Βήματα της πορσελάνης: τα υπέρ και τα κατά

 Βήματα της πορσελάνης: τα υπέρ και τα κατά

Η αγορά δομικών υλικών είναι ασυνήθιστα μεγάλη, η περιοχή διακοσμητικών διακοσμήσεων είναι ιδιαίτερα διαφορετική. Αυτή τη φορά η άποψή μας επικεντρώνεται στα κεραμικά υλικά από πορσελάνη, συγκεκριμένα στα βήματα που συχνά δημιουργούνται από αυτό το σύγχρονο υλικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η κατασκευή βημάτων από κεραμικά από πορσελάνη είναι μια μικρή περιοχή όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό. Αλλά σε τέτοια στοιχεία φαίνεται ότι είναι το πιο κερδοφόρο. Το υλικό κατασκευάζεται από άργιλο καολίνης. Βοηθητικά στοιχεία προστίθενται σε αυτό. Μπορεί να είναι μίκα, spar, χαλαζία.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, ο κεραμικός γρανίτης είναι πολύ κοντά στον γρανίτη και είναι μόνο δύο σημεία χαμηλότερα από το διαμάντι σε ισχύ. Η επιλογή είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρουσα, αξίζει να δοθεί προσοχή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κεραμίδι από πορσελάνη έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, εξαιτίας των οποίων θεωρείται κυρίως για τη διακόσμηση κλιμακοστασίων, δαπέδων και διάφορων πλατφορμών:

 • Υψηλή αντοχή στη φθορά και αντοχή σε μηχανικές βλάβες, που επιτρέπει την χρήση του υλικού σε χώρους με υψηλό φορτίο στο πάτωμα και τα σκαλοπάτια, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους.

 • Τα υδατοαπωθητικά χαρακτηριστικά παρέχονται από μια πυκνή δομή χωρίς πόρους, ρωγμές και κοιλότητες. Η κατασκευή πλακιδίων από πορσελάνη συνδέεται με τη χρήση υψηλής πίεσης. Βήματα πορσελάνης μπορούν να εγκατασταθούν στο δρόμο και σε δωμάτια με υψηλή υγρασία.

 • Η αδράνεια και η έλλειψη χημικής δραστηριότητας επεκτείνει το εύρος της εγκατάστασης σκαλών πορσελάνης από πέτρα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, μπορούν να καθαριστούν με τη χρήση επιθετικών παραγόντων, που εξασφαλίζουν εύκολη συντήρηση.
 • Τα προϊόντα απολαμβάνουν τέλεια τις σταγόνες θερμοκρασίας από -50 έως +50 μοίρες.
 • Το υλικό δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα και δεν βλάπτει το περιβάλλον.

 • Αντοχή στη φωτιά και μη αγώγιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

 • Ανθεκτικότητα του χρώματος, παρά την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, την έντονη χρήση, τον συχνό καθαρισμό και άλλους αρνητικούς παράγοντες.

Αυτό το υλικό έχει επίσης αρνητικές πλευρές. Πολύ λίγες από αυτές και μπορούν να εξουδετερωθούν ή να ελαχιστοποιηθούν:

 • Η σωστή και ακριβής εγκατάσταση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση μακράς διάρκειας ζωής. Τα χαρακτηριστικά του υλικού μπορούν να μειωθούν αν προκύψουν διαταραχές κατά την εγκατάσταση.

 • Η κρύα επιφάνεια δημιουργεί πολλές ενοχλήσεις στο σχεδιασμό των κατοικιών. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας ένα χαλί, αλλά στην περίπτωση αυτή η διακοσμητική επιφάνεια του υλικού θα είναι κρυμμένη. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα "ζεστό δάπεδο", η πορσελάνη σας επιτρέπει να εφαρμόσετε μια τέτοια επιχείρηση.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για εργασία και υλικά, αλλά το σπίτι θα είναι ζεστό και όμορφο.

Είδη

Τα πορσελάνινα κεραμικά προϊόντα παράγονται σε μεγάλη ποικιλία, γεγονός που επεκτείνει το εύρος της χρήσης του και ανοίγει απεριόριστες δυνατότητες για τον χρήστη να εφαρμόσει τολμηρές ιδέες σχεδίασης.

Από ένα συμπαγές φύλλο παράγονται πιο συχνά προϊόντα με διαστάσεις 120/30 cm. Η κατασκευή του ενός τεμαχίου αποτελείται από πέλματα και πέλματα. Αυτά τα βήματα φαίνονται πιο τακτοποιημένα από μια παρόμοια κατασκευή που δημιουργήθηκε με τη μέθοδο του ράμματος. Τα μονολιθικά προϊόντα είναι υψηλότερα, αλλά η ισχύς είναι επίσης υψηλότερη.Αλλά η επισκευή ενός ξεχωριστού μέρους των βημάτων είναι αδύνατη, είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ολόκληρο το στρώμα.

Από μεμονωμένες πλάκες μπορείτε να δημιουργήσετε ραφές και ομοιόμορφες επιφάνειες. Η δεύτερη επιλογή φαίνεται πολύ καλύτερη, αλλά απαιτεί εμπειρία και χρονοβόρα. Αν και με επιδέξια εγκατάσταση και καλή επιλογή πλακιδίων, οι ραφές μπορούν να φαίνονται κατάλληλες και αρμονικές. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο κεραμικό πλακίδιο γρανίτη παρουσιάζεται σε τρία μεγέθη: 30/30, 45/45 και 30/60 cm.

Τα χρώματα των πορσελάνινων κεραμικών είναι καταπληκτικά. Εάν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μοναδικό υλικό που θα κάνει τα βήματα το κύριο στοιχείο του εσωτερικού. Το κεραμίδι ξύλου φαίνεται ευγενής, ταιριάζει απόλυτα στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Βήματα από μάρμαρο από πορσελάνη - αυτή είναι μια κομψή επιλογή που παραμένει πάντα σχετική. Ένα τέτοιο στοιχείο του εσωτερικού θα είναι ευεργετικό να ξεχωρίζει και να γίνει η διακόσμηση του δωματίου / κτιρίου. Λευκό, μαύρο, πράσινο, με απόχρωση, συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων - οποιαδήποτε ιδέα θα βρει λύση σε αυτό το υλικό.

Το μέγεθος των πλακιδίων πορσελάνης για τα βήματα μπορεί να είναι διαφορετικό, γεγονός που κάνει την επιλογή άνετη και όχι δύσκολη.

Πλακάκι με μέγεθος 1200x300 mm - αυτή είναι μια από τις μεγάλες επιλογές, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ Ρώσων χρηστών. Το κεραμίδι πορσελάνης 300x1200 μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ραφών.Υπάρχει ένα κεραμίδι με ακόμη μεγαλύτερο μήκος - 1600x300. Αυτά τα μακρά στοιχεία θα κοστίζουν περισσότερο από τα κεραμίδια με μικρότερες διαστάσεις, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν επίσης μερικά μακρά βήματα από πορσελάνη κεραμικά, το μέγεθος τους είναι 1500x300 mm. Το κεραμίδι 120x30 και 30x30 είναι εύκολο να εγκατασταθεί, τα μέρη του είναι ελαφρά, μικρού μεγέθους, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε χωρίς βοήθεια.

Η μέθοδος επεξεργασίας είναι ένα από τα κριτήρια που διαιρεί ένα κεραμίδι σε διάφορες κατηγορίες. Τα γυαλισμένα ή ματ πλακίδια υφίστανται ένα στάδιο χονδροειδούς λείανσης και μικρού στίλβωσης. Τα βήματα από το υλικό αυτό δεν θα γλιστρήσουν ακόμη και σε περίπτωση παγετού, χιονιού και βροχής. Αυτή η επιλογή επιλέγεται κυρίως για σκάλες δρόμου. Μια ακόμη πιο επιτυχημένη επιλογή για τον εξοπλισμό των σκάλων στο δρόμο είναι τα άθικτα βήματα. Το κεραμίδι είναι ελαφρώς κατειλημμένο, αλλά δεν είναι ολισθηρό. Εξυπηρετεί ως μια καλή επιλογή για το δρόμο και το δωμάτιο εξίσου. Τα γυαλισμένα κεραμίδια αντανακλούν το φως καλά, αλλά επίσης γλιστρούν καλά. Απαιτεί ένα αντιολισθητικό μαξιλαράκι για την ασφαλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε για να διαμορφώσετε πλήρη, ασφαλή και όμορφα βήματα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον εξοπλισμό και τον σκοπό κάθε εξαρτήματος:

 • Το πέλμα έχει κοψίματα και ρίγες, είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση και να μειωθεί η ολίσθηση. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν αυλακώσεις για τη συλλογή και εκτροπή του νερού, κάτι που είναι σημαντικό για τη βεράντα.

 • Ο ανυψωτήρας είναι ένας τοίχος εγκατεστημένος κάθετα σε σχέση με τα πέλματα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι το ύψος. Αυτό το στοιχείο είναι πλέον διαθέσιμο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και χρωμάτων. Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική αρχιτεκτονική σύνθεση.

 • Το πλίνθο είναι ένα γωνιακό στοιχείο. Δίνει στο σχέδιο μια πλήρη εμφάνιση και κάνει τους γωνιακούς αρμούς αισθητικούς.

Ο μονολιθικός σχεδιασμός έχει διαφορές στη διαμόρφωση. Τα πέλματα και οι ανυψωτήρες είναι ένα στοιχείο.

Η σωστή επιλογή, αν και βασίζεται στις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν παραπάνω, αλλά απαιτεί επίσης συμμόρφωση με τις παρακάτω συμβουλές και συστάσεις:

 • Η απορρόφηση νερού πρέπει να διατηρείται στο ελάχιστο. Όταν επιλέγετε ένα κεραμίδι, μπορεί να βρεθεί με νερό, θα πρέπει να εξαπλωθεί στην επιφάνεια και να στραγγίσει, αφήνοντας σχεδόν κανένα ίχνος.
 • Τα βήματα στο δρόμο πρέπει να είναι επενδεδυμένα με ακατέργαστο γρανίτη.Δεν θα γλιστρήσει ακόμη και σε παγετό και παρουσία άφθονης βροχόπτωσης.
 • Επιλέγοντας ένα κεραμίδι για την εργασία στο δρόμο, πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα της χρώσης. Εάν η βαφή θα γεμίσει πλήρως το υλικό, το χρώμα θα διατηρήσει την ένταση και τη φωτεινότητα του σε όλη την περίοδο λειτουργίας.
 • Οι σκάλες που εκτείνονται απαιτούν τη χρήση ευθειών πλακών. Για κατασκευές σκαλοπατιών τύπου βίδας, απαιτούνται λοξοτομημένα στοιχεία. Αυτό το υλικό είναι δύσκολο να βρεθεί στην ελεύθερη αγορά, συχνά πρέπει να κάνει μια μεμονωμένη παραγγελία. Επιπλέον, η διαδικασία εγκατάστασης είναι πιο περίπλοκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πάνω από όλα προσδοκίες.
 • Σε σπίτια και διαμερίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζάμι ψευδαργύρου, φαίνεται πανέμορφο, και κοστίζει λιγότερο από άλλα ανάλογα. Για δωμάτια με υψηλό φορτίο στο πάτωμα, επιλέξτε γυαλισμένο, ματ ή μη γυαλισμένο υλικό. Η αντοχή στη φθορά και η ανθεκτικότητα αυτών των ποικιλιών από πορσελάνινα κεραμικά είναι υψηλότερη.

 • Ένα ξεχωριστό προφίλ μετωπικού άκρου διευκολύνει και μειώνει το κόστος των πιθανών βημάτων επισκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε μόνο ένα στοιχείο, και όχι ολόκληρο το πέλμα.

 • Το ύψος του ανυψωτήρα είναι μια σημαντική παράμετρος στην επιλογή του κεραμιδιού πορσελάνης, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μελλοντικό έργο.Αν το ύψος δεν συμπίπτει με τις παραμέτρους σχεδιασμού, οι κρημνοί θα πρέπει να κοπούν. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι πρακτικό να επιλέξετε στοιχεία με μοτίβο, είναι καλύτερα να παραμείνετε στην μονόχρωμη έκδοση.

 • Τα βήματα με καπνό έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Αυτή η σκάλα είναι αισθητικά ευχάριστη, φαίνεται πλήρης και συνδυάζεται πιο αρμονικά με οποιοδήποτε εσωτερικό.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Πλακάκια πορσελάνης προσαρμόζονται εύκολα στην επιφάνεια. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να μελετήσουμε λεπτομερώς τα στάδια της εργασίας και να παρατηρήσουμε τις λεπτές αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες.

Ο αλγόριθμος λειτουργεί ως εξής:

 • Η βάση για την τοποθέτηση του υλικού πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά. Οποιαδήποτε παρατυπία θα πρέπει να αφαιρεθεί, τα τσιπ και οι ρωγμές θα πρέπει να πληρωθούν. Ολοκλήρωση του αρχικού στρώματος επεξεργασίας. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το έδαφος, βελτιώνει την ικανότητα των επιφανειών να προσκολλώνται μεταξύ τους.

 • Κάνουμε μια σύγκριση του κεραμιδιού και της προετοιμασμένης βάσης. Εάν είναι απαραίτητο, κάντε τακτοποίηση. Για την τοποθέτηση πλακιδίων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μηχάνημα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτύχετε την τέλεια άκρη και να μην προκαλέσετε βλάβη στο υλικό.Δεν θα είναι περιττό να ελέγξετε τα πακέτα για την αντιστοίχιση των χρωμάτων, των αποχρώσεων και των μοτίβων.

 • Προετοιμάζουμε τη συγκολλητική σύνθεση σύμφωνα με τις συστάσεις που ο κατασκευαστής εφαρμόζει αναγκαστικά στη συσκευασία. Συνήθως η ουσία αυτού του σταδίου μειώνεται στην ανάμιξη του ξηρού μίγματος με νερό χρησιμοποιώντας έναν ανάμικτη. Το μείγμα πρέπει να εγχυθεί, χρειάζονται περίπου 10 λεπτά.

 • Ξεκινάμε την τοποθέτηση κεραμιδιών. Θα μετακινηθούμε από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πατάμε σε ένα κεραμίδι που έχει τοποθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί. Ξεκινάμε με την ανύψωση και μετά ακολουθεί το μετωπικό τμήμα. Με τη βοήθεια ενός οδοντωτού σπάτουλα εφαρμόζεται μάζα κόλλας στη βάση.

 • Η γωνία των βημάτων απαιτεί την εγκατάσταση μιας γωνίας. Μπορεί να είναι μέταλλο ή πλαστικό. Για την τοποθέτηση χρειάστηκε φούγκα. Η ρύπανση από το πλακίδιο, που λαμβάνεται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, απομακρύνεται εύκολα.

 • Για να αποκτήσετε όμορφες αρθρώσεις, είναι απαραίτητο να κάνετε τη βάση στο ίδιο επίπεδο με κεραμίδι ή ελαφρώς μικρότερη.

 • Εάν η σκάλα δημιουργηθεί έξω, το κεραμίδι πρέπει να είναι κεκλιμένο. Ένα τέτοιο μυστικό θα παρέχει μια αποχέτευση για το νερό. Στην πλευρά των ακραίων πλακών, μπορείτε να αφήσετε ένα κανάλι αποστράγγισης. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία δεν θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια των βημάτων.

 • Είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετήσετε τα πέλματα. Η διαδικασία εγκατάστασης περιλαμβάνει το κόψιμο του κεραμιδιού, γεγονός που αυξάνει την κατανάλωσή του. Η ποσότητα των υπολειμμάτων μπορεί να μειωθεί Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε σαφώς την απαραίτητη τροποποίηση και να μαντέψετε το μέγεθος, να μάθετε την περιοχή της μελλοντικής δομής και να εκτελέσετε λεπτομερείς υπολογισμούς που λαμβάνουν υπόψη τις απολαβές των ραφών.

 • Οι ραφές μετά την επίστρωση τρίβονται με ειδική σύνθεση. Τα υπολείμματα καθαρίζονται με σπάτουλα και σκουπίζονται με ένα υγρό πανί.

Φροντίδα

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις. Για τον καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικές συνθέσεις καθαρισμού και στίλβωσης. Ακόμη και οι λύσεις με αλκαλική και όξινη σύνθεση δεν θα βλάψουν την επιφάνεια.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Μονωτικά πλακίδια πορσελάνης πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περιοχές με υψηλή κυκλοφορία. Για τέτοιες επιλογές, ο πιο επιτυχημένος είναι ο συνδυασμός κεραμικών υλικών από πορσελάνη και χρωμίου.

Μαλακές αποχρώσεις άμμου αποτελούν τη βάση αυτού του ζεστού και ζεστού εσωτερικού χώρου.Η έμφαση δημιουργείται στο κιγκλίδωμα, το οποίο αποδείχθηκε εκφραστικό, προσελκύοντας την προσοχή.

Πώς να τοποθετήσετε κεραμίδια από πορσελάνη στις σκάλες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο