Ξύλινα πάνελ 3D: τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμός

Στη σύγχρονη αγορά κατασκευών υπάρχει μια τεράστια επιλογή οικοδομικών υλικών που θα κάνουν το σχεδιασμό οποιουδήποτε διαμερίσματος πρακτικό, όμορφο και μοναδικό. Για παράδειγμα, για την επικάλυψη των τοίχων σήμερα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ξύλινα τρισδιάστατα πάνελ, τα οποία είναι μια βελτιωμένη έκδοση των συνηθισμένων διακοσμητικών ξύλινων πάνελ. Παρακάτω υπάρχει μια επισκόπηση αυτού του υλικού φινιρίσματος.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα τρισδιάστατα πλαίσια είναι ταινίες ίδιου μεγέθους με τυπωμένο τρισδιάστατο σχέδιο διαφορετικής φύσης. Τα στοιχεία κατασκευής έχουν συνήθως σχήμα ορθογωνίου ή τετραγώνου. Μετά την εγκατάσταση, οι μεμονωμένες λωρίδες σχηματίζουν έναν ενιαίο όμορφο καμβά και η διασταύρωση των τμημάτων παραμένει σχεδόν αόρατη.Για να μειωθεί ελαφρώς το κόστος των πάνελ, η βάση και η εμπρόσθια πλευρά τους είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Για παράδειγμα, για τη βάση επιλέγουν συνήθως κόντρα πλακέ ή MDF, η οποία επεξεργάζεται με ειδικές ενώσεις για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών τους.

Για την εξωτερική πλευρά των φύλλων χύμα συνήθως επιλέγουν το φυσικό ξύλο: τέφρα, δρυός, χωρισμένο ξύλο και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Όλα τα μέρη των πτερυγίων είναι εξοπλισμένα με ειδικά συνδετικά στοιχεία, που εγγυώνται στενή σύνδεση μερών μεταξύ τους. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι τεχνολογίας διευκολύνουν και επιταχύνουν τη διαδικασία εγκατάστασης. Τα σύγχρονα ογκομετρικά πάνελ χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής - μερικές φορές για μέγιστη ανθεκτικότητα, τα πάνελ καλύπτονται με ένα στρώμα ειδικού κεριού, καθώς και περιβαλλοντική ασφάλεια και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφών και μεγεθών. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου υλικού τελικής επεξεργασίας είναι αρκετά υψηλό.

Εσωτερική διακόσμηση των τοίχων με τέτοιο υλικό φαίνεται μεγάλη σε κάθε εσωτερικό, δίνοντάς του την πολυτέλεια, την πολυτέλεια και την πρωτοτυπία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των ενοτήτων:

 • πλάτος - 400 mm.
 • μήκος - 200 mm.
 • πάχος - 8-15 mm.
 • βάρος 1 τετραγωνικό. m - 6 kg.

Οι παράμετροι των πάνελ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Τύποι ξύλινων πάνελ 3D

Τα πάνελ χωρίζονται σε δύο ομάδες ανάλογα με τον τύπο των συνδετήρων και τα χαρακτηριστικά της παραγωγής.

Είναι:

 • Ασπίδα. Στις πλάκες τέτοιων πάνελ, οι σύνδεσμοι στερεώνονται εκ των προτέρων επί των πλακών βάσεως κόντρα πλακέ με μία δεδομένη απόσταση κατά μήκος της ακμής, η οποία θα χρησιμεύσει ως συνδετική ραφή εάν τα πλαίσια δεν έχουν συνδετήρες με ένα ορισμένο διάστημα.
 • Συλλέγεται συνδυάζοντας μεμονωμένα θραύσματα. Τέτοιες λωρίδες συναρμολογούνται ήδη σε ένα τμήμα του τοίχου. Όλες οι λεπτομέρειες βήμα-βήμα από τη συναρμολόγηση των στοιχείων και είναι στερεωμένες στη δομή στήριξης. Ταυτόχρονα δημιουργείται η υφή του ξύλου κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Σύμφωνα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτής της επιλογής δεν διαφέρει από την πρώτη.
 • Μωσαϊκό στη βάση του πλέγματος. Τέτοια πάνελ δημιουργούνται από μια ποικιλία από μικρά ξύλινα κομμάτια, τα οποία τελικά συγχωνεύονται σε μια όμορφη σύνθεση, παρόμοια με ένα κεραμικό μωσαϊκό. Αυτός ο τύπος διακόσμησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά και στο μπάνιο, μπάνιο και ακόμη και σάουνα.
 • Κατασκευασμένο από επίπεδο ξύλο ή άκρη. Για την κατασκευή του αναγλύφου της πρώτης έκδοσης των πάνελ που χρησιμοποιούνται προετοιμασμένη ξυλεία ή "στρογγυλό ξύλο", η οποία είναι κομμένη κάθετα στον κορμό δέντρου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πάνελ με προεξέχοντα στοιχεία που μοιάζουν με σύνθεση εικονοστοιχείων. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει ένα διακοσμητικό πάνελ, που δημιουργήθηκε από μεγάλα τμήματα ενός κορμού δέντρου. Οι πίνακες χωρίζονται σε μικρά θραύσματα, έπειτα obzolanie obzola και ταιριάζουν. Αυτός ο τύπος πάνελ είναι ιδανικός για ευρείες τοίχους που φαίνονται ακόμη περισσότερο λόγω των χαρακτηριστικών της δομής του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα ογκομετρικά πάνελ έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αισθητική. Η διακόσμηση των τοίχων ή οροφών των ξύλινων πάνελ με πάνελ ZD μετατρέπει αμέσως κάθε χώρο: γίνεται αμέσως πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα. Αυτή η διακόσμηση δίνει έμφαση στην καλή γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Οι σύγχρονες τεχνολογίες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε οποιοδήποτε υλικό μοτίβο, σκίαση και φινίρισμα. Μπορείτε να προσθέσετε πίνακες με στοιχεία από δέρμα, υφάσματα, γυαλί ή να μιμηθούν κηρήθρες. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε τέτοια πλαίσια με οπίσθιο φωτισμό.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Υπό συνθήκες νεωτερικότητας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνουμε προσοχή στο περιβάλλον και να το φροντίζουμε. Δεδομένου ότι οι ξύλινοι πίνακες είναι κατασκευασμένοι από φυσικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία και όλα τα ζωντανά πράγματα. Το φυσικό ξύλο δεν προκαλεί επιδείνωση των αλλεργικών αντιδράσεων, πράγμα που σημαίνει ότι τέτοια πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο υπνοδωμάτιο και στο παιδικό δωμάτιο.
 • Ανθεκτικότητα. Εάν εγκαταστήσετε σωστά τα πάνελ με τη βοήθεια ενός οδηγού ή ακόμα και με τα χέρια σας, θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από όλα, όλοι γνωρίζουν ότι το ξύλο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά, έτσι ώστε αυτά τα τρισδιάστατα πάνελ θα ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη σπιτιού για περισσότερο από δώδεκα χρόνια.
 • Πρακτικότητα. Δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο στη φροντίδα του φινιρίσματος - μερικές φορές αρκεί να σκουπίσετε τους πίνακες έντασης για να αφαιρέσετε τη σκόνη από αυτά. Οι κατασκευαστές συνιστούν επίσης περιστασιακά να τρίβουν τη δομή με ένα ειδικό κερί για να δώσουν στις λάμπες λάμψη και να αυξήσουν την αντοχή τους στις εξωτερικές επιρροές.
 • Αντοχή στην υγρασία. Σε αντίθεση με τα επίπεδη πάνελ, οι ογκομετρικές επιλογές είναι πολύ πιο ικανές να αντέξουν τις επιπτώσεις της υγρασίας - δεν αλλοιώνονται ή παραμορφώνονται από το νερό.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην παραγωγή των μερών του σχεδιασμού που καλύπτεται με μια ειδική μεμβράνη ελασματοποίησης, και επίσης να υποβληθεί σε επεξεργασία με υδατοαπωθητικό εμποτισμό.

Τέτοιοι πίνακες μπορούν να κρύψουν τέλεια τα καλώδια, τους σωλήνες ή το σύστημα εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προετοιμάσει μια κατασκευή πλαισίου, στο εσωτερικό της οποίας θα υπάρχει καλωδίωση, και από πάνω το κλείστε με διακοσμητικά πάνελ.

Παρά το μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, τέτοιες επιτροπές έχουν αρκετά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, προτού επιλέξετε ένα τέτοιο υλικό για να τελειώσετε το σπίτι σας, θα πρέπει να προσέξετε το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις ατμοσφαιρικές διακυμάνσεις: οι αλλαγές θερμοκρασίας ή υγρασίας μπορούν να επηρεάσουν τα εξωτερικά δεδομένα ολόκληρης της δομής. Εκτός από αυτόν τον παράγοντα, υπάρχει ένα άλλο μειονέκτημα: το σχετικά υψηλό κόστος τους. Ωστόσο, σε μεγαλύτερο βαθμό, πρόκειται για πάνελ που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από συμπαγές φυσικό ξύλο.

Αλλά για εκείνους που θέλουν να σώσουν, υπάρχει μια μεγάλη εναλλακτική λύση. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε υβριδικά σχέδια που είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο και, για παράδειγμα, από MDF. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα πάνελ που είναι απόλυτα κατασκευασμένα από φθηνότερες πρώτες ύλες: μπαμπού, κόντρα πλακέ, MDF ή μοριοσανίδες.Ανάλογα των ξύλινων ZD-πάνελ, τα οποία είναι κατασκευασμένα από εξωθημένο μπαμπού, είναι πολύ δημοφιλή. Εξωτερικά, ουσιαστικά δεν διαφέρουν από ένα πραγματικό δέντρο, αλλά είναι πολύ φθηνότερα την ίδια στιγμή.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι εάν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν δομές πλαισίων, ο όγκος του ελεύθερου χώρου στο δωμάτιο θα μειωθεί. Αλλά αν χρησιμοποιείται κόλλα για τη στερέωση των πάνελ, η χρήσιμη περιοχή δεν θα εξαφανιστεί.

Συμβουλές για την επιλογή

Κατά την επιλογή ξύλινων τρισδιάστατων ελάστρων, θα πρέπει να εστιάσετε σε διάφορες παραμέτρους:

 • Το στυλ του εσωτερικού. Είναι σημαντικό τα υλικά να ταιριάζουν με το χρώμα και να συμπληρώνουν με επιτυχία τον σχεδιασμό του δωματίου και να μην το αντιτίθενται.
 • Η ποιότητα του υλικού. Δεν πρέπει να αποθηκεύσετε στις ράβδους - γιατί αν η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή, τότε σε σχέση με τη διάρκεια ζωής τους, δεν γίνεται σπατάλη χρημάτων, αλλά μια κερδοφόρα επένδυση.
 • Σκοπός του δωματίου. Για τους συνήθεις χώρους κατοικίας ή γραφείων κατάλληλα πάνελ από οποιοδήποτε υλικό. Ωστόσο, εάν απαιτείται να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία με διακοσμητικές λωρίδες, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε γι 'αυτό τον κατάλληλο τύπο υλικού που θα αντιστοιχούσε στις συνθήκες λειτουργίας.

Επιλογές φινιρίσματος

Διακοσμητικά πάνελ με αποτέλεσμα του ZD - ένα πραγματικό εύρημα για τους σχεδιαστές. Εάν ορίσετε σωστά το σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές φωτογραφίες με διαφορετικούς τύπους φινιρίσματος.

   Κάθετες γραμμές αυξάνουν οπτικά το ύψος των τοίχων.

   Ένα κούτσουρο κοπής δίνει φρεσκάδα και πρωτοτυπία στο δωμάτιο.

   Τα ασυνήθιστα σχήματα διαφοροποιούν τέλεια το κλασικό εσωτερικό. Τέτοιες σανίδες θα γίνουν ένα αξέχαστο "highlight" στο σχεδιασμό του δωματίου.

   Λίγα πιο δημιουργικές ιδέες για τη διακόσμηση τοίχων με τη βοήθεια τρισδιάστατων πινάκων.

   Όμορφες ιδέες σχεδίασης

   Παρακάτω παρατίθενται συγκεκριμένα παραδείγματα διαφορετικού εσωτερικού σχεδιασμού χρησιμοποιώντας ξύλινα τρισδιάστατα πάνελ διαφόρων τύπων:

   Σε αυτή την υλοποίηση, ο τοίχος γίνεται ένα πραγματικό "highlight" του δωματίου. Και αυτό είναι παρά το χρώμα του υλικού, επειδή είναι πολύ μέτρια. Τα κλασικά έπιπλα σε συνδυασμό με την αρχική επένδυση τοίχων προσφέρουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

   Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός γίνεται η προσωποποίηση της τέλειας γεύσης του ιδιοκτήτη του δωματίου. Εξαιρετική, κομψή και ταυτόχρονα απίστευτα κομψή σχεδίαση.

   Μια τέτοια διακόσμηση των τοίχων θα προσελκύσει αναμφίβολα πολλές απόψεις.Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ξύλινες σανίδες, οι οποίες έχουν διαφορετικά μεγέθη. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ ασυνήθιστο οπτικό αποτέλεσμα: το μέγεθος και το σχήμα των τοίχων κυριολεκτικά θολή.

   Αυτή είναι μια άλλη εκδοχή της κομψής και όμορφης διακόσμησης του δωματίου. Το ευγενές χρώμα του φυσικού ξύλου σε συνδυασμό με μια ασυνήθιστη ογκομετρική υφή μετατρέπει ένα σαλόνι σε κλασικό στυλ σε ένα δωμάτιο με στοιχεία πραγματικής τέχνης.

   Ένα παράδειγμα επιτυχημένου και εντυπωσιακού σχεδιασμού των τοίχων. Οι χρωματικές ράβδοι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

    Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ξύλινων τρισδιάστατων πάνελ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο