Όμορφες αεριζόμενες προσόψεις από πορσελάνη: τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης για εξοχικές κατοικίες

Οι αεριζόμενες προσόψεις με τη χρήση κεραμικών πλακών γρανίτη χρησιμοποιήθηκαν αρχικά μόνο για την ολοκλήρωση δημόσιων και διοικητικών κτιρίων. Ωστόσο, η αντοχή και η ανθεκτικότητα του υλικού, καθώς και η εκλεπτυσμένη και ακριβή του εμφάνιση, προσέλκυσαν γρήγορα την προσοχή των ιδιοκτητών ιδιωτικών κατοικιών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα οι εξοχικές κατοικίες με καπλαμάδες από καπλαμάδες καθίστανται ευρέως διαδεδομένες.

Χαρακτηριστικά υλικού

Η αεριζόμενη πρόσοψη των πορσελάνινων ψαμμίτων χρησιμεύει για την προστασία των τοίχων του κτιρίου από τους αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και επίσης εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία. Το υλικό χρησιμοποιείται για την οργάνωση του αρθρωτού συστήματος πρόσοψης,ένα από τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι η στερέωση του τελικού υλικού σε ένα ειδικό κιβώτιο.

Ο τοίχος κουρτινών μπορεί να αερίζεται και να μην αερίζεται. Ο πρώτος τύπος χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη χώρου αέρα μεταξύ του τοίχου και του υλικού της πρόσοψης. Τα πλεονεκτήματα του εξαεριζόμενου συστήματος με τη χρήση πλακιδίων πορσελάνης είναι η βελτίωση της θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του κτιρίου, η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες και ταυτόχρονα η αντοχή του.

Η χρήση του πλέγματος σας επιτρέπει να κρύψετε μικρά ελαττώματα και ανωμαλίες της επιφάνειας που τελειώνει. Τέλος, μπορεί να εγκατασταθεί ένα υλικό θερμομόνωσης στον εναέριο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, το "μαξιλάρι" αέρα σχηματίζεται μεταξύ του εξωτερικού στρώματος φινιρίσματος και ενός στρώματος μόνωσης.

Παρακαμπτήριες πλάκες, πλάκες και πορσελάνινες πέτρινες επιφάνειες που είναι δημοφιλή σήμερα χρησιμοποιούνται ως υλικά επίστρωσης. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι αποτελεί αυτό το υλικό.

Πλακάκια πορσελάνης είναι ένα είδος τεχνητής πέτρας. Αποτελείται από χαλαζιακή άμμο, πηλό, άστριο, καθώς και χρωστικές και τροποποιητές. Η επιφάνεια των πορσελάνινων ψαμμίτων μιμείται την υφή της φυσικής πέτρας.Η οπτική ομοιότητα των υλικών είναι εκπληκτικά ακριβής - είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ένα τεχνητό ανάλογο σε έναν μη επαγγελματία μόνο μετά από στενό έλεγχο.

Σε αντίθεση με τη φυσική πέτρα, η πορσελάνη έχει μικρότερο βάρος, ευκολότερη επεξεργασία και μέθοδο εγκατάστασης. Δεν απαιτεί συνεχή φροντίδα, έχει μια λεία επιφάνεια που είναι επιρρεπής στον αυτοκαθαρισμό και χαρακτηρίζεται από την απουσία υπόβαθρου ακτινοβολίας. Τέλος, το κόστος του πλακιδίου πορσελάνης είναι σχεδόν 3 φορές χαμηλότερο από το κόστος του φυσικού αντικειμένου.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν τέτοια πλεονεκτήματα του υλικού πρόσοψης όπως:

 • υψηλή αντοχή, αντίσταση στις περιβαλλοντικές επιδράσεις,
 • αυξημένη αντοχή στο στρες (στατική και δυναμική).
 • βελτιωμένες τιμές ηχομόνωσης.
 • δυνατότητα συντήρησης - δυνατότητα αντικατάστασης μόνο του κατεστραμμένου στοιχείου χωρίς αποσυναρμολόγηση ολόκληρης της πρόσοψης.
 • πυρκαγιά - το υλικό δεν καίγεται, δεν είναι επιρρεπές σε αυθόρμητη ανάφλεξη, δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες σε περίπτωση πυρκαγιάς,
 • περιβαλλοντική φιλικότητα λόγω της φυσικής σύνθεσης ·
 • ανθεκτικότητα

Σε σύγκριση με άλλα υλικά επένδυσης (εκτός από φυσική πέτρα), τα κεραμικά από πορσελάνη είναι βαριά. Αυτό συνεπάγεται μια πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης του κτιρίου, που σημαίνει αύξηση της πολυπλοκότητας της διαδικασίας κατασκευής και τοποθέτησης πλακών, καθώς και αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του ίδιου του υλικού είναι αρκετά υψηλό.

Συσκευή

Το εντυπωσιακό βάρος των πλακών από πορσελάνινα σκεύη υποδηλώνει την κατασκευή ενός ισχυρού και αξιόπιστου υποσυστήματος. Ο τεχνολογικός χάρτης στο υλικό συνιστά να το χρησιμοποιείτε μόνο σε βάση αλουμινίου. Ωστόσο, στην πράξη, για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης, χρησιμοποιούνται γαλβανισμένα αντίστοιχα. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να δείχνουν την κατάρρευση των προσόψεων εξαιτίας μιας τέτοιας αντικατάστασης. Ωστόσο, πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η μη συμμόρφωση με τις συστάσεις του κατασκευαστή συνεπάγεται πρόσθετους κινδύνους.

Το υποσύστημα χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κεραμιδιών από πορσελάνη και για την εξασφάλιση της διατήρησης του διακένου αέρα μεταξύ της επένδυσης και του τοίχου. Η βάση του υποσυστήματος είναι τα προφίλ που διασυνδέονται οριζόντια και κάθετα.

Η στερέωση πορσελάνης γίνεται συνήθως σε σφιγκτήρες που είναι τοποθετημένοι με ανοιχτό ή κρυμμένο τρόπο. Η τελευταία μέθοδος είναι πιο εντατική στην εργασία και συμβάλλει στην αύξηση της εκτίμησης, ωστόσο, είναι αισθητικά πιο ελκυστική. Για εργασία μόνο το μπροστινό πλακίδιο από κεραμίδι πορσελάνης εφαρμόζεται.Παρά την φαινομενική αντοχή του αντίστοιχου δαπέδου, η χρήση του είναι απαράδεκτη λόγω του μεγαλύτερου πάχους του κεραμιδιού και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερο βάρος. Το πάχος του πλακιδίου πρόσοψης είναι πάντα το ίδιο και είναι 10 mm.

Η στερέωση των προφίλ του υποσυστήματος στον τοίχο γίνεται στα στηρίγματα. Μεταξύ του κιβωτίου και του τοίχου εγκαθίσταται επίσης μόνωση (μεταλλικό ή βασάλτο μαλλί), και στην κορυφή του - αδιάβροχη μεμβράνη. Όλα τα εξαρτήματα και οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα ή να έχουν ανθεκτική στη διάβρωση επικάλυψη.

Είδη

Ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την επένδυση του υποσυστήματος, υπάρχουν 2 τύποι αεριζόμενων κεραμικών-γρανιτικών προσόψεων:

 • σύστημα κόλλας (οι πλάκες στερεώνονται στο κιβώτιο με κόλλα πολυουρεθάνης).
 • σύστημα klyammernaya (τοποθέτηση κεραμοσκεπίδων από πορσελάνη στο υποσύστημα παράγεται μέσω μηχανισμών στερέωσης).

Η δομή που είναι διακοσμημένη με κεραμικό γρανίτη μπορεί να φαίνεται διαφορετική. Εν μέρει, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της "πέτρας" που χρησιμοποιείται.

Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι πλακιδίων πορσελάνης:

 • ματ (η επιφάνεια δεν γυαλίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, οπότε το προϊόν αποδεικνύεται μη γυαλιστερό, έχει το χαμηλότερο κόστος).
 • γυαλιστερό (φαίνεται πιο κομψό, αξιοσέβαστο, η επιφάνεια δεν προσελκύει σκόνη, αλλά σε αυτό οι μικρότερες ρωγμές και γρατζουνιές είναι αισθητή)?
 • σατέν (χαρακτηρίζεται από ποικιλία αποχρώσεων και την παρουσία σκούρων μοτίβων, η οποία επιτυγχάνεται λόγω της εναπόθεσης ορυκτού άλατος στην επιφάνεια).
 • ημι-στιλβωμένο (γυαλισμένο με συνθέσεις με μεγαλύτερα κλάσματα, γεγονός που μειώνει το κόστος του προϊόντος σε σύγκριση με το γυαλιστερό αντίστοιχο).
 • δομική (ματ, ελαφρώς τραχιά επιφάνεια με απομίμηση της υφής φυσικής πέτρας).

Οι διαφορές μπορεί να σχετίζονται με το μέγεθος των πλακών. Δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο που να διέπει τις απαιτήσεις για τις διαστάσεις του υλικού. Συνήθως οι πλάκες είναι τετράγωνες με πλευρές από 40 έως 80 εκ. Η χρήση μικρότερων πλακών οπτικά δεν φαίνεται τόσο ελκυστική - από μια απόσταση παίρνουν την εντύπωση μιας ομαλής επένδυσης πρόσοψης.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα κεραμικά υλικά από πορσελάνη μπορούν να συνδεθούν στο κιβώτιο με σφιγκτήρες ή να κολληθούν σε κόλλες πολυουρεθάνης. Εκτός από την κόλλα, χρησιμοποιείται διπλής όψης συγκολλητική ταινία. Η αποστολή του είναι να διατηρεί το υλικό μέχρι τον πλήρη πολυμερισμό της συγκολλητικής σύνθεσης.

Η μηχανική μέθοδος περιλαμβάνει ανοικτούς και κλειστούς τύπους εγκατάστασης. Η ανοικτή (ορατή) τεχνολογία περιλαμβάνει τη χρήση ενός συνηθισμένου κλιπ, των οποίων οι κεραίες είναι αρκετά αισθητές μετά την εγκατάσταση. Αυτό είναι το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου. Ωστόσο, ο τύπος ανοικτής εγκατάστασης είναι πιο λειτουργικός και απαιτεί λιγότερη εργασία.

Όταν η εγκατάσταση είναι κλειστή, το πλακίδιο πορσελάνης στερεώνεται με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα στο προφίλ οδηγού. Είναι σαφές ότι το κόστος της εργασίας αυξάνεται, όπως και η πολυπλοκότητά της. Ως αποτέλεσμα, οι αρμοί μεταξύ των πλακών και των συνδετήρων κεραίας είναι αόρατοι, δημιουργώντας το αποτέλεσμα ενός μοναδικού πέτρινου τοίχου.

Τα κύρια στάδια της εργασίας

Η εγκατάσταση κεραμικών επιφανειών από γρανίτη με αεραγωγούς πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια. Παρουσιάζουμε μια υποδειγματική εντολή δράσης.

 • Δημιουργία ενός έργου. Στο στάδιο αυτό, καταρτίζονται σχέδια μελλοντικής αντιμετώπισης. Παραδείγματα μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο, προσαρμόζοντάς τα στις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου σπιτιού. Μετά την εκπόνηση του σχεδίου γίνεται καθαρός ο απαιτούμενος αριθμός πλακών, προφίλ για τη σπάτουλα, σφιγκτήρες και άλλους συνδετήρες.
 • Προετοιμασία για εργασία. Σε αυτό το στάδιο, η αγορά και η παράδοση των υλικών στο εργοτάξιο.Δεδομένου ότι η εξοχική κατοικία βρίσκεται σε ιδιωτική περιοχή, δεν είναι απαραίτητο να επισυνάπτεται ο τόπος της μελλοντικής εργασίας με τα σχετικά πρότυπα και υλικά για την εγκατάσταση ενός προειδοποιητικού σήματος. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί η δική του ασφάλεια και να αποτραπεί η τυχαία ζημιά στα υλικά, συνιστάται να προσδιορίσετε με κάποιο τρόπο τον τόπο εργασίας.
 • Προετοιμασία της πρόσοψης. Αυτό το στάδιο εργασίας, με τη σειρά του, περιλαμβάνει μικρότερες διαδικασίες: επιθεώρηση της πρόσοψης, απομάκρυνση προεξέχοντων στοιχείων της τρέχουσας επένδυσης, ενίσχυση των ερειπωμένων περιοχών, επιφανειακή προετοιμασία.

Ακολουθεί η σήμανση της πρόσοψης που δείχνει τα σημεία τοποθέτησης των συνδετήρων. Για την εργασία θα απαιτηθεί επίπεδο, ταινία και βαφή (είναι προτιμότερη κιμωλία).

Είναι σημαντικό η σήμανση να πραγματοποιείται με ακρίβεια με την τεκμηρίωση του έργου.

 • Βραχίονες τοποθέτησης. Από την ακρίβεια και την αξιοπιστία των στηριγμάτων εξαρτάται από την ποιότητα της πορσελάνης στερέωσης. Κάτω από το στήριγμα στην πρόσοψη δημιουργήστε τρύπες, η διάμετρος των οποίων είναι 5 mm μικρότερη από τη διάμετρο του υλικού. Πριν από την τοποθέτηση των στηριγμάτων μεταξύ τους και στον τοίχο τοποθετείται paronitovaya (αντισταθμιστικό) ένθετο.
 • Στερέωση μόνωσης. Η μόνωση βασάλματος με τη μορφή πλακών χρησιμοποιείται συνήθως.Βρίσκεται μεταξύ των βραχιόνων και στερεώνεται με κόλλα αφρού ή πείρους. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε την τοποθέτηση θερμομονωτικών φύλλων από κάτω, συνιστάται η τοποθέτησή τους σε σόλα ή αρχικό προφίλ.

Το τελευταίο εμποδίζει την ολίσθηση της μόνωσης και την προστατεύει από τα τρωκτικά. Κάθε επόμενη σειρά μονωτικών υλικών ορίζεται από το ½ φύλλο.

 • Εγκατάσταση της μεμβράνης. Ένα φιλμ ανθεκτικό στην αιολική ενέργεια (ή η βελτιωμένη του έκδοση - μια μεμβράνη διάχυσης) έχει σχεδιαστεί για την προστασία των θερμομονωτικών φύλλων από ρεύματα αέρα που διεισδύουν στο χώρο κάτω από την πρόσοψη μέσω των κενών εξαερισμού. Η ταινία καλύπτει ολόκληρη την πρόσοψη και τις επικαλύψεις. Μετά την τοποθέτησή του πάνω από το φιλμ, διάτρησης της μόνωσης, τοποθετούνται οι ομπρέλες. Εξαιτίας αυτού είναι δυνατή η στερέωση των υλικών και η διασφάλιση της αξιόπιστης στερέωσης τους.
 • Εγκατάσταση προφίλ. Είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τον τύπο συναρμολόγησης του παιδικού σχεδιαστή - πρώτα, εγκαθίστανται και στηρίζονται τα ρουλεμάν, και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.
 • Εγκατάσταση πλακιδίων πορσελάνης. Εάν οι πλάκες είναι κολλημένες στα προφίλ, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες συνήθως δίνονται στη συσκευασία με κόλλα.Κατά την τοποθέτηση σε σφιγκτήρες σύμφωνα με τα έγγραφα του έργου, πρέπει να καθοριστεί η θέση του συνδετήρα στο προφίλ T. Τρυπήστε για να δημιουργήσετε τρύπες για συνδετήρες, στη συνέχεια συνδέστε το σφιγκτήρα με τα πριτσίνια. Τώρα μπορεί να εγκατασταθεί στην πλάκα πρόσοψης.

Κατά την τοποθέτηση σε επίπεδη επιφάνεια, πραγματοποιούνται τουλάχιστον τέσσερις περικοπές στις άκρες των κεραμικών υλικών από πορσελάνη. Αυτές οι τρύπες συνδέονται με συνδετήρες. Αυτή η τεχνολογία σάς επιτρέπει να κρύβετε τους σφιγκτήρες, καθώς και να κατανέμετε ομοιόμορφα το βάρος της πλάκας στο πλαίσιο.

Διόρθωση πιθανών σφαλμάτων

Προκειμένου η λειτουργία της πρόσοψης να είναι ευχάριστη και μακροχρόνια, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα κοινά λάθη.

 • Εγκατάσταση του υποσυστήματος σε αρνητική θερμοκρασία, η οποία οδηγεί σε εξασθένιση των συνδετήρων, απώλεια αντοχής από το υποσύστημα.
 • Η άρνηση να αντισταθμιστεί η επένδυση κατά την τοποθέτηση βραχιόνων προκαλεί τη σταδιακή εξασθένησή τους λόγω της συμπίεσης και του τεντώματος του υλικού κατά τη διάρκεια των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας.
 • Όταν εγκαθίσταται η μόνωση σε πολλά στρώματα, υπάρχει σύμπτωση των ραφών των θερμικά μονωτικών φύλλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμικής απόδοσης της πρόσοψης λόγω του σχηματισμού κρύων γεφυρών.
 • Υπερβολικά στενή στερέωση των σφιγκτήρων, εξαιτίας των οποίων τα κεραμικά υλικά είναι πολύ σφιχτά για να ταιριάζουν στους συνδετήρες. Όταν θερμαίνεται, αυτό προκαλεί αύξηση της τάσης του εσωτερικού συστήματος και αύξηση του μεγέθους της πλάκας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σπάσιμο.

Σχεδιαστικές λύσεις

Το σύστημα αεριωθούμενης κεραμικής από πορσελάνη πάντοτε φαίνεται κομψό και αξιοσέβαστο. Είναι ιδανικό για κατοικίες μεγάλων εκτάσεων.

Σε μια επιλογή από μια σκιά των πιάτων ένα μπεζ ή γκρι χρώμα θα εμφανιστεί μια ασφαλή παραλλαγή. Για να αποφύγετε τη μονοτονία, θα βοηθήσετε τη λωρίδα του υλικού με μια αντίθεση ή απλά μια διαφορετική απόχρωση.

Τα γυαλιστερά πάνελ συνδυάζονται αποτελεσματικά με μεγάλα παράθυρα με καθρέφτες. Επιπλέον, κάθε ένα από τα στοιχεία τονίζει την ελκυστικότητα του "εταίρου". Το κτίριο φαίνεται ευρύχωρο, "κατάσταση".

Το θέμα των λαμπερών τζάμια επιφανειών μπορεί να επεκταθεί συνδυάζοντας αφρώδεις πλάκες πορσελάνης από κεραμοσκεπή με μπροστινούς υαλοπίνακες.

Οι πλάκες φαίνονται αρμονικά τόσο σε τοίχους που είναι αρκετά απλές σε διαμόρφωση, όσο και σε πολύπλοκες. Για να τονιστεί η πολυπλοκότητα των αρχιτεκτονικών μορφών επιτρέπει τον συνδυασμό πλακών διαφορετικών αποχρώσεων ή υφών.

Πώς αντιμετωπίζεται η αεριζόμενη πρόσοψη με πορσελάνη, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο