Μπροστινά πλαίσια κάτω από το δέντρο: χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα

Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη με ένα δέντρο πάντα φαίνεται κομψό και αξιοσέβαστο. Ωστόσο, το κόστος τέτοιου φινιρίσματος είναι υψηλό και το δέντρο χρειάζεται σταθερή προστασία. Λόγω της υψηλής διαπερατότητας της υγρασίας, του κινδύνου πυρκαγιάς και της τάσης για σήψη, το υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι τα μπροστινά πάνελ από ανθεκτικά υλικά που μιμούνται την ξύλινη υφή.

Τι είναι αυτό;

Τα μπροστινά πλαίσια "κάτω από το δέντρο" είναι πλάκες ή πλάκες πλαισίωσης, η μπροστινή πλευρά του οποίου μιμείται ένα συγκεκριμένο είδος ξύλου. Η βάση αυτού του υλικού μπορεί να είναι παρακαμπτήριος, μεταλλικά προφίλ, ίνες τσιμέντου και άλλα υλικά. Κατά κανόνα, τέτοια πάνελ δεν εκτελούν μόνο διακοσμητικές λειτουργίες, αλλά έχουν και ιδιότητες υψηλής απόδοσης.

Σε αντίθεση με το ξύλο, τέτοια υλικά είναι άκαυστα (για παράδειγμα, τσιμεντοκονιάματα) ή πιο ανθεκτικά στην καύση. Τα σύγχρονα υλικά για την πρόσοψη χαρακτηρίζονται από χαμηλή απορρόφηση υγρασίας και έχουν επίσης μια βάση στεγανοποίησης που εμποδίζει τη διείσδυση υγρασίας από τους τοίχους στο πάχος του υλικού.

Τα πάνελ προσόψεων συγκρίνονται ευνοϊκά με την αντοχή στον παγετό και την αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου λειτουργίας του πίνακα από έναν καλόπιστο κατασκευαστή, διατηρούν το χρώμα και την αρχική τους εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιφάνεια του φυσικού ξύλου σκουραίνει μετά τον πρώτο χειμώνα.

Τα σύγχρονα πλαίσια "κάτω από το δέντρο" είναι φιλικά προς το περιβάλλον και βιοσταθερά. Εάν ένα δέντρο είναι επιρρεπές σε μόλυνση σε δέντρα σκαθάρια, και όταν υγραίνεται, καλύπτεται με μούχλα, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πάνελ τέτοια προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν. Οι υψηλοί ρυθμοί θερμομόνωσης και ηχομόνωσης αποτελούν επίσης πλεονέκτημα των πάνελ και χάρη στα χαρακτηριστικά εγκατάστασης είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ένα στρώμα μόνωσης μεταξύ του υλικού και των τοίχων του κτιρίου.

Όσο για την εμφάνιση, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, τα πλαστικά, μεταλλικά φύλλα και τσιμεντοσανίδες "κάτω από το δέντρο" μιμούνται τις αποχρώσεις και την υφή του ξύλου όσο το δυνατόν ακριβέστερα.Ακόμη και σε πιο προσεκτική εξέταση, δεν είναι πάντα δυνατό να διαπιστωθεί ότι η πολυτελή ξύλινη επιφάνεια είναι απλώς απομίμηση.

Το υλικό είναι εύκολο να συνδεθεί, λόγω του μηχανισμού ασφάλισης των πλαισίων εξοπλισμού ή των αυλακώσεων. Χάρη σε αυτά, επιτυγχάνεται επίσης η σταθερότητα της δομής και η αντίσταση της πρόσοψης στα φορτία ανέμου.

Όπως είναι γνωστό, το ξύλο συρρικνώνεται (μερικές φορές μέχρι 15-20%), γεγονός που οδηγεί σε παραμόρφωση της δομής. Η χρήση πάνελ με την υφή του ξύλου σας επιτρέπει να τα βάλετε χωρίς να λάβετε υπόψη την παραμόρφωση κατά τη διαδικασία της συρρίκνωσης. Μετά από την αντιμετώπιση δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιμένετε 6-12 μήνες πριν προχωρήσετε στην περαιτέρω διακόσμηση των τοίχων.

Τέλος, σε αντίθεση με το φυσικό ξύλο, τα πάνελ δεν χρειάζονται τακτική συντήρηση και επεξεργασία με ειδικές ενώσεις. Τα περισσότερα από αυτά είναι ικανά για αυτοκαθαρισμό, άλλα πρέπει μόνο να πλένονται περιοδικά με νερό. Η διάρκεια ζωής των πάνελ κυμαίνεται από 20 έως 50 έτη.

Είδη

Ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα πλαίσια για εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού, υπάρχουν διάφοροι τύποι.

Πλαστικά

Τέτοιες επιτροπές αντιπροσωπεύονται από βινυλίου και ακρυλικές ποικιλίες. Χαρακτηρίζονται από αντοχή στην υγρασία, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, αντοχή στον παγετό. Τα προϊόντα είναι αρκετά ισχυρά, ωστόσο, με μια σημαντική μηχανική δράση μπορεί να σπάσει.Θεωρούνται τα ελαφρύτερα πάνελ, επομένως δεν απαιτείται η ενίσχυση της πρόσοψης.

Μεταλλικά

Οι πίνακες μεταλλικών πλαισίων έχουν μεγάλο περιθώριο ασφαλείας, σε σύγκριση με τα ανάλογα PVC. Αυτό προκαλεί υψηλά ποσοστά αντοχής στη φθορά, μακρά περίοδο λειτουργίας. Η βάση των προϊόντων - προφίλ αλουμινίου ή "ανοξείδωτο χάλυβα". Από μόνη της, το μέταλλο είναι επιρρεπής στη διάβρωση, αλλά οι κατασκευαστές διεξάγουν υψηλής ποιότητας αντιδιαβρωτική προστασία του υλικού, έτσι ώστε να μην φοβάται την υγρασία και την εμφάνιση σκουριάς.

Τσιμέντο ινών

Το υλικό βασίζεται σε καθαρισμένη κυτταρίνη και τσιμεντοκονία. Μερικές φορές, για να αυξηθεί η αντοχή, προστίθεται χαλαζιακή άμμος στη σύνθεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανθεκτικό υλικό, η διάρκεια ζωής του οποίου μπορεί να φθάσει τα 100 χρόνια.

Η αντοχή σε χαμηλή υγρασία, η αντοχή στη φωτιά (το τσιμέντο ινών δεν καίγεται ή λιώνει), η αντοχή στον παγετό έως και 100 κύκλους, καθώς και οι υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή - όλα αυτά προκαλούν την αυξανόμενη δημοτικότητα των προϊόντων από ίνες τσιμέντου. Χάρη στον κεραμικό ψεκασμό, τα πάνελ εμφανίζουν επίσης υψηλή αντοχή στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Το μειονέκτημα του υλικού είναι ένα αρκετά μεγάλο βάρος (κατά μέσο όρο 15-25 kg / m kV). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλαστικά ανάλογα αναβαθμίζουν μόνο 3-5 kg ​​/ m kV. Το γεγονός αυτό απαιτεί τη χρήση μιας στέρεης βάσης.

Ξεχωριστά, μπορείτε να επιλέξετε πολυστρωματικά πάνελ σάντουιτς, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του οποίου είναι ένα στρώμα μόνωσης. Εξαιτίας αυτού, οι επάλληλες επιφάνειες δεν χρειάζεται να εγκαθιστούν ένα στρώμα μονωτικού υλικού. Τα πάνελ τύπου σάντουιτς σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε γρήγορα μια καθαρή αεριζόμενη πρόσοψη.

Υπάρχουν «σάντουιτς» από ξύλο-πολυμερές που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις επεξεργασίας αποβλήτων. Τα ρινίσματα και τα πριονίδια έχουν ένα ομοιόμορφο μέγεθος (όπως σκόνη ξύλου), μετά το οποίο το μίγμα χύνεται με πολυμερείς ρητίνες. Ως αποτέλεσμα, ένα υλικό φαίνεται ότι μοιάζει με πλάκα μοριοσανίδας, αλλά έχει αντοχή στην υγρασία, δύναμη και βιοστατικότητα. Υπάρχουν επίσης ελασματοποιημένες επιφάνειες που έχουν ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία και πιο "κομψή" εμφάνιση.

Τα φινιρισμένα πάνελ σπάνια χρησιμοποιούνται, γεγονός που εξηγείται από το σχετικά υψηλό κόστος τους. Το υλικό είναι μια βάση από σύνθετο χαρτί-κυτταρίνη,στην πρόσοψη του οποίου εφαρμόζεται ένα στρώμα καπλαμά από πολύτιμο ξύλο. Από πάνω, καλύπτεται με ένα προστατευτικό στρώμα πολυμερούς.

Ανάλογα με το σκοπό του υλικού για εξωτερική διακόσμηση διακρίνονται τα πάνελ πρόσοψης και υπογείων. Τα τελευταία είναι στερεωμένα στο κάτω μέρος, υπόγειο του κτιρίου. Το υπόγειο υπόκειται σε υψηλότερα μηχανικά φορτία, στην ενεργό επίδραση της υγρασίας, της ρύπανσης, των οδικών χημικών ουσιών και της κατάψυξης. Είναι λογικό το υλικό για το φινίρισμα αυτού του τμήματος της πρόσοψης να έχει υψηλότερα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Τα πάνελ υπογείου συμμορφώνονται πλήρως με αυτές τις απαιτήσεις. Σε κάθε γραμμή (πλαστικό, μέταλλο, ίνες τσιμέντου) υπάρχουν συλλογές τέτοιων προϊόντων. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί συστήνουν να μην χρησιμοποιούν πλαστικά προϊόντα στο κάτω μέρος του κτιρίου. Προτίμηση θα πρέπει να δοθεί σε ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά αναλόγια μετάλλων, καθώς και στη βάση ινών τσιμέντου.

Σχεδιασμός

Τα πάνελ μπορούν να μιμηθούν οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια. Τα πιο δημοφιλή είναι τα πάνελ κάτω από την ξυλεία, στρογγυλεμένες κορμούς, ευκλείδωμα, πλοίο ή άλλο σκάφος.Χάρη στη χρήση φτηνών (σε σύγκριση με το ξύλο) πάνελ τοίχου, είναι δυνατό να μετατραπεί ένα αντιαισθητικό κτίριο σε ένα αξιοσέβαστο κτίριο διακοσμημένο με τέτοια σπάνια είδη ξύλου όπως δρυς, οξιά και κέδρο.

Η χρήση πάνελ "κάτω από το δέντρο" είναι κατά κύριο λόγο κατάλληλη για κτίρια σε "ρουστίκ" στυλ. Μπορεί να είναι ένα παραδοσιακό ρωσικό κτίριο κατοικιών και αλπικά σπίτια σαλέ, καθώς και εκλεπτυσμένα κτίρια στο πνεύμα της Προβηγκίας.

Για το στυλ της Προβηγκίας ταιριάζει φωτεινά έγχρωμα πάνελ, που έχουν την εμφάνιση των βαμμένων σανίδων. Για το σκανδιναβικό στυλ, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λευκασμένα σανίδες, καθώς και βαμμένα σε γκρι, γραφίτη αποχρώσεις των αναλόγων.

Οι ξύλινες πλάκες συνδυάζονται τέλεια με πέτρινες ή μεταλλικές επιφάνειες, καθώς και υλικά που μιμούνται γύψο.

Κατά κανόνα, το κάτω μέρος των εξοχικών σπιτιών είναι κατασκευασμένο από πέτρα (ή μάλλον, πάνελ που μιμούνται φυσική πέτρα), η υπόλοιπη πρόσοψη είναι κατασκευασμένη από πάνελ κάτω από το δέντρο.

Αρχικά μοιάζει με ένα συνδυασμό πάνελ, που μιμούνται επένδυση, και τούβλα. Αποφύγετε τη μονότονη των ξύλινων επιφανειών, αλλά και το δυναμισμό στο εξωτερικό, επιτρέποντας έναν διαφορετικό προσανατολισμό του "τοίχου".

Όταν χρησιμοποιείτε μόνο ξύλινα πλαίσια, συνιστάται να συνδυάσετε 2 αντίθεση ή 2-3 στενές αποχρώσεις. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε τον όγκο της πρόσοψης, τονίζοντας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή, πρέπει να γίνει σύμφωνα με ορισμένες απαιτήσεις.

Η στερέωση των προϊόντων "κάτω από το δέντρο" μπορεί να γίνει απευθείας στους τοίχους ή στα κλουβιά που δημιουργήθηκαν προηγουμένως. Το τελευταίο είναι ξύλινο ή μέταλλο (προτιμάται επειδή δεν απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία). Η τοποθέτηση στο κιβώτιο σάς επιτρέπει να κρύψετε ελαττώματα και επιφανειακές ανωμαλίες, να διατηρήσετε το διάκενο αέρα μεταξύ της πρόσοψης και του τοίχου και επίσης να παράγετε εξωτερική μόνωση της πρόσοψης, τοποθετώντας ένα στρώμα μονωτικού υλικού μεταξύ του κιβωτίου και του τοίχου.

Πρώτα απ 'όλα, το προφίλ εκκίνησης είναι τοποθετημένο στο κιβώτιο, το οποίο χρησιμεύει ως αρχή για την τοποθέτηση των υπολοίπων πλακών. Βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από τις γωνίες. Οι πλάκες στοιβάζονται προς τα πάνω. Πρόσθετα στοιχεία και αξεσουάρ χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό γωνιών, περβάζων, πλακών και άλλων στοιχείων της πρόσοψης.

Κατά την αγορά υλικού, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την ανάγκη για ένα απόθεμα (για την πιθανότητα γάμου, κοπής). Κατά κανόνα, στον κύριο αριθμό των πάνελ προσθέστε ένα άλλο 10-15% του αποθέματος.

Μια αναλυτική επισκόπηση του πλαισίου CEDRAL για τσιμέντο από ίνες σας περιμένει στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο