Πόσο ζυγίζει ένα φύλλο γυψοσανίδας;

Το γυψοσανίδα σήμερα είναι πολύ δημοφιλές ως υλικό κατασκευής και φινιρίσματος. Είναι εύκολο στη χρήση, ανθεκτικό, πρακτικό, εύκολο στην εγκατάσταση. Το άρθρο μας είναι αφιερωμένο στα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού και, ειδικότερα, στο βάρος του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Γύψος γυψοσανίδας (άλλο όνομα για αυτό είναι "ξηρό γύψο γύψο") είναι ένα απαραίτητο υλικό για την κατασκευή χωρίσματα, την εγκατάσταση των δερμάτων και για άλλους σκοπούς. Ανεξάρτητα από την κατασκευή φύλλων, οι κατασκευαστές προσπαθούν να διατηρήσουν τις γενικές αρχές παραγωγής. Ένα φύλλο αποτελείται από δύο φύλλα χαρτιού κατασκευής (χαρτόνι) και έναν πυρήνα που αποτελείται από γύψο με διάφορα πληρωτικά. Τα πληρωτικά σας επιτρέπουν να αλλάξετε τις ιδιότητες του γυψοσανίδας: μερικοί σας επιτρέπουν να είστε ανθεκτικοί στην υγρασία, άλλοι ενισχύουν τη μόνωση από θόρυβο και άλλοι δίνουν στην πυροσβεστική ιδιότητες του προϊόντος.

Αρχικά, το γυψοσανίδας χρησιμοποιήθηκε μόνο για τοίχους τοίχου - αυτός ήταν ο προορισμός του, τώρα χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως δομικό υλικό.

Χαρακτηριστικά

Το τυποποιημένο πλάτος του φύλλου είναι 120 cm ή, εάν μεταφραστεί, σε mm, 1200.

Πρότυπα μεγέθη που κατανέμονται από τους κατασκευαστές:

 • 3000χ1200 mm.
 • 2500χ1200 mm.
 • 2000x1200 mm.

Το γυψοσανίδα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Οικολογικό υλικό - δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 • Υψηλή πυραντίσταση (ακόμα και σε συνηθισμένο γυψοσανίδα).
 • Ευκολία εγκατάστασης - δεν χρειάζεται να προσλάβει ειδική ομάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του γυψοσανίδας:

 • Ειδικό βάρος στην περιοχή από 1200 έως 1500 kg / m3.
 • Αγωγιμότητα θερμότητας από 0,21-0,32 W / (m * K).
 • Η ανθεκτικότητα σε πάχος μέχρι 10 mm ποικίλει περίπου στα 12-15 kg.

Τύποι

Για τις ποιοτικές επισκευές, είναι προτιμότερο να έχουμε μια ιδέα όχι μόνο για τις επιλογές για την εφαρμογή γυψοσανίδας, αλλά και για τα χαρακτηριστικά της.

  Στην κατασκευή ποικίλλει:

  • GCR. Ο συνήθης τύπος γυψοσανίδας χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εσωτερικών τοίχων, ψευδοροφών και δομών διαφόρων επιπέδων, χωρισμάτων, σχεδιαστικών στοιχείων και κόγχων. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι το γκρι χρώμα του άνω και κάτω στρώματος του χαρτονιού.
  • GKLV. Ανθεκτικό σε υγρασία φύλλο. Χρησιμοποιείται στο μπάνιο ή στην κουζίνα, στις πλαγιές των παραθύρων. Το ανθεκτικό στην υγρασία αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω των τροποποιητών στον πυρήνα του γύψου. Έχει πράσινο χρώμα από χαρτόνι.
  • GKLO. Ανθεκτικό στη φωτιά υλικό. Είναι απαραίτητο για τη συσκευή αερισμού ή αεραγωγού σε μια επένδυση από τζάκια, προσόψεις κτιρίων, σε λεβητοστάσια. Παρέχει ενισχυμένη πυροπροστασία. Περιέχει επιβραδυντικά φλόγας στον πυρήνα. Έχει ένα κόκκινο ή ροζ χρώμα.
  • GKLVO. Φύλλο που συνδυάζει την υγρασία και τη φωτιά. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται όταν τελειώνετε λουτρά ή σάουνες. Μπορεί να έχει κιτρινωπό χρώμα.

  Γιατί ξέρει το βάρος;

  Με αυτο-επισκευή, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται το βάρος των οικοδομικών υλικών. Το φύλλο γυψοσανίδας είναι στερεό, έχει ένα ορισμένο μέγεθος και αν δεν υπάρχει φορτηγό ασανσέρ στο κτίριο, τίθεται το ερώτημα πώς να το ανεβάσουμε στο απαιτούμενο πάτωμα, να το φέρουμε στο διαμέρισμα και γενικά να τον μετακινήσουμε. Αυτό περιλαμβάνει επίσης μια μέθοδο μεταφοράς υλικών: εάν ο κορμός του αυτοκινήτου σας μπορεί να φιλοξενήσει τον απαιτούμενο αριθμό φύλλων και αν το αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει το βάρος που δηλώνεται από τη φέρουσα ικανότητα. Η επόμενη ερώτηση θα είναι ο προσδιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το φυσικό έργο.

  Όταν μια μεγάλης κλίμακας επισκευή ή ανάπλαση απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα υλικών, συνεπώς, το κόστος μεταφοράς θα υπολογιστεί ήδη, αφού η μεταφορική ικανότητα της μεταφοράς είναι περιορισμένη.

  Η γνώση του βάρους του φύλλου είναι επίσης απαραίτητη για τον υπολογισμό του βέλτιστου φορτίου στο πλαίσιοστην οποία θα προσαρτηθεί η επένδυση ή ο αριθμός των συνδετήρων. Για παράδειγμα, εάν υπολογίζετε πόσο ζυγίζει η κατασκευή οροφής των γυψοσανίδων, γίνεται σαφές γιατί ο ορισμός του βάρους δεν μπορεί να παραμεληθεί. Επίσης, το βάρος υποδεικνύει τη δυνατότητα ή την αδυναμία κάμψεως του φύλλου για την κατασκευή τόξων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων - όσο μικρότερη είναι η μάζα, τόσο ευκολότερη είναι η κάμψη.

  Κυβερνητικοί κανονισμοί

  Η κατασκευή είναι μια υπεύθυνη επιχείρηση, οπότε υπάρχει ένα ειδικό GOST 6266-97, το οποίο καθορίζει το βάρος κάθε τύπου γυψοσανίδας. Σύμφωνα με την GOST, ένα συνηθισμένο φύλλο πρέπει να έχει ένα ειδικό βάρος όχι μεγαλύτερο από 1,0 kg ανά 1 m2 για κάθε χιλιοστό πάχους. τα ανθεκτικά στην υγρασία και τα πυρίμαχα προϊόντα κυμαίνονται από 0,8 έως 1,06 kg.

  Το βάρος του γυψοσανίδας είναι ευθέως ανάλογο του τύπου του: είναι συνήθως η διάκριση των τοίχων, των οροφών και των τοξωτών φύλλων, το πάχος τους θα είναι ίσο με 6,5 mm, 9,5 mm, 12,5 mm, αντίστοιχα.

  Χαρακτηριστικά γυψοσανίδας

  Βάρος 1 m2, kg

  Προβολή

  Πάχος mm

  GCR

  GKLV, GKLO, GKLVO

  Τοίχος

  12.5

  Δεν υπερβαίνει το 12,5

  10,0 έως 13,3

  Οροφή

  9.5

  Δεν υπερβαίνει το 9,5

  Από 7.6 έως 10.1

  Τοξωτό

  6.5

  Δεν υπερβαίνει το 6,5

  5.2 έως 6.9

  Το ογκομετρικό βάρος της HL υπολογίζεται από τον τύπο: βάρος (kg) = πάχος φύλλου (mm) x 1,35, όπου το 1,35 είναι μια σταθερή μέση πυκνότητα γύψου.

  Τα φύλλα γυψοσανίδας παράγουν ορθογώνιο σχήμα τυποποιημένων μεγεθών. Το βάρος υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την επιφάνεια του φύλλου κατά βάρος ενός τετραγωνικού μέτρου.

  ΠροβολήΔιαστάσεις, mmΒάρος φύλλου GCL, kg
  Τοίχος, 12,5 mm2500x120037.5
  3000x60045.0
  2000x60015.0
  Οροφή, 9,5 mm2500x120028.5
  3000x120034.2
  2000x60011.4
  Τοξωτό, 6,5 mm2500x120019.5
  3000x120023.4
  2000x6007.8

  Βάρος συσκευασίας

  Κατά τον προγραμματισμό μεγάλων έργων κατασκευής, θα πρέπει να εξετάσετε πόσα υλικά χρειάζεστε. Συνήθως γυψοσανίδας πωλείται σε συσκευασίες σε ποσότητες από 49 έως 66 τεμ. σε κάθε μία. Για ακριβέστερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το κατάστημα όπου σχεδιάζετε να αγοράσετε υλικό.

  Πάχος mm

  Μεγέθη, mm

  Ο αριθμός φύλλων σε συσκευασία, τεμ.

  Βάρος συσκευασίας, kg

  9.5

  1200x2500

  66

  1445

  9.5

  1200x2500

  64

  1383

  12.5

  1200x2500

  51

  1469

  12.5

  1200x3000

  54

  1866

  Αυτά τα δεδομένα σας επιτρέπουν να υπολογίσετε τον αριθμό των συσκευασιών που μπορούν να φορτωθούν σε ένα αυτοκίνητο, ανάλογα με τη χωρητικότητα:

  • Gazelle g / n 1,5 t - 1 συσκευασία.
  • Kamaz g / n 10 τόνων - 8 πακέτα;
  • Wagon g / p 20 τόνων - 16 πακέτα.

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Γύψος γυψοσανίδας - το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο, είναι εύκολο να σπάσει ή να καταστραφεί. Για μια άνετη επισκευή ή κατασκευή πρέπει να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές:

  • Είναι απαραίτητο να μεταφέρετε και να αποθηκεύσετε φύλλα μόνο σε οριζόντια θέση, σε μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια. Οποιαδήποτε θραύσματα, πέτρες ή μπουλόνια μπορεί να βλάψουν το υλικό.
  • Η μετακίνηση ενός φύλλου γυψοσανίδας πραγματοποιείται μόνο κατακόρυφα και μόνο δύο άτομα μαζί για να αποφευχθούν οι κραδασμοί.
  • Κατά τη μεταφορά, είναι απαραίτητο να κρατάτε το φύλλο με το ένα χέρι στο κάτω μέρος και το άλλο να κρατάτε το πάνω ή το πλάι. Αυτή η μέθοδος μεταφοράς είναι πολύ ενοχλητική, έτσι οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία - άγκιστρα που κάνουν τη μεταφορά άνετα.
  • Το υλικό πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία, το άμεσο και διάχυτο φως του ήλιου, τις πηγές θερμότητας κατά την αποθήκευση και την εγκατάσταση, ακόμη και αν είναι ανθεκτικό στην υγρασία ή ανθεκτικό στη φωτιά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της αντοχής του υλικού και της αντοχής του.
  • Σε υπαίθρια φύλλα μπορούν να αποθηκευτούν έως και 6 ώρες, συσκευασμένα σε ειδικό υλικό και χωρίς παγετό.
  • Με το χαμηλού κόστους και υψηλής αντοχής γυψοσανίδας είναι ένα πολύ προσιτό υλικό.Η τιμή ενός φύλλου εξαρτάται από τον τύπο του φύλλου: ο φθηνότερος όλων των τύπων είναι ο GCR. Λόγω της χαμηλής τιμής του, είναι αυτός που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Η τιμή για αντιανεμικό ή ανθεκτικό στην υγρασία ανάλογο είναι πολύ υψηλότερη. Ο ακριβότερος τύπος είναι το εύκαμπτο τοξωτό γυψοσανίδας, έχει ένα επιπλέον ενισχυτικό στρώμα.
  • Κατά τον υπολογισμό της εκτίμησης της επισκευής, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί όχι μόνο η ποσότητα του υλικού και το βάρος του, αλλά και το κόστος της διάταξης σκελετού.
  • Όταν αγοράζετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ακεραιότητα του φύλλου, την άκρη του, την ποιότητα των επάνω και κάτω στρώσεων του χαρτονιού, την ομαλότητα της κοπής. Αγοράστε γυψοσανίδας μόνο σε αξιόπιστα καταστήματα, εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες επαγγελματιών μετακινούμενων. Κατά τη φόρτωση του υλικού, ελέγξτε κάθε φύλλο χωριστά: σε μια δέσμη ή στοίβα, τα φύλλα μπορεί να καταστραφούν εξαιτίας του ίδιου του βάρους ή της ακατάλληλης αποθήκευσης.

  Τα σωστά επιλεγμένα υλικά και ο λανθασμένος υπολογισμός όλων των λεπτών και αποχρώσεων θα σας επιτρέψουν να αποφύγετε προβλήματα και απογοητεύσεις και να αφήσετε μόνο θετικές αναμνήσεις της επισκευής.

  Λεπτομερέστερα για το βάρος των χωρισμάτων από διάφορα δομικά υλικά, μεταξύ άλλων από χαρτόνι γύψου, λέγεται σε βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο