιλογή εργαλείων

Γυψοσανίδας είναι ένα δημοφιλές υλικό δομικών υλικών, είναι πρακτικό και άνετο στην εργασία. Είναι δυνατή η δημιουργία σχεδίων ακόμη και του πιο πολύπλοκου σχήματος από φύλλα γυψοσανίδων. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολύπλοκες ειδικές συσκευές, ακριβώς ένα ειδικό μαχαίρι. Τα μαχαίρια για γυψοσανίδες είναι μια βολική συσκευή για εργασίες κατασκευής. Είναι διαφόρων τύπων, ενώ όλα αποσκοπούν στη διευκόλυνση της εργασίας με το GCR, εξοικονομώντας χρόνο και δημιουργώντας ομαλά μέρη και γραμμές.

Τι να κοπεί;

Κοπή γυψοσανίδας στην πραγματικότητα είναι μια απλή και αρκετά εύκολη διαδικασία, αλλά για να δημιουργήσετε μια ομαλή όμορφη άκρη, θα πρέπει να πάρετε ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για γυψοσανίδες.

Συνολικά υπάρχουν 2 κύριοι τύποι εργαλείων:

 • εγχειρίδιο;
 • που εργάζονται από το δίκτυο.

Οι συσκευές χειρωνακτικής εργασίας χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες.

 • Ξύλο γέφυρας - Το πιο εύκολο εργαλείο. Κόβει ομαλά, γρήγορα, ασφαλές στην εργασία. Η λεπίδα ενός τέτοιου μαχαιριού διευρύνεται εύκολα και ασφαλώς στερεώνεται. Δυστυχώς, γρήγορα γίνεται θαμπό και μπορεί να σπάσει, αν και είναι εύκολο να αλλάξει αν είναι απαραίτητο.
 • ΠλατφόρμαΕξειδικευμένη γυψοσανίδα ισχύει όταν χρειάζεται να κόψετε τρύπες και πολύπλοκες γωνίες. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασμένο από σκληρυμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Αυτή η λεπίδα είναι λεπτή, στενή, διαφέρει από μικρά αιχμηρά δόντια, τα οποία επιτρέπουν την οπή μέσα από τις οπές και τις αυλακώσεις στο φύλλο GCR.
 • Κόφτης δίσκου που χρησιμοποιείται για την κοπή φύλλων από γυψοσανίδες σε ίσα ομοιόμορφα μέρη, όταν είναι απαραίτητο να κόβουμε μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων.

Όσο λεπτότερη είναι η λεπίδα του μαχαιριού, τόσο πιο εύκολο και πιο καθαρό είναι να κόβετε το υλικό, κάνοντας ομαλές και ομαλές τομές.

Αλλά την ίδια στιγμή μια λεπτή λεπίδα χάνει γρήγορα τις ιδιότητές της. Διαλύεται, γίνεται θαμπή, επομένως θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την κατάστασή του και, αν είναι απαραίτητο, να το αντικαταστήσετε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ευκρινώς ευκρινές ίσιο μαχαίρι, αλλά οι επαγγελματίες προτιμούν εξειδικευμένα εργαλεία.

Αυτό μπορεί να είναι ένα εξειδικευμένο μαχαίρι, ένα κοινό και δημοφιλές εργαλείο κατά τη συνεργασία με το GCR. Εάν πρέπει να κάνετε μια μικρή τομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό μαχαίρι γραφείου. Αλλά είναι πιθανό ότι η προκύπτουσα άκρη θα είναι τραχιά ή σχισμένη, η οποία μπορεί περαιτέρω να απαιτήσει επιπλέον επεξεργασία γυψοσανίδας.

Σε περιπτώσεις διεξαγωγής λεπτομερών εργασιών με γυψοσανίδες, προτιμώνται οι ακόλουθοι τύποι:

 • Ειδικό μαχαίρι.
 • καθολικό μαχαίρι?
 • μαχαίρι με λεπίδα.
 • Δρομέας λεπίδας.

Ειδικά

Η εμφάνιση αυτού του μαχαιριού είναι παρόμοια με το ισοδύναμο γραφείου. Ο σχεδιασμός αναλαμβάνει την παρουσία μιας λαβής που μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε μέρη, καθώς και μια λεπίδα διπλής όψεως, μηχανισμό στερέωσης (συνήθως χρησιμοποιείται ελατήριο) και ένα μπουλόνι που συνδέει όλα τα στοιχεία σε ένα σχέδιο. Οι χρησιμοποιημένες λεπίδες είναι συνήθως λεπτές και ανθεκτικές, μπορούν να αλλαχθούν ολόκληρες ή σε τμήματα. Το ελάχιστο πλάτος είναι 18 mm, το πάχος κυμαίνεται μεταξύ 0,4-0,7 mm. Για ευκολία, η επικάλυψη της λαβής είναι καουτσούκ (έτσι ώστε τα χέρια να μην γλιστρήσουν). Αλλά υπάρχουν μόνο πλαστικές επιλογές.

Το ειδικό μαχαίρι σάς επιτρέπει να κόψετε το υλικό με μεγάλη πίεση χωρίς να σπάσετε τη λεπίδα.

Universal

Το καθολικό μαχαίρι ή το συγκρότημα, λόγω του σχεδιασμού του, σας επιτρέπει να εργάζεστε με πάνελ γύψου σε οποιαδήποτε στάδια. Η λαβή της είναι εργονομική, βρίσκεται εύκολα και άνετα στο χέρι, το ελαστικό πλαστικό της θήκης κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη. Οι κατασκευαστές παρουσίασαν δύο επιλογές για τη στερέωση της λεπίδας: χρήση βιδών και ελατηρίων. Η λεπίδα λεπίδας είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής ποιότητας και δεν έχει τομές. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του μαχαιριού.

Το σετ συναρμολόγησης μπορεί να περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία:

 • ανταλλακτικά πτερύγια;
 • ένα μάνδαλο για σύνδεση με ζώνη παντελονιού ή ζώνη παντελονιού.
 • ενσωματωμένο διαμέρισμα με ανταλλακτικά.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν τη χρήση ενός καθολικού μαχαιριού βολικό, άνετο και κατάλληλο για καθημερινή εργασία.

Με λεπίδα λεπίδας

Το μαχαίρι με λεπίδα δίσκου χρησιμοποιείται συχνά από ειδικούς όταν είναι απαραίτητο να κοπεί γρήγορα και σωστά τα εξαρτήματα από το γυψοσανίδα. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εργασίες για την κοπή διαφορετικών γραμμών (ευθείες γραμμές, καμπύλες, γεωμετρικά σχήματα ποικίλης πολυπλοκότητας). Λόγω του γεγονότος ότι κατά τη χρήση του δίσκου βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, οι προσπάθειες που έγιναν μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.Αυτό το μαχαίρι διατηρεί μεγάλες φόρμες και εγγυάται τη μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Με ταινία

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του μαχαιριού είναι το γεγονός ότι ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με μια ενσωματωμένη ταινία μέτρησης. Αυτό το μαχαίρι είναι μια πολυλειτουργική συσκευή, αποτελείται από μια άνετη λαβή, καλυμμένη με σύνθεση από καουτσούκ, καθώς και μια λεπίδα κοπής και ένα μέτρο μετρούμενου εκατοστού. Οι λεπίδες μπορούν να αλλάξουν, οι παράμετροι της ρουλέτας μετρώνται σε δύο τιμές - εκατοστά και ίντσες. Γυρίζει ομαλά πάνω από τη βάση του φύλλου GCR, διατηρεί πάντα μια ευθεία γραμμή παράλληλη με την κοπή. Το απαιτούμενο μήκος της ταινίας μετράται όταν πατάτε ένα ειδικό κουμπί. Στην περίπτωση υπάρχει μια εγκοπή προσαρμοσμένη στο όργανο γραφής.

Δρομέας λεπίδας

Blade runner πριν από λίγα χρόνια εμφανίστηκε στις τάξεις των δομικών υλικών, είναι ακόμα ελάχιστα γνωστό, αλλά στον κύκλο των εμπειρογνωμόνων είναι προτιμότερο. Μετάφραση από τα αγγλικά σημαίνει "τρέχουσα λεπίδα". Εξετάζοντας το σχέδιο, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε. Αυτό το επαγγελματικό μαχαίρι αποτελείται από δύο κύρια μέρη, τα οποία κατά τη λειτουργία βρίσκονται στις δύο πλευρές του φύλλου και στερεώνονται σταθερά με ισχυρούς μαγνήτες.Κάθε μονάδα έχει τη δική της λεπίδα, η οποία είναι πολύ απλή στην αντικατάστασή της, απλά ανοίξτε τη θήκη και αφαιρέστε την παλιά.

Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι το φύλλο γυψοσανίδας κόβεται ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές. Αυτό μειώνει το χρόνο που αφιερώνεται στην εργασία, το ίδιο το υλικό καταρρέει.

Με το δρομέα Blade, είναι εύκολο να κόψετε κάθετα φύλλα, κομμένα στοιχεία οποιασδήποτε πολυπλοκότητας. Για να γυρίσετε τη λεπίδα, απλά πατήστε το κουμπί και γυρίστε το μαχαίρι στην επιθυμητή κατεύθυνση. Δεν είναι τραυματική - οι λεπίδες είναι κρυμμένες μέσα στο περίβλημα. Ο δρομέας λεπίδων καλύπτει με παχιά φύλλα, εξοικονομεί χρόνο και εξασφαλίζει ανθεκτικότητα.

Στάδια εργασίας

Τα μαχαίρια στη γυψοσανίδα σας επιτρέπουν να κόψετε γρήγορα και εύκολα τις απαραίτητες λεπτομέρειες κατά μήκος της προοριζόμενης γραμμής.

Εξετάστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

 • Στο πρώτο στάδιο, οι παράμετροι του προβλεπόμενου θραύσματος μετρούνται με τη βοήθεια μίας ταινίας μέτρησης.
 • Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να μεταφέρετε τις διαστάσεις στην επιφάνεια του υλικού και να σημειώσετε τις γραμμές στη βάση χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο γραφής.
 • Συνδέουμε ένα σιδερένιο χάρακα στη γραμμή στόχου (επίπεδο κτιρίου ή μεταλλικό προφίλ).
 • Κρατάμε σταθερά στη βάση γυψοσανίδας και κρατάμε απαλά μαζί με ένα μαχαίρι κατασκευής, χωρίς να διακόψουμε ή να σκίσουμε τα χέρια μας.
 • Κάνοντας μια γραμμή κοπής, αφαιρέστε προσεκτικά το μαχαίρι από το υλικό.
 • Τοποθετούμε το γυψοσανίδα στο τραπέζι ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, έτσι ώστε η μία πλευρά να βρίσκεται πάνω στο βάρος.
 • Τώρα πιέστε ελαφρά το ελεύθερο τμήμα με το χέρι και πιέστε την πλάκα του γυψοσανίδας ακριβώς πάνω στην περικοπή.
 • Γυρίστε το φύλλο προς τα πάνω και κόψτε το στρώμα.

Αν χρειαστεί να κόψετε μια γωνιακή καμπύλη μορφή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα χαλύβδινο εργαλείο και ένα τρυπάνι. Αφού περιγράψατε τα περιγράμματα του μελλοντικού στοιχείου, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για την κατασκευή μιας μικρής τρύπας σε οποιοδήποτε βολικό μέρος, στη συνέχεια τοποθετήστε το κιγκλίδωμα και αρχίστε να βλέπετε το περίγραμμα του τμήματος, προσέχοντας να μην υπερβείτε το περίγραμμα του σήματος. Η εργασία με γυψοσανίδα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, είναι διαθέσιμη για αρχάριους. Το μαχαίρι για εργασία με γυψοσανίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη για την προετοιμασία φύλλων για την τελική σύνδεση των αρθρώσεων με ένα στόκο. Χρησιμοποιείται στο στάδιο κοπής (επεξεργασία των άκρων του υλικού σε μια τελείως επίπεδη επιφάνεια). Στα σημεία πρόσφυσης των φύλλων HL γείρετε σε γωνία 45 μοίρες.

Συμβουλές για την επιλογή

Επιλέξτε ένα μαχαίρι βασίζεται στον τύπο και τον όγκο της προτεινόμενης εργασίας.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε διάφορους παράγοντες.

 • Πάχος λεπίδας: όσο λεπτότερο είναι, όσο πιο ομαλή είναι η γραμμή, τόσο πιο ιδανικό είναι το περίγραμμα της άκρης.
 • Κάλυμμα λαβής: καουτσούκ ή όχι.
 • Η ποιότητα του υλικού: οι λεπίδες είναι ανθεκτικές και σκληρές (χάλυβας είναι καλύτερο), το πλαστικό του σώματος δεν πρέπει να σπάσει όταν συμπιέζεται?
 • Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών λεπίδων.

Εάν χρειάζεστε ένα μαχαίρι για μία εργασία, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια απλή και φθηνή επιλογή: ένα καθολικό ή ειδικό μαχαίρι. Τα προϊόντα αυτά είναι ανθεκτικά, αιχμηρά και ανεπιτήδευτα. Όταν υπάρχει μια εργασία για ένα μεγάλο όγκο εργασιών, κοπή πολύπλοκων δομών, είναι προτιμότερο να πάρετε ένα δρομέα Blade ή ένα μαχαίρι με μια λεπίδα δίσκου. Δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και κόβουν τέλεια απαλά στοιχεία με μια ομαλή άκρη.

Για μια αναθεώρηση βίντεο του μαχαιριού με ένα μέτρο ταινιών για την κοπή γυψοσανίδας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο