Επιτοίχια πάνελ σάντουιτς: επιλογή εξωτερικού χώρου για ιδιωτική κατοικία

Ένα τέτοιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος, όπως ένα πάνελ σάντουιτς στον σύγχρονο κόσμο, χρησιμοποιείται παντού, από το τέλος ενός ιδιωτικού σπιτιού μέχρι την επένδυση προσόψεων δημόσιων χώρων. Χρησιμοποιούνται επίσης για να δημιουργήσουν δομές εγκλεισμού, πτυσσόμενες κατασκευές, κάθε είδους εξωτερικά χωρίσματα, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικά κτίρια και πολλά άλλα αντικείμενα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το ίδιο το όνομα αυτού του διακοσμητικού υλικού, είναι μια πολυεπίπεδη δομή, με κάθε στρώμα να φέρει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό φορτίο. Τα τοιχώματα σάντουιτς των τοίχων περιλαμβάνουν εξωτερικά και εσωτερικά προστατευτικά στρώματα, καθώς και μόνωση και φράγμα υδρατμών για την προστασία των πλαισίων από τη συμπύκνωση.

Τα στρώματα σε πάνελ σάντουιτς είναι σταθερά στερεωμένα με ειδική κόλλα και πίεση.Έχουν τουλάχιστον τρία στρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σκληρό υλικό, έτσι ώστε η επένδυση της πρόσοψης να είναι ανθεκτική σε κάθε είδους εξωτερικές επιδράσεις και βροχοπτώσεις. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των εμπρόσθιων πάνελ σάντουιτς είναι μήκους 300 cm και πλάτους 115 cm και το πάχος μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 32 cm.

Συμπεριλαμβάνονται στο υλικό συνήθως πρόσθετοι σύνδεσμοι, για παράδειγμα, πιτσίλισμα, απόληξη, βίδες, γωνίες, καθώς και λωρίδες κορυφογραμμής και αέρος.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε υλικό φινιρίσματος, τα πάνελ σάντουιτς έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, οπότε αξίζει να εξεταστούν λεπτομερώς οι οδηγίες, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές του οδηγού και τις αναφορές ανάγνωσης στο Internet πριν τελειώσετε το σπίτι. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που αξίζει να σημειωθούν είναι τα εξής:

 • την απλότητα εγκατάστασης και τον ελάχιστο χρόνο για την αντιμετώπιση του σπιτιού.
 • την ασφάλεια για την ανθρώπινη υγεία και την φιλικότητα προς το περιβάλλον των επιτροπών ·
 • Εξαιρετική ηχομόνωση και χαρακτηριστικά θερμομόνωσης.
 • μικρό βάρος χάρη σε αυτό που θα είναι δυνατό να αποθηκεύσετε επιπλέον στη βάση.
 • δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ειδικό ανυψωτικό εξοπλισμό για αυτό το δομικό υλικό.
 • ελκυστική εμφάνιση και μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και αποχρώσεων.
 • αντιστέκεται στην υγρασία, τη συμπύκνωση και, συνεπώς, προστατεύει το σπίτι από την εμφάνιση του καλουπιού?
 • λογικό κόστος σε σχέση με άλλα κατασκευαστικά υλικά ·
 • ανθεκτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • η δυνατότητα να κοιτάζετε το σπίτι με πάνελ ανά πάσα στιγμή του έτους και σε οποιαδήποτε θερμοκρασία του αέρα.

Και από τα μειονεκτήματα αυτού του αντικειμένου, αξίζει να επισημανθεί, όπως:

 • αδυναμία να φέρει το πρόσθετο φορτίο. Χωρίς συσσώρευση κατά τη διάρκεια του χειμώνα το χιόνι μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε μια τέτοια επένδυση στο σπίτι.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε επιπλέον μόνωση στους αρμούς έτσι ώστε να μην καταψύχονται κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 • η πυρασφάλεια ορισμένων πάνελ τύπου σάντουιτς αφήνει πολύ επιθυμητό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις επιλογές από αφρό πολυστερίνης και αφρό πολυουρεθάνης.

Κατά την εγκατάσταση αξίζει προσεκτικά να αντιμετωπιστεί ένα μάλλον εύθραυστο υλικό φινιρίσματος έτσι ώστε να μην βλάψει τα μεμονωμένα στοιχεία των πάνελ.

Φόδρα υλικού

Το πιο δημοφιλές υλικό στις πλάκες σάντουιτς επένδυσης είναι το μέταλλο. Τέτοια πλαίσια σύμφωνα με την υφή τους μπορεί να είναι λείες ή αυλακωμένες. Αυτά είναι συνήθως γαλβανισμένα φύλλα με πάχος 0,7-1,2 mm.

Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η αντίσταση στη διάβρωση, την υγρασία και τον μύκητα. Ένα τέτοιο πάνελ είναι ανθεκτικό, δεν φοβάται τις εξωτερικές επιρροές, τις βροχοπτώσεις και τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Επιπλέον, τα μεταλλικά φύλλα σάντουιτς έχουν αντιβατικές ιδιότητες και δεν καταστρέφονται από κραδασμούς και ζημιές, αυτή η επιλογή είναι ικανή να αντέξει τα βαριά φορτία και είναι κατώτερη σε αυτόν τον δείκτη εκτός από την τοιχοποιία και το σκυρόδεμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι πολύ μεγάλο βάρος, οπότε χρειάζεστε ένα αξιόπιστο πλαίσιο.

Τα πάνελ σάντουιτς από αλουμίνιο είναι ελαφρύτερα, αλλά το κόστος τους είναι υψηλότερο. Τα αντι-βανδάλια χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι κάπως χαμηλότερα από το συνηθισμένο μέταλλο, αλλά ταιριάζει απόλυτα με τις επιπτώσεις της βροχόπτωσης καθώς και με τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Κατά κανόνα, με τη βοήθεια τέτοιων κατασκευών, οι βιομηχανικοί, δημόσιοι και εμπορικοί χώροι κόβονται.

Πάνελ σάντουιτς ξύλου-πολυμερούς, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση σπιτιών σπιτιών πλαισίου. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ασφάλεια της υγείας. Δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες και είναι αρκετά κατάλληλο για τη διακόσμηση των τειχών ενός εξοχικού σπιτιού ή εξοχικού σπιτιού.Και το μικρό βάρος ενός σχεδίου θα επιτρέψει τη διαχείριση της απλούστερης βάσης.

Και επίσης υπάρχουν πάνελ σάντουιτς με καπλαμά από άλλα υλικά, και συγκεκριμένα:

 • aluzinc (το ήμισυ είναι αλουμίνιο, το υπόλοιπο είναι ψευδάργυρος και πυρίτιο), το οποίο έχει υψηλά αντιδιαβρωτικά χαρακτηριστικά.
 • πλαστικό και οικολογικό γυψοσανίδας?
 • πλαστικοποιητή χλωριούχου πολυβινυλίου και πλαστικοποιητές.
 • πολυουρεθάνης με βάση pural?
 • πολυεστέρα και PVC, τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις κλιματικές ζώνες.

Θερμαντήρες

Κάτω από το εξωτερικό στρώμα ενός πάνελ σάντουιτς είναι συνήθως ένα θερμομονωτικό υλικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα σκληρό ρωσικό κλίμα. Μεταξύ των θερμαντήρων πιο συνηθισμένο ορυκτό μαλλί, αφρός πολυουρεθάνης ή αφρός πολυστερίνης. Τα πλεονεκτήματα του ορυκτού μαλλιού είναι η προσιτή τιμή, η πυρασφάλεια και η αυξημένη διάρκεια ζωής.

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ανθεκτικός στην υγρασία, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε το πρόβλημα του συμπυκνώματος, του μύκητα και του καλουπιού στους τοίχους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις βόρειες περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Επιπλέον, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα ανθεκτικό και σκληρό υλικό, έτσι ώστε να επιτελέσει το ρόλο ενός πρόσθετου πλαισίου για πάνελ πρόσοψης, αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του και αντοχή σε μηχανικές βλάβες.

Και αφρός πολυστερίνης ή απλά αφρώδες πολυστυρόλιο είναι ένα πολύ ελαφρύ υλικό, έτσι θα έχει ελάχιστη επίδραση στις δομές στήριξης. Το μόνο μειονέκτημα του είναι η ευφλεκτότητα.

Η μόνωση αυτή δεν συνιστάται για χρήση σε πάνελ σάντουιτς για την επένδυση κατοικιών. Αλλά για εμπορικά κτίρια ή γκαράζ, είναι αρκετά κατάλληλα.

Εγκατάσταση

Η διαδικασία εγκατάστασης πάνελ σάντουιτς για εξωτερική επένδυση των προσόψεων του κτιρίου περιλαμβάνει διάφορα βήματα.

 • Πριν ξεκινήσετε να ολοκληρώσετε την πρόσοψη των πάνελ τύπου σάντουιτς, αξίζει να αφαιρέσετε από τους τοίχους βρωμιές και παλαιούς σοβάδες. Επίσης, αφαιρέσατε όλα τα μέρη που παρεμβαίνουν και συνδετήρες. Έτσι, οι τοίχοι πρέπει να είναι μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια.
 • Τα πάνελ τύπου σάντουιτς είναι τοποθετημένα έξω σε ξύλινο ή μεταλλικό κιβώτιο. Εάν το μήκος των πάνελ δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα, τότε χρησιμοποιούνται οριζόντια προφίλ για την περαιτέρω αύξηση της ακαμψίας του τοίχου.
 • Η στερέωση της πρώτης σειράς πλαισίων εκτελείται από την κάτω αυλάκωση. Με τη βοήθεια ειδικών ετικετών θα είναι σε θέση να επαληθεύσει με ακρίβεια τη θέση της επικάλυψης. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη σήμανση, επειδή η επιτυχία όλων των εργασιών εξαρτάται από την εγκατάσταση της πρώτης σειράς.
 • Στα πάνελ τοίχου είναι στερεωμένα με βίδες, και για την έκδοση τριών στρωμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες.
 • Για να κλείσετε τα στοιχεία του άκρου του οδηγού, συνιστούμε τη χρήση ειδικών επενδύσεων και σφραγιστικού σιλικόνης.
 • Εάν είναι απαραίτητο, η μόνωση είναι σταθερή μεταξύ των πλαισίων.
 • Για την προστασία της επιφάνειας του σπιτιού από το σχηματισμό συμπυκνώματος και υγρασίας, τοποθετείται στεγανοποίηση κάτω από τα πάνελ σάντουιτς.

Συμβουλές

Για να κάνετε το σπίτι σωστά, μην περιφρονείτε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών. Αυτό δεν αφορά μόνο τους κύριους που θα προσληφθούν για να εργαστούν. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε το έργο και την κατάλληλη διάταξη των πάνελ σάντουιτς από τους ειδικούς. Θα επιτρέψει ακόμη και πριν από την εγκατάσταση να φανταστεί τη θέση και τον συνδυασμό πάνελ διαφορετικών υφών, σχημάτων και αποχρώσεων στην πρόσοψη του σπιτιού. Η παρουσία προκαταρκτικών σχεδίων με τη διάταξη θα επιταχύνει σημαντικά και θα απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης.

Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι περίπου 20 ρούβλια / m². Για μεγάλης κλίμακας αντικείμενα με εμβαδόν άνω των 100 μ², αυτή η υπηρεσία παρέχεται συνήθως δωρεάν (ανάλογα με τη σειρά εγκατάστασης των πάνελ σε αυτήν την εταιρεία).

Όπως γνωρίζετε, ο μισθός πληρώνει δύο φορές, οπότε δεν πρέπει να εξοικονομήσετε τους μισθούς των επαγγελματιών.Επιπλέον, εάν η εγκατάσταση είναι ανεπιτυχής, υπάρχει κίνδυνος οι πίνακες να χαλαρώσουν και να χαθούν οι θερμομονωτικές ιδιότητες του σπιτιού.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε σωστά τα πάνελ σάντουιτς, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο