Πρέπει να επιλέξω πορσελάνη για τη βεράντα;

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι ένα κεραμίδι από πέτρα και πορσελάνη, το οποίο έχει χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή. Αυτό το υλικό έχει εμφανιστεί όχι πολύ καιρό πριν, αλλά είναι ήδη αρκετά δημοφιλής λόγω των υψηλής ποιότητας δεικτών και μια ευνοϊκή τιμή.

Πρέπει να επιλέξω πορσελάνη για τη βεράντα;

Η πορσελάνη επινοήθηκε ως εναλλακτική λύση στην φυσική πέτρα, ωστόσο, τα μοντέρνα μοντέλα μιμούνται μια ποικιλία επιφανειών. Για να το επιλέξετε σωστά, πρέπει να γνωρίζετε τους κύριους τύπους και χαρακτηριστικά.

Τεχνικά

Η πιο αξιόπιστη και ανθεκτική εμφάνιση. Με αντίσταση φθοράς δεν είναι κατώτερη από οποιοδήποτε άλλο τύπο. Αλλά ταυτόχρονα έχει ένα μειονέκτημα - μια ανόητη εμφάνιση. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για επένδυση σε χώρους παραγωγής,εργοστάσια και βιομηχανικές περιοχές.

Ματ

Πολύ ανθεκτικό βλέμμα, επομένως κατάλληλο για σκάλες δρόμου. Ανθεκτικό στις αλλαγές θερμοκρασίας. Ωστόσο, απαιτεί αυξημένη επιφανειακή φροντίδα, καθώς είναι επιρρεπής στο σχηματισμό λεκέδων και σημείων.

Λουστρέ

Διαφέρει από το υπόλοιπο χαρακτηριστικό καθρέφτη λάμψη. Χρησιμοποιείται για την επένδυση εξωτερικών προσόψεων, κτιρίων. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για σκάλες ή δάπεδα λόγω λείανσης από τριβή. Χωρίς λείανση απλά γίνετε θαμπό.

Γυαλισμένο

Μια ειδική σύνθεση εφαρμόζεται σε αυτό το είδος πορσελάνης από κεραμοσκεπή, το οποίο δίνει απαλότητα και απαράμιλλη λαμπρότητα. Συχνά έχει μια ποικιλία από φωτεινά χρώματα και μοτίβα. Χρησιμοποιείται ως επένδυση μόνο κατακόρυφων επιφανειών που δεν εκτίθενται σε υψηλά φορτία.

Σατινέ φινίρισμα

Διακοσμητικός γρανίτης. Το ορυκτό άλας εφαρμόζεται σε αυτό σε ένα λεπτό στρώμα. Η επιφάνεια αυτού του τύπου έχει μια βελούδινη δομή, η οποία επιτυγχάνεται μετά την πυροδότηση. Χρησιμοποιείται ως διακόσμηση.

Δομημένο

Επίσης μια διακοσμητική εμφάνιση. Συχνά μιμείται ξύλο, κεραμίδι, πέτρα. Χρησιμοποιείται για στυλιστικές λύσεις στο εσωτερικό, έχει διακοσμητική λειτουργία.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της κεραμικής από πορσελάνη

Τα κεραμίδια από πορσελάνη έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα υλικά επίστρωσης - αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα. Επιλέγοντάς το, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επιφάνεια θα διαρκέσει πολύ καιρό χωρίς ρωγμές ή γρατζουνιές. Ειδικά αν πρόκειται για δρόμο σχεδιασμένο για σκάλες. Η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, η υψηλή υγρασία και η θερμοκρασία καθιστούν την πορσελάνη κεραμικά ηγετική θέση στα υλικά που αντιμετωπίζουν.

Το υλικό έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

 • Αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες - το κύριο πλεονέκτημα. Θα αντέξει ακόμη και τους παγετούς μέχρι -50 C. Επιπλέον, αντιμετωπίζει ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Κατάλληλο για χρήση σε ανοιχτό χώρο.
 • Υψηλή αντίσταση στη φθορά. Συχνά η επιφάνεια των δαπέδων ή των κλιμακοστασίων χτυπηθεί από μηχανικές γρατζουνιές κατά τη μεταφορά έπιπλα ή οικιακές συσκευές. Τα κεραμίδια από πορσελάνη δεν φοβούνται αυτόν τον τύπο ζημιάς. Ιδανικό για σκάλες δρόμου, βεράντα, πεζοδρόμιο. Οι κατασκευαστές δίνουν περίπου 7 χρόνια υπηρεσίας σε υπαίθρια πορσελάνη, τα οποία είναι πιο επιρρεπή σε διάφορα είδη φορτίων.
 • Αντοχή σε υψηλή υγρασία. Αυτό το υλικό δεν απορροφά την υγρασία. Αυτό το πλεονέκτημα καθιστά δυνατή τη χρήση του στο δρόμο και σε περιοχές με υψηλή υγρασία: πισίνες, σάουνες, καθώς και στην τροπική κλιματική ζώνη, όπου είναι δυνατές οι καταρρακτώδεις βροχές.
 • Αυξημένη αντίσταση στην πρόσκρουση. Επιλέγοντας πορσελάνη για τη βεράντα, πρέπει να αναζητήσετε μια επιλογή με μεγαλύτερο πάχος. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο πάχους, τόσο ισχυρότερο είναι το υλικό. Ακόμη και αν ένα βαρέο αντικείμενο πέσει στην επιφάνεια, ο κεραμικός γρανίτης δεν θα υποφέρει. Η εμφάνιση θα παραμείνει αμετάβλητη: δεν υπάρχουν τσιπς και γρατσουνιές.

Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι υπάρχουν αρκετοί βαθμοί αντοχής στη φθορά, ο κατασκευαστής το υποδεικνύει.

 • Η πρώτη ομάδα (κατηγορία PEI I) - χρησιμοποιείται σε δωμάτια όπου πηγαίνουν γυμνά, σε μαλακά παπούτσια (όπως παντόφλες).
 • Η δεύτερη ομάδα (κατηγορία PEI II) - λίγο ισχυρότερη από την πρώτη ομάδα, χρησιμοποιείται στα δωμάτια (πιο συχνά σε δημόσιους χώρους), όπου οι άνθρωποι έχουν υψηλή απόδοση.
 • Η τρίτη ομάδα (κατηγορία PEI III) - αυτό το κεραμίδι πορσελάνης επιλέγεται για σπίτια, γραφεία των μικρών εταιρειών.
 • Η τέταρτη ομάδα (κατηγορία PEI IV) - μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με μέση ή υψηλή διαθεσιμότητα ατόμων.Για παράδειγμα, αίθουσες, αίθουσες δεξιώσεων.
 • Πέμπτη ομάδα (κατηγορία PEI V) - μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, συνήθως για δημόσιους χώρους με πολύ μεγάλη κίνηση: σιδηροδρομικοί σταθμοί, αεροδρόμια, καφετέριες.

Το κεραμίδι πορσελάνης που επιλέγεται σωστά θα διαρκέσει πολύ καιρό, δεν θα χάσει την εμφάνισή του, θα διακοσμήσει το σχεδιασμό του δωματίου.

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα το καθιστούν κατάλληλο υλικό για την επένδυση οδών. Ένα βήμα βεράντα ή βεράντα που γίνεται με τη χρήση κεραμιδιών πορσελάνης θα διαρκέσει πολύ καιρό, διατηρώντας μια εμφανή εμφάνιση χωρίς γρατζουνιές και μάρκες, χωρίς να χτυπήσει ένα χτύπημα στο πορτοφόλι του ιδιοκτήτη του.

Επιλέγοντας το σωστό κεραμικό γρανίτη

Επιλέγοντας αυτό το προϊόν ως υλικό φινιρίσματος, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες από τις αποχρώσεις.

 • Ο κατασκευαστής είναι σημαντικός. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά οικοδομικών υλικών, υπάρχουν και πολλοί κατασκευαστές. Αλλά οι Ιταλοί κατασκευαστές αποδείχτηκαν θετικοί. Η τιμολογιακή πολιτική είναι πιο ακριβή από τις εγχώριες επιλογές, αλλά η απόδοση τέτοιου κεραμικού γρανίτη είναι υψηλότερη.
 • Το δεύτερο σημείο είναι η επιφάνεια. Επιλέγοντας υλικά για εξωτερική διακόσμηση, πρώτα απ 'όλα,πρέπει να δώσουν προσοχή στις αντιολισθητικές επιφάνειες. Εάν η επιφάνεια είναι ομαλή - απειλεί να προκαλέσει τραυματισμούς, μώλωπες. Ειδικά στο κλίμα μας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική επιφάνεια για τη βεράντα πρέπει να είναι αντιολισθητική και ελαφρώς τραχιά. Δεν θα γλιστρήσει ακόμη και όταν είναι βρεγμένο, και σε παγωμένες συνθήκες δεν χρειάζεται επεξεργασία με αντιολισθητικά λειαντικά καθώς και λεία επιφάνεια. Αλλά μην επιλέγετε πολύ αυλακωτή επιφάνεια.
 • Όταν αγοράζετε κεραμικά από πορσελάνη για επενδύσεις δρόμων, για παράδειγμα, για τα βήματα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι 1 τετράγωνο. m ποιότητα υλικό θα πρέπει να ζυγίζει 19-20 kg. Εάν το βάρος είναι μικρότερο από το καθορισμένο, πιθανότατα υπήρχαν παραβιάσεις της παραγωγής και η ποιότητα δεν είναι σύμφωνη με τα πρότυπα.
 • Μπορείτε επίσης να σημειώσετε το βέλτιστο μέγεθος. Η πιο κατάλληλη για εγκατάσταση είναι ένα κεραμικό πλακίδιο γρανίτη μεγέθους 30x30 ή 30x60 cm. Αυτό δεν είναι υποχρεωτική απαίτηση για εφαρμογή, αλλά είναι μια συμβουλή που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά.
 • Για τις εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση πορομπετόν από πορσελάνη, απαιτούνται συμβατικά εργαλεία. Κάθε έμπειρη ομάδα εγκαταστατών διαθέτει ένα οπλοστάσιο από όλο το απαραίτητο υλικό για τοιχοποιία υψηλής ποιότητας.
 • Αν σκοπεύετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή κόλλας ποιότητας.Μετά από αυτό, υπολογίστε σωστά την επιφάνεια που χρειάζεστε για καπλαμά. Είναι καλύτερο να αγοράσετε υλικό με περιθώριο. Στην πράξη, δαπανάται πάντα το 1/3 περισσότερο από το υπολογιζόμενο ποσό. Αυτό προκαλείται από την ανακούφιση της περιοχής, πριόνισμα, περικοπές, κοπή κατά την κοπή, κλπ.

Τα κεραμίδια από πορσελάνη είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσουν τη βεράντα. Αυτό το υλικό είναι σχεδόν τέλειο για την εργασία στο δρόμο, που είναι αυτό που αντιμετωπίζει.

Διαθέτει τις απαραίτητες ιδιότητες και χαρακτηριστικά όπως: υψηλή αντοχή και αντοχή στη φθορά, αντιολισθητική, ανοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες και αιφνίδιες αλλαγές, αντοχή σε υψηλή υγρασία και αντίσταση στην κρούση.

Μια ποικιλία τύπων και επιφανειών σας επιτρέπει να επιλέξετε το σωστό υλικό., με βάση τον τόπο εγκατάστασης, τις συνθήκες της κλιματικής ζώνης. Οι στιλιστικές αποφάσεις αφθονούν στην ποικιλομορφία. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός για τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση. Διαφορετικά χρώματα, υφές, επιφάνειες καθιστούν δυνατή την εφαρμογή ιδεών σχεδιασμού με την απαίτηση της μοναδικότητας και της πρωτοτυπίας.

  Επιλέγοντας το σωστό stoneware για τις ανάγκες τους, ο ιδιοκτήτης βασίζεται στην αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα, την ανθεκτικότητα και την ομορφιά.

  Μπορείτε να δείτε μια μάστερ τάξη για την τοποθέτηση κεραμικών από πορσελάνη σε μια σκάλα σε αυτό το βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο