Μεγέθη πλακιδίων πορσελάνης: επιλογές

Το πορσελάνινα σκεύη είναι ένα μοντέρνο και κομψό υλικό που δεν σταματά να θαυμάσει τους σχεδιαστές με τις δυνατότητες εσωτερικής διακόσμησης. Τα μεγέθη των πλακιδίων και των φύλλων κυμαίνονται από μερικές δεκάδες έως εκατοστά ή και περισσότερο, ενώ για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους προσφέρονται τόσο τα πυκνότερα όσο και τα τυποποιημένα δείγματα αυτού του υλικού και τα λεπτά φύλλα που χρησιμοποιούνται για την ολική επένδυση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το κεραμίδι πορσελάνης ονομάζεται αξιόπιστο υλικό φινιρίσματος, οι πλάκες του οποίου είναι εξωτερικά παρόμοιες με το κεραμίδι, αλλά έχουν έναν παράγοντα υψηλής αντοχής.

Elite υλικό για εσωτερική διακόσμηση δόθηκε αυτό το όνομα, επειδή η βάση για τη διαδικασία κατασκευής δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυσικά τσιπ γρανίτη.Στη συνέχεια το ψίχουλο σε υγρή κατάσταση αναμειγνύεται και πιέζεται προσεκτικά, καλύπτοντας τις πλάκες με ειδική σύνθεση. Οι πλοίαρχοι χρησιμοποιούν μια σύνθετη τεχνολογία που είναι γνωστή από την εποχή της παραγωγής πορσελάνης - πυροδοτώντας μετά από διπλή ή περισσότερη επεξεργασία στην πιο επίπεδη κατάσταση.

Αρχικά, οι χημικοί που ανέλαβαν την επιχείρηση, οι κατασκευαστές πλακιδίων από μια μικρή πόλη στην Ιταλία, κάλεσαν το πνευματικό τους τσίπουρο "gres porchelanatto", υπογραμμίζοντας τη δεύτερη λέξη ότι η σύνθεση από κεραμικό γρανίτη τους θυμίζει σκληρή πορσελάννα - πορσελάνη.

Τα πειράματα ιταλικών τεχνιτών οφείλονται στο γεγονός ότι έγινε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα μοναδικό υλικό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και σπάνια αξιοπιστία για να βελτιωθεί περαιτέρω η τέχνη της διακόσμησης και της διακόσμησης.

Το κεραμίδι από πορσελάνη αναπτύχθηκε ως υλικό ικανό να αντέξει τις επιπτώσεις ενός επιθετικού περιβάλλοντος - χημικών και φυσικών φυσικών ερεθισμάτων. Αυτή η σύνθεση είναι ανθεκτική στις πτώσεις πίεσης και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, επιπλέον, μπορεί να υποβληθεί επανειλημμένα σε κατάψυξη και απόψυξη.

Το κεραμίδι από πορσελάνη δεν λιώνει, δεν φοβάται την ανοιχτή φωτιά και δεν ξεθωριάζει κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, δεν υπόκειται σε ρωγμές και μπορεί ακόμη και να είναι όλκιμο.

Παράμετροι προϊόντων

Τα πρώτα δείγματα πλακιδίων από πορσελάνη παράγονται μικρά - με πλευρές 5x10 cm, αλλά σταδιακά το φάσμα έχει επεκταθεί σημαντικά. Μέχρι σήμερα, τέτοια μεγέθη πλακιδίων 30x30 και 40x40, 30x60 είναι συνεχώς παρόντα και σε ζήτηση στην αγορά, διακοσμώνουν κυρίως τοίχους και χώρους εργασίας σε μπάνια, διάδρομους και χώρους κουζίνας.

Πρόσφατα, τα καλύμματα δαπέδου συχνά κατασκευάζονται από επιμήκη σχήμα πλακών - 15 x 60 και 20 x 60 cm, που μιμούνται παρκέ διαφόρων τύπων ξύλου. Όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στο πάτωμα, τόσο μικρότερο είναι το κεραμίδι που χρησιμοποιείται για το φινίρισμα.

Προσφέρεται στην προσοχή των αγοραστών και των δειγμάτων μεγάλου μεγέθους, που ήρθε στο εσωτερικό των βιομηχανικών συστημάτων - 1200 x 300 και 1200 x 600 mm. Ήταν αρχικά στην κατασκευή σπιτιών με διακοσμημένες προσόψεις με κενά εξαερισμού.

Για μικρές κουζίνες και μπάνια, η αύξηση των γραμμικών διαστάσεων των πλακών σημαίνει οπτική επέκταση του χώρου. Αυτός ο παράγοντας λαμβάνεται υπόψη από τους σχεδιαστές σε σύγχρονα έργα μικρού μεγέθους κατοικιών.

Το πιο σύγχρονο υλικό φινιρίσματος φύλλων παράγεται σε πολύ μεγάλα μεγέθη - μέχρι 3000 x 1000 mm. Αυτό σας επιτρέπει να καλύψετε εντελώς με ένα φύλλο ένα ράφι σε ένα μπαρ, μια ζώνη ντους σε ένα μπάνιο, και στην τραπεζαρία και στην κουζίνα ένα νεροχύτη, μια ποδιά, και κάθε έπιπλα ή επιφάνεια εργασίας. Αντιμετώπιση τέτοιου φύλλου έχει κάνει μια επανάσταση στον τομέα της επισκευής και της διακόσμησης.

Είναι προφανές ότι οι άλλοι τύποι κεραμικών, ανώτερων σε πάχος, είναι οι πιο ανθεκτικοί. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παχιά πλακάκια κατάλληλα για κατοικίες. Όταν αντιμετωπίζετε, είναι απαραίτητο να διορθώσετε επαρκή αντοχή και πυκνότητα του υλικού. Επιπλέον, το κόστος εξαρτάται συχνά από το πάχος του φύλλου.

Οι τυποποιημένοι τύποι βιομηχανικής παραγωγής επιδεικνύουν εξαιρετική απόδοση σε μακροχρόνια λειτουργία σε σπίτια και διαμερίσματα.

Οι κυβερνητικοί κανονισμοί επιτρέπουν τη χρήση όλων των τύπων πορσελάνης, καθορίζοντας πρότυπα για πάχος από 7 έως 12 mm για κτίρια κατοικιών.

Το πάχος των φύλλων ή των πλακών πορσελάνης μπορεί να είναι διαφορετικό - από 3-5 χιλιοστά έως το πιο πυκνό, φτάνοντας τα 30 χιλιοστά στο τμήμα. Συνήθως βάλτε υλικό στο πάτωμα από 10-11 mm.

Εάν το πάχος των πλακιδίων πορσελάνης δεν είναι μικρότερο από 18-20 mm, η χρήση του υλικού δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού περιβάλλοντος, για στέγες και βεράντες, ενώ ο γρανίτης μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος και στο γρασίδι, τις πέτρες και άλλες επιφάνειες.

Πρότυπα και διάφοροι κατασκευαστές

Αρχικά, τα πυρογενή κεραμικά υλικά από πορσελάνη παρήχθησαν από κατασκευαστές για χρήση σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις - καλύπτουν τα δάπεδα σε τεχνικούς χώρους. Παρά το γεγονός ότι έχει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες, το υλικό είναι λίγο αισθητικά κατώτερο από το όμορφο κεραμίδι.

Στη συνέχεια, η κατάσταση άρχισε γρήγορα να αλλάζει με την εμφάνιση υψηλής ποιότητας εξοπλισμού και νέων τεχνολογιών. Η ευρωπαϊκή αγορά κατασκευών προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει το curlite - το λεπτότερο υλικό με βάση τον κεραμικό γρανίτη.

Όχι πολύ καιρό πριν, η επένδυση από γρανίτη αποτελούμενη από υλικό πάχους 3 έως 6 mm, που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια σε ευρωπαϊκές χώρες, έγινε διαθέσιμη στους καταναλωτές στη Ρωσία. Παρουσίασε στους ρώσους καταναλωτές Vincon εταιρεία. Αυτός είναι ο επίσημος κατασκευαστής φύλλων πάχους μέχρι 20 mm.

Τα κεραμίδια γρανίτη παράγονται με τη μορφή γραμμικών και σύνθετων γεωμετρικών σχημάτων, με ποικίλους βαθμούς τραχύτητας επιφανείας. Βάζουν εικόνες σε αυτό και χρησιμοποιούν υφές, αλλάζουν τις διαστάσεις του φύλλου με μεγάλο τρόπο και μειώνουν το πάχος.

Οι εργασίες για τη διακόσμηση των χώρων με πέτρα και παρόμοιες ενώσεις φινιρίσματος απαιτούν μια σοβαρή επένδυση χρόνου και προσπάθειας.

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το παλιό στρώμα από κεραμική επίστρωση, στη συνέχεια, προετοιμάστε την επιφάνεια, μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε μια νέα επίστρωση.

Επομένως, για να εξοικονομηθούν χρήματα, σήμερα χρησιμοποιείται συχνά ένας λεπτός κεραμικός γρανίτης, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το παλιό στρώμα χωρίς να το αφαιρέσει.

Προκειμένου να ληφθεί μια συμπαγής σύνθεση, εφευρέθηκε μια νέα τεχνολογία, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στην κυλινδρική μεταλλική μεταλλική κατασκευή. Ένα ξηρό μίγμα με τη μορφή σκόνης από ψίχουλα υπό μια τεράστια πίεση 15-20 χιλιάδων τόνων πιέζεται σε φύλλα και στη συνέχεια ψήνεται σε κλίβανο. Η πίεση αφαιρεί όλο τον αέρα από τη σκόνη. Τα τελειωμένα φύλλα είναι τελείως επίπεδη, περιστρέφονται τέλεια σε κάθε επιφάνεια, λυγίζουν και κόβονται κατ 'ευθείαν με ένα απλό κοπτικό γυαλιού.. Τα βήματα μπορούν να ολοκληρωθούν με άνετο και απρόσκοπτο τρόπο.

Το βάρος ενός τετραγωνικού μέτρου από λεπτό υλικό από πορσελάνη δεν υπερβαίνει τα 14 kg και τα τυποποιημένα μεγέθη φύλλων είναι 333x300 και 150x100 ή 150x50 cm. Το βάρος ενός φύλλου με διαστάσεις 3 ανά 1 m θα είναι ίσο με 21 kg. Για να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση με την κόλλα και η τέλεια προσκόλληση στην επιφάνεια, τα λεπτότατα υλικά από πορσελάνη μπορούν να συμπληρωθούν με υαλοβάμβακα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της σύνθεσης, δεν διαφέρουν από εκείνα ενός πιο πυκνού κεραμικού γρανίτη. Λεπτό υλικό είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη προστασία από την υγρασία στο εσωτερικό, δεν σπάει και δεν καίγεται, διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Για την επένδυση παραθύρων, θυρών και χωρισμάτων σε σπίτια, ένα πλαστικό φύλλο μειωμένου πάχους ταιριάζει απόλυτα.

Αντικαταστάθηκε απροσδόκητα για κατασκευαστές όπως πορσελάνη και άλλα υλικά, για παράδειγμα, όταν τελειώνουν τα τοιχώματα του γύψου ασταθής στην υγρασία και το έντονο πλαστικό, η οποία είναι επιρρεπής σε ταχεία εξασθένιση. Ως εκ τούτου, η παραγωγή των κεραμικών φύλλων γρανίτη έχει καθιερωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, το πεδίο εφαρμογής των σύγχρονων δειγμάτων επεκτείνεται.

Στη Μόσχα, αρκετοί σταθμοί του μετρό είναι διακοσμημένοι με κεραμοσκεπή από πορσελάνη. Το κομψό υλικό καλύπτει στήλες και τοίχους, καθώς και οροφές στις σήραγγες.

Η επένδυση απαιτεί εξοπλισμό κενού, γρήγορη συγκόλληση στην επιφάνεια και ειδικές δεξιότητες στην εργασία, επειδή το υλικό κάμπτεται εύκολα.

Προκειμένου τα πλακίδια πορσελάνης πάχους 4-5 mm να τοποθετηθούν σωστά στην επιφάνεια των τοίχων ή του δαπέδου, το επίπεδο πρέπει να είναι τελείως επίπεδο.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

Το φάσμα των προτεινόμενων πλακιδίων είναι τόσο ευρύ που είναι εύκολο για τον αγοραστή να μπερδευτεί κατά την επιλογή του σωστού βαθμού. Η αγορά είναι γεμάτη με όλα τα είδη διακοσμητικών πλακιδίων και μοντέρνο γρανίτη. Για να κατανοηθεί ποιο υλικό χρειάζεται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι χαρακτηριστικές του ιδιότητες.

Η διαφορά των κεραμικών από πορσελάνη από τα κανονικά πλακίδια αποτελείται κυρίως από τη δύναμη και την ικανότητα να αντέχουν πραγματικά τεράστια φορτία. Η σκληρότητα των κεραμικών υλικών από πορσελάνη συγκρίνεται με χαλαζία και άλλες κρυσταλλικές δομές.

Για το λόγο αυτό, για την κάλυψη του δαπέδου, οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να αγοράσουν πλάκες από πορσελάνη από κεραμοσκεπή.

Επιπλέον, το ματ υλικό με οποιαδήποτε ανακούφιση δεν ξεφλουδίζει και δεν σπάει ακόμα και μετά από παρατεταμένη χρήση. Ο κεραμικός γρανίτης τυπικού πάχους έχει εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση..

Και τα δύο υλικά, τόσο κεραμίδια όσο και πορσελάνη, εμφανίστηκαν ως τελικά επιχρίσματα πάνω από εκατό χρόνια πριν, έχοντας καθιερωθεί ως ανθεκτικά υλικά που δεν απορροφούν την υγρασία. Αλλά οι εξωτερικές προσόψεις και τοίχοι, στις οποίες πέφτει το χιόνι σε μεγάλες ποσότητες και κατά μήκος των οποίων ρέει το νερό, πρέπει να προστατεύονται από την καταστροφή. Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα είναι προφανές - και πάλι, ψευδαργύρου πορσελάνης θα εφαρμοστεί.

Ένα συνηθισμένο πλακίδιο με σύνθεση γρανίτη είναι ασύγκριτο λόγω της ικανότητάς του να αντέχει στις αλλαγές της θερμοκρασίας, του παγετού και της ακραίας θερμοκρασίας.

Το μόνο πλεονέκτημα των διακοσμητικών πλακιδίων μπορεί να θεωρηθεί μια ποικιλία εφαρμοσμένων σχεδίων και μια ευρεία παλέτα χρωμάτων. Η γυαλάδα, η ανακούφιση και η πολυπλοκότητα της υφής, τα περίπλοκα σχέδια και τα ασυνήθιστα χρώματα είναι από τα δυνατά σημεία που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός πολύχρωμου κεραμιδιού. Αν μιλάμε για το σχετικό κόστος, εξαρτάται από την ποιότητα ενός συγκεκριμένου τύπου προϊόντος.

Επιπλέον, το πλακίδιο ζυγίζει σημαντικά λιγότερο, γεγονός που μειώνει το φορτίο στο πάτωμα. Για λόγους σύγκρισης, η πυκνή πορσελάνη έχει ειδικό βάρος μεγαλύτερο από 2400 kg / m3. Το ειδικό βάρος ενός συγκεκριμένου δείγματος υπολογίζεται ως το προϊόν της πυκνότητας και του όγκου. Ο όγκος, με τη σειρά του, είναι προϊόν τριών παραμέτρων - πάχους, μήκους και πλάτους της πλάκας.

Το κεραμίδι πορσελάνης χωρίζεται στους παρακάτω τύπους:

  • Τεχνικά. Ένα υλικό με μια τραχιά επιφάνεια με χαμηλό κόστος. Λαμβάνεται ελάχιστη επεξεργασία, σχεδόν δεν αλέθεται, αλλά είναι απόλυτα ανθεκτική σε οποιαδήποτε επιθετικά μέσα.Εξυπηρετεί καλά σε εργαστήρια και αποθήκες, σε χώρους όπου η ροή εργασίας συνεχίζεται και οι άνθρωποι κινούνται ενεργά.
  • Ματ. Η σύνθεση υποβάλλεται σε επεξεργασία με τροχό λείανσης με μεγάλο κόκκο. Τέτοιο υλικό επίσης δεν έχει υψηλή τιμή, ενώ ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός στερεού οικιστικού κτιρίου ή διαμερίσματος. Το διακοσμημένο δωμάτιο μπορεί να παρουσιαστεί στους επισκέπτες, αυτή η επίστρωση φαίνεται υπέροχη.
  • Έχοντας μια συγκεκριμένη δομή. Αυτός ο τύπος κεραμικής από πορσελάνη δεν πρέπει να έχει πυκνότητα μικρότερη από 10 mm, διαφορετικά οι εσοχές ανάγλυφου θα οδηγήσουν σε αραίωση του στρώματος πλακιδίων. Συχνά δομημένη εμφάνιση ζωγραφίζεται σε περίπλοκα χρώματα κάτω από το δέντρο και το δέρμα, το ύφασμα και το μέταλλο, διακοσμώντας με φύλλα χρυσού και σχέδια χάραξης. Είναι σε μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές λόγω της μη υπερβολικά υψηλής τιμής με μια εντυπωσιακή ποικιλία δειγμάτων.
  • Λουστρέ και γυαλί. Αυτοί είναι οι πιο ελίτ τύποι, οι οποίοι εξωτερικά δημιουργούν αμέσως την αίσθηση της πολυτέλειας και της κομψότητας. Το μόνο μειονέκτημα της στίλβωσης είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ανοικτές επιφάνειες των πισίνων και των βεράντες, που υπόκεινται σε σταθερή υγρασία, αν και το κόστος του υλικού είναι το πιο ακριβό.Η γυάλινη πορσελάνη είναι η σύνθεση, η φωτεινότερη και η πιο πολύχρωμη από όλες. Κατά την πυροδότηση, εισάγονται επιπλέον χρωστικές χημικές ουσίες, δίνοντας στις πλάκες διαφορετικές αποχρώσεις και αισθητικό σχεδιασμό.

Για εσωτερική διακόσμηση σε κομψούς εσωτερικούς χώρους, αυτό το κεραμίδι είναι ο πιο προτιμώμενος τύπος. Αντιμετωπίζει ακριβά και υψηλής ποιότητας επενδύσεις.

Οι συνολικές διαστάσεις καθορίζονται με τη βοήθεια των συσκευών και πόσο ομαλή είναι η επιφάνεια του πλακιδίου να ελέγχεται με την αναδίπλωση μιας πλάκας από δύο διαφορετικές συσκευασίες με την εμπρόσθια επιφάνεια η μια προς την άλλη. Οι αποστάσεις και οι ρόλοι πρέπει να απουσιάζουν και η περίμετρος πρέπει να συμπίπτει εντελώς.. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε υλικό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε ποιοτικό υλικό. Υπό όλες τις συνθήκες, μια διαφορά πάχους 5 mm δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Για την τοποθέτηση σκεπών και την τοποθέτηση της γραμμής στη χώρα χρειάζονται ακόμα τα πιο πυκνά σκυροδέματα - πάχους περίπου 20 mm.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πορσελάνη είναι ένα υλικό που καταδεικνύει σαφώς ότι υπάρχει μια βέλτιστη αναλογία τιμής και ποιότητας και η ανθεκτικότητά της αποτελεί ένα ακόμη πρόσθετο πλεονέκτημα.Ως εκ τούτου, από όλες τις απόψεις, συνιστάται να επιλέξετε αυτό το υλικό για το φινίρισμα τοίχων και προσόψεων, δαπέδων και άλλων επιφανειών στο εσωτερικό.

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Το δάπεδο στο σαλόνι είναι καφέ γρανίτη κάτω από το παρκέ. Πλάκες μεγάλου φορμά, εξομοιώνονται πλήρως με το ξύλο. Ο καναπές, οι τοίχοι και οι κουρτίνες είναι διακοσμημένοι σε απαλά ροζ χρώματα, συνδυασμένα αρμονικά με το χρώμα του δαπέδου.

Αντιμετωπίζοντας τους τοίχους και το δάπεδο μιας πλάκας μεγάλου μεγέθους από λεπτή πορσελάνη. Τετράγωνο μακρύ τραπέζι που καλύπτεται με το ίδιο υλικό. Τα φύλλα είναι ελαφρώς γυαλισμένα, με χαρακτηριστικό μαρμάρινο σχέδιο.

Κουζίνα ασπρόμαυρη, διακοσμημένη με κεραμίδια και ψηφιδωτά. Ένα καθρέφτη δαπέδου από τετράγωνες πλάκες σε άσφαλτο με λευκές γραμμές, μια επιφάνεια εργασίας από κεραμικό μωσαϊκό του ίδιου τόνος. Ασπρόμαυρα έπιπλα από ανθεκτικό πλαστικό, με ασημένια μεταλλικά πόδια. Ένας πολυέλαιος με ημικυκλική κόκκινη σκιά, κόκκινες συσκευές στο τραπέζι και μια εικόνα στον τοίχο σε μια λευκή-πορτοκαλί-κόκκινη απόχρωση συμπληρώνουν το σχέδιο.

Αντιμετωπίζοντας τη σκάλα καφέ-κόκκινο γρανίτη. Οι τοίχοι και τα δάπεδα καλύπτουν μεγάλα φύλλα παχύτερου υλικού.

Μοντέρνο μπάνιο, διακοσμημένο με γρανίτη μεγάλου μεγέθους.Σχεδιάζοντας σε φύλλα γκρι-λευκού, μαρμάρου. Οι λοξές κινήσεις στην επιφάνεια του υλικού χρησιμεύουν ως οπτική κυριαρχία και συμπληρώνουν τις ορθογώνιες αναλογίες του λουτρού, του τραπέζι και του καθρέφτη. Η ματ επιφάνεια είναι ασυνήθιστα συνδυασμένη με καθαρό γυαλί που χωρίζει την καμπίνα ντους από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κεραμιδιού από κεραμικά, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο