Ξύλινα πάνελ για εσωτερικούς τοίχους: ιδέες για το σχεδιασμό

Ξύλινα πάνελ - ένα δημοφιλές υλικό για την εσωτερική διακόσμηση του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Μια ευρεία επιλογή χρωμάτων, υλικών και επεξεργασίας αυτών των πλαισίων σας επιτρέπει να υλοποιήσετε οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίασης και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα ξύλινα πλαίσια χρησιμοποιούνται συχνά για εσωτερικούς τοίχους. Παράγονται από φυσικά υλικά, παρέχουν ένα υγιές εσωτερικό κλίμα, καθιστώντας το πιο ζεστό, "πιο ζεστό". Η πρακτικότητα αυτού του υλικού φινιρίσματος σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε σε οποιοδήποτε δωμάτιο - υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι.

Δεν είναι επιθυμητό να εγκαθίστανται ξύλινες πλάκες σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο, ειδικά εάν το δέντρο δεν υφίσταται επεξεργασία με ειδικές ενώσεις. Σε τέτοιες συνθήκες, τα πάνελ δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να σαπίζουν, να επιδεινωθούν και σύντομα θα χρειαστούν αντικατάσταση.

Χάρη στις ιδιότητες ηχομόνωσης και τη χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, οι ξύλινες πλάκες δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Η ελκυστική εμφάνιση και η φιλικότητα προς το περιβάλλον του φυσικού ξύλου δίνουν στο εσωτερικό μια αίσθηση αριστοκρατίας. Αλλά η διακόσμηση τοίχων δεν είναι η μοναδική λειτουργία που οι πίνακες ξύλου είναι σε θέση να εκτελέσουν.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 1. όταν ζωνεύετε ένα δωμάτιο ή δημιουργείτε τόνους σε αυτό?
 2. για την αύξηση της ηχομόνωσης.
 3. για την αύξηση της θερμομόνωσης του δωματίου.
 4. για την κάλυψη των ελαττωμάτων των τοίχων.
 5. ως μέσο συνδυασμού χώρων, διακοσμημένων σε διαφορετικά στυλ, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Επιπλέον, οι πίνακες μπορούν να διακοσμηθούν οροφή, μπορείτε να δημιουργήσετε χωρίσματα από αυτά, να οργανώσει κόγχες, να δημιουργήσει μια ποικιλία από αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ξύλο είναι εύκολο να επεξεργαστεί, έτσι ώστε τέτοια πάνελ μπορεί να δοθεί σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα.

Η παραγωγή πάνελ από ξύλο περιλαμβάνει τη χρήση μόνο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Πρόκειται είτε για μια σειρά από συμπαγές ξύλο ή μια ποικιλία ξυλείας που παραμένουν μετά την πρωτογενή επεξεργασία - τσιπ, πριονίδι, κομμάτια φλοιού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε άλλο υλικό, οι πλάκες ξύλου έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει:

 • ευρεία γκάμα;
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • εύκολη φροντίδα?
 • απλή εγκατάσταση?
 • η ικανότητα να κρύβονται τα καλώδια κάτω από τα πλαίσια.
 • δυνατότητα τοποθέτησης ακόμα και σε μια ανομοιογενή επιφάνεια.
 • καλές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του υλικού ·
 • ελκυστική εμφάνιση.

Τα μειονεκτήματα είναι πολύ μικρότερα, αλλά συμβαίνουν επίσης. Το κυριότερο είναι η ευαισθησία στην υγρασία και η μείωση της χρήσης του χώρου. Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τον πίνακα στο συγκολλητικό μίγμα - θα πρέπει να φροντίσετε ώστε οι τοίχοι να είναι ομαλοί.

Σε γενικές γραμμές, ξύλινα πάνελ - η καλύτερη επιλογή για τους τοίχους στο διαμέρισμα και σε ένα εξοχικό σπίτι. Θα εναρμονιστούν αρμονικά σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό, εκτός ίσως το μοντέρνο στυλ υψηλής τεχνολογίας και πατάρι. Η φυσική ευγένεια που είναι εγγενής στο φυσικό ξύλο θα τονίσει την κατάσταση του εσωτερικού. Επιπλέον, το δέντρο μπορεί να έχει ωφέλιμη επίδραση στην υγεία και την ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου. Στον σύγχρονο κόσμο με τους φρενήρεις ρυθμούς, τα άγχη και τη συγκεκριμένη ζούγκλα - αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Εάν χρησιμοποιείτε ουδέτερα έγχρωμα πλαίσια, για παράδειγμα, λευκά, θα χρησιμεύσουν ως ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για οποιεσδήποτε φωτεινές ενδείξεις στο εσωτερικό και δεν θα αποσπούν την προσοχή στον εαυτό τους.

Είδη

Επί του παρόντος, η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ξύλινων πάνελ για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Μπορεί να είναι πηχάκια, λαξευμένα, διάτρητα, κατασκευασμένα από συμπαγές φυσικό ξύλο ή σύνθετα υλικά, ορθογώνια ή τετράγωνα.

Κατά την επιλογή πάνελ θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους παράγοντες.

 1. Το επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας στο δωμάτιο όπου θα τοποθετηθούν τα ξύλινα πλαίσια. Οι αιφνίδιες σταγόνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση και τη διάρκεια ζωής του υλικού. Επιπρόσθετη επεξεργασία θα απαιτήσει ειδικές προστατευτικές ενώσεις.
 2. Διακοσμητικές ιδιότητες. Τα τοιχώματα διακρίνονται όχι μόνο από το υλικό κατασκευής, αλλά και από την υφή της επικάλυψης, το χρώμα, το μέγεθος.
 3. Χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και θορύβου.

Ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού χώρου, τη γεωμετρία του δωματίου και την περιοχή του καλύμματος, είναι δυνατό να επιλέξετε πάνελ τέτοιου σχήματος που θα είναι μια αρμονική προσθήκη στην υπάρχουσα διακόσμηση.Αυτό μπορεί να είναι ορθογώνιο σχήμα, που μοιάζει με επένδυση, πλακάκια με αρκετές λάμες (επίσης ορθογώνια), τετράγωνα σχήματα με ελάσματα διαφορετικού πάχους.

Όσο για την διακοσμητική επεξεργασία των πλακιδίων, υπάρχουν και πολλές επιλογές. Στο υλικό μπορεί να είναι:

 1. βάλτε καπλαμά - πάρετε ένα κεραμίδι με την υφή του φυσικού ξύλου?
 2. laminate - σας δίνει την ευκαιρία να πάρει οποιαδήποτε σκιά?
 3. εφαρμόστε βερνίκι ή κερί - προστατεύει από την υγρασία, προσθέτει λάμψη.

Επιπλέον, η τεχνολογία ανάγλυφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση των πλαισίων.

Το κόστος τέτοιων πάνελ εξαρτάται από το υλικό κατασκευής. Για παράδειγμα, οι ξύλινες μοριοσανίδες (DSP) είναι φθηνές, παρέχουν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, διακοσμητικών λύσεων, αλλά η ποιότητα τέτοιων φύλλων συχνά αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή.

Τα πάνελ από σίδερο (HDF) είναι επίσης προσιτά. Διατίθενται σε μεγάλα φύλλα, μπορεί να έχουν ή να μην έχουν διακόσμηση. Οι πλάκες χωρίς διακοσμητική επίστρωση είναι φθηνότερες.

MDF (μεσαία πυκνότητα ινοσανίδων). Τέτοιο υλικό είναι συχνά πλαστικοποιημένο ή καπλαμά, το οποίο μιμείται την υφή του φυσικού ξύλου.

OSB (προσανατολισμένος κλώνος ή πλάκα). Κατασκευασμένο από ξύλο με σχισμές, ξύλινα τσιπς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη διακοσμητική επίστρωση (μετά τη βαφή) ή ως επένδυση για άλλα υλικά.

Μην ξεχνάτε τα θεαματικά 3D πάνελ. Το γεωμετρικό μοτίβο που δημιουργείται από αυτά - ογκομετρικό, μοναδικό με τον δικό του τρόπο - κάνει τέτοιες πλάκες το κέντρο της προσοχής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως διακόσμηση, αλλά ως ένα πλήρες στοιχείο διακόσμησης, σαν φωτεινό προφορά του εσωτερικού.

Τα πάνελ 3D θα φαίνονται καλά σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ. Ή ως "εκσυγχρονιστικό" στοιχείο σε retrointeriors. Κλασικά, προσθέτουν σύγχρονη δυναμική, ζωντάνια, έκφραση.

Πάνελ από την οροσειρά ενός φυσικού δένδρου - τα πιο ακριβά υλικά. Αλλά δικαιολογούν το κόστος τους με υψηλή απόδοση, εκατό τοις εκατό περιβαλλοντική φιλικότητα, αντοχή και αισθητική. Στην κατασκευή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά είδη ξύλου.

Δέντρο τέφρας

Αυτή η φυλή με την ετερογενή δομή του σχεδίου είναι πολύ κατάλληλη για το σχεδιασμό σκοτεινών δωματίων. Οι πλάκες τέφρας είναι επίσης κατάλληλες για δάπεδα σε μεγάλα δωμάτια.

Καρυδιά

Αυτό είναι ένα πολύτιμο είδος ξύλου. Λόγω της χαμηλής πλαστιμότητάς του, δεν υπόκειται σε παραμόρφωση. Αντοχή στην υγρασία, ευκολία επεξεργασίας, χρώση, βερνίκωμα ή χρώση είναι τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα αυτής της φυλής.

Birch

Αυτό το δέντρο έχει μέτρια σκληρότητα και δύναμη. Οι ίνες του διακρίνονται από το υψηλό ιξώδες και την ελαστικότητα - είναι μάλλον δύσκολο να χωριστεί σημύδα. Το βαρέλι στο κομμάτι μπορεί να είναι διαφορετικές αποχρώσεις. Με την παραγωγή συχνότερα χρησιμοποιούν kapovy, Karelian ή κρεμασμένα σημύδα. Οι πλάκες αυτού του ξύλου είναι ανθεκτικές σε μούχλα, μύκητες και ούτω καθεξής, έχουν φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες και χάρη στο όμορφο σχέδιο με υφή έχουν υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες.

Οξυά

Το βαρέλι έχει υψηλή δομική πυκνότητα (πριν από το σχηματισμό του πυρήνα, το οποίο εμφανίζεται μόνο στη μέση ηλικία). Ανάλογα με το πού και υπό ποιες συνθήκες το δέντρο μεγάλωσε, το ξύλο μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια σκιά που συνδυάζεται αρμονικά με την κύρια περιοχή χρωμάτων του δωματίου. Το ξύλο έχει επίσης υψηλή αντοχή και υγροσκοπικότητα.

Oak

Ανθεκτικό, βαρύ ξύλο.Ιδανικό για το σχεδιασμό ενός κλασικού εσωτερικού χώρου. Τα υψηλά διακοσμητικά χαρακτηριστικά αυτής της φυλής οφείλονται στην παρουσία ενός πανέμορφου, με υφή σχεδίου στην κοπή του δέντρου.

Λάρχης

Ανθεκτικό στη φωτιά, ανθεκτικό στην υγρασία βράχο, το οποίο με παρατεταμένη έκθεση σε νερό γίνεται μόνο ισχυρότερο. Η κοκκινωπή απόχρωση της καρδιάς και των δακτυλίων ανάπτυξης δίνει αισθητική ξύλο.

Cherry

Διαχειρίζεται πολύτιμες φυλές ενός δέντρου. Το ξύλο σκουραίνει την πάροδο του χρόνου. Καλή ελαστικότητα, ευκολία επεξεργασίας, χαμηλή αντοχή, κακή αντίσταση σε εξωτερικούς παράγοντες - τα χαρακτηριστικά των κερασιών.

Maple

Πολύτιμη φυλή. Σύμφωνα με τα φυσικά χαρακτηριστικά του παρόμοια με δρυς. Το ξύλο είναι αρκετά εύκαμπτο, ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά.

Πεύκο

Η πιο προσιτή φυλή. Διακρίνεται από τη μέση πυκνότητα και την αντοχή σε μυκητιακή βλάβη. Εύκολο χειρισμό και εγκατάσταση.

  Κατά την επιλογή πάνελ για εσωτερική διακόσμηση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο τρόπος τοποθέτησης αυτού του ή αυτού του τύπου ξύλινων πλακών στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, τα ξυλόγλυπτα - boiserie - θα φαίνονται καλά σε ένα κλασικό εσωτερικό διακοσμημένο με στυλ Empire.Κάποτε, τέτοιες σανίδες χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση των αρχοντικών της αριστοκρατίας, των παλατιών. Και τώρα είναι σε θέση να δώσει στο εσωτερικό ένα πολυτελές, εκλεπτυσμένο κομψό.

  Αυτοκόλλητες πλάκες - μια πιο δημοκρατική επιλογή, η οποία είναι επίσης εύκολη στην εγκατάσταση. Αλλά η τοποθέτησή τους απαιτεί μια ομαλή επιφάνεια των τοίχων, οπότε πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, πρέπει να επιτύχετε την κατάλληλη κατάσταση επιφάνειας.

  Προτιμάται η τοποθέτηση στο πλαίσιο. Αυτός ο τύπος στερέωσης είναι ασφαλέστερος από την κόλληση και, εάν είναι απαραίτητο, η αποσυναρμολόγηση των πλαισίων θα είναι ευκολότερη. Επιπλέον, κατά την αποσυναρμολόγηση των πλακών από το πλαίσιο, η κατάσταση και η εμφάνισή τους δύσκολα θα υποφέρουν. Εάν οι πλάκες φυτευτούν με κόλλα, μετά την αποσυναρμολόγηση θα καταστούν εντελώς ακατάλληλες.

  Στην περίπτωση, αν δεν αποσυναρμολογήσετε ολόκληρη την επίστρωση, αλλά μόνο ένα μέρος της (για παράδειγμα, για να αντικαταστήσετε ένα ενιαίο πλακίδιο ή επισκευή), ολόκληρη η επιφάνεια θα υποφέρει. Αφαιρέστε απαλά ένα πλακίδιο είναι απίθανο να πετύχει. Είναι πιθανό να βλάψει, να χαλάσει τα στοιχεία που γειτνιάζουν με αυτό.

  Εφαρμογή

  Τα πάνελ τοίχου από ξύλο χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση τοίχων. Οι υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες, η ανθεκτικότητα, η αντοχή τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό σχεδόν οποιουδήποτε δωματίου.Η περιβαλλοντική ευελιξία αυτού του υλικού είναι ένα άλλο από το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του, το οποίο ανταποκρίνεται επίσης στις τελευταίες τάσεις στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού.

  Ο καθένας θέλει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στο σπίτι της άνεση, τη ζεστασιά και την άνεση. Το φυσικό ξύλο διευκολύνει την επίλυση αυτού του προβλήματος. Αντιμετωπίζοντας με ξύλινα πάνελ στο διαμέρισμα δεν θα προσθέσει μόνο την άνεση στο εσωτερικό, αλλά και έχουν ευεργετική επίδραση στο εσωτερικό κλίμα. Τα αιθέρια έλαια που παράγει το φυσικό ξύλο έχουν θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία και την ευημερία.

  Η επένδυση τοίχων δεν είναι η μόνη δυνατή χρήση ξύλινων πλακών. Μπορούν να επένδυση στο πάτωμα, μπορείτε να δημιουργήσετε όλα τα είδη των κόγχες, αυλακώσεις, χωρίσματα. Η ελαστικότητα του υλικού και η ευκολία της επεξεργασίας του καθιστούν δυνατή την ενσωμάτωση σχεδόν οποιασδήποτε φαντασίας.

  Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε όλους τους τοίχους. Εάν κάνετε μόνο ένα, θα είναι μια θεαματική προφορά στο εσωτερικό, προσελκύοντας το μάτι. Σε αυτή την περίπτωση, η ευεργετική επίδραση του δέντρου δεν θα μειωθεί.

  Αν μιλάμε για ξύλινη εξοχική κατοικία, τότε η διακόσμηση των εσωτερικών τοίχων με τις ξύλινες πλάκες θα δημιουργήσει μια ολιστική, αρμονική εμφάνιση ολόκληρου του σπιτιού.Το εξωτερικό και το εσωτερικό θα συμπληρώνονται απόλυτα μεταξύ τους.

  Κατά την εγκατάσταση τέτοιων πάνελ, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τα σωστά μέρη. Το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν οι πλάκες, οι βίδες με αυτοκόλλητες βίδες ή οι δομές κόλλας, αν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί με τη βοήθειά τους, όλα αυτά πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

  Το πλαίσιο μπορεί να είναι μέταλλο (είναι ελαφρύτερο) ή ξύλινο (από μικρές δοκούς - το βάρος του είναι μεγαλύτερο).

  Η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης πραγματοποιείται σταδιακά.

  1. Υπολογισμός του ακριβούς αριθμού των πλακών και πώς θα τοποθετηθούν στον τοίχο.
  2. Εγκατάσταση πλαισίου. Οι πιθανές παρατυπίες μπορούν να εξαλειφθούν με τα μαξιλάρια.
  3. Εγκαταστήστε τον πρώτο πίνακα. Πρέπει να ξεκινήσετε από το κάτω μέρος, από τη γωνία. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τη θέση του αυλακιού - θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή.
  4. Τοποθετήστε το δεύτερο πλαίσιο και στερεώστε το με βίδες.
  5. Αφού εγκατασταθούν όλα τα πάνελ, τελικά στερεώνονται με βίδες.

  Για να αντισταθμίσετε τη θερμική διαστολή, πρέπει να κάνετε κοψίματα στις πλευρές των πλακών. Αν αυτά τα κενά θα είναι πολύ εμφανή και θα χαλάσουν την εμφάνιση των πάνελ - μπορείτε να τα κρύψετε με διακοσμητικές επικαλύψεις.

  Η διακόσμηση των πάνελ μπορεί να είναι πολύ διαφορετική - επικάλυψη, βερνίκωμα, πλαστικοποίηση, ζωγραφική.Εάν επιλέξετε τη σωστή επένδυση, η οποία θα είναι η ίδια στο χρώμα και την υφή, τα κενά δεν θα είναι αισθητά.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Το ξύλο στο εσωτερικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για διακόσμηση τοίχων, αλλά και για τη διακόσμηση του δαπέδου ή της οροφής. Τα πάνελ οροφής δεν διαφέρουν πολύ από τον τοίχο. Μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο από συμπαγές ξύλο, αλλά και με τη μορφή σάντουιτς τριών στρωμάτων. Το μπροστινό στρώμα σε ένα τέτοιο "κέικ" είναι ένα πολύτιμο είδος ξύλου, το επόμενο - κωνοφόρο. Το πιο συνηθισμένο πεύκο.

  Η κατασκευή ξύλινων πάνελ, ειδικά αυτών που κατασκευάζονται από σύνθετα υλικά, μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση τοξικών, επιβλαβών ουσιών, όπως ρητίνες φορμαλδεΰδης. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή πλακών, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή όχι μόνο στην εμφάνιση και τις λειτουργικές τους ιδιότητες, αλλά και σε δείκτες όπως η τάξη καύσιμο.

  Η υψηλότερη αντοχή στη φωτιά είναι εγγενής στα προϊόντα της κλάσης KM1. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει υλικά χαμηλής εύφλεκτης (G1), επιβραδυντικά φλόγας (Β1), χαμηλής διαμόρφωσης (D1) και μη τοξικά (Τ1) υλικά. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε τέτοιες πλάκες ελαχιστοποιείται και σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν εκπέμπουν πολύ καπνό ή επιβλαβείς ουσίες.

  Η φροντίδα του ξύλου είναι απλή. Αρκεί να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί, σε περίπτωση έντονης ρύπανσης - για να πλύνετε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά ή λειαντικά - μπορείτε να χαλάσετε την εμφάνιση των πάνελ.

  Η ευκολία εγκατάστασης, η ευκολία συντήρησης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, οι υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες, η ζεστασιά, η άνεση που φέρνουν στο εσωτερικό - όλα αυτά έκαναν τα ξύλινα πλαίσια ένα δημοφιλές διακοσμητικό υλικό. Αυτό δεν είναι μόνο μια "εξοχική κατοικία", μια έκδοση του χωριού, όπως εξετάστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, αξιοσέβαστο εσωτερικό ντεκόρ σε οποιοδήποτε στυλ.

  Δεν συνιστάται η χρήση ξύλινων πάνελ σε χώρους με υψηλή υγρασία. - μπορούν να χάσουν γρήγορα την ελκυστικότητά τους, να σπάσουν, να παραμορφωθούν. Για να αποφευχθεί αυτό, οι πλάκες πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικές προστατευτικές ενώσεις. Ορισμένα μοντέλα υφίστανται τέτοια επεξεργασία στην παραγωγή.

  Αλλά τα επεξεργασμένα πάνελ παραμένουν ευαίσθητα στην υγρασία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν το δωμάτιο έχει μια μεγάλη περιοχή και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε τις πλάκες σε μεγάλη απόσταση από το νερό. Ένα άμεσο χτύπημα της υγρασίας επηρεάζει δυσμενώς το δέντρο και οι μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση.

  Μπάνιο, κουζίνα - σε αυτούς τους χώρους η χρήση ξύλου, ειδικά κοντά σε πηγές νερού ή στοιχεία θέρμανσης, είναι ανεπιθύμητη. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς, παραμόρφωσης, ζημιάς στα πλαίσια σε τέτοια δωμάτια είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι στο ίδιο σαλόνι.

  Οι ξύλινοι πίνακες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει πολύς χρόνος που δαπανάται και σπάνια μαγειρεύεται. Σε αυτή την περίπτωση, το δέντρο θα δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα και ένα κομψό, αξιοσέβαστο εσωτερικό.

  Όμορφα παραδείγματα

  Το ξύλο στο εσωτερικό είναι πάντα μια πολυτέλεια, διακριτική κομψότητα και άνεση. Ανάλογα με το στυλ και το μέγεθος των χώρων, μπορείτε να επιλέξετε τους πίνακες που ταιριάζουν καλύτερα στη γενική ιδέα στυλ. Υπνοδωμάτιο ή καθιστικό, μελέτη ή φυτώριο - το φυσικό ξύλο είναι κατάλληλο παντού.

  Ανάλογα με την ιδέα του σχεδιασμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίνακες πηχάκια, τετράγωνα ή ορθογώνια πλάκα και τρισδιάστατα μοντέλα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Αυτό είναι ένα δωμάτιο στο οποίο θέλετε να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε, να χαλαρώσετε, τόσο φωτεινά, εκφραστικά χρώματα, πολύπλοκες κατασκευές, κρύες επιφάνειες δεν θα λειτουργήσουν. Ένα δέντρο με ευχάριστες αποχρώσεις για τα μάτια, φυσική ζεστασιά, άνεση θα είναι η καλύτερη λύση για το σχεδιασμό αυτού του δωματίου.

  Αν ρυθμίσετε το τοίχωμα στο επάνω μέρος του κρεβατιού, μπορείτε να τονίσετε ακριβώς τον χώρο ύπνου στο δωμάτιο. Αυτός ο τοίχος δεν απαιτεί πρόσθετη διακόσμηση, είναι όμορφη και αισθητική από μόνη της.

  Πολλές περιοχές σχεδιασμού αφορούν τη χρήση ξύλου στην εσωτερική διακόσμηση. Για παράδειγμα, στο αγγλικό στιλ δέντρο - ένα σημαντικό στοιχείο του ντεκόρ. Τα πάνελ που καλύπτουν το κάτω μέρος των τοίχων, η οροφή με δοκούς, το πάτωμα - πεζοδρόμιο ή παρκέ - όλα αυτά είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αγγλικού στυλ όπως ένα τζάκι και μια καρέκλα μπροστά του.

  Ολοκλήρωση της καμπίνας απαιτεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αυτό το δωμάτιο είναι σχεδιασμένο για εργασία, επομένως ο σχεδιασμός του πρέπει να προσαρμόζεται στον τρόπο λειτουργίας, δημιουργώντας μια άνετη αλλά όχι χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Και σε αυτή την περίπτωση, το δέντρο θα πρέπει επίσης να παρεμβληθεί.

  Αυτό το υλικό χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο σχεδιασμό των γραφείων. Η αριστοκρατία, στα σπίτια των οποίων υπήρχαν ιδιωτικά γραφεία, δεν φοβόταν το υψηλό κόστος του φυσικού ξύλου. Τώρα ακριβά φυσικό υλικό μπορεί να αντικατασταθεί από πιο προσιτές επιλογές - μοριοσανίδες, ινοσανίδες, MDF, OSB.

  Εάν νωρίτερα το γραφείο σχεδιάστηκε συνήθως με κλασικό στυλ, τότε σήμερα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία λύσεων στυλ στη διακόσμηση αυτού του δωματίου.Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι ξύλινες πλάκες από σύνθετα υλικά παράγονται σε μεγάλη ποικιλία - τόσο σε μορφή όσο και σε διακόσμηση. Απομίμηση δομής φυσικού δένδρου, τοιχοποιίας, πέτρας, ζωγραφισμένα πανέμορφα πάνελ - για κάθε γούστο.

  Τα πάνελ μπορούν να επενδυθούν στο κάτω μέρος των τοίχων. Μπορούν να συνδυαστούν με ταπετσαρία. Στη συνέχεια, πάρτε ένα εσωτερικό με το πνεύμα της παλιάς Αγγλίας.

  Ξύλινες οροφές είναι κατάλληλες και ρετρό στυλ. Όποια εποχή αντικατοπτρίζει το εσωτερικό, το δέντρο ταιριάζει απόλυτα με τη γενική ιδέα. Επεξεργασμένο με λεκέ ή βαμμένο λευκό, θα είναι ένα καλό υπόβαθρο για έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

  Ξύλινες οροφές με δοκάρια ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό, φτιαγμένες με το στυλ της χώρας ή της Προβηγκίας. Το αγγλικό ύφος συνεπάγεται επίσης ένα τέτοιο σχεδιασμό οροφής.

  Αν οι ξύλινοι πίνακες είναι καλυμμένοι με λευκή βαφή και περπατούν πάνω τους με σμύριδο χαρτί, έτσι ώστε το χρώμα να σβήνεται σε μερικά σημεία - θα είναι ένα μεγάλο συμπλήρωμα στο σέμπτι-chic εσωτερικό. Πάνελ από σκούρα χρώματα, μαύρα αρμονικά χωράνε σε ένα τέτοιο εξαιρετικό ύφος σαν σοφίτα. Θα είναι σε θέση να φέρει σε αυτό το βιομηχανικό στυλ ένα άγγιγμα ζεστή ζεστασιά, άνεση, και φυσική φρεσκάδα.

  Όσον αφορά τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους οποιασδήποτε εποχής, μπορείτε να δείτε ότι το δέντρο είναι από καιρό αναπόσπαστο στοιχείο του εσωτερικού σχεδιασμού. Οι αριστοκρατικοί εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να φανταστούν χωρίς παρκέ δάπεδο (πιο συχνά φτιαγμένο από δρυς), σκαλισμένα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα, διάφορα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία. Ακόμη και στα παλάτια οι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με ξυλόγλυπτα.

  Τώρα η επιλογή των υλικών φινιρίσματος είναι αρκετά μεγάλη. Μπορείτε να επιλέξετε το φινίρισμα για κάθε γούστο - από πέτρα σε πλαστικό. Αλλά το δέντρο εξακολουθεί να μην εγκαταλείπει τις θέσεις τους. Η φυσική της ομορφιά, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η ανθεκτικότητα και η ιδιαίτερη γοητεία δεν μπορούν να έχουν ανάλογα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των οπαδών αυτού του φινιρίσματος δεν μειώνεται.

  Μια επισκόπηση των ξύλινων πάνελ 3D σας περιμένει στο επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο