Χαρακτηριστικά γυψοσανίδας "Volma"

Η εταιρεία Volgograd με το ίδιο όνομα ασχολείται με την κατασκευή γυψοσανίδων Volma. Το υλικό δημιουργήθηκε με την προσδοκία των δωματίων που έχουν μέσο επίπεδο υγρασίας. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η πολυλειτουργικότητα, χάρη στην οποία το γυψοσανίδας χρησιμοποιείται για χωρίσματα, ισοπέδωση και φινίρισμα τοίχων, καθώς και δημιουργώντας αρθρωτές οροφές.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η βασική ουσία του Volma GCR είναι φυσικός γύψος, ο οποίος πρώτα συνθλίβεται και έπειτα καίγεται σε θερμοκρασία 180-200 μοίρες. Και στις δύο πλευρές, τα φύλλα υλικού καλύπτονται με διάφορα προστατευτικά στρώματα από χαρτόνι. Έχουν βελτιώσει τις άκρες, πράγμα που επιτρέπει τον σχηματισμό αόρατων ραφών. Οι άκρες των άκρων είναι κατασκευασμένες με σχήμα ορθογωνίου. Έχουν άψογη και ομαλή επιφάνεια.

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της επίστρωσης και η σκλήρυνσή της, ορισμένοι τύποι υλικών περιλαμβάνουν βοηθητικά εξαρτήματα:

 • κυτταρίνη;
 • fiberglass;
 • άμυλο ·
 • ειδικός εμποτισμός από τον μύκητα και απόρριψη της υγρασίας, ρύπανση.

Οφέλη

Το γυψοσανίδας ποιότητας Volma έχει τα ακόλουθα θετικά χαρακτηριστικά:

 • είναι πυρίμαχο.
 • μπορεί να υποστεί καταστροφή μόνο μετά από έξι ώρες σταθερής θέρμανσης.
 • Τα φύλλα GCR έχουν πυκνή μονολιθική δομή λόγω του πυρήνα του γύψου.
 • η σχετική ελαφρότητα των πλακών σημειώνεται - αυτό διευκολύνει αισθητά το έργο των οικοδόμων?
 • η βέλτιστη διαπερατότητα ατμού επιτρέπει την τοποθέτηση των φύλλων σε διαφορετικές βάσεις.
 • τα υδρόφοβα πρόσθετα μειώνουν την απορρόφηση ρευστού έως 5%.
 • Το υλικό θεωρείται ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικό ποιότητας και θετική ανατροφοδότηση από ειδικούς και απλούς χρήστες.

Το εύρος χρήσης αυτού του προϊόντος είναι αρκετά μεγάλο λόγω της πλαστικότητας και του χαμηλού βάρους του, έτσι χρησιμοποιείται ως βάση για ταπετσαρία, κεραμικά πλακίδια, διακοσμητικά είδη γύψου.

Οι εργασίες εγκατάστασης περιλαμβάνουν τοποθέτηση γυψοσανίδας σε ξύλινα πλαίσια και μεταλλικά προφίλ με βίδες αυτοεπιπεδότητας. Επιπλέον, φύλλα γυψοσανίδας με διαφορετική τεχνολογία μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδική κόλλα γύψου.

Είδη

Τα κύρια προϊόντα είναι τυποποιημένα φύλλα GCR, ανθεκτικά στην υγρασία, ανθεκτικά στη φωτιά, υλικά που συνδυάζουν αντοχή στη φωτιά και αντοχή στην υγρασία.

Ανθεκτικό στην υγρασία

Αυτό το υλικό είναι μια ορθογώνια πλάκα που αποτελείται από δύο στρώματα από χαρτόνι με γέμισμα γύψου, ενισχυτικά πρόσθετα και υδατοαπωθητικά υδατοαπωθητικά. Τυπικές παραμέτρους φύλλου - 2500χ1200χ9,5 mm. Το βάρος τους είναι μέχρι 7 κιλά. Οι πλάκες με παραμέτρους 2500x1200x12.5mm ζυγίζουν περίπου 35 kg, ωστόσο είναι δυνατό να παραγγείλετε υλικό διαφορετικού μήκους (από 2700 έως 3500 mm).

Τα φύλλα με πάχος 9,5 mm, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό οροφών στην κουζίνα, το μπάνιο και το μπάνιο. Προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη συστήματος αερισμού. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθεί για καμπυλόγραμμα επίπεδα - το GKL Volma είναι αρκετά εύκαμπτο και πλαστικό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούν να κάμπτονται μόνο σε μήκος. Οι βίδες αυτοεπιπεδώματος είναι ιδανικές για συνδετήρες, καθώς δεν σπάσουν το προϊόν.

Κατά τη συναρμολόγηση της δομής στο πλαίσιο, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη σας μερικές λεπτές λεπτομέρειες της εγκατάστασης:

 • η εργασία δεν συνιστάται εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι κάτω από 10 μοίρες.
 • γυψοσανίδας μπορεί να εγκατασταθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του εξοπλισμού υγιεινής και υδραυλικών, αφού οι επιφάνειες είναι εντελώς στεγνές?
 • Το GCR πρέπει να κόβεται με κανονικό μαχαίρι κατασκευής.
 • πραγματοποιείται στερέωση με βίδες, που δεν υπερβαίνει την απόσταση των 250 mm. Ταυτόχρονα, η βίδα πρέπει να εισέλθει στα μεταλλικά μέρη του πλαισίου κατά 10 mm, και για το επόμενο στόκος πρέπει να είναι ενσωματωμένο στο γυψοσανίδα κατά τουλάχιστον 1 mm.

Το γυψοσανίδα που είναι ανθεκτικό στην υγρασία είναι ένα πυκνό και σχετικά φθηνό υλικό που έχει ένα καλό περιθώριο ασφαλείας, το οποίο είναι κρίσιμο για τον καταναλωτή.

Τα μειονεκτήματα των προϊόντων Volma περιλαμβάνουν την απουσία σημάνσεων, καθώς και την κυματοειδή επιφάνεια των φύλλων.

Ανθεκτικό στη φωτιά

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας είναι κατάλληλος για εσωτερική διακόσμηση με τοίχους και οροφές σε συνθήκες αυξημένης πυρασφάλειας. Το πάχος του πάνελ είναι 12,5 mm με μήκος 2500 mm και πλάτος 1200 mm. Τέτοια φύλλα διακρίνονται από αυξημένα χαρακτηριστικά αντοχής και αξιοπιστίας και η σύνθεση των δύο στρώσεων γύψου περιλαμβάνει πρόσθετα επιβραδυντικά φλόγας (fiberglass).

Ειδικός εμποτισμός μπορεί να αποτρέψει τη φωτιά.επομένως, το στρώμα από χαρτόνι υπόκειται σε συσσώρευση, ενώ ο γύψος παραμένει άθικτος.

Τα πλεονεκτήματα του υλικού είναι:

 • την απουσία τοξικών ουσιών στη σύνθεση.
 • σχετικά μικρή μάζα.
 • ιδιότητες ηχομόνωσης των πάνελ.

Οι πλάκες ανθεκτικές στη φωτιά Volma έχουν γκρι ή ροζ χρώμα με κόκκινη σήμανση. Η εγκατάσταση ουσιαστικά δεν διαφέρει από τη συναρμολόγηση συμβατικού γυψοσανίδας, αλλά το υλικό κόβεται εύκολα και τρυπάται, δεν καταρρέει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Τα πάνελ μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για την περαιτέρω επένδυση τοίχων και οροφών:

 • γύψο?
 • διαφορετικοί τύποι χρωμάτων.
 • χαρτί ταπετσαρία?
 • κεραμικό γρανίτη και κεραμικά πλακίδια.

Αντοχή στη φωτιά και το νερό

Το πυρίμαχο υλικό από τον κατασκευαστή "Volma" έχει αυξημένη αντοχή σε ανοικτή φωτιά. Τέτοια πάνελ είναι κατάλληλα για επενδύσεις τοίχων και οροφές. Έχουν τυποποιημένα μεγέθη - 2500x1200x12,5mm. Αυτά είναι επικαλύψεις που είναι ιδανικές για σαλόνια, καθώς διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά για οικιακή χρήση.

Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι σχεδιασμένος για χώρους με ξηρές και μεσαίες υγρές συνθήκες. Είναι χαμηλής εύφλεκτο (G1), χαμηλής τοξικότητας, έχει αναφλεξιμότητα Β2.

Η δομή των πάνελ είναι παρόμοια με άλλα προϊόντα του "Volma" - ένα κέντρο δύο γύρων γύψου με ειδικά πυρίμαχα συστατικά, κολλημένα στον πυθμένα και στην κορυφή με πολυστρωματικό χαρτόνι με λεπτό άκρο. Σύμφωνα με το GOST 6266-97, τα φύλλα έχουν ανοχές μέχρι 5 mm όσον αφορά βασικές παραμέτρους.

Νέα στοιχεία

Προς το παρόν, η εταιρεία έχει αναπτύξει νέα υλικά TU 5742-004-78667917-2005, που προβλέπουν:

 • Παράμετροι υψηλής αντοχής του προϊόντος.
 • το επίπεδο απορρόφησης του νερού.
 • διαπερατότητα ατμών ·
 • ειδική πυκνότητα επιφάνειας.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, οι γυψοσανίδες ανθεκτικές στη φωτιά και το νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα στις εργασίες κατασκευής και επισκευής.

Για το λόγο αυτό, το υλικό "Volma" είναι ίσο με τους ξένους ομολόγους του και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στις κύριες κατηγορίες. Κατά τη χρήση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εγκατάσταση πάνελ πραγματοποιείται στις συνθήκες λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης (σε κρύο χρόνο), μετά την τοποθέτηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, του ηλεκτρικού συστήματος, καθώς και πριν από την κατασκευή των τελικών δαπέδων (σε θερμοκρασία τουλάχιστον + 10 μοίρες).Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί μια υψηλής ποιότητας συναρμολόγηση γυψοσανίδων.

Πώς να ισιώσετε τους τοίχους με γυψοσανίδα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο