Πώς να επιλέξετε ένα προφίλ για γυψοσανίδα;

 Πώς να επιλέξετε ένα προφίλ για γυψοσανίδα;

Επιλέξτε ένα προφίλ για γυψοσανίδας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Για να γίνει η σωστή επιλογή, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά των προφίλ, τους τύπους και τα μεγέθη τους, καθώς και να επιστήσετε την προσοχή σε διάφορες σημαντικές αποχρώσεις.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το προφίλ για γυψοσανίδες έχει έναν εντελώς διαφανή σκοπό - τη διατήρηση ολόκληρης της κατασκευής γυψοσανίδας. Ένα συνηθισμένο μεταλλικό προφίλ δεν είναι κατάλληλο για αυτούς τους σκοπούς. Υποχρεωτική απαίτηση είναι το βάρος της δομής. Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο του προφίλ να είναι πολύ βαρύ. Στην καλύτερη περίπτωση, η κατασκευή γυψοσανίδας θα σκοντάψει και θα σκιστεί, στη χειρότερη περίπτωση, θα καταρρεύσει.

Πιστεύεται ότι ένας έμπειρος πλοίαρχος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε προφίλ., επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτή η δήλωση είναι μόνο εν μέρει αληθής. Μόνο τα προφίλ που προορίζονται για εργασίες με γυψοσανίδες είναι κατάλληλα για την κατασκευή. Μπορεί να μην υπάρχει προφίλ του επιθυμητού τύπου στο χέρι και στη συνέχεια ένας έμπειρος κύριος μπορεί να μετατρέψει ένα ακατάλληλο προφίλ στο επιθυμητό.

Αυτές οι μεταμορφώσεις καθορίζονται από την επιλογή των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα δείγματα προφίλ. Χρησιμοποιούνται εύκαμπτα μέταλλα. Οι πιο συνηθισμένες κατασκευές από γαλβανισμένο χάλυβα, αλλά υπάρχουν και αλουμίνιο. Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επειδή είναι αρκετά ακριβό. Ο χάλυβας είναι πολύ φθηνότερος.

Τύποι και μεγέθη

Εάν ένα σπίτι ξυλείας, για παράδειγμα, μπορεί να κατασκευαστεί εντελώς χωρίς τη χρήση μεταλλικών προφίλ, τότε στην περίπτωση του γυψοσανίδας αυτή η πολυτέλεια δεν είναι διαθέσιμη. Τα μεταλλικά προφίλ για το GKL διατίθενται σε τεράστια ποικιλία.

Όλα αυτά μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες κατά τύπο χώρου προσκόλλησης:

 • τοποθετημένος στον τοίχο.
 • που συνδέονται με την οροφή.

Ανάλογα με το σκοπό, η ταξινόμηση έχει ως εξής:

 • τα προφίλ που χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών ·
 • επιλογές για το σχεδιασμό νέων διαμερισμάτων.

Κάθε ένα από τα υποείδη περιλαμβάνει πολλά εξειδικευμένα στοιχεία που διαφέρουν σε μήκος, πάχος και πλάτος, βαθμό φέρουσας ικανότητας, κάμψη. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε τα προφίλ για τις καμάρες, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές λόγω του σχήματος τους. Οι ειδικοί τους καθιστούν ακόμη και σε ξεχωριστή κατηγορία.

Ορισμένα από τα προφίλ είναι εναλλάξιμα και μπορούν να απαλλαγούν. Η χρήση κάθε συγκεκριμένου δείγματος απλοποιεί σημαντικά την εργασία. Έτσι, αν δεν έχετε αρκετή εμπειρία, τότε το καλύτερο δεν είναι να προσπαθήσετε να σώσετε πολλά, αλλά να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε. Εάν έχετε ήδη τη γνώση και ασκείτε σε αυτήν την εγκατάσταση, μπορείτε να πειραματιστείτε με ασφάλεια.

UD ή Mon

Αυτός ο τύπος προφίλ μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια ως κύριος. Στη βάση του, ολόκληρο το πλαίσιο είναι τοποθετημένο λόγω των χαρακτηριστικών υψηλής αντοχής του προϊόντος. Αυτό το μεταλλικό προφίλ μεταφέρει. Ενισχυμένη με ενισχυτικά, μπορεί να έχει όχι μόνο μια ομαλή δομή, αλλά επίσης να είναι διάτρητη. Παρεμπιπτόντως, αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο βολική, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε οπές για βίδες μόνοι σας. Εάν διορθώσετε σωστά τα προφίλ αυτού του τύπου, τότε ολόκληρη η δομή θα είναι αξιόπιστη, δεν θα σπάσει και θα κυλά.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, οι ταινίες τύπου UD ή PN έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: το ύψος του ίδιου του διαύλου είναι 2,7 cm, το πλάτος είναι 2,8 cm, το πάχος κυμαίνεται μεταξύ 0,5-0,6 mm. Η μάζα εξαρτάται από το μήκος και είναι 1,1 kg για προφίλ μήκους 250 cm και 1,8 kg για προφίλ 4,5 m. Επίσης παράγονται μοντέλα μήκους 3 m και βάρους 1,2 kg και τεσσάρων μέτρων με βάρος 1,6 kg Παρακαλώ σημειώστε ότι το πιο δημοφιλές είναι το μοντέλο Knauf με διατομή 100x50 mm και μήκος 3 m.

UW ή Mon

Τύπος οδηγού προφίλ, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία όλων των ειδών διαχωριστικών γυψοσανίδων. Είναι στερεωμένο στον τοίχο. Με τη βοήθειά του η γυψοσανίδα είναι σταθερή. Είναι κατασκευασμένο από μεταλλική ταινία, το υλικό του οποίου είναι γαλβανισμένο χάλυβα. Στο μέλλον, το UW ή το Mon χρησιμοποιείται ως οδηγός για ένα προφίλ ράφι.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα προφίλ αυτά χρησιμοποιούνται μόνο στην εσωτερική ρύθμιση. Έτσι, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να χτίσετε μόνο εσωτερικά χωρίσματα.

Παρά την ομοιότητα με UD ή MO, αυτό το μοντέλο έχει άλλα χαρακτηριστικά διαστάσεων. Εδώ το ύψος του καναλιού είναι 4 εκ. Το πλάτος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το διαμέρισμα που πρόκειται να ανεγερθεί.Διατίθεται σε μοντέλα πλάτους 50 mm, 75 mm και 10 mm. Το πάχος είναι το ίδιο με αυτό του UD ή PN - 0,5-0,6 mm. Είναι λογικό ότι η μάζα εξαρτάται όχι μόνο από το μήκος του προφίλ αλλά και από το πλάτος του: το προφίλ των 5x275 cm ζυγίζει 1,68 kg, 5x300 cm - 1,83 kg, 5x400 cm - 2,44 kg, 5x450 cm - 2,75 kg. Η μάζα των ευρύτερων δειγμάτων έχει ως εξής: 7.5x275 cm - 2.01 kg, 7.5x300 cm - 2.19 kg, 7.5x400 cm - 2.92 kg, 7.5x450 cm - 3.29 kg. Τέλος, το βάρος των ευρύτερων προφίλ έχει ως εξής: 10x275 cm - 2.34 kg, 10x300 cm - 2.55 kg, 10x400 cm - 3.4 kg, 10x450 cm - 3.83 kg.

CW ή PS

Αυτή η κατηγορία αναφέρεται στο ράφι, αλλά ο ρόλος αυτού του συστατικού είναι ελαφρώς διαφορετικός από αυτόν του UD ή του MON. CW ή PS προφίλ χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του πλαισίου, για να του δώσει ακαμψία και σταθερότητα. Είναι στερεωμένοι στους οδηγούς. Βήμα, η απόσταση μεταξύ τους καθορίζεται ξεχωριστά, αλλά ο τυπικός αριθμός είναι 40 cm.

Τα μεγέθη των προφίλ είναι πολύ διαφορετικά από άλλα, διότι εδώ ο αριθμός μετράει στα δέκατα του χιλιοστού. Αφορά το πλάτος. Μπορεί να είναι 48,8 mm, 73,8 mm ή 98,8 mm. Το ύψος είναι 5 cm. Το τυπικό πάχος είναι 0,5-0,6 mm. Το βάρος ποικίλει επίσης ανάλογα με το μήκος και το πλάτος των προφίλ: 48,8х2750 mm - 2,01 kg, 48,8х3000 mm - 2,19 kg, 48,8χ4000 mm - 2,92 kg, 48,8χ4500 mm - 3,29 kg . 73,8 χ 2750 χιλ. - 2,34 χλγρ., 73,8 χ 3000 χλστ. - 2,55 χλγρ., 73,8 χ 4000 χλστ. - 3,40 χλγρ., 73,8 χ 4500 χλστ. - 3,83 χλγρ. 98,8 χ 2750 mm - 2,67 kg, 98,8χ3000 mm - 2,91 kg. 98,8χ4000 mm - 3,88 kg, 98,8χ4500 mm - 4,37 kg.

CD ή PP

Αυτά τα προφίλ φέρουν. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνουν όλο το βάρος της δομής και του υλικού επένδυσης. Αυτά τα προφίλ είναι κατάλληλα όχι μόνο για εσωτερικούς χώρους αλλά και για εξωτερικούς χώρους. Κυρίως αυτές οι ποικιλίες χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση στην οροφή. Με την ευκαιρία, η επισήμανση του PP σημαίνει "προφίλ οροφής", που δείχνει άμεσα τον κύριο σκοπό.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά διαστάσεων, το ύψος του προφίλ είναι το ίδιο με το προηγούμενο - 2,7 cm. Διατίθεται σε μία μόνο λύση σε πλάτος - 6 cm. Τυπικό πάχος - 0.5-0.6 mm. Η μάζα εξαρτάται από το μήκος του προφίλ: 250 cm - 1,65 kg, 300 cm - 1,8 kg, 400 cm - 2,4 kg, 450 cm - 2,7 kg. Επομένως, θα αποδειχθεί η επιλογή των καταλληλότερων προφίλ τόσο σε μήκος όσο και σε βάρος και η δομή του πλαισίου θα παραμείνει σχετικά σχετικά ελαφριά και ισχυρή.

Τοξωτό

Τα προφίλ για τις καμάρες δεν είναι τίποτα σαν ένα προϊόν. Αρχικά, οι πλοίαρχοι προσπάθησαν να σχεδιάσουν τοξωτά ανοίγματα χρησιμοποιώντας συνηθισμένα ευθύγραμμα προφίλ, αλλά τίποτα δεν βγήκε. Στη συνέχεια, κάποιοι από αυτούς έλαβαν την ιδέα να κάνουν περικοπές και να διπλώσουν το προφίλ σε ένα τόξο. Αρχικά, το τόξο ήταν γωνιακό και όχι ομαλό, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το τίποτα.

Έμπειροι κατασκευαστές πήραν την ιδέα και έτσι υπήρχαν δείγματα για την επεξεργασία των αψιδωτών ανοιγμάτων. Και τα δύο στοιχεία που είναι καλά καμπυλωμένα από τους ίδιους τους εργάτες, και προφίλ με σταθερή καμπυλότητα παράγονται. Η δεύτερη περίπτωση παρέχει ένα κοίλο και κυρτό περίγραμμα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση είναι δυνατόν να προστεθούν σγουρά στοιχεία σε αυτό. Έτσι, τα κυρτά και κοίλα στοιχεία είναι διαθέσιμα στα ίδια μεγέθη: το μήκος μπορεί να είναι 260 cm, 310 cm ή 400 cm, η ακτίνα καμπυλότητας είναι από 0,5 m έως 5 m.

PU

Αυτά τα προφίλ είναι γωνιακά. Είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τις εξωτερικές γωνίες του γυψοσανίδας από κρούση ή καταστροφή. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η άφθονη διάτρηση. Το καθήκον των οπών δεν είναι να επιτρέπεται η τοποθέτηση του προφίλ στο γυψοσανίδα με βίδες, όπως σε άλλες περιπτώσεις. Εδώ οι οπές βοηθούν το γύψο να σταθεροποιηθεί καλύτερα πάνω στο μεταλλικό στοιχείο, σφραγίζοντας το ασφαλώς μεταξύ της τραχιάς επιφάνειας και της στρώσης του γύψου. Μόνο με πλήρη προσήλωση θα παράσχει προστασία στο βαθμό που είναι απαραίτητο.

Τα διαστατικά χαρακτηριστικά εδώ θα είναι ειδικά, διότι τα προφίλ γωνίας διαφέρουν από τα τοιχώματα και τα ανώτατα όρια.Έτσι, οι διαστάσεις των λεπίδων είναι 25 mm, 31 mm ή 35 mm και το πάχος είναι 0,4 mm ή 0,5 mm, ανάλογα με την διατομή. Το κανονικό μήκος είναι 300 cm.

PM

Τα προφίλ φάρων αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια άμεσων εργασιών φινιρίσματος, ιδίως με σοβάτισμα. Χρειάζονται έτσι ώστε ο κανόνας να ολισθαίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, εξομαλύνοντας το στρώμα του γύψου. Έτσι, τα προφίλ είναι κολλημένα στο φύλλο του γυψοσανίδας απευθείας με το κονίαμα γύψου μετά από μια περίπλοκη διαδικασία. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή ενός στρώματος υλικού, αποφεύγοντας παράλληλα το παράλογο κόστος του εργατικού και οικονομικού σχεδίου.

Οι διαστάσεις των προφίλ τύπου φάρου είναι ελαφρώς διαφορετικές από άλλες. Είναι παρόμοια με τη γωνία. Εδώ, η διατομή μπορεί να είναι 2,2x0,6 cm, 2,3x1,0 cm ή 6,2x0,66 cm με μήκος 3 m. Σημειώστε ότι αν είναι απαραίτητο, αυξήστε το μήκος (αν και αυτό συνήθως δεν συμβαίνει) τα προφίλ είναι ματισμένα.

Uglozashchitnye

Εκτός από το πρότυπο PU, υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι προφίλ για γυψοσανίδες, σκοπός των οποίων είναι να αποθηκεύουν τις γωνιακές πλευρές από περιττές ζημιές.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ, σε πολλές απόψεις παρόμοιο με το PU, αλλά εδώ υφαίνει από σύρμα και χρησιμοποιείται αντί για διάτρηση. Αυτό παρέχει την καλύτερη πρόσφυση του στοιχείου με γύψο, ενώ έχει πολύ μικρότερο βάρος και τιμή. Το γεγονός είναι ότι το πρότυπο PU είναι καλύτερο να αγοράσει αλουμίνιο, ενώ ένα βελτιωμένο ανάλογο μπορεί να γίνει από γαλβανισμένο χάλυβα.

Οι διαστάσεις των εκσυγχρονισμένων προφίλ προστασίας είναι οι ίδιες με αυτές των τυποποιημένων. Το μήκος τους είναι 300 cm και η διατομή τους είναι 0,4x25 mm, 0,4x31 mm, 05x31 mm ή 0,5x35 mm. Η μάζα είναι περίπου 100 g έναντι του βάρους 290 g του συνήθους γωνιακού προφίλ της PU. Η διαφορά στις μάζες είναι προφανής και εάν δεν σχεδιάζετε να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα γύψου, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτή την επιλογή.

Καπέλο

Αυτό το προφίλ για γυψοσανίδας είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα στο έργο του, και το είδος της προσάρτησης. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται υψηλής ποιότητας μόνωση του διαχωριστικού. Το προφίλ του καπακιού μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα χωρίς τη χρήση αγκυρών ή σιδηροτροχιών. Χρησιμοποιείται συνήθως για την τοποθέτηση οροφών, αλλά μπορεί επίσης να συνδεθεί σε τοίχο.Είναι κατασκευασμένο από ψευδάργυρο επικαλυμμένο με στρώμα πολυμερούς.

Η αφθονία των διαφόρων επιλογών είναι καταπληκτική. Το πάχος των προφίλ μπορεί να κυμαίνεται από 0,5 έως 1,5 mm. Η διατομή προφίλ εξαρτάται από το μοντέλο που έχει επιλεγεί. Έτσι, για προφίλ όπως το KPSH, η διατομή μπορεί να είναι 50/20 mm, 90/20 mm, 100/25 mm, 115/45 mm. Για τα προφίλ PN, οι τιμές είναι εν μέρει παρόμοιες: 100 / 25mm ή 115/45 mm. Τα μοντέλα τύπου H έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά: H35 - 35x0,5 mm, 35x0,6 mm, 35x0,7 mm, 35x0,8 mm. H60 - 60x0,5 mm, 60x0,6 mm, 60x0,7 mm, 60x0,8 mm, 60x0,9 mm, 60x1,0 mm. H75 - 75x0,7 mm, 75x0,8 mm, 75x0,9 mm, 75x1,0 mm.

Ζ προφίλ

Τα αποκαλούμενα προφίλ Z χρησιμοποιούνται ως επιπρόσθετες ακαμψίες. Συνήθως αγοράζονται για κατασκευές στέγης, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των κρεμάστρων από γυψοσανίδες, οι οποίες πρόσφατα έγιναν συχνότερες. Οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι με τη βοήθειά τους είναι δυνατή η αντικατάσταση δύο προφίλ C. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση

Τα μεγέθη ενδέχεται να διαφέρουν και εξαρτώνται από τον τύπο της εμφάνισης.

 • Z100 έχει ύψος 100 mm, το πλάτος των πτερυγίων για όλα τα προφίλ Z θα είναι το ίδιο - πάχος 50 mm, το πάχος ποικίλει από 1,2 mm έως 3 mm. Το βάρος ανά μέτρο ενός τέτοιου προφίλ θα ποικίλει επίσης ανάλογα με το πάχος: σε 1,2 mm - 2,04 kg, σε 1,5 - 2,55 kg, σε 2 mm - 3,4 kg, σε 2,5 mm - 4 , 24 kg, με 3 mm - 5,1 kg.
 • Το ύψος του προφίλ Z120 είναι 120 mm, το πάχος μπορεί να είναι από 1,2 mm έως 3 mm. Βάρος - 2,23 kg για 1,2 mm, 2,79 kg για 1,5 mm, 3,72 για 2 mm, 4,65 kg για 2,5 mm και 5,58 kg για 3 mm.
 • Το ύψος του Z150 είναι 150 mm, το πάχος είναι το ίδιο όπως στις προηγούμενες εκδόσεις. Το βάρος κυμαίνεται: 2,52 kg για 1,2 mm, 3,15 kg για 1,5 mm, 4,2 για 2 mm, 5,26 kg για 2,5 mm, 6,31 kg για 3 mm.
 • Το προφίλ Z200 έχει ύψος 200 mm. Τα βάρη ποικίλλουν σημαντικά: με 1,2 mm - 3,01 kg, με 1,5 - 3,76 kg, με 2 mm - 5,01 kg, με 2,5 mm - 6,27 kg, με 3 mm - 7,52 kg.

Οι υψηλότερες επιλογές για την εργασία με γυψοσανίδες συνήθως δεν εφαρμόζονται.

Προφίλ σε σχήμα L

Το προφίλ σχήματος L συχνά ονομάζεται σχήμα L, οπότε έχετε κατά νου - αυτό σημαίνει το ίδιο πράγμα. Ανήκουν στη γωνιακή, ωστόσο, εκτελούν μια διαφορετική λειτουργία από την PU ή τις στροφές. Οι επιλογές σε σχήμα L αποτελούν μέρος του συστήματος μεταφοράς. Είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα. Το πάχος τους αρχίζει από 1 mm, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η αντοχή των εξαρτημάτων. Αυτά τα προφίλ θα έχουν πολύ βάρος, αλλά η ισχυρή διάτρηση εξαλείφει αυτό το μειονέκτημα. Είναι το στοιχείο σχήματος L που χρησιμοποιείται ως τελικό ή εναρκτήριο στοιχείο ολόκληρης της κατασκευής.

Το μήκος των προφίλ σχήματος L μπορεί να είναι 200, 250, 300 ή 600 cm. Δείγματα με το ακόλουθο πάχος είναι στην αγορά: 1,0 mm, 1,2 mm, 1,5 mm, 2,0 mm, 2,5 mm, 3 mm. Λάβετε υπόψη ότι είναι δυνατή η παραγγελία προφίλ αυτού του τύπου.Αυτό ισχύει μόνο για το μήκος των τμημάτων, το πάχος πρέπει να επιλέγεται από ένα από τα προτεινόμενα. Το πλάτος των προφίλ κυμαίνεται από 30-60 mm.

Πρόσθετα στοιχεία

Για να ολοκληρωθεί πλήρως η εργασία εγκατάστασης, μόνο τα προφίλ δεν επαρκούν. Απαιτούνται μερικές ακόμη λεπτομέρειες, με τις οποίες όλα τα εξαρτήματα στερεώνονται στο κιβώτιο κλουβιών. Να είστε βέβαιος να δώσουν προσοχή στην επιλογή αυτών των στοιχείων, επειδή αν επιλέξετε το λάθος, τότε το πλαίσιο μπορεί να είναι εύθραυστο, scream.

Μερικά από τα βοηθητικά στοιχεία, αυτό εν μέρει αναφέρεται στη σύνδεση, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Καλώδια επέκτασης

Πωλούνται πολυάριθμες λεπτομέρειες για να επεκταθούν ελαφρώς τα προφίλ. Μετά από όλα, η αγορά ολόκληρου του στοιχείου για χάρη της έλλειψης 10 cm δεν είναι η πιο ορθολογική απόφαση. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ειδικό καλώδιο επέκτασης. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιττή κοπή μιας υπάρχουσας κασέτας προφίλ. Ένα προφίλ οδηγού είναι κατάλληλο για τη συναρμολόγηση, το οποίο θα δώσει στην άρθρωση πρόσθετη ακαμψία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισαγάγετε ένα προφίλ οδηγού που ταιριάζει σε μέγεθος προς τα μέσα και να του δώσετε το απαραίτητο σχήμα με τη βοήθεια πένσας.Στη συνέχεια, μόνο για να στερεωθεί ολόκληρη η δομή με βίδες. Πρέπει να ενεργήσετε προσεκτικά, ελέγχοντας συνεχώς την επιπεδότητα του προκύπτοντος προφίλ.

Στοιχεία σύνδεσης

Χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που είναι απαραίτητο μόνο να ενωθούν δύο προφίλ χωρίς να αλλάξει το μήκος τους. Αυτά τα προφίλ μπορούν είτε να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο είτε να σχηματίζουν ένα πλαίσιο πολλαπλών επιπέδων. Για καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις παρέχονται διαφορετικές λύσεις. Μερικά από αυτά μπορούν να γίνουν από τα υπολείμματα ενός τμήματος προφίλ, άλλοι σίγουρα πρέπει να αγοραστούν, μπορείτε να το κάνετε ακόμη και χωρίς ένα τρίτο, αλλά ακόμα απλοποιούν πολύ το έργο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλους τους τύπους για να μάθουμε σε ποια κατηγορία ανήκουν.

Υπάρχουν 4 τύποι στοιχείων σύνδεσης. Τρεις από αυτές χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των προφίλ που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και μόνο για τα πολυεπίπεδα μέρη.

Διαμήκης βραχίονας

Έχουμε ήδη αναφέρει την επέκταση των προφίλ με τη βοήθεια ενός επιπλέον μέρους του προφίλ. Για τέτοιες ανάγκες υπάρχει μια ειδική συσκευή - μία διαμήκης ράβδος σύνδεσης. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα τα δύο προφίλ μεταξύ τους και να τα επεκτείνετε ελαφρώς.Επομένως, αυτό το μέρος αναφέρεται στη σύνδεση, παρά στα καλώδια επέκτασης.

Ο επιμήκης βραχίονας είναι ένα ελατήριο που ακουμπά στα ακραία τμήματα των προφίλ. Κατασκευάζεται με γαλβανισμό εν θερμώ. Έτσι, οι κατασκευαστές προσπάθησαν να δώσουν λεπτομέρειες μεγαλύτερη ακαμψία. Για την τελική στερέωση χρησιμοποιούνται βίδες ή μπουλόνια. Μερικές φορές το συνδετικό στήριγμα δεν είναι από λείο μέταλλο, αλλά από σκουρόχρωμο. Πιστεύεται ότι αυτό θα της επιτρέψει να ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ, ειδικά αν δεν είναι επίσης ομαλό. Στην πραγματικότητα, μια τέτοια καινοτομία περιπλέκει μόνο το έργο.

Βάση δύο επιπέδων

Αυτές οι λεπτομέρειες ονομάζονται συχνά "πεταλούδες". Αυτά τα στοιχεία ανήκουν σε αυτά που σας επιτρέπουν να καθορίζετε προφίλ διαφορετικών επιπέδων. Έτσι, με τη βοήθεια βραχιόνων δύο επιπέδων, τα επικαλυπτόμενα μέρη αλληλοσυνδέονται και εξασφαλίζεται η πλήρης εφαρμογή και η άκαμπτη άρθρωση τους.

Οι αγκύλες δύο επιπέδων είναι συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη δουλειά των κατασκευαστών. Η πρόσδεσή τους δεν απαιτεί τη χρήση βιδών με αυτοκόλλητη τομή: ο ίδιος ο σχεδιασμός προβλέπει ειδικές προεξοχές με τις οποίες είναι προσαρτημένες στα προφίλ.Εντούτοις, τα στοιχεία του παλαιού δείγματος απαιτούν ακόμα ειδικές σταθεροποιητικές ιδιότητες.

Πωλούνται "πεταλούδες" σε ισιώσιμη μορφή, αλλά κατά την τοποθέτησή τους θα πρέπει να κάμπτεται το γράμμα P και ασφαλές.

Γωνία

Οι γωνιακοί συνδετήρες σας επιτρέπουν να συνδυάσετε τα εξαρτήματα με τη μορφή ενός γράμματος Τ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια σύνδεση είναι δυνατή μόνο σε περιπτώσεις όπου τα μέρη είναι στο ίδιο επίπεδο και όχι σε διαφορετικά.

Μπορείτε να κάνετε αυτά τα εξαρτήματα μόνοι σας. Το αυτοτελές στοιχείο έλαβε το όνομα "boot" λόγω μιας χαρακτηριστικής φόρμας σε σχήμα L. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται οι οδηγοί οροφής, οι οποίοι είναι ιδανικοί για αυτό χάρη στην ακαμψία τους. Έτσι, κόβονται τμήματα του προφίλ του επιθυμητού μήκους και στη συνέχεια ενώνονται σε ορθή γωνία χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Δώστε προσοχή στη δύναμη της προκύπτουσας άρθρωσης. Ο αρμός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άκαμπτος και ανθεκτικός ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της δομής.

"Καβούρι"

Με τη βοήθεια των "καβουριών" τα στοιχεία συνδέονται σταυρωτά μόνο μέσα στο ίδιο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, το "καβούρι" είναι το ίδιο με τα αγκύλια δύο επιπέδων. Τα "καβούρια" παρέχουν ακαμψία της σύνδεσης, ισχυρή στερέωση της.

Μπορείτε επίσης να κάνετε χωρίς "καβούρια" αντικαθιστώντας τα με ένα αυτοτελές αντίστοιχο. Για να γίνει αυτό, πάρτε δύο τμήματα του προφίλ στήριξης και βιδώστε το ήδη σταθερό προφίλ από την πλευρά του καναλιού. Αποδεικνύεται ότι τα κομμάτια του προφίλ βρίσκονται στο πλάι τους. Στο μέλλον, το προφίλ που θα πρέπει να διασχίσει το υπάρχον είναι στερεωμένο μέσα σε τέτοιες αυλακώσεις με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Η προκύπτουσα κατασκευή δεν είναι καθόλου κακή από πλευράς λειτουργικότητας σε ειδικά αγορασμένα στοιχεία, έτσι οι οικοδόμοι συχνά καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο στερέωσης.

Πλάκα βάσης

Αυτό το στοιχείο μπορεί να αποδοθεί στους συνδέσμους. Έτσι, η στάθμη της σόλας υποδηλώνει το όριο της κατασκευής γυψοσανίδων που ανεγέρθηκε από κάτω, επάνω, στην πλευρά, και οι άκρες είναι πιο αισθητικές. Τα ακραία τμήματα της σανίδας έχουν διατρήσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για να διευκολύνουν την επένδυση ή αλλιώς να τις επεξεργαστούν προτού βάλουν ένα τελικό κάλυμμα στην εμπρόσθια πλευρά.

Οι πλάκες βάσης είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο ή πλαστικό. Τα στοιχεία PVC είναι πιο βολικά. Η κοπή τέτοιων ταινιών είναι απλή. Έτσι, είναι δυνατή η αποκοπή της απαραίτητης ποσότητας με τη βοήθεια ψαλιδιού, ενώ η άκρη θα παραμείνει ομοιόμορφη, χωρίς ρωγμές.Υπάρχουν δύο συστατικά υπογείων κατασκευασμένα από PVC που σας επιτρέπουν να οργανώσετε τον κόμβο μεταξύ του διαχωριστικού γυψοσανίδας και του δαπέδου με τον καλύτερο τρόπο, δεδομένου ότι έχουν λεπτομέρειες στεγανοποίησης.

Πώς να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε ένα προφίλ, είναι σημαντικό να εστιάσετε όχι μόνο στην επισήμανσή του, αλλά και στην τιμή και στον κατασκευαστή, καθώς και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Πριν αγοράσετε, πρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των προφίλ. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας ένα ολοκληρωμένο έργο.

Δώστε προσοχή σε αυτά τα μέρη: για τοίχους ή οροφές. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αυτός ο παράγοντας, είναι αδύνατο να επιλέξετε μια πραγματικά κατάλληλη επιλογή. Ακόμη και αν είναι εξαιρετικής ποιότητας, δεν είναι γεγονός ότι θα αντέξει τα φορτία για τα οποία δεν προορίζεται.

Διαβάστε κριτικές για τους κατασκευαστές. Συμβαίνει ότι τα εγχώρια προφίλ είναι καλύτερα από τα ξένα, ενώ υπάρχει μια καλή ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να χρεώνουμε υπερβολικά το εμπορικό σήμα.

Συνδετήρας

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων και τα δύο προορίζονται μόνο για προφίλ γύψου και γενικά. Πριν πάτε για ψώνια, πρέπει να κάνετε έναν υπολογισμό του αριθμού των συνδετήρων.Για αυτό χρειάζεστε ένα έτοιμο σχέδιο. Το κλουβί μπορεί να είναι πολύπλοκο ή απλό και το απαιτούμενο ποσό εξαρτάται και από αυτό.

Οι σύνδεσμοι έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για τη στερέωση των προφίλ μεταξύ τους, αλλά και για την τοποθέτηση ολόκληρης της δομής σε τοίχο ή οροφή. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι ανθεκτικά για να αντέξουν ένα τόσο μεγάλο βάρος. Κατά την κατασκευή μιας μονάδας γυψοσανίδας, θα χρειαστείτε ολόκληρη τη λίστα με τα εξαρτήματα.

Βίδες, πείροι, βίδες

Δεν είναι όλα αυτά τα στοιχεία κατάλληλα για σύνδεση προφίλ. Υπάρχουν τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή των συνδετήρων: το υλικό, το πάχος του και τη θέση της στερεωμένης θέσης.

Μεταξύ τους, τα προφίλ μπορούν να στερεωθούν μόνο με βίδες.που ανήκουν στις κατηγορίες διάτρησης ή διάτρησης, αντίστοιχα, με την ένδειξη LB ή LN. Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να εργάζεστε σε μέταλλο, αλλά πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια να πνίξετε το καπέλο και να επιτύχετε την ομαλότητα. Παρεμπιπτόντως, τέτοιες βίδες ονομάζονται "σφάλματα".

Για να στερεώσετε γυψοσανίδα, θα χρειαστείτε μεγαλύτερες βίδες. Το μήκος τους πρέπει να είναι από 25 mm έως 40 mm, ανάλογα με τον αριθμό και το πάχος των στρωμάτων. Τα προϊόντα με σήμανση TN είναι ιδανικά εδώ.

Για να προσαρμόσετε προφίλ στον τοίχο ή στην οροφή, χρειάζεστε ενισχυμένους πείρους νάυλον τύπου "μύκητα". Οι βίδες είναι ήδη συνδεδεμένες.

Αναστολές

Ανεξάρτητα από τον τύπο, το πλαίσιο προφίλ μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο ή την οροφή με αναρτήσεις. Οι αναρτήσεις είναι κατασκευασμένες από λεπτό και εύκαμπτο γαλβανισμένο χάλυβα, εξασφαλίζοντας ότι το βάρος του εξαρτήματος ήταν μόνο 50-53 g. Παρά την εμφανή ευθραυστότητα, οι αναρτήσεις αντισταθούν με επιτυχία στο βάρος της κατασκευής. Όταν εργάζεστε μαζί τους πρέπει να είστε προσεκτικοί. Δεν αντέχουν τη μηχανική καταπόνηση, και με αμήχανη κίνηση, η ανάρτηση μπορεί εύκολα να λυγίσει.

Άμεσες αναστολές χρησιμοποιούνται συχνότερα, αλλά υπάρχουν και αγκυροβολημένες. Εάν η πρώτη μπορεί να ονομαστεί καθολική, καθώς είναι κατάλληλη για τοίχους και οροφές, οι τελευταίες χρησιμοποιούνται μόνο για οροφές.

Άγκυρα

Οι κρεμάστρες με στήριγμα οροφής με κλιπ είναι ελαφρύ - μόνο 50 γραμμάρια, ωστόσο, είναι σε θέση να αντέξουν ένα εντυπωσιακό βάρος, χωρίς να παραμορφωθούν και να πέσουν από την οροφή.

Οι κρεμάστρες με άγκυρα έχουν άλλα πλεονεκτήματα.

 • Χαμηλή τιμή. Είναι 8-10 ρούβλια ανά τεμάχιο.
 • Ευελιξία. Ανάρτηση οροφής, αν και σχεδιασμένη μόνο για οροφές, μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στις γωνίες, στις αρθρώσεις με τους τοίχους όσο και στις ανοικτές περιοχές της οροφής.
 • Υψηλής ποιότητας χάλυβας.Τα χαρακτηριστικά αντοχής του γαλβανισμένου χάλυβα και η ευελιξία του είναι πέρα ​​από τον έπαινο, επειδή οι σύνδεσμοι είναι υπεύθυνοι για την αξιοπιστία ολόκληρης της δομής.
 • Εύκολη εγκατάσταση και χρήση. Η εγκατάσταση εξαρτημάτων αγκύρωσης είναι εύκολη λόγω του διαισθητικού σχεδιασμού τους.
 • Χαμηλό βάρος.

Άμεση

Οι άμεσες αναρτήσεις είναι πιο ευέλικτες. Μπορούν να στερεωθούν όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στους τοίχους και σε άλλα στοιχεία. Είναι κατάλληλα για εργασία τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η τιμή των άμεσων στοιχείων είναι πολύ χαμηλότερη από τα άγκυρα: αρχίζει από 4 ρούβλια ανά τεμάχιο. Οι κατασκευαστές παρείχαν πολλές ανάγκες των κατασκευαστών, έτσι παρέσχον τις αναρτήσεις με μικρά βήματα διάτρησης, γεγονός που ανοίγει μια μεγάλη γκάμα από ύψη με τα οποία θα δουλέψουμε.

Οι άμεσες αναρτήσεις χρησιμοποιούνται όχι μόνο για εργασίες με γυψοσανίδες, αλλά και για ξύλο, σκυρόδεμα, μέταλλο και άλλα υλικά. Η ποιότητα του χάλυβα και η αντοχή του παραμένουν υψηλές.

Έλξη

Απαιτείται έλξη σε περίπτωση που το ύψος των απλών αναρτήσεων δεν είναι αρκετό. Το μήκος τους ξεκινά από 50 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή γυψοσανίδας μπορεί να τοποθετηθεί 50 εκατοστά κάτω από την οροφή. Αντίσταση οροφής από χοντρές ακτίνες με διάμετρο 4 mm.Η σωστή εγκατάσταση σάς επιτρέπει να διασφαλίσετε ότι το βάρος της δομής γυψοσανίδας θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.

Στηρίγματα

Αυτά τα στοιχεία χρειάζονται για την καλύτερη ενοποίηση των προφίλ. Υπάρχουν ενισχυμένοι βραχίονες τοποθέτησης και σχήμα U. Και οι δύο εφαρμόζονται με τα κατάλληλα προφίλ. Η παρουσία του βραχίονα είναι προαιρετική, αλλά αν το βάρος της δομής είναι μεγάλο, τότε είναι καλύτερο να εκτελέσετε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας αυτά.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα;

Για να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό λεπτομερειών του προφίλ PN, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο: K = P / D

Σ 'αυτόν τον τύπο, το Κ σημαίνει ποσότητα, Ρ - η περίμετρος του δωματίου, και D - το μήκος ενός στοιχείου.

Εξετάστε ένα παράδειγμα. Με την περίμετρο του δωματίου 14 m (τοίχους, αντίστοιχα, 4 m και 3 m) και το μήκος του επιλεγμένου προφίλ 3 m, παίρνουμε:

Κ = 14/3 = 4.7 τεμάχια.

Στρογγυλευμένο, έχουμε 5 προφίλ PN

Για να υπολογίσετε τον αριθμό των προφίλ PP για ένα απλό κουτάκι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αρκετούς τύπους:

 • L1 = H * D, όπου L1 - ο αριθμός μετρητών PP, H - ο αριθμός των στοιχείων ανάλογα με το βήμα, D - η διάρκεια του δωματίου,
 • L2 = K * W, όπου L2 - το μήκος των εγκάρσιων προφίλ PP, K - ο αριθμός τους, W - το πλάτος του δωματίου.
 • Λ = (Λ1 + Λ2) / Э, όπου Э είναι το μήκος του στοιχείου.

Για παράδειγμα, πάρτε ένα βήμα 0.6 m. Στη συνέχεια L1 = 4 (μήκος του δωματίου) * 5 (το μήκος του δωματίου θα πρέπει να χωριστεί σε ένα βήμα και να αφαιρεθούν δύο πλευρικά προφίλ: 4 / 0.6 = 6.7, 6.7-2 = 7, στρογγυλευμένο, παίρνουμε 5). Έτσι, L1 20 κομμάτια.

L2 = 3 (πλάτος δωματίου) * 3 (αναζητούμε την ποσότητα με τον ίδιο τρόπο όπως στον προηγούμενο τύπο) = 9 τεμάχια.

L = (20 + 9) / 3 (κανονικό μήκος στοιχείων) = 9,7. Krugly σε ένα μεγάλο δρόμο, αποδεικνύεται ότι χρειάζεστε 10 προφίλ PP.

Συνέλευση

Τα έργα εγκατάστασης εκτελούνται σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο. Από τα προφίλ μπορεί να αποτελείται τόσο από απλή όσο και από σύνθετη δομή πλαισίου.

Η εγκατάσταση πρέπει να ξεκινά με τη στερέωση των προφίλ στήριξης κατά μήκος της περιμέτρου, μετακινώντας σταδιακά από τις πλευρές στη μέση. Μια τέτοια βαθμιαία πλήρωση θα βοηθήσει στην αποφυγή της άνισης κατανομής του βάρους και, κατά συνέπεια, της χαλάρωσης της δομής.

Είναι προτιμότερο να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση ενός πολύπλοκου πλαισίου, ειδικά εάν γίνεται με ανάρτηση έλξης. Θα είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια και ακρίβεια πού και πόσα προφίλ μπορούν να συνδεθούν, έτσι ώστε η κατασκευή να είναι πραγματικά ανθεκτική και να μην καταρρεύσει κάποια στιγμή μετά την κατασκευή.

Συμβουλές

Η διάκριση των ελαττωματικών αγαθών κατά την αγορά από ένα ποιοτικό προϊόν δεν είναι μερικές φορές τόσο δύσκολη.Μερικές φορές ο γάμος προσδιορίζεται μόνο κατά την εγκατάσταση.

Υπάρχουν πολλές συστάσεις που θα διευκολύνουν εν μέρει τη διαδικασία επιλογής.

 • Από την αγορά ενός profile mortise είναι καλύτερα να αρνηθεί. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος ότι στα γυψοσανίδας θα αρχίσει να κρεμάσει την πάροδο του χρόνου. Αν δεν υπάρχει επιλογή, κόψτε το στο τσιμεντένιο τοίχο.
 • Ελέγξτε το πάχος του μετάλλου, πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με το δηλωμένο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πάχος.
 • Ελέγξτε το προφίλ για την ομαλότητα κοιτάζοντας το. Τα ελαττώματα θα είναι άμεσα ορατά.
 • Η σκουριά δεν πρέπει να είναι. Η παρουσία του δείχνει τη χρήση βασικού χάλυβα.
 • Προσέξτε τις βίδες και τις βίδες όταν επιλέγετε. Θα πρέπει να είναι απότομες, με καθαρό βαθύ νήμα.

Κατασκευαστές

Σήμερα, οι δύο πιο δημοφιλείς μάρκες είναι: Knauf (Γερμανία) και Giprok (Ρωσία). Ο πρώτος κατασκευαστής παράγει τις πιο βολικές συσκευές, αλλά η τιμή τους είναι διπλάσια από εκείνη των Γκιρόκ. Η ποιότητα του προϊόντος είναι περίπου η ίδια.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης του πλαισίου του προφίλ και των εξαρτημάτων του για γυψοσανίδα, ανατρέξτε σε αυτό το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο