Γυψοσανίδα ζωγραφικής: εργαλεία και οδηγίες βήμα προς βήμα

Γυψοσανίδας είναι το υλικό με το οποίο μπορείτε να κάνετε ειδικά κάθε εσωτερικό. Είναι σε θέση να δείξει τη μοναδικότητα των σχεδίων τοίχων και οροφών. Ωστόσο, για να συνειδητοποιήσουμε το δυναμικό, είναι συχνά απαραίτητο να βάψουμε αυτό το θεμέλιο. Κατανοούμε τις πολυπλοκότητες του γυψοσανίδας ζωγραφικής: μελετάμε τη διαδικασία από εργαλεία σε οδηγίες βήμα προς βήμα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το γυψοσανίδας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, έχει ελαφριά και όλκιμη δομή. Το GKL χρησιμοποιείται κυρίως ως υλικό τελικής επεξεργασίας για τη δημιουργία πρόσθετων διακοσμήσεων. Ωστόσο, η χαρακτηριστική ασπρόμαυρη σκιά του φαίνεται άσχημη και φτωχή. Ως εκ τούτου, πολλοί είναι σε μια βιασύνη για να εξαλείψει ανεξάρτητα την έλλειψη εμφάνισης με το χρώμα.

Το γυψοσανίδα είναι ανθεκτικό στη φωτιά και ανθεκτικό υλικό. Υποστηρίζει τέλεια την κυκλοφορία του αέρα, από ό, τι διαφέρει από άλλα οικοδομικά υλικά. Αυτό είναι επίσης ένα μικρό μειονέκτημα: η πορώδης δομή απορροφά την υγρασία. Κατά τη βαφή, απορροφάται υπερβολική ποσότητα νερού στο γυψοσανίδα. Για να αποφευχθούν οι μη αισθητικές συνέπειες, απαιτείται η προετοιμασία του υλικού για τη ζωγραφική. Η επιφάνεια πρέπει να προετοιμάζεται με στόκ, είναι σημαντικό να ενισχυθούν οι αρμοί. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια πρέπει να είναι ομαλή. Το λειαντικό χαρτί θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τα λάθη.

Τι μπορεί να ζωγραφίσει;

Οι εργασίες τελειώματος πραγματοποιούνται με διαφορετικά χρώματα. Για να επιλέξετε σωστά τη βαφή, μπορείτε να εξερευνήσετε τις αποχρώσεις του καθενός.

Γαλάκτωμα νερού

Στην αγορά κατασκευών, το χρώμα αυτό πωλείται αποκλειστικά σε λευκό χρώμα. Με τη βοήθεια ειδικών χρωμάτων (χρώματα), μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε επιθυμητή σκιά. Ταυτόχρονα, η υγρή βαφή έχει διαφορετικό χρώμα από την αποξηραμένη έκδοση. Για να μην συγχέεται με την επιλογή των χρωμάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εμπειρογνώμονες ή τους πωλητές που διαθέτουν μια ειδική συσκευή που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόχρωση.Η συσκευή υπολογίζει την ακριβή ποσότητα χρώματος για να αποκτήσει την επιθυμητή κλίση χρώματος.

Το χρώμα του γαλακτώματος είναι ακριβό λόγω του ότι είναι αυτοεπιπεδούμενο όταν εφαρμόζεται. Εξαλείφει όλα τα ελαττώματα της επιφάνειας του GCR, σχηματίζοντας ένα μαλακό στρώμα ματ. Εκτός από την ματ επιφάνεια, υπάρχουν ακαθαρσίες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο γυαλιστερό επίπεδο. Σε αυτή τη βάση, είναι απαραίτητο να καθοριστεί σαφώς η επιλογή του χρώματος πριν από την αγορά (η γυαλιστερή επιφάνεια δεν θα κρύψει κανένα μειονέκτημα). Η κατανάλωση ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι 0,2 kg.

Αλκυδικό

Το αλκυδικό σμάλτο είναι λιγότερο τοξικό από το γαλάκτωμα. Δεν προκαλεί σοβαρά χτυπήματα στο πορτοφόλι γιατί δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες όταν εφαρμόζεται. Ωστόσο, αφήνει, μετά την ξήρανση, μια γυαλιστερή επιφάνεια στην οποία είναι εμφανή όλα τα σφάλματα του γυψοσανίδας.

Ακρυλικό

Για την τελική επεξεργασία των γυψοσανίδων, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ακρυλικού χρώματος. Είναι κατασκευασμένο από νερό, το οποίο αυξάνει την αντοχή σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Είναι επωφελής η συνειδητοποίηση του χρώματος στο μπάνιο και την κουζίνα.Η ακρυλική βαφή έχει γυαλιστερό και ματ είδος επιφάνειας, αλλά το τελευταίο αποτέλεσμα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Ένα κιλό ακρυλικό χρώμα είναι αρκετό για 5 m2. Το χρώμα αυτό είναι ακριβό: οφείλεται σε υψηλή ποιότητα και αποδεκτό επίπεδο τοξικότητας.

Λιπαρό

Αυτός ο τύπος χρώματος είναι ανεπιθύμητος για τη βαφή γυψοσανίδας. Τα συστατικά του υλικού βαφής θα δηλητηριάσουν το σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το χρώμα του λαδιού έχει μια συγκεκριμένη οσμή που ερεθίζει τους βλεννογόνους και προκαλεί πονοκεφάλους.

Πυριτικό και σιλικόνη

Το χρώμα με πυριτικό άλας δεν προκαλεί μούχλα, εξαλείφει το σχηματισμό περιβάλλοντος για την εμφάνιση μικροοργανισμών. Είναι μια σχετική επιλογή για τη βαφή του υλικού σε συνθήκες με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η βαφή σιλικόνης, λόγω πλαστικότητας, καλύπτει διάφορες ρωγμές και πρακτικά δεν απαιτεί προπαρασκευαστικές εργασίες. Ωστόσο, στεγνώνει γρήγορα, γεγονός που μειώνει τη δημοτικότητά του κατά την τελική εργασία. Η προστατευτική μεμβράνη σχηματίζεται αμέσως μετά την εφαρμογή. Κατά την επιλογή ενός διακοσμητικού χρώματος εμπειρογνώμονες χρώματος συνιστούν να μην shimp: φθηνές επιλογές έχουν χαμηλή ποιότητα και υψηλά επίπεδα τοξικότητας.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Η προετοιμασία γυψοσανίδας για βαφή είναι ιδιαίτερα σημαντική: ο τύπος επιφάνειας εξαρτάται από την ποιότητα του έργου που έχει γίνει. Το κύριο καθήκον σε αυτό το στάδιο είναι η επεξεργασία με ένα διάλυμα εδάφους, το οποίο εμποδίζει την είσοδο υπερβολικής υγρασίας στη δομή του γυψοσανίδας. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες με τη μορφή μιας άνισα βαμμένης επιφάνειας. Οι λεκέδες δεν μπορούν να βαφτούν ακόμη και με ένα νέο στρώμα χρώματος, καθώς η γυψοσανίδα θα συνεχίσει να απορροφά το νερό, αφήνοντας το ξηρό κατάλοιπο έξω.

Αλγόριθμος προετοιμασίας γυψοσανίδας

Είναι δυνατή η επεξεργασία γυψοσανίδας σαφώς ακολουθώντας τον αλγόριθμο που παρουσιάζεται:

 • Η προετοιμασία ξεκινά με ένα αστάρι. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα κενά μεταξύ των τμημάτων των βιδών γυψοσανίδας και αυλακώσεων. Πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση είναι εντελώς στεγνή.
 • Για ομοιόμορφη βαφή είναι απαραίτητο να γεμίσετε το χώρο μεταξύ των τμημάτων με ένα στόκο. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το προεξέχον τμήμα των βιδών δεν βυθίζεται και δεν ανεβαίνει πάνω από την λεία επιφάνεια της βάσης.
 • Για να αποφύγετε τη ζημιά στις γωνίες των γυψοσανίδων, πρέπει να φοράτε ειδικές γωνίες, οι οποίες είναι σταθερές με στόκο.
 • Η ενίσχυση των ραφών πραγματοποιείται με ταινία ταινίας χαρτιού.
 • Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα νέο στρώμα στόκου για πλήρη εξομάλυνση της επιφάνειας. Θα πρέπει να λειανθεί με γυαλόχαρτο και να πλυθεί ξανά.
 • Η ανανεωμένη επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει: η βαφή δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε υγρή επιφάνεια.

Πώς να βάψετε τα χέρια σας;

Γυάλινο τοίχο βαφής που μεταφέρεται με βούρτσα ή κύλινδρο κατασκευής. Από την έκδοση αφρού θα πρέπει να εγκαταλειφθεί: ακόμη και με προσεκτική και προσεκτική εφαρμογή στην επιφάνεια της σύνθεσης με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου είναι λεκέδες. Το χρώμα βρίσκεται κάτω από τον κύλινδρο, εξοπλισμένο με φυσικό υπνάκο.

Για να βάψετε σωστά γυψοσανίδας, πρέπει να αποφασίσετε για το μήκος του σωρού:

 • Για ένα υλικό με λαμπερή επιφάνεια θα χρειαστεί ένα λεπτό σωρό (όχι περισσότερο από 5 mm).
 • Τα Villi μεσαίου μεγέθους έχουν σημασία για μια ματ επιφάνεια.
 • Για βέλτιστη υφή, ένας μακρύς σωρός (περισσότερο από 8 mm) είναι τέλειος.
 • Είναι καλύτερο να χρωματίζετε γωνίες και άλλα δυσπρόσιτα σημεία με μια επίπεδη βούρτσα πλάτους 80 mm (ο κύλινδρος είναι πολύ μαζικός, είναι αδύνατον να ζωγραφίσουν την επιφάνεια σε τέτοια σημεία).

Η σειρά εργασίας πρέπει να εκτελεστεί ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα, λαμβάνοντας υπόψη τις λεπτομέρειες της διαδικασίας:

 • Η βαφή παίρνει τελική εμφάνιση μετά την σχεδίαση του τρίτου στρώματος.Εάν βάψετε το γυψοσανίδα μόνο μία φορά, ένα στρώμα στόκου θα φαίνεται άσχημο μέσω του τελειωτικού υλικού.
 • Πρώτα ζωγραφίστε τα όρια του χώρου. Θα πρέπει να είναι βαμμένα προσεκτικά με προεξοχές βούρτσα των γωνιών και διακοσμητικά stucco (συμπεριλαμβανομένων των πολυελαίων). Αυτοί οι χειρισμοί είναι απαραίτητοι για την αποφυγή λεκέδων στην οροφή μετά τη χρήση ενός κυλίνδρου για να βάψετε την κύρια περιοχή.
 • Αφού στεγνώσει το χρώμα στην περιφέρεια της περιοχής, πρέπει να πάρετε έναν κύλινδρο και να το βυθίσετε πλήρως στο χρώμα. Για τη διανομή της ίδιας ποσότητας υλικού φινιρίσματος θα πρέπει να διεξάγονται πολλές φορές σε μια γραμμή.

Οι ειδικοί συστήνουν να μην βιαστούμε στη νέα εμβάπτιση του κυλίνδρου στο χρώμα. Μόλις το υλικό εγκαταλείψει το σωρό του εργαλείου, θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή που έχει ζωγραφιστεί πρόσφατα. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιείται υγρός κύλινδρος στην επιφάνεια της ζωγραφισμένης οροφής. Εάν περάσουν περισσότερα από λίγα λεπτά από την εφαρμογή, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, επειδή το υλικό τελικής επεξεργασίας έχει ήδη στεγνώσει.

Η τεχνολογία εφαρμογής ενός νέου στρώματος συνίσταται στην κάθετη επικάλυψη του προηγούμενου. Ωστόσο, πριν από αυτό αξίζει να περιμένετε έως ότου η βαφή είναι εντελώς στεγνή.Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η επιφάνεια πρέπει να ελεγχθεί για ελαττώματα. Για το σκοπό αυτό, το ξηρό τοίχωμα φωτίζει έναν λαμπρό λαμπτήρα με μικρή κλίση. Οι κηλίδες και οι ορατές ατέλειες καθαρίζονται και επιχρίονται.

Όταν χρησιμοποιείτε σμάλτο θα πρέπει να ενεργεί διαφορετικά. Το υλικό φινιρίσματος εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις σε κινήσεις ζιγκ-ζαγκ. Οι ειδικοί συστήνουν να εφαρμόσετε βαφή με ημι-στεγνό κύλινδρο για ομοιόμορφη εφαρμογή. Συχνά χρησιμοποιείται τεχνολογία κάτω από το "τούβλο".

Τύποι χρωμάτων

Τα χρώματα και τα βερνίκια που απαιτούνται περισσότερο στην αγορά κατασκευών είναι οι εξής τύποι χρωμάτων:

 • αλκυδικό εναμμέλιο.
 • βαφή πετρελαίου?
 • ακρυλικό χρώμα?
 • νερού.

Το ελαιόχρωμα και το αλκυδικό σμάλτο είναι εξίσου καλά για την τελική εργασία σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας. Ωστόσο, έχουν υψηλό επίπεδο τοξικότητας. Αυτή η ανεπάρκεια πρέπει να εξαλειφθεί με τον αερισμό του δωματίου. Τα θετικά χαρακτηριστικά είναι η χαμηλότερη κατανάλωση ανά 1 m2 και η αντίσταση σε όλους τους τύπους διαρροών.

Το υδατικό γαλάκτωμα χρώματος προτιμά το κόστος σε μεγάλα μεγέθη. Το γαλάκτωμα νερού διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά, χάρη στη δημιουργία ενός αδιαφανή και ωραίο στην επιφάνεια αφής.Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η δυνατότητα απόκτησης οποιασδήποτε σκιάς, χάρη στα χρώματα. Το μόνο αρνητικό - αυτό το υλικό φινιρίσματος δεν είναι κατάλληλο για βαφή σε συνθήκες με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Στο μπάνιο

Γυάλινο τοίχο ζωγραφικής στο μπάνιο έχει σημαντικές αποχρώσεις: σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει πάντα ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας. Κατά την επιλογή χρώματος πρέπει να απορρίπτεται με υλικά που βασίζονται στο νερό, το οποίο δημιουργεί το απαραίτητο συμπύκνωμα. Αντέχει σε υπερβολικό νερό και συμβάλλει στη μακροχρόνια χρήση του τελικού υλικού.

Μετά το πέρας των εργασιών, το μπάνιο πρέπει να κλειδωθεί μέχρι να στεγνώσει τελείως το χρώμα. Οι επαγγελματίες δεν συνιστούν να αγοράζουν για αυτό το δωμάτιο πολύ φωτεινά χρώματα λόγω του γεγονότος ότι με την πάροδο του χρόνου θα εξασθενίσουν, θα φαίνονται άσχημα. Ανάλογα με την επιλογή του χρώματος στεγνώνει από 4 ώρες σε μία ημέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν μπορείτε να αγγίξετε την επιφάνεια και να επιτρέψετε τα ρεύματα, καθώς μόνο το επιφανειακό στρώμα θα στεγνώσει.

Συμβουλές και κόλπα

Για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες και απογοήτευση κατά τη ζωγραφική, Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εστιάσουν σε ορισμένες από τις αποχρώσεις:

 • Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας γυψοσανίδας θα πρέπει να φαίνονται ωραία. Για τη ζωγραφική, πρέπει να εξετάσετε τον τύπο του δωματίου. Για το μπάνιο και την κουζίνα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα με βάση το νερό που είναι ανθεκτικό στην υγρασία.
 • Η μέθοδος εφαρμογής επηρεάζει την εμφάνιση της επιφάνειας. Για το GCR, η καλύτερη επιλογή είναι ένας κύλινδρος με ένα σωρό μεσαίου μήκους.
 • Κατά την εφαρμογή χρώματος διαφορετικών αποχρώσεων είναι απαραίτητο να χωρίσετε την επιφάνεια με τη βοήθεια κιμωλίας ή ταινίας κάλυψης.
 • Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το τελευταίο στρώμα χρώματος κατά μήκος του δωματίου, ενώ η ζωγραφική πρέπει να ξεκινά από την περιφέρεια από την οροφή μέχρι το πάτωμα.
 • Πριν ξεκινήσετε την εργασία συνιστάται να αναμιγνύετε καλά τη βαφή και να την αραιώνετε εάν είναι απαραίτητο. Αναμίξτε το γαλάκτωμα νερού με νερό, για σμάλτο είναι καλύτερο να αποθηκεύετε διαλύτες.
 • Διαφορετικοί τύποι χρωμάτων κατά την ξήρανση αλλάζουν το αρχικό χρώμα. Το μείγμα γαλακτώματος γίνεται απαλό σε αρκετές αποχρώσεις, σμάλτο και λάδι λαδιού, αντίθετα, σκουραίνει.

Ακόμη και αν δεν είχε προγραμματιστεί να χρωματίσει γυψοσανίδας, θα πρέπει να γίνει. Εάν η ακατάλληλη γυψοσανίδα μεταφοράς έρχεται στο διαμέρισμα με χτυπήματα, με την πάροδο του χρόνου οι γωνίες μπορούν να κατεβούν και τα καπάκια των βιδών θα φανούν εκουσιαστικά από το υλικό. Για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα θα βοηθήσει στόκος.Ωστόσο, ακόμη και η επιφάνεια με γέμιση δεν θα φαίνεται ελκυστική.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Παρακάτω μπορείτε να δείτε καλά παραδείγματα γυψοσανίδας. Αυτό θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πώς να το καλύτερο γυψοσανίδας.

Πώς να βάψετε τον εαυτό σας γυψοσανίδας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο