Πέτρινα είδη κάτω από την πέτρα: τύποι και χαρακτηριστικά

Τα κεραμίδια από πορσελάνη χρησιμοποιούνται συχνά στο σχεδιασμό των χώρων λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μιμηθούν διάφορα υλικά και να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματά τους. Αυτό το υλικό φινιρίσματος έχει μια διαφορετική υφή και μιμείται τέλεια την τοιχοποιία, το ξύλο, το δέρμα ή τη μεταλλική επίστρωση. Με τη βοήθεια του κεραμικού γρανίτη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική διακόσμηση του δωματίου. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τους τύπους και τα χαρακτηριστικά των πορσελάνινων κεραμικών κάτω από την πέτρα.

Χαρακτηριστικά παραγωγής

Μια ποικιλία υλικών επιτυγχάνεται με τεχνολογικά χαρακτηριστικά στην κατασκευή του.

Η παραγωγή αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • η πρώτη ύλη υφίσταται προκαταρκτική προετοιμασία, συνθλίβεται και αναμιγνύεται στις απαιτούμενες αναλογίες ·
 • τότε η προκύπτουσα μάζα πιέζεται και από αυτήν σχηματίζονται μελλοντικά κεραμίδια.
 • τα προϊόντα ψήνονται.

Το επιθυμητό σχέδιο επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμπίεσης, που εκτελείται σε διάφορα στάδια. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, υπάρχει ένα διαφορετικό τελικό προϊόν: κάτω από μια πέτρα ή άλλο τύπο. Κατά το πρώτο πάτημα λάβετε το πλακίδιο. Μετά από αυτό, εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα ειδικής σύνθεσης και πιέζεται ξανά. Μόλις ολοκληρωθεί η συμπίεση, το προϊόν υποβάλλεται σε βολή. Χάρη σε ειδικές συνθέσεις, η πορσελάνη μπορεί να γίνει με απομίμηση, για παράδειγμα, κάτω από το όνυχα ή άλλη πέτρα.

Με την επιφύλαξη της ψησίματος πλακιδίων λαμβάνεται με μια τραχιά ματ επιφάνεια. Τέτοια κεραμίδια από πορσελάνη είναι κατάλληλα για το δάπεδο ως αξιόπιστη, ανθεκτική στην τριβή και ασφαλή επίστρωση.

Για την απόκτηση υλικών με γυαλιστερή, λεία ή ανάγλυφη επιφάνεια, εφαρμόζονται ειδικά μεταλλικά άλατα στο πλακίδιο πριν από την ανάφλεξη. Έτσι, γυρίζει γυαλισμένο και λαμπερό κεραμικό υλικό από πορσελάνη σατινέ.

Εάν το βερνίκι εφαρμοστεί στο πλακίδιο πριν από την εκτόξευση, το αποτέλεσμα θα είναι γυαλισμένο γρανίτη.Αυτοί οι τύποι υλικών φινιρίσματος έχουν επίσης μια τραχιά επιφάνεια, αλλά επειδή έχουν μικρότερη αντίσταση στη φθορά, χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων.

Για την απρόσκοπτη εγκατάσταση πλακιδίων από πορσελάνη, διορθώνονται - τα άκρα υφίστανται επιπλέον επεξεργασία, επιτυγχάνοντας ταυτόσημες γεωμετρικές παραμέτρους. Αυτό το κεραμίδι με τομές σε γωνία 90 μοίρες μπορεί να τοποθετηθεί κοντά το ένα το άλλο, το οποίο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας μονολιθικής επιφάνειας.

Είδη

Η απομίμηση υλικού φινιρίσματος μπορεί να είναι διαφορετική. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το φινίρισμα κάτω από το τούβλο. Τέτοιες κεραμοποιίες από πορσελάνη θα δουν αρμονικά τον εσωτερικό χώρο του μοντέρνου στυλ (σοφίτα, μινιμαλισμό). Συνήθως ένας από τους τοίχους του δωματίου τελειώνει με ένα παρόμοιο υλικό.

Πλακάκια πορσελάνης μπορούν να μιμηθούν κάτω από τις ακόλουθες φυσικές πέτρες:

 • γρανίτης.
 • μάρμαρο;
 • ασβεστόλιθος;
 • onyx;
 • βασάλτης ·
 • σχιστόλιθος.
 • Jasper;
 • tuf;
 • δολομίτης;
 • πολύτιμοι λίθοι και άλλοι.

Οφέλη

Εκτός από τις εξαιρετικές εξωτερικές ιδιότητες, η πορσελάνη έχει πολλές αξιόλογες ιδιότητες, χάρη στις οποίες έχει ευρεία εφαρμογή στην εσωτερική διακόσμηση.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Αντοχή στην τριβή.Το κεραμίδι δεν σβήνει ακόμη και σε δωμάτια με υψηλή κυκλοφορία και ρύπανση.
 • Σκληρότητα Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, επιτυγχάνεται υψηλό επίπεδο, τα κεραμίδια αντισταθούν απόλυτα στο φορτίο σε κάταγμα.
 • Αντοχή στην υγρασία. Έχει υψηλή πυκνότητα και η έλλειψη πόρων, επομένως, έχει ένα υψηλό ποσοστό.
 • Αντίσταση παγετού Εύκολα αντέχει το κρύο σε μείον 50 μοίρες.
 • Αδράνεια στις χημικές ουσίες. Δεν υπόκεινται σε φθορά από επιθετικά υγρά, διαλύτες και βαφές.
 • Ανθεκτικότητα χρώματος Η εμφάνιση δεν αλλάζει.
 • Αντοχή στη φωτιά Δεν υπόκειται σε καύση.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Δεν απελευθερώνει επικίνδυνες ουσίες.
 • Χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα. Απόλυτα ασφαλές, χωρίς στατική τάση.
 • Υγιεινή. Δεν εκτίθεται σε καλούπια και βακτήρια, εύκολο να καθαριστεί.

Τα μειονεκτήματα της πορσελάνης

Ένα υλικό με μια μάζα αρετών εξακολουθεί να έχει μερικά μειονεκτήματα, όπως:

 • Fragility. Είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και επίσης να τοποθετείτε πλακίδια σε ιδανικά απλή επιφάνεια.
 • Δυσκολίες με κλάδεμα. Είναι αρκετά δύσκολο να κοπεί τα κεραμικά από πορσελάνη (σε αντίθεση με τα συνηθισμένα κεραμικά πλακίδια) λόγω της πυκνότητας της.

Στο εσωτερικό

Το κεραμίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ρυθμίσεις, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να καπλαμά ολόκληρο το τείχος - το φινίρισμα του μέρους του δαπέδου θα φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον. Αυτή η επιλογή θα επισημάνει τα δομικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου.

Λόγω της ανθεκτικότητάς της, η πορσελάνη είναι απαραίτητη για το φινίρισμα του δαπέδου των περιοχών υψηλής κυκλοφορίας, όπως οι διάδρομοι. Επίσης, τα κεραμικά από πορσελάνη είναι τέλεια για την τελική επεξεργασία του χώρου εργασίας της κουζίνας και προεξέχοντα στοιχεία του εσωτερικού χώρου, για παράδειγμα, στήλες. Αυτό το υλικό θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την πτήση των σκαλοπατιών.

Με ένα κεραμίδι κάτω από μια φυσική πέτρα θα αποδειχθεί να ανακάμψει και να κάνει πιο κομψό ένα σαλόνι. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πλένετε το τζάκι. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο υλικό, θα αποδειχθεί ότι συμπληρώνει τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά.

Μία από τις επιλογές για κεραμικά από πορσελάνη κάτω από φυσική πέτρα είναι πλακάκι όνυχα. Αυτή η ημιπολύτιμη πέτρα, που έχει ληφθεί από τον πυθμένα των ιαματικών πηγών, έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα. Το υλικό έχει μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων, από άσπρο σε γκρι. Τα κεραμίδια από πορσελάνη από ψευδάργυρο για όνυχα είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο: καθιστικό, υπνοδωμάτιο ή μπάνιο.

Όταν χρησιμοποιείτε κεραμίδια σε κατοικημένες περιοχές θα πρέπει να έχετε μια αίσθηση αναλογίας. Η πλήρης επένδυση τοίχων ενός δωματίου με πέτρινο υλικό θα είναι κατάλληλη και πρωτότυπη για μπαρ και εστιατόρια.

Λόγω των ιδιοτήτων του, αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι εξαιρετικό για τα μπάνια και τις τουαλέτες που βλέπουν. Για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο σχεδιαστή, ο οποίος θα σας πει ποιο είδος κεραμικής από πορσελάνη κατάλληλο για το δωμάτιό σας.

Πώς να επιλέξετε;

Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή υλικού, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Αγορά πλακιδίων μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 • να μάθετε τη σύνθεση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγορασθέντων προϊόντων.
 • ελέγξτε το κεραμίδι για τις μάρκες και τις ρωγμές.
 • Για να καθορίσετε την ποιότητα του υλικού, σπρώξτε με ένα στυλό ή μαρκαδόρο στην γυαλισμένη επιφάνεια - σε ένα κεραμίδι καλής ποιότητας, το σήμα μπορεί να διαγραφεί εύκολα μετά από λίγα λεπτά
 • Ρωτήστε τον πωλητή για το βάρος ενός τετραγωνικού μέτρου πλακιδίων.

Ο λόγος βάρους προς πάχος κεραμιδιού 8-8,5 cm θα πρέπει να είναι 18,5-19 kg. Εάν ο δείκτης αυτός είναι διαφορετικός από τον κανόνα, τότε υποδεικνύει παραβιάσεις της τεχνολογίας στην κατασκευή.

Η χρήση του κεραμιδιού από πορσελάνη για το φινίρισμα του σπιτιού ή του γραφείου σας δεν είναι μόνο ένα αφιέρωμα στη μόδα, αλλά μια καλή ευκαιρία να διακοσμήσετε το εσωτερικό ακριβό και όμορφο, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας κεραμικό υλικό, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο