Κεραμικά από πορσελάνη: χαρακτηριστικά και οφέλη

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, το δέντρο έχει παίξει ρόλο αξιόπιστου, οικολογικού υλικού. Η αφθονία των σύγχρονων επιλογών δεν αποκλείει τη χρήση ξύλου στην κατασκευή κατοικιών, φινιρίσματος και κατασκευής επίπλων. Σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ένα υλικό ικανό να συνδυάσει τη φυσική ομορφιά του ξύλου και τη δύναμη και ανθεκτικότητα της πέτρας, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί γρανίτης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της κεραμικής από πορσελάνη σχετίζονται με την τεχνολογία κατασκευής αυτού του υλικού.

Παράγονται κεραμίδια από πορσελάνη από φυσικές πρώτες ύλες:

 • Ορισμένες ποικιλίες πηλού.
 • Άστριος;
 • Κοσκινίζεται σε μεσαίου κλάσματος χαλαζιακή άμμο.
 • Διάφορα ορυκτά ως βαφές.

Μετά από μια πολύπλοκη διαδικασία, το μίγμα αυτό μετατρέπεται σε υλικό που ξεπερνάει κάποιες φυσικές πέτρες στις ιδιότητές του. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πορσελάνη από ψευδάργυρο παράγονται συχνά με τη μορφή πλακιδίων διαφόρων μεγεθών, υφής και χρώματος.

Το μείγμα επεξεργάζεται με μια ειδική τεχνολογία, στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη. Μετά από έντονη ανάμιξη, μετατρέπεται σε ομοιογενή ουσία με ομοιόμορφο χρώμα, κατόπιν υποβάλλεται σε πίεση δύο σταδίων σε υψηλή πίεση.

Στο πρώτο στάδιο, επιτυγχάνεται υλικό των απαιτούμενων σχημάτων και μεγεθών, στο δεύτερο στάδιο εφαρμόζεται η απαραίτητη ποσότητα χρωστικής, που δίνει στην πέτρα πορσελάνης φυσική εμφάνιση ξύλου. Επιμένει για πολύ καιρό χωρίς να χάσει την αρχική σκιά.

Για την απόκτηση ενός κεραμιδιού από πορσελάνη, το υλικό φέρεται σε κλίβανα στους 1300 βαθμούς. Το λιωμένο μίγμα, ανάμιξη, εισέρχεται σε εσωτερικές αντιδράσεις και σχηματίζει ένα εντελώς νέο υλικό. Το κεραμίδι από κεραμίδι δαπέδου που αποκτάται με αυτόν τον τρόπο γυαλίζεται, υποβάλλεται σε ποιοτικό έλεγχο και μόνο μετά την πώληση.

Τα προϊόντα αυτά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Η ομοιογενής τους δομή χωρίς κενά, ρωγμές και εξωτερικές εγκλείσεις.
 • Μην περάσετε και μην απορροφήσετε την υγρασία.
 • Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε θερμοκρασία.
 • Ανθεκτική και ανθεκτική στη φθορά.
 • Κεραμικά πλακάκια από γρανίτη μπορεί να διακοσμηθεί με οποιοδήποτε σχέδιο?
 • Κεραμικά από πορσελάνη κάτω από παρκέ διατηρεί τις ιδιότητές της για πολύ περισσότερο από φυσικό παρκέ.

Υφή

Η τεχνολογία παραγωγής των πορσελάνινων ψαμμίτη σας επιτρέπει να έχετε διαφορετικές εκδοχές πλακιδίων, μεταξύ άλλων κάτω από το δέντρο:

 • Λουλουρισμένο κεραμίδι - η επιφάνειά του αντιμετωπίζεται με καθρέφτη. Η διαδικασία στίλβωσης είναι μακρά και δαπανηρή, αλλά η αξεπέραστη λάμψη και η αρχική υφή δικαιολογούν όλο το κόστος. Αλλά η στίλβωση μπορεί να ανοίξει μικρούς πόρους και θα είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε να μην είναι γεμάτα χρώματα και ακαθαρσίες.
 • Ο τεχνικός γρανίτης είναι παρόμοιος με τον φυσικό γρανίτη. Πλάκες του εξυπηρετούν πολλά χρόνια, μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους με μεγάλη ροή ανθρώπων?
 • Γυαλισμένο - όμορφο και ανθεκτικό, αλλά η επιφάνειά του είναι λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά.
 • Βουρτσισμένα κεραμικά - ακατέργαστο υλικό ·
 • Δομημένο. Μέσω μιας ειδικής τεχνολογίας, σχηματίζεται μια ανάγλυφη επιφάνεια.Έτσι μπορείτε να μιμηθείτε ξύλινο δάπεδο, παλαιωμένο ξύλο, για να διαμορφώσετε την επιθυμητή διακόσμηση. Μπορεί να διακοσμηθεί με ύφασμα, δέρμα, με ενδιαφέρον σχέδια ανακούφισης και επικαλυμμένα με άλλα διακοσμητικά υλικά.
 • Σατινέ φινίρισμα έχει μια λαμπερή, σαν μαλακή επιφάνεια. Τα πλακίδια αυτά χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς.
 • Πέταξε - με διπλή υφή, ημι-ματ, ημι-στιλβωμένο. Μετάφραση από τα ιταλικά σημαίνει "έδαφος μέσα." Αυτή είναι μια τεχνογνωσία από τους Ιταλούς κατασκευαστές. Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολυσύχναστους χώρους.
 • Διπλή συμπλήρωση. Με αυτή την τεχνολογία, το πάνω στρώμα των 3 mm είναι κατασκευασμένο από υλικά που καθορίζουν το χρώμα και το κύριο στρώμα είναι από άβαφο υλικό.

Χρώμα διαλύματα

Ξεκινώντας να επισκευάσετε το διαμέρισμα, πρέπει να εκπροσωπείτε εκ των προτέρων το χρωματικό σχέδιο του χώρου του δωματίου και να λαμβάνετε υπόψη τη δυνατότητα χρήσης κεραμικών από πορσελάνη. Στο τέλος του δαπέδου επισκευής, οι τοίχοι και η οροφή θα πρέπει να μοιάζουν με μία μοναδική λύση σχεδιασμού. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να παράγουν ολόκληρες συλλογές στις οποίες τα πλακίδια διαφορετικών σκοπών ταιριάζουν καλά. Κατά την αγορά ενός κεραμιδιού από πορσελάνη κάτω από το δέντρο, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον τόνο και το διαμέτρημα του ώστε να αποφεύγονται ανακολουθίες με το σχεδιασμένο σχέδιο.

Το χρώμα των επιμέρους στοιχείων του δωματίου σε συνδυασμό με τον τόνο ολόκληρου του εσωτερικού μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη γενική εμφάνιση αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Το χρώμα των μερών από πορσελάνη από κεραμίδι κάτω από το δέντρο μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο σκούρο ή ελαφρύτερο, να το κάνει ελαφρύ ή να κάνει την κατάσταση βαρύτερη, να αλλάξει το χώρο του δωματίου.

Υπάρχουν διάφορα χρώματα για διαφορετικούς τύπους ξύλου:

 • Λάρχης. Ανοιχτοί ήχοι από το φως στους πλούσιους, ηλικιωμένους.
 • Μια τέφρα Η πλούσια υφή του πυκνού στερεού ξύλου, τόνους - από φρεσκοκομμένα σανίδες μέχρι παλιά δάπεδα.
 • Oak Οι πιο όμορφες σκούρες αποχρώσεις, από μια νέα φέτα σε ένα συμπυκνωμένο σκοτεινό τόνο.
 • Οξυά. Πλακάκια από πορσελάνη κάτω από αυτό το δέντρο κατασκευάζονται με πλάκες διαφόρων σχημάτων, με διαφορετικές αποχρώσεις, εκ των οποίων τα ψηφιδωτά δάπεδα και οι τοίχοι συλλέγονται συχνά.

Αγοράστε υλικό με περιθώριο 10-15%. Εάν ο υπολογισμένος όγκος δεν είναι αρκετός, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί το ίδιο πλακάκι από άποψη τόνου και διαμέτρου.

Διαστάσεις

Τα κεραμίδια από πορσελάνη παράγονται σε πλακάκια διαφόρων μεγεθών, τετραγωνικά ή ορθογώνια. Εκτός από τις τυποποιημένες διαστάσεις, μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε άλλα σχήματα και μεγέθη χρησιμοποιώντας την κοπή ύδατος.

Η περιοχή μεγέθους είναι πολύ μεγάλη.Τα στοιχεία μπορούν να έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: 20 x 60,30 x 30, 45 x 45, καθώς και 15 x 15, 30 x 45, 15 x 60, 15 x 90, 120 x 40, 20 x 120, 120 x 30, 40 x 40 cm Για προσόψεις, χρησιμοποιείται κεραμίδι 120x360 cm. Για μωσαϊκό, μπορούν να αγοραστούν δείγματα 5 x 5 cm.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή κεραμιδιού από πορσελάνη πρέπει να είναι η ποιότητα του προϊόντος. Το κόστος κάθε παρτίδας αυτού του υλικού είναι αρκετά υψηλό και ορισμένες συλλογές είναι διαθέσιμες μόνο σε έναν κύκλο ανθρώπων που δεν είναι συνηθισμένοι να υπολογίζουν το κόστος των όμορφων πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατευθούμε από φτωχά προϊόντα και απομιμήσεις.

Το προϊόν πρέπει να αγοράζεται από αξιόπιστους πωλητές που συνεργάζονται με αξιόπιστους αντιπροσώπους. Πρέπει να υπάρχουν έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ποιότητα του προϊόντος, τις διευθύνσεις και τις επαφές των αντιπροσωπευομένων εμπορικών σημάτων. Απευθυνθείτε σε ειδικευμένους εμπειρογνώμονες για την επιλογή όλων των συλλογών

Επιθεώρηση του τεμαχισμένου τεμαχίου τέλος θα πρέπει να δείξει μια prokrasku σε βάθος. Το ίχνος του δείκτη ξεπλένεται εύκολα από το κεραμίδι με νερό, καθώς τα κεραμικά από πορσελάνη δεν έχουν πόρους και μικροκρυστάλλους. Τα πλακάκια υψηλής ποιότητας δεν θα σπάσουν και δεν θα σπάσουν ακόμη και όταν πέσουν και μην αφήσετε την υγρασία να περάσει.

Η ζήτηση για αυτά και άλλα παρόμοια υλικά αυξήθηκε σημαντικά, όπως και ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέκτησαν την παραγωγή αυτών των προϊόντων.Όπως θα έπρεπε, υπήρχαν κατασκευαστές που ξεκίνησαν την παραγωγή παρόμοιων προϊόντων χρησιμοποιώντας ελαφριά και φτηνή τεχνολογία. Τέτοια κεραμίδια δεν πληρούν τις απαιτήσεις της αντοχής και της ανθεκτικότητας, οπότε η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική και προσεκτική.

Κατασκευαστές

Σε πολλές χώρες, η κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής πορσελάνης από ψευδάργυρο, πολλοί γνωστοί κατασκευαστές διαθέτουν στην αγορά εξαιρετικά δείγματα αυτών των προϊόντων.

Μεταξύ αυτών είναι οι ρωσικές εταιρείες που μπορούν να ανταγωνιστούν επιτυχώς με ξένους. στην παραγωγή πορσελάνης από σκυρόδεμα όσον αφορά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα, τη δεύτερη μόνο με εξωτερικά κριτήρια. Οι κατασκευαστές μάρκας δίνουν κεραμικά πλακίδια ξύλου κάτω από την εμφάνιση δέντρων από δρυς, βελανιδιά, τέφρα. Τα προϊόντα ποιότητας παρέχουν αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και ομορφιά.

Από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην παραγωγή κεραμικού γρανίτη πολύ υψηλής ποιότητας κάτω από το δέντρο, η Ισπανία και η Ιταλία πρέπει να ξεχωρίσουν. Οι κατασκευαστές αυτών των χωρών ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα. Όλα τα στάδια της σύνθετης τεχνολογίας, ο έλεγχος των πρώτων υλών, η τήρηση των καθεστώτων θερμικής επεξεργασίας διεξάγονται αυστηρά και δαπανηρά.Επομένως, τα προϊόντα τους αποτιμώνται πολύ υψηλότερα από πολλά άλλα.

Το κόστος του κεραμιδιού επηρεάζεται όχι μόνο από το εμπορικό σήμα που παράγει, αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες. Η ποιότητα της σχεδίασης του σχεδίου στην επιφάνεια αυξάνει την τιμή του κεραμιδιού. Το διάσημο ιταλικό δέντρο μορένας είναι ακριβότερο από το ίδιο προϊόν χωρίς σχέδιο.

Λευκορωσικά πλακάκια πορσελάνης, σύμφωνα με κριτικές, δεν θα αποδώσουν την ιταλική δύναμη, και η χρήση του σε χώρους όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων διαμένει είναι πολύ πιο κερδοφόρος από την αγορά οποιωνδήποτε ξένων προϊόντων. Για αξιόπιστες εταιρείες και πλούσια διαμερίσματα, φυσικά, κομψή ισπανική γυαλισμένη πορσελάνη με πλούσιο πρότυπο κάτω από ένα ακριβό δέντρο είναι πιο κατάλληλη.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Τα σκεύη κάτω από το δέντρο στο μπάνιο μπορούν να εκπλήξουν τους καλεσμένους σας. Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα παράγεται από το Terragres Allen πλακιδίων, το οποίο είναι κατασκευασμένο με μια ματ αντιολισθητική επιφάνεια. Εδώ η ομορφιά του ακριβού ξύλου μεταφέρεται πολύ μελανά.

Η διακόσμηση των πλακιδίων πορσελάνης με το στυλ μιας βρετανικής παμπ ή μιας παλιάς ταβέρνας θα ήταν κατάλληλη για κουζίνα ή τραπεζαρία σε εξοχική κατοικία, καφέ, μπαρ. Οι φίλοι της αρχικής απλότητας χρησιμοποιούν συχνά αυτό το ύφος.

Πλακάκια Arlington - μοντέρνα, συνοπτική, κομψή. Κομψή διακόσμηση με τη σωστή γεωμετρία μπορεί να γίνει το κέντρο της προσοχής στο εσωτερικό του σπιτιού. Καλή μοιάζει με αυτή την επιλογή στο διάδρομο.

Για το μωσαϊκό στυλ πλακάκια χρησιμοποιούνται. Αυτό το κεραμίδι πορσελάνης χρησιμοποιείται ευρέως στο μπάνιο, ως ποδιά κουζίνας, όταν ζωνεύει, δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα σε πολλούς οικιακούς και εμπορικούς χώρους.

Το παλάτι ή το στοίβαγμα παρκέ από πορσελάνινα κεραμικά υλικά καθιστά δυνατή την εκτέλεση ποικίλων τεχνικών. Μια σειρά από στολίδια είναι σχεδόν απεριόριστη, μέχρι ένα περίπλοκο μωσαϊκό σε καλλιτεχνικό ύφος.

Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, σχεδιαστές δημιουργούν αληθινά παλατινά σύνολα, χρησιμοποιώντας τις φανταστικές δυνατότητες της πέτρας κάτω από ένα δέντρο και τους συνδυασμούς του.

Εφαρμόστε πορσελάνη μπορεί να είναι στο μπάνιο. Τοποθετώντας τα κεραμίδια διαγώνια, μπορείτε να επιτύχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα της επέκτασης του χώρου. Και για να μεγιστοποιήσετε το ύψος των οροφών και το μήκος των τοίχων, συνιστάται η χρήση λευκών πλακιδίων.

Το κεραμίδι είναι ένα εξαιρετικό υλικό φινιρίσματος, αντικαθιστώντας με επιτυχία το ξύλο. Ο πλούτος των στυλ, μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων, τα προφίλ και τα μεγέθη, η δυνατότητα μηχανικής κοπής έθεσε αυτό το υλικό σε πολλά υποσχόμενη γκάμα κατασκευών και διακόσμησης.Η ζήτηση για πλακάκια πορσελάνης θα αυξηθεί μόνο, διακοσμώντας όλα τα νέα διαμερίσματα, σπίτια και αρχοντικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για μια επισκόπηση των πλακιδίων κεραμικής από πορσελάνη.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο