Γυψοσανίδα για εσωτερική διακόσμηση: χαρακτηριστικά χρήσης και πλεονεκτήματα

 Γυψοσανίδα για εσωτερική διακόσμηση: χαρακτηριστικά χρήσης και πλεονεκτήματα

Μεταξύ της μεγάλης ποικιλίας των υπαρχόντων δομικών υλικών για εσωτερική διακόσμηση, πολλοί προτιμούν όλο και περισσότερο την πέτρα. Ειδικά εάν απαιτείται από το επιλεγμένο εσωτερικό στυλ. Αλλά η φυσική πέτρα είναι ένα ακριβό υλικό, η χρήση της δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Ως εκ τούτου, μερικές φορές αντικαθίσταται από ένα φθηνότερο ομόλογο που μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο: γύψο πέτρα για εσωτερική διακόσμηση. Χαρακτηριστικά χρήσης και πλεονεκτήματα αυτού του τύπου υλικού προσελκύουν πολλούς καταναλωτές στην αγορά των δομικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά

Αν συγκρίνουμε τη φυσική πέτρα και το γύψο, μπορούμε να παρατηρήσουμε μια σειρά από πλεονεκτικά χαρακτηριστικά. Εξωτερικά, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε μια φυσική εκδοχή από μια τεχνητή, η τελευταία φαίνεται πολύ άξια. Αλλά για την εσωτερική διακόσμηση του διαμερίσματος, το διακοσμητικό υλικό είναι επίσης βολικό επειδή είναι πολύ ελαφρύτερο από το φυσικό αντίστοιχο. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Το φορτίο στον τοίχο είναι μικρό και συνεπώς το υλικό θα κρατήσει καλύτερα.

Η πέτρα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Για να μειώσετε το κόστος της επεξεργασίας υλικού, μπορείτε αρχικά να κάνετε μια πέτρα με λεία επιφάνεια.

Η πέτρα γύψου είναι πιο ανθεκτική στις δυσμενείς επιπτώσεις από το φυσικό της αντίστοιχο. Είναι βολικό να πλένετε τεχνητό υλικό, εκτός από το ότι είναι σταθερό κατά της ρύπανσης. Μια ποικιλόμορφη παλέτα χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για φινίρισμα.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος με τα χέρια σας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ανυδρίτη, γύψο, νερό και την απαραίτητη φόρμα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια βάση σιλικόνης για αυτούς τους σκοπούς, είναι πιο εύπλαστο και πλαστικό και επομένως η τελική πέτρα φαίνεται πιο φυσική. Αλλά μαζί με τη μορφή σιλικόνης χρησιμοποιούν μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά δοχεία.Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και χρονοβόρα. Ως εκ τούτου, είναι πιο οικείο και πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πέτρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όταν χρησιμοποιείτε αυτά ή άλλα διακοσμητικά υλικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους αποκαλύπτονται πάντοτε. Αυτό αποδεικνύεται από τις αναθεωρήσεις των καταναλωτών που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτές τις επιλογές φινιρίσματος. Αν μιλάμε για γύψο, τότε οι αγοραστές είναι κυρίως ικανοποιημένοι με τα τεχνικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά αυτού του υλικού.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ελαφρύ βάρος του κεραμιδιού, το οποίο σας επιτρέπει να το βάλετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
 • εύκολη εγκατάσταση, η οποία δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, και απολύτως όσοι χρησιμοποιούν αυτό το υλικό μπορούν να κάνουν επισκευές με τα χέρια τους.
 • Η σύνθεση του υλικού περιέχει συστατικά φιλικά προς το περιβάλλον, γεγονός που καθιστά ασφαλή τη χρήση γύψου.
 • μια μεγάλη σειρά σας επιτρέπει να επιλέξετε το επιθυμητό χρώμα και υφή, η οποία δεν περιορίζει την επιλογή σχεδιαστικών λύσεων.
 • πλακάκι είναι προσιτή, η οποία κυμαίνεται από 380 έως 800 ρούβλια ανά τετραγωνικό μέτρο?
 • τα κεραμίδια από γύψο διατηρούν θερμότητα καλά, δεν επιτρέπουν θόρυβο και δεν είναι επικίνδυνα υλικά πυρκαγιάς.

Τα μειονεκτήματα είναι πολύ μικρότερα.

 • Κατά την τοποθέτηση κεραμιδιών σε χώρους με υψηλή υγρασία απαιτεί επιφανειακή επεξεργασία και υλικό. Οι τοίχοι επεξεργάζονται με αστάρι και η τελική επιφάνεια - με ακρυλικό βερνίκι.
 • Ο γύψος είναι ένα εύθραυστο υλικό, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη μεταφορά και επισκευή.

Λεπτές λεπτομέρειες εγκατάστασης

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια τέτοια πέτρα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και σε ξύλο και γυψοσανίδα. Μόνο στην περίπτωση αυτή απαιτείται πρόσθετη προετοιμασία της επιφάνειας. Για έναν ξύλινο τοίχο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το κιβώτιο και να κάνετε στεγανοποίηση. Με επιφάνεια από σκυρόδεμα και τούβλο τα πάντα είναι απλούστερα, αλλά δεν μπορεί να αποφευχθεί η προσεκτική ισοπέδωση της επιφάνειας. Θα πρέπει να είναι καθαρό και ομαλό.

Οι τοίχοι είναι διαφορετικοί παντού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις.

Από το πόσο καλά προετοιμάζονται τα τείχη, εξαρτάται από τη διαδικασία τοποθέτησης πλακιδίων και το χρόνο της περαιτέρω λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία της πλατείας.

 • Οι τοίχοι καθαρίζονται από βρωμιά και σκόνη.
 • Ρωγμές, ανωμαλίες, κοιλώματα κοντά με στόκος.
 • Εάν τα τείχη έχουν προφανείς παρατυπίες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδα.
 • Όλες οι αρθρώσεις κλείνουν απαλά, καλύπτουν την επιφάνεια με στόκο.
 • Στη συνέχεια, καλύψτε με ένα αστάρι, εάν είναι απαραίτητο, κάντε δύο φορές, περιμένοντας το πρώτο στρώμα να στεγνώσει.
 • Επιπλέον επεξεργαστείτε τον τοίχο αν έχει μύκητα. Δεν αρκεί απλά να το αφαιρέσετε, πρέπει να στεγνώσετε τον τοίχο καλά, και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε με ένα αστάρι.
 • Αν υπάρχει παλιά επίστρωση στους τοίχους, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς. Αυτό ισχύει για βαφή, ταπετσαρία, διακοσμητικό γύψο.

Η προετοιμασμένη επιφάνεια επεξεργάζεται με αστάρι. Οι χώροι με υψηλή υγρασία επεξεργάζονται με ειδική ένωση που εμποδίζει την εμφάνιση μυκήτων και μούχλας. Μπορείτε να κολλήσετε μια πέτρα γύψου με τσιμεντοκονίαμα, το οποίο εφαρμόζεται με μια μυτερή σπάτουλα στον τοίχο. Η κόλλα στεγνώνει πολύ γρήγορα, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να αραιωθεί πολύ αμέσως. Θα πρέπει να προσπαθήσει να προσαρμόσει πόσα απομένει να περάσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, επειδή η ποιότητα της κόλλας εξαρτάται από την ποιότητα της κόλλας. Μπορεί να είναι πολλών τύπων.

 • Ξηρό μίγμα, με βάση το τσιμέντο. Παρέχει καλή προσκόλληση στην επιφάνεια αλλά συρρικνώνεται.
 • Ξηρό μίγμα με βάση γύψου. Το πιο κατάλληλο για πλακάκια γύψου, λόγω της σύνθεσής του.
 • Μπορεί να χρησιμοποιήσει κόλλα που είναι διαθέσιμη για πλακάκια, καθώς και υγρά καρφιά και μαστίχα. Κάθε σύνθεση έχει οδηγίες για την παρασκευή και τη χρήση του υλικού.

Κατά τη διαδικασία τελειώματος, είναι συχνά απαραίτητο να κόψετε το πλακίδιο στο μισό ή να το κόψετε, δίνοντάς του το επιθυμητό σχήμα. Αυτό είναι εύκολο να γίνει με ένα hacksaw, και οι απαραίτητες τρύπες μπορούν να τρυπηθούν με ένα τρυπάνι. Για να το κεραμιδίσετε καλά στις εξωτερικές γωνίες, ο μύλος κάνει μια τομή. Στη συνέχεια, η άκρη είναι αλεσμένη με γυαλόχαρτο.

Για να καθορίσετε την ποιότητα του πίνακα, πρέπει πρώτα να κάνετε μια σήμανση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο και να σχεδιάσετε μια γραμμή στην οποία θα τοποθετηθεί η πρώτη σειρά.

Η τοποθέτηση αρχίζει από την κάτω γωνία έως το κεντρικό τμήμα. Η πέτρα μπορεί να τοποθετηθεί σε ίσες και ανόμοιες σειρές, αφήνοντας τις ραφές, οι οποίες στη συνέχεια σφραγίζονται με σοβάτισμα, σοβά, αλάβαστρο, βάση τσιμέντου. Στο έργο χρησιμοποιούν μια στενή σπάτουλα, ενεργούν τακτοποιημένα, προσπαθώντας να μην καλύψουν τα κεραμίδια. Εάν η επιφάνεια είναι βρώμικη, θα πρέπει αμέσως να αφαιρέσετε το διάλυμα με ένα υγρό σφουγγάρι.

Εάν το χρώμα του κονιάματος μετά από πλήρη ξήρανση δεν ήταν ο τρόπος που θα ήθελα να το δω, μπορείτε να βάψετε τις ραφές με μια λεπτή βούρτσα χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα. Η επιφάνεια μπορεί να επικαλυφθεί με ακρυλικό βερνίκι, θα δώσει λάμψη στους τοίχους και θα χρησιμεύσει ως προστασία από επιβλαβείς επιδράσεις.

Επιλογές φινιρίσματος

Σήμερα, πλακάκια γύψου μπορούν συχνά να βρεθούν σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων. Φαίνεται κομψό και πρωτότυπο, και κάνοντας ορισμένες περιοχές σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, μπορείτε να τονίσετε το επιλεγμένο ύφος του δωματίου, να εστιάσετε σε συγκεκριμένες επιφάνειες και λεπτομέρειες. Η χρήση αυτής της διακόσμησης μπορεί να μεταμορφώσει το δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά της πέτρας γύψου είναι ότι είναι ενδιαφέρουσα στο σχεδιασμό ορισμένων στοιχείων και είναι απλά απαραίτητη για τη δημιουργία του αρχικού εσωτερικού. Αν καπλαμάτε όλο το δωμάτιο με αυτό, είναι πιθανό να χαθεί, αν και αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη με σωστή διακόσμηση και επιλογή διακόσμησης. Μόνο ένα δωμάτιο, κομμένο από πέτρα εξ ολοκλήρου, μπορεί τελικά να βαρεθεί και η επισκευή δεν γίνεται για ένα χρόνο.

Τα πλακίδια γύψου χρησιμοποιούνται ενεργά σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Είναι πολύ όμορφο με τη βοήθειά του μπορείτε να κανονίσετε το τζάκι, καθώς και την περιοχή κοντά σε αυτό. Και θα φανεί πολύ αρμονική, ειδικά αν επιλέξετε τα κατάλληλα στοιχεία διακόσμησης.

 • Οι στήλες, οι καμάρες, οι τοίχοι με έμφαση σχεδιάζονται με αυτόν τον τρόπο. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει μια θέση για αυτήν την πέτρα, χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε επιδέξια τις απεριόριστες δυνατότητές της. Πού να το εφαρμόσετε θα σας ζητηθεί από τη δική σας διαίσθηση, γεύση, αίσθηση στυλ.
 • Στην κουζίνα με αυτό, μπορείτε να κανονίσετε το μετρητή μπαρ και ακόμη και ένα χώρο εργασίας. Τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα θα δώσουν έμφαση στο γενικό στυλ.
 • Η είσοδος, διακοσμημένη με πλακίδια γύψου, βυθίζει το πρόσωπο που εισέρχεται στο σπίτι σε μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Αμέσως γίνεται ενδιαφέρον: τι άλλο θα εκπλήξει ο ιδιοκτήτης;
 • Μια τέτοια πέτρινη επιφάνεια είναι κατάλληλη για μπάνιο. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές υφές πέτρας και αποχρώσεις, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε επιπλέον επιφανειακή επεξεργασία.
 • Λόγω των διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να αλλάξετε οπτικά το χώρο. Για να κάνετε το δωμάτιο πιο μυστηριώδες και άνετο, πιο σκούρες αποχρώσεις θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Και το φως θα επεκτείνει το χώρο και θα κάνει το δωμάτιο πιο επίσημο και κομψό.
 • Τα μπαλκόνια και οι λότζες μπορούν επίσης να σας δώσουν μια πρωτότυπη εμφάνιση με γυψοσανίδα και να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά για χαλάρωση. Σε μια εξοχική κατοικία πέτρα γύψου είναι ιδανικό για τη διακόσμηση βεράντα ή βεράντα.

     Με λίγα λόγια, οι επιλογές για τη χρήση αυτού του υλικού φινιρίσματος - βάρους. Μπορείτε να δείξετε τη φαντασία σας ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμες εκδόσεις σχεδιαστικών λύσεων.

     Πώς να βάλει μια πέτρα γύψο, δείτε το επόμενο βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο