Τοποθέτηση του καλωδίου σε γυψοσανίδα: χαρακτηριστικά εγκατάστασης

 Τοποθέτηση του καλωδίου σε γυψοσανίδα: χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το γυψοσανίδα εκτιμάται από τους σχεδιαστές και τους ερασιτέχνες κατασκευαστές, οι οποίοι βρήκαν σε αυτό μια εξαιρετική λύση για την απόκρυψη ανόμοιων τοίχων. Αυτό το υλικό, σε σύγκριση με άλλα, επιταχύνει την αποκατάσταση των πιο σύνθετων χώρων πολλές φορές. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί η καλωδίωση, και χωρίς καμία πύλη στους τοίχους. Η εκτέλεση τέτοιων χειρισμών είναι επικίνδυνη, αν δεν λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του υλικού και τις βασικές απαιτήσεις για εργασία.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η τοποθέτηση του καλωδίου σε γυψοσανίδα είναι ένας από τους κρυμμένους τύπους καλωδίωσης.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί: σωλήνες με μηδενικό κίνδυνο πυρκαγιάς, κυματοειδές σωλήνα, κιβώτιο από άκαυστο υλικό.

Όλες αυτές οι μέθοδοι παρέχονται από τους κανόνες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και εάν συμμορφώνεστε με τα τεχνικά πρότυπα, θα λάβετε μια ηλεκτρική διαδρομή αξιόπιστα προστατευμένη από μηχανικές και θερμικές επιδράσεις. Η εργασία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά την τοποθέτηση των προφίλ για φύλλα γυψοσανίδας.

Κάθε σύρμα υποτίθεται ότι απομονώνεται και στερεώνεται με ειδικό τρόπο - μόνο τότε θα είναι δυνατό να αποφευχθούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιλογή με κυματοειδές σωλήνα

Το σαφές πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι η ευκολία αντικατάστασης καλωδίων σε περίπτωση που αποτύχουν ξαφνικά. Τα απαραίτητα εξαρτήματα θα είναι: ο ίδιος ο κυματοειδής σωλήνας, οι συνδετήρες που θα τον κρατήσουν, τα κουτιά διανομής, το ηλεκτρικό καλώδιο, τα καρφιά-τα καρφιά (τα κλιπ είναι στερεωμένα σε αυτά), το διάτρητο και το τρυπάνι σε αυτό.

Πριν από την έναρξη όλων των εργασιών, είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί ο τρόπος με τον οποίο βρίσκονται οι συσκευές που καταναλώνουν ρεύμα στο δωμάτιο. Μελετώντας τη διαμόρφωση του συστήματος, δώστε προσοχή στη δύναμη κάθε κόμβου στόχου. Η διάμετρος των αυλακώσεων επιλέγεται ανάλογα με το πάχος των εγκατεστημένων καλωδίων.Το επόμενο στάδιο της εργασίας συνίσταται στην τοποθέτηση των αυλακώσεων στον τοίχο, ακολουθούμενη από το κλείσιμο με πλαίσια πυρήνα.

Για να διευκολυνθεί η στερέωση, ο τοίχος καλύπτεται με οπές, με διάκενο 300-400 mm. Είναι σε αυτά τα σημεία που τα καρφιά-καρφιά είναι βολικό να καρφώσει τα κλιπ. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δεν σφίγγει οπουδήποτε. Κατά τη σήμανση του μελλοντικού ηλεκτρικού δικτύου, επισημαίνουν πρώτα τα σημεία στα οποία θα σταθούν τα κιβώτια διανομής, οι υποδοχές και οι διακόπτες. Όταν είναι γνωστό ότι η οροφή θα είναι κλειστή, συνιστάται να τεντώσετε την καλωδίωση από το ένα κιβώτιο στο άλλο εκεί.

Η καλωδίωση στους τοίχους είναι αυστηρά 0,15-0,2 m κάτω από την οροφή, και τα κιβώτια διανομής τοποθετούνται στην ίδια γραμμή. Αυτά τα κιβώτια πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά - το καπάκι πρέπει να πληροί ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας, το οποίο προδιαγράφεται από τους κανόνες για τη διακλάδωση των ηλεκτρικών καλωδίων σε κοίλους τοίχους.

Η εκκίνηση του καλωδίου σε μια αυλάκωση ξεκινά από κουτιά, όσο το δυνατόν σαφέστερα, διατηρώντας την κάθετη προς την κατεύθυνση καθενός από τους διακόπτες και τους λαμπτήρες στο δωμάτιο. Η ίδια τροχιά θα πρέπει να εφαρμόζεται όταν συνδέετε τους διανομείς με πρίζες.

Η καλύτερη επιλογή για τοποθέτηση σε εμπειρογνώμονες γυψοσανίδας αναγνωρίζουν τη μη καύσιμη σειρά καλωδίων VVGng. Είναι κατάλληλο ακόμη και σε ξύλινο σπίτι.Είναι επίσης σκόπιμο να αγοράσετε ειδικές podozetniki για γυψοσανίδας και τερματικές ταινίες που διευκολύνουν τη σύνδεση των συρμάτων. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με ένα κόπτη 6,5 cm - ακριβώς μια τέτοια μορφή θα σας επιτρέψει να προσγειωθεί αξιόπιστα podrozetniki στις αυλακώσεις.

Συμβουλές εγκατάστασης

Αντικαταστήστε τα κλιπ κατά την εγκατάσταση καλωδίωσης μπορεί να είναι πλαστικά κλιπ. Εάν έχετε την ικανότητα χειρισμού τους, η εργασία θα γίνει πιο γρήγορα, αλλά πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην σκιστεί η αυλάκωση από τις άκρες του προφίλ. Τα προφίλ είναι τρυπημένες οπές της επιθυμητής διαμέτρου, αλλά μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην αγορά προφίλ με έτοιμα κενά. Συνιστάται να απομνημονεύσετε αμέσως το σημείο όπου θα πρέπει να βρίσκεται το άκρο του εξερχόμενου σύρματος, από τότε ο τοίχος θα είναι ραμμένο με γυψοσανίδες στενά.

Εάν έχει γίνει επισκευή

Συμβαίνει λοιπόν ότι μετά από αρκετό χρόνο μετά την εγκατάσταση φύλλων γυψοσανίδων υπάρχει ανάγκη να προστεθούν έξοδοι ή διακόπτες κάτω από ένα στρώμα γυψοσανίδας.

Αυτό το πρόβλημα επιλύεται πλήρως με το χέρι και ακόμα και χωρίς να αποσυναρμολογηθεί το κύριο στρώμα, για αυτό χρειάζεστε:

  • Πάρτε το νήμα και το βαρύ καρύδι.

  • να προετοιμάσετε μια στρογγυλή βούρτσα στο επιλεγμένο μέρος.

  • από την ανοιχτή οροφή πάνω από την υδρορροή, κατεβάστε το σπείρωμα (το παξιμάδι χαμηλώνεται στο επίπεδο της οπής ως βάρος).

  • το άνω άκρο του σπειρώματος χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του καλωδίου (χρησιμοποιώντας μονωτική ταινία).

  • το νήμα τραβιέται προς τα κάτω, τραβώντας τον αγωγό έξω, και αυτό σταματά την κίνηση.

Εγκατάσταση ηλεκτρικών καναλιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα καλώδια είναι φτιαγμένα από χαλκό, κλείνοντας το εξωτερικά με μονωτικό περίβλημα. Ωστόσο, το φινίρισμα του δωματίου με γυψοσανίδες απαιτεί τη χρήση μεταλλικού σκελετού και μεγάλου αριθμού κοχλίων με αιχμηρές άκρες. Κανένα μονωτικό υλικό δεν θα αντέξει την επαφή με τέτοια προϊόντα και θα σχιστεί γρήγορα. Επομένως, στην πράξη, η στερέωση του καναλιού με ένα αυλακωτό ενισχυμένο περίβλημα έχει γίνει το de facto πρότυπο.

Τέτοιες σωλήνες τοποθετούνται πολύ εύκολα και σας επιτρέπουν να ενισχύσετε περαιτέρω την προστασία από το υγρό και διάφορα τρωκτικά. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να παρασχεθεί ενέργεια. Οι σωλήνες από PVC ή τα πλαστικά κανάλια δεν είναι τόσο πρακτικοί κατά την εγκατάσταση - είναι χειρότερα τοποθετημένοι σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Είναι δυνατή η στερέωση καλωδίων με γυψοσανίδες γυψοσανίδας μόνο μετά από προετοιμασία των απαραίτητων τμημάτων του τοίχου. Είναι ραμμένες και καλώδιο τοποθετείται στο strobe. Για να εγκαταστήσετε την πρίζα και τον διακόπτη, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε ειδικές τρύπες.Συνδέστε τα καλώδια στους τοίχους με ειδικά σφιγκτήρες. Αυτή η τεχνολογία δεν είναι πολύ διαφορετική από τη δημιουργία κρυφών καλωδίων κάτω από ένα στρώμα γύψου.

Το ηλεκτρικό καλώδιο στο οικιακό δίκτυο πρέπει να κατευθύνεται κάθετα ή οριζόντια., η παραμόρφωση των ευθειών δεν συνιστάται. Κάθετα τμήματα συνδέουν κυρίως τα σημεία τοποθέτησης των διακοπτών και των υποδοχών και οριζόντιες τοποθετούνται κοντά σε οροφές και δάπεδα, προκειμένου να διατηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση. Κατά την τοποθέτηση αυλακώσεων ακολουθεί αυστηρά το σχέδιο εργασίας. Το βάθος επιλέγεται αυθαίρετα, επιτυγχάνεται μόνο πλήρης βύθιση του καλωδίου στα αυλάκια.

Για να εγκαταστήσετε πρίζες, διακόπτες ή κιβώτια καλωδίωσης, προετοιμάζονται στρογγυλές οπές, φθάνοντας το βάθος 35 mm. Η εργασία αυτή γίνεται με τη βοήθεια τρυπανιών και ειδικών ακροφυσίων (κορώνα), η διάμετρος της οποίας επιλέγεται αυστηρά ανάλογα με το πλάτος των οπών. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εκπαίδευση, μπορείτε να βάλετε την καλωδίωση κάτω από το FCL στις αυλακώσεις. Σε σημεία στερέωσης των καλωδίων τοποθετείται στόκος. Πλήρως αυλακωτές αυλακώσεις χρειάζονται μόνο μετά την τοποθέτηση ολόκληρου του σχεδίου.

Ξυλουργική εργασία

Όταν τοποθετούνται γυψοσανίδες σε ξύλινο σπίτι, η τεχνολογία καλωδίωσης απλοποιείται πολλές φορές.Το σχηματικό διάγραμμα είναι το ίδιο με το συνηθισμένο, αλλά αντί για ένα τρυπάνι αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα κόπτη που μπορεί να αντικαταστήσει επιτυχώς ένα ηλεκτρικό εργαλείο. Για τη στερέωση ενός κυματοειδούς σωλήνα, χρησιμοποιούνται πλαστικοί σφιγκτήρες ή σύρμα χαλκού, παρατηρώντας προσεκτικά ότι η καλωδίωση δεν μπορεί να "βαδίσει" πολύ χαλαρά. Τα περισσότερα σημεία προσκόλλησης (εντός εύλογων ορίων), τόσο πιο αξιόπιστη είναι η διαμόρφωση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες προσεγγίσεις όταν εργάζεστε με δίκτυα 380V.

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε καθαρά πώς να τοποθετήσετε ένα καλώδιο σε έναν τοίχο από γυψοσανίδες.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο