Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξετε κόλλα για πορσελάνη;

Πλακάκια πορσελάνης είναι μια επιτυχία στην εσωτερική διακόσμηση. Ακόμη και το υψηλό κόστος αυτού του υλικού δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν για επισκευές.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για αυτόν τον τύπο επίστρωσης είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή κόλλα που μπορεί να αντέξει φορτία. Η ελκυστικότητα αυτού του υλικού φινιρίσματος έγκειται στο γεγονός ότι έχει υψηλές αισθητικές ιδιότητες, έχει πλούσιο χρώμα, είναι σε θέση να δημιουργήσει απομιμήσεις φυσικής βάσης.

Τα χαρακτηριστικά των κεραμικών από πορσελάνη είναι τα εξής:

 • Το υψηλότερο επίπεδο ανθεκτικότητας. Η επιφάνεια μπορεί να αντέξει σχεδόν οποιοδήποτε φορτίο βάρους και μηχανική καταπόνηση.

 • Αντοχή στην φθορά. Αυτό το υλικό είναι δύσκολο να ανιχνευθεί γρατζουνιές, δεν σκουπίζει.

 • Λόγω της αδυναμίας να εισέλθουν σε χημικές αντιδράσεις με άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη σε διάφορους οργανισμούς που σχετίζονται με τη βιομηχανία τροφίμων.

 • Έχει αντοχή στη θερμότητα. Μπορεί να αντέξει τις επιπτώσεις της ανοικτής φλόγας.
 • Δεν απορροφά την υγρασία. Εξαιτίας αυτού, είναι βέλτιστο για φινίρισμα και εξωτερικά μέρη των χώρων.
 • Πλακάκια από πορσελάνη είναι ανθεκτικά στον παγετό.

Λόγω της ισχυρής πίεσης που εφαρμόζεται ανά μονάδα επιφάνειας, η κόλλα για ένα τέτοιο πλακίδιο πρέπει να αντέχει όλα τα φορτία.

Απαιτήσεις

Κατά τη διαδικασία επιλογής του συγκολλητικού μίγματος, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού με το οποίο πρέπει να εργαστείτε. Τώρα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε εύκολα συγκολλητικά που είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους πλακιδίων. Αλλά η τιμή τέτοιων μειγμάτων θα είναι πολύ υψηλή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνεται πάντα υπόψη η ποιότητα του προϊόντος και όχι το κόστος του.

Πρέπει να καθοριστούν οι απαιτήσεις για συγκολλητικά κεραμογρανίτη:

 • Η ιδιαιτερότητα του πλακιδίου βάσης είναι η αδυναμία απορρόφησης της συγκολλητικής σύνθεσης, οπότε η ίδια η κόλλα πρέπει να εκτελέσει αυτό το έργο.

 • Μετά την ξήρανση, το μίγμα πρέπει να είναι σταθερά εδραιωμένο στο υλικό και να μην παραμορφώνεται από το βάρος.

 • Η αντοχή στον παγετό δεν πρέπει να έχει μόνο κεραμικά, αλλά και κόλλα.

 • Ικανότητα να είναι ελαστική.

 • Η σύνθεση των ιδιοτήτων του πρέπει να ταιριάζει με τις ιδιότητες της βάσης.

 • Άνετες συνθήκες εγκατάστασης.

 • Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της κόλλας είναι η πρόσφυση. Σας δίνει τη δυνατότητα να στερεώσετε σταθερά την επιφάνεια.

Είδη

Η επιλογή μιας κόλλας εξαρτάται πάντα από τον τόπο όπου θα εφαρμοστεί και σε ποια επιφάνεια είναι προσαρτημένη. Επίσης, εξετάστε το μέγεθος του πλακιδίου, το πάχος της κόλλας.

Μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι κόλλας:

 • Δύο συστατικά είναι μια ξηρή σκόνη που πρέπει να διαλύεται σε νερό. Μπορεί να αποτελείται από όλα τα είδη των εξαρτημάτων. Διαφέρει σε υψηλή ελαστικότητα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να αναμειγνύετε όλα τα συστατικά χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μίξερ. Για ταχεία ρύθμιση, χρησιμοποιείται κονίαμα ανθεκτικό στον παγετό.

 • Ενός συστατικού - kerabond, με βάση το τσιμέντο. Ας εφαρμόσουμε στην εξωτερική και εσωτερική τοποθέτηση πλακιδίων πορσελάνης. Έτοιμο για εργασία αμέσως μετά την αγορά. Στεγνώνει αρκετά, βοηθά πλακάκια μεγαλύτερων μεγεθών για καλύτερη σύνδεση με το συγκολλητικό στοιχείο.

 • Μια ποικιλία κόλλας δύο συστατικών είναι πολυεστέραμε βάση τις γήπεδα.

 • Ενισχυμένη σύνθεση κόλλας Σχεδιασμένο για καλύτερη πρόσφυση.

 • Γρήγορη ξήρανση που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κεραμιδιών σε θερμοκρασίες κάτω από 15 μοίρες.

Για ακριβή στερέωση των κεραμικών από πορσελάνη επιλέξτε κόλλα με υψηλές ιδιότητες πρόσφυσης. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση υλικών από γυαλί ή φυσικές πέτρες.

Σύνθεση

Είναι σημαντικό να παρασκευαστεί η κόλλα της επιθυμητής σύνθεσης για τοποθέτηση πορσελάνης. Κατά το χρόνο αγοράς, το μίγμα σύνδεσης μπορεί να έχει τη μορφή σκόνης. που αποτελείται από στοιχεία τσιμέντου-άμμου, στα οποία υπάρχουν επίσης διάφορα πολυμερή. Λόγω των σωστών αναλογιών άμμου, τσιμέντου και άλλων ουσιών, επιτυγχάνεται το απαιτούμενο ιξώδες του διαλύματος. Επίσης στην πώληση είναι μια πάστας βάση, η οποία είναι έτοιμη για χρήση.

Ορισμένα πρόσθετα διακρίνονται από τον αριθμό των χημικών ενώσεων που χρησιμοποιούνται στις κόλλες:

 • τροποποιητές πολυμερούς.

 • υδατοαπωθητικά ·

 • πρόσθετα αντιψυκτικών.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Είναι σημαντικό να εξεταστεί σε ποια αίθουσα θα χρησιμοποιηθεί η κόλλα. Έτσι, για μπάνιο, κουζίνα, άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία, επιλέγεται το μείγμα που είναι ανθεκτικό στην υγρασία.Σε χώρους βαριάς κυκλοφορίας, χρησιμοποιούνται συγκολλητικά διαλύματα με επαρκή αντοχή. Όταν φτιάχνετε τζάκια, φούρνοι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κόλλα για κεραμοσκεπή από πορσελάνη με υψηλή αντοχή στη θερμότητα.

Για τα απέναντι τμήματα ενός κτιρίου ή σε μη θερμαινόμενους χώρους, το κονίαμα κόλλας πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τις σχετικές συνθήκες.

Αν χρειαστεί να κολλήσετε πλακίδια πορσελάνης σε κόντρα πλακέ, τότε επιλέγεται κόλλα, το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά ελαστικά στοιχεία. Κατά την τοποθέτηση πλακιδίων σε θερμαινόμενο δάπεδο για πλακίδια πορσελάνης μεγάλου μεγέθους ή για οποιοδήποτε βαρύ υλικό, όπως φυσική πέτρα, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα κεραμιδιών που χαρακτηρίζεται από ελαστικότητα. Όταν απαιτείται για να αντέχει σε σταθερές αλλαγές θερμοκρασίας, αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη.

Κατανάλωση

Στην πώληση συχνότερα μπορείτε να βρείτε το συγκολλητικό μίγμα, συσκευασμένο σε σάκους των 25 κιλών. Η κατανάλωση κόλλας εξαρτάται από τον τύπο και τη μάρκα του. Σε m2 κυμαίνεται από 2 έως 5 κιλά της σύνθεσης. Τα κεραμικά υλικά από πορσελάνη έχουν σημαντικό βάρος, επομένως είναι σημαντικό η κόλλα να έχει υψηλή θλιπτική αντοχή. Είναι απαραίτητο να θυμηθούμε το γεγονός ότι το πάχος του πλακιδίου σχετίζεται με το ρυθμό ροής του μίγματος πρόσφυσης.Κατά τη διαμόρφωση του στρώματος συγκόλλησης, είναι απαραίτητο να θυμηθούμε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το υλικό, τόσο περισσότερο θα πρέπει να δαπανηθεί ο συγκολλητικός παράγοντας.

Για την εφαρμογή της σύνθεσης συνιστάται η χρήση ειδικής σπάτουλας χτενιών, το μέγεθος της οποίας θα πρέπει επίσης να επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του στρώματος του συγκολλητικού διαλύματος.

Επιλέγοντας ποια κόλλα είναι καλύτερο να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης η βάση του μίγματος παραμορφώνεται. Η επιφάνεια επηρεάζεται από μια μυτερή σπάτουλα. Συχνά το συνιστώμενο μέγεθος χτένας αναφέρεται στις ίδιες τις συσκευασίες, πράγμα που επηρεάζει την κατανάλωση του μέσου συγκόλλησης.

Κατασκευαστές

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές συγκολλητικών μιγμάτων σήμερα είναι οι εξής:

 • Ceresit. Κατάλληλο για εγκατάσταση σε υγρές περιοχές

 • Unis. Σχεδιασμένο για τη σύζευξη βαρών πλακών. Ας εφαρμόσουμε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά έργα.

 • Vetonit. Διαθέτει αντίσταση στην υγρασία και αντοχή στον παγετό, επομένως συνιστάται για εξωτερική διακόσμηση.

 • Litokol. Διατίθενται στην αγορά σε διάφορες ποικιλίες ανάλογα με τους όρους χρήσης.

 • Ηρακλής. Ιδανικό για τοποθέτηση μεγάλων πλακών. Το πλεονέκτημα είναι η προσιτή τιμή.Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και η ποιότητα δεν είναι κατώτερη από τους ξένους κατασκευαστές.

 • Knauf. Καλό για μικρά κεραμικά πλακίδια.

Κριτικές

Κατά την άποψη των κυρίων, η πιο αποτελεσματική συγκολλητική σύνθεση είναι τα προϊόντα της Knauf. Έχει πολύ γρήγορη ταχύτητα ξήρανσης.

Κατά τη γνώμη των απλών ανθρώπων, η κόλλα από το Ceresit θεωρείται αρκετά καλή, αφού έχει ευελιξία στη χρήση και έχει καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Συμβουλές και κόλπα

Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή της κόλλας και να την χρησιμοποιήσετε σωστά στην εργασία, πρέπει να λάβετε υπόψη τις σημαντικές συστάσεις των επαγγελματιών:

 • Είναι πάντα σημαντικό να δοθεί προσοχή στην επισήμανση του προϊόντος, διότι εκεί υποδεικνύεται ποια επιφάνεια είναι κατάλληλο για το μίγμα και ποιο είδος πρόσφυσης.

 • Για την τοποθέτηση κεραμικών από πορσελάνη σε βάσεις όπως το πλαστικό ή το ξύλο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κόλλα, το οποίο περιέχει πολυουρεθάνη.

 • Ποτέ μην χρειαστεί να ισιώσετε τους τοίχους με συγκολλητικά διαλύματα.

 • Ο συγκολλητικός παράγοντας εφαρμόζεται στην επιφάνεια με μια σπάτουλα, κατόπιν ισοπέδωσε.

 • Κατά την ξήρανση της κόλλας που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση του κεραμικού πλακιδίου γρανίτη στο πάτωμα, δεν επιτρέπεται να περπατά στην επιφάνεια αυτή για τρεις ημέρες.

 • Κατά τη διαδικασία τελειώματος των τοίχων η εργασία θα πρέπει να ξεκινά από το κάτω μέρος.

 • Για να ολοκληρώσετε το στάδιο της στερέωσης του κεραμιδιού στη βάση, πρέπει να στεγανοποιήσετε. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί μια πιο αισθητική εμφάνιση της επικάλυψης.

 • Η κόλλα για πλακάκια από πορσελάνη πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων στην κατασκευή.

 • Το πάχος του συγκολλητικού μίγματος θα πρέπει να είναι ίσο με το πάχος του πλακιδίου.

 • Το βασικό σημείο είναι το προπαρασκευαστικό στάδιο, το οποίο συνίσταται στην απογύμνωση και την ισοπέδωση της βάσης.

 • Κατά την εγκατάσταση μικρών πλακιδίων, είναι σημαντικό η σύνθεση να υποβληθεί σε παραμόρφωση.

Όλα τα χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στην πορσελάνη θα διατηρηθούν μόνο αν είναι σωστά τοποθετημένα χρησιμοποιώντας μια κατάλληλα επιλεγμένη κόλλα. Εκτελώντας την πρόσφυση των πλακιδίων με κολλητικό κονίαμα, πρέπει να λάβετε υπόψη το επίπεδο άνεσης στη διαδικασία εργασίας με τέτοιες συνθέσεις. Τα πολυμερή στοιχεία που περιλαμβάνονται στη συνταγή επιτρέπουν την εγκατάσταση όχι μόνο για επαγγελματίες αλλά και για αρχάριους.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής της κατάλληλης κόλλας πλακιδίων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο