Πώς να επιλέξετε ένα laminate στην οροφή;

Laminate θεωρείται η καθολική υλικό φινιρίσματος, το οποίο έχει πρόσφατα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως επένδυση δαπέδου, αλλά ως κύριο στοιχείο διακόσμησης για το ανώτατο όριο. Το laminate οροφής είναι μια σύγχρονη τάση στο σχεδιασμό που σας επιτρέπει να δώσετε στο δωμάτιο μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Λόγω της υψηλής αντοχής και αισθητικής του υλικού που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό των ιδιωτικών κατοικιών και διαμερισμάτων της πόλης, και μια πλούσια ποικιλία υφών και χρωμάτων παρέχει ένα έλασμα αρμονικό συνδυασμό με οποιοδήποτε στυλ στο εσωτερικό.

Είδη

Τα έργα φινιρίσματος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επισκευή των κατοικιών. Στην περίπτωση αυτή, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του ανώτατου ορίου. Σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές μεντεσέδες κατασκευή, αλλά η ηγετική θέση στον τομέα αυτό παίρνει ένα φύλλο.

Για πολλούς, αυτό το υλικό συνδέεται με την τοποθέτηση του δαπέδου, στην πραγματικότητα δεν είναι, επειδή το έλασμα μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή και στους τοίχους.

Οι συνθέσεις οροφής παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα και, ανάλογα με τη δομή της επιφάνειας, χωρίζονται σε:

 • Το συνηθισμένο.
 • Φυσικά.
 • Γυαλιστερό.
 • Υφή.
 • Κερωμένο.
 • "Δέντρο κάτω από το πετρέλαιο."

Τυπικά, οι σανίδες οροφής μοιάζουν με ξύλο βερνικωμένο, έτσι ώστε να έχουν λαμπερή, ομοιόμορφη και κομψή εμφάνιση. Σε αντίθεση με το τυποποιημένο έλασμα, Τα "φυσικά" προϊόντα είναι καλύτερα, είναι κατασκευασμένα με τη βοήθεια μιας πλούσιας σειράς χρωμάτων με σχέδια. Η υψηλή στιλπνότητα είναι χαρακτηριστική των γυαλιστερών πλακών, επιπλέον επικαλύπτονται με ειδικό βερνίκι.

Από τι αποτελείται;

Το ίδιο το φύλλο είναι ένα σύγχρονο υλικό από MDF, ινοσανίδες ή μοριοσανίδες. Στη βάση του, για τους σκοπούς της διακόσμησης, τοποθετείται ένα χαρτί με διάφορα σχέδια που μιμούνται φυσική πέτρα ή μασίφ. Όλα τα σχέδια στην επιφάνεια των σανίδων καλύπτονται με μελαμίνη ή ακρυλικό στρώμα, με τη μορφή αυτή παρουσιάζονται οι απλούστερες και φθηνότερες εκδοχές των προϊόντων.

Για περισσότερα δείγματα υψηλής ποιότητας πριν από την εφαρμογή προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια του ελασματοποιημένου υφάσματος εφαρμόζεται και στερεώνεται με διαμορφωμένους κυλίνδρους.Ως αποτέλεσμα, το υλικό γίνεται τραχύ και δημιουργεί την επίδραση του φυσικού ξύλου.

Το σημαντικό σημείο για το έλασμα είναι το κατώτερο στρώμα του. Είναι κατασκευασμένο από ειδικούς τύπους χαρτιού εμποτισμένο με μια ανθεκτική στην υγρασία ουσία. Ως εκ τούτου, το προϊόν αποκτά δύναμη και «δεν φοβάται» την υγρασία. Κατά μήκος των άκρων των ελασματοποιημένων φύλλων τοποθετούνται κλειδαριές γλωττίδας και αύλακας, οι οποίοι είναι αυλακώσεις με διαμήκη χτένια.

Διαστάσεις

Η ελασματοποιημένη σανίδα, όσον αφορά τη γεωμετρία, έχει τρεις διαστάσεις σε μέγεθος: πλάτος, μήκος και ύψος (πάχος). Κάθε μία από αυτές τις παραμέτρους είναι σημαντική στη διαδικασία τοποθέτησης, καθώς επηρεάζει τη ζωή της δομής. Πρόσφατα, οι κατασκευαστές κατασκευάζουν τετράγωνα πάνελ από έλασμα 40x40 cm, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν πλακίδια 14x120 mm ή 20x200 cm.

Όταν τελειώσετε το ανώτατο όριο είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πάχος των σανίδων. Οι διαστάσεις του, κατά κανόνα, κυμαίνονται από 6 mm έως 12 mm. Επειδή τα μεγάλα φορτία δεν τοποθετούνται στην ανώτερη σύνθεση, είναι δυνατόν να επιλέγεται ένα έλασμα μέσου πάχους, είναι πολύ ευκολότερο να συναρμολογείται και δεν μειώνει το ύψος του δωματίου.

Με αυτό το σχέδιο της οροφής αξίζει να εξεταστεί το σχήμα του δωματίου.Εάν ο χώρος είναι μεγάλος και μεγάλος, τότε συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεγάλα πάνελ και εάν το δωμάτιο είναι "μη τυποποιημένο", θα πρέπει να κόψετε και να ρυθμίσετε τις σανίδες πολυστρωματικού υλικού.

Χρώμα

Φωτιστικό οροφής που παράγεται σε διαφορετικά χρώματα, το οποίο επιτρέπει στους σχεδιαστές να μεταφράζουν στην πραγματικότητα ακόμα και τις πιο ασυνήθιστες ιδέες διακόσμησης. Παρά την πλούσια γκάμα χρωμάτων, πρέπει να επιλέξετε το υλικό σύμφωνα με τα χρώματα που υπάρχουν στο δωμάτιο. Συνήθως για τη διακόσμηση της οροφής προτιμούν τα ελαφρύτερα χρώματα, όπως η λευκασμένη βελανιδιά ή το φως καρυδιά. Δεν είναι κακό επίσης να κοιτάξουμε σε ένα μοντέρνο εσωτερικό χρώμα καφέ και σοκολάτας.

Χάρη στις ελασματοποιημένες πλάκες στο δωμάτιο, μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσης τοποθέτηση για το σκοπό αυτό στη διακόσμηση και να χρησιμοποιηθούν μεγάλες λωρίδες υλικού με ομαλές μεταβάσεις. Εάν ο σχεδιασμός των δωματίων έχει κλασικό στυλ, τότε στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο να διακοσμήσετε την οροφή με φυσικά ξύλινα πλαίσια, επιλέγοντας μπεζ και γκρι τόνους.

Τοποθετήστε

Το ελασματοειδές είναι ένα πολυλειτουργικό υλικό, οπότε το πεδίο εφαρμογής του δεν έχει σύνορα. Έτσι, ένα φινίρισμα φινίρισμα οροφής θεωρείται καινοτομία στο σχεδιασμό. Τέτοιες ασυνήθιστες συνθέσεις, τόσο σε ξύλινα σπίτια όσο και σε διαμερίσματα, φαίνονται όμορφα.

Διακοσμητικά πιάτα μπορούν να εγκατασταθούν σε όλα τα δωμάτια που κυμαίνονται από την κουζίνα, το διάδρομο και τελειώνει με μια μελέτη και υπνοδωμάτιο.

Αρχικά φαίνεται δωμάτιο όπου η σοφίτα είναι διακοσμημένη με πολυστρωματικά πάνελ. Αυτό το εσωτερικό δημιουργεί μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης. Επιπλέον, οι πίνακες υλικών εγκαθίστανται εύκολα στους τοίχους, οπότε χρησιμοποιώντας αυτή τη δημιουργική λύση, είναι ρεαλιστικό να δημιουργηθεί ένας αρμονικός συνδυασμός της οροφής και των τοίχων, κάνοντας μια ομαλή μετάβαση από ένα πολυστρωματικό υλικό διαφόρων χρωμάτων.

Απαιτούμενα εργαλεία

Για να τελειώσετε το ταβάνι ήταν γρήγορο και ευχαριστημένο με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το σωστό υλικό, αλλά και να ανησυχείτε για τη διαθεσιμότητα όλων των εργαλείων για να εργαστείτε. Κατά κανόνα, απαιτείται η εγκατάσταση ενός laminate κανονικό σετ:

 • Ρουλέτα.
 • Αρχείο και παζλ.
 • Σφυρί.
 • Πλατεία, κυβερνήτης.
 • Τρυπάνι.
 • Uglorez.
 • Μολύβι.
 • Συρραπτικά για εφαρμογή.
 • Περιοριστικές σφήνες.
 • Διάτρηση.

Τύποι στηριγμάτων

Τα ελάσματα πέφτουν στην οροφή στο δωμάτιο γύρω από την περίμετρο, έτσι ώστε οι φαρδιές σχάρες προετοιμάζονται εκ των προτέρων κατά μήκος των άκρων του χώρου και γίνεται μια περίσταση 15 mm. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί παραμόρφωση πλάκας κατά τη λειτουργία,καθώς από την υψηλή υγρασία στα δωμάτια κανείς δεν είναι ασφαλισμένος. Στην περίπτωση αυτή, το υλικό μπορεί να καθοριστεί με διάφορους τρόπους:

 • Από τον Kleimer. Αυτός ο τύπος συνδέσμου είναι κατάλληλος για ελασματοποιημένα φύλλα. Το πρώτο και τελευταίο πάνελ του υλικού παρασκευάζονται σύμφωνα με τα μεγέθη, πρέπει να είναι ταυτόσημα, καθώς θα υπάρχει ασυμμετρία στην οροφή. Στη συνέχεια τοποθετούνται περιττώματα γύρω από την περίμετρο και σε ολόκληρο το πλάτος των πτερυγίων το κλουβί εφαρμόζεται με μικρά καρφιά με ένα διάστημα 15-25 cm.

Τα μέρη για τα νύχια πρέπει να προ-σήμανση και να τα οδηγήσει στο πάχος του πίνακα, η εργασία πρέπει να γίνει στο πάτωμα, δεδομένου ότι θα είναι δύσκολο να κάνει με το βάρος.

 • Πηλός. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται όπως και στην πρώτη μέθοδο, το μόνο πράγμα που κατά την εκτέλεση της είναι η χρήση κόλλας ή "υγρών καρφιών". Αυτή η ουσία είναι καλά επικαλυμμένη με τις ραφές των πινάκων. Για να κολλήσετε ήρθε κάτω από τον τόνο του δέρματος, προσθέστε πριονίδι σε αυτό.

Στυλ

Η δημοτικότητα του laminate οροφής λόγω της τεράστιας παρουσίας χρωμάτων και υφών. Επομένως, αυτό το υλικό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο σε οποιοδήποτε στυλ:

 • Το σκληρά επεξεργασμένο ξύλο και η παρουσία πλαστών στοιχείων αποτελούν συστατικά στοιχεία country μουσική Κατά κανόνα, επιλέγοντας ένα τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να προτιμάτε τις σκούρες αποχρώσεις, επαναλαμβάνοντας τη δομή του δαπέδου.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η επίδραση της χώρας, οι σχεδιαστές προτείνουν να επιλέξει ένα φύλλο καρυδιάς ή τέφρας για τη διακόσμηση της οροφής.

 • Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο εσωτερικό στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε την απλότητα και την άνεση. Οι φυσικές σανίδες, οι επεξεργασμένες αντίκες, οι ελαφριές ή παστέλ αποχρώσεις θα δώσουν στο δωμάτιο μια ζεστασιά στο στυλ provence.

Ιδιαίτερα όμορφο σε αυτό το σχέδιο φαίνεται λευκό στρωματοποιημένο δρύινο.

 • Για την κουζίνα, η οποία κυριαρχείται από φυσικά υλικά από μπαμπού και σιζάλ, μια εξαιρετική επιλογή είναι ένα πολυστρωματικό σκούρο χρώμα. Θα τονίσει συγκεκριμένα στο δωμάτιο Ιαπωνικές σημειώσεις.

Διακόσμηση

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η οροφή του φύλλου πρέπει να είναι διακοσμημένη. Ως κύριο φινίρισμα για αυτές τις δοκούς και τις πλάκες χρήσης. Όλα τα διακοσμητικά στοιχεία τοποθετούνται σε υγρά καρφιά και το κιβώτιο μπορεί να φυτευτεί σε βίδες με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 5 mm.

Για να κρύψουν τα κεφάλια των νυχιών, είναι καλυμμένα με ειδική κόλλα.

Σχεδιασμός

Πρόσφατα, για το σχεδιασμό της οροφής επιλέξτε laminate.Παρόλο που παρουσιάζεται με μια κομψή ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων, οι αποχρώσεις είναι πιο κατάλληλες για τη διακόσμηση του ανώτερου χώρου της αίθουσας: Απρίλιος σημύδα, λευκασμένο ξύλο ή αρκτικής βελανιδιάς. Δεν είναι κακό επίσης να κοιτάξουμε σε ένα εσωτερικό και φωτεινά φυσικά χρώματα - ένα καρύδι, ένα τέφρα, ένα πεύκο.

Εάν κάνετε την οροφή των δωματίων πιο κορεσμένη και σκοτεινή, τότε το ύψος της θα είναι χαμηλότερο, και το δωμάτιο θα φαίνεται στενότερο. Αλλά στις ευρύχωρες αίθουσες είναι επιτρεπτή η χρήση πολυστρωματικού υλικού σε έντονα χρώματα.

Η διακόσμηση των πολυελαίων θεωρείται επίσης ως αναπόσπαστο μέρος της οροφής · γι 'αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται ειδικές στολές διακοσμητικών. Σε ιδιωτικές κατοικίες, οι οροφές των καθιστικών και τραπεζαρίας μπορούν να διακοσμηθούν με πολυστρωματικά υλικά με τη μορφή ψηφιδωτών ή μοτίβων.

Πώς να επιλέξετε;

Το φύλλο οροφής δεν υπόκειται σε μηχανικά φορτία, οπότε κατά την επιλογή του αρκεί να δοθεί προσοχή μόνο στις διακοσμητικές ιδιότητες του υλικού. Για το φινίρισμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πάνελ μικρού πάχους. Δεδομένου ότι το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση, το έλασμα επιλέγεται σύμφωνα με το ύφος του δωματίου.

Είναι δυνατή η τοποθέτηση συνδυασμένων πάνελ στο πάτωμα, στους τοίχους και στην οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αγοράσετε υλικό από διάφορες αποχρώσεις.Οι μονόχρωμες σανίδες θα είναι θαμπό με το γενικό υπόβαθρο του δωματίου.

Για να έχετε λιγότερες αρθρώσεις στην επιφάνεια, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωστά το μήκος των πάνελ, έτσι ώστε η σύνθεση να έχει μια αισθητική εμφάνιση και να δώσει στο εσωτερικό ένα ασυνήθιστο ύφος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Laminate έχει αποδειχθεί στην αγορά κατασκευών, καθώς το κύριο πλεονέκτημα του είναι η πρακτικότητα. Επιπλέον, το υλικό που επιλέχθηκε για το ανώτατο όριο, δεδομένου ότι:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Δεν συλλέγει σκόνη.
 • Έχει ηχομόνωση και αποτέλεσμα θέρμανσης.
 • Έχει πολλές υφές και χρώματα.
 • Ατελείωτη φροντίδα.
 • Ανθεκτικό στη φωτιά.

Χαρακτηριστικό για πολυστρωματικό υλικό και μειονεκτήματα:

 • Φοβάστε την υγρασία. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση τέτοιων πάνελ σε δωμάτια χωρίς θέρμανση και μπάνια.
 • Πριν από την εγκατάσταση του υλικού απαιτείται καλή στεγάνωση της οροφής.
 • Η σύνθεση του ελάσματος περιλαμβάνει τοξικές ρητίνες. Για να αποφευχθεί η επιβλαβής εξάτμιση, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται συνεχώς.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πριν από την τοποθέτηση του laminate, θα πρέπει να προετοιμάσει προσεκτικά την επιφάνεια της οροφής. Για να γίνει αυτό, καθαρίζεται από το παλιό στρώμα του σοβά, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το πάχος του σοβά υπερβαίνει τα 6 mm και υπάρχουν παρατυπίες.Στη συνέχεια υπολογίζονται όλα τα μεγέθη των σανίδων, των σανίδων και των πάνελ. Τα τετράγωνα της πλάκας επιλέγονται ως πρότυπο 50x50 cm.

Συχνά υπάρχουν πλάκες στην οροφή του σκυροδέματος, όταν εγκαθιστούν το laminate δεν αποτελούν εμπόδιο, το μόνο που απαιτείται είναι να κρύψουν την καλωδίωση κάτω από τους αγωγούς. Προκειμένου το κλουβί να έχει συμμετρία, αξίζει να κάνετε σήμανση στην οροφή, το μήκος της υστέρησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 εκ. Όλες οι λεπτομέρειες της δομής τοποθετούνται σε καρφιά.

Χρησιμοποιείται ένας διατρητήρας για την κατασκευή οπών στην επιφάνεια του σκυροδέματος και οι οπές έχουν διάμετρο 1 mm μικρότερη από το μέγεθος του ίδιου του συνδετήρα.

Τεχνολογία εγκατάστασης και εγκατάστασης

Τα κύρια στάδια της εργασίας:

 • Τοποθέτηση πολυστρωματικού υλικού με τη χρήση ειδικού σφυριού. Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο. Στο περίβλημα της ξυλείας κάνουν μια εσοχή και τα άκρα των ράβδων εισάγονται εκεί, τα οποία θα βοηθήσουν να στερεώσουν και να στερεώσουν τη δομή.
 • Η στερέωση πραγματοποιείται προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ανοίξτε τρύπες κάτω από τα νύχια. Τοποθετήστε το πλαίσιο μπορεί να είναι διαγώνια, ίσια ή Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
 • Οι σανίδες από πλαστικές ύλες είναι συνήθως τοποθετημένες παράλληλα στην πόρτα. Εάν τα πάνελ είναι σταθερά διαγώνια, το δωμάτιο θα επεκταθεί οπτικά. Όσο για το σχέδιο ψαροκόκαλου, είναι σχεδιασμένο για laminate με ειδικές κλειδαριές, μόνο επαγγελματική μπορεί να κολλήσει τα στοιχεία της οροφής.

Πώς να εγκαταστήσετε το laminate στην οροφή, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Τα πολυστρωματικά επιχρίσματα οροφής κατασκευάζονται από πολλές εταιρείες. Σήμερα, οι κατασκευαστές όπως Quick-Step, Tarkett, Berry Alloc και Parador. Τα προϊόντα τους έχουν λάβει πολλά θετικά σχόλια, και χάρη στις υψηλής ποιότητας και προσιτές τιμές, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το laminate.

Σύγχρονα παραδείγματα και επιλογές

Η οροφή μπορεί να είναι κομψά διακοσμημένη με τα χέρια σας, επιλέγοντας για αυτό το laminate. Αυτό το υλικό φαίνεται όμορφο όχι μόνο στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου, σαλόνι, αλλά και στη σοφίτα σε ένα ξύλινο σπίτι. Για να κάνετε το εσωτερικό πρωτότυπο, μπορείτε είτε να καλύψετε ολόκληρη την οροφή του δωματίου ή να επιλέξετε μια μικρή περιοχή για διακόσμηση. Αυτά τα όρια ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι φαίνονται ασυνήθιστα.

Το δωμάτιο θα αποκτήσει επίσης αξιοσέβαστη εμφάνιση εάν η οροφή του είναι διακοσμημένη με πολυστρωματικό σε ρουστίκ στυλ. Αυτό θα βοηθήσει να θολώσει τη σοβαρότητα των γραμμών στο δωμάτιο, γεμίζοντας το με μια αίσθηση ελευθερίας.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο