Διαστάσεις φύλλου GVL

Τα φύλλα GVL αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ως εναλλακτική λύση στην γυψοσανίδα. Έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν απαραίτητο υλικό στη διακόσμηση. Αν και αυτό είναι ένα αρκετά νέο υλικό στη ρωσική αγορά, έχει ήδη καταφέρει να συστήσει τον εαυτό του με θετικές πτυχές. Η πολυλειτουργικότητα και η αξιοπιστία της έχουν εκτιμηθεί από κατασκευαστές και καταναλωτές και τώρα η GVL χρησιμοποιείται παντού.

Χαρακτηριστικά GVL

Οι πλάκες από ίνες γύψου κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μια ένωση από γύψο και ίνες κυτταρίνης που λαμβάνονται από επεξεργασμένο χαρτί αποβλήτων. Η μορφή του φύλλου επιτυγχάνεται με την εφαρμογή της πρέσας. Υπό υψηλή πίεση, τα συστατικά συστέλλονται και μετατρέπονται σε φύλλο ινών γύψου.Αν και το γυψοσανίδας είναι κάποιο είδος αναλογικού γυψοσανίδας, τα φύλλα του GVL είναι πολύ πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα και ξεπεράσουν το γυψοσανίδας με πολλούς τρόπους. Αυτές οι πλάκες χρησιμοποιούνται όταν είναι απαραίτητο να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή ισχυρών χωρισμάτων.

Οι πλάκες από ίνες γύψου χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους: πρότυπο (GVL) και ανθεκτικό στην υγρασία (GVLV). Είναι επίσης δυνατή η διάκριση των πλακών με μια άκρη με τη μορφή μιας διαμήκους ευθείας γραμμής (υποδηλούμενη ως PC) και μιας ακμής με μια ραφή (σημειωμένη ως FC). Τα φύλλα χωρίς άκρη σημειώνονται κάτω από το γράμμα Κ. Χρησιμοποιούνται φύλλα με ευθεία άκρη (PC) όταν απαιτούνται δομές πλαισίου για επενδύσεις, δηλαδή για τοίχους και οροφές. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι για τις αρμούς τέτοιων πλακών είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ενίσχυση. Τα φύλλα με διπλωμένο άκρο (FC) είναι δύο συγκολλημένα φύλλα τα οποία είναι αξονικά μετατοπισμένα το ένα από το άλλο κατά περίπου 30-50 χιλιοστά.

Κύρια πλεονεκτήματα του GVL

 • Ένα τέτοιο υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, επειδή έχει μόνο σύνθεση κυτταρίνης και γύψου. Για το λόγο αυτό, οι ίνες γύψου δεν εκπέμπουν βλαβερές ουσίες και είναι απολύτως αβλαβείς για τον άνθρωπο.
 • Τα φύλλα GVL είναι πολύ ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε κρύο δωμάτιο.
 • Ένα τέτοιο υλικό είναι ένας εξαιρετικός μονωτήρας θορύβου. Συχνά με τη χρήση του GVL δημιουργούν ειδικές οθόνες για να αντικατοπτρίζουν το ξένο θόρυβο.
 • Οι ίνες γύψου ανέχονται πολύ καλά την υγρασία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν τελειώνουν ένα μπάνιο ή μια κουζίνα.
 • Το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό στη φωτιά, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα πυρκαγιάς.
 • Οι ίνες γύψου μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιοδήποτε μέγεθος κόβοντας το. Το υλικό αυτό δεν καταρρέει και, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια στα νύχια ή να βιδώσετε βίδες.
 • Το GVL είναι επίσης καλή μόνωση, καθώς έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα. Οι πλάκες από ίνες γύψου μπορούν να διατηρούν τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τυπικά μεγέθη

Το GOST προβλέπει διάφορα μεγέθη πλακών GVL σε μήκος, πλάτος και πάχος. Συγκεκριμένα, τα ακόλουθα μεγέθη είναι διαθέσιμα σε πάχος: 5, 10, 12,5, 18 και 20 mm. Σε πλάτος κατανέμεται τα μεγέθη 500, 1000 και 1200 mm. Το μήκος GVL αντιπροσωπεύεται από τα ακόλουθα πρότυπα: 1500, 2000, 2500, 2700 και 3000 mm.

Μερικές φορές παράγονται πλάκες και μη τυποποιημένα μεγέθη., για παράδειγμα, 1200x600x12 ή 1200x600x20 mm.Εάν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια σημαντική ποσότητα μη τυποποιημένων προϊόντων, είναι μερικές φορές πιο εύκολο να το παραγγείλετε απευθείας από τον κατασκευαστή παρά να το βρείτε σε τελική μορφή σε ένα κατάστημα.

Βάρος

Το μόνο μειονέκτημα του GVL είναι ότι είναι ένα μάλλον βαρύ υλικό, ειδικά σε σύγκριση με τις σχετικές γυψοσανίδες του. Για παράδειγμα, μια πλάκα μεγέθους 10 έως 1200 έως 2500 mm ζυγίζει περίπου 36-37 kg. Επομένως, κατά την εγκατάσταση του GVL χρειάζεστε αρκετά ισχυρά προφίλ, για να μην αναφέρουμε τα πραγματικά ισχυρά αρσενικά χέρια. Η τοποθέτηση τέτοιων πλακών στους τοίχους απαιτεί ισχυρό πλαίσιο. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ξυλόβιδες.

Πλάκες μικρών διαστάσεων μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους χωρίς τη βοήθεια πλαισίου. Μπορούν να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα.

Κοπή GVL

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της κατασκευής είναι απαραίτητο να κόψετε ένα φύλλο GVL. Ακόμη και τα συνηθισμένα μαχαίρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοπή γυψοσανίδων.

Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Για το φύλλο GVL πρέπει να επισυνάψετε μια επίπεδη σιδηροτροχιά, στην οποία είναι απαραίτητη η σήμανση.
 • Μερικές φορές για να κρατήσετε ένα μαχαίρι στο markup (5-6 φορές).
 • Επιπλέον, η σιδηροτροχιά ταιριάζει κάτω από την τομή. Μετά από αυτό, η πλάκα πρέπει να σπάσει απαλά.

Για τους άπειρους κατασκευαστές, ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε ένα φύλλο GVL είναι παζλ. Μόνο αυτό το εργαλείο είναι σε θέση να παρέχει μια ομοιόμορφη και ξεκάθαρη κοπή της πλάκας.

Τοποθετώντας το GVL στο πάτωμα

Πριν τοποθετήσετε τα φύλλα GVL στο πάτωμα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε προσεκτικά τη βάση. Η παλιά επίστρωση πρέπει να αφαιρεθεί και όλα τα απορρίμματα πρέπει να αφαιρεθούν. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και για τη ρύπανση, η οποία, ιδανικά, δεν πρέπει να είναι - δεν συμβάλλουν στην προσκόλληση. Παρατυπίες και ελαττώματα πρέπει να αφαιρεθεί με τη βοήθεια διαλύματος τσιμέντου από το οποίο είναι κατασκευασμένη η ισοπαλία. Στη συνέχεια τοποθετείται στο δάπεδο ένα στρώμα στεγανοποίησης. Εάν είναι απαραίτητο, καταφύγουμε στην προσθήκη διογκωμένου πηλού, αυτό γίνεται για πρόσθετη θερμομόνωση του δαπέδου. Μετά τις παραπάνω ενέργειες, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην τοποθέτηση φύλλων από ίνες γύψου.

Αυτό γίνεται ως εξής:

 • Αρχικά είναι απαραίτητο να εκτελέσετε την κόλληση της ταινίας αποσβεστήρα.
 • Στη συνέχεια τα ίδια τα φύλλα τοποθετούνται στο πάτωμα. Η πρόσδεσή τους γίνεται με κόλλα ή βίδες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι βίδες πρέπει να είναι στριμμένες, κρατώντας μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους (συνιστάται περίπου 35-40 cm).Η νέα σειρά τοποθετείται με μετατόπιση ραφής τουλάχιστον 20 cm.
 • Στο τελικό στάδιο, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε προσεκτικά όλες τις αρθρώσεις μεταξύ των φύλλων. Αυτό μπορεί να γίνει με υπολείμματα κόλλας, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα στόκος. Στη συνέχεια, στα φύλλα γύψου ίνες μπορεί να βάλει οποιαδήποτε επίστρωση.

GVL για τοίχους

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο τρόποι να τοποθετήσετε φύλλα στον τοίχο.

Μέθοδος χωρίς πλαίσιο

Με αυτή τη μέθοδο, τα φύλλα GVL στερεώνονται στους τοίχους με ειδική κόλλα. Ο τύπος της κόλλας και το ποσό της θα εξαρτηθεί από τις ανωμαλίες στους τοίχους. Αν τα ελαττώματα στον τοίχο είναι μικρά, εφαρμόζεται κόλλα γύψου στα φύλλα και πιέζεται προς την επιφάνεια. Εάν οι ανωμαλίες στον τοίχο είναι σημαντικές, τότε αξίζει να εφαρμόσετε μια ειδική ανθεκτική κόλλα γύρω από την περίμετρο του φύλλου και στη συνέχεια στη μέση διακεκομμένη κάθε 30 cm. για μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Μέθοδος πλαισίου

Για αυτή τη μέθοδο, πρέπει πρώτα να φτιάξετε ένα σκελετό σιδήρου που μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο φορτίο. Επίσης κάτω από το πλαίσιο μπορείτε να βάλετε επιπλέον μόνωση ή ηχομόνωση, μπορείτε επίσης να κρύψετε την καλωδίωση και άλλες επικοινωνίες. Τα ίδια τα φύλλα GVL πρέπει να στερεωθούν στο πλαίσιο με τη βοήθεια ειδικών βιδών με διπλό σπείρωμα.

Τα κύρια λάθη κατά την εγκατάσταση του GVL

Υπάρχουν μερικές λεπτές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την εργασία με γυψοσανίδες.

Για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • πριν από την εφαρμογή του στόκου δεν χρειάζεται να λοξοτομήσει?
 • για τη στερέωση των φύλλων στη βάση υπάρχουν ειδικές βίδες με σπείρωμα διπλής σειράς, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν.
 • είναι σημαντικό να αφήνετε κενά στα αρθρώματα των φύλλων, τα οποία είναι ίσα με το ήμισυ του πάχους της πλάκας.
 • αυτά τα κενά γεμίζονται με στόκο σοβά ή ειδική κόλλα.
 • Πριν από την τοποθέτηση φύλλων από γυψοσανίδες, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τους τοίχους, δηλαδή να τις γεμίσετε, να αφαιρέσετε τις ανωμαλίες και να δημιουργήσετε ένα αστάρι.

Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή

Αγοράζοντας φύλλα GVL, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον κατασκευαστή. Τα φύλλα της Knauf, τα οποία έχουν καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό στην αγορά δομικών υλικών, έχουν πολύ καλή ποιότητα. Αν και τα ανάλογα των εγχώριων κατασκευαστών θα είναι φθηνότερα, η ποιότητά τους είναι αισθητά κατώτερη από τη γερμανική. Όταν αγοράζετε φύλλα ανθεκτικά στην υγρασία, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων. Αυτά τα φύλλα που είναι ανθεκτικά στην υγρασία δεν φαίνεται να διαφέρουν από τα τυποποιημένα, επομένως είναι σημαντικό να διαβάζετε,τι είναι γραμμένο στη συσκευασία.

Όταν επιλέγετε οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, το κόστος πρέπει να είναι το τελευταίο επιχείρημα. υπέρ της επιλογής ενός προϊόντος. Τα καλά ανθεκτικά στην υγρασία φύλλα Knauf, ανάλογα με το μέγεθος, μπορεί να κοστίσει μέχρι 600 ρούβλια ανά τεμάχιο, αλλά είναι καλύτερα να μην είναι άπληστοι, επειδή το τσιγκούνης πληρώνει δύο φορές.

Συμπέρασμα

Τα φύλλα GVL είναι πολύ υψηλής ποιότητας και εύχρηστο υλικό. Το βάρος τους είναι αρκετά σημαντικό, το οποίο έχει μεγάλο φορτίο στους τοίχους του δωματίου, ωστόσο, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Για να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση του GVL μπορείτε και το κάνετε μόνοι σας. Επίσης, το υλικό είναι πολύ ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας, ακόμη και σε υψηλό παγετό. Τα περισσότερα φύλλα μπορούν να αντέξουν έως και 8-15 κύκλους κατάψυξης και να μην χάσουν τις ιδιότητές τους. Ένα τέτοιο υλικό είναι απαραίτητο για το φινίρισμα των διαφόρων επιφανειών, είναι εγγυημένο ότι θα καλύψει όλες τις προσδοκίες και θα ευχαριστήσει με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Όλα σχετικά με τις ιδιότητες των φύλλων GVL βλέπε παρακάτω στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο