Χρήση πέτρας προσόψεως για διακοσμήσεις τοίχων

 Χρήση πέτρας προσόψεως για διακοσμήσεις τοίχων

Φυσική πέτρα μπορεί να είναι κατάλληλη για μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση και εξωτερικό του σπιτιού, αν θέλετε να επένδυση στους τοίχους, μπορείτε να επιλέξετε τις πιο ποικίλες επιλογές για χρώματα και υφές. Επιπλέον, τέτοια κομψή διακόσμηση του χώρου μπορεί να γίνει ακόμα και με τα χέρια σας. Από αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να επιλέγετε με επιτυχία μια φυσική πέτρα και να κάνετε μια όμορφη επένδυση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η πέτρα είναι μια παραδοσιακή επίστρωση για τις προσόψεις των σπιτιών, αλλά χρησιμοποιείται συχνά στο εσωτερικό. Πρόκειται για ένα όμορφο φυσικό υλικό.που δίνει έμφαση σχεδόν σε οποιοδήποτε σχέδιο. Ωστόσο, για την εφαρμογή της πέτρας πρέπει να μελετήσετε μια σειρά χαρακτηριστικών μιας τέτοιας επικάλυψης.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το GOST προτού σχεδιάσετε την τοποθέτηση ενός υλικού με φυσικό προσανατολισμό.: είναι πολύ βαρύ, επομένως είναι αδύνατο να αντιμετωπίσετε ελαφρά μια τέτοια διακόσμηση. Μπορεί να είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η θεμελίωση του σπιτιού ή η πρόσθετη ενίσχυση τοίχων. Συχνά, η απαραίτητη ενίσχυση είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, εάν το σπίτι είναι ήδη χτισμένο, υποχρεώνει ορισμένους να εγκαταλείψουν την επένδυση από φυσική πέτρα υπέρ των ελαφρύτερων επιλογών: πλαστικό ή ξύλο.

Οι πλάκες φυσικής πέτρας μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικά σχήματα και μεγέθη: στην παραγωγή, η πέτρα κόβεται σε ειδικές μηχανές που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε επίπεδες και επίπεδες πλάκες για εύκολη εγκατάσταση.

Ανάλογα με την απόφαση σχεδιασμού, μπορείτε να επιλέξετε τις επιλογές ενός συγκεκριμένου σχήματος και μεγέθους ή να συνδυάσετε διαφορετικές πέτρες για να επιτύχετε το αποτέλεσμα σκόπιμης αμέλειας. Επιπλέον, όσο πιο λεπτή είναι η πλάκα από φυσική πέτρα, τόσο λιγότερο θα είναι το βάρος της δομής.

Δώστε προσοχή στο χρώμα της πέτρινης πλάκας: το φυσικό υλικό ευχαριστεί με μια ευρεία ποικιλία ευχάριστων φυσικών χρωμάτων. Μπορείτε να βρείτε γκρι, μαύρο, τερακότα, μπεζ, ροζ ή λευκές επιλογές. Όλα αυτά μπορεί να είναι ενδιαφέρον να συνδυαστούν μεταξύ τους, να γίνει ένα αυτοτελές μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού ή του εξωτερικού του σπιτιού σας. Κάποιες πέτρες στην κοπή έχουν ένα ασυνήθιστο μοτίβο, που προκύπτει από το μίγμα και την επίστρωση των βράχων - αυτές οι επιλογές θα φαίνονται ιδιαίτερα ασυνήθιστες, αλλά η συνεργασία μαζί τους θα είναι πιο δαπανηρή.

Τέλος, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στα χαρακτηριστικά της υφής. Η φυσική πέτρα μπορεί να είναι πορώδης, ακατέργαστη, να έχει διάφορες εγκλείσεις ή να είναι ομοιογενής.

Ορισμένες πλάκες για επένδυση λειάνουν σε μια γυαλιστερή λάμψη πέτρας, ωστόσο, οι επιλογές με μια τέλεια λεία υφή είναι πιο ακριβά και δεν φαίνονται πάντοτε βιολογικά, ειδικά όταν τελειώνουν την πρόσοψη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολλές συνθετικές εκδοχές υλικών φινιρίσματος, οι οποίες διακρίνονται από την όμορφη εμφάνιση, το χαμηλό κόστος και την ευκολία εγκατάστασης.Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν φυσική πέτρα φινιρίσματος για τη διακόσμηση του χώρου διαβίωσης τους.

Φαίνεται όμορφο και είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον, με τέτοιο καπλαμά μπορείτε να αισθανθείτε πιο κοντά στη φύση.

Ταυτόχρονα, η πέτρα έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή.

Δεδομένου ότι η πέτρα παραμένει ένα δημοφιλές προϊόν για την ολοκλήρωση της εργασίας, παρά την υψηλή τιμή και τη δυσκολία στην εργασία, Αξίζει να ξεκινήσετε με τα πλεονεκτήματα αυτού του φυσικού υλικού..

 • Πρώτα απ 'όλα, η φυσική πέτρα είναι πολύ ανθεκτική. Εάν ένα ξύλινο ή πλαστικό φινίρισμα σε αρκετά χρόνια απαιτεί αποκατάσταση και στη συνέχεια αντικατάσταση, η τοιχοποιία θα παραμείνει στην αρχική της μορφή για δεκαετίες.
 • Η φυσική φυσική πέτρα, σε αντίθεση με τη συνθετική ακρυλική χύτευση, είναι ανθεκτική στις θερμικές, ατμοσφαιρικές και μηχανικές καταπονήσεις. Μπορείτε να διακοσμήσετε με επιτυχία αυτό το υλικό όχι μόνο τους εσωτερικούς τοίχους των δωματίων στο σπίτι σας, αλλά και το εξωτερικό.
 • Η αντοχή στο παγετό είναι ξεχωριστή ποιότητα φυσικού υλικού, ιδιαίτερα σημαντική για τις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό έχει επίσης σημασία. Συχνά σε μια εξοχική κατοικία θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα πιο φυσικά υλικά για να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και μια αίσθηση ενότητας με τον έξω κόσμο. Η πέτρα θα ταιριάζει τέλεια σε μια τέτοια έννοια.
 • Φυσική πέτρα - πυρίμαχη. Αν πυρποληθεί κοντά στο σπίτι σας, μια πέτρινη οικία θα προστατευτεί από τη φωτιά.
 • Το φυσικό υλικό είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Ακόμα κι αν υπάρχει ζεστό καλοκαίρι στην περιοχή σας, ίσως μπορείτε να κάνετε χωρίς κλιματισμό: αντίθετα με τα συνθετικά υλικά που μεταφέρουν θερμότητα εύκολα, η φυσική πέτρα θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.
 • Οι πλάκες από πέτρα είναι αδιάβροχες, οι οποίες μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες για την εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση.
 • Μια ευρεία ποικιλία υφών, χρωμάτων και υφών θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για οποιοδήποτε σχέδιο σχεδίασης. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε δύο ή τρεις τύπους πέτρας για μια ακόμη πιο ασυνήθιστη διακόσμηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, και τα προφανή μειονεκτήματα αυτού του υλικού.

 • Το μεγάλο βάρος της φυσικής πέτρας δημιουργεί πολλές δυσκολίες κατά τη μεταφορά, το σχεδιασμό της τοιχοποιίας και την άμεση εγκατάσταση.
 • Είναι απαραίτητο να γίνουν προκαταρκτικοί υπολογισμοί για να διασφαλιστεί ότι τα θεμέλια και οι τοίχοι μπορούν να αντέξουν το βάρος της τοιχοποιίας.
 • Η εγκατάσταση θα είναι χρονοβόρα για ένα συνδυασμό λόγων: είναι ένα μεγάλο βάρος πέτρινων πλακών και η ανάγκη να τοποθετηθούν μικρά θραύσματα ξεχωριστά και η δυσκολία κοπής της πέτρας όταν χρειάζεται να ρυθμίσετε προσεκτικά τις αρθρώσεις. Για τους λόγους αυτούς, η αυτοεγκατάσταση προκαλεί ορισμένες δυσκολίες και η εργασία των επαγγελματιών είναι αρκετά δαπανηρή.
 • Η ίδια η πέτρα έχει επίσης ένα υψηλό κόστος, ασύγκριτο με ξύλο ή συνθετικά υλικά διακόσμησης.

Είδη

Η επένδυση τοιχοποιίας μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση και ελαφρώς διαφορετικές ιδιότητες. Πριν προγραμματίσετε να ολοκληρώσετε τους εξωτερικούς ή εσωτερικούς τοίχους, το πιο σημαντικό είναι να αποφασίσετε για το είδος του υλικού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές.

 • Sandstone - Αυτή είναι μια αρκετά κοινή πέτρα για την πρόσοψη του σπιτιού, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιείται με επιτυχία για εσωτερική εργασία. Ο ψαμμίτης είναι ένας ιζηματογενής βράχος με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλαζία. Είναι τραχύ στην υφή του και σχισμένο στα τσιπ,ενώ η χρωματική σειρά περιορίζεται σε μια γκρίζα-μπεζ παλέτα, ωστόσο είναι μια πολύ ανθεκτική και φθηνή πέτρα και το χρώμα χαμηλού κλειδιού θα επιτρέψει στο σπίτι να συγχωνευθεί με το τοπίο.
 • Ασβεστόλιθος - μια άλλη φθηνή και κοινή πέτρα. Τις περισσότερες φορές έχει λευκές και κιτρινωπές αποχρώσεις, παρόλο που, ανάλογα με τις ακαθαρσίες, υπάρχουν ενδιαφέρουσες παραλλαγές ασβεστόλιθου, μπορεί να είναι και μαύρο. Αυτή η επιλογή έχει μια πορώδη δομή και χαμηλή πυκνότητα, ωστόσο, μεταξύ των πλεονεκτημάτων, αξίζει να σημειωθεί το ελάχιστο βάρος μιας τέτοιας πέτρας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους ασβεστόλιθου είναι ο βράχος του κελύφους: είναι συνήθως μια θρυμματισμένη πέτρα λευκού ή γκρίζου χρώματος, στην οποία είναι ορατά θραύσματα κοχυλιών μαλακίων. Μια τέτοια ασυνήθιστη λύση μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρον τόσο στην πρόσοψη όσο και στο εσωτερικό.
 • Δολομίτης - μια κομψή, ενδιαφέρουσα πέτρα, η οποία μπορεί να έχει μια ευρεία παλέτα χρωμάτων: από λευκές και γκρίζες αποχρώσεις σε κίτρινους, μπεζ, ροζ ή τερακότα. Η πέτρα είναι πορώδης, πυκνή και ακατέργαστη ή παρόμοια με μάρμαρο. Παρ 'όλα αυτά, όλες αυτές οι παραλλαγές δολομίτη είναι πολύ κοντά τόσο στα βιομηχανικά χαρακτηριστικά τους όσο και στις οπτικές τους ιδιότητες.Αντιμετωπίζοντας μια τέτοια πέτρα συχνά μοιάζει με μια κεραμική επιφάνεια: είναι μια περισσότερο ή λιγότερο λεία υφή με ελάχιστα αξιοσημείωτες αποχρώσεις του χρώματος. Μια πέτρα μπορεί να φανεί κομψή - αυτά είναι θραύσματα διαφόρων μεγεθών με οδοντωτά άκρα.
 • ΤραβερτίνηΟνομάζεται επίσης tuff είναι ένα ενδιάμεσο μεταξύ ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Η πέτρα είναι αρκετά ελαφριά, αλλά πυκνή, η οποία επιτρέπει τη χρήση της με τη μορφή πολύ λεπτών πλακών. Η τραβερτίνη Ural πωλείται συνήθως, έχει ένα κυρίως μαύρο χρώμα με ωραίες λευκές ραβδώσεις, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες παλέτες χρωμάτων είναι επίσης δυνατές. Η πέτρα μπορεί εύκολα να γυαλιστεί σε μια τελείως γυαλιστερή επιφάνεια και είναι ένα φθηνότερο ισοδύναμο μαρμάρου. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για τοίχους και έξω, και μέσα στο σπίτι.
 • Καυκάσιος σχιστόλιθος Χρησιμοποιείται ευρέως για την επένδυση προσόψεων ιδιωτικών κατοικιών. Τις περισσότερες φορές είναι ματ, που αποτελεί ένδειξη υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν περισσότερες σπάνιες επιλογές που θα έχουν μια λεία επιφάνεια και λάμψη. Όσον αφορά την παλέτα χρωμάτων, η πλάκα περιορίζεται σε μια σκοτεινή κλίμακα τόνων.Αυτές είναι συνήθως μαύρες ή σκούρες γκρίζες πέτρες και μερικές φορές σκούρο καφέ και τερακότα είναι δυνατές.
 • Γρανίτης - Μια άλλη δημοφιλής πέτρα, η οποία χρησιμοποιείται από πλάκες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, κυρίως για την εξωτερική επένδυση κτιρίων. Το ασυνήθιστο γκρίζο-ροζ χρώμα με ραβδώσεις και πιτσιλιές καθιστά την πέτρα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό για εξωτερικό σχεδιασμό. Με όλη την πρωτοτυπία, η γκρίζα πέτρα δεν θα ξεχωρίζει υπερβολικά στην περιοχή, μπορεί να συνδυαστεί άριστα με άλλα υλικά στη διακόσμηση της πρόσοψης.
 • Μάρμαρο - Πρόκειται για μια ευγενή πέτρα, η οποία χρησιμοποιείται επίσης συχνά για την επένδυση της πρόσοψης του σπιτιού και για την εσωτερική διακόσμηση. Το υλικό είναι αρκετά ακριβό, δεν είναι εύκολο να το δουλέψετε, ωστόσο, ως αποτέλεσμα θα έχετε μια άψογη λαμπερή επιφάνεια και η ομορφιά θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Λευκό, ροζ ή γκρίζο μάρμαρο χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά το φάσμα των χρωμάτων είναι πολύ διαφορετικό, εξαρτάται από τις ακαθαρσίες που το συνθέτουν.

Σήμερα, υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για τεχνητή πέτρα, είναι πολύ πιο πρακτικό όταν τελειώνει, καθώς έχει μικρότερο βάρος και λεπτότερες πλάκες.Επιπλέον, τα χρώματα και η υφή μιας τέτοιας πέτρας μπορεί να είναι σχεδόν οποιαδήποτε και η τιμή δεν θα είναι πολύ υψηλή.

Η τεχνητή πέτρα θα σας βοηθήσει εύκολα και οικονομικά να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε σχεδιαστική ιδέα. Ωστόσο, το υλικό δεν θα είναι τόσο θερμαινόμενο και ανθεκτικό όσο οι φυσικές επιλογές.

Εφαρμογή

Οι πλάκες από φυσικές πέτρες χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και επιτυχώς τόσο στη διακόσμηση της πρόσοψης όσο και στην εσωτερική διακόσμηση. Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση από μια πέτρα μπορεί πραγματικά να εξετάσει τα πιο διαφορετικά στυλ.

Εάν εσείς ο ίδιος αποφασίσετε να εξετάσετε ένα σχέδιο σχεδιασμού για το εξωτερικό ή το εσωτερικό του σπιτιού, αξίζει να αποφασίσετε για την επιλογή της πέτρας.

Για εξωτερική χρήση

Είναι για την πρόσοψη που η τοιχοποιία χρησιμοποιείται πιο συχνά, σας επιτρέπει να διακοσμήσετε όμορφα ένα τείχος από σκυρόδεμα. Για ένα ξύλινο σπίτι, η πέτρα τοποθέτησης δεν θα λειτουργήσει: οι τοίχοι δεν είναι αρκετά ισχυροί. Ωστόσο, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα σκυρόδεμα σπίτι με ξύλο και φυσική πέτρα ταυτόχρονα.

Εξετάστε τις πιο μοντέρνες και σχετικές επιλογές.

 • Αν έχετε προγραμματίσει ένα σπίτι σε ρωσικό ύφος, ψαμμίτης ή ροκ κέλυφος θα σας ταιριάζει: τα ανοιχτό γκρι και μπεζ επιλογές θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια όμορφη πρόσοψη ενός σπιτιού με ένα διακριτικό σχέδιο.Εάν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη διακόσμηση με σκαλισμένα στοιχεία από σκούρο ή ελαφρύ ξύλο, καθώς και να διακοσμήσετε μεμονωμένα μέρη με φωτεινά κεραμικά πλακίδια. Εάν, γενικά, θέλετε μια πιο εντυπωσιακή πρόσοψη, θα πρέπει να εξετάσετε το τεχνητό υλικό σε ένα κόκκινο-καφέ γκάμα.
 • Για το σπίτι σε κλασικό ή νεοκλασικό στιλ αξίζει να εξετάσει το μάρμαρο. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε μια φυσική επιλογή, ωστόσο, εάν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει, μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη χύτευση ανάλογου μαρμάρου, το οποίο προφανώς δεν είναι πολύ διαφορετικό από το παρόν. Για αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται κυρίως από φως φινίρισμα. Εξετάστε μια καθαρή λευκή σκιά ή ενδιαφέροντα σχέδια με κηλίδες και χρωματισμένους λεκέδες οι λεπτομέρειες αυτές μπορούν να κάνουν το σπίτι σας ξεχωριστό.
 • Για το σπίτι Σκανδιναβικό στυλ οι σκούρες γκρίζες αποχρώσεις πέτρας είναι τέλειες, μπορείτε να εξετάσετε τόσο φυσικές όσο και τεχνητές επιλογές. Το καλύτερο θα δούμε πέτρινες πλάκες ακανόνιστου σχήματος, θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα της σκόπιμης αμέλειας και αρχαιότητας. Ωστόσο, αν σας αρέσει μια πιο σύγχρονη αισθητική, μπορείτε να βρείτε μια πέτρα με τη μορφή στενών τούβλων, η οποία θα φαίνεται επίσης καλά.

Στο εσωτερικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοιχοποιία και να τελειώσετε τους τοίχους των δωματίων μέσα στο σπίτι σας. Η πέτρα συνδυάζεται τέλεια με κάθε ταπετσαρία, ξύλινη σανίδα ή τη συνηθισμένη ζωγραφική των τοίχων. Το τούβλο ή η πέτρα σπάνια χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση ολόκληρου του εσωτερικού χώρου, όπως η τοιχοποιία μπορεί να φαίνεται πολύ πιασμένη. ΩΗ πέτρα είναι συνήθως μόνο μία από τις προθέσεις στο εσωτερικό.

 • Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται όλα τα είδη πέτρας. country style. Αυτή η απόφαση σχεδιασμού είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική για σπίτια με ξύλινα έπιπλα μέσα. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να φανεί μεγάλη μπεζ και τερακότα πέτρα. Εάν θέλετε να παίξετε με την αντίθεση των αποχρώσεων, μπορείτε να παραλάβετε γκρίζους και υπόλευκους τόνους κάτω από το ξύλο: αυτή η λύση θα σας επιτρέψει να επισημάνετε επιπλέον την πέτρα. Για ένα καθιστικό, τραπεζαρία, loggia ή διάδρομο, ένας συνδυασμός ξύλου και πέτρας ταιριάζει απόλυτα.
 • Στο μοντέρνο στιλ Είναι συνήθης συνδυασμός απροσδόκητων τόνων αντίθεσης. Για παράδειγμα, στη διακόσμηση μπορεί να φανεί μεγάλο συνδυασμός μαύρου και μαύρου μαρμάρου. Για ένα μικρό δωμάτιο, είναι καλύτερο να φτιάξετε μια βάση φωτός με μικρά σκούρα διακοσμητικά στοιχεία και αν ο χώρος είναι μεγάλος,τότε μπορείτε να το κανονίσετε κυρίως σε ένα σκοτεινό τόνο ή να συνδυάσετε χρώματα σε ίσες αναλογίες.
 • Αν θέλετε να διακοσμήσετε το εσωτερικό σε μοντέρνο στιλ, δολομίτης με ασυνήθιστη υφή και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων θα σας ταιριάξει. Αν το υπόλοιπο του σπιτιού είναι αρκετά συγκρατημένο, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα της πέτρας και να φτιάξετε μωσαϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, η πέτρα θα συνδυάζεται τέλεια με οποιοδήποτε κλωστοϋφαντουργικό προϊόν, ταπετσαρία, ξύλο βερνικιού, μέταλλο και κεραμικά.

Χρήσιμες συμβουλές

Η επιλογή πέτρας για το φινίρισμα είναι πολύ σημαντική. Εάν η πρόθεσή σας είναι σαν την εξωτερική σχεδίαση και το εσωτερικό του σπιτιού σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, να λάβουν υπόψη τις συμβουλές του σχεδιασμού.

 • Πριν από την αγορά που θέλετε πέτρα σας και να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εκτελέσει υπολογισμούς: γι 'αυτό θα πρέπει να έχετε τις λεπτομερείς χαρακτηριστικά του ιδρύματος, τις παραμέτρους του τείχους, το πάχος και την πυκνότητα τους. Όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει να πάρετε από τον κύριο του έργου, αν έχετε προγραμματίσει να ολοκληρώσετε την πέτρα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν οι τοίχοι θα αντέξουν το φινίρισμα σας, μπορείτε να παραγγείλετε έναν υπολογισμό από τους επαγγελματίες.
 • Η τοποθέτηση του φυσικού υλικού με τα χέρια σας είναι μόνο αν έχετε τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε ένα τέτοιο θέμα.Εάν όχι, είναι προτιμότερο να στραφείτε σε επαγγελματίες ή να επιλέξετε μια τεχνητή πέτρα για αυτοσυναρμολόγηση: είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί της, μπορείτε απλά να κολλήσετε μερικές επιλογές με μια ειδική λύση.
 • Όταν εργάζεστε με φυσική πέτρα, το τελείωμα των γωνιών είναι ιδιαίτερα δύσκολο: πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια την ποσότητα πέτρας για να το χωρέσετε. Αν κάνετε τον εαυτό σας φινίρισμα, φροντίστε να κόψετε τις πέτρες στο επιθυμητό μέγεθος.
 • Όταν τελειώσετε το εσωτερικό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις αρθρώσεις με το πάτωμα. Ανεξάρτητα από το αν έχετε laminate, linoleum ή παρκέ, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια πλίνθο γύρω από την περίμετρο. Αν νομίζετε ότι δεν ταιριάζει στο σχέδιο, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τις αρθρώσεις πολύ προσεκτικά, κόβοντας σωστά την πέτρα και κολλώντας την προσεκτικά, τοποθετώντας την επένδυση στην κορυφή του καλύμματος δαπέδου στη διασταύρωση έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Οι καλύτερες επιλογές

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση της πρόσοψης και το εσωτερικό με πέτρα. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε για το σχέδιο, εξετάστε τις έτοιμες ιδέες. Ίσως τα επιτυχημένα σχέδια σχεδιασμού θα σας εμπνεύσουν μόνοι σας.

 • Όταν η διακόσμηση της πρόσοψης του σπιτιού δεν καλύπτει απαραιτήτως ολόκληρο το σπίτι με πέτρα. Η τοποθέτηση μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για την εμφάνιση και με άλλες διακοσμήσεις, για παράδειγμα, συνηθισμένο χρωματισμό. Λάβετε υπόψη ότι η πέτρα πρέπει να ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο, αλλά να μην είναι πολύ αντίθετη. Συνήθως επιλέξτε την τοιχοποιία πιο σκούρα από το κύριο χρώμα του σπιτιού.
 • Φυσικό υλικό μπορεί να σας επιτρέψει να ταιριάζει άνετα το σπίτι σας στο γύρω τοπίο. Για να τονίσουμε την εγγύτητα στη φύση και την αρμονία με αυτήν, προσπαθήστε να πέτρες όχι μόνο τα τείχη του σπιτιού, αλλά και τα κοντινά στοιχεία - σκάλες, μονοπάτια, βρύσες ή παρτέρια. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενώσετε ολόκληρο το τμήμα σε ένα ενιαίο σύνολο.
 • Η εσωτερική τοιχοποιία φαίνεται πάντα ασυνήθιστη, αλλά για να το επισημάνετε, δεν επιλέγετε απαραιτήτως το λαμπερό χρώμα της πέτρας. Σε αρκετά συγκρατημένες καφέ, μπεζ και γκρι εκδόσεις μπορεί να τονιστεί με τον κατάλληλο φωτισμό. Τα LED φώτα τοίχου είναι τώρα στη μόδα · θα βοηθήσουν όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο απαλό φως στο δωμάτιο, αλλά και να τονίσουν την ασυνήθιστη υφή της τοιχοποιίας.
 • Εάν αποφασίσετε να πέτρες όχι μόνο έναν τοίχο στο δωμάτιο, αλλά μια ευρύτερη περιοχή, δεν πρέπει να επιλέξετε συμπαγές υλικό, όπως αντιμετωπίζει συχνά φαίνεται πολύ βαρετό.Ταυτόχρονα, οι αντιπαραβαλλόμενες επιλογές πρέπει επίσης να αποφεύγονται έτσι ώστε το εσωτερικό να μην είναι ποικίλο. Η ιδανική λύση είναι να παίρνετε διάφορα χρώματα που είναι κοντά στο χρώμα αλλά με διαφορετικό τόνο. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, η μπεζ κλίμακα χρώματος θα είναι τέλεια: μπορείτε να συνδυάσετε κρέμα, ώχρα και καφέ αποχρώσεις.

Πώς να πραγματοποιήσετε την αντιμετώπιση των τοίχων μια πέτρα, κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο