Γυψοσανίδα: χαρακτηριστικά και τύποι τελειωμάτων

Ένα από τα πιο κοινά και δημοφιλή υλικά φινιρίσματος είναι γυψοσανίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς: από την τοποθέτηση τοίχων μέχρι την κατασκευή πολυστρωματικών οροφών. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού και εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του.

Τι είναι αυτό;

Το γυψοσανίδα είναι ένα δομικό υλικό που είναι ένα τελείως επίπεδο φύλλο, αποτελείται από δύο στρώματα από ειδικό χαρτόνι και πυρήνα. Το δεύτερο συστατικό αποτελείται από στερεά γύψου ζύμης με την προσθήκη διαφόρων υλικών πλήρωσης. Επιπλέον, η γυψοσανίδα περιέχει κόλλες και παράγοντες εμφύσησης ειδικά σχεδιασμένους για γύψο.

Τις περισσότερες φορές, αυτό το εύχρηστο υλικό χρησιμοποιείται για την οργάνωση ομοιόμορφων δερμάτων., ελαφρά χωρίσματα και οροφές (μονοβάθμια και πολυεπίπεδη).Διαφορετικά φωτιστικά εγκαθίστανται συχνά σε γυψοσανίδες, και αυτό μπορεί να είναι όχι μόνο ένας συνηθισμένος προβολέας, αλλά και ένας πλήρης πολυέλαιος.

Δεν συνιστώνται πολύ βαριές και μεγάλες συσκευές που κρεμούν τις βάσεις γυψοσανίδων, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν εντυπωσιακά φορτία.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα τέτοιο δημοφιλές υλικό, όπως το γυψοσανίδα, είναι πρακτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς: με τη βοήθεια αυτής της εύκαμπτης πρώτης ύλης είναι δυνατή η ανεξάρτητη παραγωγή διαφόρων σχεδίων χωρίς να δαπανώνται μεγάλα ποσά και να μην ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτό.

Τα φύλλα γυψοσανίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για εσωτερικούς αλλά και για εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ο σχεδιασμός της πρόσοψης μιας ιδιωτικής κατοικίας και με τη βοήθεια αδιάβροχων γυψοσανίδων υψηλής ποιότητας μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη σύνθεση που θα μεταμορφώσει το εξωτερικό του σπιτιού.

Το γυψοσανίδας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία αξίζουν να γνωρίζετε πριν το αγοράσετε.

Για αρχή, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού τελειώματος μπορεί να καυχηθεί.

 • Τα φύλλα γυψοσανίδων έχουν μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια και γι 'αυτό μπορούν να αγοραστούν για την εξομάλυνση των επιφανειών αφαίρεσης. Αυτό μπορεί να είναι το πάτωμα, η οροφή και οι τοίχοι.Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε όλη τη δουλειά σωστά και να προετοιμάσουμε σωστά τα βασικά για την εγκατάσταση του γύψου.
 • Το γυψοσανίδα έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο με τοίχους συμπληρωμένο με φύλλα γυψοσανίδας, θα διατηρείται πάντα ένα άνετο μικροκλίμα και η βέλτιστη θερμοκρασία του αέρα.
 • Αυτό το υλικό φινιρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διαφόρων σχεδίων.
 • Ένα άλλο πλεονέκτημα της γυψοσανίδας είναι φιλικό προς το περιβάλλον: είναι απολύτως ασφαλές για τα νοικοκυριά, καθώς δεν περιέχει τοξικές ενώσεις.
 • Τα υλικά που κατασκευάζονται σύμφωνα με το GOST είναι πυρίμαχα (μην καίνε και δεν υποστηρίζεις τη φλόγα).
 • Τα φύλλα γύψου έχουν εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης.
 • Επίσης, αυτό το υλικό φινιρίσματος διακρίνει τη διαπερατότητα των ατμών. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, διάφορα βακτήρια δεν εκτρέφονται στην επιφάνειά του και δεν εμφανίζονται ίχνη μούχλας ή μύκητα.
 • Γυψοσανίδας είναι φθηνή, έτσι ώστε σχεδόν κάθε αγοραστής μπορεί να αντέξει οικονομικά.
 • Κατά την εγκατάσταση αυτού του υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο το πλαίσιο: είναι δυνατόν να το συνδέσετε με κόλλα και ακόμη και να δημιουργήσετε αφρό.
 • Το γυψοσανίδα μπορεί να συνδυαστεί με μόνωση. Επιπλέον, υπάρχουν τέτοιοι τύποι πάνελ που προστατεύουν τον μονωμένο καμβά από αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.
 • Είναι πολύ εύκολο να εργαστείτε με γυψοσανίδες, γι 'αυτό δεν χρειάζεστε ειδικά ακριβά εργαλεία.
 • Με χαρτόνι γύψου είναι δυνατή η πραγματοποίηση των πιο μη τυποποιημένων ιδεών σχεδιασμού.
 • Αυτό το υλικό τελειώματος δεν εκκρίνει δυσάρεστες και δυνατές οσμές.
 • Το GKL είναι εύκολο να επεξεργαστεί: μπορεί να βαφτεί, να τελειώσει με ταπετσαρία, πλακάκια και άλλα δημοφιλή υλικά.
 • Το γυψοσανίδα, το οποίο μόλις αγοράσατε σε ένα κατάστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε εργασίες επισκευής: δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση.

Παρά το μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, η γυψοσανίδα έχει τις δικές της αδυναμίες.

 • Το υλικό αυτό δεν συνιστάται να εγκαθίσταται σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γυψοσανίδα σε τέτοιες συνθήκες θα μαλακώσει την πάροδο του χρόνου και θα καταρρεύσει εξαιτίας της υπερκορεσμού με υγρασία. Ακόμη και τα φύλλα υψηλής ποιότητας που μεταφέρουν την επαφή με το νερό αρχίζουν να παραμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου.
 • Το γυψοσανίδας μπορεί να αρχίσει να θρυμματίζεται.Δεν συνιστάται να κρεμούν βαριά αντικείμενα (λάμπες, πίνακες ζωγραφικής, γλάστρες) σε ένα καρφί που σφυρήλατο σε γυψοσανίδα. Διαφορετικά, οι σύνδεσμοι μπορούν απλά να πέσουν έξω από τη βάση τους.
 • Πρέπει να προσέχετε να μην καταστρέψετε τα γυψοσανίδες, καθώς δεν έχουν μεγάλη αντοχή.
 • Οι γυψοσανίδες διακρίνονται από μια άκαμπτη δομή και συνεπώς δεν αντέχουν σε κρούσεις ή στροφές.

Ποιοι είναι οι τύποι;

Ένας σπάνιος καταναλωτής γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες γυψοσανίδας στην αγορά. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρώτα από όλα, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ποιες κατηγορίες αυτού του υλικού υπάρχουν.

 • GCR - Πρόκειται για ένα απλό γκρι γυψοσανίδας, το οποίο είναι καθολικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε στεγνούς χώρους με διαφορετική υγρασία. Η προστασία από την υγρασία και την υγρασία, καθώς και τα χαρακτηριστικά αντοχής στη φωτιά αυτού του υλικού απουσιάζουν.
 • GKLV - τα φύλλα γυψοσανίδας έχουν πράσινο χρώμα. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία. Τέτοιο υλικό φινιρίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στην κουζίνα, την τουαλέτα ή το μπάνιο.
 • GKLO - η συντομογραφία αυτή ανήκει σε πυρίμαχο γυψοσανίδα, τα χαρακτηριστικά του οποίου θεωρούμε παρακάτω.
 • GKLVO - αυτό το όνομα είναι φύλλα γυψοσανίδας, που έχουν αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Συνδυάζουν τα χρήσιμα χαρακτηριστικά των υλικών όπως το GKVL και το GKLO.

Τώρα εξετάστε τις ιδιότητες όλων των τύπων γυψοσανίδας με περισσότερες λεπτομέρειες.

Τοίχος

Αυτό το υλικό φινιρίσματος έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επένδυση δαπέδων σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα. Κατά κανόνα, το χρώμα του τραπεζιού είναι γκρίζο και η σήμανση σε αυτό εφαρμόζεται με μπλε χρώμα.

Οροφή

Προς το παρόν, το γυψοσανίδα ανώτατο όριο είναι σε μεγάλη ζήτηση. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή όμορφων και τρισδιάστατων δομών που είναι εγκατεστημένες στην οροφή. Με τη βοήθεια αυτού του υλικού μπορεί να διαμορφωθεί ως ένα απλό κιβώτιο ενός επιπέδου και πολλαπλών επιπέδων.

Τοξωτό

Τα λεπτότερα και ελαφρύτερα είναι τα τοξωτά φύλλα γυψοσανίδας. Χάρη σε αυτά τα διακριτικά χαρακτηριστικά, τα υλικά μπορούν να κάμπτονται, χωρίς να φοβούνται τον σχηματισμό ρωγμών και άλλων ζημιών. Επιπλέον, πριν από την άμεση εργασία εγκατάστασης δεν είναι απαραίτητο να ψεκαστεί με νερό για επιπλέονπλαστικότητα.

Με αυτό το εύκαμπτο υλικό φινιρίσματος μπορούν να κατασκευαστούν όμορφες στήλες., εσωτερικές καμάρες, ημι-τόξα, κόγχες, καθώς και τα αρχικά τοιχώματα είναι στρογγυλά ή ωοειδή. Το πάχος του τοξοειδούς γυψοσανίδας είναι 6,5 mm, ο αριθμός αυτός είναι μέτριος, επομένως αυτά τα φύλλα τοποθετούνται πιο συχνά σε δύο στρώματα.

Ακουστικό (GKLA)

Πρόκειται για ένα ηχομονωτικό και διάτρητο υλικό, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο. Ένα χαρακτηριστικό των ακουστικών φύλλων είναι ότι η επιφάνεια τους έχει μεγάλο αριθμό μικρών οπών. Η διάμετρος τους είναι 1 εκατοστό, η πίσω πλευρά του φύλλου συμπληρώνεται με μία ηχομονωτική επικάλυψη, όπως είναι η κλωστή.

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας χρησιμοποιείται συχνότερα στην τελική επεξεργασία οροφών και οροφών στα στούντιο ηχογραφήσεων, στους ειδικούς χώρους μουσικής, στις αίθουσες αντλιών και σε άλλους χώρους όπου απαιτείται ηχομόνωση υψηλής ποιότητας.

Ανθεκτικό στη φωτιά

GKLO (αποκωδικοποίηση - ανθεκτικό στη φωτιά φύλλο γυψοσανίδας) - αυτό το μη καύσιμο υλικό αντιμετωπίζει επίσης και είναι πολύ ανθεκτικό στη φθορά. Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι απαραίτητα σε χώρους όπου υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για πυρασφάλεια. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο γυψοσανίδας μπορεί να καλύψει καμινάδα ή τζάκι.

Επιπλέον, ο πυρίμαχος γύψος χρησιμοποιείται συχνά στην επένδυση ορυχείων. Στον πυρήνα τέτοιων φύλλων υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ινών και πρόσθετα πρόσθετα απαραίτητα για την ενίσχυση.

Ανθεκτικό στην υγρασία

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας είναι λιγότερο φανταστικό και πιο πρακτικό. Πρέπει να εγκαθίσταται σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτό το υλικό έχει πυρήνα και χαρτόνι, που χαρακτηρίζεται από μια ασυνήθιστη σύνθεση, χάρη στην οποία δεν φοβάται την υγρασία.

Επιπλέον, ως μέρος του υφάσματος ανθεκτικό στην υγρασία, παρατηρούνται ειδικά αντισηπτικά πρόσθετα που την προστατεύουν από την εμφάνιση μούχλας και μούχλας.

Αδιάβροχη και ανθεκτική στη φωτιά

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας είναι ένας από τους πιο πρακτικούς και ανθεκτικούς, καθώς συνδυάζει τις χρήσιμες ιδιότητες των γυψοσανίδων και των γυψοσανίδων. Συχνά αντιμετωπίζεται όταν αντιμετωπίζουν περιοχές παραγωγής με υψηλό επίπεδο υγρασίας και υψηλές απαιτήσεις για πυρασφάλεια.

Λαμιναρισμένο

Τέτοια γυψοσανίδα θεωρείται ένα τελειωτικό υλικό μιας νέας γενιάς. Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία. Η βάση των ελασματοποιημένων φύλλων είναι μια ειδική γυψοσανίδα σε μια υφαντή βάση.

Αυτό το υψηλής τεχνολογίας υλικό είναι ανθεκτικό, εύκολο στη συντήρηση, γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση και απουσία βιδών.

Η γυψοσανίδα είναι επίσης διακοσμητική, καθώς μπορεί να προσομοιώσει διάφορα υλικά αρκετά καλά: ξύλο, φυσική πέτρα, τούβλο, διάφορα είδη υφάσματος. Ένα απλό βαμμένο φύλλο με παρόμοια εμφάνιση δεν μπορεί να καυχηθεί.

Πρόσοψη

Τα πάνελ γυψοσανίδας προσόψεων κάνουν εξαιρετική δουλειά όχι μόνο με τη λειτουργία της διακόσμησης του σπιτιού, αλλά και με τη μόνωση του, καθώς και την προστασία από δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες. Για να γίνει αυτό, τα υλικά αυτά έχουν την κατάλληλη δομή - το μπροστινό στρώμα των πάνελ πρόσοψης εμποτίζεται με ειδικά υδρόφοβα μέσα. Αυτή η επεξεργασία προστατεύει τη βάση από τη διείσδυση της υγρασίας.

Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν γυψοσανίδες πρόσοψης γύψου., καθώς παίζει το ρόλο της επένδυσης εξοικονόμησης ενέργειας, σταματώντας την απώλεια του θερμού αέρα και των ινών μόνωσης. Αυτό το υλικό εγκαθίσταται αρκετά εύκολα και είναι ασφαλές. Είναι φθηνό και δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα.

Θωρακισμένη

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας τοποθετείται συχνά στο πάτωμα.Διαθέτει ένα ειδικό ενισχυτικό στρώμα που αποτελείται από υαλοβάμβακα. Λόγω της σύνθεσής του, το υλικό αυτό ονομάζεται επίσης ίνα γύψου. Σε αυτό, η ενίσχυση γίνεται αμέσως και από τις δύο πλευρές του στρώματος από χαρτόνι, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλή αντοχή των πάνελ.

Η πίσω και η μπροστινή πλευρά του ενισχυμένου γυψοσανίδας επεξεργάζονται με μια ειδική ουσία - αδιάβροχη, κάνει το υλικό ανθεκτικό στην υγρασία και πιο ανθεκτικό.

Ενισχυμένο γυψοσανίδας μπορεί να αντέξει εντυπωσιακά φορτία, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο ειδικά για το πάτωμα. Επιπλέον, είναι στιλβωμένο και επικαλυμμένο με διάφορους εμποτισμούς που προστατεύουν το υλικό από τη συσσώρευση. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής αυτών των φύλλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή εγκατάστασή τους.

Διαστάσεις

Οι διάφοροι τύποι γυψοσανίδων έχουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και παραμέτρους διαστάσεων:

 • πάνελ τοίχου: πλάτος - 1,2 m, μήκος - 2,3 m, 2,5 m, πάχος - 12, 5 mm?
 • Το υλικό οροφής διαφέρει από το τοίχωμα μόνο σε πάχος, το οποίο περιλαμβάνει 9,5 mm.
 • τα φύλλα που είναι ανθεκτικά στην υγρασία μπορούν να έχουν μήκος 2,3 m, 2,5 m, πλάτος 1,2 mm και πάχος 12,5 mm.
 • οι παράμετροι των πυρίμαχων φύλλων γυψοσανίδας μπορεί να είναι: μήκος - 2 m, 2,5 m, 3 m, το πλάτος και το πάχος αυτών των υλικών παραμένουν στάνταρ και είναι 1,2 m ή 12,5 mm.
 • το τοξωτό γυψοσανίδας έχει πολύ μικρό πάχος - 6,5 mm.

Για την κατασκευή των εσωτερικών χωρίσματα συνιστάται να χρησιμοποιούν φύλλα γυψοσανίδας, που χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο πάχος - 14-21 mm. Τέτοια υλικά έχουν υψηλή ηχομόνωση. Δεν φοβούνται τα εντυπωσιακά φορτία και τις μηχανικές βλάβες.

Φυσικά, το φύλλο γυψοσανίδας μπορεί να έχει διαφορετικό μήκος, διαφορετικό από τις παραπάνω παραμέτρους. Έτσι, μερικές σύγχρονες εταιρείες παράγουν μικρότερα πάνελ. Κοστίζουν λίγο περισσότερο από τις τυποποιημένες επιλογές, αλλά η συνεργασία με τους είναι πολύ ευκολότερη. Αυτά τα φύλλα χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο σχεδιασμό της οροφής στην τουαλέτα, στο μπάνιο, στο διάδρομο ή στο διάδρομο.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές στην παραγωγή γυψοσανίδας εξακολουθούν να τηρούν τα τρία βασικά πρότυπα μεγέθους:

 • 3000χ1200 mm.
 • 2500χ1200 mm.
 • 2000x1200 mm.

Χρώματα

Κάθε τύπος γυψοσανίδας έχει το δικό του χρώμα:

 • τυπικό γυψοσανίδας είναι γκρι?
 • ανθεκτικό στην υγρασία - πράσινο, και η σήμανση εφαρμόζεται σε αυτό μπλε?
 • πυρίμαχο υλικό είναι ροζ ή ανοιχτό γκρι με κόκκινη σήμανση.
 • ανθεκτικό στην υγρασία και πυρίμαχο γυψοσανίδας έχει ένα πράσινο χρώμα και κόκκινη σήμανση.

Απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ

Όταν εργάζεστε με γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε διάφορα εξαρτήματα, χωρίς αυτά, ακόμη και με τις πιο απλές εργασίες επισκευής. Ένα από τα σημαντικότερα είναι τα μεταλλικά προφίλ, με την εφαρμογή τους συναρμολογείται ένα ισχυρό και αξιόπιστο πλαίσιο, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με γυψοσανίδες.

Αυτά τα απαραίτητα στοιχεία μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 • για τοίχους και διαχωριστικά τοιχώματα.
 • ανώτατο όριο.
 • ειδικούς οδηγούς.

Μεταλλικά προφίλ σχεδιασμένα για να τελειώνουν τοίχους και χωρίσματα, είναι οδηγοί και ράφι.

 • Οι ποικιλίες οδηγών έχουν ειδική σήμανση UD. Αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για ράφια στερέωσης υψηλής ποιότητας και οδηγούς του πλαισίου για γυψοσανίδες.
 • Το προφίλ αποστράγγισης παίζει το ρόλο μιας κύριας ράγας για την τοποθέτηση φύλλων γυψοσανίδων, στα οποία πραγματοποιείται η στερέωση ολόκληρης της επένδυσης. Παρόμοια στοιχεία έχουν την ένδειξη CD.

Οι πιο στενοί στόχοι είναι ειδικοί οδηγοί. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικά ράφια σχεδιασμένα μόνο για πόρτες, στις οποίες στη συνέχεια συνδέονται ολόκληρα συστήματα εισόδου.

Υπάρχουν επίσης ειδικές arched επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν για την επιθυμητή διαμόρφωση.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω εξαρτημάτων, στερεωμένος με ειδικό υλικό, έχει ως αποτέλεσμα ένα αρκετά ισχυρό και αξιόπιστο πλαίσιο. Μια καλά κατασκευασμένη κατασκευή θα αντέξει εύκολα τα σημαντικά φορτία, καθώς και το βάρος ολόκληρης της γυψοσανίδας. Κατά κανόνα, οι οδηγοί επεξεργάζονται με ψευδάργυρο, ο οποίος τους προστατεύει από τη διάβρωση και την αργή καταστροφή, γεγονός που καθιστά το πλαίσιο για φινίρισμα σχεδόν αιώνια.

Για την εργασία με γυψοσανίδας θα πρέπει να αποθηκεύονται και άλλα απαραίτητα εξαρτήματα.

 • Άμεσες αναστολές. Είναι τα κύρια στοιχεία του πλαισίου για φύλλα γύψου και είναι ορθογώνια πλάκα. Αυτά τα εξαρτήματα είναι απαραίτητα για τη σύνδεση των ράβδων πλαισίου με τα δάπεδα των εδράνων.
 • Συνδέσεις οδηγών CD (άλλο όνομα - "καβούρια"). Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για να συνδέσετε τα άκρα του προφίλ σε επίπεδο ενός επιπέδου.
 • Συνδέσεις δύο επιπέδων. Είναι απαραίτητα για τη σύνδεση των σιδηροτροχιών πλαισίου σταυρωτά.
 • Ανάρτηση αγκύρωσης. Αυτά τα μέρη είναι απαραίτητα για τη βάση του γυψοσανίδας. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται κατά την ολοκλήρωση του ανώτατου ορίου. Το βασικό καθήκον των κρεμάστρων είναι η σύνδεση της βάσης απευθείας με την επικάλυψη.
 • Προεκτάσεις προφίλ. Αυτά τα στοιχεία κάνουν το σιδηροδρομικό πλαίσιο λίγο περισσότερο.Πρέπει να τοποθετηθούν στο εσωτερικό των προφίλ και να στερεωθούν με βίδες.
 • Συνδέσεις γωνίας. Αυτά τα μέρη μπορεί επίσης να έχουν σχήμα Τ. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αν κάνετε μια κάθετη ένωση του προφίλ σε μια άλλη σιδηροτροχιά.

Για να δουλέψετε με φύλλα γυψοσανίδας χρειάζεστε μια ποικιλία εργαλείων:

 1. κατσαβίδι - Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σταθεροποίηση του πλαισίου, για παράδειγμα, στον τοίχο.
 2. διατρητή - αυτό το εργαλείο είναι απαραίτητο για πιο αξιόπιστη τοποθέτηση του πλαισίου στον τοίχο, την οροφή ή το πάτωμα, πρέπει να έχει επαρκή ισχύ για τέτοια εργασία.
 3. ηλεκτρικό τρυπάνι;
 4. Βουλγαρικά χρήσιμο για την κοπή προφίλ μερών και την αποκοπή των υπερβολικών τμημάτων της προκύπτουσας δομής.
 5. κυκλικό πριόνι ή ηλεκτρικό παζλ χρήσιμο για την κοπή γυψοσανίδας?
 6. ηλεκτρικό ψαλίδι απαραίτητη για την κοπή μετάλλου, αν χρειαστεί να χτίσετε μια μεγάλη δομή με πάνελ γυψοσανίδας.
 7. πιστόλι τοποθέτησης αερίου που απαιτούνται για αυτόματες βίδες στερέωσης, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο για το σχεδιασμό εγκατάστασης.

Από εργαλεία χειρός για την εργασία με γυψοσανίδα θα χρειαστείτε:

 • Ειδικό μαχαίρι για γυψοσανίδα.
 • μαχαίρι πριόνι για γυψοσανίδας?
 • σφυρί?
 • Καρφωτικά για προφίλ στερέωσης.
 • προφίλ διατρυπών?
 • αεροπλάνο.
 • άκρο πλάνης?
 • βελόνα.

Όταν εργάζεστε με φύλλα GLA, μπορεί να χρειαστεί και άλλες συσκευές, οι οποίες θα απλοποιήσουν σημαντικά και θα επιταχύνουν τη διαδικασία εγκατάστασης:

 • μια συσκευή για την έμφαση στην επικάλυψη, η οποία είναι ένας ειδικός μοχλός με μια κλειδαριά, με τη βοήθεια της θα είναι δυνατό να κρατηθεί ο πίνακας στη σωστή κατακόρυφη θέση.
 • Λαβές μεταφοράς - καμπύλες χαλύβδινες λαβές απαραίτητες για ασφαλέστερη μεταφορά φύλλων γυψοσανίδας.
 • ένα μέτρο ταινιών που απαιτεί ακριβείς μετρήσεις.
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • ζώνη στήριξης.
 • ανελκυστήρα για φύλλα γυψοσανίδας?
 • ειδικά κορδόνια κτυπήματος.
 • δρομείς ή πίνακες για την ευθυγράμμιση ενός μεταλλικού προφίλ.
 • γωνία και μολύβι ή δείκτη.
 • ταινία στεγανοποίησης;
 • στόκος για γωνίες στόκος γυψοσανίδας.

Όλα τα εργαλεία και τα εξαρτήματα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα, διαφορετικά το σχέδιο δεν θα διαρκέσει πολύ και μπορεί να παραμορφωθεί.

Μην ξεχνάτε ότι ένας από τους κύριους ρόλους σε υψηλής ποιότητας και ελκυστικό γυψοσανίδα είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο.έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα να επιλέγονται ιδιαίτερα υπεύθυνα.

Επιλέγοντας και τελειώνοντας τα χέρια σας

Ολοκλήρωση μιας ή άλλης βάσης με γυψοσανίδας είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εξαρτήματα παρατίθενται παραπάνω, επομένως χρειάζεστε μόνο μια λογική προσέγγιση στην επιλογή των ίδιων των γυψοσανίδων.

Η επιλογή των κατάλληλων πλαισίων εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες στις οποίες θα είναι.

 • Για μπάνιο, πισίνα ή τουαλέτα, συνιστάται να αποκτήσετε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στην υγρασία υλικό, καθώς το συνηθισμένο γυψοσανίδα σε τέτοιες συνθήκες θα αποτύχει γρήγορα.
 • Για την κουζίνα, αξίζει να επιλέξετε πιο ακριβές σόμπες, οι οποίες είναι ανθεκτικές στην υγρασία και ανθεκτικές στη φωτιά.
 • Στο υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό γυψοσανίδας. Είναι απαραίτητο να το χειριστείτε όσο το δυνατόν προσεκτικά, δεδομένου ότι είναι μάλλον εύθραυστο, αλλά είναι φθηνό και διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Στο διάδρομο και το διάδρομο χρησιμοποιείται ως κανονικό και ανθεκτικό στην υγρασία υλικό. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτές οι περιοχές στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας.

Συνιστάται να αγοράσετε το υλικό μόνο από έναν αποδεδειγμένο και γνωστό κατασκευαστή: μην ψάχνετε για φτηνά γυψοσανίδες, καθώς αυτό το υλικό είναι ήδη φθηνό.Η υπερβολικά χαμηλή τιμή μπορεί να υποδηλώνει κακή ποιότητα των προϊόντων, τα φύλλα αυτά δεν θα διαρκέσουν πολύ και θα καταστούν γρήγορα ακατάλληλα, οπότε θα πρέπει να αρνηθείτε την υπερβολική εξοικονόμηση.

Για να ολοκληρώσετε τη γυψοσανίδα διάρκεσε όσο το δυνατόν περισσότερο και φαινόταν αισθητική, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα. Εξετάστε τα βήματα εγκατάστασης στο παράδειγμα διακόσμησης τοίχου.

Πρώτα πρέπει να κάνετε τη σήμανση των τοίχων χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο και ένα ειδικό μολύβι ή δείκτη. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε γραμμές σχεδιασμένες για τη στερέωση μεταλλικού προφίλ. Όσο για το μέγεθος, θα πρέπει να αφαιρούνται με τη βοήθεια μιας ταινίας ή ενός μεγάλου χάρακα.

Οι ειδικευμένοι κύριοι συμβουλεύουν να κολλήσουν ειδικές ταινίες από καουτσούκ σε προφίλ πριν τα εγκαταστήσετε, με διαφορετικό τρόπο αυτά τα μέρη ονομάζονται σόλες. Σε αυτή την περίπτωση, θα παίξουν το ρόλο των σφραγίδων. Με βάση τις προ-καλυμμένες γραμμές, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το πλαίσιο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τρυπήσετε τρύπες στο ανώτατο όριο και το πάτωμα του επιθυμητού μεγέθους. Τα προφίλ αυτών των ενεργειών δεν χρειάζεται να γίνουν, δεδομένου ότι οι απαραίτητες οπές πρέπει να υπάρχουν σε αυτές αρχικά.

Τα κατακόρυφα προφίλ πρέπει να στερεώνονται με τη βοήθεια βραχιόνων ή συνηθισμένων βιδών στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει ήδη να τοποθετούνται στην οροφή και στο πάτωμα.Η τοποθέτηση των κατακόρυφων εξαρτημάτων πρέπει να γίνει σε διαστήματα των 0,5-1 cm. Τα προφίλ στερέωσης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατά και αξιόπιστα, καθώς αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα στερέωσης του γυψοσανίδας. Συχνά, η τοποθέτηση γυψοσανίδας πραγματοποιείται σε μια ποικιλία από μονωτικά ή ηχητικά υφάσματα, για παράδειγμα, αφρό ή ορυκτό μαλλί.

Με τη βοήθεια γυψοσανίδας, μπορείτε όχι μόνο να ευθυγραμμίσετε αποτελεσματικά τους τοίχους, αλλά και να κρύψετε τα άσχημα καλώδια και τις διάφορες επικοινωνίες πίσω από τον τοίχο. Οι καλωδιώσεις πρέπει να γίνουν πριν την εγκατάσταση των ίδιων των φύλλων, διαφορετικά θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Μετά την κατάλληλη προετοιμασία και τοποθέτηση του πλαισίου, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση των πάνελ γυψοσανίδας. Για υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη στερέωση, χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι, η εργασία με αυτό το εργαλείο θα απαιτήσει πολύ λιγότερο χρόνο και λιγότερη ενέργεια. Η τοποθέτηση των επιφανειών γύψου πρέπει να αρχίσει με την ισοπέδωση τους. Λάβετε υπόψη ότι για αυτό πρέπει να προ-κοπεί τις τρύπες για το κάτω μέρος και τη θέση για την εγκατάσταση των λαμπτήρων.

Στις άκρες των φύλλων γύψου ήταν πιο λεία και τακτοποιημένα, κάθε άκρη μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με ένα ηλεκτρικό παζλ ή πλάνη.

Μετά την προσεκτική ευθυγράμμιση των φύλλων γυψοσανίδας μπορεί να εγκατασταθεί στο πλαίσιο. Καλύτερα να τα στερεώσετε χρησιμοποιώντας βίδες · αυτά τα μέρη θα πρέπει να σταθεροποιηθούν σε βήματα των 20-25 cm Εάν υπάρχει ένα παράθυρο πρόχειρο ή μια πόρτα στο διακοσμημένο ανώτατο όριο, τότε πρέπει να στερεωθεί ένα φύλλο γυψοσανίδας κατά μήκος των τμημάτων ακμής αυτών των στοιχείων. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε το φύλλο να είναι προσαρτημένο στη βάση προσεκτικά και σωστά.

Πολλοί κύριοι στο σπίτι σκέφτονται πόσο χρόνο θα χρειαστεί για την εγκατάσταση γυψοσανίδας στο πλαίσιο. Πρώτα απ 'όλα, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου στην οποία κάνετε το τελειωτικό έργο. Αν μιλάμε για ένα πολύ ευρύχωρο δωμάτιο, τότε μπορεί να χρειαστούν 2-3 μέρες για τη συναρμολόγηση φύλλων GLK.

Αφού εγκαταστήσετε και στερεώσετε όλα τα φύλλα γυψοσανίδας, προχωρήστε στην τοποθέτηση τέτοιων πακέτων όπως υποδοχές, διακόπτες και φωτιστικά.

Όταν όλα τα πιο δύσκολα και χρονοβόρα μένουν πίσω, μπορείτε να προχωρήσετε στο φινίρισμα, η πιο δύσκολη στιγμή, κατά κανόνα, κρύβει τις αρθρώσεις μεταξύ των φύλλων. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα στόκο, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να προσαρτήσετε μια ειδική ενισχυτική λωρίδα σε μη αισθητικά στοιχεία.

Όταν όλες οι αρθρώσεις γίνονται αόρατες, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στο φινίρισμα του γυψοσανίδας: εδώ τα πάντα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σας. Το υλικό αυτό μπορεί να βαφτεί και τοίχου, διακοσμημένο με διακοσμητικές πέτρες, τούβλα και πολλά άλλα διακοσμητικά επιχρίσματα.

Στο μπάνιο και στην τουαλέτα

Εγκατάσταση γυψοσανίδας μπορεί να γίνει στο μπάνιο και την τουαλέτα. Φυσικά Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε πλάκες ανθεκτικές στην υγρασία που δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία.

 • Σε αυτά τα δωμάτια, θα πρέπει πρώτα να προετοιμάσει τους τοίχους για την εγκατάσταση του γυψοσανίδας.
 • Αν μιλάμε για την εγκατάσταση φύλλων χωρίς να μεταφέρετε κιβώτια, πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από όλα τα λακκούβες και τις ρωγμές στους τοίχους. Αυτό θα σας βοηθήσει κανονικό τσιμέντο.
 • Μετά από αυτή τη βάση θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με μια απολυμαντική σύνθεση και ένα μείγμα αστάρι (ανθεκτικό στην υγρασία).
 • Στη συνέχεια χρειάζεστε έναν κύλινδρο για να εφαρμόσετε κόλλα στους τοίχους και τα φύλλα γυψοσανίδας.
 • Όλες οι ραφές και οι αρμοί μεταξύ των τμημάτων πρέπει να είναι στεγανά στεγανοποιημένες.
 • Μετά τη συγκόλληση, περάστε από το τελείωμα αδιάβροχο στόκος.

Πώς να εγκαταστήσετε φύλλα γυψοσανίδας σε μεταλλικά πλαίσια, έχουμε ήδη εξετάσει νωρίτερα.

Ωστόσο, το γυψοσανίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μπάνιο όχι μόνο για διακόσμηση τοίχου ή οροφής - μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει:

 • κάλυψη κουτιών κάλυψης κουτιού?
 • διακοσμητικό κουτί ή οθόνη λουτρού?
 • Προετοιμασία λουτρών γύψου για μελλοντική επένδυση - μπορείτε να κολλήσετε πλακάκια ή κεραμικά πλακίδια στο γυψοσανίδας?
 • Σφραγίστε το παράθυρο που χωρίζει το μπάνιο και την κουζίνα.

Επιπλέον, στους τοίχους γυψοσανίδας στο μπάνιο, μπορείτε να διορθώσετε το τραπέζι του ντυσίματος, το νεροχύτη και το ντουλάπι με έναν καθρέφτη. Φυσικά, γι 'αυτό συνιστάται να επιλέξετε ελαφρύτερα αντικείμενα.

Για το διάδρομο

Γυψοσανίδα είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο διάδρομο, Πιο συχνά σε αυτό το δωμάτιο οι οικοδεσπότες εξοπλίζουν μια λειτουργική ντουλάπα.

 • Για την κατασκευή μιας τέτοιας δομής θα χρειαστεί να τοποθετήσετε τους οδηγούς στους τοίχους, στο πάτωμα και στην οροφή.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσει το ράφι, το οποίο θα επισυνάπτονται φύλλα γύψου. Πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 60 cm μεταξύ αυτών των στοιχείων.
 • Μην ξεχάσετε να επισημάνετε τμήματα της πόρτας.
 • Στο σχεδιασμό είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν ράφια ενίσχυσης στα οποία θα τοποθετηθούν οι πόρτες.Είναι απαραίτητο το πλαίσιο να μην παραμορφώνεται κάτω από το βάρος τους.
 • Στη συνέχεια, μία από τις πλευρές της δομής θα πρέπει να είναι επενδυμένη με γυψοσανίδα. Σε αυτό το στάδιο, αφρός μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό ή στο φύλλο, που θα λειτουργήσει ως ηχομονωτικό φύλλο. Αφού εγκαταστήσετε την επένδυση μία πλευρά, μεταβείτε στο δεύτερο. Αφού το διαχωρίσαμε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.
 • Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στην πλήρωση και ντύσιμο ντουλάπα.

Υπνοδωμάτιο

Τα σχέδια γυψοσανίδων είναι πολύ κοινά στα υπνοδωμάτια. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων, αλλά και ένα βολικό περβάζι βέλτιστου μεγέθους ή να δημιουργήσετε μια καθαρή ράβδο κρυμμένης κουρτίνας ειδικά για κουρτίνες. Έτσι, για το τελευταίο, είναι απαραίτητο να καθοριστεί το βάθος και το πλάτος της θέσης στην οποία θα υπάρχουν κουρτίνες και κουρτίνες, καθώς και η μέτρηση της θέσης αυτών των τμημάτων στο άνω και κάτω επίπεδο.

Στους επισημασμένους δείκτες στον τοίχο και στην οροφή, πρέπει να κτυπήσετε δύο γραμμές (σε ειδικά επικαλυμμένα νήματα). Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε μια εσοχή των 20-25 cm και στη συνέχεια, ακολουθώντας τη σήμανση, πρέπει να εγκαταστήσετε προφίλ οδηγών για το σκελετό · οι βίδες και οι πλαστικοί πείροι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες.Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην άμεση στερέωση των εξαρτημάτων πλαισίου: θα πρέπει να εισαγάγετε ένα ευρύτερο προφίλ στο εσωτερικό του κιβωτίου. Πρέπει να στερεωθεί στην εξωτερική σανίδα με κρεμάστρες στερεωμένες στην επικάλυψη με βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Τώρα, στη διακεκομμένη γραμμή, θα πρέπει να τρυπήσετε μερικές τρύπες και να τοποθετήσετε πλαστικούς πείρους μέσα τους για να εγκαταστήσετε τις αναρτήσεις και να στερεώσετε το δεύτερο ευρύ προφίλ πάνω τους.

Εάν έχετε εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του πλαισίου, μπορείτε να προχωρήσετε στο γύψο γυψοσανίδας. Για να γίνει αυτό, μέσω του ίδιου του πλαισίου, θα πρέπει να στερεώσετε μια λωρίδα γύψου στις βίδες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε την προκαταρκτική προετοιμασία των απαραίτητων αυλακώσεων στις περιοχές ξηρού γύψου. Πρέπει να γίνουν στην οροφή, όπου έχουν τοποθετηθεί κατακόρυφα τμήματα του προφίλ. Συνιστάται να βιδώνετε τις βίδες σε βήματα των 20 cm.

Για να εγκαταστήσετε τις κάθετες λωρίδες, θα χρειαστείτε μια βάση στην οποία θα τοποθετηθεί το γυψοσανίδα. Η συλλογή δεδομένων πρέπει να βασίζεται στο βάθος της θέσης. Για παράδειγμα, αν αυτή η παράμετρος είναι 10 εκατοστά, τότε θα είναι αρκετό να συνδέσετε τις πλευρές του προφίλ οδηγού και οροφής.Αφήστε τα άκρα του οδηγού να προεξέχουν στα άκρα του προφίλ για 20-30 cm. Φυσικά, οι διαστάσεις των κόγχων μπορούν να είναι απολύτως οποιεσδήποτε: για κάθε επιλογή μπορείτε να επιλέξετε προφίλ κατάλληλων μεγεθών.

Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσετε στη συναρμολόγηση της εξειδικευμένης τοιχοποιίας. Οι λουρίδες γύψου πρέπει να βιδώνονται σε προετοιμασμένη βάση. Είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό στο πάτωμα, καθώς θα υπάρχει πολύ μικρός ελεύθερος χώρος μεταξύ του τοίχου και του χώρου συναρμολόγησης, πράγμα που θα αποτρέψει τη χρήση εργαλείου όπως κατσαβίδι. Η λωρίδα γύψου πρέπει να αποκοπεί, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο πλάτους, από τότε θα κολληθεί και το πλίνθο οροφής.

Τώρα μπορείτε να πάτε απευθείας στην εγκατάσταση του προκύπτοντος τοίχου. Το τμήμα που έχει μόλις συναρμολογηθεί στο πάτωμα θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος της άκρης του οριζόντια τοποθετημένου γυψοσανίδας. Ομοίως, πρέπει να συλλέξετε τις πλευρικές λεπτομέρειες της θέσης, για τις οποίες αρκεί μόνο ένα προφίλ (χωρίς οδηγό). Αυτά τα στοιχεία πρέπει επίσης να συνδεθούν με την κατασκευή του γυψοσανίδας.

Το τελικό στάδιο της εργασίας θα τελειώσει το προκύπτον κουτί. Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν γωνιακά στοιχεία, καθώς και περιοχές όπου το κάλυμμα του γύψου ήταν στερεωμένο με βίδες. Μετά από αυτό, μπορείτε να συναρμολογήσετε το πλαίσιο και να το κάνετε ένα ή πολλαπλά επίπεδα.

Αττική

Γυψοσανίδας χρησιμοποιείται συχνά για την επένδυση της σοφίτας. Σε αυτή την περίπτωση, πολλά εξαρτώνται από την τεχνική κατάσταση της οροφής του σπιτιού. Εάν αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό, ​​τότε στη διακόσμηση τοίχων με την πρώτη βροχή θα υπάρχουν αξιοσημείωτες λεκέδες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν από την εγκατάσταση γυψοσανίδας, πρέπει να επιδιορθώσετε οποιαδήποτε ζημιά στην οροφή.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δοκάρια και τα δοκάρια. Πρέπει να ελεγχθούν για αξιοπιστία και αντοχή και επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν αρχίζουν να σβήνουν ή να σπάσουν. Μην ξεχάσετε να αντιμετωπίζετε όλα τα ξύλινα μέρη με αντισηπτικούς παράγοντες.

Τα πάνελ γύψου σε αυτή την περίπτωση μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε κλασικό πλαίσιο από αλουμίνιο.

 • Πρώτα πρέπει να μετρήσετε το δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να κάνετε την εγκατάσταση του γυψοσανίδας. Υπολογίστε τα πάντα και αγοράστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
 • Το κλουβί πρέπει να εγκατασταθεί ξεκινώντας από τους τοίχους. Η διάταξη της μελλοντικής κατασκευής πρέπει επίσης να μεταφερθεί στο ανώτατο όριο και στο πάτωμα.
 • Τώρα κατά μήκος της περιμέτρου θα πρέπει να εγκατασταθούν οδηγοί πλαισίου. Όλα τα τμήματα του προφίλ πρέπει να είναι ασφαλισμένα τουλάχιστον 3 σημεία. Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των συνδετήρων είναι ο μετρητής.
 • Τώρα στις ράγες θα πρέπει να εγκαταστήσετε το ράφι στις μεταλλικές βίδες, και στη συνέχεια να διορθώσετε το σταυροειδές μέλος. Στο στάδιο αυτό πρέπει να γίνει επικοινωνία.
 • Στη συνέχεια, στο πλαίσιο θα πρέπει να εγκατασταθούν κελιά μόνωσης.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση γυψοσανίδων σε βήματα 20-25 cm. Τέλος, ολοκληρώστε το φινίρισμα του υλικού σύμφωνα με το παραδοσιακό σχέδιο.

Συμβουλές και κόλπα

Κατά την αγορά φύλλων γυψοσανίδας, εξετάστε πάντα το μικροκλίμα στο σπίτι σας, καθώς και τον τύπο επιφάνειας στην οποία πρόκειται να εγκαταστήσετε. Θα εξαρτηθεί από τα υλικά που χρειάζεστε - ανθεκτικά στην υγρασία, ανθεκτικά στη φωτιά ή σε συνηθισμένα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή ενός πλαισίου γυψοσανίδας, η σταθερότητα και η αξιοπιστία του επηρεάζουν την ανθεκτικότητα του φινιρίσματος και τα αισθητικά του χαρακτηριστικά.

Ακόμη και με παχιά γυψοσανίδα θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί ή να σπάσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορεί να γίνει επισκευή των εξαρτημάτων που επηρεάζονται.

Μετά την αγορά γυψοσανίδας πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα ξηρό και ζεστό δωμάτιο, το οποίο είναι καλύτερο να κλείσει. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πρέπει να πέσει κάτω από 10 μοίρες.Ωστόσο, δεν συνιστάται η τοποθέτηση αυτού του υλικού πολύ κοντά σε θερμαντήρες ή μπαταρίες. Η επιφάνεια στην οποία πρόκειται να αποθηκευτεί το γυψοσανίδα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη.

Κατασκευαστές και σχόλια

Μεταξύ του μεγάλου αριθμού κατασκευαστών γυψοσανίδας μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθες επιχειρήσεις.

 • Gyproc. Οι καταναλωτές επιλέγουν τα προϊόντα αυτής της εταιρείας λόγω του προσιτού κόστους, της πρακτικότητας και του χαμηλού βάρους τους. Από τις αδυναμίες του γυψοσανίδας, οι προμηθευτές αυτοί τονίζουν την ευθραυστότητα και τη λεπτότητα του.
 • Danogips. Γυψοσανίδας αυτού του κατασκευαστή είναι πολύ δημοφιλής. Οι αγοραστές μιλούν για την ευελιξία και την ευκολία εγκατάστασης. Από αυτό το υλικό υπάρχουν όμορφες καμάρες, που δεν φοβούνται την υγρασία.
 • Knauf. Οι αναθεωρήσεις προϊόντων αυτής της εταιρείας είναι διφορούμενες. Ορισμένοι αγοραστές ήταν ικανοποιημένοι με την ποιότητά του, ενώ άλλοι δήλωσαν την ευθραυστότητα αυτού του υλικού και την ασυνέπεια του με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ορισμένοι καταναλωτές που αγόρασαν πάνελ με προστασία από την υγρασία σημείωσαν ότι κυριολεκτικά «μετατρέπονται σε σκόνη» με αυξημένο βαθμό υγρασίας στο δωμάτιο.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

     Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ενδιαφέρουσες και όμορφες κατασκευές από το γυψοσανίδα που χωρίζει τα δωμάτια.Μπορεί να έχουν σχήμα κύματος ή στρογγυλό σχήμα. Συχνά κατασκευάζουν μικρά ράφια ή κόγχες στις οποίες τοποθετούνται διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

     Αυτό το υλικό παράγει εντυπωσιακά και πρωτότυπα ανώτατα όρια ασυνήθιστων σχημάτων., αυτά τα σχέδια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά αν συμπληρώνονται με LED κρυφή ταινία και προβολείς γύρω από την περίμετρο.

     Γυψοσανίδα στους τοίχους μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή κόγχες. Μπορούν να έχουν διάφορες μορφές. Συχνά τοποθετούν όχι μόνο διακόσμηση, αλλά και διάφορους εξοπλισμούς: τηλεοράσεις, στερεοφωνικά και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία εγκατάστασης γυψοσανίδας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο