3D πίνακες MDF: σύγχρονες λύσεις για το εσωτερικό

3d MDF πάνελ είναι σε μεγάλη ζήτηση σήμερα και θεωρούνται οι πιο ενδιαφέρουσες λύσεις για φινίρισμα. Αυτά τα προϊόντα είναι σχετικά μικρά, αλλά λόγω της εξαιρετικής τους απόδοσης, γρήγορα έγιναν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες ομάδες αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο αριθμό ευκαιριών για να μεταμορφώσουν το εσωτερικό.

Χαρακτηριστικά

Οι σανίδες τοίχου MDF προσελκύουν με το κόστος τους, το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από την τιμή των πάνελ από πραγματικό ξύλο, αλλά η ποιότητα δεν διαφέρουν καθόλου. Κάθε χρόνο, η παραγωγή τέτοιων περιβλημάτων βελτιώνεται, λόγω της οποίας καθίστανται πολύ πιο σταθερές πριν από τις αλλαγές υγρασίας και θερμοκρασίας. Όλα αυτά είναι δυνατά λόγω της ειδικής επίστρωσης του φιλμ πολυμερούς, η οποία αυξάνει τη διάρκεια ζωής του υλικού.

Η διάρκεια ζωής των πάνελ 3D είναι απεριόριστη. Λόγω της αντοχής τους σε μηχανικές βλάβες, τα πάνελ μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και εκατό χρόνια.

Είναι πολύ εύκολο να το τοποθετήσετε. Εγκαταστήστε τα μπορεί όποιος δεν έχει ειδικές γνώσεις για την επισκευή. Τα προϊόντα είναι κολλημένα στον τοίχο με υγρά καρφιά.

Η σύνθεση αυτών των προϊόντων είναι φιλικά προς το περιβάλλον, φυσικά υλικά.που δεν επιβαρύνουν την υγεία. Επίσης, τα πάνελ μπορούν να παρέχουν ηχομόνωση, το οποίο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα σπίτια των πάνελ.

Τι είναι το υλικό MDF

Τα υλικά επένδυσης από MDF παράγονται με βάση τις ίνες ξύλου και τις οργανικές ενώσεις, οι οποίες χρησιμεύουν ως συνδετικά συστατικά που προάγουν την στερεοποίηση κατά τη διαδικασία συμπίεσης. Μετά το αρχικό στάδιο της δημιουργίας, τα πλακίδια επεξεργάζονται.

Τα πάνελ από MDF χαρακτηρίζονται από την ομαλότητα και την ομοιομορφία της επιφάνειας λόγω της οποίας αποτελούν ιδανικό υλικό για τα εξής:

 • χύτευση;
 • χρωματισμός;
 • επικόλληση (για παράδειγμα γυαλιστερό φιλμ).

Αυτές οι πλάκες χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην παραγωγή μεγάλου αριθμού στοιχείων πρόσοψης και δομικών στοιχείων.Απαιτούνται στη βιομηχανία επίπλων, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διακοσμητικών στοιχείων του εσωτερικού χώρου (πλακάκια για οροφές, σανίδες και σανίδες) και για την κατασκευή δομικών στοιχείων.

Τα πιο ελκυστικά προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό θεωρούνται 3δ πλάκες. Η υψηλή τους ζήτηση οφείλεται σε υψηλή ποιότητα, όμορφο και κομψό σχεδιασμό, καθώς και απλή εγκατάσταση.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αντοχή στο νερό, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια στο μπάνιο.

Αυτά τα πάνελ μπορούν να κοπούν εύκολα σε οποιοδήποτε επιθυμητό μέγεθος ή μπορείτε να κάνετε μια παραγγελία για πλάκες σύμφωνα με τις παραμέτρους σας.

Κατά τη συναρμολόγηση αυτών των πλαισίων μπορεί να συνδεθεί έτσι ώστε οι αρθρώσεις τους να μην είναι ορατές. Τα MDF μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα. Είναι δυνατό να παραγγείλετε το χρώμα που θέλετε.

Λόγω των φυσικών υλικών στη σύνθεσή του, αυτά τα πλαίσια επιτρέπουν στους τοίχους να αναπνέουν. Αυτό το υλικό είναι ένας εξαιρετικός θερμικός και ακουστικός μονωτήρας.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Το MDF paneling είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό φινιρίσματος με το οποίο ακόμη και ένα στοιχείο πολυτέλειας μπορεί να προστεθεί σε ένα απλό σχέδιο στο σπίτι.

Έχουν πολλά πλεονεκτήματα, λόγω των οποίων η επιλογή πολλών καταναλωτών πέφτει σε αυτά τα πάνελ.

Χαρακτηριστικά 3D panel

Πριν τελειώσετε τον τοίχο δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προετοιμάσετε, αρκεί ένα τραχύ φινίρισμα. Με όλα αυτά, η επιφάνεια που θα φτιάξετε μπορεί να έχει παρατυπίες: οι πίνακες θα καλύψουν ιδανικά όλα τα ελαττώματα. Λόγω της δυνατότητας συνδυασμού πάνελ με άλλα υλικά, δημιουργείται ένας μοναδικός και πρωτότυπος σχεδιασμός. Δέρμα, γυψοσανίδα, φυσικό ξύλο καπλαμά, ταινία PVC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελική επίστρωση.

Η όψη προσφέρει θερμομονωτική επίδραση. Τοποθετώντας το στο κιβώτιο, μπορείτε να αφαιρέσετε το χώρο μεταξύ του τοίχου και της πρόσοψης με μόνωση.

Λόγω του όγκου του - από 18 έως 30 mm, ένα τέτοιο φινίρισμα μπορεί να αλλάξει οπτικά το μέγεθος του δωματίου, για παράδειγμα, κάνουν ένα μικρό δωμάτιο μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθούν τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού:

 • οι περισσότερες τρισδιάστατες πλάκες δεν ανέχονται την υγρασία και τις επιθετικές εξωτερικές επιρροές.
 • το κόστος αυτών των πάνελ είναι αρκετά υψηλό.
 • παρά τη σταθερότητά τους, δεν συνιστάται να πάρουν το φως του ήλιου.
 • απαιτούν συνεχή φροντίδα, όπως στις κυρτές θέσεις η σκόνη συσσωρεύεται πολύ γρήγορα.

Είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πάνελ 3D, τώρα θα τα εξετάσουμε.

Σε γυάλινες ίνες

Το υλικό για διακόσμηση τοίχων από το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με σχέδια γύψου οποιουδήποτε σχήματος. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός στυλ των πάνελ δεδομένων. Κατά την εγκατάσταση μπορείτε να τα βάψετε με ακρυλικά χρώματα που θα φαίνονται πολύ ωραία.

Από τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το υλικό είναι πολύ αδύναμο και εύθραυστο.

Μετά την τοποθέτηση, όλες οι αρθρώσεις πρέπει να είναι γεμάτες με ένα ειδικό πέλμα. Τέτοια τελειώματα δεν συνιστώνται σε χώρους με υψηλή υγρασία. Δεν είναι κατάλληλα για έπιπλα.

Γούντι

Ο ακριβότερος τύπος επιμετάλλωσης. Αλλά η ποιότητα και ο ασυνήθιστος σχεδιασμός τους δικαιολογούν το κόστος. Τα προϊόντα είναι αρκετά βαρύ, ταιριάζουν απόλυτα στο κλασικό εσωτερικό. Το ίδιο το υλικό δεν είναι πολύ παχύ, πρέπει να εφαρμόζεται σε δέκα έως είκοσι στρώματα για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι πλάκες είναι ένα πλήρες αντίγραφο πραγματικού ξύλου.

Μπαμπού

Τα πιο αποδοτικά πάνελ που παράγονται με βάση προσεκτικά τεμαχισμένα βλαστοί του φυτού.Αυτό το υλικό φινιρίσματος διακρίνεται από τη δύναμή του και την ελαφρότητα του.

PVC

Η βάση για τις πλάκες είναι πολυμερή. Με τα χαρακτηριστικά τους, είναι πολύ παρόμοια με τους ομολόγους τους από αλουμίνιο, δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας ασυνήθιστου αποτελέσματος. Υπάρχει επίσης μια επιλογή συνδυασμών απόχρωσης. Τα πλαστικά πάνελ είναι πολύ ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες, ανθεκτικά, εύκολα καθαρά. Τα προϊόντα διαφέρουν από το υπόλοιπο της πλαστικότητας και της έλλειψης βαρύτητας, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τα πιο περίπλοκα μοτίβα.

Πίνακες φθορισμού χρώματος

Αυτή η επιλογή είναι σχετικά μικρή. Λόγω της φθορίζουσας βαφής, το βράδυ αυτό το δέρμα θα λάμψει όμορφα. Οι πλάκες είναι πολύ ακριβές, αλλά αν θέλετε να κάνετε το εσωτερικό σας ασυνήθιστο, είναι η τέλεια λύση.

Εφαρμογή

Τα πάνελ 3D χρησιμοποιούνται συχνά:

 • Για να δημιουργήσετε χωρίσματα διαφόρων τμημάτων του δωματίου.
 • Για να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη εμφάνιση της επιφάνειας. Μερικοί άνθρωποι τακτοποιούν αυτά τα πάνελ ακόμα και ντουλάπια, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό πολυτέλεια και νεωτερικότητα.
 • Πολύ συχνά, αυτό το υλικό φινιρίσματος χρησιμοποιείται για να τελειώσει τις περιοχές όπου υπάρχει τζάκι.
 • Στο σαλόνι για να δώσει κομψότητα και εκλέπτυνση.

Τέτοιες πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου θέλετε. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε μέρη που θέλετε να επισημάνετε. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του καταναλωτή.

Παραγωγή

Τα δέρματα FP είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, αλλά ο γύψος και ο MDF είναι τα πιο δημοφιλή.

Η τεχνολογία στην οποία δημιουργούνται οι πλάκες είναι εντελώς ανάλογη με την παραγωγή προσόψεων πλαισίων για έπιπλα κουζίνας. Το φύλλο λαμβάνεται ως βάση 280x120 cm και υπό την επίδραση μίας μηχανής φρεζαρίσματος η πλάκα επεξεργάζεται και λερώνεται. Στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό βερνίκι που προστατεύει την επιφάνεια. Επομένως, το σχέδιο 3D σβήνει - ο πίνακας έντασης εμφανίζεται. Με τη βοήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας.

Συχνά χρησιμοποιείται στην παραγωγή διακοσμητικών γύψου. Διατίθενται διακοσμητικά στοιχεία και, τελικά, αποκτάται ο πιο σταθερός και πλήρης πίνακας.

Τα πάνελ MDF καλύπτονται με καπλαμά και ελαφρώς επικαλυμμένα με ένα χτύπημα, με αποτέλεσμα την τέλεια απόχρωση. Ορισμένες εταιρείες παράγουν πίνακες με τη βοήθεια έμπειρων τεχνιτών που τροποποιούν τα έργα με το χέρι.

Το πάχος της πλάκας μπορεί να φθάσει τα τρία εκατοστά, αλλά κατόπιν αιτήματος του πελάτη, το μέγεθός του μπορεί να αλλάξει.

Οι 3D επενδύσεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερο δημοτικότητα στο φινίρισμα των τοίχων μέσα στα κτίρια. Δημιουργούν ένα πραγματικά ασυνήθιστο, μοντέρνο και εκλεπτυσμένο ύφος στο εσωτερικό του σπιτιού. Εάν βαρεθείτε με κλασσικό σχεδιασμό, τότε μπορείτε να το διαφοροποιήσετε με τέτοια πάνελ, επιλέγοντας τη δική σας επιλογή από ένα αρκετά μεγάλο εύρος ή τοποθετώντας μια παραγγελία.

Συνέλευση

Η τοποθέτηση των πάνελ εξαρτάται από την ιδέα του σχεδιασμού και την ποιότητα του τοίχου - πόσο λείο είναι.

Υπάρχουν τρεις επιλογές:

 • Στο πλαίσιο - μπορεί να εγκατασταθεί σε τοίχους από γυψοσανίδες, σκυρόδεμα ή τούβλα θεμέλια οποιασδήποτε καμπυλότητας, κατά μέσο όρο "τρώει" μέχρι 35 mm.
 • Στις πλάκες τοποθέτησης - αποφεύγεται το χάσμα μεταξύ του τοίχου και του πίνακα. Η επιφάνεια πρέπει να είναι προ-ευθυγραμμισμένη. Κατά την εγκατάσταση, απαιτούνται πρόσθετες πρώτες και τελευταίες πλάκες.
 • Η κόλλα είναι μια βολική λύση για την στερέωση μη στερεών φύλλων και μεμονωμένες πλάκες μικρών διαστάσεων που δεν υπερβαίνουν τα 800x800 mm.

Όμορφα παραδείγματα

 • Οι εκδόσεις μπαμπού των πάνελ τοίχου φαίνονται πολύ κομψές. Επιπλέον, είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό φινιρίσματος.
 • Η επιλογή από MDF θα σας κοστίσει πολύ φθηνή. Στη σημερινή αγορά ένα ευρύ φάσμα αυτών των προϊόντων.
 • Οι πλάκες γύψου ταιριάζουν σε πολλά εσωτερικά στυλ. Θεωρούνται πολύ αξιόπιστα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους πίνακες 3D MDF στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο