Κεραμίδι από πορσελάνη: ένα αξιόπιστο κάλυμμα με τα χέρια σας

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά κατασκευής και επισκευής. Άριστες τεχνικές ιδιότητες, μια ποικιλία από παλέτα χρωμάτων παρέχουν την ευρεία εφαρμογή σε διάφορα πεδία. Σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην παραγωγή πάγκων κουζίνας.

Πλακάκια πορσελάνης είναι μια επιλογή προϋπολογισμού., παρά με γρανίτη, ενώ έχει υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας και αξιοπιστίας, δεν είναι καθόλου κατώτερος από τη φυσική πέτρα.

Οφέλη

Κεραμικό πορσελάνη κορυφαίο θα είναι κατάλληλο σε κάθε κουζίνα. Αυτό είναι ένα πρακτικό και ανθεκτικό στοιχείο του χώρου εργασίας που κάθε ιδιοκτήτρια θα αρέσει. Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων, μια ποικιλία από υφές της επίστρωσης σας επιτρέπει να επιλέξετε την ιδανική επιλογή για τη διακόσμηση της κουζίνας.

Πλακάκια πορσελάνης έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα:

 • Αντοχή Στερεό αλλά όχι βαρύ υλικό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε πάγκους οποιουδήποτε, ακόμη και πολύ μεγάλου μεγέθους. Λόγω του σχετικά χαμηλού βάρους, το επιτραπέζιο πιάτο δεν θα "πιέσει" στις επιφάνειες των εδράνων, πράγμα που θα επιτρέψει την αποφυγή της παραμόρφωσης της δομής.
 • Αντοχή στην φθορά. Ο πάγκος από πορσελάνη δεν είναι "φοβισμένος" από τις μάρκες και τις ρωγμές, μπορείτε να κόψετε με ασφάλεια χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια σανίδα κοπής. Το υλικό δεν απορροφά την υγρασία, δεν βλάπτει το λίπος, το λάδι, το χρώμα. Κάθε υγρό που έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.
 • Αντοχή στη θερμότητα. Τα κεραμίδια από πορσελάνη αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, έτσι ώστε οι πάγκοι από αυτό το υλικό να μπορούν να εγκατασταθούν κοντά στη σόμπα της κουζίνας. Επιπλέον, είναι ανθεκτικές σε θερμικές και χημικές επιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο ατμός, η υγρασία, τα καυτά αντικείμενα δεν θα προκαλέσουν βλάβη στην επιφάνεια εργασίας.
 • Δομική στερεά επιφάνεια. Η επιφάνεια του τραπεζιού δεν σπάει ακόμη και μετά από χρόνια λειτουργίας.
 • Ασφάλεια Κεραμικά από πορσελάνη είναι απολύτως ακίνδυνο υλικό, δεν εκπέμπει τοξίνες και άλλες επικίνδυνες ουσίες. Αυτό το tabletop προστατεύεται από τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και των μικροοργανισμών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πορσελάνη, όπως και κάθε άλλο υλικό, δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Το κύριο είναι πολύ περίπλοκη επεξεργασία.

Ανεξάρτητη παραγωγή

Φυσικά, η επένδυση της επιφάνειας εργασίας της κουζίνας μπορεί να ανατεθεί σε έναν ειδικό, αλλά με τις δεξιότητες για να εργαστεί με εργαλεία, μπορεί εύκολα να γίνει ανεξάρτητα.

Το μυστικό για την επιτυχημένη δημιουργία ενός χώρου εργασίας από πορσελάνη από κεραμοσκεπή με πάγκο εργασίας είναι μια προετοιμασία θεμελίωσης υψηλής ποιότητας. Ένας μεγάλος ρόλος παίζει η ακαμψία και η δύναμη της δομής.

Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή παραμόρφωσης και κίνησης της βάσης κατά τη λειτουργία.

Προετοιμασία του ιδρύματος

Για την κατασκευή μιας ισχυρής βάσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, μέταλλο, πλαστικό υψηλής αντοχής, σκυρόδεμα.

Ο ευκολότερος τρόπος εργασίας με μια βάση από σκυρόδεμα, οπότε ο κεραμικός γρανίτης τοποθετείται απλά στην επιφάνεια του. Το μειονέκτημα αυτής της επιφάνειας - ένα μεγάλο βάρος βάσης.

Η βάση του μετάλλου πρέπει να επεξεργαστεί με ειδικά διαλύματα, μετά την οποία εφαρμόζεται το πλέγμα χάλυβα, στο οποίο εφαρμόζεται το συγκολλητικό πλακιδίων. Μετά την επεξεργασία, η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει σωστά και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε την τοποθέτηση κεραμιδιών.

Στις πλαστικές κουζίνες της κουζίνας, σαν MDF ή μοριοσανίδες χρησιμοποιείται ως βάση. Τέτοια σχέδια διακρίνονται από αρκετά υψηλή αντοχή και είναι σε θέση να αντέξουν το βάρος των κεραμικών φύλλων γρανίτη.

Σε αυτή την περίπτωση, η προετοιμασία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • χρησιμοποιώντας τη στερέωση των ματιών.
 • με τη σύνδεση πλακιδίων με σιλικόνη.

Οι ξύλινες επιφάνειες είναι λιγότερο ανθεκτικές από το μέταλλο ή το πλαστικό. Μπορούν να "παίζουν" κάτω από τη δράση των υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας, έτσι ώστε η προετοιμασία της βάσης περιλαμβάνει προσεκτική σταθεροποίηση. Η αντοχή μπορεί να επιτευχθεί με τη στερέωση πυκνού κόντρα πλακέ σημύδας σε δύο στρώσεις.

Όλα τα ξύλινα στοιχεία πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά εμποτιστικά μέσα που θα τα προστατεύουν από την σήψη, τους μύκητες, τη μούχλα.

Τοποθέτηση και τοποθέτηση

Η τοποθέτηση κεραμικών υλικών από πορσελάνη συμβαίνει στην τελική βάση με τη βοήθεια "υγρών καρφιών" ή κόλλα πλακιδίων.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι στυλ:

 • διαμάντι?
 • ψαροκόκαλο?
 • σε σειρές.
 • στολίδι.

Η επιλογή της μεθόδου τοποθέτησης εξαρτάται από το στυλ και το σχεδιασμό του δωματίου. Για να επιτευχθεί μέγιστη σταθερότητα, το πλάτος των ραφών πρέπει να είναι ελάχιστο.

Το επόμενο στάδιο είναι η εμφύτευση. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε εποξειδική κονίαμα ανθεκτική στην υγρασία.Το απλό μίγμα τσιμέντου χρειάζεται πρόσθετη προστασία. Στη συνέχεια, ο πάγκος πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδικό εμποτισμό.

Η αντιμετώπιση του κεραμικού γρανίτη με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του είναι μια αρκετά κερδοφόρα επιλογή. Σε σύγκριση με το κόστος εγκατάστασης της επίστρωσης από PVC, κερδίζει σαφώς.

Αυτό το υλικό παρέχει μια ευρεία παλέτα χρωμάτων, έτσι ώστε για κάθε εσωτερικό υπάρχει η καλύτερη επιλογή για το κεραμικό φύλλο γρανίτη. Για παράδειγμα, μια απομίμηση φυσικής πέτρας (μάρμαρο, γρανίτη) θα ήταν κατάλληλη σε οποιοδήποτε εσωτερικό της κουζίνας.

Ο χώρος εργασίας, κατασκευασμένος από πορσελάνη από ψευδάργυρο, ξεπερνά κατά πολλούς τον αντίστοιχο της φυσικής πέτρας. Η κατασκευή του θα κοστίσει πολύ λιγότερο. Η τεχνητή πέτρα είναι κατώτερη από τα κεραμικά από πορσελάνη σε ιδιότητες αντοχής. Ως εκ τούτου, η επιλογή του υλικού για το σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας, πλακιδίων πορσελάνης θα είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την τιμή-σχέση ποιότητας.

Διαθέτει υλικό ευρείας οθόνης

Το πρότυπο φύλλο λεπτού πλακιδίου πορσελάνης ευρείας μορφής είναι 1000x3000 mm. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα τραπέζι, το μέγεθος του οποίου υπερβαίνει τις παραμέτρους αυτών των παραμέτρων, τότε η τοποθέτηση δύο φύλλων εμφανίζεται στην άρθρωση.Για να γίνει αυτό σχεδόν ανεπαίσθητα, η άρθρωση πρέπει να είναι προσεκτικά τρυπημένη.

Η άκρη της επιφάνειας του τραπεζιού πρέπει να έχει τελειώσει με τον ίδιο γρανίτη με τον ίδιο τον πίνακα. Οι αρθρώσεις κατασκευάζονται με λοξότμηση ή στρογγυλοποίηση ακτίνας.

Το τυποποιημένο πλάτος άκρων (ή το πάχος της πλάκας) φθάνει τα 20 mm. Κάνοντας το πάγκο με τα χέρια σας, το πάχος μπορεί να γίνει κάθε είδους.

Επαγγελματικές συμβουλές

Με αυτο-κατασκευάζονται πάγκους εργασίας, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, γνωρίζοντας ότι τα τυπικά σφάλματα μπορούν να αποφευχθούν:

 1. Με την πάροδο του χρόνου, η κονίαμα μπορεί να χάσει την λευκότητά της και να πάρει μια βρώμικη γκρίζα απόχρωση. Αυτό μπορεί να επιδιορθωθεί μόνο ανανεώνοντας τις ραφές με ένα νέο ενέματα.
 2. Το κεραμίδι από πορσελάνη διαθέτει ιδιότητες υψηλής αντοχής. Για την κοπή λακαρισμένων δίσκων διαμαντιού. Η υψηλής ποιότητας κοπή του υλικού έρχεται με εμπειρία, οπότε όταν αρχίζετε να δημιουργείτε το δικό σας τραπέζι με τα χέρια σας, να είστε έτοιμοι για τις δυσκολίες σε αυτό το στάδιο.
 3. Για να δημιουργήσετε μια περιοχή εργασίας στην κουζίνα θα ταιριάζει σε κάθε είδους πορσελάνη. Συνιστάται η αγορά ομαλότερων φύλλων, καθώς οι ακαθαρσίες και τα σωματίδια των προϊόντων θα συσσωρευτούν σε μια ανώμαλη επιφάνεια.

Φροντίδα

Το τραπέζι από αυτό το υλικό δεν χρειάζεται να φύγει προσεκτικά. Το τρίψιμο του tabletop 1-2 φορές την ημέρα με ζεστό νερό ή η επεξεργασία με ένα ειδικό εργαλείο, θα του δώσετε την ομορφιά και τη λάμψη για πολλά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η πορσελάνη είναι ανθεκτικό υλικό, δεν πρέπει να καταχραστείτε τα λειαντικά καθαριστικά με βάση τα οξέα.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικά στίλβωση και καθαριστικά που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το λίπος και τη βρωμιά μέσα σε λίγα λεπτά.

Είναι σημαντικό να χειρίζεστε προσεκτικά την επιφάνεια, επειδή η επισκευή των ζημιών ή η αποκοπή θα απαιτήσει σημαντικό κόστος.

Κριτικές

Σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες των countertops από πορσελάνη stoneware συμφωνούν ότι σήμερα είναι δύσκολο να βρεθεί το υλικό πιο πρακτικό και πιο κερδοφόρο.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό ανάλογο της πιο φυσικής πέτρας, η οποία δεν είναι μόνο σε θέση να αντέξει τα βαριά φορτία, αλλά και έχει ένα πιο προσιτό κόστος.

Η πορσελάνη αγαπά επίσης η ποικιλία των υφών και των χρωμάτων. Μια μεγάλη διάρκεια ζωής θα παρέχει τη λειτουργικότητα του χώρου κουζίνας για πολλά χρόνια.

Οι σύγχρονοι πάγκοι από πορσελάνη είναι κυρίως μονολιθικοί,δημιουργώντας το αποτέλεσμα ενός ενιαίου χώρου. Ωστόσο, δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον στην εσωτερική εμφάνιση countertops "κάτω από το δέντρο" ή με ένα μαρμάρινο μοτίβο.

Τοποθετήστε στο εσωτερικό

Μπορείτε να ορίσετε το στυλ για όλο το δωμάτιο και να επιλέξετε την περιοχή εργασίας σε αυτό χρησιμοποιώντας μόνο ένα tabletop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος χώρος εργασίας θα ήταν κατάλληλος σε ένα μεγάλο δωμάτιο με ψηλά ταβάνια. Αλλά για τη ρύθμιση της κουζίνας ένα μικρό τετράγωνο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πάγκο.

Όταν επιλέγετε ένα υλικό για να δημιουργήσετε ένα tabletop, μην ξεχνάτε ότι αυτό το μέρος του εσωτερικού συνήθως αγοράζεται κάθε λίγα χρόνια. Η αντικατάσταση της επιφάνειας εργασίας είναι μια επίπονη και δαπανηρή διαδικασία, οπότε είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια σοβαρή προσέγγιση για την επιλογή του υλικού για αυτό αμέσως.

Το φινίρισμα με ξύλινο γρανίτη σε φύλλα θα προσθέσει ζεστασιά και άνεση στην ατμόσφαιρα. Το κεραμίδι κάτω από το κλίνκερ θα φανεί καλό στο δωμάτιο, σε αυστηρά μινιμαλιστικό ύφος. Η κάλυψη γυαλισμένων ή γυαλιστεριών πλακιδίων σε οποιοδήποτε εσωτερικό, φαίνεται κομψή και όμορφη.

Ιδιαίτερα πρωτότυπο τραπέζι φαγητού με επιφάνεια από πορσελάνη. Επιπλέον, οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα από τέτοια τραπέζια: συμπαγή και μαζική, με τετράγωνο, ορθογώνιο ή ωοειδές σχήμα.

Κεραμίδι από πορσελάνη - ένα μοναδικό υλικό που πειραματίζεται με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο κουζίνας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση ενός κεραμιδιού από πορσελάνη, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο