Οι λεπτότητες της τοποθέτησης υποδοχών σε γυψοσανίδας

Τα πλεονεκτήματα των τοίχων από γυψοσανίδες είναι αναμφισβήτητα: αυτό είναι τόσο η αντοχή στη θερμότητα, η ηχομόνωση, όσο και η φιλικότητα προς το περιβάλλον · επιπλέον, η βέλτιστη τιμή και η ταχύτητα κατασκευής της δομής. Στο στάδιο του πρωτογενούς φινιρίσματος, ως επί το πλείστον, τοποθετούνται ηλεκτρικές καλωδιώσεις στον τοίχο, εγκαθίστανται διακόπτες και υποδοχές. Οι κανόνες τοποθέτησης των υποδοχών στον τοίχο του γυψοσανίδας είναι ασήμαντα διαφορετικοί από την τοποθέτησή τους σε τοίχους από σκυρόδεμα ή τούβλο. Ωστόσο, το γυψοσανίδας έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν από την εκτέλεση του έργου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Φυσικά, η τοποθέτηση υποδοχών σε γυψοσανίδες είναι πολύ πιο εύκολη σε σύγκριση με άλλα υλικά, αλλά, για όλα τα πλεονεκτήματα, έχει επίσης και ατέλειες.Συγκεκριμένα, είναι εξαιρετικά εύκολο να θρυμματιστεί και όταν εργάζεται με αυτό δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν συμβατικές βίδες.

Επίσης, όταν εργάζεστε με γυψοσανίδα, η χρήση κρουστικών εργαλείων είναι απαράδεκτη. - όλη η εργασία γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα ειδικό εργαλείο για γυψοσανίδα (για παράδειγμα, μαχαίρια ή λεπίδες παζλ).

Όταν τοποθετείτε πρίζες σε γυψοσανίδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα κιβώτια τοποθέτησης, που ονομάζονται κιβώτια (cups). Τα κουτιά εγκατάστασης για τοίχους από γυψοσανίδες διαφέρουν από τα εξαρτήματα σκυροδέματος λόγω της παρουσίας ειδικών συνδετήρων στην κατασκευή τους, τα οποία πιέζονται πάνω στη γυψοσανίδα.

Τα συρτάρια γυψοσανίδας παράγονται, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με ειδική μέθοδο τοποθέτησης. Εξωτερικά μοιάζουν με πλαστικό κύπελλο. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχουν 4 βίδες. Δύο από αυτά είναι πάνω από τα άλλα. Απαιτούνται για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του χαλύβδινου πλαισίου της ίδιας της εξόδου.

Άλλοι γρανάζια, που βρίσκονται ακριβώς κάτω, είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση του υποστρώματος στο γυψοσανίδα. Στο κάτω μέρος του γυαλιού τοποθετούνται εξειδικευμένα πέλματα πίεσης.Η θέση τους μπορεί να ρυθμιστεί με αυτές τις βίδες. Όταν σφίγγετε το πόδι του βιδώματος προσελκύετε το GCR. Μια τέτοια συσκευή εξασφαλίζει μια αξιόπιστη εγκατάσταση της κάτω πλευράς και παρέχει μια εγγύηση ότι η πρίζα δεν θα βγει από τον τοίχο με την πρώτη ευκαιρία.

Πραγματοποίησε δύο μεθόδους συσκευών καλωδίωσης και πρίζες στη γυψοσανίδα:

 • στο στάδιο κατασκευής.
 • στο στάδιο των εργασιών φινιρίσματος.

Εργαλεία μαγειρέματος

Για να γίνει η διαδικασία εύκολα και γρήγορα, πρέπει να ανησυχήσετε για τα βοηθητικά εργαλεία:

 • Το κύριο εργαλείο είναι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με εξειδικευμένο στέμμα, το οποίο όχι μόνο επιταχύνει τη διαδικασία αλλά και κάνει ευκολότερη όλη τη δουλειά. Η πρότυπη διάμετρος της στεφάνης για τέτοια έργα είναι 68 mm.
 • Ταινία μέτρησης για τη μέτρηση της θέσης των μελλοντικών καταστημάτων.
 • Επίπεδο κατασκευής για την παρακολούθηση της ορθότητας της εγκατάστασης.
 • Σήμανση ή μολύβι για σήμανση.
 • Κατσαβίδι Phillips - χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση της υποδοχής καθώς και για τη στερέωση του πυρήνα της υποδοχής. Κατέστησε επίσης ηλεκτρικά καλώδια.
 • Μια απλή ένδειξη για να προσδιορίσετε εάν υπάρχει τάση στα καλώδια ή όχι.

Επιλέγοντας ένα μέρος

Κατά τον προσδιορισμό της θέσης των διακοπτών και των υποδοχών, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε όχι μόνο τις οδηγίες και τις προδιαγραφές κατασκευής, αλλά και τον σκοπό των πριζών. Με άλλα λόγια, οι χώροι όπου θα βρίσκονται οι οικιακές συσκευές στο μέλλον: ένα ψυγείο, ένα split σύστημα, μια τηλεόραση κλπ., Πρέπει να ενσωματωθούν οργανικά στο συνολικό ντεκόρ του δωματίου.

Σήμερα, κατά την εγκατάσταση υποδοχών, πολλοί χρησιμοποιούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς κατασκευής, οι συστάσεις των οποίων λαμβάνουν υπόψη την απόσταση των πριζών από το πάτωμα:

 • από το επίπεδο των ορόφων σε οποιοδήποτε δωμάτιο - 30 cm?
 • πάνω από την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας (πάγκο εργασίας) - 120 cm?
 • για πλυντήριο ή πλυντήριο πιάτων - 100 cm.
 • για διακόπτες - 80 cm (το επίπεδο των χεριών).

Η απόσταση από την ηλεκτρική καλωδίωση μέχρι τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10 cm.

Βασικά, αυτή η ρύθμιση είναι βολική, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο να αποκλίνουν από αυτές τις αρχές.

Για παράδειγμα, οι υποδοχές στην κουζίνα (συνήθως διπλά ή τριπλά) είναι συνήθως τοποθετημένες ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Μια τέτοια διάταξη καθιστά δυνατή τη γρήγορη σύνδεση και αποσύνδεση των οικιακών συσκευών, για άλλη μια φορά χωρίς να κάμπτεται.Παράλληλα με τις ηλεκτρικές πρίζες στην κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια έξοδο νερού.

Ομοίως, η υψηλή εγκατάσταση της έξοδο πίσω από το ενυδρείο είναι δικαιολογημένη: δεδομένου ότι είναι απαραίτητη η σύνδεση αρκετών ηλεκτρικών συσκευών (φωτισμός, σύστημα συμπιεστή, φίλτρο) και είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε ψηλότερα ώστε τα καλώδια να μην βρίσκονται στο πάτωμα.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Η διαδικασία είναι η εξής:

Δημιουργία οπών για πρίζες

Πριν συνδέσετε την έξοδο γυψοσανίδας, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα για το γυαλί:

 • με τη βοήθεια ενός μολυβιού, ένας χώρος σχεδιάζεται όπου η υποδοχή θα καθοριστεί?
 • ένα ηλεκτρικό τρυπάνι ή ένα κατσαβίδι με στέμμα γυψοσανίδας λαμβάνεται?
 • το οξύ τμήμα του στέμματος τοποθετείται στο κέντρο του σημασμένου σήματος.
 • η τρύπα είναι προσεκτικά τρυπημένη (αν δεν υπάρχει τρυπάνι, παζλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί)?
 • οι οπές για τους διακόπτες γίνονται επίσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Εάν σχεδιάζεται τοποθέτηση μπλοκ υποδοχής σε αυτό το σημείο, τότε κάθετες γραμμές τοποθετούνται σε απόσταση 72 mm. Απαιτείται ακριβώς ότι οι υποαπασχολούμενοι κάθονται όπως πρέπει, με ένα επίμονο άκρο που δεν αλληλεπικαλύπτεται.

Αφού γίνει η τρύπα, έχουν προετοιμαστεί τα υλικά και όλα τα εργαλεία, μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης.Ανάλογα με την τεχνική εγκατάστασης, η σειρά εργασιών είναι επίσης διαφορετική. Εάν το ηλεκτρικό καλώδιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, παραμένει μόνο να τοποθετηθεί η πρίζα και να συνδεθεί.

Και αν υποτεθεί ότι τα ηλεκτρικά καλώδια ρίχνονται στο εξωτερικό της προβλήτας, κόβεται μια αυλάκωση στο γυψοσανίδα, τραβιέται και στερεώνεται ένα ηλεκτρικό σύρμα με μια ένωση ταχείας σκλήρυνσης (για παράδειγμα, αλάβαστρο). Τα άκρα της καλωδίωσης εμφανίζονται στο καθορισμένο επίπεδο στα απαιτούμενα μέρη.

Θυμηθείτε! Όταν τοποθετείτε την έξοδο στον τοίχο γυψοσανίδας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει μια παροχή ηλεκτρικού καλωδίου τουλάχιστον 10 cm, αλλά συνιστάται να αφήσετε περισσότερα.

Τα ακόλουθα στάδια των υποδοχών τοποθέτησης είναι:

 • Τοποθετούμε το κιβώτιο. Πριν τοποθετήσετε το γυαλί, πρέπει να κόψετε μια τρύπα για τα καλώδια στην πίσω πλευρά του με ένα μαχαίρι. Αν κοιτάξετε την περίπτωση του γυαλιού, μπορείτε να δείτε 4 βίδες, 2 από αυτές χρειάζονται για να ασφαλίσουν την ίδια την έξοδο, και 2 - για να ρυθμίσετε τα διαχωριστικά πόδια. Κατ 'αρχάς, βγάζουμε από την τρύπα του ηλεκτρικού καλωδίου και τα τραβάμε μέσα από το γυαλί. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το γυαλί σε γυψοσανίδα, στερεώνοντάς το με βίδες από την αντίθετη πλευρά με τις λαβές σύσφιξης.
 • Shpaklyuem.Συνήθως, μετά την εγκατάσταση του κάτω πάτωμα και τη δοκιμή της χρηστικότητας του συστήματος, είναι η στροφή του πρωτεύοντος φινιρίσματος. Ήδη μόνο μετά την αποξήρανση των αρχικών και τελικών στρώσεων του στόκου, πραγματοποιείται η επακόλουθη εγκατάσταση της υποδοχής.
 • Συνδέουμε την ηλεκτρική παροχή. Πριν από τη σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση στη γραμμή (μπορείτε να το ελέγξετε με μια τυπική ένδειξη). Συνδέουμε τις φάσεις "γείωσης" και "μηδέν" με τις κατάλληλες επαφές στο περίβλημα της υποδοχής και σφίξτε καλά τα καλώδια έτσι ώστε οι ηλεκτρικές επαφές να μην χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου και η πλαστική θήκη δεν τήκεται.
 • Τοποθετήστε την πρίζα σε ένα ποτήρι. Η υποδοχή τοποθετείται σε ένα ποτήρι και στερεώνεται μέσα σε αυτό με κατάλληλα γρανάζια. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το πλαστικό πλαίσιο και το μπροστινό κάλυμμα. Ελέγξτε την τοποθέτηση στον τοίχο. εάν είναι απαραίτητο, χαλαρώστε τα γρανάζια των μαξιλαριών και εκτελέστε τη ρύθμιση.

Εγκατάσταση ηλεκτρικής πρίζας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί για μια γνωστή έξοδο με κρυμμένη ηλεκτρική καλωδίωση, χρησιμοποιούνται επιτοίχες ηλεκτρικές πρίζες.Για αυτούς, δεν είναι απαραίτητο να τρυπήσετε οπές στους τοίχους και να εγκαταστήσετε κουτιά εγκατάστασης (γυαλιά). Ναι, και η ίδια η καλωδίωση δεν εκτελείται κάτω από την κατασκευή γυψοσανίδας, και στην κορυφή της.

Αυτή η μέθοδος δεν είναι πολύ ελκυστική από αισθητική άποψη. Υποδοχή τύπου εναέριου τύπου - μαζική. Τα καλώδια που τεντώνουν κατά μήκος των τοίχων δεν προσθέτουν συνοχή στο εσωτερικό του δωματίου. Αλλά σε ορισμένα επεισόδια αυτό είναι δικαιολογημένο, ιδιαίτερα όταν η απόσταση μεταξύ της κατασκευής GCR και του τσιμεντένιου τοίχου είναι πολύ μικρή - λιγότερο από 45 mm και δεν υπάρχει γροθιά στο χέρι.

Μια άλλη ηλεκτρική καλωδίωση, τοποθετημένη εξωτερικά και εναέρια μοντέλα υποδοχών, χρησιμοποιείται συχνά σε ιδέες σχεδίασης για εσωτερική διακόσμηση σε στυλ σοφίτας, ρετρό ή ατμού-πανκ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εξειδικευμένα πυρίμαχα ηλεκτρικά καλώδια χρησιμοποιούνται σε σταθερή μη εύφλεκτη μόνωση. Μπορεί επίσης να είναι σε ένα κυματοειδές μανίκι.

Η καλωδίωση είναι στερεωμένη στον τοίχο με κλιπς και η υποδοχή είναι βιδωμένη στο γυψοσανίδα στοιχειώδη με βίδες, όπως ένα μαξιλάρι. Το πλεονέκτημα αυτής της ρύθμισης είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και των πριζώνμαζί της.

Συμβουλές

Για να εγκαταστήσετε υποδοχές σε γυψοσανίδας πραγματοποιήθηκε όσο το δυνατόν πιο σωστά, Συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Λάβετε υπόψη την παρουσία κενών χώρων μεταξύ του γυψοσανίδας και της κύριας επιφάνειας του τοίχου (θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4,5 cm και το γυαλί πρέπει να τοποθετείται ελεύθερα στη βάση). Μπορείτε να εμβαθύνετε τη βάση με μια γροθιά ή μια καλέμι.
 • Ακόμη και στο στάδιο της τοποθέτησης της δομής από το γυψοσανίδα, στη θέση της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης της εξόδου, δεν εμποδίζει την έξοδο της καλωδίωσης με περιθώριο 20-30 cm.
 • Κατά την εγκατάσταση πολλών συσκευών, χρησιμοποιήστε το επίπεδο κτιρίου για σωστή σήμανση και εγκατάσταση των υποδοχών.
 • Η καλωδίωση στο εσωτερικό της δομής πρέπει να είναι μόνο στην προστασία των ηλεκτρικών καλωδίων από πιθανά μηχανικά φαινόμενα (σε κυματοειδές χιτώνιο), ώστε να ελαχιστοποιείται η ζημιά τους κατά την εγκατάσταση ή τη λειτουργία.
 • Πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν δημιουργείτε τρύπες, μπορείτε να συναντήσετε ένα μεταλλικό προφίλ στο οποίο βασίζεται το GCR. Για να μην συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό μαγνήτη. Τοποθετήστε το στον τοίχο και τρέξτε κατά μήκος της επιφάνειας, ώστε να μάθετεΥπάρχει μεταλλικό προφίλ πίσω από την οροφή;
 • Αν, ωστόσο, υπήρχε επαφή με τη μεταλλική δομή, τότε δεν πρέπει να απελπίζεστε. Καθώς δεν απαιτείται η μεταφορά οπών για πρίζες σε άλλη θέση. Ένα κομμάτι του προφίλ που εμπόδισε το έργο κόβεται με ένα ψαλίδι πάνω από το σίδερο ή χτυπημένο έξω (λυγισμένο) με μια απλή σμίλη.
    • Κάνοντας τις επισκευές, εσείς, πιθανότατα, υπολογίστηκαν πλήρως. Αλλά μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν πρόσθετο διακόπτη, θα πρέπει να κρεμάσετε μια εικόνα ή να αλλάξετε τη θέση των φώτων τοίχου. Και τότε η τυχαία τοποθετημένη καλωδίωση μπορεί να είναι μείζον πρόβλημα. Από το τρυπάνι ή το ηλεκτρικό τρυπάνι, μπορείτε να βλάψετε με ασφάλεια τη κρυφή καλωδίωση και να κάνετε βραχυκύκλωμα. Για να αποφύγετε τέτοιες εκπλήξεις, ρυθμίστε την καλωδίωση παράλληλα προς το πάτωμα, προσθέτοντας μερικές στροφές υπό γωνία 90 μοίρες. Συνιστάται να καθορίσετε το σχέδιο τοποθέτησης: σχεδιάστε ένα σχέδιο, σκίτσο ή απλά να τραβήξετε μια φωτογραφία τουλάχιστον του τηλεφώνου. Στη συνέχεια, σε λίγα χρόνια, θα είστε σε θέση να τρυπήσετε τοίχους χωρίς εμπόδια και αμφιβολίες σε οποιοδήποτε σημείο χωρίς οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες συνέπειες για την ηλεκτρική καλωδίωση.

    Η τοποθέτηση της πρίζας σε τοίχο γυψοσανίδας είναι αρκετά απλή και μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Μετά από όλες τις παραπάνω συστάσεις, μια τέτοια διαδικασία όπως η εγκατάσταση ηλεκτρικών πριζών στον τοίχο του GCR θα εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το συντομότερο δυνατό.

    Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής και εγκατάστασης της πίσω πόρτας στο γυψοσανίδα, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο