Αμορτισέρ γυψοσανίδας: χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Το στήριγμα δόνησης είναι ένα σημαντικό στοιχείο των δομών ηχομόνωσης. Εξαιρετικά απορροφά τους κραδασμούς και μειώνει σημαντικά τη μετάδοση δομικού θορύβου στο πλαίσιο δομών προστασίας από θόρυβο.

Τεχνικές προδιαγραφές

Ένα δονητικό εναιώρημα είναι ένα προφίλ σχήματος U κατασκευασμένο από μέταλλο, το οποίο έχει ένα ένθετο κατασκευασμένο από ένα ελαστικό υλικό πάνω στην άνω εγκάρσια δοκό του, για το οποίο χρησιμοποιείται συχνά καουτσούκ, καουτσούκ ή πολυουρεθάνη. Αυτές οι μαλακές ροδέλες αναλαμβάνουν τη δράση του ακουστικού κύματος και σβήνουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δύναμη των ηχητικών κυμάτων δαπανάται για τη συμπίεση του παρεμβύσματος και την περιστροφή του στοιχείου άρθρωσης, χωρίς να φτάνει στο επίπεδο της προστατευτικής δομής. Όσο παχύτερο είναι ο απορροφητής πολυμερούς, τόσο μεγαλύτερο είναι το πλάτος των κραδασμών που μπορεί να σβήσει.Τοποθετώντας την άγκυρα vibropodveshcha στον τοίχο ή την οροφή και το αντίστοιχο τμήμα είναι στερεωμένο στο προφίλ με βίδες.

Οφέλη

Υψηλή ζήτηση των πελατών και υψηλή δημοτικότητα των vibropodvodsa λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων των προϊόντων:

 • παρεμπόδιση της διείσδυσης του θορύβου χαμηλής συχνότητας εξαιτίας των υψηλών δονητικών ακουστικών ιδιοτήτων ·
 • απλότητα σχεδιασμού και εγκατάστασης.
 • ευελιξία (τα περισσότερα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την εγκατάσταση δομών οροφής και τοίχου).
 • αντοχή στην υγρασία, αντιδιαβρωτικές ιδιότητες και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Είδη

Στη σύγχρονη αγορά των υλικών κατασκευής και φινιρίσματος, οι δονητικές κρεμάστρες παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα. Τα προϊόντα ταξινομούνται ανάλογα με τον τόπο χρήσης, τον τύπο της προσάρτησης, το μέγεθος και το υλικό των πλυντηρίων απορρόφησης θορύβου.

Ανάλογα με τον τύπο των συνδετήρων, ο αποσβεστήρας δόνησης του κουτιού θεωρείται ο καλύτερος. Αφαιρεί τα ηχητικά κύματα όσο το δυνατόν περισσότερο και εμποδίζει τη διείσδυση τους στην επιφάνεια του τοιχώματος ή του ρεύματος γυψοσανίδας. Τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου είναι το υψηλό κόστος και η ανάγκη ακριβούς ρύθμισης των προεξοχών πριν την εγκατάσταση του προφίλ.

Σε μέγεθος, οι δονούμενοι βραχίονες για γυψοσανίδες είναι στάνταρ, σχεδιασμένοι για να τοποθετούνται σε ένα προφίλ με πλάτος 6 cm και οικονομικής κατηγορίας σε συνδυασμό με ένα στενό προφίλ (πλάτος 4,7 cm). Σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής, τα προϊόντα χωρίζονται σε τοίχους, οροφές και καθολικούς τύπους. Σύμφωνα με το υλικό της κατασκευής στοιχείων απορρόφησης θορύβου - για τα προϊόντα από καουτσούκ, καουτσούκ και πολυουρεθάνη.

Όλοι οι τύποι δονητικών κρεμάστρων σχεδιάζονται για φορτία μέχρι 30 kg. Η ρύθμιση του βάθους του πλαισίου οφείλεται στην ύπαρξη αρκετών οπών που βρίσκονται στις πλευρές του σχεδιασμού σχήματος υ.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικά vibropodvesyy. Για την αυτο-δημιουργία τέτοιων στοιχείων θα χρειαστείτε διάτρητες πλάκες και κομμάτια πορώδους καουτσούκ. Ο αριθμός των αναρτήσεων υπολογίζεται ξεχωριστά και εξαρτάται από την επιφάνεια διακόσμησης του τοίχου ή της οροφής.

Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο που έχει επιφάνεια 15 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 45-50 δονητικές κρεμάστρες για την εγκατάσταση της οροφής.

Η τεχνολογία κατασκευής της ανάρτησης είναι πολύ απλή. Στο μεσαίο τμήμα της διάτρητης πλάκας, είναι απαραίτητο να στερεώνετε ορθογώνια ελαστικά στοιχεία,μετά τα οποία οι άκρες των πλακών πρέπει να κάμπτονται.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συνιστάται η χρήση πολλών στρώσεων από καουτσούκ. Αυτό θα συμβάλει στην καλύτερη απόσβεση των κραδασμών και θα αυξήσει τις ηχομονωτικές ιδιότητες της κατασκευής γυψοσανίδων.

Μετά την κατασκευή των vibropodvesdy, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητά τους. Για να το κάνετε αυτό, καθορίστε τα προϊόντα σε μια ξύλινη ράβδο, μετά από την οποία θα χρειαστεί να τα χτυπήσετε στο πάτωμα. Αμέσως μετά την κρούση αξίζει να παρατηρηθούν οι δονήσεις των πλακών και να προσδιοριστεί η ικανότητά τους να επιβραδύνουν τους κραδασμούς. Όσο ταχύτερες είναι οι αποσβέσεις των διακυμάνσεων, τόσο υψηλότερες είναι οι ιδιότητες αντοχής των κραδασμών στις ανωμαλίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε ένα vibropodishkoy δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πώς να επιλέξετε

Κατά την επιλογή vibropodvesdov θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η πιο σημαντική ποιότητα των προϊόντων είναι η αντοχή τους. Στην ανάρτηση υπάρχει σημαντικό φορτίο στη συγκράτηση φύλλων γυψοσανίδας, ηχομονωτικού υλικού και στρώματος στόκου. Οι πιο απλοί τύποι κρεμαστών οροφής είναι ικανοί να αντέχουν μέχρι 12 κιλά φορτίου βάρους, ενώ οι επιλογές χαμηλού κόστους για τα προϊόντα τοίχου θα κατέχουν εύκολα 15 κιλά.Τα ενισχυμένα δείγματα έχουν σχεδιαστεί για 30 κιλά για τον τοίχο και 20 κιλά για την οροφή.

Οι ηχομονωτικές ιδιότητες των κατασκευών γυψοσανίδας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της ανάρτησης να εμποδίζει τους κραδασμούς και να καταστέλλει τον θόρυβο. Αυτός ο δείκτης εξαρτάται από την ποιότητα, το πάχος και την περιοχή του πλυντηρίου καουτσούκ ή πολυουρεθάνης. Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη απορρόφηση θορύβου, επιλέξτε προϊόντα με μεγαλύτερη επιφάνεια, πάχος και ελαστικότητα του υλικού.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Η τοποθέτηση μιας κατασκευής γυψοσανίδας στην οροφή αποτελείται από διάφορα στάδια.

 • Μέτρηση του επιπέδου της οροφής. Εκτελείται με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου και συνίσταται στον προσδιορισμό της χαμηλότερης γωνίας από την οποία μετριέται η απόσταση που είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση του λαμπτήρα και του ηχομονωτικού υλικού.
 • Τοποθέτηση προφίλ οδηγών για το πλαίσιο. Παλαιότερα στις μεταλλικές δομές που θα γειτονεύουν με την επικάλυψη, η κολλητική ταινία είναι κολλημένη. Αυτό εξαλείφει την εμφάνιση γέφυρων θορύβου, η οποία με τη σειρά της έχει ευεργετική επίδραση στις ηχομονωτικές ιδιότητες της κατασκευής.
 • Σήμανση για να υποδείξετε την εγκατάσταση των σιδηροτροχιών ραφιών με τους βραχίονες.Σημειώνεται επίσης η θέση των δονητικών κρεμάστρων.
 • Στήριξη vibropodvesvetov χρησιμοποιώντας πείρους με περαιτέρω μείωση των άκρων τους.
 • Εγκατάσταση σιδηροτροχιών εδράνων σκελετό και τη στερέωση τους με τη βοήθεια των κρεμάστρων.
 • Ηχομόνωση Τοποθέτηση στο πλαίσιο και γυψοσανίδες γυψοσανίδας.

Η εγκατάσταση και η λειτουργία της δονούμενης ανάρτησης δεν διαφέρει από τη χρήση συμβατικής άμεσης στήριξης. Το κύριο καθήκον είναι να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό στερέωσης, το οποίο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τύπο της οροφής. Είναι απαραίτητο να συνδέσετε τους δονητικούς κρεμάστρες με το προφίλ πλαισίου χρησιμοποιώντας ροδέλες πρέσας ή βίδες αυτοεπιπεδότητας.

  Κατά την εγκατάσταση του σχεδιασμού ηχομόνωσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί η πλήρης ηχομονωτική επίδραση. Ωστόσο, η χρήση συσκευών απορρόφησης του ήχου επιτρέπει πολύ χαμηλότερο επίπεδο θορύβου περιβάλλοντος και καθιστά πιο άνετη τη διαμονή σε εσωτερικούς χώρους.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο