Ράφια από γυψοσανίδες: ιδέες για να κάνουν τα δικά τους χέρια

 Ράφια από γυψοσανίδες: ιδέες για να κάνουν τα δικά τους χέρια

Τι να κάνετε αν έχετε πάρα πολλά βιβλία, διάφορα αξεσουάρ για το σπίτι, αναμνηστικά από ταξίδια, αλλά δεν υπάρχει χώρος γι 'αυτά; Δεν είναι πάντα η κλίμακα ενός διαμερίσματος ή σπιτιού που σας επιτρέπει να αγοράσετε μεγάλα έπιπλα, όπου θα ήταν δυνατό να τοποθετήσετε όλα τα οικιακά αξεσουάρ. Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή - τα ράφια γυψοσανίδων. Είναι εύκολο να κάνετε με τα χέρια σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε προϊόντα οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, ανάλογα με το πόσα εξαρτήματα πρέπει να τοποθετήσετε σε αυτά.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του υλικού

Το γυψοσανίδα είναι ένα εξαιρετικό υλικό για τη συναρμολόγηση των ράφια, αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι ανθεκτικό. Το GKL μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία και ευφλεκτότητα. Το γυψοσανίδα είναι ιδανικό για παιδικά δωμάτια, είναι ένα από τα ασφαλέστερα υλικά.

Ράφια - αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συνολικά έπιπλα, όπως ντουλάπα ή ράφι. Επιπλέον, είναι αρκετά ευρύχωρο, μπορείτε να βάλετε βιβλία, αγγεία, πιάτα και ακόμη και ηλεκτρονικά σε αυτά. Αυτά τα ράφια έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το GCR έχει μια πολύ ελκυστική τιμή, η οποία δεν μπορεί να λεχθεί, για παράδειγμα, από φύλλα από κόντρα πλακέ ή από ξύλο.
 • Η εργασία με αυτό το υλικό δεν απαιτεί ειδικά προσόντα ή ειδικά εργαλεία. Είναι εύκολο να κόβετε και να τρυπάτε. Σε αυτό το χρώμα αποτυπώνεται τέλεια.
 • Τα ράφια από το GKL είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα.
 • Αυτό το υλικό είναι αρκετά ελαφρύ και επιδεκτικό επεξεργασίας.
 • Γυψοσανίδα - το όνειρο ενός σχεδιαστή. Αυτό το υλικό σάς επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε τις πιο εξαιρετικές ιδέες. Από αυτό μπορείτε να χτίσετε όχι μόνο ράφια, αλλά και καμάρες, διάφορες μορφές για τη διακόσμηση της οροφής και των τοίχων.
 • Αυτά τα ράφια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για βιβλία και μπορούν να αντέξουν το βάρος τους τέλεια, χωρίς παραμόρφωση από τα φορτία.
 • Στα σχέδια γυψοσανίδων μπορούν να ενσωματωθούν φωτιστικά. Αυτή είναι μια πρακτική και όμορφη λύση που θα κάνει το δωμάτιο φωτεινότερο και πιο ευρύχωρο οπτικά.
 • Στην κουζίνα από γυψοσανίδες, μπορείτε να χτίσετε ένα μπαρ με ράφια ενσωματωμένα σε αυτό, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα πιάτα και άλλα σκεύη κουζίνας.
 • Τα ράφια γυψοσανίδας "do-it-yourself" βοηθούν στην εξοικονόμηση της αγοράς επίπλων μεγάλου μεγέθους.
 • Οι ανοιχτές κατασκευές γυψοσανίδων είναι μια εξαιρετική λύση για μικρές εγκαταστάσεις. Δεν θα πάρει πολύ χώρο, αλλά θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε λειτουργικά όλα τα πράγματα.
 • Τα ράφια από γυψοσανίδες μπορούν να εγκατασταθούν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα και ακόμη και στις εγκαταστάσεις για οικιακούς σκοπούς.
 • Είναι ευπροσάρμοστα και βολικά. Εκεί μπορείτε να βάλετε σχεδόν κάθε πράγμα για να διευκολύνετε την πρόσβαση σε αυτά.

Διαφορετικά καθήκοντα - διαφορετικά σχέδια

Γυψοσανίδα δεν είναι μάταια θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες επισκευής, όχι μόνο για τη δημιουργία χωρισμάτων και οροφών, αλλά και για τη δημιουργία ενός αποκλειστικού εσωτερικού χώρου.Είναι δυνατή η κατασκευή ράφια για διαφορετικούς σκοπούς από γυψοσανίδας. Έτσι, θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε άνετα οποιαδήποτε εσωτερικά αντικείμενα.

Κάτω από την τηλεόραση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης στο δωμάτιο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό βραδυνό για την τηλεόραση, να το κρεμάσετε στον τοίχο με βραχίονες ή να φτιάξετε ένα ράφι γι 'αυτό από γυψοσανίδα. Η τελευταία επιλογή ονομάζεται εξειδικευμένη. Με αυτό, μπορείτε να κρύψετε καλώδια και πρίζες. Τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, η οθόνη θα ταιριάζει απόλυτα στον περιβάλλοντα χώρο και θα διακοσμεί το εσωτερικό.

Μπορείτε να οικοδομήσετε μια εξειδικευμένη θέση γυψοσανίδας με λίγο ή καθόλου κόστος, χωρίς να έχετε ειδικές δεξιότητες. Πρόσθετα ράφια μπορούν να γίνουν γύρω από την εξειδικευμένη τηλεόραση για να φιλοξενήσουν ένα στερεοφωνικό σύστημα, διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ και βιβλία, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, διακόσμηση αίθουσας ή άλλου δωματίου.

Για βιβλία

Τα ράφια γυψοσανίδων για βιβλία αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο φορτίο. Αν ανησυχείτε για τη δύναμή τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενισχυμένο πλαίσιο από μεταλλικό προφίλ. Στο μέλλον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αποστάτες και αντηρίδες για μέγιστη αξιοπιστία.

Οι βιβλιοθήκες μπορούν να έχουν ποικιλία σχεδιασμού, σχήμα και μέγεθος.Αν είναι στη βιβλιοθήκη όπου περνάτε την ανάγνωση, μπορείτε να ενσωματώσετε έναν οπίσθιο φωτισμό σε αυτά.

Κάτω από το νεροχύτη

Τα ράφια της γυψοσανίδας κάτω από το νεροχύτη για το μπάνιο και την κουζίνα είναι δημοφιλή τώρα. Κατά κανόνα, σε πολλά διαμερίσματα τα μπάνια είναι μάλλον μικρά, αλλά φορτωμένα με υδραυλικά. Συχνά, οι κουζίνες έχουν επίσης μια μικρή περιοχή, αλλά έχουν πολλά έπιπλα και εξοπλισμό, και υπάρχει ένα νεροχύτη. Ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους για να πάρετε έναν ελεύθερο χώρο σε αυτά τα δωμάτια είναι να φτιάξετε ένα ράφι κάτω από το νεροχύτη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνα τον ελεύθερο χώρο κάτω από τον νεροχύτη. Εάν ο νεροχύτης είναι στη γωνία, τότε μπορεί να συμπληρωθεί με γωνιακά ράφια γυψοσανίδας. Θα πάρουν λίγο χώρο, τέτοια ράφια είναι πάντα πρακτικά.

Ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λύσεις

Εάν θέλετε το δωμάτιο σας να γίνει ελαφρύτερο και πιο άνετο, μπορείτε να φτιάξετε ένα ράφι από γυψοσανίδες με φωτισμό. Ωστόσο, δεν είναι συνηθισμένο να το εγκαταστήσετε από το παράθυρο Με αυτό το φωτισμό, μπορείτε να φτιάξετε ακόμα πιο σκοτεινή γωνία του δωματίου. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο και παιδικό δωμάτιο.

Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες., για παράδειγμα, για να φωτίσει τα σημαντικά αντικείμενα που τοποθετούνται στα ράφια, τους καθρέφτες. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει ένα νυχτερινό φως και να γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ενδιαφέροντος εσωτερικού χώρου. Ως οπίσθιο φωτισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο LED ή μια ταινία με μετασχηματιστή.

Παρουσιάζονται σε τεράστιο αριθμό χρωμάτων και έχουν διαφορετικό κορεσμό. Υπάρχουν ακόμα βολικές επιλογές με τηλεχειριστήριο.

Με τη βοήθεια των ράφια γυψοσανίδας μπορείτε εύκολα να διαφοροποιήσετε τη σχεδίαση του καθιστικού. Ιδιαίτερα μοντέρνα και αρμονικά σε τέτοιες αίθουσες βλέπουν ράφια τοίχου και κόγχες. Η θέση μπορεί να διακοσμηθεί με ειδικά χρώμιο σωλήνες που είναι προ-επικαλυμμένα με χρώμα. Ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι σε θέση να χωρέσει σε οποιοδήποτε σχέδιο και θα τονίσει σίγουρα όλα τα πλεονεκτήματά του. Επιπλέον, μπορεί να επικολληθεί με φυσική ή τεχνητή πέτρα, διακοσμημένη με γύψο ή ασυνήθιστο γυαλί, που θα προσελκύσει την προσοχή στο εσωτερικό.

Τέτοιες λύσεις στο εσωτερικό:

 • ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθός τους, θα είναι σε θέση να επεκτείνουν οπτικά ή να επιμηκύνουν το χώρο.
 • να βοηθήσουν να γίνει το δωμάτιο πραγματικά μοναδικό και ανυπέρβλητο.
 • αντικαθιστούν τέλεια τα μεγαλύτερα έπιπλα, όπως τα γραφεία ή τα τεράστια γραφεία.

Σε τέτοια ράφια είναι συνηθισμένο να τοποθετείτε πρωτότυπα αγγεία, ηλεκτρονικά, διακοσμητικά λουλούδια και άλλα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε το εσωτερικό.

Στο διάδρομο και στο διάδρομο ένα ράφι με ράφια από γυψοσανίδες θα φανεί αισθητικά ευχάριστο. Μπορεί να γίνει λειτουργικό και ταυτόχρονα να σώσει πολύ χώρο. Η σχάρα μπορεί να βρίσκεται απέναντι από την μπροστινή πόρτα ή κοντά σε αυτήν. Βάζουν διακοσμητικά αντικείμενα εκεί, γιατί έρχονται σε σας, οι επισκέπτες μπαίνουν στο διάδρομο. Σύμφωνα με την πρώτη εντύπωση από αυτό που είδε, κατά κανόνα, μια ιδέα για το εσωτερικό του διαμερίσματος στο σύνολό του σχηματίζεται.

Έχοντας χτίσει έναν τοίχο από γυψοσανίδα, μπορείτε να το κόψετε με μια διακοσμητική πέτρα, ενσωματώστε τον οπίσθιο φωτισμό, προσθέστε μια ποικιλία από μικρά ράφια. Το μέγεθος του τοίχου πρέπει να επιλέγεται με βάση το ύψος της οροφής και το πλάτος του διαδρόμου, τότε το σχέδιο θα φαίνεται αρμονικό. Μπορεί να γίνει ένα μοναδικό αντικείμενο τέχνης, ειδικά εάν είναι βαμμένο με χρώματα ή διακοσμημένο με ύφασμα.

Τα ράφια από γυψοσανίδες για την κουζίνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως ένα λειτουργικό στοιχείο για την αποθήκευση σκευών και άλλων συσκευών κουζίνας, αλλά επίσης θα είναι μια εξαιρετική διακοσμητική προσθήκη στο σχεδιασμό σας.Τα ράφια γυψοσανίδων συνδυάζονται με άλλα υλικά, όπως ξύλο ή γυαλί. Η επιφάνεια αυτών των ράφια μπορεί να διακοσμηθεί με ταπετσαρία.

Επίσης στην επιφάνεια των ράφια μπορείτε να τοποθετήσετε κεραμίδια ή μικρά διακοσμητικά πλακίδια. Αυτά τα ράφια θα φαίνονται καλά στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Αλλά πριν εφαρμόσετε αυτά τα υλικά σε γυψοσανίδες, θα πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο υγρασίας στις περιοχές αυτές. Διαφορετικά, το κεραμίδι μπορεί να μην ταιριάζει καλά.

Δημιουργία σχεδίων

Πριν κάνετε τα ράφια του γυψοσανίδας με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Είναι καλύτερο να κάνετε οι ίδιοι τα σχέδια του μελλοντικού σχεδίου, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να τα εφαρμόσετε κατά τη δημιουργία των ράφια. Συνιστάται να λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποχρώσεις στο στάδιο της δημιουργίας ενός σχεδίου επιλογής, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της τελικής συναρμολόγησης να μην αντιμετωπίζουν δυσάρεστες στιγμές.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή θέση για το ράφι, το σχέδιο μπορεί να μεταφερθεί σε χαρτί σχεδίασης και να τοποθετηθεί στο σημείο της περαιτέρω στερέωσης. Αυτό είναι σημαντικό στην περίπτωση που το ράφι θα βρίσκεται δίπλα στις πόρτες. Έτσι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός δεν θα επηρεάσει το πέρασμα.

Ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν έχετε επιλέξει το σωστό μέρος για τοποθέτηση, πόσα υλικά χρειάζεστε και πώς να αποφύγετε ασυνέπειες κατά την εγκατάσταση. Χάρη στα σχέδια μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο ράφι.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες για τη δημιουργία ενός καλού σχεδίου.

 • Θα πρέπει να επιλέξετε αμέσως τον σχεδιασμό του ράφι ή της θέσης. Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αν τα χωρίσματα θα βρίσκονται μέσα στη δομή, να υπολογίσετε τον αριθμό όλων των απαραίτητων στοιχείων, να αποφασίσετε αν θα είναι γωνιακό ή ημικυκλικό.
 • Είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα μικρό σκίτσο του ράφι στην τελική μορφή. Χάρη στο σκίτσο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθορίσετε το μέγεθος και τη θέση του μελλοντικού ράφι.
 • Είναι επίσης σημαντικό να προεπιλέξετε μια θέση στο δωμάτιο για το μελλοντικό σχέδιο, γι 'αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη το εσωτερικό του δωματίου.
 • Στο σχέδιο θα πρέπει να προβάλλετε το μέγεθος του δωματίου σε κλίμακα.
 • Πρέπει να καθορίσετε όλες τις διαστάσεις του ράφι: βάθος, πλάτος και ύψος.
 • Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ράφι με φως, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε σημάδια στο σχέδιο στα σημεία όπου θα βρίσκεται.
 • Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου, πρέπει να λάβετε υπόψη το πάχος της γυψοσανίδας και του μεταλλικού σκελετού.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Εάν έχετε μια μάλλον μικρή κουζίνα, τότε γυψοσανίδες κόγχες που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο και να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο θα είναι η τέλεια διακόσμηση γι 'αυτό.

Για την κουζίνα ή την τραπεζαρία, τα ράφια από γυψοσανίδες είναι επίσης εξαιρετικά. Θα αντικαταστήσουν τις τεράστιες κρεμασμένες ντουλάπες, μπορείτε να τοποθετήσετε πιάτα πάνω τους ή να τα διακοσμήσετε με διακοσμητικά αξεσουάρ.

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη επιλογή είναι η δημιουργία ράφια από την γυψοσανίδα στον τοίχο, η οποία χωρίζει την κουζίνα και την τραπεζαρία. Εκεί φαίνονται αρμονικά και συνεπώς θα ήταν κατάλληλα.

Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τη γωνία με ράφια. Αυτή η επιλογή φαίνεται ιδιαίτερα καλή αν υπάρχει ένας γωνιακός καναπές και ένα τραπέζι εκεί. Το ράφι πάνω από αυτά μπορεί να διακοσμηθεί με λαμπτήρα.

Για ένα δωμάτιο παιδιού ταιριάζουν χαμηλά ράφια. Έτσι το παιδί μπορεί εύκολα να φτάσει σε οποιοδήποτε ράφι. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε σχολικά εγχειρίδια, σχολικά είδη. Τα ράφια του νηπιαγωγείου είναι διακοσμημένα με κορδέλα LED και μαλακά παιχνίδια. Για μια ταινία είναι επιθυμητό να κατασκευαστεί ένα κιβώτιο, θα απλοποιήσει πολύ την εγκατάσταση και δεν θα επιτρέψει να υπερθερμανθεί.

Πρόσφατα, είναι μοντέρνο να συνδυάζονται στήλες και ράφια από το GCR.Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας ιδιαίτερος τρόπος διαμόρφωσης ζωνών, για παράδειγμα, να διαχωρίσει το σαλόνι και την τραπεζαρία. Σε αυτά τα ράφια, μπορείτε να κανονίσετε διάφορα αντικείμενα για το σπίτι ή ενδιαφέροντα διακοσμητικά αντικείμενα για διακόσμηση.

Στο καθιστικό, αντί για ένα μεγάλο βάθρο για τηλεόραση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θέση που θα αυξήσει σημαντικά το χώρο στο δωμάτιο. Για μια θέση αυτού του υλικού, σε αντίθεση με το ξύλο, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Επιπλέον, φαίνεται συμπαγής.

Ράφια και κόγχες γυψοσανίδας φαίνονται ενδιαφέροντα στο μπάνιο. Σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε το μέγιστο ποσό ελεύθερου χώρου όταν είναι περιορισμένος σε αυτά τα δωμάτια. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο πάνω από το μπάνιο και πάνω από το νεροχύτη, και ακόμη και κάτω από αυτά τα στοιχεία των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Τα ράφια γυψοσανίδας στο μπάνιο μπορούν να διακοσμηθούν με φωτεινά ψηφιδωτά πλακάκια ή κολλητική μεμβράνη. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε πετσέτες, είδη υγιεινής και αρωματικά κεριά. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται όμορφος και κομψός.

Είναι πλέον δημοφιλές να χρησιμοποιείτε ράφια στο υπνοδωμάτιο αντί για κομοδίνα. Αυτά τα ράφια γυψοσανίδας μπορούν να τοποθετηθούν τόσο πάνω από το κρεβάτι όσο και στην πλευρά του.Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με διαφορετικούς τρόπους, εστιάζοντας στο συνολικό σχεδιασμό του δωματίου. Εδώ είναι κατάλληλες οικογενειακές φωτογραφίες, πορτρέτα, αναμνηστικά, διακοσμητικά αγγεία και λουλούδια.

Νύχτες και ράφια στο διάδρομο και το διάδρομο φαίνονται όμορφα και κομψά. Για παράδειγμα, εάν ενσωματώσετε έναν οπίσθιο φωτισμό σε μια θέση, θα αυξηθεί σημαντικά ο χώρος. Λόγω του οπίσθιου φωτισμού, μπορείτε να επεκτείνετε σημαντικά το στενό διάδρομο ή το μικρό διάδρομο. Σε αυτή την περίπτωση, τα ράφια δεν είναι πολύ βαθιά.

Μέσω της χρήσης μιας τέτοιας λύσης, μπορείτε να αναζωογονήσετε το εσωτερικό κάθε αίθουσας και διαδρόμου. Μια εξειδικευμένη γυψοσανίδα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει να τονίσει τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά επίσης να σας επιτρέψει να κρύψετε διάφορα ελαττώματα στο διάδρομο ή στο διάδρομο, για παράδειγμα, την ανομοιομορφία των τοίχων. Οι κόγχες γύψου μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα με απλά χρώματα για να ταιριάζουν στο γενικό χρώμα του διαδρόμου ή να διακοσμηθούν με διακοσμητικό στόκο, τεχνητή πέτρα, διακοσμητικό γυαλί και τεχνητό τούβλο.

Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα μπορεί να παράγει ένα σημείο φωτισμού σε κόγχες. Θα γεμίσει το δωμάτιο με πρόσθετο φως και θα το επεκτείνει.

Πώς να φτιάξετε ένα ράφι από γυψοσανίδες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο