Μεγέθη φύλλων γυψοσανίδας

Πριν από μερικές δεκαετίες, οι οικοδόμοι είχαν πολύ λίγες γνώσεις σχετικά με το γυψοσανίδα, και σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμία επισκευή χωρίς αυτό το καθολικό υλικό. Αυτή η σύγχρονη επίστρωση χρησιμοποιείται ευρέως σε εργασίες επισκευής και φινιρίσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις βασικές ιδιότητες, το μέγεθος και το πεδίο εφαρμογής του.

Χαρακτηριστικά υλικού

Το GCR είναι ένα σύνθετο υλικό που κατασκευάζεται με τη μορφή πλακών. Το κύριο συστατικό είναι το γύψο επικαλυμμένο με χαρτόνι. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή γυψοσανίδων είναι ένας πυρήνας γύψου, εμπλουτισμένος με δραστικά πρόσθετα που αυξάνουν την πυκνότητα και την αντοχή του. Εξαιτίας αυτού, οι καταναλωτικές ιδιότητες του υλικού αυξάνονται σημαντικά, γίνεται σκληρό, αλλά ταυτόχρονα πλαστικό.

Τα πλεονεκτήματα του φύλλου γυψοσανίδας είναι προφανή:

 • από φυσικά οικολογικά υλικά.
 • που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα διατήρησης ορισμένων παραμέτρων του μικροκλίματος.
 • κάμπτει καλά?
 • έχει ευρύ πεδίο χρήσης.
 • το επίπεδο οξύτητας GKL αντιστοιχεί στον ίδιο δείκτη του ανθρώπινου δέρματος.
 • διαφέρει στις ιδιότητες υψηλής ηχομόνωσης.
 • δεν εκπέμπει ακτινοβολία, εντελώς μη τοξικό.
 • έχει χαμηλό βάρος.
 • απλά τοποθετημένο σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
 • επιτρέπει την εισαγωγή στοιχείων φωτισμού μέσα στη δομή.
 • έχει ένα αρκετά χαμηλό κόστος.
 • όταν η επεξεργασία μιας ειδικής σύνθεσης παρουσιάζει μεγαλύτερη ευελιξία και πλαστικότητα.

Οι πλάκες GCR χρησιμοποιούνται ευρέως για:

 • σχηματίζοντας μια λεία επιφάνεια.
 • τις κοιλότητες πλήρωσης και τα ανοίγματα που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 • εγκατάσταση διαμερισμάτων.
 • ρύθμιση των κόγχων ·
 • τη δημιουργία οροφών πολλαπλών επιπέδων ·
 • δημιουργώντας εσωτερικές συνθέσεις - καμάρες, στήλες, ράφια.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η γυψοσανίδα χωρίζεται σε διάφορες ποικιλίες:

 • πρότυπο.
 • ανθεκτική στην καύση.
 • Ανθεκτικότητα στην υγρασία.
 • ανθεκτικό στην υγρασία.

Υγροσκοπικό μοντέλο χρησιμοποιείται συνήθως για την επισκευή ντους,και εύφλεκτα προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή αγωγών επικοινωνίας, όπου εγκαθιστούν αργότερα σωλήνες νερού, ηλεκτρικές καλωδιώσεις, τηλεφωνικά καλώδια και το Διαδίκτυο, καθώς και συστήματα απομάκρυνσης σκόνης.

Πρότυπες παράμετροι GKL

Τα φύλλα GCR είναι διαφορετικού τύπου. Το GKL-συνηθισμένο γυψοσανίδας χρησιμοποιείται ευρέως για την κάλυψη των πλαισίων οροφής σε τοίχους και οροφές σε δωμάτια με πρότυπο δείκτη υγρασίας. Ένα τυποποιημένο φύλλο τυπικού GKL έχει διαστάσεις 2500x1200x12,5, ζυγίζει 29 kg. Αυτός ο τύπος φύλλου καλύπτεται από γκρι χαρτόνι και φέρει μπλε χρώμα.

GKLV - αδιάβροχος υποτύπος γυψοσανίδας, το δραστικό συστατικό στη σύνθεσή του είναι ένα ειδικό υδρόφοβο στοιχείο και το χαρτόνι εμποτίζεται με ένα ειδικό νερό-απωθητικό διάλυμα. Οι διαστάσεις του αντιστοιχούν στις παραμέτρους ενός κανονικού φύλλου, το βάρος του είναι περίπου 29 kg. Το χαρτόνι είναι βαμμένο πράσινο, έχει μπλε σημάδι.

Μοντέλο GKLO, ανθεκτικό στην καύση. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται σε μια ειδική τεχνολογία παραγωγής - ο γύψος υπό την επίδραση των αυξημένων θερμοκρασιών θερμαίνεται και επεξεργάζεται με ένα ειδικό μίγμα ενισχυτικών στοιχείων. Το βάρος ενός πρότυπου φύλλου είναι 30,5 kg.Η εξωτερική πλευρά του χαρτονιού είναι ροζ και η σήμανση είναι κόκκινη.

Το GKLVO συνδυάζει την υγροσκοπικότητα και την αντοχή στη φωτιά. Με την παραγωγή τέτοιου χαρτονιού από γύψο, οι πρώτες ύλες περνούν την απαραίτητη επεξεργασία που αυξάνει αυτές τις δύο παραμέτρους. Τα τυποποιημένα φύλλα ζυγίζουν 30,6 kg, το χαρτοκιβώτιο είναι πράσινο και η σήμανση είναι κόκκινη.

Υπάρχει επίσης μια πυροπροστασία - ένα ιδιαίτερο είδος GCR, το οποίο εμφανίζει ενισχυμένες ιδιότητες πυρίμαχων. Αυτές οι πλάκες αντιστέκονται στην καύση για περισσότερο από μία ώρα και ταυτόχρονα δεν επιδεινώνουν τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Ένα φύλλο διαστάσεων 2500x1200x12,5 cm και βάρους 31,5 kg είναι πάχους περίπου 20 mm. Το χαρτόνι και τα σημάδια γίνονται σε ένα μόνο χρώμα - κόκκινο.

Οι παράμετροι του GCR ποικίλλουν ανάλογα με το σκοπό του υλικού:

 • Ο τοίχος χρησιμοποιείται για τοίχους, το πάχος του είναι 12,5 mm.
 • Το ανώτατο όριο χρησιμοποιείται για το σχηματισμό δομών πολλαπλών επιπέδων, έχει πάχος 9,5 mm.
 • Το τοξωτό χρησιμοποιείται για την κατασκευή καμάρες, κολώνες και κόγχες, το πάχος ενός τέτοιου φύλλου είναι ίσο με 6,5 mm.

Δεν υπάρχει ενιαία τιμή για το πλάτος / πάχος / βάρος του GCR, μπορούν να διακριθούν μόνο οι πιο κοινές παράμετροι:

 • πλάτος - 600 mm ή 1200 mm.
 • ύψος - 2000 και 4000 mm.
 • πάχος - 6,5 mm, 8 mm, 10 mm, 12,5 mm, 14 mm, 15 mm, 18 mm, 18,5 mm, 24 mm 29 mm.

Αυτές οι επιλογές αντιπροσωπεύονται ευρέως στα καταστήματα υλικού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία θα απαιτήσει μόνο ένα πρότυπο φύλλο. Εάν ο εσωτερικός σχεδιασμός απαιτεί ειδικές παραμέτρους, τότε τα φύλλα θα πρέπει να παραγγελθούν απευθείας από το εργοστάσιο, αλλά θα πρέπει να παραγγείλετε ολόκληρη παλέτα (πακέτο). Οι παράμετροι GKL καθορίζονται από το SP 163.1325800.2014.

Πλάτος

Κατά κανόνα, το πλάτος της γυψοσανίδας είναι κανονικά ίσο με 1200 mm. Σε αυτή τη βάση, όλες οι αντηρίδες του σκελετού που είναι εγκατεστημένες για την επένδυση με γυψοσανίδες έχουν ύψος 400 και 600 mm. Ωστόσο, η τεχνολογία δεν παραμένει ακίνητη και τα τελευταία χρόνια υπάρχουν τροποποιήσεις στην πώληση 600 mm πλάτος, καθώς και 2500 mm 2000 mm. Τα μικρά φύλλα είναι ελαφριά, γεγονός που φυσικά διευκολύνει τη μεταφορά και ακόμη και ένας μη επαγγελματίας μπορεί να χειριστεί την εγκατάστασή τους.

Πάχος

Το πάχος του φύλλου GCR επηρεάζει άμεσα το πεδίο εφαρμογής του. Για παράδειγμα, για επένδυση τοίχων και δημιουργία ράφια που χρησιμοποιούνται GKL 12,5 mm. Το πάχος των πλακών οροφής είναι μικρότερο - 9 mm, αλλά ο τύπος αυτός είναι αρκετά σπάνιος στην πώληση, έτσι ώστε η οροφή, καθώς και οι τοίχοι, επικαλύπτονται κυρίως με φύλλα πάχους 12,5 mm, μόνο προφίλ χρησιμοποιούνται λιγότερο και το βήμα είναι 60 cmΓια την κατασκευή εσωτερικών συνθέσεων με γυψοσανίδα με πάχος 6 mm, αυτά τα φύλλα είναι πολύ πλαστικά, είναι ιδανικά για τη δημιουργία τόξων, σχηματίζοντας διακοσμητικά στοιχεία σαν κύματα. Ωστόσο, αυτά τα φύλλα δεν μπορούν να αντέξουν τα φορτία, γι 'αυτό συνιστάται η τοποθέτηση του υλικού σε 2-3 επίπεδα.

Μήκος

Το πρότυπο GCR έχει μήκος 2. 2,5 και 3m. Για ευκολία εγκατάστασης, οι μεμονωμένοι κατασκευαστές παράγουν ένα φύλλο 1,5. 2,7 και 3,6m. Για τις μικρότερες κατασκευές, ο κατασκευαστής μπορεί να κόψει το γυψοσανίδα στους πελάτες του απευθείας στην παραγωγή.

Το μήκος συχνά γίνεται πραγματικό πρόβλημα στο στάδιο της μεταφοράς.Ως εκ τούτου, γυψοσανίδας με μήκος μεγαλύτερο από 2,5 μέτρα είναι σε μάλλον χαμηλή ζήτηση, αντίστοιχα, παρουσιάζεται στην αγορά σε μια μικρή περιοχή. Πολύ μακρύ GKL μπορεί να αυξήσει μη παραγωγική κατανάλωση υλικού, για παράδειγμα, για ένα δωμάτιο μήκους 2,7 m δεν αξίζει να αγοράσετε ένα φύλλο τριών μέτρων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κλάσμα κλάδεμα που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι μακρύτερες επιλογές είναι πιο σκληρές και πιο δύσκολες για εγκατάσταση, η συνεργασία με αυτές απαιτεί τη βοήθεια άλλων, καθώς είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί μόνος σας.Ταυτόχρονα, τα μεγάλα φύλλα σας επιτρέπουν να αποφύγετε τις άχρηστες ραφές, δημιουργώντας μια τέλεια λεία επιφάνεια. Πριν αγοράσετε ένα μεγάλο GKL, βεβαιωθείτε ότι θα περάσει στη σκάλα, διαμέρισμα, ταιριάζει στον ανελκυστήρα.

Βάρος

Κατά τον προγραμματισμό του τελικού έργου, πρέπει να ξέρετε πόσο ζυγίζει κάθε φύλλο γυψοσανίδας. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή κατανομή των δυνάμεων που θα απαιτηθούν για την εκτέλεση όλων των εργασιών, καθώς και στην ικανότητα της δομής να αντέξει ένα συγκεκριμένο φορτίο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα επιτρέψει την αποφυγή ελαττωμάτων και κατάρρευσης της δομής στο μέλλον. Οι τυπικές παράμετροι GKL - 2500h1200h125 mm, η επιφάνεια του φύλλου σε αυτή την περίπτωση είναι 3 τετραγωνικά μέτρα. m, αυτή η πλάκα ζυγίζει περίπου 29 kg.

Ένα συνηθισμένο GCR, καθώς και ένα GKLV σύμφωνα με τα πρότυπα, έχει μάζα που δεν υπερβαίνει το 1 kg για κάθε χιλιοστό πάχους φύλλου, ενώ ο δείκτης GKLO και GKLVO για κάθε χιλιοστόμετρο κυμαίνεται από 0,8 έως 1,06 kg

Q1 m γυψοσανίδες ζυγίζει:

 • 5 kg - με πάχος 6,5 mm.
 • 7,5 kg - στα 9,5 mm.
 • 9,5 kg - με GKL 12,5 mm.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσετε το φορτίο ανά 1 τετραγωνικό μέτρο κάλυψης. Εάν σχεδιάζετε να διορθώσετε κάτι βαρύ σε αυτό,για παράδειγμα, ο τοίχος είναι εγκατεστημένος κάτω από τους θερμοσίφωνες, τότε προτιμούν εντελώς κωφούς πλάκες, αντιμετωπίζουν βάρος έως και 150 kg / m2.

Τι επηρεάζει το μέγεθος;

Η επιλογή του μεγέθους ενός φύλλου γυψοσανίδας είναι ζωτικής σημασίας επειδή μειώνει την ποσότητα υλικού που χρησιμοποιείται και το συνολικό κόστος των επισκευών. Μεταξύ των σημαντικότερων παραμέτρων, ένα ειδικό μέρος καταλαμβάνεται από το πάχος, επειδή είναι η δύναμη του γυψοσανίδας και, κατά συνέπεια, η δύναμη και οι δυνατότητες της ίδιας της δομής που εξαρτώνται από αυτήν. Το πάχος φύλλου πρέπει να επιλεγεί με βάση τον τύπο της προγραμματισμένης εργασίας. Ο τυπικός γύψος τοίχου για χωρίσματα έχει πάχος 12,5 mm, μπορεί να αντέξει 50 kg βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο φύλλου χωρίς ένταση, ωστόσο, προϋπόθεση είναι η χρήση συνδετήρων για γυψοσανίδας, και το φορτίο δεν πρέπει να είναι τύπου κρούσης. Τέτοια φύλλα χρησιμοποιούνται για το σχηματισμό τοίχων και διακοσμητικών χωρισμάτων.

Αν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα μόνο μεγάλο φορτίο στον τοίχο, για παράδειγμα, κρεμάστε ένα κλιματιστικό, στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθούν και τυπικά φύλλα 12,5 mm. Αλλά στο χώρο της τοποθέτησης του φορτίου απαιτούνται επιπλέον κιβώτια ενίσχυσης.

Αν σχεδιάζετε να διορθώσετε διάφορα ράφια ή ντουλάπια τοίχου, για παράδειγμα, κουζίνα ή προϊόντα για τη διακόσμηση γωνιών, στη συνέχεια είναι επιθυμητό να δοθεί προτίμηση στα μοντέλα με μεγαλύτερο πάχος με βάση τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Το φύλλο ξηρού τοιχώματος 14 mm αντέχει φορτίο 65 kg / sq. m
 • Μια πλάκα 16 mm θα αντιμετωπίσει ένα βάρος 75 kg ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.
 • Πάχος 18-20 mm χρησιμοποιείται για φορτία μέχρι 90 kg / sq. m
 • Ένα φύλλο 24 mm διαρκεί 110 kg / sq. m

Αν δεν υπάρχουν παχιά φύλλα προς πώληση, μπορείτε να βάλετε ένα τυποποιημένο GKL σε πολλές σειρές που επικαλύπτονται. Αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο και οικονομικότερο, δεδομένης της χαμηλής διαθεσιμότητας παχιών φύλλων στην αγορά.

Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του χώρου όπου πραγματοποιούνται οι επισκευές. Αν αυτό είναι ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι, τότε είναι πολύ πιθανό να περάσετε με λεπτά φύλλα, αφού οι ιδιοκτήτες των χώρων το αντιμετωπίζουν προσεκτικά και είναι απίθανο να χτυπήσουν σκόπιμα χτυπήματα και μηχανικές βλάβες. Όσον αφορά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή τις αποθήκες, η δύναμη της κατασκευής έρχεται στο προσκήνιο από την άποψη της ασφάλειας, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη η επένδυση να απαιτείται σε φύλλα πάχους 14 mm και άνω.

Για το σχηματισμό εσωτερικών κατασκευών χρησιμοποιούνται ειδικά φύλλα γυψοσανίδων πάχους 6 mm.Διακρίνονται από την πλαστικότητα τους, κάμπτουν καλά, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά για την τοποθέτηση κυματιστών διακοσμητικών στοιχείων. Αλλά για τις εγκαταστάσεις των τόξων δεν είναι κατάλληλο αυτό το πάχος, αφού δεν θα αντιμετωπίσει το φορτίο. Θα πρέπει να προτιμάτε τα πιο πυκνά φύλλα ή να τοποθετείτε ένα λεπτό GCR σε διάφορα στρώματα.

Εάν ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων σχεδιάζει να κρεμάσει εικόνες στους τοίχους, τότε αξίζει να αγοράσετε ένα φύλλο πάχους 10 mm. Για να τοποθετήσετε μια τηλεόραση πλάσματος είναι προτιμότερο να παραμείνετε στο παχύτερο φύλλο. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός ενδέχεται να καταρρεύσει και η τηλεόραση να σπάσει. Αν ο τοίχος δεν υποστεί στρες, τότε σε αυτή την περίπτωση αρκεί να περιορίσετε το GCR σε 8 mm.

Ομοίως, η γυψοσανίδα επιλέγεται για την οριοθέτηση της οροφής και τη δημιουργία επιφανειών πολλαπλών επιπέδων. Πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι θα καθοριστεί σε αυτό, και τι είδους φορτίο θα είναι ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη λεπτών φύλλων με πάχος 9,5 ως σημείο βάσης, είναι ελαφρύ, οπότε μην υπερφορτώνετε την επικάλυψη. Αυτό το υλικό μπορεί εύκολα να αντέξει ενσωματωμένους λαμπτήρες, που βρίσκονται σε κανονική απόσταση 60 cm το ένα από το άλλο.

Για τις εννοιολογικές οροφές πολλαπλών επιπέδων πρέπει κανείς να μείνει σε μια λεπτότερη γυψοσανίδα με πάχος 6 mm, καθώς το πλαίσιο ενός τέτοιου σχήματος δεν είναι τόσο ισχυρό και η πίεση πάνω του είναι υψηλότερη, συνεπώς είναι απαραίτητο να μειωθεί η πίεση στα δάπεδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον, οι λεπτές γυψοσανίδες είναι ευκολότερες στην εγκατάσταση και δεν απαιτούν μεγάλη επένδυση χρόνου.

Συμβουλές και συστάσεις για χρήση

Πριν αγοράσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας σε ένα κατάστημα υλικού, θα πρέπει να εξασφαλίσετε την κατάλληλη ποιότητά του. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες αποθήκευσης, καθώς πολλοί πωλητές αποθηκεύουν το υλικό στο δρόμο χωρίς κανένα είδος επικάλυψης που προστατεύει από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή σε αποθήκες με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η συνεχής έκθεση σε αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας προκαλεί επιδείνωση των τεχνικών και φυσικών παραμέτρων του υλικού, γεγονός που υποβαθμίζει τις επιδόσεις του και στο μέλλον οδηγεί στην εμφάνιση ελαττωμάτων και στην κατάρρευση των δομών.

Λάβετε υπόψη ότι οι τεχνικές συνθήκες απαγορεύουν αυστηρά την εγκατάσταση παλετών με GCR μεταξύ τους. Το αυξημένο φορτίο προκαλεί την εμφάνιση ρωγμών, τσιπς και παραμόρφωσης του πυρήνα γύψου.

Δεν επιτρέπεται η σύρραξη φύλλων γυψοσανίδας στο έδαφος ή σε ανώμαλη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πάνω στρώμα χαρτονιού, να μειώσει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του υλικού. Είναι η παραβίαση αυτών των όρων που προκαλεί μεγάλο αριθμό ελαττωματικών προϊόντων στις αποθήκες και ο αγοραστής, ειδικά όταν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την απόκτηση του GCR, μπορεί να μην παρατηρήσει καν ζημιά κατά τη στιγμή της αγοράς.

Μερικές συστάσεις:

 • Αποκτήστε προϊόντα μόνο σε μεγάλα καταστήματα υλικού και καλή φήμη και υψηλή κυκλοφορία και γρήγορο κύκλο εργασιών. Δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερημένα αγαθά.
 • Προσπαθήστε να επισκεφθείτε την αποθήκη και να εξοικειωθείτε με τις συνθήκες αποθήκευσης του FCL. Εάν αισθάνεστε ότι η υγρασία στο δωμάτιο είναι αυξημένη, θα πρέπει να εγκαταλείψετε την αγορά σε αυτό το μέρος.
 • Κατά τη φόρτωση και την παράδοση πλακών, επιθεωρήστε κάθε φύλλο για τσιπ, ρωγμές, χτυπήματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις ενέργειες των μεταφορέων, κάτι που θα εγγυάται προστασία από ζημιές στα αγαθά.
 • Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια μεγάλη παρτίδα GCR, πάρτε πρώτα ένα φύλλο "ανά δείγμα" - κόψτε το με ένα μαχαίρι και αξιολογήστε τον βαθμό ομοιογένειάς του.

Για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες από την αγορά κακής ποιότητας GKL, προτιμήστε τα προϊόντα των αποδεδειγμένων κατασκευαστών.

 • Gyproc - ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γυψοσανίδων παγκοσμίως, καθώς και κατασκευαστικά μείγματα με βάση το γύψο. Η εταιρεία διαθέτει 65 εργοστάσια και 75 λατομεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία θέτει υψηλές απαιτήσεις στην ποιότητα των προϊόντων, φροντίζει ακούραστα τη βελτίωση των καταναλωτικών χαρακτηριστικών του FCL. Το κύριο πλεονέκτημα του γυψοσανίδας αυτού του εμπορικού σήματος είναι το χαμηλό βάρος του - η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή ελαφρών φύλλων, τα οποία είναι κατά 20% ελαφρύτερα από τους αντίστοιχους.
 • Knauf- ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά γυψοσανίδων και μίγματα κτιρίων, το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα όλων όσων είναι παρόντες στην αγορά σήμερα. Η εταιρεία παράγει φύλλα πάχους 9,5 mm, 12,5 mm και 6,5 mm. Η σειρά περιλαμβάνει 4 τύπους φύλλων: κανονική, ανθεκτική στην υγρασία, ανθεκτική στη φωτιά και ανθεκτική στη φωτιά. Η μεγαλύτερη ζήτηση από τους καταναλωτές είναι το συνηθισμένο φύλλο, το οποίο υιοθετείται επίσημα παγκοσμίως ως πρότυπο GCR. Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της Knauf είναι προφανή: τα προϊόντα είναι ελαφριά, λειτουργούν καλά, είναι εύκαμπτα, γυαλισμένα και εύκολα κομμένα.
 • Volma - εγχώριος παραγωγός του GCR, τα προϊόντα αυτής της μάρκας έχουν λάβει μεγάλη αναγνώριση από τον ρώσο καταναλωτή. Τα πλεονεκτήματα της GKL από την εταιρεία Volma περιλαμβάνουν: ευκολία εγκατάστασης, αντοχή σε κάμψη, παρουσία ακμών για την αποφυγή καταρρέουν το προϊόν. Γυψοσανίδας αυτού του εμπορικού σήματος είναι ανθεκτικό στη φθορά, είναι κατασκευασμένο από φυσικά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και έχει προσιτή τιμή.

Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές σημειώνουν επίσης ορισμένες σημαντικές ελλείψεις - τα φύλλα είναι αρκετά βαριά, δεν υπάρχουν γραμμές σήμανσης και τα ίδια τα στρώματα συχνά έχουν κυματιστή επιφάνεια.

 • Lafarge - ένας γνωστός κατασκευαστής ο οποίος εδώ και αρκετές δεκαετίες απασχολεί με συνέπεια ένα από τα κορυφαία σημεία του τομέα της αγοράς υλικών φινιρίσματος. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι η παραγωγή με ημικυκλική όψη και οι άκρες που κόβονται με χαρτόνι και από τις 4 πλευρές. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο για να δημιουργήσετε την ιδανική γεωμετρία της επικάλυψης. Το GKL LaFarge χαρακτηρίζεται από ελαφρότητα, αντοχή, αντοχή στη φθορά και επίσης διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Ξεχωριστά, η εταιρεία έχει καθιερώσει την απελευθέρωση φύλλων για κάμψη, τα οποία διακρίνονται από υψηλή πλαστικότητα και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία καμάρας και εσωτερικών συνθέσεων σε σχήμα τόξου.

Ταυτόχρονα, η επιλογή των μεγεθών των φύλλων αυτής της μάρκας είναι μάλλον μικρή. Κατά κανόνα, πρόκειται για τυπικές παραμέτρους - 1200x2500 ή 1200x3000.

 • Magma - Μια άλλη ρωσική μάρκα. Η παραγωγή αυτής της ανησυχίας έχει καλές επιχειρησιακές παραμέτρους. Έχει ένα μικρό βάρος, κομμένο καλά, και η δύναμη δεν είναι κατώτερη από τα προϊόντα των πιο διάσημων σημάτων.

Για το πώς να επιλέξετε γυψοσανίδα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο