Αεροπλάνα για γυψοσανίδες: τύποι και χαρακτηριστικά χρήσης

Πρόσφατα, το πιο δημοφιλές δομικό υλικό που χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση, έχει γίνει γυψοσανίδας. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό υλικό, αλλά για την αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας εγκατάσταση απαιτεί την παρουσία ορισμένων εργαλείων.

Τα αεροπλάνα για γυψοσανίδες είναι από εκείνα τα εργαλεία που δεν χρειάζονται πάντοτε, αλλά η απουσία τους σε συγκεκριμένες ώρες μπορεί να προκαλέσει εργασία. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να διατηρείτε πάντοτε αυτές τις συσκευές και να γνωρίζετε ακριβώς τους τύπους και τα χαρακτηριστικά χρήσης τους.

Σκοπός

Οι γυψοσανίδες (γυψοσανίδες) είναι ένα μάλλον εύθραυστο υλικό, το τμήμα του άκρου τους συχνά θρυμματίζεται ή σπάει. Ως εκ τούτου, παρά την φαινομενική δύναμη και δύναμη, τα προϊόντα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.Για την πιο ομοιόμορφη και υψηλής ποιότητας σύνδεση κατά την εγκατάσταση, το γυψοσανίδας πρέπει να υποστεί σωστή επεξεργασία. Για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιείται το πλάνισμα - μια από τις ποικιλίες του κνήκου.

Επιπλέον, αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη, ώστε στο τέλος των εργασιών τοποθέτησης, οι ραφές κατά τη φινίρισμα επιφάνειας να μπορούν να επιστρωθούν χωρίς προβλήματα. Μια λοξοτομή απομακρύνεται από ένα επίπεδο στις άκρες του γυψοσανίδας, ως αποτέλεσμα του οποίου σχηματίζεται μια εσοχή, η οποία είναι γεμάτη με μια ένωση στόκου και στο μέλλον στις ραφές εξαλείφεται ο σχηματισμός ρωγμών και εξογκωμάτων.

Απαιτήσεις πλάνης

Για την πιο αποτελεσματική και υψηλής ποιότητας διαδικασία εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε μια σειρά απαιτήσεων για ένα πλάνισμα.

 • Το μήκος του τμήματος εργασίας του εργαλείου. Μια σημαντική παράμετρος που καθορίζει την ταχύτητα των εργασιών εγκατάστασης. Το μήκος της λαβής για διαφορετικά μοντέλα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 14 - 25 cm. Το μεγαλύτερο μέρος του τμήματος εργασίας δεν είναι πάντα ένας δείκτης των καλύτερων αποτελεσμάτων. Το εργαλείο πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι εύκολο να λειτουργήσει και να συμμορφώνεται με τα μεγέθη που είναι πιο αποδεκτά από τον πλοίαρχο.
 • Το πλάτος του εργαλείου κοπής λεπίδων. Μπορεί να είναι 1,5 - 4,2 εκ.Αυτή η παράμετρος εξαρτάται πλήρως από το πάχος του οικοδομικού υλικού.
 • Υλικό λεπίδων. Αυτό το τμήμα της συσκευής μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικούς τύπους χάλυβα. Οι λεπίδες από χάλυβα εργαλείων θεωρούνται υψηλής ποιότητας. Είναι πολύ ισχυρότερα κατά τη χρήση και είναι εγγυημένα για να εξασφαλίσουν το σχηματισμό ομαλών άκρων.
 • Σώμα υλικό. Μπορούν να είναι πλαστικό ή μέταλλο. Τα προϊόντα από διάφορα κράματα θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

  Επί του παρόντος, στην αγορά δομικών υλικών εκπροσωπείται μεγάλος αριθμός αεροσκαφών διαφόρων κατασκευαστών. Για παράδειγμα, το FIT 15025 είναι ένα φθηνό αλλά εύχρηστο εργαλείο. STAYER PROFI 18855 - ένα επίπεδο με ένα τμήμα εργασίας υψηλής ποιότητας χάλυβα? Το αεροπλάνο KANTENHOBEL από την Knauf είναι το πιο ακριβό και αξιόπιστο εργαλείο. Ο "Leader" είναι ένας εγχώριος κατασκευαστής που προσφέρει ποιοτικά και φθηνά εργαλεία.

  Είδη

  Όταν εργάζεστε με γυψοσανίδες, χρησιμοποιούνται δύο τύποι πλάνων: χονδροειδές και άκρο.

  Peeling Planer είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την οριοθέτηση των άκρων ενός φύλλου γυψοσανίδας. Χάρη σε αυτόν, μπορείτε να πάρετε μια τέλεια ομαλή άκρη, η οποία απλοποιεί την εγκατάσταση των φύλλων του γυψοσανίδας και τη διαδικασία του φινίρισμα της επικάλυψης.

  Το τραχύ σκαλοπάτι έχει διαφορετική εμφάνιση: η επιφάνεια εργασίας του βρίσκεται στο κάτω μέρος του εργαλείου και μοιάζει με ένα είδος τρίφτης, το οποίο έχει πολλές μυτεριές οπές και όχι λεπίδες, όπως στο μοντέλο καρφώματος.

  Η δομή του πλάνου λείανσης:

  • στέγαση ·
  • βάση - τρίφτη?
  • στυλό.

  Κατά τη χρήση αυτού του τύπου εργαλείου είναι απλή: κρατώντας το φύλλο αργά, αφαιρέστε όλες τις τραχύτητες και τις ανωμαλίες. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο σοβάς δεν είναι περιορισμένος όπως το ξύλο, αλλά είναι προσεκτικά φθαρμένος.

  Εργαλείο πλάνης που χρησιμοποιείται για την ισοπέδωση της άκρης του γυψοσανίδας, καθώς και λοξότμηση, η γωνία κλίσης της οποίας, κατά κανόνα, είναι ίσο με 45 μοίρες. Έτσι, γίνεται γωνιακή κοπή. Οι λεπίδες αυτού του εργαλείου έχουν τη μορφή τραπεζοειδούς, μπορούν να μετατοπιστούν, πράγμα που επιτρέπει την επίτευξη του απαιτούμενου βάθους επεξεργασίας.

  Μονωτική δομή πλάνης:

  • στέγαση ·
  • βίδα στερέωσης λεπίδας.
  • λεπίδες χάλυβα που βρίσκονται στο πλάι του εργαλείου.

  Το τεμαχισμένο επίπεδο με λεπίδα από χάλυβα ποιότητας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία μαλακού ξύλου.

  Εκτός από τα εργοστασιακά εργαλεία, μπορείτε να φτιάξετε ένα αεροπλάνο με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν:

  • μεταλλικό προφίλ;
  • μικρή ξύλινη δοκός.
  • ψαλίδια για χρήση σε μέταλλο.
  • βίδες και κατσαβίδι.
  1. Το προφίλ μετράται. Θα πρέπει να είναι 2 φορές το απαιτούμενο μήκος του τμήματος εργασίας του παραγόμενου εργαλείου.
  2. Το προφίλ εγχέεται στη μέση με ψαλίδι, στη συνέχεια λυγισμένο, αλλά όχι διπλωμένο.
  3. Στη μία πλευρά του κατσαβιδιού υπάρχουν πολλές διαμπερείς οπές, που συνδέουν το προφίλ με μια ξύλινη δοκό. Όσο περισσότερο γίνονται, τόσο καλύτερα θα είναι τα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός σπιτιού που ξεφλουδίζει.
  4. Στη συνέχεια το προφίλ διπλώνεται κατά το ήμισυ κατά μήκος των εγκοπών. Δύο τμήματα του προφίλ είναι στερεωμένα στις πλευρές με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες και οι αιχμηρές γωνίες, αν υπάρχουν, είναι λυγισμένες. Όλες οι παρατυπίες είναι κομμένες.
  5. Για ευκολία, το προφίλ μπορεί να τυλιχθεί με ηλεκτρική ταινία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε

  Υπάρχουν διάφοροι κανόνες για τη χρήση των αεροπλάνων για την επεξεργασία γυψοσανίδας, με την οποία πρέπει να διαβάσετε:

  • κατά την επεξεργασία του φύλλου της γυψοσανίδας θα πρέπει να στέκεται άκρη στο πλοίαρχο?
  • στην άκρη της εγκοπής, λοξοτομή.
  • στο διάκενο των δύο φύλλων εμφανίζεται μια εσοχή πλάτους 5-11 mm.
  • φύλλα γυψοσανίδας απαιτούνται για να συνδέονται τόσο σφιχτά μεταξύ τους?
  • στη διασταύρωση των φύλλων είναι κολλημένη serpyanka, η οποία ενεργεί ως σφραγίδα?
  • ένα στρώμα γέλης από γυψοσανίδα εφαρμόζεται στη ταινία serpyanka.
  • μετά την αποξήρανση του στόκου στις αρθρώσεις, ολόκληρη η επιφάνεια του γυψοσανίδας καλύπτεται με γύψο.

  Όταν μετακινείτε το εργαλείο, πιέστε ελαφρά την πίσω λαβή. Το εμπρόσθιο μέρος χρησιμεύει ως οδηγός και ως αντικείμενο ρύθμισης του πάχους της προς απομάκρυνση στρώσης. Το εργαλείο της συσκευής σας επιτρέπει να αλλάζετε τα πτερύγια καθώς το τμήμα κοπής είναι φθαρμένο. Δεν προκύπτουν δυσκολίες με την απόκτηση νέων λεπίδων, το κόστος τους είναι μικρό. Κατά την τήρηση του σχεδίου εργασίας με το εργαλείο ακονίσματος, οι αρμοί εμφανίζονται ισχυροί και ανεπαίσθητοι.

  Με το επίπεδο αποφλοιώσεως, η διαδικασία επεξεργασίας GCR είναι κάπως διαφορετική:

  • ένα φύλλο γυψοσανίδας που άκρη επάνω?
  • το επίπεδο τοποθετείται στο κομμένο φύλλο.
  • το εργαλείο περνάει από την άκρη του γυψοσανίδας.

  Για να εξασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας επεξεργασία της άκρης του φύλλου, το επίπεδο πρέπει να πιέζεται ελαφρά στην επιφάνεια. Μερικές φορές, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να περπατήσετε κατά μήκος της άκρης της επιφάνειας αρκετές φορές.

  Πώς να επιλέξετε

  Κατά την επιλογή ενός πλάνου πρέπει να δώσουν προσοχή τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Η λεπίδα στην πλάκα άκρων πρέπει να είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής ποιότητας, το καλύτερο εργαλείο. Θα πρέπει να αλλάξει χωρίς δυσκολία, και τέτοιες λεπτομέρειες θα μπορούσαν εύκολα να αποκτηθούν.
  • Το βέλτιστο πλάτος τρίχας στο πλάνισμα δεν ξεπερνά τα 3 cm και το μήκος είναι 25 cm.
  • Στο εργαλείο ακονίσματος, η λαβή πρέπει να είναι ισχυρή και άνετη και το αεροπλάνο πρέπει να είναι άνετο στο χέρι, ώστε να μην προκαλεί δυσκολία στη διαδικασία εργασίας. Για να ελεγχθεί αυτό το χαρακτηριστικό της λαβής, το αεροπλάνο είναι στο χέρι και μιμείται τις κινήσεις της επεξεργασίας υλικού.
  • Για μακροχρόνια λειτουργία, τα πιο κατάλληλα προϊόντα με μεταλλικό περίβλημα. Η λαβή μπορεί να είναι πλαστική, αν και πολύ συχνά μετά την αγορά, οι πλαστικές λαβές αντικαθίστανται ανεξάρτητα από ξύλινες.
  • Ένα σημαντικό κριτήριο κατά την αγορά αυτού του εργαλείου είναι η τιμή του. Το εύρος τιμών είναι ευρύ ανάλογα με τον κατασκευαστή και την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Δεν πρέπει να επιλέξετε ένα εργαλείο που είναι πολύ φθηνό: η ποιότητα του χάλυβα σε αυτό αφήνει πολύ επιθυμητό. Το επίπεδο επεξεργασίας της άκρης ενός τέτοιου εργαλείου θα είναι κάτω από το μέσο όρο.

  Πώς να κάνετε ένα αεροπλάνο γυψοσανίδας με τα δικά σας χέρια, δείτε παρακάτω στο βίντεο.

  Σχόλια
  Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο