Κεραμίδια από πορσελάνη: χαρακτηριστικά και ποικιλίες

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι ένα ευέλικτο οικοδομικό υλικό, το οποίο παράγεται με πίεση πιεστηρίων γρανίτη υπό υψηλή πίεση. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε μια δομή που μοιάζει με φυσική πέτρα: τέτοια προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή στους καταναλωτές. Η επεξεργασία αυτού του υλικού δεν είναι πάντα εφικτή με ένα απλό εργαλείο. Για τους σκοπούς αυτούς, τα τρυπάνια χρησιμοποιούνται για κεραμοσκεπή από πορσελάνη, τα χαρακτηριστικά και οι ποικιλίες των οποίων μπορούν να βρεθούν σε εξειδικευμένους χώρους. Τα προϊόντα αυτά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και επεξεργάζονται τέλεια τα στερεά υλικά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κεραμίδι πορσελάνης χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη κατασκευή.Χρησιμοποιείται ως υλικό φινιρίσματος, καθώς και στη διάταξη προσόψεων εξαερισμού.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πορσελάνης:

 • Υψηλή αντοχή. Το υλικό μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία, καθώς και πτώση θερμοκρασίας. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του μέσα και έξω από τα κτίρια.
 • Αντοχή στην τριβή. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη μονολιθική δομή, όπου όλα τα εξαρτήματα είναι σταθερά συνδεδεμένα.
 • Ομοιομορφία και μοναδικότητα του σχεδιασμού. Η επιφάνεια ενός κεραμιδιού μπορεί να μιμηθεί διάφορες δομές και υλικά.
 • Ελάχιστη απορρόφηση νερού και χωρίς ολίσθηση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη δύναμη του υλικού, καθώς επηρεάζει την ποιότητα της επεξεργασίας. Αν μιλάμε για κοπή, υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ, καθώς αυτή η διαδικασία είναι λίγο πιο εύκολη στην οργάνωση. Όταν είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρυπάνι σε πορσελάνη κεραμικά.

Εντούτοις, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι όλα τα εργαλεία ικανά να επεξεργάζονται τέτοιο πυκνό υλικό.

Πολλά τρυπάνια απλά δεν αντέχουν στο φορτίο, γεγονός που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο μερικές φορές.

Είδη

Η επεξεργασία των υλικών από πορσελάνη είναι μια περίπλοκη διαδικασία που δεν είναι πάντοτε εφικτή με ένα συμβατικό τρυπάνι από σκυρόδεμα. Αυτό οφείλεται στη μονολιθική δομή του υλικού, η οποία δεν καταστρέφεται από μια τέτοια επίδραση.

Σήμερα, για να δουλέψετε με πορσελάνινα κεραμικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους ασκήσεων:

 • Φτερά. Μόνο τα εργαλεία που είναι εφοδιασμένα με αιχμηρή άκρη ή άκρη με διαμάντια είναι κατάλληλα. Ωστόσο, δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τέτοια υλικά, έτσι ώστε μετά τη δημιουργία αρκετών οπών, απλά πετάξτε το προϊόν.
 • Τρυπάνια δαχτυλιδιών. Εξωτερικά, μοιάζουν με μικρούς κυλίνδρους με τσιπς με διαμάντια. Με αυτά τα εργαλεία μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές τρύπες (πάνω από 100-150 κομμάτια).

Η επιφάνεια εργασίας του σωληνοειδούς τρυπανιού δεν έχει σχισμές και είναι ένας συμπαγής κύκλος. Αυτό δεν επιτρέπει την ποιοτική αφαίρεση της σκόνης, η οποία σχηματίζεται κατά τη διάτρηση. Αυτό δημιουργεί επίσης ισχυρή πίεση στην επιφάνεια του κεραμιδιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να εργαστείτε με σωληνοειδή τρυπάνια σε χαμηλές ταχύτητες, απομακρύνοντας περιοδικά το εργαλείο για καθαρισμό από τη σκόνη.

 • Κορώνα διαμαντιών. Πρόκειται για ένα καθολικό εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως για να δουλέψει με σκυρόδεμα. Μπορεί επίσης να επεξεργαστεί πορσελάνη.

Το μειονέκτημα των προϊόντων με ηλεκτρολυτική επικάλυψη είναι η ελάχιστη διάρκεια ζωής. Οι δομές αποτυγχάνουν μετά από 5-6 οπές. Αυτό το μειονέκτημα αντισταθμίζεται από το χαμηλό κόστος, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε προϊόντα στη σωστή ποσότητα. Όταν εργάζεστε με κορώνα διαμαντιού, δεν πρέπει να ανησυχείτε υπερβολικά για την υπερβολική πίεση, καθώς μειώνεται λόγω των ειδικών σχισμών στα άκρα των εργαλείων.

Η επεξεργασία της πορσελάνης stoneware είναι επίσης δυνατή με τη βοήθεια των συνηθισμένων τρυπάνια, τα οποία έχουν pozavitovoy συγκόλλησης. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν προορίζονται για τέτοια υλικά, επομένως η διάρκεια ζωής τους θα περιορίζεται επίσης σε πολλά τρυπάνια.

Μετά από αυτό, το εργαλείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως προβλέπεται.

Διαστάσεις

Ένα από τα κριτήρια κατά την επιλογή ενός τρυπανιού για σκεύη από πορσελάνη είναι η διάμετρος της περιοχής κοπής του.

Σήμερα η αγορά προσφέρει πολλά μεγέθη τέτοιων εργαλείων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλές δημοφιλείς επιλογές:

 • 6 mm.
 • 8 mm.
 • 10 mm.
 • 12 mm.

Αυτοί οι τύποι είναι οι πιο περιζήτητοι.Εάν αναλύετε κορώνα διαμαντιού - η διάμετρος του τρυπανιού κυμαίνεται από 8 έως 150 mm (ανάλογα με τον κατασκευαστή). Τα πιο δημοφιλή είναι οι κύλινδροι 20-100 mm, οι οποίοι προορίζονται για το σχηματισμό οπών για σωλήνες νερού σε διαμερίσματα ή ιδιωτικά σπίτια.

Παρακαλώ σημειώστε ότι η πίσσα κάθε τρυπανιού είναι στις περισσότερες περιπτώσεις στάνταρ. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα στα οποία η διάμετρος μετράται όχι σε χιλιοστά, αλλά σε ίντσες. Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό να εξεταστεί εάν οι διαστάσεις της οπής πρέπει να είναι ακριβείς.

Ποια να επιλέξει;

Η ποικιλία των προϊόντων με τα οποία μπορείτε να τρυπήσετε πλακάκια πορσελάνης, όχι τόσο μεγάλη. Αυτό εξαλείφει τα προβλήματα με την επιλογή.

Είναι δυνατές οι ακόλουθες επιλογές:

 • Μικρές τρύπες. Εάν πρέπει να κάνετε μια τρύπα κάτω από το πείρο στον τοίχο, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σωληνωτά ή κλασικά τρυπάνια με διαμάντια. Παράγονται με μικρή διάμετρο, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις απαραίτητες τρύπες. Λάβετε υπόψη ότι ο πρώτος τύπος εργαλείου προορίζεται για ξηρή διάτρηση, ενώ η εργασία του τρυπανιού πρέπει να συνοδεύεται από την παροχή ψυκτικού υγρού.
 • Μεγάλες τρύπες. Μόνο κορώνα με διαμάντια θα σας βοηθήσουν εδώ.Μπορούν να τρυπάνι πορσελάνη τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι η μεγάλη διάμετρος της στεφάνης, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε μια τρύπα κάτω από την πρίζα ή το σωλήνα νερού.

Η διάτρηση μπορεί να συμβεί τόσο παρουσία ψυκτικού μέσου όσο και χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό μόνο να επισημάνετε με ακρίβεια το κεραμίδι. Εάν δεν έχετε εμπειρία, τότε οι εμπειρογνώμονες προτείνουν τη χρήση στέμματα με οδηγό μεσαία.

Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θέση του εργαλείου και ελαχιστοποιεί επίσης την πιθανότητα ολίσθησης της στεφάνης κατά τη λειτουργία.

Η επιλογή του τύπου του τρυπανιού εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθός του αλλά και από τη διάρκεια ζωής του. Αν χρειαστεί να κάνετε μερικές τρύπες, τότε μπορείτε να δώσετε προτίμηση στις κορώνες διαμάντι ή τρυπάνια. Μπορείτε να εργαστείτε μαζί τους σχετικά εύκολα και γρήγορα. Όταν η ποσότητα είναι σημαντική, δεν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς σωληνοειδή μοντέλα, αλλά η χρήση τους μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία, η οποία δεν είναι πάντα σχετική στο εργοτάξιο.

Επισκόπηση κατασκευαστών

Η ποιότητα σχεδόν κάθε οργάνου εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το εμπορικό σήμα. Σήμερα, υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις των ασκήσεων για κεραμικά από πορσελάνη στην αγορά, μεταξύ των οποίων υπάρχουν προϊόντα αυτών των εταιρειών:

 • Bosch. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι από τα υψηλότερα στην παγκόσμια αγορά.Ο κατασκευαστής παράγει διάφορους τύπους ασκήσεων που κάνουν εξαιρετική δουλειά με τις εργασίες. Μεταξύ ολόκληρης της ποικιλίας πρέπει να ξεχωρίσουμε τα σωληνωτά μοντέλα, τα οποία διακρίνονται από την ικανότητά τους να κρυώσουν. Για το σκοπό αυτό, το ελαιόλαδο εισάγεται στη δομή του υλικού, το οποίο απελευθερώνεται όταν θερμαίνεται και ψύχεται το τρυπάνι.
 • "Μονόλιθος". Τα προϊόντα της εγχώριας εταιρείας είναι υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα λαμβάνονται με χρήση της διάχυτης μεθόδου, η οποία παρέχει υψηλή πρόσφυση μεταλλικού και διαμαντιού. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας επιτρέπει την αύξηση της αντίστασης στην καταστροφή αρκετές φορές. Η διάμετρος του τρυπανιού μπορεί να φθάσει τα 70 mm.
 • Hawera. Η εταιρεία παράγει ασκήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ανθεκτικότητα και υψηλή ποιότητα. Τα τρυπάνια συμπληρώνονται με αυτόματη ψύξη. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας διακρίνονται από τη βέλτιστη αναλογία τιμών και τεχνικών παραμέτρων.

Πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές μπορούν να βρεθούν στην αγορά, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ποιότητα των υλικών τους εξαρτάται μόνο από το πεδίο εφαρμογής.

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στις κριτικές πελατών, θα αξιολογήσει τις τεχνικές παραμέτρους των ασκήσεων.

Συμβουλές και κόλπα

Η εργασία με τρυπάνια με διαμάντια και κεραμίδια από πορσελάνη απαιτεί τη συμμόρφωση με διάφορους κανόνες:

 • Τρυπήστε τις τρύπες κάτω από την τουαλέτα ή την έξοδο κατά προτίμηση με ένα τρυπάνι. Αν έχετε τρυπάνι με σφύρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει τον μηχανισμό σφυρί. Εάν αυτό δεν γίνει, το κεραμίδι θα σπάσει γρήγορα.
 • Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που σας επιτρέπει να αλλάξετε ταχύτητα. Αυτό είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε δακτυλιοειδή τρυπάνια. Μπορείτε να εργαστείτε μαζί τους μόνο σε χαμηλές ταχύτητες.
 • Για να μην καταστρέψετε το πλακίδιο, καλό είναι να τοποθετήσετε κάτω από αυτό ένα φύλλο κόντρα πλακέ. Το τρύπημα ταυτόχρονα πρέπει να πραγματοποιείται αυστηρά κάθετα στην κατεργασμένη επιφάνεια. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ειδικών σφιγκτήρων πλαισίων που μπορούν να συγκρατήσουν ένα τρυπάνι ή άλλο εργαλείο στην επιθυμητή θέση.
 • Η γεώτρηση πλακιδίων με ένα τρυπάνι από τα άκρα δεν πρέπει να γίνεται, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές. Αν χρειαστεί να κάνετε μια μισή τρύπα στην άκρη, τότε συνιστάται να χρησιμοποιείτε κορώνα διαμαντιών.
 • Τα κεραμίδια από πορσελάνη τρυπιούνται μόνο μπροστά. Αν εκτελέσετε τη λειτουργία αντίθετα, υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν μικρές μάρκες στην διακοσμητική επιφάνεια. Θα επηρεάσουν την εμφάνιση του προϊόντος μετά την εγκατάσταση.
 • ΨύξηΓια να διατηρήσετε το εργαλείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν εργάζεστε με διαμαντένια στέμματα θα πρέπει να ποτίζονται με νερό. Το επαγγελματικό εργαλείο διάτρησης είναι εξοπλισμένο με ειδικά κανάλια μέσω των οποίων είναι δυνατή η αυτόματη παροχή υγρών.

Αν χρησιμοποιείτε συμβατικό τρυπάνι, θα πρέπει να προσέξετε τη χειροκίνητη ψύξη. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη με νερό, στο καπάκι του οποίου υπάρχουν αρκετές μικρές τρύπες. Η τροφοδοσία εκτελείται με ψεκασμό υγρού πάνω στην επιφάνεια του τρυπανιού.

 • Για να απλοποιήσετε την εργασία κατά τη διαμόρφωση μεγάλων οπών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρότυπα. Πρόκειται για μικρά κομμάτια ξύλου στα οποία κατασκευάζονται διάφορες τρύπες διαφόρων διαμέτρων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας με ένα κεραμίδι τα προϊόντα αυτά επιβάλλονται πάνω από κεραμίδι από πορσελάνη. Αυτό σας επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε το τρυπάνι, καθώς και να έχετε το επιθυμητό μέγεθος τρύπας.
 • Είναι επιθυμητό να τρυπήσετε ένα κεραμίδι μόνο στα 2/3 του πάχους του. Μετά από αυτό πρέπει απλά να χρησιμοποιήσετε μια μικρή μεταλλική βίδα. Αυτό θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του τρυπανιού.

Η γεώτρηση πορσελάνης είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί την επιλογή ενός ποιοτικού εργαλείου. Δώστε προτίμηση στις ασκήσεις μόνο γνωστούς κατασκευαστές που έχουν περάσει τη δοκιμασία του χρόνου και είναι σε θέση να δουλέψουν χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να τρυπήσετε πορσελάνη, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο