Ευθυγράμμιση τοίχων με γυψοσανίδα: χαρακτηριστικά διαδικασίας

Το πρόβλημα των ανομοιόμορφων και καμπυλωμένων τοίχων με πολλές διαφορές δεν είναι ασυνήθιστο. Για να διορθωθούν τα ελαττώματα αυτά με διάφορους τρόπους, ωστόσο, μία από τις πιο απλές και ταχύτερες είναι η ευθυγράμμιση των τοίχων με τη χρήση φύλλων γυψοσανίδας. Αυτή η μέθοδος προσαρμογής της βάσης τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κανονικό διαμέρισμα πόλης όσο και σε ιδιωτικό σπίτι. Θα εξοικειωθούμε περισσότερο με τις πολυπλοκότητες εργασίας με γυψοσανίδες και θα εξετάσουμε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας της λείανσης των επιφανειών χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους αντιμετώπισαν το πρόβλημα των ανομοιόμορφων τοίχων. Αυτά τα ελαττώματα προκαλούν πολλές δυσκολίες στη διαδικασία επισκευής.Δεν είναι δυνατή η εφαρμογή πολλών υλικών φινιρίσματος σε τέτοιες επικαλύψεις και μοιάζουν εντελώς ελκυστικές.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ευθυγραμμιστεί αυτή ή αυτή η βάση. Ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση φύλλων γυψοσανίδας. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς αυτή τη μέθοδο ισοπέδωσης, επειδή τα πάνελ γύψου είναι φθηνά και είναι αρκετά απλά στην εγκατάσταση.

Η δημοτικότητα και η ζήτηση για γυψοσανίδα εξηγείται επίσης από την ιδανική και ομαλή επιφάνεια. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, αυτό το υλικό είναι σε θέση να κάνει αισθητική και απλή ακόμη και τις κυματιστές επιφάνειες των τοίχων ενός ξύλινου σπιτιού.

Η εγκατάσταση γυψοσανίδων δεν μπορεί να καλείται πολύ δύσκολη, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τεχνίτη στο σπίτι. Το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η κατασκευή ενός υψηλής ποιότητας και αξιόπιστου πλαισίου στο οποίο θα τοποθετηθούν οι γυψοσανίδες. Η αντοχή και η αισθητική εμφάνιση του στρώματος οριζοντίωσης εξαρτάται από αυτό το στοιχείο.

Τα πλαίσια κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, αλλά οι πιο συνηθισμένες κατασκευές είναι από μέταλλο και ξύλο.Τα μεταλλικά στοιχεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτικά μέσα για την αποφυγή ζημιών με την πάροδο του χρόνου, ενώ τα ξύλινα μέρη θα πρέπει να είναι καλά στεγνά και άθικτα (δεν υπάρχουν σημεία σήψης). Μόνο αν πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, η κατασκευή που θα προκύψει θα λειτουργήσει για πολλά χρόνια, χωρίς να δώσει το νοικοκυριό το παραμικρό πρόβλημα.

Αν φοβάστε να κατασκευάσετε τον εαυτό σας ένα πλαίσιο, μπορείτε να στερεώσετε το γυψοσανίδα στα δάπεδα με άλλο τρόπο - με τη βοήθεια κόλλας. Φυσικά, σε περίπτωση υπερβολικά απότομων και αξιοσημείωτων σταγόνων στάθμης, αυτή η μέθοδος εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσει, όμως, η αλληλεπικάλυψη με μικρά ελαττώματα είναι πολύ πιθανή να ευθυγραμμιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Γυψοσανίδα είναι αρκετά συχνά χρησιμοποιείται σε τοίχους εξομάλυνση.

Και το ίδιο το υλικό και η αντίστοιχη μέθοδος φινιρίσματος δαπέδων έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι η γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση των γυψοσανίδων εξομάλυνσης, ειδικά σε σύγκριση με άλλους τρόπους για την προσαρμογή των πλακών δαπέδου.
 • Το ίδιο το γυψοσανίδα είναι απόλυτα ομαλό, επομένως δεν χρειάζεται ειδική εκπαίδευση μετά την τοποθέτησή του.Δεν χρειάζεται να στόκος ή άλεση, που σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο σημαντικά. Φυσικά, το στόκο μπορεί να εφαρμοστεί στα φύλλα GCR, αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική. Κατά κανόνα, αντιμετωπίζεται αν υπάρχουν αξιόλογες ραφές μεταξύ των πάνελ γύψου που πρέπει να κρυφτούν.
 • Πολλοί καταναλωτές στραφούν στην ισοπέδωση των τοίχων με γυψοσανίδας, καθώς είναι φθηνές. Όσον αφορά την τιμή, αυτό το υλικό φινιρίσματος επωφελείται από το ακριβότερο γύψο, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των παρατυπιών.
 • Τα φύλλα GKL στο πλαίσιο μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε βάση.
 • Κατά την ισοπέδωση των τοίχων με γυψοσανίδες, δεν θα συναντήσετε πολλές "υγρές" εργασίες. Λόγω αυτού, είναι δυνατή η εργασία με επικαλύψεις ακόμα και μετά το δάπεδο ενός καθαρού καλύμματος δαπέδου.
 • Μεταξύ του γυψοσανίδας και του τοίχου (στην περίπτωση της μεθόδου τοποθέτησης πλαισίου) υπάρχουν πάντα ελεύθερες κοιλότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση επικοινωνιών. Επιπλέον, σε αυτούς τους χώρους συχνά εγκαθίστανται μόνωση.
 • Γυψοσανίδα είναι ένα εύκαμπτο υλικό, το οποίο είναι πολύ εύκολο να εργαστεί με. Αφού εργαστείτε για την εγκατάσταση γυψοσανίδων, μπορείτε να τα τελειώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας - ταπετσαρίες τους, να τα βάψετε με βαφή, να τα διακοσμήσετε με εντυπωσιακά πάνελ και άλλες παρόμοιες επιχρίσματα.
 • Η ευθυγράμμιση της επικάλυψης με φύλλα γυψοσανίδας είναι απόλυτα ασφαλής. Το GCR αναγνωρίζεται ως φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, στο οποίο δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες και επιβλαβείς ενώσεις, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στον χώρο διαβίωσης.

Λόγω του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων, η ισοπέδωση των τοίχων με γυψοσανίδα είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Τα πάντα έχουν τις αδυναμίες τους και αυτή η μέθοδος δεν αποτελεί εξαίρεση.

 • Το γυψοσανίδα είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό, ειδικά σε σύγκριση με αξιόπιστο τσιμεντοκονίαμα. Αυτό το μειονέκτημα προκαλεί ορισμένες δυσκολίες στη διαδικασία εγκατάστασης των πινάκων, καθώς μπορεί εύκολα να καταστραφούν.
 • Όταν χρησιμοποιείτε επίστρωση γυψοσανίδας στους τοίχους, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την τοποθέτηση αρθρωτών μερών επίπλων, καθώς και με διακόπτες και πρίζες τοποθέτησης. Θυμηθείτε: είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε βαριά στοιχεία σε τέτοιες επιφάνειες, καθώς η γυψοσανίδα δεν είναι σχεδιασμένη για βαριά φορτία.
 • Οι ακατέργαστοι τοίχοι στο σπίτι πρέπει να είναι εντελώς στεγνοί. Επιπλέον, εάν αποδειχθούν λιγότερο διαπερατά από τα φύλλα γυψοσανίδας, τότε μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύεται υγρασία στην ελεύθερη κοιλότητα.Εξαιτίας αυτού, σχηματίζεται ένας μύκητας ή μούχλα στους τοίχους. Τέτοια ελαττώματα θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής του γυψοσανίδας και θα βλάψουν την εμφάνισή του.
 • Το χαρτόνι γύψου δεν συνιστάται να εγκαθίσταται σε χώρους με αυξημένη υγρασία.

Εάν ακόμα σχεδιάζετε να ομαδοποιήσετε την επικάλυψη σε τέτοιες συνθήκες, αξίζει να αγοράσετε όχι ένα φυσιολογικό, αλλά ανθεκτικό στην υγρασία υλικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και ένα τέτοιο γυψοσανίδας σε μια ρύθμιση υψηλής υγρασίας και υγρασίας υποβάλλονται σε παραμόρφωση.

Πεδίο εφαρμογής

Φύλλα γυψοσανίδας μπορεί να ευθυγραμμίσει τους τοίχους σε μια ποικιλία των κατοικιών εγκαταστάσεις. Μπορεί να είναι όχι μόνο ένα καθιστικό ή ένα υπνοδωμάτιο, αλλά και δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας - μπάνιο ή τουαλέτα.

Για τα τελευταία δωμάτια συνιστάται να επιλέξετε υψηλής ποιότητας αδιάβροχη γυψοσανίδα. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας. Τέτοιες βάσεις είναι η ιδανική λύση για την τοποθέτηση κεραμιδιών πάνω τους.

Για την κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδα με προστασία από την υγρασία και την πυρκαγιά. Αυτοί οι τύποι φύλλων γυψοσανίδων είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς και ασφαλείς.Μπορούν επίσης να είναι κολλημένα κεραμίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στο σχεδιασμό τραπεζαρίας και κουζινών.

Οι γυψοσανίδες είναι οι βέλτιστες επιχρίσεις για την τοποθέτηση τοίχων σε συνθήκες ξύλινου σπιτιού ή κτιρίου κούτσουρων. Χάρη σε αυτά τα υλικά φινιρίσματος μπορείτε να επιτύχετε τέλεια συμμετρία του χώρου. Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και μετά από πλήρη συρρίκνωση του τοίχου του δέντρου υφίσταται περιοδική επέκταση, απορροφώντας την υγρασία, τότε το χάνουν, στεγνώνουν. Εξαιτίας αυτού, το μεγαλύτερο ύψος στο οποίο μπορούν να υπολογιστούν οι οροφές των γυψοσανίδων θα πρέπει να είναι περίπου 6 μέτρα. Εάν δεν λάβετε υπόψη τέτοια χαρακτηριστικά ξύλινων κατασκευών και απλά εγκαταστήσετε το πλαίσιο στους τοίχους, αυτό θα οδηγήσει σε ρωγμές των αρμών μεταξύ των γυψοσανίδων, εγκατάστασης δικτύου εγκατάστασης.

Σε κούτσουρα σπίτια, γυψοσανίδας είναι μια σωτηρία. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση γυψοσανίδας, οι τοίχοι σε αυτές τις κατοικίες πρέπει να επεξεργάζονται με αντισηπτικές ενώσεις. Μόνο μετά την πλήρη ξήρανση αυτών των ουσιών μπορεί κανείς να προχωρήσει στην άμεση τοποθέτηση των στοιχείων ισοπέδωσης.Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοριοσανίδα, και ήδη σε αυτά για να επισυνάψετε γυψοσανίδας.

Εάν η επιφάνεια των βάσεων έχει αξιοσημείωτη κλίση, τότε αντί της επένδυσης μοριοσανίδων, είναι προτιμότερο να γυρίσετε σε ένα αξιόπιστο πλαίσιο.

Συχνά, η ισοπέδωση των τοίχων με γυψοσανίδας αντιμετωπίζεται από ανθρώπους που έχουν ένα σπίτι adobe. Αυτά τα κτίρια είναι πολύ ζεστά. Είναι αρχικά σύνθετα υλικά και είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως άργιλος, χώμα, άχυρο και άμμο. Φυσικά, με τέτοιες πρώτες ύλες, δεν χρειάζεται να μιλάμε για ιδανικά λείους τοίχους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δάπεδα σε αυτά τα πήλινα σπίτια απλά πρέπει να ισοπεδωθούν με διάφορα υλικά, και η γυψοσανίδα είναι ιδανική για τέτοιες εργασίες.

Πώς να ευθυγραμμιστεί;

Μπορείτε να εργαστείτε για την ισοπέδωση των τειχών με τη βοήθεια του ίδιου του γυψοσανίδας, χωρίς να προσελκύσετε ειδικούς. Όταν ξεκινάτε τέτοιες εργασίες, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η εγκατάσταση υψηλής ποιότητας θα εγγυάται την ανθεκτικότητα και την αισθητική των δαπέδων στο σπίτι, οπότε πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να στεγνώσει ο τοίχος.

 • Στο πλαίσιο. Αυτή η επιλογή εγκατάστασης γυψοσανίδων χρησιμοποιείται συχνότερα, αν και είναι πιο επίπονη λόγω της προετοιμασίας ενός πλαισίου υψηλής ποιότητας. Συγκροτείται από μεταλλικά ή αλουμινένια προφίλ ή ξύλο.
 • Με κόλλα. Πιο απλό είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδας στη βάση του τοίχου με ειδική κόλλα κατασκευής.

Και οι δύο επιλογές τοποθέτησης είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις βήμα-βήμα οδηγίες που αποκαλύπτουν όλα τα βήματα σε αυτές τις μεθόδους εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο

Με αυτή τη μέθοδο εγκατάστασης φύλλα γυψοσανίδας είναι στερεωμένα στο πλαίσιο, από μέταλλο ή ξύλο. Οι πιο συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεταλλικές κατασκευές, καθώς είναι ανεπιτήδευτες και πιο ανθεκτικές. Δεν χρειάζεται να τα φροντίζουμε τακτικά, όπως για παράδειγμα τα ξύλινα προϊόντα που είναι επιρρεπή σε φθορά και ξήρανση.

Τα πλαίσια είναι προκαθορισμένα στον τοίχο, πράγμα που απαιτεί ευθυγράμμιση. Εάν η δομή είναι κατασκευασμένη από ξύλο, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως και δεν έχει σήματα σήψης στην επιφάνεια. Διαφορετικά, κατά τη διαδικασία απελευθέρωσης υγρασίας από το υλικό, ολόκληρη η δομή μπορεί να παραμορφωθεί, καθώς και να χάσει την οπτική της ελκυστικότητα.

Όταν εγκαθίσταται σε ένα ξύλινο πλαίσιο μεταξύ των φύλλων του γυψοσανίδας μπορεί να είναι αισθητό κενό. Για να μην αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι έμπειροι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μεταλλικού προφίλ που δεν οδηγεί σε τέτοια ελαττώματα.

Για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο υψηλής ποιότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα προφίλ rack και οδηγών. Τα τελευταία είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό του περιγράμματος της προκύπτουσας δομής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνδέονται με την οροφή και το δάπεδο (παράλληλα μεταξύ τους). Κατά κανόνα, πρώτα καθορίστε τις λεπτομέρειες στο ανώτατο όριο και, στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός μανδύα μέτρησης έξω το μέρος για το σεξουαλικό προφίλ. Μετά από αυτό, οι οδηγοί συνδέονται μεταξύ τους με τα στοιχεία rack, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν στις βίδες. Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε απόσταση 40-60 cm μεταξύ τους.

Για να καταστεί το πλαίσιο πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά, είναι δυνατή η πρόσθετη εγκατάσταση αναρτήσεων στο σχέδιο και η τοποθέτηση προφίλ ραφιών σε αυτά. Διατηρήστε μεταξύ τους ένα βήμα 30-50 cm.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσετε το φορτίο που θα υπολογίσει η επικάλυψη ισοπέδωσης. Τοποθεσίες όπου θα είναι απτή, συνιστάται να ενισχυθεί με σκληρές σανίδες ή κόντρα πλακέ.Αυτά τα στοιχεία μπορούν να εγκατασταθούν στην κοιλότητα μεταξύ του γυψοσανίδας και του σκληρού δαπέδου.

Η εγκατάσταση γυψοσανίδας στο τελικό πλαίσιο είναι αρκετά εύκολη. Το GKL πρέπει να προσαρτηθεί στη δομή χρησιμοποιώντας βίδες βύθισης. Παρόμοιοι σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από ειδικό οξειδωμένο μέταλλο. Ο αριθμός τους εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του φύλλου γυψοσανίδας. Για παράδειγμα, για έναν τυποποιημένο καμβά με διαστάσεις 2,5x1,2 m, θα χρειαστείτε περίπου 100 βίδες με αυτοκόλλητο.

Βιδώστε τις βίδες, προσέξτε και προσεκτικάΔιαφορετικά, κινδυνεύετε να καταστρέψετε το γυψοσανίδα με το να το καταστρέψετε. Τα καπέλα πρέπει πάντα να είναι ελαφρώς ενσωματωμένα στο ίδιο το γυψοσανίδα, αλλά μην πιέζετε πάρα πολύ.

Χάρη στη μέθοδο εγκατάστασης πλαισίου, μπορείτε να ζεστάνετε το δωμάτιο, αν είναι απαραίτητο. Στην κοιλότητα που απομένει μεταξύ του τοίχου και του γυψοσανίδας, θα είναι δυνατό να τοποθετηθεί ένα θερμαντικό στρώμα. Τις περισσότερες φορές, οι καταναλωτές επιλέγουν για αυτό το δημοφιλές ορυκτό μαλλί ή γυάλινο μαλλί. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλα τα εξαρτήματα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα μεταξύ τους, ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των στρώσεων. Τέτοια υλικά δεν είναι μόνο η θερμότητα αλλά και η ηχομόνωση.

Υπάρχουν διάφορα ελαττώματα στην τελική βάση γυψοσανίδας, επομένως πρέπει να τα εξετάσετε προσεκτικά. Τις περισσότερες φορές σε τέτοιους τοίχους παραμένουν ορατοί κοχλίες.

Το τελευταίο βήμα στη δημιουργία των ομαλών τοίχων πλαισίου είναι το στόκ. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να τοποθετηθούν χώροι όπου άφηναν τα καπάκια των βιδών και οι άσχημες αρθρώσεις μεταξύ φύλλων γυψοσανίδας.

Πριν ξεκινήσετε να αρμώνετε αρμούς, πρέπει να επικολλήσετε μια ειδική ταινία - serpyanka. Αυτό το τμήμα είναι απαραίτητο για την καλύτερη και αξιόπιστη προσκόλληση του στόκου με γυψοσανίδα. Μετά την εφαρμογή serpyanka επιφάνεια του φύλλου καλύπτεται με χώμα, και στη συνέχεια στόκος. Έτσι, η ταινία πιέζεται στην πρώτη στρώση φινιρίσματος, και στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα άλλο στρώμα του μίγματος.

Εάν σχεδιάζετε να εφαρμόσετε ένα κεραμίδι σε ένα τελειωμένο και ομοιόμορφο τοίχο, ίσως να μην χρειαστεί να το τσιμπήσετε. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να τελειώσετε τον τοίχο με ταπετσαρία ή να το βάψετε με βαφή, είναι προτιμότερο να μην παραμελήσετε το στόκο.

Μέθοδος χωρίς πλαίσιο

Η χωρίς πλαισιώσεις τοποθέτηση φύλλων εξομάλυνσης γυψοσανίδων είναι πιο απλή. Είναι ιδανικό για αρχάριους αρχάριους που δεν έχουν επαρκή εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα.

Με αυτή την εγκατάσταση, τα φύλλα γυψοσανίδας είναι στερεωμένα σε ειδική κόλλα.Αυτή η συγκολλητική σύνθεση είναι αρκετά κοινή και βρίσκεται σε πολλά καταστήματα υλικού.

Πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση γυψοσανίδας στους τοίχους, πρέπει να προετοιμαστούν. Πρώτα πρέπει να απελευθερώσετε την ακατέργαστη βάση από το παλιό υλικό φινιρίσματος, καθώς και τη σκόνη και τη βρωμιά. Στη συνέχεια, μετρήστε την ομαλότητα των πλακών. Αν αυτός ο δείκτης κυμαίνεται από 4-7 mm, τότε η σύνθεση κόλλας θα πρέπει να λερωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια του γυψοσανίδας, χρωματίζοντας με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, τα φύλλα μπορούν να κολληθούν στη βάση. Εάν η καμπυλότητα των τοίχων φθάσει τα 20 mm, η κόλλα πρέπει να εφαρμοστεί σε χωριστά τμήματα. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διατηρούνται μικρά διαστήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η καμπυλότητα των τοίχων υπερβαίνει τα 20 mm. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επικάλυψη πρέπει πρώτα να ισοπεδωθεί με γύψο και μόνο τότε να κόψετε τα φύλλα γυψοσανίδας.

Αφού αφαιρέσετε τα παλιά φινιρίσματα και τις ακαθαρσίες από τα δάπεδα, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένα. Λάβετε υπόψη ότι όταν συνδυάζετε το επιφανειακό σοβά με μεθόδους ξηρού και υγρού, πρέπει να ξεκινήσετε με υγρή επεξεργασία και αφού είναι εντελώς στεγνό, προχωρήστε στην ξήρανση.

Στη συνέχεια, πρέπει να προετοιμαστείτε για το έργο της κόλλας. Τρόπος αραίωσης, κατά κανόνα, αναφέρεται στη συσκευασία. Προσπαθήστε να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες που παρέχονται, διαφορετικά η σύνθεση ενδέχεται να χάσει τις χρήσιμες ιδιότητές της και να καταστεί άχρηστη. Η κατάλληλα παρασκευασμένη κόλλα θα πρέπει να έχει μια παχιά υφή, παρόμοια με το τυρί cottage. Μην ζυγίζετε αμέσως μια μεγάλη ποσότητα, καθώς το μείγμα θα στεγνώσει εντελώς σε μισή ώρα και τότε δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση φάρων στους τοίχους - έτσι τα φύλλα γυψοσανίδας θα βρίσκονται σε ένα απόλυτα επίπεδο επίπεδο. Φυσικά, η ευθυγράμμιση των τειχών μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση φάρων, αλλά τέτοια εργασία θα είναι πιο επίπονη.

Απλός αλγόριθμος με τον οποίο η ευθυγράμμιση των επικαλύψεων με γυψοσανίδα με μέθοδο χωρίς πλαίσιο.

 • Στα σημεία όπου σχεδιάζεται η κόλληση του φύλλου γύψου, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί προ-παρασκευασμένη κόλλα.
 • Στη συνέχεια, η γυψοσανίδα πρέπει να γυριστεί ανάποδα και να τοποθετηθούν τμήματα κόλλας σε αυτό, διατηρώντας μικρά διαστήματα. Τις περισσότερες φορές, η συγκολλητική σύνθεση είναι διατεταγμένη μόνο γύρω από την περίμετρο της πλάκας, αλλά για μεγαλύτερη αξιοπιστία, θα πρέπει να εφαρμόζονται πολλά κολλητικά σημεία στο μέσον του φύλλου.
 • Τώρα το γυψοσανίδας πρέπει να ανυψωθεί και να πιεστεί ελαφρά στον τοίχο. Μην πιέζετε το υλικό πάρα πολύ σκληρά, αλλιώς διακινδυνεύετε να το σπάσετε.
 • Χρησιμοποιώντας σφυρήλατο σφυρί και επίπεδο κατασκευής, χαλαρώστε το φύλλο και πιέστε το προς τη βάση.
 • Τα υπόλοιπα φύλλα γυψοσανίδας θα πρέπει να συνδέονται με τη βάση με παρόμοιο τρόπο. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις αρθρώσεις μεταξύ των εξαρτημάτων.

Με βάση αυτόν τον αλγόριθμο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο τοίχος χωρίς πλαίσιο ευθυγράμμισης είναι αρκετά απλή, αν και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να πλαισιώσει. Η επιλογή της βέλτιστης μεθόδου εγκατάστασης παραμένει μόνο για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Για frameless παραλλαγή μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο όταν το ύψος της οροφής δωματίου δεν υπερβαίνει το ύψος της γυψοσανίδας, ή οριζόντιους αρμούς μεταξύ των φύλλων δεν θα γίνει ανεκτή.

Συμβουλές

Αν έχετε αποφασίσει αποφασιστικά να ευθυγραμμίσετε τους τοίχους στο δωμάτιο, θα πρέπει να ακουμπήσετε Μερικές συμβουλές από έμπειρους τεχνίτες.

 • Δώστε προσοχή στην ποιότητα των αγορασθέντων υλικών. Δεν πρέπει να ψάχνετε στα καταστήματα πολύ φθηνά προϊόντα, επειδή μπορεί να έχουν χαμηλή ποιότητα.Υψηλής ποιότητας σχέδια θα κοστίζουν περισσότερο, αλλά θα εξυπηρετούν πιστά για πολλά χρόνια, χωρίς προβλήματα.
 • Σηκώστε το γυψοσανίδας σύμφωνα με τις συνθήκες στις οποίες θα είναι. Σε δωμάτια με υψηλή υγρασία (μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα) θα πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά πάνελ ανθεκτικά στην υγρασία. Τα κανονικά φύλλα είναι φθηνότερα, αλλά σε τέτοιες συνθήκες γρήγορα παραμορφώνονται και καταρρέουν.
 • Εάν επιλέξετε μια μέθοδο εγκατάστασης χωρίς πλαίσιο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εκ των προτέρων για την επιλογή κατάλληλης κόλλας. Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα του προκύπτοντος φινιρίσματος θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του συγκολλητικού μίγματος. Είναι απαραίτητο να αραιωθεί αυτή η σύνθεση, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία.
 • Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διαδικασία εγκατάστασης οι αρμοί μεταξύ φύλλων γυψοσανίδας περνούν αυστηρά στη μέση του κατακόρυφου προφίλ.

Όταν σφραγίζετε τις αρθρώσεις και τις ραφές, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπερβολικό στόκο, επειδή το πλεόνασμα του μπορεί να χαλάσει σημαντικά την εντύπωση του έργου που έχει γίνει.

 • Παρά το γεγονός ότι η μέθοδος πλαισίου για την τοποθέτηση γυψοσανίδας δεν προβλέπει ειδική προετοιμασία ακατέργαστων δαπέδων, θα πρέπει ακόμα να υποβληθούν σε επεξεργασία με αστάρι με αντισηπτικά συστατικά στη σύνθεση.
 • Μετά την τοποθέτηση σε φύλλα γυψοσανίδων παραμένουν συχνά οι καμπύλες από βίδες. Θα είναι πιο βολικό να τα στόκου με ένα στενό σπάτουλα.
 • Κατά τον καθορισμό φύλλα γυψοσανίδας με κόλλα, είναι απαραίτητο να εξετάσει το χρόνο της ξήρανσης. Κατά κανόνα, χρειάζονται 30-40 λεπτά (ανάλογα με τη σύνθεση της κόλλας).
 • Κατά την τοποθέτηση του γυψοσανίδας στο πλαίσιο, προσπαθήστε να κρατήσετε απόσταση μεταξύ των βιδών σε απόσταση μικρότερη από 30 cm. Η ιδανική απόσταση μεταξύ των δύο εξαρτημάτων θα είναι 12-20 cm.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, συνιστάται η τοποθέτηση ειδικών παρεμβυσμάτων πάχους 10-15 mm μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου, καθώς και της οροφής και των γυψοσανίδων. Είναι απαραίτητα ώστε το FCL να μπορεί να επεκταθεί ελεύθερα εάν αλλάξει η θερμοκρασία δωματίου ή η υγρασία.

Σχετικά με τα μυστικά της εγκατάστασης γυψοσανίδας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο