Πάνελ MDF για τοίχους σε εσωτερική διακόσμηση

Οι πίνακες MDF για διακόσμηση τοίχων είναι φύλλα υπολειμμάτων ξύλου. Οι πλάκες τοίχου MDF διακρίνονται για την ανθεκτικότητα, την ευκολία εγκατάστασης, την αισθητική και το υψηλότερο επίπεδο φιλικότητας προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα αναλογικά (DVP).

Είδη

Οι πλάκες MDF μπορούν να έχουν διάφορες μορφές και λειτουργικό προσανατολισμό. Το πάχος των προϊόντων μπορεί να κυμαίνεται από 6 mm έως 6 cm. Διακοσμητικά πάνελ πάχους 6 mm έως 1,2 cm χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό διαμερισμάτων και σπιτιών.

Μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις ομάδες με βάση το μέγεθος των πλακών.

 • μεγάλο φύλλο (πάχος από 3 mm έως 1,2 cm, ύψος έως 30 cm, πλάτος έως 15 cm).
 • Τα πλακάκια (με πάχος από 7 mm έως 1 cm, ύψος και πλάτος έως 10 cm), τετράγωνα ή ορθογώνια πλαίσια σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε αποκλειστικά ψηφιδωτά πλαίσια στους τοίχους, να συνδυάσετε πλάκες διαφορετικών υφών και χρωμάτων.
 • rack (έχουν μια μακρινή ομοιότητα με την "επένδυση", πάχος - από 8 mm έως 1.2 cm, μήκος - μέχρι 30 cm).

Επιλογές υφής

Για την επεξεργασία των πάνελ χρησιμοποιούνται τρεις μέθοδοι:

 • shponirovaniye;
 • χρώση;
 • πλαστικοποίηση.

Οι επικαλυμμένες πλάκες επικολλώνται με το λεπτότερο ξύλινο στρώμα, επομένως δεν μπορούν να διαχωριστούν οπτικά από το πραγματικό ξύλο. Πριν τη βαφή οι πλάκες πρέπει να προετοιμαστούν και να επιστρωθούν. Τα επικαλύμματα χρωματισμού και τα σμάλτα που χρησιμοποιούνται για τα πάνελ είναι πολύ ελαστικά και είναι καλά κατανεμημένα στην επιφάνεια.

Η πλαστικοποίηση των πλακών είναι επικάλυψη από την ταινία PVC τους. Μπορεί να είναι λαμπερό ή ματ, πολύχρωμο, με μοτίβα, εκτύπωση φωτογραφιών, μίμηση φυσικής πέτρας, τούβλα, φυσικό ξύλο και άλλες επιφάνειες.

Μερικές φορές, αν η απόφαση σχεδιασμού το απαιτεί, οι πλάκες μπορούν να επεξεργαστούν με ακριβά υλικά - για παράδειγμα, μαργαριτάρι (η τιμή μιας τέτοιας πλάκας μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιάδες ρούβλια).

Σφαίρες εφαρμογής

Τα επικαλυμμένα πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επενδύσεις τοίχων στην κρεβατοκάμαρα, στο διάδρομο, στο σαλόνι, στη λιμνοθάλασσα. Λόγω της καλής αντοχής του υλικού στην υγρασία (για βαμμένα και ελασματοποιημένα δείγματα), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην κουζίνα.Στα μπάνια, διακοσμητικά πάνελ χρησιμοποιούνται σπάνια, από τα οποία κάνουν σύνολα για το μπάνιο.

Στους διαδρόμους ολόκληρος ο τοίχος είναι επενδυμένος με πάνελ από πάνω προς τα κάτω., στα δωμάτια επικεντρώνεται σε έναν τοίχο ή σε οποιοδήποτε μέρος του. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν εύκολα καπλαμάδες στο εσωτερικό, καθώς μπορείτε γρήγορα να συναρμολογήσετε ένα πάνελ τοίχου από αυτά, το οποίο θα κάνει μια ενδιαφέρουσα πινελιά στο δωμάτιο. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα σημαντική για το κεφάλι του κρεβατιού. Επίσης MDF-πλάκες κάνουν τους τοίχους για εξοπλισμό ήχου και βίντεο στο δωμάτιο.

Στην κουζίνα η MDF χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό της ποδιάς. Ο τόνος των πάνελ και η υφή πρέπει να ταιριάζουν με το σχεδιασμό της πρόσοψης και το ύφος των εγκατεστημένων συσκευών. Τα πάνελ MDF μπορούν συχνά να εμφανιστούν σε κτίρια γραφείων και δημόσια ιδρύματα (νοσοκομεία), όπου υπάρχει πάντα ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Οι λόγοι για τη δημοτικότητά τους ως δομικών υλικών για τους δημόσιους χώρους είναι οι εξής:

 • λογική τιμή.
 • υψηλή αντοχή στη φθορά.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • αισθητική εμφάνιση.
 • ευκολία φροντίδας.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων του υλικού μπορεί να παρατηρηθεί ένα μεγάλο βάρος, η ανάγκη για ειδικές βάσεις, μια μεγάλη ποσότητα σκόνης κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Στυλ

Σε ένα δωμάτιο με κλασσικό (αγγλικό) σχεδιασμό, οι πίνακες MDF κόβουν το κάτω μέρος του τοίχου. Αυτό είναι σε αρμονία με το σχεδιασμό των θυρών, τζάκια, σκάλες.

Για να δημιουργήσετε τα αρχικά εσωτερικά πάνελ χρησιμοποιούνται με 3D σχέδια. Αυτά τα αριστουργήματα δημιουργούνται σύμφωνα με μοναδικά σκίτσα σε ειδικές μηχανές φρεζαρίσματος.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Οι ορθογώνιες πλάκες μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια. Συνδέονται σε ξύλινο ή μεταλλικό κιβώτιο, καθώς και απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου, αν είναι απολύτως επίπεδη. Το στρίφωμα των πλαισίων είναι διακοσμημένο ή αυλακωμένο για να διευκολύνει την επακόλουθη τοποθέτηση.

Κατά την τοποθέτηση των πάνελ από MDF χρησιμοποιούνται τελείες, βίδες, σφιγκτήρες, καρφιά. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς κενά ή με διαχωριστικά (σε απόσταση 1 cm μεταξύ των πλαισίων σχηματίζεται η χρήση επιπρόσθετων στοιχείων ξύλου ή καπλαμά).

Οι διακοσμητικές πλάκες μπορούν να είναι ανάγλυφες, για παράδειγμα, για να μιμούνται την επένδυση. Οι πιο σύνθετες επιφάνειες υφής αναφέρονται ως 3D πίνακες.

Κατασκευαστές

Ανάμεσα στους πιο διάσημους και περιζήτητους κατασκευαστές καπλαμάδων Μπορούν να σημειωθούν οι ακόλουθες μάρκες:

 • GrupoNueva;
 • P & MKaindl;
 • ErnstKaindl;
 • SonaeIndustria.

Τα εργοστάσια των παραπάνω εταιρειών βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα. Μεταξύ των εγχώριων παραγωγών, υπάρχουν: Plitspichprom, Kronostar, Ρωσικά laminate.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με διακοσμητικά πάνελ από PVC και MDF στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο