Πάνελ MDF: λεπτότητα της επιλογής και της εγκατάστασης

Οι σύγχρονες τεχνολογίες διευρύνουν ταχέως το φάσμα των υλικών φινιρίσματος κτιρίων. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία τύπων διακοσμητικών διακοσμήσεων εσωτερικών χώρων - από φτηνές πλαστικές σε ακριβές ποικιλίες φυσικού ξύλου ή πέτρας. Η κατασκευαστική βιομηχανία εκτίμησε την όμορφη, με μια ευρεία παλέτα υλικών υφασμάτων από το μεσαίο τμήμα τιμών με υψηλής απόδοσης ιδιότητες - πάνελ MDF. Εξετάστε ποια είναι η πλεονεκτική διαφορά μεταξύ MDF και πλαστικού, από την οποία παράγονται αυτές οι πλάκες, ποιους τύπους είναι και ποιες μέθοδοι εγκατάστασης. Θα γνωρίσουμε διάφορες διακοσμητικές επιλογές για σανίδες MDF και επιλογές φινιρίσματος τοίχων και οροφών από πλαστικοποιημένα και διάτρητα διακοσμητικά πάνελ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το MDF είναι ένα μικρό κλάσμα διασποράς των ξύλινων ροκανιδιών, πιέζεται υπό υψηλή πίεση χωρίς τη χρήση του συγκολλητικού συστατικού με τη μορφή φαινόλης και φορμαλδεΰδης. Τα απορρίμματα ξύλου συνθλίβονται. Το μικρό κλάσμα ξύλου υφίσταται θερμική επεξεργασία, ως αποτέλεσμα του οποίου απελευθερώνεται ένα συγκολλητικό θραύσμα - παραφίνη ή λιγνίνη. Το κομμάτι κόλλας κολλάει τη μάζα και η πίεση δίνει την απαραίτητη αντοχή.

Αξίζει να σημειωθεί η φιλικότητα προς το περιβάλλον του MDF - ο πίνακας περιέχει μόνο φυσικές, ασφαλείς ουσίες: ρητίνες ξύλου και καρβιδίου, οι οποίες δεν είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Η διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής MDF είναι η ίδια με την τεχνολογία παραγωγής των μοριοσανίδων. Η διαφορά είναι ότι η μοριοσανίδα περιλαμβάνει ρητίνες φορμαλδεΰδης που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Για ευκολία στη χρήση στον τομέα των κατασκευών, ο μοριοσανίδων είναι κατώτερος από την αξιοπιστία της στερέωσης με βίδες. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, είναι δυνατή η χαλάρωση των οπών και η απώλεια των βιδών, είναι αδύνατο να επισκευαστεί αυτό το τσιπ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια άλλη θέση για στερέωσης. Οι πλάκες από MDF έχουν πιο πυκνή δομή που σας επιτρέπει να κρατάτε ασφαλείς τους συνδετήρες.

MDF σκάφους έχει μια τέτοια ιδιότητα όπως η ανθεκτικότητα, είναι καλά ανθεκτικό σε μούχλα και σήψη. Αυτό το υλικό δείχνει επαρκή αντοχή στο νερό, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του ακόμη και σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στην κουζίνα. Οι πλάκες από λεπτά διασκορπισμένα κλάσματα των ξύλινων ροκανιδιών έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης: δεν στημονεύονται ούτε παραμορφώνονται. Φέρνοντας ένα μεγάλο ωφέλιμο φορτίο λόγω της αντοχής, μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ευκαμψία όταν θερμαίνεται για να δημιουργηθούν καμπύλες επιστρώσεις. Το μειονέκτημα είναι η ευφλεκτότητα.

Η μελαμινική μεμβράνη ή καπλαμά κολλάται στην επιφάνεια της πλάκας. Η επιφάνεια αποκτά μια όμορφη διακοσμητική εμφάνιση, αλλά το μειονέκτημα είναι η χαμηλή αντίσταση στη μηχανική καταπόνηση. Αρκεί απλώς να αποκατασταθεί μια τέτοια βλάβη ζωγραφίζοντας το με χρώμα του κατάλληλου χρώματος. Η πλαστικοποίηση με μια μεμβράνη προσδίδει στην πλάκα μια σχεδόν αδιαμφισβήτητη ομοιότητα με το φυσικό υλικό, ενώ η τιμή παραμένει οικονομικά προσιτή.

Η ταινία έχει μια ποικιλία χρωμάτων και υφών, γεγονός που δικαιολογεί την ευρεία χρήση πάνελ MDF για εσωτερική διακόσμηση.

Οι πίνακες MDF έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της ευκολίας εγκατάστασης. Ακόμη και οι νεοεισερχόμενοι στην οικοδομική επιχείρηση χωρίς δυσκολία θα είναι σε θέση να επωάζουν ανεξάρτητα τους τοίχους ή το δάπεδο. Η επισκευή των αποτυχημένων πολλαπλών πλαισίων θα απαιτήσει απλή αντικατάσταση με νέα εξαρτήματα στην επίστρωση. Οι πίνακες σας επιτρέπουν να αποκρύψετε ηλεκτρικές και άλλες επικοινωνίες κάτω από το εσωτερικό πλαίσιο. Είναι ένα υγιεινό υλικό, εύκολο να καθαριστεί. Μπορεί να πλυθεί με συνηθισμένα απορρυπαντικά ή να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

Είδη

Οι πίνακες MDF διαφέρουν ως προς τις προδιαγραφές και τα μεγέθη τους. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρεις ομάδες αυτού του φινιρίσματος: πάνελ ενιαίας, ελασματοποιημένης και ανθεκτικής στην υγρασία. Συμπιεσμένα σε στερεά μορφή - ομοιογενή δομή, πλάκες που δεν έχουν διακοσμητική επικάλυψη. Έχουν καλή απόδοση ηχομόνωσης και προσιτή τιμή. Στην κατασκευή χρήση για ζωγραφική. Μετά την εφαρμογή του τελικού στρώματος της αντοχής υγρασίας χρώματος αυξάνεται.

Στερεά πιεσμένα πάνελ
Πλαστικά πάνελ
Πάνελ υγρασίας

Πλακάκια από MDF, με μονόχρωμη επένδυση με ανθεκτική στην υγρασία μεμβράνη με διαφορετικό διακοσμητικό μοτίβο. Οι τεχνικές παράμετροί τους είναι σημαντικά υψηλότερες λόγω της επίστρωσης, η οποία απομονώνεται από την πρόσβαση των αρνητικών παραγόντων - υγρασία, πτώση θερμοκρασίας.Τα πάνελ που αντέχουν στην υγρασία χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη πυκνότητα κλάσματος ξύλου, η οποία εμποδίζει την εισχώρηση υγρασίας ή ατμού στην εσωτερική δομή, γεγονός που προσδίδει αυξημένη αντοχή στο υλικό. Αυτή είναι η υψηλότερη κατηγορία τιμών.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός ανάλογα με τον τύπο φινιρίσματος της μπροστινής επιφάνειας. Τα πιο ακριβά - MDF πάνελ, επενδυμένα με φυσικό ξύλο καπλαμά. Μία λεπτή φέτα από ξύλο είναι κολλημένη στην πρόσοψη της πλάκας χρησιμοποιώντας μια άρθρωση κενού, συγκολλητική σύνθεση ή θερμική πίεση. Η εμφάνιση είναι απολύτως όμοια με την πριστή ξυλεία, ενώ η πλάκα είναι ελαφρύτερη από τις πλάκες από συμπαγές ξύλο.

Η πλάκα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με καπλαμά και στην πίσω όψη, αλλά αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σπάνια στην κατασκευή, όπως οι διπλής όψης πάνελ χρησιμοποιούνται στην παραγωγή επίπλων. Οι καπλαμάδες MDF έχουν ανακουφιστική φυσική δομή της πραγματικής κοπής ξύλου. Μια άλλη επιλογή είναι να εφαρμόσετε καπλαμά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία "fayn-line". Πολύ λεπτές τομές ξύλου στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε ειδική γωνία με την προσθήκη συνδετικών υλικών, και στη συνέχεια πιέζονται. Η επιφάνεια είναι ομαλή, μεταξένια με όμορφο μοτίβο υφαντών ινών ξύλου.

Το καπλαμά αυξάνει το ηχομονωτικό υλικό, επιτρέπει την επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης κατά την αντικατάσταση του φυσικού ξύλου. Η φροντίδα για πάνελ καπλαμά απαιτείται το ίδιο όπως και για τα ξύλινα: για την αποφυγή εισροής υγρασίας, για προστασία από μηχανικές επιδράσεις με αιχμηρά αντικείμενα. Αυτό το υλικό έχει υψηλές αισθητικές ιδιότητες, μπορείτε να παραλάβετε τα απαραίτητα είδη ξύλου και να δώσετε την επιθυμητή σκιά. Ένα πάνελ ή μωσαϊκό σε πάνελ από MDF κατασκευάζεται από διάφορα είδη καπλαμά. Η καλλιτεχνική και εκφραστική αξία μιας τέτοιας όψης ενισχύεται σημαντικά.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι τα πολυστρωματικά πάνελ MDF. Η διαδικασία ελασματοποίησης είναι απαραίτητη για να δώσει πρόσθετη υγρασία και ανθεκτικότητα. Αποτελείται από τα ακόλουθα: τοποθετείται στην ταινία λεπτή μελαμίνη ή μεμβράνη χαρτιού-ρητίνης, η μεμβράνη τήκεται στο ανώτερο στρώμα υπό την επίδραση της θερμικής επεξεργασίας και η ρητίνη σκληρύνεται. Οι λαμαρισμένες σανίδες MDF έχουν υψηλή υγιεινή, περιβαλλοντική ασφάλεια, εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση. Έχουν τεράστιο διακοσμητικό δυναμικό, καθώς η ελασματοποίηση παράγεται όχι μόνο σε ευθείες επιφάνειες, αλλά και στα δομικά στοιχεία μιας διάτρητης πλάκας.

Η διάτρηση χρησιμοποιείται για την επίτευξη ορισμένων οπτικών εφέ στο εσωτερικό. Το σχήμα και το μέγεθος των διατρήσεων έχουν σημαντική ποικιλία, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό σχέδιο. Οι τρύπες έχουν γεωμετρικό σχήμα, λουλουδάτο στολίδι ή άλλο σχέδιο. Τα λαξευμένα πάνελ σε επένδυση τοίχων ή οροφής δημιουργούν ένα πρωτότυπο σχέδιο. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιο τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Oriental στυλ.

Τέτοιες επιτροπές χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των χώρων γραφείου, αντικαθιστώντας τις ψευδοροφές. Η διάτρηση έχει μεγάλη επίδραση στην ακουστική του χώρου, η οποία επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής στα μουσικά σαλόνια και στα στούντιο εγγραφής. Τέτοιου είδους πάνελ είναι καλά αεριζόμενοι, στεγνώνουν γρήγορα αν καταποθούν. Επιτρέψτε να διαιρέσετε λειτουργικά το χώρο με ημιδιαφανή διαμερίσματα. Αποδεικνύεται θεαματικά φώτα.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την επεξεργασία της επιφάνειας της σανίδας MDF με βαφή, η οποία εφαρμόζεται ομοιόμορφα με αερογράφο. Η πρόσοψη του πλαισίου είναι γυαλισμένη, καλύπτεται με ένα στρώμα αστάρι, ακολουθούμενη από ένα στρώμα χρώματος. Η βαφή χρησιμοποιείται ματ ή γυαλιστερή,ο αυτόματος εξοπλισμός επιτρέπει την επίτευξη ομοιόμορφου ομοιόμορφου πυκνού στρώματος της επίστρωσης. Χρησιμοποιούνται μόνο χρώματα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες με σκληρυντικό. Ειδικά πρόσθετα σας επιτρέπουν να πάρετε ένα μοτίβο από μαργαριτάρια ραβδώσεις ή μεταλλικές υφές.

Για το φινίρισμα, είναι καλύτερο να αγοράσετε έτοιμα βαμμένα εργοστάσια πάνελ. Εκτός από τη συνήθη βαφή υπό πίεση από τον ψεκαστήρα, εφαρμόστε μια ξηρή μέθοδο βαφής. Μια μορφή χρωστικής σε σκόνη ψεκάζεται πάνω στην επιφάνεια του πλαισίου, κατόπιν υποβάλλεται σε κατεργασία με υψηλή θερμοκρασία για την τήξη της χρωστικής ουσίας. Αυτή η μέθοδος δίνει ένα ομοιόμορφο, ομοιόμορφο χρώμα υψηλής ποιότητας. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμα σε ειδικές συνθήκες υγρασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σχεδιαστές είναι οι αλεσμένοι πίνακες MDF. Αυτά τα πλαίσια σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε 3D απεικόνιση του επιπέδου του τοίχου ή της οροφής. Αυτή η επίδραση δημιουργείται χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο συμπίεσης του ανάγλυφου στρώματος προσώπου. Χρωστικές ή PVC μεμβράνες εφαρμόζεται στην κορυφή. Για να δημιουργήσετε ένα κομψό εσωτερικό είναι αρκετό για να επιλέξετε το σωστό χρώμα MDF.

Βρείτε τη χρήση τους και πολυστρωματικό χαρτί MDF.Αυτές οι πλάκες δεν αντιστέκονται στην υγρασία και τη θερμότητα, αλλά σε μερικά δωμάτια είναι βολικό να καπλαμάς τους τοίχους ή την οροφή. Καλύπτονται με χαρτί MDF χρησιμοποιούνται όπου είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπυκνώματος στην επιφάνεια και η χρήση αναπνεύσιμου υλικού είναι επιθυμητή: αποδυτήρια, οικιακές αποθήκες και άλλα δωμάτια με ξηρό αέρα.

Χρώματα και σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των πάνελ MDF ξεπερνά όλες τις πιο άγριες παραδοχές. Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την απομίμηση οποιουδήποτε γνωστού φυσικού υλικού. Όλοι οι τύποι ξύλου και κάθε σκιά παρουσιάζονται σε αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Το φινίρισμα σπάνιου και ακριβού ξύλου είναι φθηνότερο από μια σειρά και όλο και περισσότεροι καταναλωτές μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Αφρικανικό δένδρο wenge - πολύ σπάνιο ακριβό υλικόΑκόμα και το καπλαμά του δέντρου είναι πολύ ακριβό συστατικό του φινιρίσματος. Η φυσική της ομορφιά και ο πλούτος της σκιάς μαύρης σοκολάτας με ινώδεις φως φλέβες αντιγράφει με επιτυχία την πολυστρωματική σανίδα MDF. Τα φθηνά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του wenge σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών. Το πλούσιο σκούρο χρώμα τονίζει τέλεια τα στοιχεία σχεδίασης.

Για να δημιουργήσετε ευγενείς εσωτερικές λύσεις σε φωτεινά χρώματα, η ιδανική επιλογή θα ήταν η ελαφριά βελανιδιά. Η απομίμηση φινιρίσματος ή laminate είναι απαραίτητη για τον σκανδιναβικό σχεδιασμό και για την εσωτερική διακόσμηση με το στυλ ενός σαλέ, της Προβηγκίας, της χώρας. Τα πάνελ ελαφριάς βελανιδιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις τοίχων, δαπέδων και οροφών με δομικές δοκοί. Για ένα τέτοιο σχέδιο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την ίδια υφή και το χρώμα του ξύλου, διαφορετικά το αρμονικό σύνολο δεν θα αποδειχθεί.

Είναι καλύτερα να ολοκληρώσετε τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους με πλούσιους τόνους ξύλου. Τα πιο σκούρα χρώματα είναι δρυς ή καρυδιά. Το σφεντάμι και η τέφρα έχουν σχεδόν λευκό χρώμα, ο μαζικός τύπος αυτών των ειδών χρησιμοποιείται σπάνια λόγω της μαλακής του υφής, οι πίνακες MDF επιτρέπουν τη χρήση αυτών των ξύλινων ειδών εκτενέστερα στο φινίρισμα. Οι φωτεινές αποχρώσεις αντιπαραβάλλονται όμορφα με τους σκούρους τόνους του wenge ή του κόκκινου μαονιού, του kempas, του dussies, του padukas. Η οξιά, η ελάτι, το αχλάδι και τα κεράσια έχουν μια λεπτή ροζ σκιά. Κίτρινο χρώμα υπάρχει στο ξύλο τικ, καστανιάς και ελιάς, το οποίο έχει ένα ασυνήθιστο σχήμα ζιγκ-ζαγκ ινών.

Oak
Καρυδιά
Maple
Άλντερ
Oliva

Ιταλική καρυδιά έχει γίνει ένα δημοφιλές φινίρισμα στους εσωτερικούς χώρους σχεδιαστών.Το χρώμα αυτού του ξύλου έχει μια ενδιαφέρουσα εικόνα της θέσης των ινών. Το ευχάριστο πλούσιο ανοιχτό καφέ χρώμα δίνει μια ήρεμη χρωματική σειρά. Ένα τέτοιο φινίρισμα φαίνεται ακριβό και κομψό. Πηγαίνει καλά με μπεζ, πράσινο και πορτοκαλί χρώματα.

Κατά τον συνδυασμό διαφορετικών τύπων ξύλινων δαπέδων θα πρέπει να θεωρείται η συμβατότητα των χρωμάτων. Για ένα αντίθεση σχέδιο είναι καλύτερα να κολλήσει με το παραδοσιακό - φως με το σκοτάδι. Ο συνδυασμός αποχρώσεων είναι πιο περίπλοκος, είναι απαραίτητο να το επιλέξετε σύμφωνα με την αρμονία των ινών και των αποχρώσεων. Η επιφάνεια μπορεί να γυαλιστεί ή να έχει μια ματ υφή, γυαλάδα δίνει το ενεργό φινίρισμα φορέα, matte μεταξένια προσθέτει ένα στοιχείο της άνεσης και της ηρεμίας. Οι πίνακες MDF παρέχουν την ευκαιρία να διακοσμήσετε το εσωτερικό σας με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο: απομίμηση φυσικού ξύλου με διάτρηση.

Οι πίνακες MDF μπορούν να διακοσμηθούν με φυσική πέτρα ή τούβλο, έχουν ένα σχέδιο αυστηρής ή κυκλοκοπικής τοποθέτησης. Αυτές οι απομιμήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένθετα στο ντεκόρ τοίχων. Ο ανάγλυφος τοίχος από τούβλο ή πέτρα, κατασκευασμένος από διακοσμητικά πάνελ MDF, θα αντικαταστήσει την πραγματική τοιχοποιία, χωρίς να αλλάξει το φορτίο στις δομές στήριξης, θα επιταχύνει το φινίρισμα και θα μειώσει το κόστος εργασίας.

Η πλαστικοποίηση επιτρέπει στα γνωστά φυσικά υλικά να μεταδώσουν μια ασυνήθιστη υφή: λάμψη ή πέτρα. Υπεραγοροί ή μεταλλικοί τοίχοι. Ο πίνακας μπορεί να έχει μια μετάβαση της υφής και του χρώματος. Η πέτρα θα διασκορπιστεί με δρυς ή σκλήθρα, δημιουργώντας καταπληκτικούς συνδυασμούς. Στο ίδιο διάστημα, οι τοίχοι και η οροφή θα αρχίσουν να αντιπαραβάλλονται και να προσελκύουν την προσοχή.

Οι διακυμάνσεις της χρωματικής γκάμας των πάνελ MDF είναι ατελείωτες. Όταν χρησιμοποιείται στην τελική επεξεργασία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε όλα τα πάνελ του ίδιου χρώματος. Σήμερα, ένας συνδυασμός αρκετών χρωμάτων αντίθεσης ή χρωμάτων είναι μοντέρνα. Εδώ αξίζει να καθοδηγείται από το φάσμα χρωμάτων, όπου συνδυάζονται αρμονικά τα γειτονικά χρώματα ή τα αντίθετα χρώματα. Για αρχάριους, είναι καλύτερο να περιορίσετε σε τρία διαφορετικά χρώματα, μόνο οι επαγγελματίες σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ικανοποιητικά μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Τα πάνελ έχουν ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα επιφάνειας. Το γυαλιστερό χρώμα μπορεί να είναι και το χρώμα και να μιμείται ασημένια μεταλλική λάμψη. Η τελευταία πρόταση των σχεδιαστών - γυαλιστερές πάνελ που μοιάζουν με γυαλί και έχουν εξαιρετική ανακλαστικότητα.Τέτοιες επιτροπές σήμερα στην κορυφή της δημοτικότητας, φαίνονται καλά δίπλα σε βαρύ πέτρινο τοίχο ή τούβλα.

Η γυαλιστερή επένδυση με λευκό ή μαύρο γύψο δεν φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακή.

Οι πίνακες MDF με ανάγλυφο σχέδιο έγιναν ένα πραγματικό χτύπημα σύγχρονων εσωτερικών χώρων. Συγκρίνουν ευνοϊκά τον διακοσμητικό γύψο με το ότι είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί εάν η επένδυση είναι κουρασμένη ή έχει καταστεί άχρηστη. Μάλλον μεγάλη δομή ανακούφισης δίνει την επίδραση του 3D στο δωμάτιο. Τέτοιοι πίνακες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη μορφή πάνελ ή μια σειρά από ένθετα σε ένα ομαλό φινίρισμα. Ένας τοίχος ή μια οροφή με ένα σχέδιο ανάγλυφου θα προσθέσει κοσμικά χαρακτηριστικά στο δωμάτιο.

Τα πάνελ μπορούν να είναι ανάγλυφα, παρόμοια με ταπετσαρία βινυλίου. Η ανάγλυφη με τη μορφή μονογραμμάτων θα διακοσμήσει το κλασικό εσωτερικό. Αυτά τα πάνελ θα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο χαρτιού ταπετσαρίας. Το πλεονέκτημα του φινιρίσματος των πλαισίων είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να ευθυγραμμίζονται οι τοίχοι και τα πάνελ είναι εύκολο να καθαριστούν, σε αντίθεση με τα ταπετσαρία. Η απομίμηση της μεταξοτυπίας σε 3D θα γίνει μια μοντέρνα λεπτομέρεια του σχεδιασμού του εσωτερικού χώρου.

Η επιφάνεια των πάνελ μπορεί να διακοσμηθεί με εκτύπωση φωτογραφιών. Η εκτύπωση φωτογραφιών σάς επιτρέπει να αναπαράγετε οποιαδήποτε εικόνα.Το ίδιο μοτίβο συνθέτει συνθέσεις χαλιών ή όμορφα τοπία με τη μορφή ενός πάνελ διαφόρων πάνελ. Η απομίμηση νωπογραφιών και ψηφιδωτών διαφόρων χρωμάτων και υφών θα είναι μια αρετή και θα δώσει ένα μοναδικό εσωτερικό. Η εκτύπωση φωτογραφιών είναι μια πολύ ανθεκτική επίστρωση, είναι γυαλιστερή και ματ.

Ένα πάνελ με φυσικό τοπίο στον τοίχο θα επεκτείνει τα όρια του χώρου. Η ανατολίτικη διάθεση θα δημιουργήσει ένα σχέδιο με τη μορφή ενός στολίδι στους τοίχους. Τέτοια πάνελ θα πρέπει να είναι επενδυμένα με όλους τους τοίχους και την οροφή για να αναπαράγουν την ατμόσφαιρα των υπέροχων ασιατικών παλατιών. Τα αφρικανικά μοτίβα τονίζουν τις ζωϊκές εικόνες. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πόλης είναι πολύ μοντέρνες σήμερα.

Τα πάνελ με εκτύπωση φωτογραφιών μπορούν να ληφθούν για κάθε γούστο. Ένα μεγάλο σχήμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή μικρών εγκλείστων. Ένα παράθυρο προβολής μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρο τοίχο ή δύο απέναντι τοίχους.

Η φωτογραφία δίνει προοπτική και μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο, αφαιρεί τη μονοτονία του φινιρίσματος και δημιουργεί μια ιδιαίτερη διάθεση του εσωτερικού χώρου.

Τα πάνελ MDF με επιφάνεια όμοια με το μέταλλο αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διακόσμησης σε υψηλής τεχνολογίας βιομηχανικούς στυλ - υψηλής τεχνολογίας και πατάρι.Το χρυσό και ασήμι glitter σε συνδυασμό με εκθαμβωτικά λευκά ή μαύρα πάνελ θα προσθέσουν έμφαση στην πολυτελή επίπλωση του Art Deco. Σε μικρά διαμερίσματα, λαμπερές ρίγες στην οροφή ή στους τοίχους θα δώσουν οπτικά μια διαβάθμιση κρυμμένου χώρου. Τα διακοσμητικά πάνελ πρέπει να συνδυάζονται με απλές μονόχρωμες υφές.

Σοφίτα
Υψηλή τεχνολογία
Art Deco

Διαστάσεις

Μια μεγάλη ποικιλία MDF πάνελ οδήγησε στην ευρεία χρήση τους στην κατασκευή. Στο πλαίσιο των διαφόρων αναγκών της κατασκευαστικής βιομηχανίας κατασκευάζονται πάνελ με τις κατάλληλες διαστάσεις. Οι διαστάσεις και το βάρος των πλακών τυποποιούνται και ρυθμίζονται από τα τεχνικά πρότυπα παραγωγής.

Επενδύσεις τοίχων διατίθενται για πάνελ τοίχου διαστάσεων μήκους 2,62 μέτρων. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν πίνακες μήκους 2,8 μέτρων και 2,44 μέτρων. Το πλάτος αντιστοιχεί στον τύπο από P-1 έως P-5.

Ρ-1

100 mm

P-2

125 mm

P-3

150 mm

P-4

175 mm

P-5

250 mm

Οι πλάκες MDF διατίθενται σε μήκος και πλάτος 1,5 μέτρα x 0,1-0,9 μέτρα. Το μέγεθος της πλάκας εξαρτάται από την υφή της επιφάνειας - ανάγλυφα, διάτρητα και πάνελ με απομίμηση φυσικών λίθων μεγέθη μεγέθους 2,8 έως 2,07 μέτρα. Τα τετράγωνα πάνελ για διακοσμητικά πάνελ έχουν και άλλα μεγέθη - από 29x29 cm έως 95x95 cm. Το πάχος των πλαστικοποιημένων και βαμμένων πάνελ κυμαίνεται από 3 mm έως 30 mm.

Η επένδυση από καπλαμάδες συνεπάγεται την αύξηση του πλάτους του πάνελ σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 60 mm.

Το βάρος του πάνελ εξαρτάται από το μέγεθος, την εμφάνιση του καπλαμά ή την ανακούφιση. Για να πάρετε μια ιδέα για το μέσο βάρος αυτού του υλικού φινιρίσματος, θα πρέπει να εστιάσετε στο βάρος των 16 κιλών του πάνελ με διαστάσεις 2,8 x 2,05 x 0,003 μέτρα και βάρος 142 κιλά στις διαστάσεις 2,8 x 2,05 x 0,028 μέτρα. Για το ανώτατο όριο, χρησιμοποιούνται λεπτότερα και ελαφρύτερα προϊόντα · για τοίχους χρησιμοποιούνται πάνελ με υψηλό συντελεστή αντοχής και αντοχή στη μηχανική καταπόνηση. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ηχομόνωση χρησιμοποιώντας MDF, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το μέγιστο πάχος της πλάκας. Φυσικά, το βάρος αυτού του σχεδίου, αν το ύψος του δωματίου είναι μεγάλο, θα είναι σημαντικό.

Δώστε προσοχή κατά τον υπολογισμό του βάρους της επένδυσης είναι απαραίτητο στο πλαίσιο διακόσμησης. Η πλαστικοποίηση και η βαφή ελαφρά αυξάνουν το βάρος. Φόδρα, ανακούφιση αυξάνουν αυτό το ποσοστό. Η διάτρηση, αντίθετα, μειώνει το βάρος της δομής. Για μικρότερες επιφάνειες, επιλέγονται μικρότερα πλαίσια ή πλάκες, καθώς οι τομές θα παραβιάζουν το διακοσμητικό φινίρισμα και θα δημιουργούν δυσκολίες στη στεγανοποίηση των ραφών. Οι εγκαταστάσεις μιας μεγάλης περιοχής είναι καλύτερο να κατασκευάσουν πλάκες και πάνελ μεγάλου μεγέθους.

Οι διαφορές στη μέθοδο τοποθέτησης

MDF για κατασκευαστικούς σκοπούς παράγεται με τη μορφή φύλλων, πλακιδίων και επένδυσης τοίχων.Κάθε τύπος προϊόντος έχει το δικό του μέγεθος, μέθοδος τοποθέτησης και χρησιμοποιείται για ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας. Ταυτόχρονα, όλα διατηρούν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά: φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση, υψηλή αντοχή και ελαστικότητα, καλές διακοσμητικές ιδιότητες. Η διαφορά έγκειται στο μέγεθος και τις μεθόδους σύνδεσης μεταξύ τους και στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής.

Φύλλο

Το πιο ακριβό από τα παραπάνω είδη προϊόντων - MDF φύλλο. Είναι η βάση για τη δημιουργία εξαιρετικά καλλιτεχνικών πλαισίων ή ανάγλυφων ενθέτων. Τα φύλλα έχουν μεγάλο μέγεθος - ύψος έως 2,8 και μήκος μέχρι 2,05-2,9 μέτρα. Κατά την παραγγελία στο εργοστάσιο, μπορείτε να φτιάξετε φύλλα σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη και με ένα αποκλειστικό μοτίβο.

Τα φύλλα μπορούν να ζυγίσουν μέχρι 142 kg ανάλογα με το πάχος.

Το φύλλο MDF χρησιμοποιείται για διακοσμήσεις τοίχων σε μεγάλους χώρους. για να δημιουργήσετε ένα ορισμένο διακοσμητικό αποτέλεσμα χωρίς ραφή. Το φύλλο είναι τοποθετημένο απευθείας στον τοίχο που έχει υποστεί κατεργασία με τρύπημα στο στόμα και αντισηπτικά, καθώς δεν έχει σχισμές σύνδεσης. Η καλύτερη επιλογή είναι η μερική συμπερίληψη ενός τέτοιου φινιρίσματος στην επένδυση τοίχων λόγω της ογκώδους και της τιμής του υλικού.

Πλακάκι

Παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν MDF. Η διαφορά από τα φύλλα έχει τη μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου διαφόρων μεγεθών: από 0,5 x 0,5 μέτρα έως 0,95 x 0,95 μέτρα. Το πλακίδιο δεν έχει συνδετικές αυλακώσεις και είναι τοποθετημένο στον προετοιμασμένο τοίχο. Ευκολία εργασίας με αυτό το προϊόν - στα μεγέθη, κατάλληλο για εγκατάσταση και ελαφρύ. Εάν η εγκατάσταση φύλλων MDF θα απαιτήσει τη συμμετοχή δύο ή περισσότερων εργαζομένων, τότε ένα άτομο θα αντιμετωπίσει την τοποθέτηση κεραμιδιών. Αρκεί μόνο να υπολογιστεί ο απαραίτητος αριθμός αντιγράφων για φινίρισμα, γνωρίζοντας την περιοχή της τελικής επιφάνειας και το μέγεθος του κεραμιδιού.

Η υφή της επιφάνειας έχει τυπικά χρώματα και μεγέθη ως κεραμίδι. Είναι βολικό να κατασκευαστούν ψηφιδωτά πάνελ από πλακίδια MDF του ίδιου τύπου, αλλά με διαφορετικό χρώμα ή υφή. Η ευελιξία αυτού του υλικού φινιρίσματος - στη δυνατότητα εφαρμογής στο δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους και διαμόρφωσης. Στην αγορά υλικών φινιρίσματος τα πλακίδια MDF παρουσιάζονται στο ευρύτερο φάσμα, έχουν χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα MDF φύλλα.

Κλαπέτο

Το πιο δημοφιλές είναι φθηνό και πανέμορφο υλικό από πλαστικό υλικό - επένδυση MDF.Έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και πληθώρα διακοσμητικών τελειωμάτων. Το Ρέικι έχει διαστάσεις 2,4 x 0,11 μέτρα και πέρα. Το κανονικό μήκος είναι 2,6 μέτρα. Η επένδυση χρησιμοποιείται για διακόσμηση και τοίχους και οροφή.

Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα, και για μεγαλύτερη διακοσμητική επίδραση στο "χριστουγεννιάτικο δέντρο".

Το σχέδιο τοποθέτησης στο "ψαροκόκαλο" είναι δύο τύπων. Τα πάνελ τοποθετούνται υπό γωνία 90 μοιρών μεταξύ τους, τα άκρα παρακείμενα σε κάθε άκρο της διαμήκους πλευράς. Μια άλλη επιλογή περιλαμβάνει τη θέση των σιδηροτροχιών σε οποιαδήποτε άλλη γωνία, ενώ τα άκρα κόβονται με την ίδια γωνία και ρυθμίζουν το άκρο. Αυτή η εγκατάσταση απαιτεί κάποια ικανότητα, έτσι ώστε η επένδυση να είναι ομαλή με την ίδια κλίση. Μπορείτε να κόψετε προκαταρκτικά αρκετές ράγες, να καθαρίσετε την άκρη της κοπής και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Η επένδυση χαρακτηρίζεται από ευκολία εγκατάστασης, ευκολία κατασκευής και μεμονωμένα στοιχεία. Μειώστε εύκολα στο σωστό μέγεθος. Στις πλευρικές επιφάνειες είναι εξοπλισμένες με ειδικές αυλακώσεις για τη σύνδεση των σιδηροτροχιών μεταξύ τους χωρίς κενό. Για να διασφαλιστεί η αντοχή και για να αποφευχθεί η παραμόρφωση των δομικών στοιχείων, η ράγα είναι τοποθετημένη σε πλαίσιο ράβδων.Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να οριζοντίσετε τον τοίχο και σας επιτρέπει να κρύψετε τις επικοινωνίες μέσα στο πλαίσιο.

MDF σιδηροτροχιά για την ευκολία της εγκατάστασης απαιτεί συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασηςέτσι ώστε η σιδηροδρομική γραμμή να μην οδηγεί. Οι διακοσμητικές ιδιότητες της επικάλυψης εξαρτώνται από αυτήν. Η θέση των πτερυγίων επηρεάζει τη διαστημική μοντελοποίηση. Η οριζόντια διάταξη θα επιμηκύνει τον τοίχο ή την οροφή. Η εγκάρσια διάταξη στην οροφή θα κάνει το δωμάτιο ευρύτερο.

Η κάθετη τοποθέτηση της επένδυσης τοίχου θα αυξήσει οπτικά το δωμάτιο.

Ανεξάρτητα από το είδος του προϊόντος, το MDF είναι ένα οικονομικό υλικό φινιρίσματος. Δεν απαιτεί προσεκτική προετοιμασία της επιφάνειας του τοίχου, όπως για τη ζωγραφική ή την εργασία έντασης, όπως συμβαίνει με τα κεραμικά πλακίδια. Εύκολη συναρμολόγηση, η εργασία απαιτεί λίγο χρόνο και δεν απαιτεί επαγγελματική ικανότητα. Για την επένδυση δεν απαιτείται να αγοράσει πρόσθετα μίγματα κτιρίων ή κόλλα, μόνο βίδες και ράβδοι,. Αυτό είναι ένα προσιτό υλικό υποστήριξης. Κατά τη διάρκεια της εργασίας δεν σχηματίζεται σκόνη και ακαθαρσίες.

Πώς να επιλέξετε;

Μια μεγάλη ποικιλία από MDF πάνελ σας κάνει να επιλέγετε σοφά την επιλογή των τελειωμάτων για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο - οι επιφάνειες ανθεκτικές στην υγρασία θα πρέπει να επιλεγούν για εξωτερική διακόσμηση της loggia ή της κουζίνας και οι μέσες τιμές επαρκούν για την αντιμετώπιση των εσωτερικών επιφανειών. Η διακόσμηση των πλαισίων πρέπει επίσης να αντιστοιχεί στον σκοπό του δωματίου. Στη διακόσμηση των τοίχων και οροφής είναι καλύτερο να τηρούν την ίδια σχεδίαση στυλ.

MDF, διακοσμημένο με καπλαμά, θα δώσει στο σαλόνι ή το γραφείο την απαραίτητη σταθερότητα. Δεν υπάρχει αυξημένη υγρασία αέρα, επομένως δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε χρήματα σε MDF ανθεκτικό στην υγρασία, αλλά απαιτείται προστασία από τον θόρυβο, επομένως, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον δείκτη κατά την αγορά. Ακριβά φινίρισμα θα τονίσει τον πλούτο των ιδιοκτητών. Το καπλαμά της ελαφριάς βελανιδιάς ή της ιταλικής καρυδιάς είναι ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των εσωτερικών χώρων, σχεδιασμένο με κλασικό ύφος και μοντέρνο μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Οι πλάκες από MDF κόβονται με εσωτερικά χωρίσματα που δεν έχουν πόρτες εισόδου για να δημιουργήσουν απομονωμένες ζώνες σε τέτοιους χώρους μετασχηματισμού. Τα χωρίσματα παίρνουν την απαιτούμενη πυκνότητα όταν επιλέγουν τα πάνελ κορεσμένα χρώματα. Αυτός ο χωρισμός παρέχει επαρκή ηχομόνωση.Πίσω από το διαμέρισμα των πάνελ μπορείτε να κανονίσετε ένα κρεβάτι, ενώ το φως από την κουζίνα δεν θα παρεμβληθεί με ξεκούραση. Η υψηλή διακοσμητικότητα των πλακών MDF καθιστά τη συνηθισμένη αποβάθρα την κύρια έμφαση της διακόσμησης λόγω του πανέμορφου ευγενούς χρώματος και του ενδιαφέροντος σχεδίου των ινών ξύλου.

Για τη διακόσμηση του διαμερίσματος, όπου συνδυάζονται η αίθουσα και η κουζίνα, αντί των εσωτερικών χωρισμάτων, εγκαθίσταται μια διάτρητη πλάκα MDF, βαμμένη ή ελασματοποιημένη και στις δύο πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε πλευρά μπορεί να έχει τη δική της υφή και χρώμα, που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της τελικής επεξεργασίας της ζώνης της. Η τοποθέτηση διάτρητων πλακών στην οροφή του υπνοδωματίου με θεαματικό φωτισμό θα είναι μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού. Τα κομψά στοιχεία φέρνουν ένα μεταλλικό φινίρισμα και ένα συνδυασμό με το καθαρό λευκό χρώμα του υπολοίπου του φινιρίσματος.

Για εσωτερική διακόσμηση εξοχικές κατοικίες ή σοφίτα σε ένα εξοχικό σπίτι θα πρέπει να επιλέξουν φθηνά ελασματοποιημένα ή βαμμένα προϊόντα rack. Οι οικοδεσπότες χωρίς βοήθεια θα είναι σε θέση να καλύψουν τους τοίχους του κελύφους του δωματίου. Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε υλικό υψηλής αντοχής στην υγρασία σε μη θερμαινόμενους χώρους το χειμώνα, έτσι ώστε οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και η υψηλή υγρασία την άνοιξη-φθινόπωρο να μην παραμορφώσουν το MDF.Η ίδια απαίτηση ισχύει και για το σχεδιασμό της ποδιάς στην κουζίνα. Πρέπει να φροντίσουμε για τη μόνωση του τελικού υλικού από τη θέρμανση - η MDF μπορεί να ανάψει όχι μόνο από ανοικτή φωτιά, αλλά και από ισχυρή θέρμανση.

Στο παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να δείξει φαντασία επιλέγοντας ένα μοτίβο και χρώμα, απομακρύνοντας από τα στερεότυπα, και αντί ενός βαρετού παραδοσιακού εσωτερικού, δημιουργώντας μια φωτεινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Οι πλάκες MDF είναι τέλεια πλυμένες, αυτή η ποιότητα είναι πολύ χρήσιμη στο παιδικό δωμάτιο. Δεν πρέπει να πάρετε ακριβά προσόψεις από φυσικό ή πολυστρωματικό καπλαμά, προτιμούν φωτεινά γυαλιστερά πιάτα ή σχάρες. Οι πόρτες είναι ζωγραφισμένες σε ένα από τα χρώματα των πάνελ ή παραλαμβάνουν μετρητά από το ίδιο υλικό. Οι σχεδιαστές συστήνουν να δώσουν προσοχή στα πάνελ κατάλληλων θεμάτων: για τα αγόρια - τη θάλασσα, για τα κορίτσια - τις υπέροχες σκηνές.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Η μέθοδος τοποθέτησης πάνελ τοίχου και οροφής είναι σχεδόν η ίδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι μεταλλικά προφίλ και αναρτήσεις χρησιμοποιούνται για την οροφή. Για τους τοίχους αρκετά κιβώτια των μπαρ. Μεταξύ της οροφής και των πινάκων αφέθηκε ένα μεγαλύτερο κενό για την τοποθέτηση των ηλεκτρικών καλωδίων.

Για την εγκατάσταση απαιτούνται τα ακόλουθα εργαλεία: ένα μολύβι, ένας διατρητικός μηχανισμός, ένας αγκυροβόλιος σε ξύλο και μέταλλο, ένα τρίγωνο ορθής γωνίας, βίδες και πείροι.

Για την αντιμετώπιση της οροφής, σχεδιάζουν μια γραμμή του επιπέδου του οροφήματος κατά μήκος των τοίχων γύρω από την περίμετρο ολόκληρου του δωματίου. Η οροφή είναι τοποθετημένη σε τετράγωνα 1 x 1 μέτρο. Ένα μεταλλικό προφίλ συνδέεται στις γραμμές. Οι αναρτήσεις τοποθετούνται σε διασταυρώσεις. Το ύψος των αναρτήσεων λαμβάνεται τουλάχιστον 10 εκατοστά για την ασφαλή τοποθέτηση των καλωδίων και των βάσεων των λαμπτήρων. Εάν το ύψος του δωματίου δεν επιτρέπει να χαμηλώσετε την οροφή σε τέτοιο ύψος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε διαφορετικό φινίρισμα λόγω της ευφλεκτότητας του υλικού.

Για τοίχους, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα δοκάρια. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον πρώτο οδηγό. Πρέπει να είναι αυστηρά κάθετος προς τα πηχάκια του καλύμματος · γι 'αυτό απαιτείται ένα τρίγωνο. Κατ 'αρχάς, οι ράβδοι obreshetka στερεώνονται σε βήματα των 45 εκατοστών στον τοίχο σε οριζόντια ή κατακόρυφη κατεύθυνση, ανάλογα με την κατεύθυνση της σιδηροτροχιάς MDF. Οι ράβδοι τοποθετούνται στον τοίχο με πείρους ή βίδες.

Μετά τη συναρμολόγηση του πλαισίου ή των κιβωτίων, το MDF μετράται, κομμένο σε μέγεθος.Η τοποθέτηση της κάθετης επένδυσης ξεκινά από τη γωνία της πόρτας εισόδου, οριζόντια τοποθέτηση - από το πάτωμα, ελέγχεται τακτικά από το επίπεδο της σωστής εγκατάστασης των εξαρτημάτων. Σε σημεία επαφής με την σιδηροτροχιά, είναι εγκατεστημένο ένα κλύμετρο στο οποίο βιδώνεται ένας κοχλίας. Αυτό εξασφαλίζει την άκαμπτη στερέωση της ράγας στο πλαίσιο. Η τελευταία λεπτομέρεια μετράται και κόβεται στη θέση της, καθώς δεν είναι πάντα δυνατό να υπολογιστούν τα κενά σε όλο το τοίχωμα ή την οροφή.

Μια άλλη μέθοδος εγκατάστασης είναι η κόλλα. Περιλαμβάνει την ισοπέδωση του τοίχου, του αστάρι και τη χρήση των νυχιών κόλλας - υγρού. Κόλλα εφαρμόζεται στην πίσω επιφάνεια της πλάκας. Στη συνέχεια, η πλάκα πιέζεται στον τοίχο και αμέσως πρέπει να αφαιρεθεί για τελική κόλληση σε 5 λεπτά. Είναι πιο βολικό να εξαπλωθούν μερικά πάνελ ταυτόχρονα για να επιταχυνθεί η διαδικασία ρύθμισης της κόλλας.

Το MDF πρέπει να κοπεί σε μέγεθος. Προκειμένου να αποφευχθεί η κοπή του μπροστινού στρώματος κατά την κοπή, έχει διακοσμητική πλευρά προς τα επάνω. Πρόσθετα στοιχεία τοποθετούνται μεταξύ των πλακών, στις γωνίες των τοίχων, κοντά στο πλαίσιο της πόρτας. Τα φύλλα MDF προσφέρονται με ειδικά εξαρτήματα για τις αρθρώσεις - γωνία και πλίνθο, τα οποία επιλέγονται από το χρώμα και την υφή.

Για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια λειτουργία των πάνελ, η πλάκα τοίχου ή δαπέδου είναι προ-επικαλυμμένη με αντισηπτικό. Αυτό θα αποτρέψει τη μούχλα ή το ωίδιο. Πριν από την τοποθέτηση πλαισίων ή πλακών στις σωστές θέσεις κόψτε τρύπες για λαμπτήρες ή πρίζες, η τυπική διάμετρος των οποίων είναι 67 mm. Η τρύπα τρυπιέται με ένα τρυπάνι. Για να εξασφαλιστεί η ακαμψία της εξόδου κάτω από την οπή, το ξύλο είναι συσκευασμένο για να αποφευχθεί η κάμψη του πίνακα. Η καλωδίωση είναι προσαρτημένη στην πλάκα δαπέδου, τα σύρματα τοποθετούνται σε ένα κυματοειδές σωλήνα.

Οι πίνακες χρησιμοποιούνται για τις αψίδες που βλέπουν. Για να γίνει αυτό, η σιδηροτροχιά του επιθυμητού μεγέθους είναι ελαφρώς θερμαινόμενη, γίνεται πλαστική, τότε μπορεί να καμφθεί στην επιθυμητή ακτίνα. Στη συνέχεια, η κόλλα στερεώνεται στο άνοιγμα. MDF πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το φινίρισμα του δαπέδου, η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται σύμφωνα με την τεχνολογία της τοποθέτησης παρκέ. Σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πλαστικά πάνελ και μια γυάλινη λυγαριά να κόβεται με πάνελ ανθεκτικά στην υγρασία σε μεταλλικό πλαίσιο για να αποφεύγεται η έκθεση σε υγρασία.

Ζωγραφική

Ζωγραφική απαιτείται σε δύο περιπτώσεις: η παλιά διακοσμητική επίστρωση είναι χαλασμένη και η επένδυση έγινε με μη συμπιεσμένα MDF στερεά επικαλυμμένα ελάσματα.Στην πρώτη περίπτωση, η κατεστραμμένη επιφάνεια αλέθεται, σκουπίζεται από τα συντρίμμια και εφαρμόζεται ένα στρώμα αστάρι για βαφή. Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε διάφορα στρώματα χρώματος. Η βαφή για MDF έχει τη βέλτιστη αναλογία προς το σκληρυντικό 1: 9.

Επιτρέπονται τουλάχιστον 8 ώρες για την ξήρανση κάθε στρώματος, είναι επιθυμητό να εφαρμοστεί ένα στρώμα στίλβωσης ή βερνίκι στην κορυφή.

Για τη δεύτερη παραλλαγή με την μη κατεργασμένη επιφάνεια MDF, η τεχνολογία είναι η ίδια, εφαρμόζεται μόνο λείανση σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση του υλικού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ήδη γυαλισμένες πλάκες. Είναι απαραίτητο να γίνει η επεξεργασία των αρθρώσεων, εάν υπάρχει, στη συνέχεια να προχωρήσετε στην προετοιμασία και τη βαφή. Η βαφή για MDF πρέπει να είναι σε ρητίνες πολυουρεθάνης, αλκυδικές ή με βάση το πετρέλαιο ή νιτρο σμάλτο.

Συμβουλές φροντίδας

Οι πίνακες MDF είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν. Ο υγρός καθαρισμός είναι κατάλληλος για την αφαίρεση σκόνης από όλους τους τύπους επιφανειών. Σε περίπτωση μόνιμης βρωμιάς, μπορούν να πλυθούν με οποιοδήποτε απορρυπαντικό και βούρτσα. Το τελευταίο πρέπει να γίνει πιο προσεκτικά σε καπλαμάδες. Το λακαρισμένο καπλαμά σκουπίζεται με ένα υγρό πανί χωρίς την προσθήκη σαπουνιού. Το καπλαμά, καλυμμένο με κερί ή λάδι, υποβάλλεται σε περιοδική επεξεργασία με ειδικά μέσα φροντίδας φυσικού ξύλου και κάθε λίγα χρόνια ενημερώνει την επίστρωση λαδιού ή κεριού.Για άλλα είδη τελειώματος δεν απαιτούνται ειδικά γεγονότα.

Πώς να κόψετε τους τοίχους με πάνελ MDF, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο