Κάνοντας τα δικά σας κεραμικά

Πλακάκια πορσελάνης είναι ένα υλικό που έχει κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε μόνο για την επένδυση δαπέδων και τοίχων σε δημόσια κτίρια και εργαστήρια παραγωγής. Αλλά με την ανάπτυξη των τεχνολογιών παραγωγής της και την εμφάνιση των κεραμικών πλακιδίων γρανίτη διαφόρων υφών και χρωμάτων, χρησιμοποιήθηκαν επίσης για τη διακόσμηση σπιτιών κατοικιών και διαμερισμάτων.

Είδη πλακιδίων

Η διαφορά στην τεχνολογία παραγωγής, καθώς και η χρήση ειδικών πρόσθετων που επιτρέπεται να δημιουργηθούν Ποικιλία πλακιδίων πορσελάνης, τα οποία αντιπροσωπεύονται από τα ακόλουθα είδη:

 • Τεχνικά - η πιο οικονομική και ευρέως διαδεδομένη επιλογή πλακιδίων, έχει υψηλή αντοχή και ισχυρή επιφάνεια. Χρησιμοποιείται ενεργά για τη συσκευή του τελικού καλύμματος δαπέδου σε βιομηχανικά,δημόσιες και μερικές φορές κατοικίες.
 • Ματ φτιαγμένο χωρίς ψήσιμο, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μια αστραφτερή ευγενή επιφάνεια. Φαίνεται πολύ κομψό και συνοπτικό, ανθεκτικό στην τριβή και την υγρασία.
 • Λουστρέ παίρνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση λόγω της αφαίρεσης του ανώτερου στρώματος και της επακόλουθης στίλβωσης. Έχει ένα ισχυρό γυαλιστερό φινίρισμα και μια πολύ ολισθηρή επιφάνεια, ανθεκτική στη βρωμιά. Λόγω του τραυματισμού σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη δαπέδου. Συχνά τέτοια κεραμίδια από πορσελάνη μπορούν να φανούν στους τοίχους των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων.
 • Πέταξε Παράγεται με την επεξεργασία της επιφάνειας με λειαντικές συνθέσεις, ως αποτέλεσμα της οποίας η επιφάνεια αποκτά ετερογενή υφή με ματ και στιλβωμένες περιοχές. Έχει αυξημένη δύναμη, πρακτικά δεν γλιστρά, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό.
 • Σατινέ φινίρισμα λαμβάνονται με κατεργασία του πλακιδίου πριν από την πυροδότηση με ειδικά ανόργανα άλατα. Έχει μια έντονη ευγενή λάμψη, ενώ δεν γλιστρά καθόλου.
 • Γυαλισμένο - Κεραμίδια από πορσελάνη με μοτίβο που εφαρμόζεται πριν από την πυροδότηση με τη βοήθεια ειδικού λούστρου.Αυτή η εξαιρετικά διακοσμητική κάλυψη εφαρμόζεται τόσο στο κοινό, όσο και σε χώρους για το φινίρισμα ενός δαπέδου, οροφής, σκάλες.
 • Διαρθρωτικά - ανάγλυφα κεραμίδια που μπορούν να μιμηθούν διάφορα φυσικά υλικά: πέτρα, γρανίτη, ξύλο, μπαμπού και μωσαϊκό. Χρησιμοποιείται ευρέως στους εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών, που κατασκευάζονται με μοντέρνα στυλ (hi-tech, μινιμαλισμός, σοφίτα). Ειδικά δημοφιλή πλακάκια κάτω από την πέτρα και το ξύλο.

Λόγω της αντοχής του, της λακωνικής εμφάνισης και της αντοχής στη ρύπανση, τα κεραμικά από πορσελάνη χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση βιομηχανικών, οικιστικών και δημόσιων κτιρίων. Αντιμετωπίζουν τοίχους, δάπεδα, σκάλες, πισίνες και ακόμη και το ανώτατο όριο.

Λόγω του γεγονότος ότι το υλικό είναι ικανό να αντέξει έως και 50 κύκλους ψύξης / απόψυξης (παρεμπιπτόντως, κανένα οικοδομικό υλικό δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για τη διακόσμηση ανοιχτών βεράντας και μη θερμαινόμενων χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Λόγω της ποικιλίας των μεγεθών, των υφασμάτων και των χρωμάτων, η πορσελάνη μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιαδήποτε αυθαίρετη μορφή. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κεραμίδια από άκρη σε άκρη, διαγώνια, με ψαροκόκαλο, με τη μορφή μωσαϊκού, συνδυάζοντας προϊόντα διαφορετικών μεγεθών και μοτίβων.Μπορείτε επίσης να αραιώσετε μεγάλα πλακίδια πορσελάνης με ειδικά διακοσμητικά ένθετα, τα οποία θα δώσουν μια πιο ελκυστική εμφάνιση τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους του δωματίου.

Για να δημιουργήσετε αρμονικά πλακάκια, πρέπει να λάβετε υπόψη σας μερικές λεπτές αποχρώσεις:

 • Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα μεγάλο και μακρύ σε μέγεθος πλακίδιο πορσελάνης μειώνει οπτικά το δωμάτιο, ενώ ένα μικρό, αντίθετα, το αυξάνει. Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά της αντίληψης και αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επισκευή.
 • Για να επεκταθεί οπτικά το δωμάτιο, το κεραμίδι τοποθετείται κατά μήκος του σχεδίου, και να αυξηθεί το μήκος του δωματίου - μαζί.
 • Για να συγχωνεύσετε δύο διαφορετικές ζώνες στο διαμέρισμα, χρησιμοποιείται ένα σχέδιο διαδρομής.
 • Φωτεινοί τόνοι ενός κεραμιδιού αυξάνουν οπτικά το δωμάτιο, και σκοτεινό, αντίθετα, μειώνουν.
 • Κατά την τοποθέτηση διαγώνια, οι άκρες των πλακιδίων πρέπει να είναι παράλληλες προς τις διαγωνίες του δωματίου.
 • Για να επισημανθεί μια συγκεκριμένη ζώνη, χρησιμοποιείται μερικές φορές ένας συνδυασμός ενός φωτός και μιας σκοτεινής απόχρωσης ενός κεραμιδιού.

Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο του δαπέδου ή των τοίχων με τη βοήθεια πορσελάνης από πέτρα και συγχρόνως να μην χαλάσετε την αισθητική του δωματίου.

Υλικά και εργαλεία

Προκειμένου να προχωρήσετε στην εγκατάσταση κεραμικών πλακιδίων γρανίτη, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα απαραίτητα αναλώσιμα και ειδικές συσκευές.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Μεταλλικός χάρακας ή ταινία κατασκευής.
 • επίπεδο (λέιζερ είναι καλύτερη)?
 • δείκτης?
 • καουτσούκ, απλές και εγκοπές σπάτουλες.
 • κατασκευαστής μίξερ?
 • ικανότητα ανάμιξης ξηρών μειγμάτων ·
 • κοπής κεραμιδιών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μύλο με έναν ειδικό κύκλο για το κεραμίδι).

Δεδομένου ότι τα κεραμικά από πορσελάνη είναι ένα ακριβό υλικό που είναι ανθεκτικό, δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα εργαλεία. Εάν σχεδιάζεται η τοποθέτηση των πλακιδίων με τα δικά σας χέρια, αλλά δεν υπάρχει εργαλείο ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να το νοικιάσετε αντί να αγοράσετε φθηνό εξοπλισμό που μπορεί να σας απογοητεύσει ανά πάσα στιγμή.

Οι εργασίες θα απαιτήσουν τα ακόλουθα υλικά:

 • κεραμικός γρανίτης.
 • νερό ·
 • Σταυροί για την τοποθέτηση κεραμιδιών ή σχισμών.
 • κόλλα για κεραμικά πλακίδια.
 • αστάρι.
 • νερό ·
 • στεγανωτικό σιλικόνης.
 • κονιάματα για αρμούς κατάλληλου χρώματος.
 • προφίλ αλουμινίου, γωνιακή.

Η ποιότητα της επικάλυψης εξαρτάται επίσης από τη σωστή επιλογή των υλικών, όπως τα εργαλεία.Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αγοράσετε κόλλα ή ενέματα, που δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με αυτό το κεραμίδι, αλλιώς δεν θα είστε σε θέση να επιτύχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του πλακιδίου πορσελάνης, θα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί το υλικό. Η κατάσταση της επιφάνειας θα καθορίσει πόση εργασία θα χρειαστεί να γίνει.

Δεν συνιστάται η χρήση κοντραπλακέ, αφρώδους γυψοσανίδας και γυψοσανίδας ως βάσης πλακιδίων, καθώς αυτά τα υλικά δεν έχουν επαρκή αντοχή και μπορούν εύκολα να παραμορφωθούν κάτω από το βάρος της τελικής επικάλυψης.

Η προετοιμασία του δαπέδου για την τοποθέτηση κεραμικών από πορσελάνη συνεπάγεται τα εξής:

 • Εάν το πάτωμα είναι τραχύ, τότε πρέπει να κάνετε ζεύκτη. Αρχικά, είναι τοποθετημένο ένα υπόστρωμα στεγανοποίησης, το οποίο δεν επιτρέπει την εισροή υγρασίας στο σκυρόδεμα και την προστασία του από το σχηματισμό μούχλας και περονόσπορου και το χώρο από την υγρασία. Για το δάπεδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σκυρόδεμα σκυροδέματος όσο και βιομηχανικά μίγματα αυτοεπιπεδώματος. Πριν από την έκχυση, τα σημάδια εφαρμόζονται στα δάπεδα και τοποθετούνται φάροι. Είναι δυνατόν να ξεκινήσετε την τοποθέτηση κεραμικών από πορσελάνη μόνο μετά από 28 ημέρες, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για πλήρη σκλήρυνση.
 • Εάν το πάτωμα δεν χρειάζεται μια επίστρωση, η επιφάνειά του ελέγχεται προσεκτικά για ρωγμές, τραχύτητα και ανωμαλίες. Όταν ανιχνεύονται, είναι επιτακτική η πραγματοποίηση επισκευών, καθώς τα κεραμίδια από πορσελάνη τοποθετημένα σε ανομοιόμορφο πάτωμα μπορούν να παραμορφωθούν, να σπάσουν και να «απομακρυνθούν» από την κόλλα. Για τους σκοπούς αυτούς, εφαρμόστε στόκος, εποξειδική κόλλα και ειδικά μείγματα.
 • Μετά την προσεκτική προετοιμασία της επιφάνειας. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν γενικά αστάρια ή ειδικά που προορίζονται για την προετοιμασία του δαπέδου για κεραμικά από πορσελάνη.
 • Εάν το πάτωμα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί από πορσελάνη με σκεύη με θέρμανση, τότε τοποθετούνται οι επικοινωνίες που είναι απαραίτητες για το σύστημα "θερμού δαπέδου".

Η προπαρασκευαστική φάση, η οποία διεξάγεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, θα επιτρέψει την περαιτέρω τοποθέτηση πορσελάνης από πέτρα χωρίς απρόβλεπτες δυσκολίες.

Μπορείτε να βάλετε γρανίτη στο ξύλινο πάτωμα, αλλά με την προϋπόθεση ότι είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο και είναι σε άριστη κατάσταση. Σε περίπτωση παρατυπιών, μπορεί να κατασκευαστεί με τραίνο. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται με μαστίχη από πίσσα σε δύο στρώσεις. Βάλτε στεγανοποίηση στην κορυφή και βάλτε μια ενισχυτική επίστρωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το penoplex ως θερμοσίφωνα.

Για να κολλήσετε το κεραμίδι από πορσελάνη στους τοίχους, εκτελέστε το ακόλουθο συγκρότημα έργων:

 • Αφαιρέστε το παλιό κάλυμμα τοίχου. Το κεραμιδάκι ήταν επικολλημένο, αφαιρώντας προσεκτικά την επιφάνεια από την παλιά κόλλα. Εάν οι τοίχοι ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ασβεστωμένοι ή καλυμμένοι με χρώμα, πρέπει επίσης να αφαιρεθούν.
 • Επισκευή επιφανειών με χρήση στόκου ή ειδικών μειγμάτων. Είναι απαραίτητο να εξομαλύνετε όλες τις παρατυπίες, να καλύψετε τις ρωγμές και τις λάκκους. Με μια ισχυρή καμπυλότητα των τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδας.
 • Η επιφάνεια των τοίχων προετοιμάστηκε προσεκτικά. Αυτό είναι απαραίτητο για να αυξηθεί η πρόσφυση της κόλλας στον τοίχο και να μειωθεί η κατανάλωση υλικών, καθώς η επιφάνεια γίνεται πιο πυκνή και γεμάτη.

Αφού το αρχικό τοίχωμα στεγνώσει (ο χρόνος εμφανίζεται στη συσκευασία του αστάρι και εξαρτάται από τον τύπο του), μπορείτε να αρχίσετε να εγκαθιστάτε τα κεραμικά από πορσελάνη.

Αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε τα κεραμίδια στις σκάλες, πρέπει να κάνετε:

 • Η κλίση κάθε βήματος είναι 2-30 mm. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ένα μεταλλικό πλέγμα σε κάθε βήμα, το οποίο στερεώνεται με σύρμα ή πείρους. Οι φάροι σχηματίζονται από σκυρόδεμα ή κόλλα πλακιδίων. Σε αυτό το στάδιο, το επίπεδο του κτιρίου είναι απαραίτητο για τη διαμόρφωση της επιθυμητής κλίσης.
 • Τα σκαλοπάτια πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση από την είσοδο.
 • Μετά την ξήρανση, τα σκαλοπάτια έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται.

Αφού στεγνώσει το έδαφος, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό των σκαλοπατιών με κεραμικά πλακάκια γρανίτη.

Πώς να υπολογίσετε τη ροή;

Πλακάκια από πορσελάνη - δεν είναι φθηνό υλικό, οπότε είναι σημαντικό να καθορίσετε τον αριθμό των κεραμιδιών που θα χρειαστούν για τοποθέτηση.

Η μέθοδος υπολογισμού εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο εγκατάστασης κεραμιδιών, αλλά έχει τα ακόλουθα γενικά βήματα:

 1. Μέτρηση παραμέτρων δαπέδου, βημάτων ή τοίχων. Στη συνέχεια, υπολογίστε την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Κατά τον υπολογισμό για τους τοίχους, είναι απαραίτητο να αφαιρούνται οι διαστάσεις των θυρών και των παραθύρων από την προκύπτουσα περιοχή.
 2. Κατόπιν υπολογίστηκε η περιοχή κάθε στοιχείου πορσελάνης. Για ένα κεραμίδι 30x30, η επιφάνεια του στοιχείου θα είναι 0,09 m2, και για ένα πλακίδιο μεγέθους 15x50 - 0,075 m2.
 3. Στη συνέχεια, υπολογίστε τον αριθμό των πλακιδίων:
 • κατά την τοποθέτηση με τον παραδοσιακό τρόπο, ο χώρος δαπέδου διαιρείται με την περιοχή ενός στοιχείου. Στην προκύπτουσα τιμή προστίθενται 5-6 τεμάχια πλακιδίων σε περίπτωση τσιπς ή ρωγμών.
 • όταν στοιβάζονται διαγώνια, ο αριθμός των στοιχείων υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως με την παραδοσιακή μέθοδο, αλλά η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 13-15%.Το αποτέλεσμα θα είναι ο απαιτούμενος αριθμός πλακιδίων με μικρό περιθώριο.
 • Κατά τη διαμόρφωση των σχεδίων, ο απαιτούμενος αριθμός πλακιδίων καθορίζεται με τον παραδοσιακό τρόπο (με μικρό περιθώριο) και ρυθμίζεται σύμφωνα με τη διάταξη του κεραμικού γρανίτη. Εάν χρησιμοποιείται ένας τύπος κεραμιδιού, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πάρα πολλά πρόσθετα στοιχεία, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περικοπή.

Είναι επίσης απαραίτητο να υπολογίσετε την ποσότητα της κόλλας που θα σας επιτρέψει να κάνετε υψηλής ποιότητας τοιχοποιία.

Η ποσότητα κόλλας που απαιτείται για την εγκατάσταση των κεραμικών υλικών από πορσελάνη εξαρτάται από:

 • το μέγεθος των αντικειμένων.
 • η επιπεδότητα της επιφάνειας (η λεία, η λιγότερη κόλλα απαιτείται).
 • πάχος της συγκολλητικής μάζας.

Συνήθως, ο κατασκευαστής τοποθετεί τις συστάσεις στον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας κόλλας στη συσκευασία, συνεπώς, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να καθοδηγούνται.

Διαφορετικές μάρκες, ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει.

Μην τοποθετείτε κεραμικό γρανίτη σε σκυρόδεμα ή κόλλα που προορίζονται για άλλες επιστρώσεις.

Το γεγονός είναι ότι αυτό το πλακίδιο έχει μηδενικό συντελεστή απορρόφησης νερού και ως εκ τούτου, η ιδανική λύση για την εξασφάλιση αξιόπιστης προσκόλλησης στοιχείων στην επιφάνεια δαπέδου θα είναι η κόλλα που περιέχει τη μέγιστη ποσότητα πολυμερών.

Τεχνολογία τοποθέτησης

Η κατασκευή κεραμικών επιφανειών από γρανίτη απαιτεί την τήρηση μιας ειδικής τεχνολογίας και τη διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων, καθώς και ορισμένες δεξιότητες. Ωστόσο, εάν έχετε εμπειρία στην εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κεραμίδι που ο ίδιος.

Πριν από την εγκατάσταση, το πλακίδιο πορσελάνης κόβεται ανάλογα με τις ανάγκες, με βάση το σχήμα και τη μέθοδο εγκατάστασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μύλο. Ωστόσο, χάνει σε μεγάλο βαθμό τον κόφτη πλακιδίων. Πρώτον, οι τομές είναι ελαφρώς χαραγμένες, ειδικά όταν κόβουμε λεπτό και μεγάλο υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται περαιτέρω στίλβωση.

Δεύτερον, η εργασία με το μύλο είναι σκονισμένη και υπάρχει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προτιμάτε ένα επαγγελματικό εργαλείο.

Εάν είναι απαραίτητο να γίνουν τρύπες στο πλακάκι, τότε χρησιμοποιείται ένα τρυπάνι με ένα κόπτη για πέτρα.

Με την παραγωγή, εφαρμόζεται ειδική προστατευτική σύνθεση παραφίνης ή κεριού στα πλακάκια από κεραμικό-γρανίτη, η οποία εμποδίζει το σχηματισμό γρατζουνιών και τσιπς κατά τη μεταφορά. Αυτή η στρώση πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως πριν από την εγκατάσταση και την κοπή κεραμιδιών.

Στο πάτωμα

Για να τοποθετήσετε το πορσελάνινο κεραμίδι ως κάλυψη δαπέδου, εκτελέστε τις παρακάτω εργασίες:

 • Σημειώστε τη μέση του δωματίου. Όταν τοποθέτετε υπό γωνία 45 μοιρών, μπορείτε να επισημάνετε τις ετικέτες στη διαγώνιο του δωματίου και να εστιάσετε στις εργασίες πάνω τους.
 • Η διάταξη ξεκινά από τη μέση, μετακινώντας σταδιακά στα άκρα του δωματίου. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε κομμένα στοιχεία κατά μήκος των άκρων του δωματίου, κοντά στους τοίχους, ενώ στο κέντρο έχετε ένα ομοιόμορφο καμβά.
 • Μια καλά αναμεμιγμένη λύση εφαρμόζεται στο πάτωμα με μια ομοιόμορφη σπάτουλα και στη συνέχεια ισοπεδώνεται με ένα οδοντωτό, εξασφαλίζοντας ότι το πάχος της κόλλας είναι ομοιόμορφο.
 • Κόλλα εφαρμόζεται στην κεραμική πλάκα γρανίτη και τοποθετείται στο πάτωμα. Για να γίνει αυτό, το στοιχείο έκοψε άκρη στο ήδη ξαπλωμένο και ελαφρώς κατεβασμένο προς τα κάτω. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κενό (αν δεν χρησιμοποιείται χωρίς ραφή) δεν είναι γεμάτο με κόλλα. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες ή σταυροί, οι οποίοι παρέχουν το ίδιο πλάτος του διακένου μεταξύ των στοιχείων.
 • Η θέση των πλακιδίων δαπέδου κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ελέγχεται συνεχώς χρησιμοποιώντας το επίπεδο κατασκευής. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σωστά μια επίστρωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παραμορφώνεται και δεν θα σπάσει κάτω από το φορτίο κατά τη λειτουργία.
 • Κατά τη μετακίνηση πλακιδίων από ένα δωμάτιο σε άλλο, ο σύνδεσμος γίνεται στα σύνορα δύο δωματίων.
 • Μετά την τοποθέτηση είναι απαραίτητο να στεγνώσει η κόλλα. Θα χρειαστεί μια μέρα. Τέλος, η σύνθεση της κόλλας σκληραίνει μετά από 3 ημέρες.

Μπορείτε να βάλετε κεραμικά πλακάκια γρανίτη με διάφορους τρόπους., συμπεριλαμβανομένης της ψαροκόκαλιας, της μεθόδου κατάστρωμα, αντιστάθμισης, και επίσης σύμφωνα με ένα μεμονωμένο σκίτσο. Ωστόσο, αυτές οι τεχνολογίες απαιτούν ορισμένες δεξιότητες στην εργασία με πλακάκια και δεν μπορούν πάντοτε να εκτελούνται σωστά ανεξάρτητα.

Μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων δαπέδου και την ξήρανση της κόλλας, χτυπήστε τις αρθρώσεις (μια εξαίρεση είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο τοποθέτησης χωρίς αρμούς).

Θα πρέπει να αναφερθεί σχετικά με τη μέθοδο του συστήματος οροφής πλακιδίων SVP. Αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της εργασίας.

Παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • αυτόματη ευθυγράμμιση δύο στοιχείων σε σχέση με το άλλο.
 • το πλακίδιο "δεν οδηγεί" με συρρίκνωση της κόλλας μετά την ξήρανση.
 • οι ραφές μεταξύ των στοιχείων είναι πιο ομοιόμορφες από ό, τι όταν χρησιμοποιούνται σταυροί.
 • την ταχύτητα και την ποιότητα της αύξησης της τοποθέτησης.

Αυτή η μέθοδος θα απαιτήσει σφήνες και σφιγκτήρες. Τα τελευταία τοποθετούνται κατά μήκος των ακμών του κεραμιδιού και με τη βοήθεια μιας σφήνας ρυθμίζεται το επίπεδο του κεραμιδιού σε σχέση με το άλλο.Μετά την ξήρανση της κόλλας, οι σφήνες αφαιρούνται και οι σφιγκτήρες απομακρύνονται χρησιμοποιώντας ένα καουτσούκ σφυρί. Ταυτόχρονα, το κατώτερο μέρος των κλιπ παραμένει κρυμμένο μέσα από την πλάκα από πορσελάνη και δεν επηρεάζει την περαιτέρω λειτουργία.

Στον τοίχο

Η τεχνολογία τοποθέτησης κεραμικών από πορσελάνη στους τοίχους ενός δωματίου είναι παρόμοια με την τοποθέτηση ενός δαπέδου από αυτό το υλικό. Με μια διαφορά: η εγκατάσταση αρχίζει από τον τοίχο απέναντι από την είσοδο και οδηγείται στην πόρτα. Για τη διακόσμηση των παραθύρων και των θυρών, χρησιμοποιούνται κομμένα στοιχεία κεραμικών πλακιδίων γρανίτη.

Η διακόσμηση των τοίχων με κεραμίδια από πορσελάνη μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους, είναι δυνατόν να συνδυαστούν στοιχεία μεγάλου, μεσαίου και μικρού μεγέθους, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο.

Θα είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε το κεραμίδι στον ίδιο το τοίχο, αφού η φυσική επαφή με αυτό πριν από την ξήρανση μπορεί εύκολα να μειωθεί στο μηδέν, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για την επένδυση δαπέδου.

Αντιμετωπίζοντας τις σκάλες

Η τοποθέτηση κεραμιδιών πορσελάνης με τα χέρια του στις σκάλες πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφού μετρήσετε τα βήματα και καταρτίσετε τη διάταξη του κεραμιδιού, προχωρήστε στη σήμανση και την κοπή κεραμικού γρανίτη.
 2. Εφαρμόστε κόλλα σε κεραμικά από πορσελάνη με γρανάζι σε μια προετοιμασμένη (επίπεδη) επιφάνεια.σπάτουλα.
 3. Εφαρμόστε κόλλα στην ίδια την πορσελάνη και αρχίστε να κατασκευάζετε τα σκαλοπάτια των σκαλών σκυροδέματος. Οι σταυροί πρέπει να είναι τοποθετημένοι μεταξύ των στοιχείων και το επίπεδο εγκατάστασης ελέγχεται συνεχώς για την ορθότητα.
 4. Αφού στεγνώνει η κόλλα, οι ραφές μεταξύ των πλακιδίων γεμίζουν με ενέματα.

Ακολουθώντας αυτή τη βήμα προς βήμα οδηγίες, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε την είσοδο σε μια ιδιωτική κατοικία ή σκάλα μέσα στο δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε ένα ενέματα;

Η ποιότητα του ενέματος είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος, η οποία θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια ζωής και την εμφάνιση της επένδυσης δαπέδου ή τοίχου από πορσελάνη από ψευδοπολτό. Επιπλέον, το ενέματα προστατεύει αξιόπιστα τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακιδίων από την είσοδο των συντριμμιών, της υγρασίας και της σκόνης.

Υπάρχουν 2 τύποι ενέματος για πορσελάνη:

 • τσιμέντο με βάση?
 • με βάση εποξειδικές ρητίνες.

Το κονίαμα τσιμέντου συχνά συμπληρώνεται με ειδικά πρόσθετα με βάση το λατέξ, τα οποία αυξάνουν τη δύναμή του. Χρησιμοποιείται για την κάλυψη μικρών αρμών σε χώρους με κανονική υγρασία.

Ανεπαρκώς αντέχει στην έκθεση σε χημικές και διαβρωτικές ουσίες, μπορεί να καταρρεύσει και απαιτεί περιοδική ενημέρωση.

Επομένως, δεν έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, επομένως, για να προστατεύει από τη μούχλα και το ωίδιο, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πρόσθετη επεξεργασία των ραφών με ειδικές προστατευτικές ενώσεις.

Το εποξειδικές ενέματα είναι πιο ανθεκτικό σε επιθετικό και μηχανικό στρες από το τσιμέντο. Έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων. Δεν φοβούνται την υγρασία και ανθεκτικές στο σχηματισμό μούχλας και ωίδιο. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβό από το κονίαμα τσιμέντου, αλλά δικαιολογεί το κόστος του με μεγάλη διάρκεια ζωής και όμορφη εμφάνιση.

Κατά την επιλογή του, ακολουθήστε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Τύπος χώρου και φορτίου. Αν το πλακίδιο τοποθετείται σε υγρές περιοχές, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια εποξική επιλογή. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε με κονίαμα τσιμέντου.
 • Χρώμα. Μια πλούσια ποικιλία χρωμάτων επιτρέπει όχι μόνο να μαζέψετε το ενέσιμο χρώμα, αλλά και να εστιάσετε στις ραφές, χρησιμοποιώντας μια αντίθετη απόχρωση στον κεραμικό γρανίτη.

Είναι καλύτερο να εμπιστεύεστε τους κατασκευαστές που έχουν δοκιμαστεί με το χρόνο και βρίσκονται εδώ και χρόνια στην αγορά δομικών υλικών. Δημοφιλείς μαρμαρίδες Atlas, Isomat, Ceresit, Mapei.

Πώς να τρίψετε τις ραφές;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την τοποθέτηση κεραμιδιών από πέτρα.

Για την εφαρμογή ενέματος ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • ζυμώνουμε το διάλυμα και το απλώνουμε με ελαστική σπάτουλα στις ραφές, γεμίζοντας τα.
 • τα πλεονάσματα καθαρίζονται με κομμάτια από καθαρό πανί ή ύφασμα.
 • χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία (ή ένα καλώδιο) σχηματίζουν τις ραφές.
 • υγρό σφουγγάρι τρίβονται κεραμίδι?
 • μετά την ξήρανση, οι λεκέδες στο πλακίδιο και η υπερβολική κονίαμα μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν με νερό.

Το εποξειδικό ενέματα εφαρμόζεται ως εξής:

 • μετά την ανάμειξη της λύσης, αρχίζουν αμέσως να γεμίζουν τις αρθρώσεις, καθώς αυτή η ένωση στεγνώνει πολύ γρήγορα.
 • η περίσσεια απομακρύνεται με πλωτήρα που βυθίζεται σε διάλυμα απορρυπαντικού και στη συνέχεια με σφουγγάρι με νερό.
 • οι ραφές σχηματίζονται με ένα καλώδιο.
 • κατά την ξήρανση, είναι δυνατόν να αφαιρεθούν οι λεκέδες από ένα κεραμίδι μόνο με τη βοήθεια ειδικών μέσων.

Για εποξειδικές ενέματα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον εμποτισμό, καθώς έχει υψηλή αντοχή και είναι ανθεκτική στην υγρασία και τους μικροοργανισμούς.

Πόσο καιρό στεγνώνει;

Για να παρουσιάσει το ενέματα όλες τις ιδιότητές του, πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις:

 • Κάντε ελαφρύ υγρό καθάρισμα 24-48 ώρες μετά την ολοκλήρωση της εργασίας.
 • Μην χρησιμοποιείτε πλακίδια και μην δίνετε μέγιστο φορτίο καθ 'όλη τη διάρκεια της τελικής σκλήρυνσης. Για τσιμεντοκονίαμα είναι 9-14 ημέρες, για εποξικές - 15-20 ημέρες.

Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τον τύπο του ενέματος, καθώς και από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς φόβο, μπορείτε να περπατήσετε σε πορσελάνινα κεραμικά μόνο μετά από πλήρη ξήρανση και σκλήρυνση του ενέματος.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

 • Πλακάκια πορσελάνης χρησιμοποιείται όχι μόνο σε ιδιωτικά σπίτια και σπίτια, αλλά και σε διαμερίσματα. Λακωνικός και πρακτικός, κοιτάζει στο διάδρομο.
 • Στην τουαλέτα και το μπάνιο κεραμίδια από πορσελάνη χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη διακόσμηση του δαπέδου, αλλά και τους τοίχους.
 • Στο καθιστικό είναι επίσης κατάλληλο να το χρησιμοποιήσετε.
 • Οι σύγχρονες τεχνολογίες από πορσελάνη από κεραμοσκεπή, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν μόνο για το φινίρισμα βιομηχανικών χώρων, είναι ένα εξαιρετικά διακοσμητικό υλικό που μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, είναι περιβαλλοντικά ασφαλές και μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες στη σωστή εγκατάσταση.

Για πληροφορίες σχετικά με τον σωστό σχεδιασμό του kermogranit, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο