Κεραμίδια από πορσελάνη μαρμάρινα: τύποι και μεγέθη

Σήμερα έχει γίνει δημοφιλές στο σχεδιασμό του διαμερίσματος για τη χρήση φυσικών λίθων. Είναι ανθεκτικά και όμορφα, αλλά έχουν υψηλή τιμή, οπότε δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Σε αυτή την περίπτωση, το αντίστοιχο μπορεί να είναι μαρμάρινη πορσελάνη.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Αυτό το προϊόν είναι ένα εξαιρετικό υλικό για το φινίρισμα όχι μόνο του δαπέδου, αλλά και των τοίχων.

Οι κύριες ιδιότητες της πορσελάνης είναι:

 • Αντοχή Το κεραμικό πλακίδιο αντιστέκεται τόσο στις μηχανικές κρούσεις (πτώση αντικειμένων, αναδιάταξη των επίπλων), και χημικών χειρισμών?
 • Η επιφάνεια είναι ανθεκτική σε όλους τους τύπους απορρυπαντικών, συμπεριλαμβανομένων λειαντικών.
 • Εύκολος καθαρισμός. Πίσω από το πλακάκι δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα. Είναι εύκολο να το πλύνετε και να το καθαρίσετε από τη σκόνη και τη βρωμιά.
 • Αισθητική εμφάνιση.Με μαρμάρινα πλακάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία από αριστουργήματα σχεδίασης που θα χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Ποικιλία ποικιλία. Τα κεραμίδια από πορσελάνη μπορούν να είναι μονότονα, με σχέδια ή μοτίβα. Αυτό θα επιτρέψει σε κάθε πελάτη να βρει την επιλογή που επιθυμεί.
 • Διαθεσιμότητα Αυτό ισχύει για τη διανομή και τις τιμές.
 • Υψηλή αντίσταση στη φθορά.
 • Αντοχή στην ολίσθηση;
 • Ανθεκτικό στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή η επιφάνεια μπορεί να εγκατασταθεί δίπλα σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης. Κατάλληλο για χρήση στη διακόσμηση σπιτιών οδών, βεράντες ή μονοπάτια στην περιοχή.
 • Αντοχή σε υψηλή υγρασία. Το κεραμίδι από πορσελάνη επιλέγεται συχνά για το μπάνιο, το μπάνιο ή τη σάουνα.

Ο βαθμός αντοχής στη φθορά καθορίζεται με έναν αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο: χρησιμοποιώντας ένα λειαντικό τροχό, ο οποίος περιστρέφεται στην επιφάνεια.

Ανάλογα με τον αριθμό των στροφών, που έκαναν έναν κύκλο και την εμφάνιση τριβής στο πλακίδιο, αποδίδονται οι ακόλουθοι βαθμοί:

 1. 150-500 (ΡΕΙΙ).
 2. περισσότερες από 600 (PEI II).
 3. 1500 (ΡΕΙ III).
 4. περισσότερο από 1500 (PEI IV).

Λόγω του βαθμού ανθεκτικότητας, μπορείτε να μάθετε όχι μόνο την κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής, αλλά και τις πιθανές επιλογές τοποθέτησης στις εγκαταστάσεις:

 • Κατηγορία 1 - που χρησιμοποιείται συχνότερα για υπνοδωμάτιο ή μπάνιο.
 • 2 κατηγορία - σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή μπάνιο?
 • Κατηγορία 3 - κουζίνα, καθιστικό, χολ.
 • Κατηγορία 4 - είσοδος, μονοπάτια κήπου, αίθουσα γραφείων.

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή ενός προϊόντος είναι ο βαθμός αντοχής στην ολίσθηση.

Καθορίζεται από το επίπεδο τριβής:

 • R9 - αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο για το διάδρομο, καθιστικό?
 • R10 - τα πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια με μη σταθερή υγρασία: στην κουζίνα, στην τουαλέτα, στις αποθήκες.
 • Το R11-R 13 - πλακίδιο είναι σχεδιασμένο για δωμάτια με υψηλή υγρασία: μπάνιο, τουαλέτα, βιομηχανικές αποθήκες.

Η χημική αντοχή είναι ένας σημαντικός δείκτης, ειδικά για την επιλογή μιας επιφάνειας σε μια κουζίνα ή στο μπάνιο, αφού αυτά τα δωμάτια υποβάλλονται συχνά σε καθαρισμό με λειαντικά προϊόντα.

Ο δείκτης αυτός προσδιορίζεται με την αλλαγή της ακεραιότητας της επιφάνειας μετά την έκθεση σε:

 • Ο ΑΑ είναι ο πιο ανθεκτικός τύπος κεραμιδιού αφού δεν υπάρχουν αλλαγές.
 • Και - αναφέρεται επίσης στον ανθεκτικό τύπο του προϊόντος, αλλά υπάρχει μια μικρή παραμόρφωση?
 • Β - σε ένα τέτοιο πλακάκι οι αλλαγές γίνονται πιο αισθητές.
 • C - αυτός ο βαθμός υποδεικνύει ότι το πλακίδιο δεν είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις των χημικών, καθώς συμβαίνει μερική παραμόρφωση.
 • D - αυτός ο τύπος κεραμιδιού είναι εντελώς ακατάλληλος για αυτή τη θεραπεία, καθώς χάνει εντελώς την εμφάνισή του.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κατά την επιλογή μιας επιφάνειας φινιρίσματος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού.

Τύποι και μεγέθη

Τα μαρμάρινα πλακάκια χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο για το φινίρισμα του δαπέδου, αλλά και για τους τοίχους, καθώς και ως διακοσμητικό στοιχείο. Ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι:

 • Ματ πλακίδια. Δεν είναι γυαλισμένο, επομένως η επιφάνειά του είναι λιγότερο ομαλή και ασφαλέστερη.
 • Γυαλιστερό κεραμίδι γυαλισμένο, ώστε η επιφάνειά του να έχει ωραία γυαλάδα και εμφανή εμφάνιση. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο υλικό θεωρείται πιο τραυματικό και δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.
 • Γυαλισμένη έκδοση Θεωρείται διακοσμητικό υλικό τοιχοποιίας, καθώς η επιφάνειά του έχει μικρή αντοχή στις μηχανικές και χημικές επιδράσεις.Η επικάλυψη ενός τέτοιου πλακιδίου έχει ελαφριά επικάλυψη γυαλιού, λόγω της οποίας το τελειωτικό υλικό φαίνεται κομψό και ευγενές.
 • Σατινέ κεραμίδι. Έχει ένα λεπτό επιφανειακό στρώμα μεταλλικών αλάτων. Η επιφάνεια είναι λιγότερο ομαλή, αλλά έχει μια ευχάριστη, ήρεμη λάμψη.
 • Πλακάκια ανακούφισης έχει μια επιφάνεια που μιμεί πιστά φυσικό μάρμαρο. Κατά κανόνα, αυτή η επιλογή δεν διαφέρει ομαλή και λαμπερή κορυφαία στρώση.

Η κλασική μορφή κεραμικών πλακιδίων είναι τετράγωνη με διαστάσεις 40x40, 45x45 ή 60x60 cm. Υπάρχουν επίσης προϊόντα με τις παρακάτω διαστάσεις: 1200x600, 1200x1200, 1200x2400, 3000x1000, 1800x900, 600x1200 mm. Αυτά τα πλακίδια θεωρούνται ευρεία οθόνη και χρησιμοποιούνται συχνότερα για δωμάτια με μεγάλη έκταση ή για φινίρισμα εξωτερικών χώρων. Προϊόντα με διαστάσεις 60x60 εκ. Χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων και δαπέδων σε κατοικημένες εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους. Οι πλάκες που κατασκευάστηκαν με τέτοιο τρόπο χωρίς ραφή δημιουργούν μια αρμονική και ενωμένη εικόνα του δωματίου.

Δεδομένου ότι το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και δεν απορροφά υγρασία, χρησιμοποιείται για να τελειώσει το εξωτερικό μέρος του σπιτιού. Ανάλογα με τις επιθυμίες και το σχεδιασμό του κτιρίου, είναι δυνατόν να επιλέξετε τόσο εκδόσεις μεγάλου μεγέθους όσο και πλάκες μικρού μεγέθους.Για παράδειγμα, για την αρχική τοποθέτηση των μονοπατιών κήπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ανάγλυφο κεραμίδι μικρού μεγέθους και ενέματα σε ένα αντίθεση χρώμα. Αυτή η μέθοδος θα επιτρέψει την επίτευξη οπτικής ομοιότητας με τη διαδρομή που είναι επενδεδυμένη με φυσική πέτρα.

Χρώμα διαλύματα

Το μάρμαρο είναι μια ορεινή πέτρα που έχει πολλές αποχρώσεις. Η όλη παλέτα από φυσικά μαρμάρινα χρώματα μπορεί να αναδημιουργηθεί σε γρανίτη. Συχνά τα χρώματα της πέτρας βρίσκονται: λευκό και μαύρο, γκρι και μπεζ, ροζ και κόκκινο, πράσινο και καφέ, και όλες οι αποχρώσεις του μπλε.

Η λευκή πορσελάνη είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό φινιρίσματος. υπνοδωμάτια, κουζίνα και σαλόνι. Θα κοιτάξει αρμονικά σε κάθε στυλ του εσωτερικού. Μια άλλη θετική ποιότητα αυτού του χρώματος είναι η οπτική επέκταση του χώρου, έτσι οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν λευκό κεραμίδι σε διαμερίσματα με μικρή έκταση.

Τα μαύρα πορσελάνινα κεραμικά φαίνεται κομψά και πολυτελή, αλλά όταν βλέπεις στους τοίχους ή το πάτωμα με αυτό το χρώμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς καθαρό μαύρο πλακάκι - θα φανεί ζοφερή και άβολη. Είναι καλύτερο να αραίωση αυτού του σχεδίου με πλάκες από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.Το υλικό αυτού του χρώματος μπορεί να κυριαρχεί στο εσωτερικό της σύγχρονης στιλιστικής ύλης, αλλά στο κλασικό εσωτερικό μπορεί επίσης να υπάρχει μόνο ως μέρη ή μεμονωμένα ένθετα.

Γκρι, μπεζ και καφέ πλάκες είναι κατάλληλες για δάπεδα. Στους τοίχους τέτοιου είδους πορσελάνη είναι καλύτερο να εκτελέσει ένθετα ή να χαράξει την εικόνα, το σχήμα, στολίδι. Αυτά τα χρώματα με ζεστή σκιά θα φαίνονται καλά στο σαλόνι και στην κρεβατοκάμαρα.

Το κόκκινο χρώμα είναι μια ενεργή παραλλαγή εκτέλεσης, επομένως είναι ακατάλληλο να χρησιμοποιείτε προϊόντα αυτού του χρώματος στην κρεβατοκάμαρα ή στο παιδικό δωμάτιο. Κόκκινη πορσελάνη είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί με το εσωτερικό σε ήρεμα και φωτεινά χρώματα για να δημιουργήσετε αντίθεση, τονίζοντας ορισμένες περιοχές του χώρου.

Οι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε χρώματος μεταφέρουν την παλέτα φυσικού μαρμάρου. Ως εκ τούτου, αυτές οι πλάκες χρησιμοποιούνται για τον σχεδιασμό γραφείων και χώρων γραφείων για να δημιουργήσουν μια κομψή και επιχειρηματική ατμόσφαιρα. Σε οικιακά κτίρια, αυτά τα πιάτα χρησιμοποιούνται επίσης, και πιο συχνά βρίσκονται στο μπάνιο, στο διάδρομο, και μερικές φορές στην κουζίνα. Μια ποικιλόμορφη παλέτα χρωμάτων επιτρέπει στα platemakers να βελτιώσουν στον τομέα τους.

Κατασκευαστές

Προς το παρόν, οι ηγέτες στην παραγωγή κεραμικών πλακιδίων κάτω από μάρμαρο είναι χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα.

Το κινεζικό κεραμίδι είναι γνωστό για τη μοναδική του ομοιότητα με το φυσικό μάρμαρο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει διάκριση ακόμα και ενός ειδικού.

Η ισπανική παραγωγή υπό την επωνυμία Absolut Keramika χρησιμοποιεί μεταλλικό οξείδιο, το οποίο όταν λιώνει δημιουργεί ρίγες, όπως και σε φυσική πέτρα. Από αυτό, η υφή του κεραμικού γρανίτη μοιάζει με μάρμαρο και έχει ελκυστική εμφάνιση.

Ο Ιταλός κατασκευαστής Acif είναι διάσημος για την ποικιλία των τύπων και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά των πιάτων. Τα προϊόντα παράγονται μόνο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί ένα αρκετά ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό από πορσελάνη.

Κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να κάνει το προϊόν του καλύτερο και πιο ελκυστικό, χρησιμοποιώντας καινοτομίες στην τεχνολογία και την παραγωγή πρώτων υλών. Ανεξάρτητα από τη χώρα του κατασκευαστή, μπορεί να σημειωθεί ότι ο γρανίτης είναι ένα οικονομικά αποδοτικό, πρακτικό και εμφανές υλικό για διακόσμηση.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των κεραμικών από πορσελάνη στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο