Η χρήση φυσικής πέτρας για εσωτερική διακόσμηση

Το φινίρισμα με φυσική πέτρα επιτρέπει τη δημιουργία εκλεπτυσμένων και αξιοσέβαστων εσωτερικών χώρων. Αναμφισβήτητα, το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων - αντοχή, αντοχή, αντοχή στην υγρασία, πυρασφάλεια. Μεταξύ των ελλείψεων - το υψηλό κόστος, το μεγάλο βάρος και η πολυπλοκότητα της επεξεργασίας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι περίφημοι κάτοικοι της αρχαίας Ρώμης κατέφυγαν στη διακόσμηση των εσωτερικών τμημάτων του σπιτιού με πέτρα. Λόγω του υψηλού κόστους του υλικού και της επίπονης επεξεργασίας και εγκατάστασης του, τέτοια επένδυση ήταν διαθέσιμη μόνο σε πλούσιους ανθρώπους, ευγενείς. Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητα της πέτρας μεγάλωσε. Και ακόμη και με την έλευση πολλών άλλων (λιγότερο δαπανηρών και δύσκολα εγκατεστημένων) υλικών, η φυσική πέτρα για εσωτερική διακόσμηση παραμένει σε ζήτηση.

Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης των προϊόντων και στην ελκυστική και αξιοπρεπή εμφάνιση τους. Όπως και πριν από χιλιάδες χρόνια, μια φυσική πέτρα στην διακόσμηση παρουσιάζει τον πλούτο, την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού ή άλλων χώρων.

Για εσωτερική διακόσμηση επιλέγεται ανθεκτικό και ανθεκτικό πέτρωμα ανθεκτικό στην τριβή και στη μηχανική καταπόνηση. Προτιμώμενες πέτρες ανθεκτικές στην υγρασία που δεν έχουν ακτινοβολία.

Λόγω της φυσικής σύνθεσης του υλικού είναι ανθεκτικό στη φωτιά (δεν είναι εύφλεκτο), είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Φυσικά, πριν από τη χρήση των πέτρων επεξεργάζονται, την εξάλειψη της ακτινοβολίας υποβάθρου, πριόνισμα. Το τελικό προϊόν πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του GOST 9480-2012.

Είδη

Για την εσωτερική διακόσμηση χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι φυσικής πέτρας:

  Μάρμαρο

  Το φυσικό μάρμαρο έχει βασικά ασβεστίτη, συμπληρωμένο με άλλα μέταλλα. Οι δείκτες σκίασης και αντοχής του μαρμάρου εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά και τον όγκο του τελευταίου.

  Το υλικό έχει μια χαρακτηριστική εμφάνιση, και η επιφάνειά του έχει γκριζωπό, μπεζ, μαύρο, μπορντό και πολλές άλλες αποχρώσεις.Η ιδιαιτερότητα του υλικού είναι η παρουσία ελαφρών λωρίδων, που σχηματίζουν ένα σχέδιο. Λόγω της επεξεργασίας (στίλβωση ή λείανση) είναι δυνατόν να ληφθούν διάφορες υφές του υλικού.

  Εκτός από τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες φυσικές πέτρες, το μάρμαρο έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για το τελείωμα των λουτρών και άλλων δωματίων που χαρακτηρίζονται από υψηλή υγρασία.

  Γρανίτης

  Ίσως το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό από όλες τις φυσικές πέτρες. Λόγω της αντοχής στην υγρασία και της αντοχής στην τριβή, ο γρανίτης έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό το ευγενές υλικό έχει πολλές χρωματικές αποχρώσεις που "παίζουν" όταν οι ακτίνες του ήλιου χτυπήσουν την επιφάνεια.

  Μεταξύ των ελλείψεων - αυξημένο φόντο ακτινοβολίας, καθώς και πολύ βάρος. Το τελευταίο χαρακτηριστικό απαιτεί την ενίσχυση του γρανίτη μόνο σε συμπαγή θεμέλια και τη χρήση συγκολλητικών συνθέσεων με αυξημένη πρόσφυση.

  Τραβερτίνη

  Το υλικό αυτό είναι το αποτέλεσμα της καθίζησης νερού από διοξείδιο του άνθρακα. Βασίζεται στο ανθρακικό ασβέστιο. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της τραβερτίνης είναι η απουσία υπόβαθρου ακτινοβολίας.Επιπλέον, είναι ισχυρή και ανθεκτική (χρησιμοποιείται ακόμη και στην κατασκευή του Κολοσσαίου), ανθεκτική στην τριβή, ανθεκτική στην υγρασία. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της αντοχής, λαμβάνει χώρα μεταξύ γρανίτη και ασβεστόλιθου.

  Η κύρια παλέτα χρωμάτων από πέτρα - άσπρο, γκρι, αποχρώσεις του καφέ.

  Όλες οι αποχρώσεις είναι ζεστές, οπότε όταν αντιμετωπίζετε με τραβερτίνη είναι δυνατό να δημιουργήσετε μια οικεία ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα.

  Η τραβερτίνη έχει μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα - με την πάροδο των ετών τα χαρακτηριστικά της αντοχής της αυξάνονται, γεγονός που συμβάλλει επίσης στην ανθεκτικότητα του υλικού.

  Δολομίτης

  Αναφέρεται ως ανθρακικό ασβέστιο κατηγορίας. Το καφέ, λευκό ή κιτρινωπό χρώμα του δολομίτη οφείλεται στην παρουσία αργίλου και υδροξειδίων του σιδήρου στα σωματίδια. Η ιδιαιτερότητα του δολομίτη είναι η λαμπρή του επιφάνεια, η οποία μπορεί να έχει διαφορετικό βαθμό εκδήλωσης - από ματ σε μαργαριτάρι.

  Ο Dolomite επίσης δεν έχει υπόβαθρο ακτινοβολίας, επιπλέον, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ανακουφίζει από την νευρική ένταση, ανακουφίζει από το άγχος και την αϋπνία.

  Η ευεργετική επίδραση του υλικού, καθώς και η αντοχή του σε υψηλές θερμοκρασίες, επιτρέπει τη χρήση δολομίτη στη διακόσμηση των δωματίων για ξεκούραση σε λουτρά και σάουνες.

  Πριονισμένη πέτρα μοιάζει με πλακάκια.Τέτοιες πλάκες είναι κατάλληλες για κόλλα, δεν απαιτούν ως υψηλή ποιότητα επιφάνειες όπως γρανίτη.

  Σχιστόλιθος

  Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, ο σχιστόλιθος είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για εσωτερική διακόσμηση. Εκτός από την απουσία ακτινοβολίας και ελκυστικού σχεδιασμού, το ορυκτό έχει καλή θερμική αγωγιμότητα και μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ηχομονωτικό υλικό.

  Οι αποχρώσεις του σχιστόλιθου είναι γκρι, γραφίτης, μαύρο, πρασινωπό και μπορντό. Η επιφάνειά του είναι καλυμμένη με λωρίδες, οι οποίες αποτελούν περίπλοκο σχέδιο. Ανάλογα με τη θεραπεία, η επιφάνεια μπορεί να είναι λεία ή να έχει ευχάριστη τραχύτητα, ακόμα και βελούδινη. Η πλάκα έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό - απομακρύνεται περιοδικά. Αφού εξαφανιστούν τα σωματίδια, το υλικό αποκτά την προηγούμενη εμφάνιση και ταυτόχρονα γίνεται πιο ανθεκτικό.

  Onyx

  Μια ποικιλία από ημιπολύτιμες πέτρες με υψηλή ικανότητα μετάδοσης του φωτός. Αυτό οδηγεί στην ύπαρξη ακτινοβόλης στιλπνότητας της επιφάνειας του υλικού και της κομψής εμφάνισής του.

  Αντιμετωπίζοντας το άγριο όνυχα δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση, χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με άλλες πέτρες.

  Το υλικό χαρακτηρίζεται από φιλικότητα προς το περιβάλλον, έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων - ευκολία και ποικίλες επιλογές επεξεργασίας, ανθεκτικότητα, αρχική εμφάνιση.

  Χαρακτηριστικά

  Όπως αναφέρθηκε ήδη, η πέτρα είναι ένα από τα πιο δύσκολα υλικά για εσωτερική διακόσμηση. Αυτό παρέχει, αφενός, την αυξημένη αντοχή και την αντοχή του, από την άλλη - περιπλέκει τη διαδικασία εγκατάστασης. Οι επιφάνειες που έχουν τεμαχιστεί πρέπει να είναι αξιόπιστες και να αντέχουν σημαντικά φορτία.

  Η φυσική πέτρα διαφέρει σε αντοχή στη φωτιά, η πλειονότητα των τύπων της είναι ανθεκτικές στην υγρασία. Δεν απορροφούν νερό, είναι ανθεκτικά σε επιθετικά υγρά (εκτός από την τραβερτίνη).

  Η φυσική πέτρα επιτρέπει την αύξηση της θερμομόνωσης και της ηχομόνωσης του δωματίου. Σε αντίθεση με τις σύγχρονες συσκευές θέρμανσης, το φινίρισμα με φυσικό υλικό επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας στο δωμάτιο μειώνοντας ταυτόχρονα την απώλεια θερμότητας στο δωμάτιο.

  Η πέτρα είναι ανθεκτική στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες (όχι όλα τα υλικά αντέχουν την απότομη αλλαγή τους), τις υπεριώδεις ακτίνες.

  Αντιμετωπίζοντας φυσική πέτρα πάντα φαίνεται αριστοκρατική, κομψή, αξιοσέβαστη, σας επιτρέπει να τονίσετε την κατάσταση του εσωτερικού. Δεδομένων των χαρακτηριστικών υψηλής απόδοσης, είναι λογικό το κόστος της φυσικής πέτρας να μην είναι χαμηλό.

  Υπάρχουν και αρκετά ακριβά (γρανίτη, μάρμαρο, βασάλτης) και πιο προσιτά υλικά, όπως ο βράχος του κελύφους, ο σχιστόλιθος.

  Πώς να επιλέξετε;

  Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου πέτρας για διακόσμηση σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να εξετάσετε το σκοπό της. Έτσι, γυαλισμένο γρανίτη φαίνεται οργανικά όταν διακοσμούν τα τείχη του σαλόνι, κουζίνα ή αίθουσες πρωινού. Ωστόσο, είναι αδύνατο να τοποθετήσετε τέτοια πλακάκια στο πάτωμα στο μπάνιο ή στο ντους - είναι πολύ ολισθηρό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού. Για αυτούς τους λόγους είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πορώδη μαρμάρινα πλακάκια.. Δεν είναι μόνο ασφαλές, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να απορροφά και να εξατμίζει γρήγορα την υγρασία.

  Παρεμπιπτόντως, το τελευταίο χαρακτηριστικό γνώρισμα και η παρουσία πόρων σε αυτό καθιστούν δυνατή την επιτυχή χρήση μαρμάρου σε χώρους με υψηλή υγρασία. Το υλικό θα αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο και, εάν είναι απαραίτητο, θα το επαναφέρει.

  Ωστόσο, αν μιλάμε για δάπεδα στο σαλόνι ή στο διάδρομο, το μάρμαρο δεν είναι πλέον μια κατάλληλη επιλογή. λόγω της χαμηλής αντοχής του σε τριβή. Επιπλέον, είναι χημικά ασταθής, οπότε όταν χρησιμοποιείται στον χώρο εργασίας της κουζίνας (ακουστικά ποδιού), θα χάσει γρήγορα την έκκλησή του.

  Κατά την επιλογή ενός υλικού, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία έχουν μια λεία επιφάνεια χωρίς ρωγμές, συσσωρεύσεις ή ραβδώσεις. Τέτοιες εκδηλώσεις όχι μόνο δεν είναι ελκυστικές από αισθητική άποψη, αλλά και υποβαθμίζουν την πρόσφυση της πέτρας.

  Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα στοιχεία μεγέθους και σχεδιασμού. Σε ένα μικρό διαμέρισμα μεγάλες πέτρες φαίνονται γελοίες και δυσκίνητες. Όμως, όπως και μικρές πέτρες στο χώρο μιας μεγάλης περιοχής - χάνουν απλά μέσα σε αυτό.

  Μίγματα κόλλας και διαλύματα

  Το τσιμεντοκονία ή η κόλλα πλακιδίων χρησιμοποιούνται ως κόλλα για φυσική πέτρα. Το τελευταίο είναι προτιμότερο λόγω της απλότητας της προετοιμασίας, της ελαστικότητας και της απουσίας της εξώθησης στην επιφάνεια της πέτρας.

  Μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών κόλλα πλακιδίων είναι Plitonit (Η κόλλα Plitonit B + έχει αποδειχθεί καλά), Ceresit (Ceresit CM17, Ceresit CM11, Ceresit CM117), Unix (Unix 2000 και Unix Granit) είναι κατάλληλα για πέτρα.Για βαριά πέτρα, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν το Quick-mix FX-900.

  Για να εξοικονομήσετε χρήματα, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα προϊόν άγνωστου κατασκευαστή, επειδή το τελικό αποτέλεσμα της επένδυσης εξαρτάται από την ποιότητα της κόλλας.

  Ορισμένες συνθέσεις είναι καθολικές, κατάλληλες για εξωτερική και εσωτερική χρήση. Έχουν αντοχή στον παγετό, αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι σημαντικά για τη συγκολλητική σύνθεση για την εσωτερική επένδυση, αντίστοιχα, δεν έχει νόημα να πληρώνουν υπερβολικά γι 'αυτά.

  Είναι πολύ πιο λογικό να ψάχνετε κόλλα για εσωτερική εργασία. Για παράδειγμα, η διάσημη ένωση Litokol είναι μια γενική κόλλα. Θα παρέχει σταθεροποίηση υψηλής ποιότητας, αλλά είναι πιο πρακτικό να αγοράζετε το Plitonit - ένα αναλογικό για εσωτερική χρήση.

  Για την τοποθέτηση ανοιχτόχρωμων λίθων, κυρίως μαρμάρου, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο λευκή κόλλα (Plitonit Marble, Litokol Litoplus K55, Ceresit CM 115). Η χρήση σκουρόχρωμης κόλλας ή τσιμέντου μπορεί να προκαλέσει λεκέδες και ραβδώσεις στην μπροστινή επιφάνεια του υλικού.

  Η συγκολλητική σύνθεση ή το τσιμεντοκονία ποικίλει σε περιεκτικότητα σε υγρασία. Κάθε τύπος πέτρας απαιτεί ειδική σύνθεση κόλλας. Έτσι, οι ελαφρώς πορώδεις βράχοι (γρανίτης) απορροφούν την υγρασία το λιγότερο, έτσι οι τυχόν τύποι κόλλας και κονιαμάτων τσιμέντου είναι κατάλληλοι για την πρόσδεσή τους.

  Τα μεσαία πορώδη υλικά - γρανίτης, ψαμμίτης - χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη απορροφητικότητα, οπότε η κόλλα πρέπει να έχει λιγότερη ποσότητα νερού στη σύνθεση. Οι πορώδεις πέτρες (μάρμαρο, άσπρος γρανίτης) θεωρούνται οι πιο ιδιότροποιπου απορροφούν ενεργά το νερό. Είναι σαφές ότι στη συγκολλητική σύνθεση, πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ειδικό διάλυμα.

  Τεχνολογία επένδυσης

  Η εγκατάσταση μιας φυσικής πέτρας με τα χέρια σας πρέπει να ξεκινά με την προετοιμασία του τοίχου. Είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η ομαλότητα και η ομαλότητα του. Ωστόσο, μικρές παρατυπίες λόγω των ιδιομορφιών του φινιρίσματος θα είναι αόρατες.

  Το επόμενο βήμα είναι να επικαλυφθεί η επιφάνεια με ένα αστάρι βαθιάς διείσδυσης 2-3 στρωμάτων. Θα εκτελέσει τη λειτουργία ενός αντισηπτικού και θα αυξήσει την πρόσφυση των υλικών.

  Μετά από αυτό, εφαρμόζονται 2-3 στρώσεις γύψου, μετά τα οποία τοποθετείται ένα ενισχυτικό πλέγμα και πάνω του υπάρχουν άλλα 1-2 στρώματα γύψου. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να ενισχύσετε τον τοίχο. Η τοποθέτηση πέτρας σε περιοχές με υψηλή υγρασία απαιτεί την οργάνωση συστήματος στεγανοποίησης.

  Οι ειδικοί συνιστούν πρώτα να χαράξουν τις πέτρες φινιρίσματος στο πάτωμα, επιτυγχάνοντας τον βέλτιστο συνδυασμό μοτίβο, αποχρώσεις, μεγέθη στοιχείων.Μετά από αυτό, τα τελευταία αριθμούνται στην πίσω πλευρά.

  Η στερέωση της πέτρας γίνεται με μία από τις μεθόδους: από άκρο σε άκρο ή με συντήρηση της ραφής μεταξύ των στοιχείων. Το συγκολλητικό διάλυμα εφαρμόζεται στην ανάστροφη επιφάνεια της πέτρας με σπάτουλα ή χτένα. Μετά από αυτό, η πέτρα πιέζεται στην επιφάνεια για να κόβεται και να κυλίεται ελαφρά. Πρέπει να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για την αρχική ρύθμιση του υλικού. Μπορείτε να βάλετε την πέτρα στο κονίαμα τσιμέντου, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κόλλα.

  Είναι σημαντικό η κόλλα να είναι κατάλληλη για τον επιλεγμένο τύπο ορυκτών.. Είναι σημαντικό να διαβάσετε την περιγραφή και τις οδηγίες για τη σύνθεση και να τις ακολουθήσετε αυστηρά κατά την αραίωση του συγκολλητικού μίγματος..

  Εάν χρησιμοποιούνται μεγάλες πέτρες μεγάλου μεγέθους, τοποθετούνται σε μεταλλικό πλέγμα στερεωμένο στον τοίχο. Η στερέωση πραγματοποιείται με τη χρήση αγκυρών. Τρύπες κατάλληλης διαμέτρου κατασκευάζονται κάτω από τους συνδετήρες σε πέτρες. Το κενό που σχηματίζεται μεταξύ της επένδυσης και του πλέγματος γεμίζεται με κονίαμα, επιτυγχάνοντας έτσι αντοχή και αξιοπιστία της στερέωσης. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σας επιτρέπει να κρύψετε μικρά ελαττώματα των επιφανειών των τοίχων.

  Η εγκατάσταση είναι από κάτω προς τα πάνω, οι σειρές στοιβάζονται με μια μικρή μετατόπιση (όπως στην περίπτωση των τοιχοποιιών) για την επίτευξη του πιο φυσικού αποτελέσματος. Αν επιλεχθεί η τεχνική της τοποθέτησης με μια ραφή, τότε τοποθετούνται σταυροειδείς διασταυρώσεις μεταξύ των στοιχείων. ή λωρίδες γυψοσανίδας. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε το ίδιο πλάτος των ραφών.

  Αφού στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να ξεκινήσετε την έγχυση. Η ειδική σύνθεση δεν πρέπει να γεμίσει εντελώς τη ραφή, τα στοιχεία φαίνεται να ανεβαίνουν πάνω από τις ραφές.

  Δεν είναι εύκολο να κοπεί η φυσική πέτρα στο σπίτι, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη των στοιχείων εκ των προτέρων για να αποφύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε την ανάγκη να κόψετε το υλικό. Για κοπή εφαρμοσμένου κοπτικού κεραμιδιών ή εξειδικευμένου επαγγελματικού εξοπλισμού.

  Πώς να πραγματοποιήσετε την τοποθέτηση μιας φυσικής πέτρας, κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Οι καλύτερες επιλογές

  Οι σχεδιαστές προειδοποιούν ότι όταν τελειώσει μια πέτρα, το δωμάτιο μπορεί να γίνει λιγότερο οπτικά. Για να αποφύγετε αυτό, επιτρέψτε τον σωστό φωτισμό της πέτρας. Σε μικρότερες αίθουσες, είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε με την πέτρα ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου και να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεχωρίσουμε μεμονωμένα τμήματα, εναλλασσόμενα με τις φωτεινές υφές.

  Το διακοσμητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με σωστή επιλογή των διαστάσεων και του χρώματος των λίθων. Για μεγαλύτερα δωμάτια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια μεγαλύτερη πέτρα. Τα ευρύχωρα σαλόνια βλέπουν κομψό και αξιοσέβαστο γρανίτη ή μάρμαρο.

  Οι φυσικές πέτρες μπορεί να φαίνονται κρύες, γι 'αυτό καλύτερα συνδυάζονται με πιο ζεστές υφές - ξύλο, γύψο, πυκνά υφάσματα, γούνα. Σε αυτό το παράδειγμα, το τζάκι, με επένδυση από λευκή πέτρα, συνδυάζεται επιτυχώς με ξύλινους πίνακες στους τοίχους.

  Οι φωτεινές θερμές αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του κίτρινου, του πράσινου επιτρέπουν να "αραιώσουν" την υπερβολική σοβαρότητα που δημιουργείται από τη φυσική πέτρα μιας ελαφριάς σκιάς.

  Για να τονιστεί η υφή της πέτρας επιτρέπει την τεχνολογία της τοποθέτησης με μια ραφή μεταξύ των στοιχείων, ενώ οι ραφές δίνουν μια αντίθεση σκιά. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πέτρες διαφορετικών μεγεθών.

  Μια τολμηρή έκδοση του προσώπου θα είναι μια πέτρινη οροφή. Έτσι θα είναι δυνατό να αναδημιουργηθεί η ατμόσφαιρα του θαλάμου, άνεση. Μετά την ολοκλήρωση ενός τέτοιου σχεδιασμού της οροφής στη σοφίτα ή στην κουζίνα, για παράδειγμα, και προσθέτοντάς το με τα κατάλληλα έπιπλα και ακόμη και ταπετσαρίες φωτογραφιών, μπορείτε να το μετατρέψετε σε αλπικό σαλέ.

  Μια λανθασμένη άποψη είναι ότι η πέτρα αρμονικά φαίνεται μόνο σε κλασικούς και "ρουστικούς" εσωτερικούς χώρους. Έχοντας επιλέξει σωστά το υλικό, μπορεί να "εισαχθεί" ακόμα και σε σύγχρονα στυλ σοφίτας και υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτό το παράδειγμα, η σκόπιμα ακατέργαστη καφέ-γκρι τοιχοποιία συνδυάζεται με κορυφή νεροχύτη από γρανίτη, μοντέρνα επίπλωση και γυάλινες επιφάνειες.

  Οι σχεδιαστές προσφέρουν ενδιαφέρουσες επιλογές για τη χρήση φυσικής πέτρας στο εσωτερικό.

  • Πέτρινη πέτρα ενός από τους τοίχους του δωματίου σε συνδυασμό με την ταπετσαρία της ίδιας σκιάς ή χρώματος αντίθεσης. Αν μιλάμε για το σαλόνι, η επιφάνεια του λίθου μπορεί να γίνει ένα "φόντο" για ένα τζάκι ή μια τηλεόραση.
  • Η διακόσμηση των τόξων, των γωνιών και των ξεχωριστών τμημάτων της πέτρας με την πέτρα φαίνεται όχι μόνο πρωτότυπο και κομψό, αλλά και σας επιτρέπει να προστατεύετε τα πιο ευάλωτα τμήματα του δωματίου από τις ζημιές, καθώς επίσης και να μειώνετε σημαντικά το κόστος απόκτησης της πέτρας. Είναι δυνατόν να συνδυάσετε την υφή πέτρας με ταπετσαρία ή γύψο.
  • Συμπλήρωση κόγχων ή, αντιθέτως, πέτρωμα των προεξέχοντων τμημάτων της επιφάνειας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ράφι ή μια περιοχή τηλεόρασης.Η χρήση προβολέων θα βοηθήσει στην επίτευξη ατμόσφαιρας στο θάλαμο και θα τονίσει την πρωτοτυπία της υφής.
  • Μερική επένδυση των τοίχων με μια πέτρα αποφεύγει τη στερεότητα και την ογκώδη. Με αυτό το σχέδιο, οι τοίχοι φαίνονται εύκολα και κομψά.
  • Η χρήση πέτρας για τη διακόσμηση του χωρίσματος χρησιμεύει ως αποτελεσματικός τρόπος τοποθέτησης ζωνών, φέρνει ζεστασιά και άνεση στα ευρύχωρα (και επομένως κρύα) δωμάτια. Το σημαντικό σημείο είναι ότι το διαμέρισμα πρέπει να έχει επαρκή φέρουσα ικανότητα για να στηρίξει το βάρος της πέτρας.
  • Η αντίσταση στη θερμότητα της πέτρας το καθιστά κατάλληλο υλικό για την τελική τζάκια και τις γειτονικές επιφάνειες των τοίχων και των δαπέδων. Ιδιαίτερα ελκυστικά παρόμοια επιλογή φαίνεται σε εξοχικές κατοικίες.
  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο