Πλακάκια από πορσελάνη για πάτωμα: λεπτές αποχρώσεις της επιλογής και τοποθέτησης

Μερικές δεκαετίες πριν, ένα νέο υλικό εμφανίστηκε στο πάτωμα που καλύπτει την αγορά - πορσελάνη stoneware. Αμέσως προσελκύει την προσοχή όχι μόνο έμπειρων τεχνιτών, αλλά και απλών χρηστών. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η επίστρωση έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό αυτό συνδυάζει πολύ επιτυχώς όλες τις απαραίτητες ιδιότητες τόσο από την αισθητική όσο και από την άποψη της λειτουργίας.

Τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της επίστρωσης, καθώς και η ποικιλία των υφασμάτων και μια ευρεία επιλογή χρωμάτων, καθιστούν δυνατή τη χρήση πλακιδίων κεραμικής-γρανίτη σε αντικείμενα εργασίας σε διάφορα αντικείμενα. Είναι ιδανικό για τη διαρρύθμιση διαμερισμάτων και σπιτιών, καθώς και προσωπικών οικόπεδων.Γι 'αυτό αξίζει να μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού, τις ποικιλίες του και μερικά πλεονεκτήματα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η δομή των κεραμικών από πορσελάνη συχνά συγκρίνεται με το γυαλί, επομένως είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς ότι μπορεί επίσης να σπάσει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες για να βρούμε αντάξια ανταγωνιστές γι 'αυτό από την άποψη της δύναμης.

Στην περίπτωση αυτή, έννοιες όπως η σκληρότητα και η ευθραυστότητα είναι εντελώς διαφορετικοί όροι. Είναι δυνατή η διάσπαση κεραμικών πλακιδίων γρανίτη παραβιάζοντας τους κανόνες εγκατάστασης, καθώς και κατά τη διάρκεια απρόσεκτων μεταφορών. Ωστόσο, μετά από σωστή εγκατάσταση πορσελάνης, δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δύναμή της.

Οι πλάκες αυτού του τύπου κατασκευάζονται με πάχος από 4 έως 30 χιλιοστά. Τα πιο δημοφιλή θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από 10 έως 14 mm. Συχνά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του δαπέδου σε διάφορα δωμάτια. Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος αυτού του υλικού εξαρτάται άμεσα από τους δείκτες πάχους. Επίσης, η τιμή επηρεάζεται από τα χρώματα και την υφή του. Αλλά παρά το υψηλό κόστος, όμως οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι, επειδή οι ιδιότητες αυτών των πλακιδίων δικαιολογούν πλήρως το κόστος.

Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγελθούν τα κεραμίδια. Το πάχος τους είναι τρία εκατοστά. Με τέτοιες παραμέτρους, εξακολουθούν να παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν εξαρτώνται από το πάχος του προϊόντος, αλλά από την ποιότητα της εγκατάστασης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βρείτε την κακή ποιότητα επένδυση από ένα πιο πυκνό υλικό, το οποίο θα είναι ασταθής σε μηχανική πίεση.

Στη σύνθεση του μίγματος για κεραμίδι πορσελάνης υπάρχει πηλός διαφορετικών ποικιλιών, άστριος, καθαρισμένη χαλαζιακή άμμος, καθώς και οξείδια μετάλλων, τα οποία είναι χρωστικές ουσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα συστατικά είναι αποκλειστικά φυσικής προέλευσης.

Εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πλακιδίων από πορσελάνη, που εξορύσσονται στα λατομεία. Ταυτόχρονα, ο πηλός, που είναι ένα από τα κύρια συστατικά, έχει μια συγκεκριμένη σύνθεση χημικών στοιχείων. Η ποιότητα του μελλοντικού προϊόντος εξαρτάται άμεσα από αυτήν την κατάσταση. Στο εργοστάσιο, για κάθε επιμέρους βαθμίδα πηλού, χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο δοχείο, καθώς η περαιτέρω ανάμιξη όλων των συστατικών γίνεται με αυστηρή τήρηση των προσεκτικά υπολογισμένων αναλογιών.

Μετά από αυτό, το μείγμα μεταφέρεται στον μύλο, όπου είναι λείανση. Η παρτίδα που προκύπτει διπλώνεται σε σιλό. Είναι εδώ ότι η πορσελάνη αποθηκεύεται μέχρι την πυροδότηση και το πάτημα.

Χάρη σε μια τόσο περίπλοκη τεχνολογία παραγωγής, αυτό το υλικό αναγνωρίστηκε από τους χρήστες. Οι ιδιότητες απόδοσης του είναι κατάλληλες τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό, ωστόσο, η πορσελάνη από ψευδάργυρο έχει βρει μια ιδιαίτερα ευρεία διανομή ως κάλυψη δαπέδου.

Τι είναι διαφορετικό από τα πλακάκια δαπέδου;

Πολύ συχνά πλακάκια πορσελάνης συγχέονται με κεραμικά πλακίδια. Πράγματι, αυτά τα υλικά είναι παρόμοια όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη σύνθεσή τους καθώς και στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, μεταξύ τους υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Βρίσκεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, το κεραμίδι από πορσελάνη σε σύγκριση με τον προγόνου του δεν έχει κενά μέσα, μικροκονήματα και πορώδες.

Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν πιο ανθεκτικό και παρέχουν υψηλή αντοχή. Επίσης, δεν είναι τόσο ευαίσθητο στις μεταβολές της θερμοκρασίας και αντιμετωπίζει καλά διάφορα είδη εξωτερικών επιρροών.Λόγω της παρουσίας τέτοιων ανώτερων ποιοτικών κεραμικών πλακιδίων, το υλικό αυτό επιλέγεται για την επένδυση δαπέδων σε διάφορα δωμάτια.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η πορσελάνη έχει δείκτη σκληρότητας ίση με 8-9 βαθμούς στην κλίμακα Mohs. Ταυτόχρονα, ακόμη και ο φυσικός γρανίτης περιορίζεται στον αριθμό 6. Και το πιο ανθεκτικό υλικό είναι το κορούνδιο, το οποίο είναι πυκνότερο από τα πορσελάνινες πέτρες με μόλις 1-2 μονάδες.

Για να διακρίνετε τα πλακίδια πορσελάνης από τα συνηθισμένα κεραμικά πλακίδια, απλά κοιτάξτε την περικοπή του. Η χρωστική χρωστική είναι ορατή σε όλο το βάθος, αφού, σε αντίθεση με τα κεραμικά, προστίθεται στην αρχή στην παραγωγή πορσελάνης από κεραμοσκεπή.

Ιδιότητες και προδιαγραφές

Αφού μελετήσετε μερικές από τις διαφορές στα κεραμικά πλακίδια πορσελάνης από συνηθισμένα κεραμικά πλακίδια, καθώς και από φυσικό γρανίτη, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βασικές ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του υλικού που περιγράφεται.

Εδώ είναι τα κριτήρια που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή:

 • Αντοχή.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • Αντοχή;
 • Μορφή.
 • Πάχος;
 • Αντοχή στα φορτία.

Σχετικά με τη δύναμη των πλακιδίων πορσελάνης έχει ειπωθεί αρκετά. Επομένως, αξίζει να υπενθυμίσουμε μόνο ότι το κορούνδιο το ξεπερνά σε αυτή την παράμετρο. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το υλικό θα δείξει τις κατάλληλες ιδιότητες.

Η καλή αντοχή στην υγρασία παρέχει χαμηλό πορώδες. Ως εκ τούτου, στο πλακίδιο πορσελάνης δεν υπάρχει σχεδόν καμία απορρόφηση νερού. Το ποσοστό αυτό είναι μόνο 0,05%. Γι 'αυτό και χρησιμοποιείται για επενδύσεις προσόψεων. Και μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε από τα παρουσιαζόμενα είδη.

Επίσης, λόγω του υδροφράκτη, το υλικό αυτό είναι σε θέση να ανεχτεί μάλλον χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και -50 μοίρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα απλό κεραμικό πλακίδιο χάνει γρήγορα την ποιότητά του με αρνητική ανάγνωση του θερμόμετρου.

Το επόμενο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αντοχή στη φθορά των πλακιδίων. Η αντοχή του σε τριβή συνήθως υπολογίζεται σε κλίμακα PEI.

Αυτή, με τη σειρά της, χωρίζεται σε 5 τάξεις:

 1. για τοίχους?
 2. για δάπεδα σε κατοικημένη περιοχή στην οποία θεωρείται μικρή διαπερατότητα.
 3. για μέρη με μέση κίνηση (περίπου εκατό άτομα μέσα σε μία ώρα).
 4. για δημόσιους χώρους.
 5. για χώρους με μεγάλη κίνηση.

Τα τελευταία περιλαμβάνουν αεροδρόμια ή σιδηροδρομικούς σταθμούς. Για να καθορίσετε το επίπεδο αντοχής θα βοηθήσει τη συσκευασία. Σε αυτό, οι ονομασμένες κατηγορίες υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή με τη μορφή ρωμαϊκών αριθμών.

Το κεραμίδι από πορσελάνη παράγεται σε διαφορετική μορφή. Η επιλογή του μεγέθους κεραμιδιών θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τις παραμέτρους του δωματίου. Έτσι, οι μεγάλες πλάκες δεν ταιριάζουν πάντα σε μικρό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, το κύριο κριτήριο ποιότητας δεν είναι η αισθητική πλευρά, αλλά το ζήτημα της διάρκειας ζωής της επένδυσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, για παράδειγμα, για τα πλακίδια πορσελάνης μεγέθους 60x60 cm, απαιτείται καλύτερη βάση και κόλλα. Και για πλάκες 30x30 cm, οι συνθήκες αυτές δεν προωθούνται. Ως εκ τούτου, μια εναλλακτική λύση θεωρείται ως προϊόν, το μέγεθος του οποίου είναι 45x45 εκ. Είναι οι πλάκες της καθορισμένης μορφής που οι σχεδιαστές σημειώνουν ως την πλέον βέλτιστη λύση κατάλληλη για κάθε δωμάτιο. Επιπλέον, είναι αρκετά ασύγκριτες κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και ανταποκρίνονται επαρκώς σε ορισμένα βασικά σφάλματα.

Θα πρέπει να πούμε για την πιθανότητα πορσελάνης στην αντίσταση φορτίου. Έτσι, ο υψηλότερος δείκτης του φορτίου που μπορεί να αντέξει αυτό το υλικό είναι 2000N. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ιδιότητα εξαρτάται άμεσα από άλλα χαρακτηριστικά, όπως το πάχος ή το μέγεθος. Ωστόσο, κατά τη δοκιμή κεραμικού γρανίτη χρησιμοποιήθηκε φορτηγό βάρους 30 τόνων.Το πλακίδιο ταυτόχρονα εφαρμόστηκε το μεγάλο μέγεθος το οποίο με πλεονέκτημα μεταφέρει τέτοια φόρτωση.

Γνωρίζοντας για τέτοιες εξαιρετικές ιδιότητες των κεραμικών από πορσελάνη, είναι απλά αδύνατο να το αγνοήσουμε όταν επιλέγουμε το υλικό για το πάτωμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της φινίρισμα

Παρά την αφθονία των αξιόλογων και ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών του κεραμικού γρανίτη, δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα πιθανά μειονεκτήματα του φινιρίσματος των χώρων με αυτό το υλικό.

Εκτός από την υψηλή αντοχή και την άριστη απόδοση, το κεραμικό πλακίδιο έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Μεταξύ αυτών είναι τα ακόλουθα κριτήρια:

 • υψηλό βαθμό αντιδιαβρωτικής προστασίας των προσόψεων. Αυτό καθίσταται εφικτό από τις ιδιότητες όπως η αντοχή σε διάφορες θερμοκρασίες, καθώς και η αντοχή στην υγρασία.
 • διαθεσιμότητα ενός ευρέος φάσματος. Η πορσελάνη είναι τεχνητή δημιουργία κατασκευαστών και κατασκευάζεται σε εργοστάσια. Γι 'αυτό και παρουσιάζεται στην αγορά με διάφορες μορφές, υφές, μεγέθη και χρώματα. Έτσι, ανάμεσα σε μια τέτοια ποικιλία, μπορείτε εύκολα να βρείτε μια επιλογή που ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού?
 • μείωση των ταμειακών δαπανών για επισκευές κτιρίων στο μέλλον. Το υψηλό κόστος του κεραμικού γρανίτη αποδίδει εντελώς λόγω των θετικών ιδιοτήτων του και εξοικονομεί τον ιδιοκτήτη από το κόστος πιθανών αλλαγών στο μέλλον.
 • παρέχοντας άνεση σε εσωτερικούς χώρους.
 • η δυνατότητα δημιουργίας ενός μοναδικού σχεδίου λόγω της αφθονίας των αισθητικών ιδιοτήτων.
 • πρόσθετη προστασία από το εξωτερικό (όταν πρόκειται να τελειώσει το κάλυμμα τοίχου)?
 • αντοχή στη ρύπανση.

Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, τα πλεονεκτήματα της κεραμικής από πορσελάνη περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα, τη μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς και την ηχομόνωση και πολλά άλλα. Αυτές οι ιδιότητες το φέρνουν στις πρώτες θέσεις στον κατάλογο άλλων υλικών φινιρίσματος.

Ωστόσο, παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, το κεραμίδι από πορσελάνη δεν έχει μερικά δευτερόλεπτα.

Μεταξύ ενός μικρού αριθμού ελλείψεων μπορούν να εντοπιστούν ως εξής:

 • το υψηλό κόστος του προϊόντος και της ίδιας της εγκατάστασης.
 • Το πάτωμα δεν είναι αρκετά ζεστό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τη θέρμανση.
 • μαζικότητα. Αυτός ο παράγοντας καθιστά την παράδοση και την εγκατάσταση αυτού του υλικού χρονοβόρα. Επιπλέον, ενδέχεται να απαιτηθεί μερικές φορές πρόσθετη επεξεργασία.

Παρά τα μειονεκτήματα αυτά, τα πλεονεκτήματα εξακολουθούν να κυριαρχούν σε αυτά. Γι 'αυτό και οι έμπειροι τεχνίτες συγκρίνουν όλα τα παραπάνω κριτήρια και τελικά σταματούν την επιλογή τους στον κεραμικό γρανίτη. Γνωρίζουν καλά ότι με τη σωστή προσέγγιση, οποιαδήποτε ανεπάρκεια μπορεί να μετατραπεί σε αρετή.

Είδη

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες πορσελάνης. Αυτά καθορίζονται από διάφορες παραμέτρους:

Με μέγεθος

Για να σχεδιάσετε ένα διαφορετικό σχέδιο, απαιτούνται πλακάκια διαφόρων μεγεθών. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται μικρές μορφές, ενώ σε άλλες μεγάλες, το μέγεθος των οποίων φθάνει τα 1200x600 mm. Ωστόσο, πιο συχνά στη διακόσμηση υπάρχουν μεσαίου μεγέθους τετράγωνα πλάκες. Οι πλευρές τους κυμαίνονται από 200 έως 500 mm. Λόγω της δυνατότητας επιλογής ενός κεραμιδιού για αυτήν την παράμετρο, το εύρος της επεκτείνεται σημαντικά. Γι 'αυτό και η πορσελάνη είναι κατάλληλη τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική επένδυση.

Με υφή και υφή

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κεραμικός γρανίτης είναι πολύ σε ζήτηση στο κλασικό στυλ διακόσμησης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το υλικό για δάπεδα μοιάζει πολύ με τη φυσική πέτρα.Και όπως γνωρίζετε, είναι αυτός που τονίζει ευνοϊκά την ομορφιά του κλασικού σχεδιασμού. Ωστόσο, οι κατασκευαστές δεν κάθονται αδρανώς και συνεχώς βελτιώνουν την τεχνολογία κατασκευής τους. Η εμφάνιση τέτοιων τύπων κεραμικού γρανίτη συνδέεται με αυτό.

Ανά τύπο επιφάνειας

 • Τζάμια, ημι-γυαλισμένα (lappatirovanny) και γυαλισμένα?
 • Ματ και γυαλιστερό, καθώς και άφθαρτο.
 • Με ανάγλυφο - δομημένο.
 • Καλύπτεται με κερί.
 • Διορθώθηκε.

Η επιλογή ενός ή του άλλου τύπου κεραμικού πλακιδίου γρανίτη εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ιδέα του σχεδιαστή.καθώς και την πρακτική πλευρά του ίδιου του δωματίου. Έτσι, για παράδειγμα, για τα κτίρια που τοποθετούνται ως εμπορικά ή ως εκθέματα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια επιφάνεια με ανακούφιση. Τα δωμάτια τύπου παραγωγής θα προστατεύονται αξιόπιστα με φινίρισμα παχυνθέντος ή αντιστατικού υλικού. Εάν οι χώροι υποδηλώνουν τη δυνατότητα συχνής ρύπανσης, η ιδανική λύση θα είναι μια επένδυση με γυαλί.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει τους ιδιοκτήτες της επιθυμίας για πρωτοτυπία. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βρείτε προϊόντα κεραμικής από πορσελάνη στην αγορά με απομίμηση σκυροδέματος, μετάλλου, δέρματος, υφασμάτων και πολλά άλλα.

Σχεδιασμός και επιλογές χρωμάτων

Χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, υφασμάτων, μεγεθών και υφασμάτων που χρησιμοποιούν κεραμικά πλακάκια γρανίτη, μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε τα πιο τολμηρά σχεδιαστικά έργα. Επιπλέον, οι κατασκευαστές δεν έχουν ξεχάσει την εμφάνιση των προϊόντων τους. Ως εκ τούτου, σήμερα είναι αρκετό μόνο να βρεθεί ένα κεραμίδι οποιουδήποτε χρώματος και σχεδίου.

Στην τυποποιημένη μορφή της, τα κεραμικά από πορσελάνη μοιάζουν με φυσικό γρανίτη. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η εφαρμογή μπορεί να μεταβάλλεται προσθέτοντας ένα ορισμένο χρώμα. Έτσι, είναι συχνά πιθανό να συναντήσετε μια επένδυση δαπέδου από κεραμικό γρανίτη, για παράδειγμα, μαύρο ή λευκό χρώμα. Τα μάρμαρα και τα πέτρινα τελειώματα έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλή.

Σε κατοικημένες περιοχές με χαμηλό φορτίο, χρησιμοποιούνται συχνά κεραμικά πλακάκια από γρανίτη κάτω από παρκέ ή πολυστρωματικό υλικό. Αυτή η λύση σας επιτρέπει να απολαύσετε άνεση από αυτές τις επιφάνειες, αλλά και όλες τις ανεκτίμητες ιδιότητες των κεραμικών από πορσελάνη.

Εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα με σχέδια. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να φέρετε στο εσωτερικό μια ορισμένη ιστορία που μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρο το σχέδιο.Ειδικά τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται ενεργά σε αίθουσες εκθέσεων, προσθέτοντας μια πινελιά πολυπλοκότητας και τονίζοντας το σκοπό του δωματίου.

Οι ανεμιστήρες των μη τυποποιημένων λύσεων καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα ψηφιδωτό δάπεδο με τη βοήθεια πλακιδίων κεραμικής από πορσελάνη. Αυτό το σχέδιο ονομάζεται συνονθύλευμα. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε δημόσιους χώρους.

Αξίζει να αναφέρουμε χωριστά ματ πορσελάνη. Το κόστος του είναι το πιο προσιτό σε σύγκριση με άλλους τύπους αυτού του υλικού. Ταυτόχρονα, διατηρεί όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και φαίνεται πολύ ελκυστική.

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι παρά τα περίπλοκα προϊόντα του, ο κεραμικός γρανίτης διακρίνεται από την πολυλειτουργικότητά του και είναι σε θέση να διακοσμήσει με την παρουσία του διάφορα κτίρια και επιμέρους δωμάτια. Η συνάφεια τους είναι εγγυημένη σε οποιοδήποτε από τα υπάρχοντα στυλ. Αυτό εξασφαλίζεται από τη δυνατότητα επιλογής της έγχρωμης λύσης, καθώς και από την ποικιλία του σχεδιασμού του ίδιου του κεραμιδιού.

Πώς να επιλέξετε διαφορετικά δωμάτια;

Ένα από τα πρώτα και κυριότερα ζητήματα στο σχεδιασμό του εσωτερικού του σπιτιού του, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι το θέμα της επιλογής ενός κεραμικού πλακιδίου γρανίτη για κάθε συγκεκριμένο δωμάτιο.Στη Ρωσία, το εσωτερικό της επιφάνειας του δαπέδου αυτού του υλικού δεν είναι πλέον καινοτομία. Με αυτό, οι σχεδιαστές προσθέτουν εξειδίκευση στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου.

Είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με κάποιες συστάσεις σχετικά με το ποιο είδος πλακιδίων πορσελάνης είναι καλύτερο για χρήση σε αυτό ή εκείνο το δωμάτιο. Μετά από όλα, κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο. Λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων του, το κεραμίδι πορσελάνης είναι ένα ευπροσάρμοστο φινίρισμα, λόγω της προτεινόμενης ποικιλίας μπορείτε να βρείτε μια κατάλληλη επιλογή για το διάδρομο ή το μπαλκόνι και για το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό.

Πιο πρόσφατα, ήταν αρκετά δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα υλικό όπως ο κεραμικός γρανίτης ως δάπεδο στο σαλόνι. Συχνά η χρήση του ήταν κοινή σε χώρους όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Αυτό οφείλεται στην πρακτικότητα της πορσελάνης και στην απλότητα στη φροντίδα και τη λειτουργία. Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ιδιαίτερες ιδιότητες, και όχι ως ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη σχεδίαση.

Σήμερα, χάρη στη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής, το πλακίδιο πορσελάνης είναι κατάλληλο για χρήση ως υλικό για τη διακόσμηση ακόμη και δωματίων για καθημερινή χρήση.Εκτός από το ευρύ φάσμα προϊόντων πορσελάνης που προσφέρονται, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δυνατότητα σύνδεσης του συστήματος θέρμανσης δαπέδου σε αυτά.

Έτσι, στην αίθουσα μπορείτε να εξοπλίσετε ένα όμορφο και αξιόπιστο κάλυμμα δαπέδου, το οποίο ταυτόχρονα θα είναι αρκετά ζεστό. Έτσι, στο σαλόνι θα υπάρχει πάντα άνεση.

Τα δάπεδα στο διάδρομο και το διάδρομο έχουν ειδικές συνθήκες λειτουργίας. Αυτό το μέρος της κατοικίας θεωρείται το πιο ευχάριστο. Επιπλέον, υπάρχει συχνά κίνηση στα υπαίθρια παπούτσια, καθώς και η επιφάνεια υπόκειται σε συνεχή μηχανική καταπόνηση (τσάντες, καροτσάκια, κλπ.). Όλα αυτά μετά από λίγο εκφράζεται σε κάποια επιδείνωση της κατάστασης του κεραμιδιού. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας κεραμίδια από πορσελάνη στο διάδρομο, θα πρέπει να εξετάσετε τις απαριθμούμενες αποχρώσεις.

Πρώτα απ 'όλα, επιλέγοντας πλακάκια από κεραμικό γρανίτη στο διάδρομο, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη συσκευασία. Δείχνει το βαθμό ανθεκτικότητας. Στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να αγοράσετε προϊόντα με δείκτες III ή IV. Παρά τη μεγάλη ημερήσια απόδοση, αυτό θα είναι αρκετό. Ακόμα, δεν είναι για το σταθμό, αλλά για το διαμέρισμα.

Για να προσθέσετε αισθητική σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, οι σχεδιαστές συχνά συνδυάζουν αρκετές παραλλαγές για να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα. Σας επιτρέπει επίσης να συνδυάσετε ή να διαιρέσετε το διάδρομο και το διάδρομο.

Οι πιο συνηθισμένοι συνδυασμοί είναι:

 • Πλακάκι κάτω από ξύλο και πέτρα?
 • Μονοφωνικά προϊόντα με μικρές πιτσιλιές.
 • Αφαίρεση και γεωμετρικά μοτίβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αγοράζετε προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις και τις υφές. Πολύ συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όπου κεραμίδια από διαφορετικές παρτίδες μπορεί να έχουν μικρές διαφορές σε αυτές τις παραμέτρους.

Οι μοντέρνοι σχεδιαστές πειραματίζονται όχι μόνο με συνδυασμούς του ίδιου υλικού, αλλά συνδυάζουν και μερικές διαφορετικές. Έτσι, για τη δεύτερη επίστρωση, μπορείτε να σταματήσετε την επιλογή σε κεραμικό πλακάκι, λινέλαιο, παρκέ ή πολυστρωματικό. Με την κατάλληλη προσέγγιση σε αυτό το θέμα, μπορείτε να πάρετε τον αρχικό σχεδιασμό του διαδρόμου. Ειδικά μια τέτοια απόφαση θα ήταν κατάλληλη για ένα μεγάλο δωμάτιο. Αυτός ο συνδυασμός θα την αναβιώσει οπτικά.

Για τους λάτρεις των πιο παραδοσιακών ιδεών, υπάρχει επίσης μια διέξοδος: πορσελάνη κεραμικά με απομίμηση ξύλο θα είναι πολύ ωφέλιμη για να δούμε στο διάδρομο και το διάδρομο.Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή θα προσθέσει ζεστασιά και άνεση στο εσωτερικό.

Όταν επιλέγετε ένα κάλυμμα δαπέδου για την κουζίνα, είναι απαραίτητο να καθοδηγείτε όχι μόνο από την αισθητική πλευρά του θέματος, αλλά και να λαμβάνετε υπόψη το σκοπό αυτού του χώρου. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, ο κεραμικός γρανίτης είναι η σωστή επιλογή. Ένα κεραμίδι από αυτό θα διαρκέσει πολύ καιρό. Ωστόσο, η εμφάνισή του μπορεί να επιδεινωθεί ελαφρώς, παρά την ύπαρξη παντός είδους ρύπανσης, ακόμη και τις πιο σοβαρές. Επιπλέον, ένα ευρύ φάσμα σας επιτρέπει να επιλέξετε το σωστό σχέδιο για άλλα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης, τα οποία μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από κεραμικά πλακάκια γρανίτη.

Το επόμενο δωμάτιο, το οποίο συμπληρώνει τέλεια την επένδυση από πορσελάνη, είναι ένα μπάνιο.

Με βάση την ποικιλία των υφασμάτων και των ιδιοτήτων που διαθέτουν οι σύγχρονοι κατασκευαστές με τα προϊόντα τους, θα πρέπει να επιλέξετε το κεραμίδι σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Αντιολισθητικές ιδιότητες (βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμού ακόμα και αν η επιφάνεια του δαπέδου είναι υγρή).
 • Αντοχή στην υγρασία, καθώς και ανθεκτική αντοχή σε απορρυπαντικά και λειαντικά.
 • Αντοχή σε διάφορα είδη μηχανικής καταπόνησης (γρατζουνιές, εξογκώματα κ.λπ.).
 • Ανθεκτικότητα

Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση κυματοειδών πλακιδίων, επειδή ο καθαρισμός του είναι αρκετά χρονοβόρος διαδικασία. Είναι προτιμότερο στο μπάνιο να περιορίζεται το φινίρισμα του δαπέδου από ένα τραχύ ή ομαλό υλικό. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, τότε όταν αγοράζετε θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν με την ένδειξη I, II ή III. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι δείκτες προορίζονται ειδικά για το μπάνιο.

Προκειμένου η επιφάνεια να ανέχεται επαρκώς την έκθεση σε διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό της, πρέπει να έχει το χαμηλότερο δυνατό πορώδες. Ταυτόχρονα, το επίπεδο ανθεκτικότητας θα πρέπει να φτάσει σε υψηλό βαθμό.

Στη συσκευασία των προϊόντων, αυτοί οι δείκτες συνήθως αναφέρονται ως:

 • Σχέδιο ποδιών και σκιασμένο φόντο - υψηλό επίπεδο αντίστασης στη φθορά.
 • Ένα πόδι σε μαύρο φόντο είναι ένα προϊόν που καλύπτει το δάπεδο.

Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές δηλώνουν την παρουσία αντιολισθητικών ιδιοτήτων.

Ένας άλλος τομέας όπου η κεραμοποιία από πορσελάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα δαπέδου είναι ένα μπαλκόνι.Ειδικά το υλικό αυτό είναι κατάλληλο για μη θερμαινόμενες ή τελείως αψιδωμένες κατασκευές. Επιπλέον, το μπαλκόνι είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Ως εκ τούτου, πλακάκια πορσελάνης για το πάτωμα θα είναι ένα πραγματικό εύρημα για αυτό το δωμάτιο. Πρέπει να σημειωθεί ότι με ανοιχτό χώρο είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα προϊόντα με αντιολισθητικές ιδιότητες.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ευελιξία του κεραμικού γρανίτη. Τα εκτεταμένα χαρακτηριστικά και οι σχεδιαστικές ενσαρκώσεις είναι κατάλληλα απολύτως για οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης σπιτιού, καθώς και για την εξωτερική του διακόσμηση.

Παγίδα

Όταν γίνεται η επιλογή του υλικού, πρέπει να εξοικειωθείτε με κάποια από τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής του.

Για να τοποθετήσετε σωστά το κεραμίδι, πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες:

 • Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό κόστος των κεραμικών υλικών από πορσελάνη, είναι καλύτερο να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς εκ των προτέρων και να ορίσετε την απαιτούμενη ποσότητα. Για να μην χάσετε τίποτα, συνιστάται να συντάξετε ένα διάγραμμα του ίδιου του ιστότοπου, στον οποίο σχεδιάζεται η εκτέλεση της εγκατάστασης Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με μια τέτοια εργασία θα πρέπει πάντα να υπάρχει μικρό περιθώριο σε περίπτωση κοπής.
 • Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλάκες έχουν την ίδια σκιά και τη μορφή. Εάν αγοράσατε προϊόντα με μοτίβο, τότε πρέπει να ελέγξετε την τοποθέτησή του. Για να γίνει αυτό, πάρτε μερικά πλακάκια από διαφορετικά πακέτα και συγκρίνετε τα μεταξύ τους.
 • Μετά από αυτό θα πρέπει να προετοιμάσετε τη βάση για τη μελλοντική επιφάνεια. Θα πρέπει να είναι χωρίς ελαττώματα. Εάν εντοπιστούν κάποιες παρατυπίες, θα πρέπει να τους απαλλαγείτε από ένα αστάρι.
 • Το επόμενο βήμα είναι οι πλάκες κοπής. Λόγω της μεγάλης αντοχής του υλικού, θα είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε αυτό στο σπίτι με τη βοήθεια ενός μηχανήματος κοπής και κοπής κεραμιδιών, ειδικά εάν το σχέδιο σχεδίασης περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μπαλών. Επομένως, μια καλύτερη λύση σε μια τέτοια κατάσταση θα ήταν να δοθεί η κοπή κεραμιδιών από πορσελάνη. Το εργαστήριο σίγουρα θα φροντίσει ώστε το αποτέλεσμα να μην διαφέρει από την πηγή του εργοστασίου.
 • Μετά από αυτές τις προετοιμασίες, μπορείτε να προχωρήσετε στην ίδια την εγκατάσταση. Πρώτα θα πρέπει να καθορίσετε την πρώτη σειρά. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος του κάτω ορίου με τη βοήθεια ενός επιπέδου λέιζερ, το οποίο υποδεικνύεται από ένα προκαθορισμένο σχέδιο.
 • Ξεχωριστά, πρέπει να αναφέρετε τη σωστή επιλογή κόλλας. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η ποιότητά του εξαρτάται άμεσα από το πλάτος του κεραμιδιού, καθώς και το βάρος του. Επιπροσθέτως, το συγκολλητικό διάλυμα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του χώρου στον οποίο είναι εγκατεστημένη η πορσελάνη. Για παράδειγμα, για κόλλα μπάνιου με ιδιότητες αντοχής στην υγρασία απαιτείται. Αναμιγνύεται με τη συνοχή της ξινή κρέμα και επέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα.
 • Το διάλυμα εφαρμόζεται στις πλάκες και το πλεόνασμα απομακρύνεται με ένα μυστρί.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδέσετε το κεραμίδι στο πάτωμα και να πιέσετε λίγο. Μετά από αυτό, μετατοπίζεται στο επιθυμητό σημείο. Οι εγκοπές σήμανσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη βοήθεια πλαστικών σταυρών. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία κόλλησης, πρέπει να χτυπήσετε την περίμετρο ολόκληρου του κεραμιδιού.
 • Μετά από αυτό, η πρώτη σειρά είναι κολλημένη σύμφωνα με την επισημασμένη γραμμή. Όλες οι πλάκες θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα μόνο επίπεδο. Και αν μιλάμε για πορσελάνη με ένα μοτίβο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το μοτίβο.
 • Με την ίδια αρχή, οι υπόλοιπες σειρές τοποθετούνται σε αυστηρή συμφωνία με το σχέδιο.
 • Αφού τα κεραμικά πλακάκια γρανίτη είναι στεγνά, μπορείτε να προχωρήσετε στις αρθρώσεις.Η μαστίχα θα αντιμετωπίσει τέλεια αυτό το έργο. Αυτό το στόκος ενισχύει μόνο τις ιδιότητες της πορσελάνης.

Πώς να τοποθετήσετε πορσελάνη στο πάτωμα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πολλοί ενδιαφέρονται για τη δυνατότητα τοποθέτησης πλακιδίων από πορσελάνη σε ξύλινα δάπεδα. Από αυτή την άποψη, οι κύριοι των αντιφάσεων προκύπτουν. Μερικοί το θεωρούν άχρηστο, άλλοι - αντίθετα, μια πολύ πρακτική λύση. Εάν, ωστόσο, αποφασίσατε να εγκαταστήσετε κεραμικά από πορσελάνη σε ξύλινο πάτωμα, τότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιφάνεια του:

 1. Πρώτα πρέπει να ενισχύσετε τη βάση με βίδες και, εάν είναι δυνατόν, να τοποθετήσετε σανίδες κόντρα πλακέ. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες στροφές που μπορεί να έχουν σχηματιστεί νωρίτερα. Αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική, διότι η ανθεκτικότητα της μελλοντικής επίστρωσης εξαρτάται από αυτήν.
 2. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί βάση υψηλής στεγανότητας, καθώς δεν είναι επιθυμητό να χτυπήσει την υγρασία του ξύλου ακόμη και από το διάλυμα κόλλας.
 3. Συνιστάται η χρήση κόλλας και στόκου με εποξειδικές ιδιότητες. Είναι πιο ελαστικά και πιο εύκολο να κολλήσουν σε αδιάβροχες επιφάνειες.

Η υπόλοιπη διαδικασία της τοποθέτησης πλακιδίων κεραμικού γρανίτη με βάση το ξύλο συμμορφώνεται πλήρως με τους παραπάνω κανόνες.

Συμβουλές συντήρησης και φροντίδας

Δεδομένου ότι το πορσελάνινα σκεύη είναι αρκετά ανεπιτήδευτο στη φροντίδα, η φροντίδα του δαπέδου δεν θα είναι δύσκολη. Επιπλέον, η εφαρμογή ορισμένων συμβουλών θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν υπολείμματα διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα. Όταν η κόλλα ή το τσιμέντο είναι εντελώς στεγνό, ο καθαρισμός θα γίνει πολύ δύσκολος, ο οποίος θα έχει επίδραση στο εξωτερικό του κεραμιδιού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια νέα επιφάνεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ένα ελαφρύ διάλυμα οξέων. Κατά την επιλογή ενός καθαριστικού, πρέπει να λάβετε υπόψη το βαθμό μόλυνσης του κεραμικού γρανίτη, καθώς και την τοξικότητά του. Δεν συνιστάται η χρήση ουσίας που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η προφύλαξη θα αποφύγει πιθανά δυσάρεστα προβλήματα υγείας.

Ο καθαριστής πρέπει να εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια. Θα πρέπει να παραμείνει σε αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Κατά μέσο όρο, αυτό το διάστημα είναι 30-60 λεπτά. Μετά από αυτή την περίοδο, η επικάλυψη πλένεται με νερό. Και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο. Μετά από αυτούς τους χειρισμούς, αρκεί να σκουπίσετε τα πλακάκια με ένα στεγνό πανί.

Μερικές φορές εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση προϊόντων στίλβωσης. Κατά τη γνώμη τους, η στίλβωση θα συμβάλει στη διατήρηση των κεραμικών από πορσελάνη στην αρχική της μορφή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κατασκευαστές και σχόλια

Εσωτερική πορσελάνη - Ιταλία. Στη δεκαετία του '70 του περασμένου αιώνα, εισήχθη σε ολόκληρο τον κόσμο. Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των καταναλωτών, η παραγωγή κεραμικού γρανίτη άρχισε να αναπτύσσεται ενεργά σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, η Ισπανία υιοθέτησε γρήγορα αυτές τις δεξιότητες και ανέλαβε επίσης την κατασκευή κεραμικών πλακιδίων γρανίτη. Και πρέπει να σημειωθεί ότι η ισπανική πορσελάνη, καθώς και η ιταλική, θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους της. Ωστόσο, οι εγχώριοι παραγωγοί δεν έμειναν στην άκρη και σήμερα υπάρχει στην αγορά ένα τεράστιο ποσό από πορσελάνη από πορσελάνη της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα εγχώρια προϊόντα δεν είναι κατώτερα από τα ξένα προϊόντα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ποιότητας. Αυτό είναι δυνατό μέσω της χρήσης παρόμοιων τεχνολογιών, καθώς και της εταιρικής σχέσης μεταξύ των εταιρειών.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών κατασκευαστών είναι οι εξής:

 • Kerama Marazzi;
 • Italon;
 • Estima;
 • Γκαρσάρο.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτές τις επιχειρήσειςνα πληρούν τα πρότυπα ποιότητας και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Επιπλέον, οι δηλωμένες απαιτήσεις είναι πλήρως συνεπείς με την ιταλική. Και ο ίδιος ο εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, επίσης συχνά προέρχεται από την Ιταλία.

Επιπλέον, υπάρχουν κινεζικές εταιρείες που ασχολούνται επίσης με την κατασκευή πορσελάνης. Φυσικά, τα προϊόντα τους ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πιο οικονομικό κόστος.

Ωστόσο, είναι πιο συνετό να αγοράζετε προϊόντα από έναν έμπιστο προμηθευτή. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις αναφορές των χρηστών. Διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος του προϊόντος, οι αγοραστές εξακολουθούν να είναι ικανοποιημένοι ότι έχουν κάνει μια επιλογή υπέρ μιας αξιόλογης εταιρείας. Σημειώνουν ότι όλα τα έξοδα έχουν πραγματικά απόλυτη αποπληρωμή. Όσοι είναι ήδη αρκετά τυχεροί για να έχουν κεραμικό τελείωμα δαπέδου από κεραμικό γρανίτη στο σπίτι τους, συμβουλεύουν τους άλλους να δοκιμάσουν όλες τις δηλωμένες ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Τα κεραμίδια από πορσελάνη συμπληρώνουν τέλεια τη ζεστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι. Το ελαφρύ και διακριτικό μοτίβο στο στυλ του πίνακα προσθέτει εκλέπτυνση σε ολόκληρο το εσωτερικό του δωματίου.

Κεραμικά δάπεδα γρανίτη στο διάδρομο.Μια απλή και πρακτική λύση για ένα ελκυστικό σχέδιο.

Αντιμετωπίζοντας το μπάνιο χοντρό κεραμίδι κεραμίδι. Η σχεδίαση μιλά για άψογη άνεση και άνεση.

Το δάπεδο είναι φτιαγμένο από γρανίτη στην κουζίνα. Η κατοπτρική γυαλάδα είναι απόδειξη της σωστής εγκατάστασης και φροντίδας της επιφάνειας.

Λόγω της ποικιλίας των υφασμάτων και των αποχρώσεων, μια ζεστή ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με τη χρήση κεραμικών πλακιδίων γρανίτη.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο