Estima πορσελάνη stoneware: υλικά χαρακτηριστικά

Ο παραγωγικός οργανισμός Estima δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης του Noginsk Combine of Building Materials και του κεραμικού εργοστασίου της Samara και είναι ο μεγαλύτερος ρώσος κατασκευαστής κεραμικού γρανίτη. Το μερίδιο των προϊόντων της εταιρείας είναι πάνω από το 30% της συνολικής ποσότητας υλικού που παράγεται στη Ρωσία, και φτάνει τα 14 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. m ανά έτος. Οι πλάκες κατασκευάζονται με τον σύγχρονο ιταλικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, που διακρίνεται από την υψηλή ποιότητα και την καλή ανταγωνιστικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά υλικών κατασκευής και τελειώματος.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το κεραμίδι από πορσελάνη εφευρέθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα και δημιούργησε μια πραγματική αίσθηση. Πριν από την εμφάνισή του, τα κεραμικά πλακάκια χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερική διακόσμηση, η οποία έχει μεγάλο αριθμό ελαττωμάτων και έχει περιορισμούς για χρήση σε μερικά επιθετικά περιβάλλοντα.Με την έλευση της πορσελάνης, επιλύθηκε το πρόβλημα του φινιρίσματος των δωματίων με υψηλή υγρασία και πλάτος υψηλής θερμοκρασίας. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη σύνθεση του υλικού, το οποίο περιλαμβάνει χαλαζιακή άμμο, πηλό, καολίνη και διάφορα τεχνολογικά πρόσθετα. Η τεχνολογία παραγωγής των κεραμικών υλικών από πορσελάνη συνίσταται στην πίεση και την επακόλουθη πυροδότηση των πρώτων υλών, με αποτέλεσμα τα τελικά προϊόντα να μην περιέχουν σχεδόν καθόλου πόρους.

Αυτό επιτρέπει το υλικό να χρησιμοποιείται σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες.

Το κεραμίδι από πορσελάνη διαθέτει υψηλές ιδιότητες αντοχής στον παγετό και ελάχιστη απορρόφηση νερούΕίναι ανθεκτικό στις χημικές ουσίες και τα λειαντικά φορτία. Η ματ επιφάνεια έχει υψηλό δείκτη σκληρότητας (7 στην κλίμακα Mohs) και έχει υψηλή αντοχή σε κάμψη. Χάρη στη χρήση ειδικών χρωμάτων, τα κεραμικά από πορσελάνη μιμούνται τέλεια την υφή και το σχήμα του φυσικού γρανίτη, αλλά δεν εκπέμπουν κρύο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Πλακάκια πορσελάνης είναι ένα δημοφιλές υλικό φινιρίσματος και είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Η απαίτησή του οφείλεται στα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • υψηλή αντοχή στη φθορά, σκληρότητα, μηχανική αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής των κεραμικών από πορσελάνη λόγω των ιδιομορφιών της δομής και της τεχνολογίας κατασκευής. Οι πλάκες είναι ανθεκτικές στην κρούση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιομηχανικούς χώρους και εργαστήρια.
  • η ικανότητα να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, καθώς και η αντίσταση σε ξαφνικές θερμικές διακυμάνσεις, επιτρέπει το υλικό να χρησιμοποιείται σε σάουνες και μη θερμαινόμενα δωμάτια. Το σπάσιμο και παραμόρφωση των πλακών αποκλείεται.
  • η ανθεκτικότητα σε χημικές ουσίες επιτρέπει τη χρήση του υλικού για την τελική επεξεργασία οικιστικών και βιομηχανικών χώρων χωρίς περιορισμούς.
  • υψηλή αντοχή στην υγρασία του υλικού λόγω της έλλειψης πορώδους δομής και αδυναμίας απορρόφησης και συγκράτησης της υγρασίας. Αυτό επιτρέπει τη χρήση πλακιδίων πορσελάνης σε λουτρά, πισίνες και μπάνια.
  • ελκυστική εμφάνιση επιτυγχάνεται χάρη στην πλήρη οπτική ομοιότητα με τον φυσικό γρανίτη, γεγονός που καθιστά το πεδίο εφαρμογής του πολύ ευρύ. Τα προϊόντα δεν ξεθωριάζουν και δεν χάνουν το αρχικό τους σχήμα καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.Η αντοχή σε φθορά των σχεδίων οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχηματισμός της υφής και του χρώματος εμφανίζεται εντελώς σε όλο το πάχος της πλάκας και όχι μόνο στην μπροστινή επιφάνεια. Το υλικό μοιάζει τέλεια με φυσική πέτρα και ξύλο, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
  • Η σωστή τιμολόγηση σας επιτρέπει να αγοράσετε υλικό με ένα άνετο κόστος, το οποίο καθιστά τις πλάκες από κεραμοσκεπή ακόμα πιο δημοφιλείς και αγορασμένες. Το κόστος ενός τετραγωνικού μέτρου πλάκας με διάσταση 30x30 cm ξεκινά από 300 ρούβλια. Τα πιο ακριβά μοντέλα κοστίζουν περίπου 2 χιλιάδες ανά τετραγωνικό.
  • Ένα ευρύ φάσμα με μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και υφές καθιστά δυνατή την αγορά υλικού σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε χρώματος, στυλ και σκοπού.

Πεδίο εφαρμογής

Τα κεραμίδια από πορσελάνη χρησιμοποιούνται ευρέως και χρησιμοποιούνται για εξωτερικά και εσωτερικά έργα σε όλους τους τύπους κτιρίων και κατασκευών. Ως υλικό κάλυψης δαπέδων χρησιμοποιείται σε εμπορικά κέντρα με μεγάλο πεζό φορτίο, σε ιατρικά ιδρύματα, βιομηχανικές επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια. Λόγω της αντοχής και της ανθεκτικότητας της πορσελάνης που χρησιμοποιείται για το φινίρισμα των σταθμών του μετρό, των μεγάλων γραφείων και των σιδηροδρομικών σταθμών.

Η υγιεινή φύση του υλικού, η οποία οφείλεται στην έλλειψη πόρων και την εύκολη φροντίδα, επιτρέπει τη χρήση πινακίδων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το υλικό για την τελική επεξεργασία των προσόψεων των κτιρίων και των τοίχων μέσα στα δωμάτια. Τα κεραμίδια από πορσελάνη μπορούν να προβληθούν σε κουζίνες, σαλόνια, αίθουσες, τραπεζαρίες, μπαλκόνια και βεράντες. Ο κομψός σχεδιασμός και η ευρεία γκάμα χρωμάτων συμβάλλουν στην υλοποίηση των πιο τολμηρών σχεδιαστικών λύσεων. Το υλικό είναι ασφαλές για το περιβάλλον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιδρύματα παιδιών και σε δημόσιους χώρους. Πλακάκια πορσελάνης χρησιμοποιείται συχνά ως ένα διακοσμητικό σύστημα δαπέδων "ζεστό πάτωμα".

Διαστάσεις και διαμέτρημα

Τα κεραμίδια από πορσελάνη διατίθενται σε μεγέθη 300x300, 400x400, 600x600, 300x600 και 1200x600 mm. Κατά την επιλογή πλακών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της πυροδότησης των πρώτων υλών στη διαδικασία κατασκευής, παρατηρείται ελαφρά παραμόρφωση του τεμαχίου, πράγμα που οδηγεί σε μείωση του τελικού προϊόντος. Κατά μέσο όρο, το απαιτούμενο μέγεθος μπορεί να διαφέρει από το πραγματικό κατά 5 mm. Για παράδειγμα, μια τυπική πλάκα 600x600 mm έχει στην πραγματικότητα μήκος πλευράς 592 έως 606 mm.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού.Για να διευκολυνθούν οι υπολογισμοί και η εγκατάσταση της επικάλυψης, τα προϊόντα που είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα μεταξύ τους σε μέγεθος συσκευάζονται σε μία συσκευασία και βαθμονομούνται. Αυτό γίνεται προκειμένου να αποκλειστεί η παρουσία σε μία συσκευασία πολύ διαφορετικών πλακών μεγέθους. Το διαμέτρημα αναγράφεται στη συσκευασία και κυμαίνεται από 0 έως 7. Το μηδενικό διαμέτρημα τοποθετείται σε πακέτα με πλάκες μεγέθους από 592,5 έως 594,1 mm και το έβδομο διαμέτρημα είναι σε προϊόντα με πλευρές από 604,4 έως 606 mm. Το πάχος των πλακών είναι 12 mm. Αυτό τους επιτρέπει να αντέχουν φορτίο 400 κιλών.

Προβολές και συλλογές

Το Estima πορσελάνη είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από μεγάλο αριθμό συλλογών.

Το πρώτο είδος - ματ αλεσμένο υλικό, ομοιόμορφο σε όλο το πάχος και παράγεται σε μια τεράστια ποικιλία υφών. Η τραχιά αντιολισθητική επιφάνεια εξασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία και εξαλείφει τους τραυματισμούς κατά τη χρήση πλακών ως κάλυψη δαπέδου και βήματα τελικής επεξεργασίας.

Ένας σημαντικός εκπρόσωπος αυτού του τύπου είναι η δημοφιλής συλλογή. "Estima Standard". Οι πλάκες έχουν μια μη στιλβωμένη και ημι-γυαλισμένη επιφάνεια και χρησιμοποιούνται για να φινίρουν τα πατώματα με υψηλό φορτίο πεζών και προσόψεις.Τα προϊόντα είναι διακοσμημένα με σχέδια, μοτίβα και στολίδια με πολύχρωμη και μονόχρωμη εκτέλεση. Οι πλάκες χρησιμοποιούνται για σταθμούς τερματισμού, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Το υλικό έχει χαμηλό κόστος και έχει μεγάλη ζήτηση.

Πολύ ασυνήθιστα μοντέλα παρουσιάζονται στη συλλογή. "Estima Antika". Το κεραμίδι μιμείται επιτυχώς μια φυσική πέτρα. Η επιφάνεια είναι τεχνητά γηρασμένη και υποβαθμισμένη. Το υλικό παράγεται σε ματ και γυαλιστερό σχέδιο και χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση. Το χρωματικό σχήμα αντιπροσωπεύεται από αποχρώσεις κίτρινου, ροδακινιού και άμμου, καθώς και από λευκό.

Η συλλογή Rainbow αντιπροσωπεύεται από στιλβωμένα μοντέλα που περνούν από λείανση με διαμάντια και έχουν γυαλιστερή γυαλιστερή επιφάνεια. Το κεραμίδι μιμείται το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το όνυχα και το παρκέ, είναι εξαιρετικό σαν κάλυμμα δαπέδου σε δημόσιους χώρους.

Παρά τη γυαλιστερή δομή, η επιφάνεια έχει αντιολισθητική επίδραση.

Χάρη σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κεραμικού πλακιδίου γρανίτη οποιουδήποτε στυλ. Στους παραδοσιακούς εσωτερικούς χώρους Hard Rock Scuroσε στυλ χώρας - "Bugnot" και "Padova", τα μοντέλα θα ταιριάζουν καλά στο ρετρό "Monterrey Arancio" και "Montalcino Cotto"και για hi-tech κομψό "Tiburtone" και "Giaietto". Για τον μινιμαλισμό δημιουργήθηκε μια σειρά μοντέλων "Newport", και στο ρουστίκ και σκανδιναβικό εσωτερικό πλακιδίων με απομίμηση των ινών ξύλου θα ρέει με επιτυχία "Φυσικό".

8 φωτογραφία

Κριτικές

Το κεραμίδι πορσελάνης Estima έχει πολλές θετικές κριτικές. Ιδιαίτερα πολύτιμη είναι η άποψη των επαγγελματιών μαστόρων που εκτιμούν την ποιότητα του υλικού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή και αντοχή σε φθορά των προϊόντων, καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής και αντίσταση στις επιθετικές περιβαλλοντικές επιρροές. Υπάρχει μια ποικιλία υφών και ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων των μοντέλων. Εφιστάται η προσοχή στο χαμηλό κόστος και τη διαθεσιμότητα υλικού.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων ονομάζεται η διαφορά μεγέθους, καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν κατά την εγκατάσταση. Αλλά αυτή η στιγμή πιθανόν να προκύψει μεταξύ των καταναλωτών που δεν έχουν λάβει υπόψη τη βαθμονόμηση των πιάτων και αγόρασαν προϊόντα διαφορετικών μεγεθών.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για τα πλεονεκτήματα της κεραμικής από πορσελάνη Estima.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο