Προφίλ γυψοσανίδας Knauf: τύποι και μεγέθη

Η τοποθέτηση γυψοσανίδων στους τοίχους και τις οροφές είναι μια δημοφιλής μέθοδος τελικής επεξεργασίας και εξομάλυνσης. Προκειμένου οι εγκαταστάσεις να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, να μην καταρρέουν και να μην καλύπτονται με ρωγμές, θα πρέπει να επιλέξετε μόνο αναλώσιμα υψηλής ποιότητας. Η γερμανική εταιρεία Knauf ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων κτιρίων και τελειώματος, όπου εκπροσωπούνται μεταλλικά προφίλ.

Είναι κατασκευασμένα από χάλυβα με ψυχρή κύλιση σε ειδικό εξοπλισμό.

Πλεονεκτήματα των προϊόντων της Knauf

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα, χρησιμοποιεί μέταλλο με πάχος 0,6 mm, ώστε το στοιχείο να έχει επαρκή ακαμψία. Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αυτής της παραμέτρου εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα της στερέωσης του γυψοσανίδας στο πλαίσιο, καθώς οι βίδες είναι σταθερά συγκρατημένες στο μέταλλο. Όλος ο χάλυβας είναι γαλβανισμένος,για την πρόληψη της διάβρωσης και την αύξηση της διάρκειας ζωής.

Επίσης διακριτικά χαρακτηριστικά του προφίλ για το γυψοσανίδα Knauf είναι:

 • ενισχυτικά ·
 • ανοίγματα για συνδετήρες, σύρματα και άλλες επικοινωνίες.
 • σήμανση για εύκολη εγκατάσταση.
 • ειδική γεωμετρία που διευκολύνει τη σύνδεση των στοιχείων.

  Ανάλογα με το σχεδιασμό του πλαισίου, το πάχος και την ισχύ του στον κατάλογο του κατασκευαστή υπάρχουν διάφοροι τύποι προφίλ με διαφορετικά μεγέθη. Προκειμένου να κατασκευαστεί ένας τοίχος ή άλλη κατασκευή, θα απαιτηθούν οδηγοί και προβολές στήριξης στο ράφι. Οι σιδηροτροχιές συνδέονται με μια σταθερή βάση: οι τοίχοι, το δάπεδο ή η οροφή των χώρων που επισκευάζονται. Οι βάσεις στήριξης με τη βοήθεια λαβών στερεώνονται στο δημιουργημένο πλαίσιο με βίδες με αυτόματη κοπή με πλυντήριο πιάτων ή άλλο συνδετήρα. Η Knauf κατασκευάζει ορισμένα είδη προϊόντων για την κατασκευή ψευδοροφών. Τα στοιχεία αυτά έχουν διαφορετικό σχήμα τοιχώματος για μεγαλύτερη αντοχή.

  Τύποι προφίλ

  Τα μοντέρνα εσωτερικά σχέδια περιλαμβάνουν όχι μόνο πολυεπίπεδες οροφές διαφόρων σχημάτων, αλλά και τοίχους με ενσωματωμένα ράφια, ντουλάπια και εγκοπές ασυνήθιστων σχημάτων. Η δημιουργία κατασκευών γυψοσανίδων με κόγχες για λωρίδες LED είναι πολύ δημοφιλής.Αν ευθείες γραμμές είναι εύκολο να δημιουργηθεί, τότε ομαλή, στρογγυλεμένη, κυματοειδή είναι πιο δύσκολη. Για το σκοπό αυτό παρουσιάζονται στα προφίλ της εταιρίας τα προφίλ κεφαλής και τα ημιτονοειδή προφίλ. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε εύκολα να μεταφράσετε στην πραγματικότητα τις περισσότερες ιδέες με μια ποικιλία περιγραμμάτων.

  • Οδηγοί. Έχουν σήμανση PN και P-σχήμα. Με τη βοήθειά τους, καθορίζουν την κατεύθυνση του μελλοντικού πλαισίου. Είναι στερεωμένο γύρω από την περίμετρο της κατασκευής ή χρησιμοποιείται για τη δημιουργία βραχυκυκλωμάτων μεταξύ των ραφιών. Στο μέλλον, ορίστε το προφίλ ράφι του κατάλληλου μεγέθους. Το πλάτος τοίχου είναι στάνταρ 50, 75 και 100 mm, ύψος - 40 mm. Μήκος προφίλ - 3 μέτρα. Οι διαστάσεις επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βολικό να σφίγγετε τα συνδετικά στοιχεία με οποιοδήποτε εργαλείο. Ο ευρύς τοίχος είναι ενισχυμένος με δύο διαμήκεις αυλακώσεις. Για να διευκολύνετε τη στερέωση στη βάση στήριξης, στο εργοστάσιο του προϊόντος δημιουργήστε οπές διαμέτρου 8 mm για τους πείρους. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν, το πάχος του χάλυβα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε επιπλέον τρύπες με ένα κατσαβίδι ή ένα τρυπάνι.

   Η Knauf κατασκευάζει ξεχωριστά καθοδηγημένα προφίλ οροφής. Χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια ψευδοροφή και να στερεώσουν την περίμετρο των τοίχων.

   Παράγουν προφίλ τριών μεγεθών: 50x40 mm, 65x40 mm, 27x28 mm. Ένα συνεκτικό προϊόν σε αυτό είναι ένα προφίλ οροφής σε οριζόντιο επίπεδο κατάλληλου μεγέθους.

   • Ράκ-mount. Σήμανση - PS. Συνήθως εγκαθίσταται για να δημιουργήσει κατακόρυφα δοκάρια της δομής, που είναι προσαρτημένα στο προφίλ οδηγού. Το φύλλο γυψοσανίδας στη συνέχεια συνδέεται με αυτό. Πλάτος προφίλ - 50 (PS-2), 65 (PS-3), 75 (PS-4), 100 (PS-6) mm, ύψος τοίχου - 50 mm. Μήκος - 3 μ. Το προφίλ είναι σε σχήμα C. Οι διαστάσεις επιλέγονται έτσι ώστε όταν συνδέονται δύο τύποι προφίλ, δεν σχηματίζονται κενά και ρωγμές, ταιριάζουν μεταξύ τους. Οι ενισχυτικές αυλακώσεις βρίσκονται στον ευρύ τοίχο, υπάρχουν τρεις από αυτές: στο κέντρο και δύο 10 mm από την άκρη. Η κεντρική αυλάκωση χρησιμοποιείται ως οδηγός κατά τη στερέωση του δέρματος, γεγονός που διευκολύνει την εργασία.

   Ειδικά για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο τέλος του προφίλ υπάρχουν οπές με διάμετρο 33 mm.

    Για την επιδιόρθωση και τη δημιουργία κατασκευών γυψοσανίδων σε μεγάλους χώρους, παράγουν ράφι με διατομή 50x50, 75x50, 100x50 mm και μήκους 4 μ. Είναι κατασκευασμένα από διαχωριστικά διαμερισμάτων, ντουλάπες, επενδύσεις τοίχων κλπ.

    UA-προφίλ - ένα είδος προφίλ ράφι, ενισχυμένο σε σύγκριση με την κανονική έκδοση.Ο κατασκευαστής συνιστά αυτή την προβολή να δημιουργήσει μια πόρτα. Σε συνδυασμό με τις γωνίες τοποθέτησης, είναι σε θέση να στηρίξει το βάρος της πόρτας μέχρι 100 kg. Το πλάτος του τοίχου είναι 50,75 και 100 mm, το ύψος είναι 40 και 50 mm. Το πλάτος του τοίχου αντιστοιχεί στο κατά προσέγγιση βάρος του φύλλου πόρτας, για παράδειγμα, ένα προφίλ 50x50 θα αντέξει ένα μέγιστο βάρος έως και 50 kg. Το μήκος είναι 3000 και 4000 mm.

    Προφίλ MW - προφίλ ραφιών, συμβάλλοντας στην αυξημένη ηχομόνωση κατά τη δημιουργία χωρισμάτων και επένδυσης γυψοσανίδων. Κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η γεωμετρία του να αυξάνει την ηχομονωτική ικανότητα ολόκληρης της δομής. Στο κέντρο του προφίλ υπάρχει μια ειδική διαμήκης αυλάκωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός κατά τη συναρμολόγηση του πλαισίου.

    • Οροφή. Σήμανση - PP. Με αυτό, δημιουργήστε ένα πλαίσιο για οροφές με αναρτημένη δομή και επένδυση τοίχων. Παράγεται σε ένα μέγεθος - 60x27 mm, έχει μήκος 3 μέτρα. Έχει μεγάλη ακαμψία λόγω των κυματισμών σε όλους τους τοίχους, τρεις σε κάθε πλευρά. Το προφίλ τοίχου είναι αρκετά ευρύ, το οποίο είναι πολύ βολικό όταν εργάζεστε με γυψοσανίδας σε δομές οροφής.
    • Τοξωτό. Σήμανση - PA. Αυτός ο τύπος προφίλ έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία οροφών πολλαπλών επιπέδων με κυματοειδείς γραμμές, καθώς και για τη συναρμολόγηση καμπυλόγραμμων δομών: καμάρες, θόλους και πολλά άλλα.Η Knauf παράγει ήδη καμπύλα προφίλ, διακρίνονται ανάλογα με την ακτίνα καμπυλότητας: 500 ή 1000 mm. Μήκος - 3 και 6 μέτρα.
    • Mayachkovy (PM). Το πλάτος του είναι 22 mm και ύψος 6 mm. Σχεδιασμένο για την τοποθέτηση τοίχων με λύσεις γύψου. Τοποθετείται σε τοίχο σε όρθια θέση με ένα διάλυμα γρήγορης ξήρανσης που εφαρμόζεται στον τοίχο. Ένας φάρδος με μια μικρή προσπάθεια βυθίζεται σε αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε τη σωστή ποσότητα γύψου στον τοίχο και, τοποθετώντας μια σπάτουλα ή έναν κανόνα στο προφίλ, αφαιρέστε την περίσσεια διαλύματος. Η ευθυγράμμιση των τοίχων με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπει την εξάπλωση της λύσης και επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή της σε ολόκληρη την επιφάνεια χωρίς να χαλαρώσουν και να χαλαρώσουν. Προφίλ φάρων Knauf κατασκευασμένα από γαλβανισμένο μέταλλο, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται σε υγρές περιοχές. Η ειδική διάτρηση παρέχει αξιόπιστη προσκόλληση σε διάφορα υλικά φινιρίσματος. Το ύψος του στοιχείου επιτρέπει την ευθυγράμμιση των διαφορών των τοίχων στα 5 mm. Σύμφωνα με όλους τους κανόνες εργασίας μετά από πλήρη ξήρανση του τελικού στρώματος, οι φάροι παραμένουν κρυμμένοι στο εσωτερικό, χωρίς να επηρεάζεται η εμφάνιση του τοίχου.
    • Γωνία (PU). Χρησιμοποιείται για την προστασία των γωνιών από οποιαδήποτε μηχανική κρούση κατά τη λειτουργία.Υπάρχουν δύο τύποι γωνιακών προφίλ: γωνία και γύψος. Το πρώτο σετ μετά την τοποθέτηση των τοίχων του γυψοσανίδας στις εξωτερικές γωνίες. Το μέγεθος του στοιχείου - 31x31 mm, γίνεται υπό οξεία γωνία 85 μοίρες. Οι προ-γωνίες αντιμετωπίζονται με στόκο. Έχοντας προσαρτήσει ένα προφίλ σε μια γωνία, η δομή εισέρχεται σε διάτρηση με τη μορφή κύκλων με διάμετρο 5 mm. Το προφίλ γύψου είναι κατασκευασμένο από λεπτότερο χάλυβα και, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για την προστασία των γωνιών σε ανοίγματα, τα άκρα των χωρισμάτων, των τοίχων, των τόξων. Το τμήμα του προϊόντος είναι 35x35 mm και το μήκος είναι 3 μέτρα. Το προφίλ αποτελείται από ένα πλέγμα με κυψέλες με σχήμα διαμαντιού και μια πυκνή γωνία στο κέντρο.
    • Προφίλ - sine. Το στοιχείο κατασκευάζεται με μια ειδική εύκαμπτη άκρη από λεπτό χάλυβα με πάχος μόνο 0,6 mm. Κατάλληλο για την κατασκευή τοίχων με καμπύλες κατασκευές. Χρησιμοποιείται ως στοιχείο οδήγησης σε καμπύλες τομές. Σχήματος U διατομή, αυξάνει την ακαμψία. Μήκος - 1900 mm. Ράφι ραφιών - 50,75, 100 mm, ύψος - 40 mm.

    Η δημιουργία ενός ανθεκτικού πλαισίου για μελλοντικό σχεδιασμό απαιτεί όχι μόνο τη σωστή επιλογή των στοιχείων της βάσης, αλλά και τα σχετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι κατάλογοι της Knauf περιέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία: συνδέσεις, αναρτήσεις, τεμάχια επέκτασης για προφίλ, συνδετήρες, ταινίες κατασκευής, στεγανοποίηση και άλλα αγαθά.

    Για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε ένα διαμέρισμα από γυψοσανίδες από την Knauf, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο