Λευκά κεραμικά: χαρακτηριστικά υφής

Λευκά κεραμικά: χαρακτηριστικά υφής

Κεραμικά από πορσελάνη είναι μια τεχνητή πέτρα, η οποία, παρά το όνομά της, δεν έχει καμία σχέση με φυσικό γρανίτη, αλλά δεν είναι κατώτερη σε δύναμη. Έχει εφευρεθεί στη χερσόνησο Απενίν πριν από τρεις δεκαετίες. Πρόσφατα, ο λευκός κεραμικός γρανίτης κερδίζει δημοτικότητα ως υλικό επίστρωσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η πορσελάνη δεν είναι κατώτερη σε σχέση με τη φυσική πέτρα και φαίνεται ελκυστική αισθητικά. Η ποικιλία των υφασμάτων και των αποχρώσεων της πορσελάνης υπαγορεύεται από τις ιδιαιτερότητες της τεχνολογίας κατασκευής και επεξεργασίας αυτού του πρακτικού υλικού.

Για να δημιουργήσετε πλακάκια πορσελάνης που χρησιμοποιούνται:

 • Λευκός πηλός καολίνης.
 • Καθαρισμένη άμμος χαλαζία.
 • Spars;
 • Φυσικές χρωστικές ουσίες.

Η ψημένη παχιά μάζα χύνεται σε καλούπια και επεξεργάζεται. Οι τεχνολογίες για την παραγωγή κεραμικών πλακιδίων και πλακιδίων πορσελάνης είναι παρόμοιες, η μόνη διαφορά είναι ότι δημιουργείται κεραμικός γρανίτης χρησιμοποιώντας ισχυρότερη πίεση - μέχρι 460 kg / cm, η πυρκαγιά λαμβάνει χώρα σε υψηλότερη θερμοκρασία - έως 1300 C. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια πυκνότερη ουσία, στην οποία λιγότεροι μικροπόροι, έτσι η πορσελάνη είναι ισχυρότερη από τα κεραμικά πλακίδια.

Λευκό χρώμα κεραμίδι παρέχουν οξείδια μετάλλων - κοβάλτιο, ζιρκόνιο, χρώμιο, τα οποία προστίθενται στο παρασκεύασμα. Ανάλογα με το χρόνο της αλληλεπίδρασής τους με πηλό, αποκτώνται αποχρώσεις διαφορετικής φωτεινότητας. Κανείς δεν κατόρθωσε να πάρει ένα απόλυτα καθαρό χρώμα, η μέγιστη λευκότητα των κεραμικών από πορσελάνη είναι 72%.

Πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε υφή και σκιά.
 • Το χρώμα όλων των κεραμικών πλακών είναι ομοιόμορφο σε όλο τον όγκο.
 • Έχει υψηλό συντελεστή αντοχής στο νερό.
 • Έχει καλή αντίσταση στη θερμοκρασία και την υγρασία.
 • Δεν αλληλεπιδρά με επιθετικά χημικά.
 • Έχει υψηλή πυκνότητα, δεν δίνει στις εξωτερικές μηχανικές επιρροές.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον.

Είδη λευκής πορσελάνης

Η λευκή τεχνητή πέτρα δημιουργεί πάντα το τέλειο σκηνικό για κάθε εσωτερικό χώρο, μπορεί να είναι:

Ματ - ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά που καλύπτονται, χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, ειδικά σε χώρους όπου υπάρχουν υψηλές διαφορές υγρασίας και θερμοκρασίας. Αντέχει καλά τα μηχανικά φορτία, αποκαλύπτοντας συχνά πατώματα δωματίων με υψηλή προσέλευση σε ματ τεχνητή πέτρα.

Γυαλιστερό - το υλικό είναι λείανση. Όσον αφορά την αντοχή, το γυαλισμένο κεραμίδι από πορσελάνη είναι κατώτερο από το ματ · κατά τη διάρκεια της λειτουργίας απαιτείται η επιφάνεια του να υποστεί επεξεργασία με διάφορες συνθέσεις που υποστηρίζουν γυαλάδα.

Σατινέ φινίρισμα - διαθέτει ευχάριστη ματ σκιά, διαφέρει στην υψηλή ανθεκτικότητα. Πριν από τη θερμική επεξεργασία η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με μεταλλικό αλάτι. Δεν ανέχεται τα μηχανικά φορτία, χρησιμοποιείται κυρίως ως διακοσμητικό υλικό.

Διορθώθηκε - κόβεται με ειδική τεχνολογία, η επιφάνεια μετά την τοποθέτηση δεν έχει ραφές,

Γυαλισμένο - πριν από την πυροδότηση, η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με ειδικό σμάλτο, μετά από θερμική επεξεργασία, μια τέτοια τεχνητή πέτρα δύσκολα διακρίνεται από το μάρμαρο.

Πέταξε - Το όνομα προέρχεται από το ιταλικό "lappato", μεταφρασμένο ως "shabby". Μετά την πυροδότηση, το υλικό υφίσταται ειδική επεξεργασία: ο μύλος κόβει τα ανώτερα στρώματα σε ορισμένες περιοχές, η επιφάνεια γίνεται ακατέργαστη ή γυαλισμένη σε μερικές θέσεις.

Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία λευκής τεχνητής πέτρας από διαφορετικούς κατασκευαστές. Είναι διάσημο για την καλή ποιότητα και τις υψηλές πωλήσεις πλακιδίων πορσελάνης από τη Γερμανία και την Ιταλία. Κινέζοι αντιμετωπίζουν υλικό, λόγω των χαμηλών τιμών, είναι επίσης μεγάλη ζήτηση.

Το πιο ακριβό από όλα είναι η πορσελάνη, η οποία αναπαράγει φυσική πέτρα. Ανάμεσα στα ακριβά λευκά πλακάκια - απομιμήσεις σπάνιων τύπων μαρμάρου, διάφορες υφές - ξύλο, δέρμα, ύφασμα. Η αρχική λύση και όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός λευκότητας, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή.

Χρώματα και λύσεις υφής

Δεν υπάρχει 100% λευκός κεραμικός γρανίτης, η τεχνολογία δεν επιτρέπει την καταστολή των χρωστικών χρωστικών κατά τη διάρκεια της πυροδότησης.Πολύ συχνά, ο όρος "άσπρα πορσελάνινες πέτρες" σημαίνει διάφορους τόνους: ελεφαντόδοντο, ψημένο γάλα, κλπ. Ο πιθανός βαθμός λευκού χρώματος κυμαίνεται από 50 έως 70-72%.

Παρά τα πλεονεκτήματα των λαμπρότερων υλικών από πορσελάνη, που αντιμετωπίζουν το δάπεδο ή τους τοίχους μόνο με μια τέτοια τεχνητή πέτρα δεν είναι η καλύτερη ιδέα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ "εκθαμβωτικό"

Με το σχεδιασμό διακρίνει:

 • Μονόχρωμη ή μονοχρωμία - απολύτως μονοφωνικό υλικό χωρίς λεκέδες και εγκλείσματα, έχει ομοιόμορφο χρώμα στο πλακίδιο, ο κόκκος είναι σχεδόν ανεπαίσθητος. Το φωτεινότερο, το πιο λευκό, το πιο ακριβό. Υπάρχουν μοντέλα όπου η χρώση υπάρχει μόνο στο ανώτερο στρώμα · αυτός ο τύπος μονόχρωμα πορσελάνης είναι φθηνότερος.
 • Αχρωματικός - για το λευκό κεραμικό γρανίτη στην περίπτωση αυτή μιλάμε για φως. λεπτές αποχρώσεις από φυσική πέτρα: ανοιχτό πράσινο, ροζ κλπ.
 • Πιπέρι αλάτι - η επιφάνεια είναι διάσπαρτη με λίγο ελαφρύτερη ή πιο σκούρα βάση. Κυρίως φωτεινά χρώματα επικρατούν. Συχνά, τα δάπεδα αυτού του υλικού μπορούν να βρεθούν σε επιχειρηματικά κέντρα, φαίνονται περιορισμένα και ευγενικά. Συχνά το "πιπέρι με αλάτι" είναι επιπλέον γυαλισμένο, πλαισιωμένο και διακοσμημένο από τους χώρους των ξενοδοχείων ή των αίθουσων συναυλιών.

Το μάρμαρο θα παραμείνει πάντα ένα κλασικό υλικό που έχει άπειρο αριθμό παραλλαγών. Τα πιο δημοφιλή είναι αχρωματικές και ανοιχτές αποχρώσεις. Η τεχνητή πέτρα που έχει σπαρθεί και γυαλιστεί έχει τον μεγαλύτερο κορεσμό και το βάθος.

Τα σκεύη από πορσελάνη πορσελάνης με αλάτι-πιπέρι έχουν τη χαμηλότερη τιμή της οικογένειας λευκών κεραμιδιών: τα φτηνότερα συστατικά χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν μια τέτοια τεχνητή πέτρα.

Διαστάσεις

Το μέγεθος του κεραμιδιού εξαρτάται από την προοριζόμενη χρήση του: για εξωτερική ή εσωτερική εργασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τύπος του φινιρίσματος, οι συνθήκες λειτουργίας, ο δείκτης της διαπερατότητας του δωματίου, κλπ. Το πάχος ενός κανονικού προϊόντος κυμαίνεται από 7 mm έως 10, για μια εξωτερική επιφάνεια από 12 έως 20 mm.

Λευκό τετράγωνο κεραμίδι είναι διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη, τα πιο συνηθισμένα: 15x15 cm? 30x30 εκ. 45x45 εκ. 75x75 cm. 95x95 εκ

Μερικά προσαρμοσμένα μεγέθη είναι σε υψηλή ζήτηση: 15x30; 30x45; 30x60; 120x40; 120x15; 120x30

Το μέγιστο μέγεθος των κεραμικών πορσελάνης χρησιμοποιείται συνήθως για την επένδυση των εξωτερικών τοίχων αντικειμένων - 1200x600 mm.

Εφαρμογή

Είναι αρκετά δύσκολο για ένα λαϊκό να διακρίνει μάρμαρο από πορσελάνη κεραμοσκεπή, ενώ το μάρμαρο κοστίζει περισσότερο.Δεδομένου αυτού του γεγονότος, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και η ισχύς και η ποιότητα του φινιρίσματος δεν θα επηρεαστούν.

Λευκός γρανίτης ελαστικοποιημένος: βεράντες, αίθουσες, μπάνια, ακόμη και υπνοδωμάτια. Το λευκό χρώμα είναι το θεμέλιο που συγκεντρώνει όλα τα άλλα χρώματα της σύνθεσης. Για παράδειγμα, μπορούμε να θυμηθούμε τους σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους, την hi-tech, το techno style, το εμπορικό σοφίτα. Το λευκό πάτωμα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο.

Απαγορεύεται ο συνδυασμός σκοτεινών τοίχων και λευκού δαπέδου: υπάρχει παραμόρφωση του μεγέθους του δωματίου. Εάν ένα δωμάτιο είναι μεγάλο, είναι συνηθισμένο να τοποθετήσετε το δάπεδο με πορσελάνη από σκουρόχρωμες αποχρώσεις.

Αν το διαμέρισμα είναι διακοσμημένο σε ρουστίκ στυλ - eco, Provence, επιλέγεται συχνά για τα δάπεδα από πορσελάνη δαπέδου, που αναπαράγει λευκασμένο ξύλο. Η ανάγλυφη επιφάνεια του φαίνεται πολύ φυσική.

Φαίνεται αποτελεσματικά τα πατώματα, στα οποία υπάρχουν εγκλεισμοί διαφόρων αποχρώσεων. Τα τελευταία χρόνια, ο σχεδιασμός του κεραμιδιού ήταν πολύ δημοφιλής και εφαρμόστηκε με επιτυχία στα προϊόντα του από την Mezon: το λευκό πλακίδιο πορσελάνης συνδυάζεται με λαμπερά χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Ένα σύνολο χρωμάτων μπορεί να είναι αυθαίρετο ή ομαδοποιημένο σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.Τέτοιες συλλογές διακρίνονται από την απλότητα και τη γοητεία.

Συμβουλές για την επιλογή

Η υφή και το χρώμα της λευκής πορσελάνης μπορεί να διαφέρουν. Σήμερα τα σούπερ λευκά πλακάκια πορσελάνης της μάρκας VS-70 είναι στη μόδα, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν αρμονικά σχεδόν παντού στο εσωτερικό. Αντίθετες συνθέσεις σούπερ λευκών πορσελάνινων κεραμιδιών έρχονται με μαύρα πλακάκια, στο φόντο του το υλικό φαίνεται πολύ φωτεινό και κομψό.

Η τιμή των κεραμικών προϊόντων από πορσελάνη είναι άμεσα ανάλογη με το ποσοστό του όγκου που είναι βαμμένο με το κύριο χρώμα, το οποίο δεν επηρεάζει τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του υλικού. Οι κατασκευαστές παράγουν διπλό πιεστήριο κεραμικό γρανίτη, μια τέτοια τεχνητή πέτρα έχει καλό παράγοντα λευκότητας, αλλά κοστίζει λιγότερο.

Μπορείτε να μάθετε για τα χαρακτηριστικά των κεραμικών από πορσελάνη και πώς να τα επιλέξετε σωστά από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο