Διαθέτει πάνελ MDF για τοίχους

 Διαθέτει πάνελ MDF για τοίχους

Τα πάνελ τοίχου MDF καταλαμβάνουν μια αξιόλογη θέση στο μοντέρνο εσωτερικό, καθώς αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση για το φυσικό ξύλο. Αυτό το υλικό φινιρίσματος μιμείται τέλεια φυσικά υλικά, έχει πλούσιο χρώμα και υφή, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό οποιουδήποτε σχεδίου.

Χάρη σε αυτό το υλικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό χώρο και να γεμίσετε τον χώρο με άνεση και ζεστασιά στο σπίτι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι πίνακες MDF για τοίχους είναι ένα μοναδικό οικοδομικό προϊόν, το οποίο παράγεται με τη μορφή μικρών στενών λωρίδων, καλυμμένων με ειδική διακόσμηση.Τα πάνελ παράγονται σύμφωνα με μια ειδική τεχνολογία · κατά συνέπεια, είναι κατά πολλούς τρόπους ανώτερα από τα συνηθισμένα υλικά φινιρίσματος.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πάνελ MDF περιλαμβάνουν μερικές θέσεις.

 • Αισθητική. Σε αντίθεση με το φυσικό ξύλο, το οποίο μπορεί να έχει ρωγμές και κόμπους, μια τέτοια επίστρωση χαρακτηρίζεται από ομοιόμορφη δομή και λεία επιφάνεια.
 • Τεράστια επιλογή συλλογής. Τα προϊόντα ενημερώνονται συνεχώς με νέες επιλογές σχεδίασης. Επιπλέον, οι πίνακες μπορούν να κατασκευαστούν κατά παραγγελία, επιλέγοντας τη διακόσμηση με δική σας διακριτική ευχέρεια. Τις περισσότερες φορές για το εσωτερικό χρήση MDF με ανάγλυφη, λεία, γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια.
 • Εύλογη τιμή. Το φινίρισμα αυτού του υλικού θα είναι φθηνό, καθώς τα πάνελ MDF είναι πολύ φθηνότερα από το φυσικό ξύλο.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Για να διορθώσετε τις ταινίες προϊόντων στον τοίχο, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές κατασκευαστικές δεξιότητες.
 • Αξιοπιστία και αντοχή στη λειτουργία.

Όσον αφορά τις ατέλειες του υλικού, η υψηλή αναφλεξιμότητά του θεωρείται το κύριο μειονέκτημα του. Σε αντίθεση με το ξύλο, το προϊόν ανάβει πολύ γρηγορότερα, αφού είναι κατασκευασμένο από πριονίδι.Επομένως, κατά την εγκατάσταση τέτοιων πάνελ σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς πυρασφάλειας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τοποθέτησης φύλλων MDF είναι ότι πρέπει να αρχίσουν να τοποθετούνται από τη γωνία του χώρου διατηρώντας την απόσταση μεταξύ των στρωμάτων των 50 cm. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η παραμόρφωση των πτερυγίων που μπορεί να προκληθεί από μηχανικές καταπονήσεις ή μεταβολές της θερμοκρασίας.

Οι συνδετήρες πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση ανεξάρτητα από το αν το υλικό μιμείται ξύλο ή πέτρα. Αυτό γίνεται για τον λόγο, για την περαιτέρω ενίσχυση της δομής. Τα πάνελ που μιμούνται φυσική πέτρα είναι πολύ βαρύτερα από το συνηθισμένο, επομένως κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί καλά η βάση των τοίχων. Είναι επίσης απαραίτητο να παρέχεται το υλικό με εσωτερικό αερισμό, το οποίο θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του φινιρίσματος και θα αυξήσει τη θερμομόνωση.

Είδη

Τα πάνελ τοίχου MDF είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό φινιρίσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται όχι μόνο από μια ποικιλία θετικών ιδιοτήτων, αλλά και από μια τεράστια επιλογή.

Ανάλογα με την τεχνολογία παραγωγής, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι φύλλων.

 • Ένα κομμάτι. Πρόκειται για στενά φύλλα με λεία επιφάνεια και στις δύο πλευρές. Παράγονται με πίεση ξύλου υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία.
 • Λαμιναρισμένο. Πρόκειται για πάνελ τοίχου, τα οποία στη δομή τους είναι παρόμοια με τα συμπιεσμένα σε στερεά φύλλα φύλλα, αλλά, σε αντίθεση με αυτά, στο τελικό στάδιο της παραγωγής, το υλικό καλύπτεται από την εμπρόσθια πλευρά με ένα πολυμερές φιλμ. Εξαιτίας αυτού, το προϊόν αποκτά υψηλή αντοχή στην υγρασία και μηχανική βλάβη. Η ταινία μπορεί να έχει διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.
 • Αδιάβροχη. Τέτοια πάνελ είναι κατασκευασμένα από πυκνές πρώτες ύλες, οι οποίες είναι υψηλής ποιότητας και δεν φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας. Αυτά τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε διακόσμηση τοίχων και έχουν τις ίδιες ιδιότητες με διακοσμητικά ή πλυντήρια. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τοίχους στα μπάνια, φαίνεται όμορφο στη διακόσμηση των λότζια και μπαλκόνια. Επιπλέον, οι πίνακες τοίχου MDF διαφέρουν στη μέθοδο σχεδιασμού του μπροστινού τμήματος:
 • Φτιαγμένο. Εξωτερικά, μοιάζουν με φυσικό ξύλο, αφού το ανώτερο στρώμα τους είναι κατασκευασμένο με βάση μια πραγματική πλάκα-καπλαμά.Το πάχος του καπλαμά, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 3 mm. Λόγω του γεγονότος ότι στην κατασκευή του υλικού που χρησιμοποιείται υφή τέφρας, δρυός και άλλα πολύτιμα είδη ξύλου, τέτοια πάνελ χαρακτηρίζονται από ένα μοναδικό και φυσικό σχεδιασμό.
 • Γυαλιστερό. Τα υλικά είναι διαφορετικά από άλλα είδη προϊόντων όμορφη γυαλιστερή επιφάνεια, η οποία δημιουργείται με την πλαστικοποίηση και την εφαρμογή μιας μεμβράνης πολυμερούς.
 • Βαμμένο Είναι τα πιο συνηθισμένα στα πλαίσια φινιρίσματος. Εξωτερικά, μπορούν να έχουν τόσο γυαλιστερό όσο και ματ χρώμα - εξαρτάται από τη σύνθεση του χρώματος, που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του MDF.
 • Επένδυση. Παράγονται αποκλειστικά από πολύτιμα ξύλα και δεν υπάρχουν πολυμερή στοιχεία στη δομή τους.

Τα τοιχώματα μπορούν επίσης να ποικίλουν ως προς το σχήμα και το μέγεθος. Ανάλογα με αυτούς τους δείκτες, υπάρχουν τρεις τύποι.

 • Rack. Χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο μήκος, αλλά έχει ένα στενό πλάτος.
 • Πλακάκια. Είναι ένα τετράγωνο προϊόν. Είναι εύκολο να εγκατασταθούν, να φαίνονται αισθητικά ευχάριστα και να μοιάζουν με κεραμίδια.
 • Φύλλο. Παράγονται σε μεγάλα μεγέθη και χρησιμοποιούνται όχι μόνο στην τοποθέτηση των τοίχων, αλλά και στην παραγωγή επίπλων.Διαθέτει υψηλή ανθεκτικότητα και πρωτότυπο σχεδιασμό.

Πεδίο εφαρμογής

Οι πίνακες τοίχου MDF είναι πολύ δημοφιλείς στο μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση. Αυτό το υλικό θεωρείται ιδανικό για την προετοιμασία των τοίχων για διακόσμηση, καθώς η επιφάνεια των φύλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για επένδυση. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ηχομόνωση και θερμομόνωση, δεν έχουν εξωτερικά ελαττώματα, ώστε να μπορείτε να τα επιλέξετε για διακόσμηση του διαδρόμου και του διαδρόμου.

Δεδομένου ότι οι σανίδες MDF έχουν μέγιστο πάχος 10 mm, δεν είναι καθόλου κατώτερες στις ιδιότητές τους σε τοιχοποιίες και επιφάνειες από σκυρόδεμα. Από αυτή την άποψη, χρησιμοποιούνται συχνά για την ευθυγράμμιση των τοίχων, που συνδυάζονται με γυψοσανίδας.

Ένα καλό υλικό φινιρίσματος είναι τέτοιες σανίδες για δάπεδα. Το πάτωμα, που είναι κατασκευασμένο από MDF, ισοδυναμεί με το έλασμα. Επιπλέον, προϊόντα τοίχου μπορούν να βρεθούν όχι μόνο στο εσωτερικό των κατοικιών, αλλά και σε γραφεία, διακόσμηση των στηλών και καμάρες. Οι αρχικοί τοίχοι είναι διακοσμημένοι με φυσικό ξύλο σε καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία. Λόγω του γεγονότος ότι τα MDF πάνελ έρχονται σε διάφορες υφές και χρώματα, αυτό τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή: να κατασκευάζουν όμορφα τρίμματα, γείσα και πλίνθους.

MDF πάνελ έχουν βρει την εφαρμογή τους στη διακόσμηση των κουζινών: διακοσμούν την περιοχή εργασίας και ποδιά. Αυτό το υλικό δεν φοβάται την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία, οπότε με τη βοήθειά του μπορείτε εύκολα να κόψετε την επιφάνεια του τοίχου σε οποιοδήποτε σημείο και να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό.

Σχεδιασμός

Οι σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής καθιστούν δυνατή την παραγωγή τοίχων MDF με διαφορετική υφή και σχεδίαση. Ο πιο δημοφιλής τύπος είναι τα καπλαμά και τα ελασματοποιημένα προϊόντα που μιμούνται φυσικό ξύλο. Διακόσμηση μέσα στο δωμάτιο μπορεί να διακοσμήσει επαρκώς τα MDF φύλλα που κατασκευάζονται κάτω από σακούρα, πεύκο, μαόνι, ελάφι ή σφενδάμι. Η επιφάνεια τους μπορεί να έχει γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια ή να συμπληρώνεται με ένα μοτίβο με 3D εφέ ή εκτύπωση φωτογραφιών.

Επιλογές πάνελ, που τελειώνουν κάτω από την πέτρα, είναι επίσης μεγάλη ζήτηση.

Οι σχεδιαστές προσπαθούν να δημιουργήσουν διαφορετικές ερμηνείες του υλικού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις πλάκες τοίχου, η επιφάνεια των οποίων είναι διακοσμημένη με γυαλί ή μέταλλο. Οι λαξευτοί και ανοιχτοί πίνακες που μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος φαίνονται επίσης ασυνήθιστοι στο εσωτερικό των δωματίων.

Χρωματικό εύρος

Οι πίνακες MDF έχουν διαφορετικά χρώματα, οπότε η εύρεση της σωστής απόχρωσης στο σχεδιασμό των τοίχων δεν θα είναι δύσκολη. Πριν επιλέξετε το χρώμα και την υφή αυτού του υλικού, θα πρέπει να εξετάσετε τη συνολική παλέτα του δωματίου. Επομένως, καθορίζεται αρχικά το κύριο φόντο του εσωτερικού χώρου, μετά το οποίο μπορούν να συμπληρωθούν τα πλαίσια χρωμάτων. Κατά κανόνα, συνιστώνται λευκά, γκρι, ελιά και μπεζ χρώματα για διακόσμηση δωματίων. Πλάκες που μιμούνται ένα δέντρο όπως δρυς ή wenge θα είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή για διακόσμηση.

Οι τοίχοι, διακοσμημένοι με το πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, θα διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο και θα το γεμίσουν όχι μόνο με έντονα χρώματα, αλλά και με ασυνήθιστη ατμόσφαιρα. Για το σχεδιασμό των κουζινών, συνιστάται να επιλέξετε πράσινο MDF, το οποίο βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση και επηρεάζει θετικά το νευρικό σύστημα.

Επιπλέον, οι μπλε και μπλε αποχρώσεις είναι επίσης καλές για κουζίνες.

Τα ροζ και μοβ προϊόντα φαίνονται ξεχωριστά: διακοσμημένο σχέδιο σε μια τέτοια παλέτα θα αποκτήσει κάποιο μυστήριο, αλλά δεδομένου ότι τέτοιες αποχρώσεις είναι φωτεινά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες ποσότητες.Είναι καλύτερο να τα συνδυάσετε με ανοιχτά χρώματα. Το πιο φυσικό είναι το καφέ χρώμα - χρησιμοποιείται πιο συχνά για διακόσμηση τοίχων στην κουζίνα και στο διάδρομο.

Όσο για τους λευκούς, γκρίζους και μαύρους τόνους, είναι τέλεια σε αρμονία σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Για να φωτίσετε τη στιβαρότητα του δωματίου, των οποίων τα τείχη είναι διακοσμημένα με πάνελ τέτοιων χρωμάτων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε φωτεινά ένθετα και αντικείμενα αρχικής διακόσμησης. Επιπλέον, πολλοί σχεδιαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν μπεζ τόνους MDF στο εσωτερικό, δεδομένου ότι μια τέτοια σκιά συγχρόνως συνδυάζει κομψότητα και συγκράτηση.

Κατασκευαστές και σχόλια

Σήμερα, τα πάνελ τοίχου MDF αντιπροσωπεύονται στην κατασκευαστική αγορά από πολλούς εγχώριους και ξένους κατασκευαστές. Καλά αποδεδειγμένα προϊόντα που κατασκευάζει η Kronostar. Τα προϊόντα έλαβαν πολλά θετικά σχόλια, επειδή έχουν υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή.

Επιπλέον, η παραγωγή αυτής της εταιρείας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογίες, χάρη στις οποίες το τελειωτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το σχεδιασμό των τοίχων αλλά και για τις οροφές, τοποθέτοντάς τους σε κάθετη και οριζόντια γωνία.

Τα πάνελ παραγωγής είναι επίσης πολύ δημοφιλή. P & M Kaindl. Χαρακτηρίζονται από αρχική υφή και αξιόπιστη λειτουργία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον κατασκευαστή. "Aquaton". Η εταιρεία είναι γνωστή στην παγκόσμια αγορά και παράγει πάνελ τοίχου διαφόρων μεγεθών και επιχρισμάτων. Επιπλέον, οι πλάκες "Aquaton" χαρακτηρίζονται από την αρχική διακόσμηση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού.

Περισσότεροι από 35 τύποι πάνελ παρουσιάστηκε από τον κατασκευαστή Plitspichprom CJSC. Πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κατασκευάζονται με ειδικό εξοπλισμό. Ανάμεσα στην πολυτελή σειρά προϊόντων, οι πολυστρωματικές και καπλαμάδες είναι σε μεγάλη ζήτηση, οι οποίες αποτελούν μια επιλογή προϋπολογισμού κατά την κατασκευή και εκπλήσσουν με όμορφη διακόσμηση.

Συμβουλές και κόλπα

Προκειμένου τα προϊόντα MDF να διακοσμήσουν την επιφάνεια των τοίχων με πρωτότυπο τρόπο και να διαρκέσουν για πολλά χρόνια, πριν τα αγοράσουν και να τα εγκαταστήσουν, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του υλικού αλλά και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία εγκατάστασης και να αποφύγετε διάφορα σφάλματα μαζί της, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συστάσεις.

 • Τα πάνελ τοίχου μπορούν να στερεωθούν μόνο σε καλά προετοιμασμένες επιφάνειες. Για το σκοπό αυτό, οι τοίχοι καθαρίζονται πλήρως από το παλιό φινίρισμα, το επίπεδο, εξαλείφουν τα ελαττώματα και το έδαφος. Δεδομένου ότι ο σοβάς ή η χρήση γυψοσανίδας απαιτεί ειδικά εργαλεία και γνώσεις, οι πίνακες μπορούν απλά να εγκατασταθούν σε μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεταξύ του πλαισίου και των πλαισίων πρέπει να τοποθετηθεί πλαστική μεμβράνη που θα βοηθήσει στην αποφυγή υγρών τοίχων. Σε περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες ρωγμές και άλλα ελαττώματα στην επιφάνεια των τοίχων, θα πρέπει να καλυφθούν με αλάβαστρο ή τσιμεντοκονίαμα.
 • Για να αποφευχθούν οι παραμορφώσεις των προϊόντων, θα πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σε στεγνές επιφάνειες, οπότε αν οι τοίχοι υφίστανται επεξεργασία με γύψο, θα πρέπει να τους δοθεί χρόνος να στεγνώσουν και στη συνέχεια να εγκατασταθούν.
 • Η διακοσμητική επένδυση θα είναι τέλεια μόνο εάν οι πίνακες τοίχου είναι κατάλληλα συνδεδεμένοι. Το υλικό χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ειδικών πλευρικών άκρων, οπότε κατά την τοποθέτησή τους πρέπει να συνδεθείτε έτσι ώστε τα αυλάκια να εισχωρούν στις κορυφογραμμές.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να διατηρούνται καθαρά.Διαφορετικά, η σκόνη και η βρωμιά ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των στηριγμάτων και οι ραφές θα είναι ορατές.
 • Πριν από την εγκατάσταση του τελικού υλικού, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το εσωτερικό του δωματίου και να κάνετε ένα προκαταρκτικό σχέδιο. Έτσι, η εγκατάσταση θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά του χώρου όπου θα τοποθετηθούν τα πλαίσια.

Εάν είναι ευρύ και μεγάλο, τότε πρέπει να αγοράσετε το προϊόν με περιθώριο. Αν και το υλικό θεωρείται αξιόπιστο, δεν αξίζει να το χρησιμοποιήσετε για χώρους τελικής επεξεργασίας όπου παρατηρούνται υψηλές διακυμάνσεις υγρασίας και θερμοκρασίας.

 • Τα προϊόντα MDF σε πλαστική βάση υποβάλλονται εύκολα σε μηχανική καταπόνηση και δεν δίνουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όμορφα τις ιδέες σχεδιασμού, έτσι ώστε να επιλέγονται καλύτερα για μη οικιστικές εγκαταστάσεις.
 • Κατά την αγορά του υλικού τελικής επεξεργασίας, πρέπει να προσέξετε την ετικέτα που αναγράφεται στις ετικέτες. Είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο δείκτης τοξικότητας, ευφλεκτότητας και καπνού. Κατά κανόνα, σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά, υπάρχουν 4 κατηγορίες προϊόντων. Επομένως, όσο υψηλότερο είναι το σχήμα, τόσο χειρότερο είναι το υλικό που λαμβάνεται υπόψη.
 • Για δωμάτια με υψηλή υγρασία συνιστάται η αγορά πάνελ που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία.Διαφορετικά, ένα τέτοιο φινίρισμα θα χάσει τελικά την ελκυστικότητά του και θα παραμορφωθεί.
 • Πριν αγοράσετε πάνελ τοίχου, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά κάθε πακέτο για ελαττώματα. Είναι επίσης σημαντικό να δείτε ότι τα προϊόντα αντιστοιχούν στην ίδια σκίαση, καθώς το υλικό από διαφορετική παρτίδα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ως προς το σχέδιο και το χρώμα.
 • Οι ασφαλιστικές συνδέσεις στις πλάκες πρέπει να είναι ενιαίες. Εάν παρατηρηθούν ελαττώματα, τότε τα αγαθά δεν μπορούν να αγοραστούν, όπως μπορεί να προκύψουν μελλοντικά προβλήματα με την εγκατάστασή τους.
 • Για τα μεγάλα δωμάτια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε πλακάκια ή φύλλα φύλλων. Όσο για τις μικρές αίθουσες, για τους ταιριάζει επιλογές rack που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε οπτικά το χώρο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί με την αγορά εάν είναι δυνατή η βαφή του υλικού.

Όμορφα παραδείγματα

 • Τα προϊόντα τοίχου από MDF μπορούν να εγκατασταθούν σε μια μεγάλη ποικιλία δωματίων, που κυμαίνονται από ενεργούς αίθουσες και καφετέριες σε διαμερίσματα ή σπίτια. Για πολλούς κατασκευαστές, ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος μπορεί να σχετίζεται με "κρατικό" και βαρετό ντεκόρ, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό - χάρη στην κομψή επιλογή των χρωμάτων και των υφασμάτων από τέτοια πλαίσια, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες και κομψές συνθέσεις.Ταυτόχρονα, στην εσωτερική διακόσμηση των δωματίων, τα προϊόντα φαίνονται καλά όχι μόνο με απομίμηση ξύλου, αλλά και με άλλα φυσικά υλικά. Επιπλέον, τα φύλλα τοίχων συνδυάζονται τέλεια με διάφορα ένθετα, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια εντυπωσιακή επίδραση στο σχεδιασμό.
 • Όταν επιλέγετε πάνελ για τη διακόσμηση ενός καθιστικού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ποιες λειτουργίες θα εκτελέσει το δωμάτιο και πόσες χωρικές ζώνες συνίσταται. Τις περισσότερες φορές, οι τοίχοι του καθιστικού είναι διακοσμημένοι με προϊόντα σε κλασικό στιλ. Κάντε το με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ένα είδος συνέχειας στη διακόσμηση του τζακιού, των θυρών, των σκαλοπατιών και άλλων εσωτερικών αντικειμένων. Συνιστάται η εναλλαγή των πλαισίων κάτω από το φως και το σκοτεινό ξύλο ή ο συνδυασμός δύο αποχρώσεων ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το σαλόνι φαίνεται πρωτότυπο, όπου ένας τοίχος είναι επενδεδυμένος με ανοιχτόχρωμα δρύινα πάνελ, και ο άλλος είναι σκοτεινός κάτω από την wenge.
 • Επιπλέον, σε δωμάτια που συνδυάζουν έναν χώρο αναψυχής και μια τραπεζαρία, μπορείτε να κάνετε μια συνδυασμένη επένδυση οριζόντια. Κάτω από το μισό του τοίχου θα τοποθετηθεί το υλικό του σκούρου χρώματος, και πάνω από το φως. Για να αποκρύψετε το διάστημα μεταξύ των μεταβάσεων των χρωμάτων, συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο ντεκόρ από ξύλινες σχάρες.Είναι επίσης ενδιαφέρον να κοιτάξει κανείς στα τείχη του καθιστικού, τα οποία είναι καπλαμά κάθετα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι. Λόγω του γεγονότος ότι το υλικό που συνδέεται με τη βάση αποκτά δομή σανίδων, η επιφάνεια αποδεικνύεται ριγέ, με αποτέλεσμα ο χώρος να επεκταθεί οπτικά.
 • Τα πλαστικοποιημένα MDF προϊόντα θα είναι μια πραγματική διακόσμηση για την κουζίνα. Κατά κανόνα, για αυτόν τον τύπο χώρου, επιλέγεται ένα υλικό με απομίμηση ξύλου και φυσικής πέτρας. Με το σωστό σχεδιασμό, τέτοια πλαίσια θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δωμάτιο μοντέρνο και κομψό, γεμίστε το με την άνεσή του. Τις περισσότερες φορές, η κουζίνα χρησιμοποιεί καπλαμάδες ή πλαστικοποιημένες πλάκες MDF - είναι παρόμοιες με το ξύλο στην ομορφιά και τη δομή τους, γι 'αυτό συνιστάται να τοποθετούνται στη ζώνη μεσημεριανού γεύματος.
 • Επιπλέον, τα πάνελ τοίχου από MDF μπορούν να μετατοπίσουν πλήρως τα κεραμικά πλακάκια στην κουζίνα, αφού έχουν μεγάλη υπεροχή πάνω τους. Η τραπεζαρία, διακοσμημένη με τέτοια πάνελ, θα πάρει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Η επιλογή του έγχρωμου υλικού εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Για μικρές κουζίνες, συνιστάται να χρησιμοποιείτε φωτιστικά, και για ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέγιστη φαντασία και να συνδυάσετε φύλλα MDF κάτω από το δέντρο με πάνελ διαφορετικής υφής.Έτσι, έχετε ένα ασυνήθιστο εσωτερικό που σας επιτρέπει να διαιρέσετε οπτικά την κουζίνα σε διάφορες ζώνες.
 • Κοιτάξτε καλά στην κουζίνα και τα χωρίσματα, επικαλυμμένα με τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ακριβά φύλλα καπλαμά ή τα πλακίδια βερνικιού. Ασυνήθιστη εμφάνιση σε τέτοια διαμερίσματα και προϊόντα με εκτύπωση φωτογραφιών.
 • Ένα συχνό πρόβλημα στο σχεδιασμό της κουζίνας είναι η πολυπλοκότητα της επιλογής υλικού τελειώματος για την κάλυψη του χώρου εργασίας, που βρίσκεται μεταξύ των κατώτερων και ανώτερων σειρών επίπλων. Χάρη στα πάνελ από MDF ανθεκτικά στην υγρασία, αυτά τα μέρη μπορούν να μετατραπούν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Για αυτό, επιλέγονται κεραμίδια με μοτίβο και επιπλέον καλύπτονται με γυαλί. Έτσι, φαίνεται μια όμορφη ποδιά, η οποία θα εναρμονιστεί αρμονικά σε οποιοδήποτε στυλ.
 • MDF πάνελ και στο σχεδιασμό των διαδρόμων χρησιμοποιούνται ευρέως. Επειδή αυτό το δωμάτιο είναι πάντα επιπλωμένο με έπιπλα και χαρακτηρίζεται από το μικρό του μέγεθος, τότε για την κάλυψη των τοίχων του είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό σχήμα, την υφή και την περιοχή χρωμάτων του τελικού υλικού. Συνιστάται να προτιμάτε τις αποχρώσεις - θα αποκρύψουν την έλλειψη χώρου και θα επεκτείνουν οπτικά τα όρια του χώρου.

Ένα φυσικό ξύλινο πλαίσιο θα είναι επίσης μια καλή επιλογή για διάδρομους - θα βοηθήσουν να μετατραπεί το δωμάτιο και να γίνει ένα «σφραγίδα» του σπιτιού, και να κάνει το εσωτερικό της αίθουσας ενδιαφέρουσα, πάνελ τοίχου μπορεί να συμπληρωθεί με άλλα υλικά φινιρίσματος.

 • Όσο για το μπάνιο, τότε αξίζει ένα αξιοπρεπή σχέδιο. Παραδοσιακά, σε αυτό το δωμάτιο, οι τοίχοι είναι πλακάκια, αλλά το πλακάκι φινίρισμα γεμίζει το χώρο με "κρύο" και σαφώς οριοθετεί το δωμάτιο. Ως εκ τούτου, MDF πάνελ θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο. Για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο σχεδιασμό, αρκεί να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους.

Η απαλή υφή και οι ασυνήθιστες αποχρώσεις των πάνελ όχι μόνο θα αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση του δωματίου, αλλά και θα δώσουν μια αρμονική εμφάνιση. Λόγω του γεγονότος ότι το υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή αντίσταση στην υγρασία, είναι δυνατή η επένδυση των τοίχων σε οποιοδήποτε μέρος: κοντά στο πάτωμα ντους, ανάμεσα στα αρθρωτά έπιπλα και κοντά στο νιπτήρα. Επιπλέον, τα προϊόντα εκτελούν το ζωνισμό του δωματίου και προσθέτουν κομψό στο εσωτερικό.

Για τον τρόπο εγκατάστασης των πάνελ MDF στον τοίχο, δείτε αυτό το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο